The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2013, 15:40
Kupiłem dzisiaj wczorajszy Przeglad Sportowy, jest wzmianka o Miskiewiczu, ze obserwuja go skauci z dwoch druzyn grajacych w Serie B i dwoch druzyn grajacych w LM. Kontrakt mu sie konczy w czerwcu i lepiej szybko podpisac nowy bo jak nie to juz niedługo (pewnie chodzi o styczen) bedzie mogł rozmawiac z innymi klubami - to słowa jego agenta, ktorego wypowiedz jest tam zamieszczona.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.11.2013, 21:41
Garguła w "kanadyjce" ma 10 punktów. Przyznam się, ze oglądając mecze, za dużo nie analizuję, ale uważam, że udziału w dziesieciu bramkach nijak nie da się nazwać fartem. Co z tego, ze jest Brożek? On tylko wykańcza, nie podaje sam sobie piłek. W grę obronną nie wnikam, jakoś mi to umknęło.

Co do bramkarza, to oczywiście nie jest tak, ze nie powinniśmy rozglądać się za żadnym. Porządny klub w każdym momencie powinien mieć gotowego następcę w przypadku odejścia grajka.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 09.11.2013, 21:44
Chodzi o to że gdyby Chrapek czy Ostoja grał na pozycji 10 tez miałby podobny wynik Oni są 50/50 więc na kontry powinni wychodzić Brożek, Garguła i skrzydłowi. Sam nie wiem czy lepiej go pożegnać czy zostawić bo z drugiej strony jak Cupiał rzuci hajsem to możemy się spodziewać Jirsaków, Bunoz i innych wynalazków Kapki i Bednarza
.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 09.11.2013, 22:27
Z tym Ostoja to się zapędziłeś chyba troszkę
Na razie to są tylko sytuacje czysto hipotetyczne, więc też przewidywanie, ze ktos na 10 zagrałby lepiej, nie ma jako tako sensu.
Ja będę bronił Guły dopóki będę uważał, ze coś nam daje. Chłopak przez dwa lata nie grał w piłke, co zniszczyło mu karierę i teraz się odradza. To nie jest ten Garguła z GKS i taki już pewnie nie będzie, ale moim zdaniem warto dać mu czas.
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 10.11.2013, 09:53
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem dzisiaj wczorajszy Przeglad Sportowy, jest wzmianka o Miskiewiczu, ze obserwuja go skauci z dwoch druzyn grajacych w Serie B i dwoch druzyn grajacych w LM. Kontrakt mu sie konczy w czerwcu i lepiej szybko podpisac nowy bo jak nie to juz niedługo (pewnie chodzi o styczen) bedzie mogł rozmawiac z innymi klubami - to słowa jego agenta, ktorego wypowiedz jest tam zamieszczona.
jak bednarz to spieprzy to mu tego nie wybacze. podpisywac kontrakt na co najmniej 3 lata, natychmiast.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.11.2013, 14:38
Mało, 10 lat to minimum.
Jeszcze Patryka na 6 , Gargułe na 4 i może Bunoze na 8 , choć tutaj bardziej bym był skory dać 12 lat. Trzeba się spieszyć bo nam pod.......ą gwiazdy i będzie płacz, widmo pierwszej ligi zajrzy realnie nam w oczy...
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 13.11.2013 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2013, 17:56
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Mało, 10 lat to minimum.
Jeszcze Patryka na 6 , Gargułe na 4 i może Bunoze na 8 , choć tutaj bardziej bym był skory dać 12 lat. Trzeba się spieszyć bo nam pod.......ą gwiazdy i będzie płacz, widmo pierwszej ligi zajrzy realnie nam w oczy...
co za szydera , miszcz

i co w tym złego żeby podpisali Miśka na 3 lata ? a ja bym i nawet pomyślał czy by nie dłużej . Związany emocjonalnie z Wisłą , nie ma ( nie miał jeszcze ) wygórowanych wymagań finansowych . Gdyby nie Wisła to byłby w ciemnej dupie błąkając się po 1 i 2 ligach . Takich zawodników nam trzeba i w takich warto inwestować .
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.11.2013, 18:38
Miśka powinni jak najszybciej podpisać,inaczej znowu zacznie się coroczny zjazd bramkarzy do Wisły.
Na 3 lata optymalnie,nie ma też co szaleć.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.11.2013, 19:16
Czy to nie Boguśka
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/news_101.jpg
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 13.11.2013, 19:22
^ up
Co oni, nowy Zmierzch kręcą?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 13.11.2013, 21:52
Ja mam jakieś przeczucie, że powraca seria z Bogusiem odnośnie teatru (vide Wisła-Legia 2009).
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 13.11.2013, 22:12
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ja mam jakieś przeczucie, że powraca seria z Bogusiem odnośnie teatru (vide Wisła-Legia 2009).
Można coś więcej, bo nie kojarzę?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 13.11.2013, 22:20
http://www.historiawisly.pl/wiki/ind...ia_05.2009.jpg
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.11.2013, 22:21
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Można coś więcej, bo nie kojarzę?
Koledze chyba o to chodziło: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...gia_10.05.2009

edit: wyprzedził mnie
Powód: Usain Bolt
Ostatnio edytowane przez gypsy : 13.11.2013 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.11.2013, 11:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post
co za szydera , miszcz

i co w tym złego żeby podpisali Miśka na 3 lata ? a ja bym i nawet pomyślał czy by nie dłużej . Związany emocjonalnie z Wisłą , nie ma ( nie miał jeszcze ) wygórowanych wymagań finansowych . Gdyby nie Wisła to byłby w ciemnej dupie błąkając się po 1 i 2 ligach . Takich zawodników nam trzeba i w takich warto inwestować .
No to mówię przecież że na 10 lat minimum.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 14.11.2013, 20:31
Aaaaaaaaaa, już pamiętam. Czerwona trybuna Ultrasów. Marcelo wtedy pogrążył Legię. To były czasy.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.11.2013, 21:06
Bik napisał(a):Wyświetl post
Czy to nie Boguśka
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/news_101.jpg
Czyżby Bagatela nam "napadziora" podkupiła?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 14.11.2013, 21:36
Dziwny jest ten Boguski. Raz potrafi zagrać straszną sieczkę, a innym razem wypracuje sytuacje bramkowe. Bardzo chaotyczny zawodnik. Z Górnikiem zagrał dobrze, znowu w poprzednich meczach wyłącznie na niego narzekałem. Strasznie jest niestabilny sportowo.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 14.11.2013, 22:19
Dziwny jest ten Boguski. Raz potrafi zagrać straszną sieczkę, a innym razem wypracuje sytuacje bramkowe. Bardzo chaotyczny zawodnik. Z Górnikiem zagrał dobrze, znowu w poprzednich meczach wyłącznie na niego narzekałem. Strasznie jest niestabilny sportowo.
Moim zdaniem pokazuje progres.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.11.2013, 22:47
No już pisałem o nim, potrafi znikać na całe mecze, chować się gdzieś za bramką czy za bandami reklamowymi, nie widać go w meczu w ogóle, ale często pojawia się taki moment kiedy dotyka tej piłki i albo po tym zalicza asystę albo zdobywa bramkę. W zasadzie jest takim Kirmem ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 15.11.2013, 14:34
Zagrał dobrze, bo nie grał w drugiej linii, i od razu było widać, że taktyka Franza, o której kiedyś mówił Chrapek - wymiana Chrapka z Boguskim pomiędzy środkiem pola a prawą pomocą jest delikatnie mówiąc chybiona. Chrapek grający w środku pola z Gargułą bez zbiegającego do środka Boguskiego wyglądają o niebo lepiej.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 15.11.2013, 15:11
Boguski zadebiutował dzisiaj jako kapitan xD
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.11.2013, 20:41
Chrapek gol w meczu z Maltą, bardzo dobry występ Wiślaka, jeden z lepszych ale rywal z niskiej półki. Plusem jest tez to że zagral 90 min
.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2013, 05:50
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Z Maleckim macie rację. Obserwuje go dokładnie od momentu powrotu z Turcji. Jedno słowo określa jego grę. Zenada.

Nie potrafi poprowadzić piłki, biegać bez niej, strzelać, dosrodkowac. Co się z nim stało?
Z Małym to nie odosobniony przypadek. Już kiedyś Charles Barklay i Muggsy Bogues mieli podobny problem.

Cytat:
Do animowanej krainy Królika Bugsa i Kaczora Daffy'ego przybywają przybysze z obcej planety z zamiarem przejęcia władzy. Bugs proponuje pokojowe rozwiązanie sprawy poprzez mały mecz koszykówki z istotami pozornie nie sprawiającymi wrażenia wybitnie uzdolnionych w tej dziedzinie. Niestety pozory mylą, gdyż małe stworki okazują się bardziej inteligentne, niż się wydawało na początku i kradną talenty takich gwiazd NBA jak Barkley, Ewing czy Johnson. Jednak Bugs nie zamierza się tak łatwo poddać i porywa do swojej drużyny nie byle kogo, bo samego Michaela Jordana
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 17.11.2013, 08:58
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Mało, 10 lat to minimum.
ogarnij się chłopaku
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 17.11.2013, 10:47
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1

Jaka kurde Legia? Jakby poszedł do Legi to by się skur*wił po całości.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.11.2013, 12:06
Niech robi chłopak co uważa za słuszne.Do ległej wątpie,żeby poszedł bo wie z czym to się wiąże i jak przejebane z tego powodu będzie miał.A czy faktycznie legła byłaby w stanie dać mu 200% więcej ? Juventus-wiadomo nie mamy co się kopać z nimi w sprawach $.
Na pewno my sprawy nie zaspaliśmy bo dostał podobno zajebiście korzystną propozycję.Wdg mnie zostanie,a na przenosiny i fajne pieniążki przyjdzie w życiu jeszcze czas.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.11.2013 o godz. 12:08.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.11.2013, 12:57
Ale o czym my mówimy ? Jeśli chłopak nie może sobie wywalczyć podstawowej 11 w Wiśle, gdzie jego konkurentem jest Burliga to co dopiero w Juventusie. Jak tam pójdzie to siądzie na ławce na bliżej nieokreślony czas i jego podpisany wówczas kontrakt może być ostatnim na takim poziomie zarobków. Lepiej żeby został w Wiśle te 2-3 lata, rozwinął się piłkarsko i mentalnie i dopiero uderzał na zachód będąc świadomy już minimalnej dozy rywalizacji, konieczności nieschodzenia poniżej pewnego poziomu piłkarskiego itp.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 17.11.2013, 13:36
Mam wrażenie, że Smuda posadził go na ławce także po to, żeby tu został. Gdyby grał etatowo w pierwszym składzie, na pewno znalazłaby się oferta, której Wisła nie zdołałaby nijak przebić. Daje głowę, że po podpisaniu profesjonalnego kontraktu Stolarski zacznie grać więcej. I tak szybko odejdzie, ale przynajmniej klub coś zarobi.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 17.11.2013, 16:17
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Smuda posadził go na ławce także po to, żeby tu został. Gdyby grał etatowo w pierwszym składzie, na pewno znalazłaby się oferta, której Wisła nie zdołałaby nijak przebić. Daje głowę, że po podpisaniu profesjonalnego kontraktu Stolarski zacznie grać więcej. I tak szybko odejdzie, ale przynajmniej klub coś zarobi.
Mam podobne zdanie. Inna sprawa, ze chłopak ponoć nie wytrzymał przygotowań Smudy ( z Górnikiem skurcze w 60 minucie- co poradzić, taki wiek). On jeszcze 18 nie ma, trzeba go wprowadzać do składu powili, bo jeszcze się nam zrobi taki Burkhardt, co w reprze przy 17 latach zadebiutował.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów