The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2013, 20:14
Zresztą tutaj ciekawie opisano historię z remontem drugiego Tu-154 nr boczny 102.
http://pluszaczek.salon24.pl/336387,...adze-podatnika
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2013, 20:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie mieli, bo z tego co mówił Sasin na spotkaniu do ostatnich minut przed wylotem dokonywano zmian w liście pasażerów (od strony pałacu prezydenckiego). Wypadła m.in. Pani, która się źle czuła.
Sasin w tym czasie był w Katyniu i miał tyle do gadania co schabowy na patelni
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 05.11.2013, 21:08
W takim razie czemu opowiadał o tym po seansie filmu "Mgła"? Czyżby nie był on jednym z kilku urzędników KP tak wysokiego szczebla?

Jakby co przypominam mój komentarz z okolicy pierwszej rocznicy 10 kwietnia. Jakże aktualny komentarz.
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=756

Cytat:
Mnie szczególnie interesowała sprawa jak była ustalana lista pasażerów. Sasin przedstawił taką kolejność.
a) wstępny termin wizyty był ustalony w styczniu i wtedy zaczęto robić wstępne listy
b) Prezydent mówił kto mu będzie potrzebny w czasie wyjazdu ze swojej kancelarii
c) Komorowski przesyła zapytanie o liczbę miejsc dla parlamentarzystów
d) Sasin & s-ka wysyła Komorowskiemu odpowiedź, że 12 miejsc
e) Zapytania o miejsca od prezesa NBP, prezesa IPN i kilku innych
f) Miejsca dla duchownych, zaproszenia dla wszystkich wyznań
g) Inne ważne osoby tj. Walentynowicz, czy Kaczorowski
h) Inne osoby odpowiedzialne za protokół dyplomatyczny, czy organizację imprezy
i) Rodziny katyńskie

Jeśli dobrze zrozumiałem wszystko to tak naprawdę od samego początku do samego końca sprawa listy była w gestii Kancelarii Prezydenta, czyli wpływ innych organów na ustalenie listy był żaden. Poza tym lista pasażerów była "płynna" i do samego końca się zmieniała.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.11.2013 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.11.2013, 21:30
W takim razie czemu opowiadał o tym po seansie filmu "Mgła"? Czyżby nie był on jednym z kilku urzędników KP tak wysokiego szczebla?

Jakby co przypominam mój komentarz z okolicy pierwszej rocznicy 10 kwietnia. Jakże aktualny komentarz.
nie wiem co kieruje Sasinem, z odlotu do Smoleńska nie ma żadnych wywiadów z Okęcia ani wspomnianego zapisu z monitoringu.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.11.2013, 12:20

Daj juz spokój z wrzutkami wiele razy wyjaśnianymi. Lista pasażerów nie ma nic do sprawy jej rozdziału na samoloty. Dysponentem samolotów była Kancelaria Premiera która zdawała sobie sprawe kto leci - choćby wszyscy dowódcy podlegli MON.Nawet nie ma co rozwijać -sam szef MON miał lecieć ale zrezygnował. Przyznają 1 samolot. Z premedytacją. Kancelaria premiera rozegrała ten wylot i wizytę po swojejmu . Kanceleria Prezydenta popełniła głupote bo wiedząc o jednym samolocie powinni zakazać wstępu na pokład części osób i rozpętac burzę w mediach dot.samolotów. Lepsze byłyby kolejne nagonki Wyborczej,TVN i innych na Kaczyńskiego że awanturnik, gbur i kartofel , spadki w sondażach i szydera w internecie jak po Brukseli niż śmierć całej delegacji.Jestem zresztą przekonany że Kaczyński mogąć cofnąc czas tak by właśnie zrobił

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Jest częścią układu i zasiadał przy okrągłym stole to faktycznie obali układ.

Nowa Prawica ma już kolejny raz w sondażu nie jeden a 5%
Pomijajać skladnie bo nie za bardzo rozumiem sens wypowiedzi to wykaż jakim cudem JK jest cześcią układu - skoro ten układ już lata z nim walczy- na śmierć i życie. Naprawdę bajki Nowego Ekranu i Korwina o bandzie czworga kończa się kiedy jest mowa o władzy . Jakoś z ta 1/4 bandy czworga (PISem) Korwin nie ma kłopotów vide ostatnia jego wypowiedź o możliwości koalicji z PISem która miałaby zająć się walką z układem. WIęc jak to jest?JK jest z ukladu a Korwin twierdzi że nadają sie do walki z nim. Z samym sobą? Mam nadzieje że rozumiesz tą hiperbolę myślową. Teoria o bandzie czworga jest wymysłem który pozwala Korwinowi kreować się na jedynego antyukładowicza .Tyle że kończy się to w chwili możlwości wejścia do Sejmu.

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Gardzę mediami w kwestii świata polityki, bo dzielą się w podobny sposób, jak partie polityczne, z przewagą dla aktualnie rządzącej świty. A Kaczyński...no cóż, oszołom to może faktycznie zbyt mocne określenie, ale w żaden sposób nie widzę go jako lidera partii wyznaczającej nowy trend w polityce, czyli skupianie się na sprawach rzeczywiście ważnych - jakich to już się wypowiadałem. Nie jest to człowiek cechujący się chłodną głową i rozsądkiem. Oczami wyobraźni widzę temat przewodni ich kadencji, a temat ten tak naprawdę dla losów moich i Twoich ma znaczenie drugo, czy trzeciorzędne.

Z Smoleńskiem 2010 trudno się pogodzić, ale powiedzmy sobie szczerze - Lech i jego świta nie mieli nic przeciwko lotowi jednym samolotem w tak licznym i zacnym gronie, inaczej by nie polecieli, bo bezpieczeństwo narodowe jest ważniejsze niż jakiekolwiek ambicje kogokolwiek, proste. A czas na faktyczne wyjaśnianie tej sprawy był jakoś koło 11-13 kwietnia 2010. Nawet jeśli to był zamach, to teraz co najwyżej można zgniatać puszki i podgrzewać parówki.

Najlepsze, co możemy w tej sprawie zrobić to nie dopuścić do podobnej sytuacji w przyszłości i zacząć budować faktycznie silne państwo - gospodarczo, organizacyjnie, militarnie. Ale oczywiście nie spodziewam się, że się ze mną zgodzisz Zresztą nie twierdzę, że muszę mieć rację - czas pewnie pokaże.

Nie! Dosłownie nikogo, to jest w tym najsmutniejsze. Papierowo dobrze wyglądali Republikanie, jako umiarkowana prawica zgodna z moimi przekonaniami światopoglądowymi, nastawiona na politykę prorodzinną, z założeniami wolności gospodarczej i uproszczenia prawa podatkowego, ale nie ma co się łudzić i ja się nie łudzę, kolejna partia wydmuszka, z pięknymi, jakże mi bliskimi ideami. Chociaż akurat Kowala lubię i szanuję.
Tak więc zalożmy ręce i płaczmy że nic się nie da. Polacy (mówię tu o patriotach, bo sprzedawczyków nie uznaje za Polaków) to wyjątkowy naród który przez wieki nie potrafi zrozumieć że proste i żartobliwe słowo wyjaśnia wszystko " W kupie siła " drobne ambicje i różnice powoduja że tracimy czas i możliwości a w tym czasie kraj jest poddawany indoktrynacji medialno-lewacko-genderowej z drenażem gospodarki oraz armii. Zmiany panie i panowie nastapią tylko wtedy jak do wyborów stanie zjednoczona prawica i wykurzy wszelkiej maści postkomunistów i ich kumpli z okrągłego stołu z urzędów , firm, stanowisk, wyczyści słuzby specjalne i wojsko. A potem niech sie spieraja czy gospodarka ma być socjalna czy liberalna. Jak będzie to w duchu patriotyzmu to bedę spokojny o przyszłosć.
Naprawdę dziwi mnie że mało kto dotrzega że Polacy są w większosci prawicowi ale przegrywają od 20- kilku lat przez brak JEDNOŚCI.Toż to prawie fenomen że komuchy rządza latami bo psia mać jeden z drugim prawicowiec oskarżaja sie nawzajem o co się da i sumarycznie nie mają nic.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 07.11.2013 o godz. 12:40.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.11.2013, 13:08
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Daj juz spokój z wrzutkami wiele razy wyjaśnianymi. Lista pasażerów nie ma nic do sprawy jej rozdziału na samoloty. Dysponentem samolotów była Kancelaria Premiera która zdawała sobie sprawe kto leci - choćby wszyscy dowódcy podlegli MON.Nawet nie ma co rozwijać -sam szef MON miał lecieć ale zrezygnował. Przyznają 1 samolot. Z premedytacją. Kancelaria premiera rozegrała ten wylot i wizytę po swojejmu . Kanceleria Prezydenta popełniła głupote bo wiedząc o jednym samolocie powinni zakazać wstępu na pokład części osób i rozpętac burzę w mediach dot.samolotów. Lepsze byłyby kolejne nagonki Wyborczej,TVN i innych na Kaczyńskiego że awanturnik, gbur i kartofel , spadki w sondażach i szydera w internecie jak po Brukseli niż śmierć całej delegacji.Jestem zresztą przekonany że Kaczyński mogąć cofnąc czas tak by właśnie zrobił
Nie wiem o jakich wrzutkach mówisz? Dałem jedynie link do relacji ze spotkania z jedną stroną medalu, która opisywała wydarzenia wg. własnego mniemania. Rozumiem, że kolejny raz lubisz dopisywać do tego jakąś historię, ale więcej spokoju zalecam.

Czy Kancelaria Prezydenta nie mogła zwyczajnie nie robić takiej szopki zapraszając na pokład same znakomitości? Przecież nigdy wcześniej nie było takiej sytuacji, aby zapraszano na pokład tyle czołowych w kraju osób. Nie dość, że Katynia nie odwiedzano zbyt często w rocznicę to jeszcze nie zdarzało się, aby choć ćwierć takiej delegacji znalazła się na pokładzie jednego samolotu. Czyż to nie był ewenement?

PS. Poza tym nie wiem o jakim 1 samolocie piszesz? Przecież drugi był w Samarze na remoncie, a Jaka dostali dziennikarze...
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.11.2013 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.11.2013, 17:02
Nie wiem o jakich wrzutkach mówisz? Dałem jedynie link do relacji ze spotkania z jedną stroną medalu, która opisywała wydarzenia wg. własnego mniemania. Rozumiem, że kolejny raz lubisz dopisywać do tego jakąś historię, ale więcej spokoju zalecam.

Czy Kancelaria Prezydenta nie mogła zwyczajnie nie robić takiej szopki zapraszając na pokład same znakomitości? Przecież nigdy wcześniej nie było takiej sytuacji, aby zapraszano na pokład tyle czołowych w kraju osób. Nie dość, że Katynia nie odwiedzano zbyt często w rocznicę to jeszcze nie zdarzało się, aby choć ćwierć takiej delegacji znalazła się na pokładzie jednego samolotu. Czyż to nie był ewenement?

PS. Poza tym nie wiem o jakim 1 samolocie piszesz? Przecież drugi był w Samarze na remoncie, a Jaka dostali dziennikarze...
Chyba niedawno czytałeś FYM-a na Salonie24 o maskirówce .Tam też pojawia sie wersja z wylotem delegacji w dwóch samolotach (generałowie w Jaku -40 a reszta w Tutce) do Katynia, jednak co sie dalej z nimi stało to już tylko domysły.Jest tez wersja z dziwnym hangarem na Okęciu , który był, a po katastrofie ekspresowo zniknal.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.11.2013, 20:06
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Chyba niedawno czytałeś FYM-a na Salonie24 o maskirówce .Tam też pojawia sie wersja z wylotem delegacji w dwóch samolotach (generałowie w Jaku -40 a reszta w Tutce) do Katynia, jednak co sie dalej z nimi stało to już tylko domysły.Jest tez wersja z dziwnym hangarem na Okęciu , który był, a po katastrofie ekspresowo zniknal.
FYM-a nie czytałem od ponad 2 lat jak skompromitował się doszczętnie mnożąc teorię za teorią, więc błędna interpretacja.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 08.11.2013, 09:36
Daj spokój kto z nim walczy, to tylko walka o stołki, a nie z układem. Wszystkie te akcje dzieją się w obrębie tego układu ( którego częścią jest również Kaczyński).
Logiczne jest, że jak wejdzie Nowa prawica do sejmu to nie będzie w stanie sama rządzić tylko będzie musiała wejść w koalicję z jakąś partią. Nie wiadomo jeszcze z kim, to są tylko gdybania, nie wiadomo jak to się potoczy.

Wklejałem w temacie politycznym ale przeszło bez echa, zobacz jak pis walczy z systemem:

Nie wiem czy Polacy faktycznie są prawicowi skoro w sejmie nie ma ani jednej prawicowej partii. Nie wiem też, na ile winę za obecny stan polskiej polityki ponoszą media , że nazywają lewackie partie typu Pis - prawicą czy Po - liberałami, a na ile że ludzie po prostu świadomie głosują na te partie ze względu na ich lewicowy program.
Nie no stary to co piszesz to totalna aberracja pomieszana z brakiem elementranej wiedzy i logiki.
1. Każda partia walczyła i będzie walczyc o jak je nazywasz stołki - bo tylko obsadzając urzędy ludzmi którzy będą realizowali ich politykę mogą zmieniać kraj. Problem jest w czyms innym o czym wielokrotnie pisałem - W JAKIM CELU TO ROBIĄ . Popatrzmy więc którzy z zawodowych polityków jaki ma majątek i jak żyje , ktorzy jak są umaczani i wtedy możemy wyciągac jakiekolwiek wnioski
2. Subwencje dla partii które wklejasz to nastepna sprawa z gatunku smiesznych. O ile nie mamy zamiaru wprowadzić rządów prezydenckich (które bardzo popieram) to hipokryzja jest udawadnianie układu czy czegokolwiek innego tym że partia bierze kasę. KAŻDA BĘDZIE BRAŁA. Nawet Twoja jak sobie założysz- bo inaczej będzie marginalna
3.Definicje prawicowości w polskich warunkach już tu wyjaśnialiśmy. NIe będziemy mam nadzieje kolejny raz wałkowali sprawy czy liberał = prawica a socjalista =lewica czy może jednak konserwatysta=prawica a lewak/komunista=lewica. Pomijam kwestię socjalności PISu która niby jest w programie jest a jednocześnie rządząc zrobili reformy liberalne

Czy Kancelaria Prezydenta nie mogła zwyczajnie nie robić takiej szopki zapraszając na pokład same znakomitości? Przecież nigdy wcześniej nie było takiej sytuacji, aby zapraszano na pokład tyle czołowych w kraju osób. Nie dość, że Katynia nie odwiedzano zbyt często w rocznicę to jeszcze nie zdarzało się, aby choć ćwierć takiej delegacji znalazła się na pokładzie jednego samolotu. Czyż to nie był ewenement?PS. Poza tym nie wiem o jakim 1 samolocie piszesz? Przecież drugi był w Samarze na remoncie, a Jaka dostali dziennikarze...
Jasne - zaproszenie na uroczystości Prezydenckie najważniejszych osób w państwie to szopka. Specyficzne pojęcie szopki bo dla mnie szopka to udostepnienie 1 samolotu dla gości (nie mówimy o dziennikarzach - co nas obchodzą czym przyjadą dziennikarze PRYWATNYCH mediów? nawet to pomińmy że rząd daja samolot i płacimy z naszej kasy za przeloty prywatnych osób)
Wystarczyło dać 2 dodatkowe Jaki i byłoby po sprawie
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 08.11.2013 o godz. 09:55.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.11.2013, 09:49
Ciekawy jestem gdzie jest moderator który ostatnio przysolił mi ostrzeżenie za odbieganie od tematu...

kamikaze przygotowuje prawicowych wyborców KNP do koalicji z komuchami z SLD albo PO . Bardzo mnie to bawi ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.11.2013, 12:20
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jasne - zaproszenie na uroczystości Prezydenckie najważniejszych osób w państwie to szopka. Specyficzne pojęcie szopki bo dla mnie szopka to udostepnienie 1 samolotu dla gości (nie mówimy o dziennikarzach - co nas obchodzą czym przyjadą dziennikarze PRYWATNYCH mediów? nawet to pomińmy że rząd daja samolot i płacimy z naszej kasy za przeloty prywatnych osób)
Wystarczyło dać 2 dodatkowe Jaki i byłoby po sprawie
Nie można było dać 2 dodatkowych Jaków, bo ostał się 1. Drugi był jako rezerwowy, ale nie miał homologacji do lotów HEAD, a poza tym miał awarię.

PS. Ciekawa informacja, o której nie wiedziałem i myślałem, że nawet nasze przepisy dotyczące lotów HEAD doprowadziły do tej szopki.

A tu proszę:
"Instrukcji HEAD w rozdz. VIII napisano: organizujący lot, tworząc listę pasażerów, uwzględnia następujące zasady i ograniczenia – m.in. na pokładzie tego samego statku powietrznego nie może przebywać w trakcie jednego lotu więcej niż połowa dowódców wojskowych”.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.11.2013 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 08.11.2013, 16:09
Cytat:
Telewizja Republika
O godz. 16:45 gościem red. Michała Rachonia będzie Stanisław Koziej.
https://www.facebook.com/RepublikaTV

W końcu ktoś z tamtej strony przyjął zaproszenie od niezaprzyjaźnionej strony.
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 08.11.2013, 18:27

No ale to tyle bo uciekamy od tematu "Smoleńsk"

"Ziobryści", czyli SP mieli dofinansowanie z budżetu dopóki byli w PiS-ie, Ziobro&Kurski po założeniu SP je stracili - proste.
Nowa Prawica ma 0 zł bo nie potrafi przekroczyć progu wyborczego tak jak kilka/naście innych mniejszych partii.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.11.2013, 20:27
Po pierwsze zapoznaj się z terminem "prawica" to zrozumiesz dlaczego pis i pozostałe partie nie łapią się pod tą definicję.

Co do dofinansowanie partii politycznych to parę miesięcy temu był projekt Po, który zakładał likwidację finansowanie partii politycznych z budżetu państwa. Jak zapewne wiesz najbardziej protestował Pis. Nie żeby Po jakoś specjalnie zależało na wprowadzeniu tego w życie, ale to był bardzo dobry projekt. Nowa Prawica już od lat postuluje, żeby partie finansowane były z dobrowolnych składek, a nie z kradzieży podatników.

No ale to tyle bo uciekamy od tematu "Smoleńsk"
Nie uciekamy, tylko Ty wciskasz bzdurna propagandę gdzie popadnie, co ciekawe przy biernej akceptacji zobowiązanych reagować.

Twoje prawicowe poglądy dziwnie konweniują z pomysłami komuszego PO czy poligłupa. Też liczysz że ci będą emeryci po 30 000 wpłacać? A jak przyjdzie ktoś z dobrowolnym datkiem 1000 000 000 pod jednym malutkim warunkiem, to co? Spełnisz warunek czy pogardzisz żywą kapustą, a co jeżeli to będzie jedyny skory do datku? Gdybyś choć deczko pomyślał to byś wiedział dlaczego "dobrowolne datki" nie istnieją. A takie pomysły to prosta droga do dyktatury.

Każdy o tym wie, szkoda ze prawicowcy od Mikkego propagując takie herezje albo są głąbami albo takich udają. W jednym i drugim przypadku wykreślają się z listy tych na których mozna by zagłosować.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.11.2013, 21:21
Sporo osób boi się że nie dostawaliby pieniędzy za propagandę na forach gdyby tego typu ustawa weszła. Tematy smoleński i polityczny byłyby znacznie szczuplejsze.
Coraz mocniej wydaje mi się, że nie byłoby tutaj między innymi Ciebie...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 08.11.2013, 21:37
Jakoś Nowa Prawica działa dzięki dobrowolnym datkom ludzi. No ale taki pis miałby z tym problem, bo kto by im wpłacał? Słuchacze radia Maryja? Sporo osób boi się że nie dostawaliby pieniędzy za propagandę na forach gdyby tego typu ustawa weszła. Tematy smoleński i polityczny byłyby znacznie szczuplejsze.

Jakoś dziwnym trafem ludzie głosujący na Nową Prawicę to według badań ludzie z wyższym wykształceniem głównie młodzi, z drugiej strony na PoPis głosują w większości ludzie z najniższym wykształceniem. To kogo tu można nazywać głąbami
Cóż głąba można m.in. rozpoznać po tym, iż pisze nie na temat śmiejąc się przy tym jak "głupi do sera".

A w temacie wywiad portalu wpolityce z Ojcem śp. Natalii Januszko - p. Grzegorzem Januszko.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2013, 22:37
Pewnie nigdy nie powstałby temat "Smoleńsk 2010" dlatego logiczne jest, że by mnie nie było w nim.
Dla mnie logiczne jest, że albo jesteś niedouczonym gówniarzem, albo płatnym trollem nie mającym niczego wspólnego z prawicą. A teraz ignor i do widzenia.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 08.11.2013, 22:42
[...] Witam nadwornego Judeochrześcijanina byłem ciekaw kiedy się pojawisz. Człowiek pisze do mnie to mu odpisuje nic nie poradzę, że mało związane z tematem [...]
"Nadwornego Judeochrześcijanina"... potwierdzasz, że nazbyt lotny nie Jesteś, w każdym razie z pewnością nie na tyle, aby Cię określić Josephem Gobbelsem (ten przynajmniej jakąś wiedzę o Żydach i judaizmie miał) Nowej Prawicy. Najwidoczniej jaka partia tacy sympatycy.

[...] Wracając do tematu bo nikt nie odpowiedział chociaż poważnie pytałem, po co ktoś robiłby ten rzekomy zamach.
A w temacie jest ten zamach, że tak się dopytujesz Pytanie zresztą które co rusz jakiś nowy uczestnik tego tematu wrzuca nie zadając sobie trudu przeczytania kilku stron wstecz gdzie już padały odpowiedzi. Doprawdy nużące jest to czasami odpowiadać na monotematyczne pytania Osób leniwych. Ludzi tutaj piszących i angażujących się w tą sprawę interesuje przede wszystkim wyjaśnienie jak doszło do tej tragedii. Sądzę, że nikt z góry zamachu nie zakłada.

P.S. Chciałbym Ci jedynie zwrócić uwagę, że rozmowy nie związane z wątkiem zawsze możesz toczyć ze swoim adwersarzem za pośrednictwem funkcji prywatnych wiadomości.
Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 08.11.2013, 22:53
Z tym zamieszaniem wokół wypowiedzi Hofmana nasunęły mi się takie refleksje, pomijając już zupełnie kompromitację komisji Millera i prokuratury-

czy kurde felek ktoś przedstawi wreszcie tę teorię o zamachu bo zaczyna to wyglądać jak potwór z Loch Ness - wszyscy mówią, nikt nie widział -chyba że się mylę?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.11.2013, 23:03
Donek o okładce tygodnia "W sieci"
http://wpolityce.pl/wydarzenia/66548...ieprzyzwoitych
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2013, 23:13
Nie douczony.
Rozbawiasz mnie do łez.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.11.2013, 23:20
Prof. Cieszewski o polskim surrealizmie:

http://niezalezna.pl/48087-prof-chri...tycznej-polsce

----------------

Ćwierkająca sikorka:
http://niezalezna.pl/48102-nasz-news...olewa-w-brzoze
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.11.2013 o godz. 02:43.
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.11.2013, 17:10
Ch.....j z tym smoleńskiem ile jeszcze macie zamiar po kaczce płakać Nie nudzi was to

Złamanie czterech punktów regulaminu w jednym poście - http://www.wislakrakow.com/forum/faq.php?faq=regulamin#faq_regulamin_tresc
I, 4; II, 13; III, 19; IC, 25 - upomnienie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.11.2013 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.11.2013, 23:19
pelek napisał(a):Wyświetl post
Ch.....j z tym smoleńskiem ile jeszcze macie zamiar po kaczce płakać Nie nudzi was to

Złamanie czterech punktów regulaminu w jednym poście - http://www.wislakrakow.com/forum/faq.php?faq=regulamin#faq_regulamin_tresc
Nie nudzi. Jak cię nudzi, to tu nie właź.
Tak masz na imię?
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2013, 08:50
Czy to są jaja jakieś? Stokrotka przed kilkunastoma minutami w rozmowie z Komorowskim, używa zwrotu "zamach w smoleńsku" i nie chodzi jej o to, ze napadu na ambasadę ruską dokonali wyznawcy "zamachu w smoleńsku"..Tylko normalnie mówi o nie zwróceniu wraku.. Dokładnie od 8:13:20
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET

Czy to kolejna prowokacja, by znowu podgrzać temat smoleński i nakręcać "wyznawców", czy może pierwsza służbistka "okrągłegostołu" wie coś więcej ?
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 13.11.2013, 13:11
"Rosyjska ambasada jest ostrzejsza w sprawie spalonej budki niż Polska w sprawie wraku ze Smoleńska"

"Polska odda wrak budki, gdy nam Rosja odda wrak Tupolewa".
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2013, 17:39
Budka i tak była polska (policyjna) i stała poza terenem ambasady (na zewnatrz płotu). A rezimowe media wmawiają ludziom, że niby mamy przepraszać za spalenie swojej budki. To są jaja.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.11.2013, 07:53
głos z trybun napisał(a):Wyświetl post
"Rosyjska ambasada jest ostrzejsza w sprawie spalonej budki niż Polska w sprawie wraku ze Smoleńska"

"Polska odda wrak budki, gdy nam Rosja odda wrak Tupolewa".
Zapomniałeś dodać że Polska ma być asertywna...
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 15.11.2013 o godz. 07:56.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.11.2013, 15:01
ostatnie sekundy lotu samolotu w Kazaniu
https://www.youtube.com/watch?v=koUV3xRIraU

zginął m.in. syn prezydenta Republiki Tatarstanu i szef jego FSB
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.11.2013 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 18.11.2013, 15:56
pelek napisał(a):Wyświetl post

Sio "M jak Miłośc" albo "Voice of Poland" ogladąć.Nikt tu po Tobie płakać nie będzie bo za wiele nie kumasz o co chodzi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów