The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2013, 22:28
sambo napisał(a):Wyświetl post
AS82 - idealnie pasujesz mi do tego artykułu

http://naszeblogi.pl/41923-proceder-...trolli-w-sieci

Bo napisałem że Pisowcy i ich akolici są w polityce jedynie dla zysku i grantów ? Tak niestety jest ,czego przykładem jest mój "ulubiony" poseł PISu niejaki Andrzej Jaworski . Oto fragement jego błyskotliwej kariery:
Od 2003 pełnił funkcję prezesa komunalnego Przedsiębiorstwa Gospodarki Maszynami Budownictwa w Warszawie. Członek rady nadzorczej PKP Intercity i rady programowej TVP3. W maju 2006 został przewodniczącym rady nadzorczej Koncernu Energetycznego Energa S.A. W 2006 objął stanowisko prezesa Stoczni Gdańsk[1]. Po odwołaniu w 2008 został doradcą ISD Polska ds. restrukturyzacji zakładu. Objął stanowisko prezesa Fundacji Stoczni Gdańsk[2]. Zasiadał w radzie Polskiej Organizacji Turystycznej oraz radzie Pomorskiej Izby Przemysłowo-Handlowej.
Jak widać człowiek orkiestra ,który sie nadaje do wszystkiego od kierowania stocznią ,koleją i telewizją ,teraz jest posłem PISu i przewodniczy komisji ds. przeciw-ateizacji Polski

Jak widze takich karierowiczów,którzy się znają na wszystkim to po prostu pusty śmiech mnie ogarnia.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 30.10.2013, 22:42
Nie . Pasujesz dlatego, że twoja kariera na tym forum ma dość tendencyjne oblicze a sposób argumentacji ma swój cel i bynajmniej nie jest on obliczony na dyskusje. A ostatnimi postami udowodniłeś nadto, że celem istnienia jest tu pilnowanie pewnego 'porządku'. Jeśli o mnie chodzi, to zbanowałbym cie człowieku dożywotnio a każdego, kto przejawia pisownię, styl wypowiedzi podobny do twojego -z resztą paru tu takich nicków było, twój utrzymuje się tu wyjatkowo długo- banowałbym z założenia. Byłbym jak Lombroso dla potencjalnie niebezpiecznych
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.10.2013, 22:43
Sambo wydaje mi się, że jednak kto inny bardziej pasuje do tego rysopisu, ale nie będę wytykał palcami.

Ciekaw jestem ile osób piszących w politycznym i smoleńskim zarabia "godziwe" pieniądze za swoją pracę? Flis, którego cytowałem pisał o całych grupach zatrudnianych przez młodzieżówki, w tym Młodych Demokratów, które infiltrują różne portale społecznościowe oraz fora. Podobnych tematów politycznych w polskim internecie mamy w tysiącach sztuk, więc pole do popisu dla niektórych jest szerokie.
sambo
dziarski chłop

Stary 30.10.2013, 22:55
Niechże sobie będą i młodzieżówki. Niechże będą przekonane o tym, że i Polska jest bardziej mojsza niż twojsza. Niech nawet będą głusi na argumentację ale do licha - niech tu nie będzie śmierdzących bąków, których jedynym celem jest tylko zapodanie siarczanu wodoru.

A co do pytania - to faktycznie ciekawe. Możliwe, że parę osób jest. Z drugiej strony - jak patrzę na tę zapalczywość narodową, to ona jest tak bezinteresowna, że całkiem możliwe, że to jest pro publico bono
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AS82
Banita

Stary 30.10.2013, 22:58
Nie . Pasujesz dlatego, że twoja kariera na tym forum ma dość tendencyjne oblicze a sposób argumentacji ma swój cel i bynajmniej nie jest on obliczony na dyskusje. A ostatnimi postami udowodniłeś nadto, że celem istnienia jest tu pilnowanie pewnego 'porządku'. Jeśli o mnie chodzi, to zbanowałbym cie człowieku dożywotnio a każdego, kto przejawia pisownię, styl wypowiedzi podobny do twojego -z resztą paru tu takich nicków było, twój utrzymuje się tu wyjatkowo długo- banowałbym z założenia. Byłbym jak Lombroso dla potencjalnie niebezpiecznych
No to wybacz ,że nie pasuje do twojego obrazu idealnego forumowicza..Nie mam też żadnego ukrytego celu ani zamiaru pilnować jakiegokolwiek porządku na tym forum Zamiast się czepiać mnie i mojej "kariery" na tym forum ,napisz co sądzisz o karierze ww. posła bo to chyba bardziej ciekawe.

Pozatym jak wszędzie widzisz spiski i zagrożenia ,to może lepiej będzie jak odłączysz internet ,wtedy będziesz bezpieczny i nikt nie zaburzy twojego egzystowania w atmosferze podejrzliwości i unikniesz sytuacji że gdy ktoś z tobą dyskutuje ,a ma inne zdanie jest opłacanym agentem itp.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 30.10.2013 o godz. 23:08.
sambo
dziarski chłop

Stary 30.10.2013, 23:06
Kariera ww. posła? Którego? Hofmana?

No własnie to każe mi powątpiewać w sens twojego istnienia na tym forum. Czym innym jest bowiem nepotyzm - który jest jak najbardziej godny potępienia a czym innym jurgieltelizm - który jest bodaj najwyższą formą sk**a politycznego.

Akurat na tę sytuację nie ma żadnego porównania. To jest obraz nędzy tego kraju. PIS, Hofman i reszta dziadów jest bez znaczenia
AS82
Banita

Stary 30.10.2013, 23:13
Kariera ww. posła? Którego? Hofmana?

No własnie to każe mi powątpiewać w sens twojego istnienia na tym forum. Czym innym jest bowiem nepotyzm - który jest jak najbardziej godny potępienia a czym innym jurgieltelizm - który jest bodaj najwyższą formą sk**a politycznego.

Akurat na tę sytuację nie ma żadnego porównania. To jest obraz nędzy tego kraju. PIS, Hofman i reszta dziadów jest bez znaczenia
Nie Hofmana ,tylko Jaworskiego ,ale w sumie whatever , i ten się na niczym nie zna ani ten ,jedynie co umieją to dobrze przed kamera występować
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.10.2013, 01:13
Hahahahaha

To pogadali .

Ile PO planuje płacić za głos ASie ? Może sie skuszę
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 09:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Hahahahaha

To pogadali .

Ile PO planuje płacić za głos ASie ? Może sie skuszę
Odnieś się do karierowicza Jaworskiego z PISu ,który był specem od : budowy statków, kolei i telewizji publicznej ,przecież wg. ciebie w PISie nie ma takich ludzi ,i wszyscy są obsadzani wg kompetencji jakie mają
Drozd
Senior Member

Stary 31.10.2013, 10:00
Wszyscy wiedzą do czego sie odniosłem. Jeżeli nie wiesz to zadzwoń do centrali.
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Stary 31.10.2013, 11:15
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Odnieś się do karierowicza Jaworskiego z PISu ,który był specem od : budowy statków, kolei i telewizji publicznej ,przecież wg. ciebie w PISie nie ma takich ludzi ,i wszyscy są obsadzani wg kompetencji jakie mają
istnieje taka drobniutka różnica między zatrudnianiem ludzi niekompetentnych a zatrudnianiem ludzi niekompetentnych w ramach aukcji korupcyjnej i przestań człowieku juz więcej p***ć.

Taka oto sytuacja nastąpiła we Wrocławiu dlatego, że mamy w Polsce załamanie monteskiuszowskiego systemu władzy.

PO czyli Donald Tusk jest jednocześnie premierem, sejmem, krajową radą radiofonii, NIKiem oraz sejmikami wojewódzkimi. A jedyny równoważny urząd to urząd jego kolegi Bronka, który również nie odważy się go niepokoić, ponieważ to również platformers. W tym wypadku nie obowiązuje zasada prezydenta wszystkich Polaków, ona obowiązuje zawsze przeciwnika politycznego Frontu Jednosci Narodowej.

PO upodabnia się szybko - bo w ciagu 7 lat do PZPR a jej rola w państwie choć nie wpisana do konstytucji jest równoważna z tą PZPRu za PRL.

Świadczy o tym dobitnie rozdawnictwo państwowych posad w zamian za korzyści partyjne i to w ramach walki frakcyjnej i nie ma tu żadnego przerysowania. Śledząc losy PZPRu rónież dojdziemy do walk frakcyjnych, których ofiarami padały zawsze stanowiska państwowe
Ostatnio edytowane przez sambo : 31.10.2013 o godz. 11:22.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 31.10.2013, 14:47
Następne głosowanie pseudo-psychologów w sprawie kolejnej dewiacji i zapewne wkrótce czekają nas kolejne marsze kolejnej "mniejszości o odmiennej orientacji" chronione przez "polit poprawnych", którzy za stołek i pensję kilku tysięcy euro własne dzieci do burdelu by sprzedali
http://fakty.interia.pl/swiat/news-d...ja,nId,1051477
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2013, 15:09
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Następne głosowanie pseudo-psychologów w sprawie kolejnej dewiacji i zapewne wkrótce czekają nas kolejne marsze kolejnej "mniejszości o odmiennej orientacji" chronione przez "polit poprawnych", którzy za stołek i pensję kilku tysięcy euro własne dzieci do burdelu by sprzedali
Polska każdego rana czeka na swego Orbana
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 15:15
istnieje taka drobniutka różnica między zatrudnianiem ludzi niekompetentnych a zatrudnianiem ludzi niekompetentnych w ramach aukcji korupcyjnej i przestań człowieku juz więcej p***ć.
Różnicy nie ma praktycznie żadnej ,bo jest kolesiostwo i rozdawnictwo etatów państwowych: czy to na poziomie wojewódzkim wśród kolesi z jednej partii (tak jak teraz w przypadku PO) ,czy to na poziomie koalicji rządowej gdzie jest podział łupów czyli ministerstw i spółek skarbu państwa między PO-PSL czy wczesniej miedzy PIS-LPR-SO. Sposób funkcjonowania koryciarzy jest ten sam i nie wmawiaj mi ,że są jakieś święte krowy czyt. uczciwi politycy którzy tego nie robią ,bo generalnie to jest ich prawdziwy cel dojścia do władzy ,czyli rozparcelowanie koryta między swoich. Jedynie czego potrzebują to durnego społeczeństwa ,które chodzi wrzuca kartki do urn i wybiera między jedną kastą złodziei a drugą.
Drozd
Senior Member

Stary 31.10.2013, 15:36
Hehehe pewnie że nie ma różnicy. Przecież wszyscy kradną, wszyscy kupują głosy itd.

Tylko dlaczego dowody takich zachowań obciążają zawsze PO. I dopiero przez płatną propagandę rozciągane są na resztę.

Po wygranych wyborach, zwycięzcy przejmują władzę także w spółkach, a koalicja się tą władzą dzieli. Normalna kolej rzeczy i nic w tym złego. Natomiast przekupstwo z wykorzystaniem uprawnień wynikających z władzy to zwyczajny kryminał. I każdy o tym wie. Ktoś kto nie widzi różnicy to najprościej idiota.
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Stary 31.10.2013, 15:45
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
taka jest logika rewolucji

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Polska każdego rana czeka na swego Orbana
już dawno wieszcz rzekł Polska Winkelriedem Narodów - więc przy dobrej kondycji Prezesa i Płemieła raczej się w tym życiu nie doczeka

Sposób funkcjonowania koryciarzy jest ten sam
fajnie - tylko w tym przypadku nie mamy do czynienia z koryciarstwem a korupcją
Ostatnio edytowane przez sambo : 31.10.2013 o godz. 15:51.
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 15:47
Hehehe pewnie że nie ma różnicy. Przecież wszyscy kradną, wszyscy kupują głosy itd.

Tylko dlaczego dowody takich zachowań obciążają zawsze PO. I dopiero przez płatną propagandę rozciągane są na resztę.

Po wygranych wyborach, zwycięzcy przejmują władzę także w spółkach, a koalicja się tą władzą dzieli. Normalna kolej rzeczy i nic w tym złego. Natomiast przekupstwo z wykorzystaniem uprawnień wynikających z władzy to zwyczajny kryminał. I każdy o tym wie. Ktoś kto nie widzi różnicy to najprościej idiota.
Oczywiście ,że wszyscy kradną , a to że dochodzi jeszcze do przekupstwa między kolesiami z tej samej partii to pokazuje ,że nawet między sobą się biją o koryto, co jest już szczytem pazerności i zachłanności.
Jak dla ciebie normalna koleją rzeczy jest to ,ze ludzie bez kwalifikacji, z partyjnego nadania obejmują intratne posady tylko dlatego ,że są politycznie umocowani to ci gratuluje. Widać to Polska o której marzysz ,skorumpowana z nepotyzmem do szpiku kości.Polska w której przeciętny Polak pracuje ciężko za 1600 brutto ,a sekretarka(żona jakiegos polityka) czy kierowca (szwagier jakiegoś polityka) w KGHMie zarabia 20 tyś złotych.Już nawet szkoda pisać o kierowniczych posadach.
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 31.10.2013, 16:37
Cytat:
Ciekawy skutek zmiany sondaży -sypią się zaproszenia do różnych niepolitycznych programów Przez kilka lat byłem jak trędowaty a tu pluralizm
https://twitter.com/R_A_Ziemkiewicz
Drozd
Senior Member

Stary 31.10.2013, 16:56
Oczywiście ,że wszyscy kradną , a to że dochodzi jeszcze do przekupstwa między kolesiami z tej samej partii to pokazuje ,że nawet między sobą się biją o koryto, co jest już szczytem pazerności i zachłanności.
A czym POwcy się przekupywali? Czego używali jako argumentu? Ano faktu sprawowania władzy, dokładnie tak jak z niepójściem do referendum. Choć tam było zastraszanie zamiast obietnic. Klasyczny reżim. Dlaczego, nie biadolisz że zawłaszczają państwo? Tylko opowiadasz bajki o pis. Dlaczego nie ma płaczu że demokracja jest zagrożona? No i co mają do rzeczy kompetencje? Tego co miał dostać robotę w kghm pytał ktoś o kompetencje?

A co do obsadzania stanowisk niekompetentnymi. To powrót PO do polityki wyprzedaży za bezcen wręcz wymaga zatrudniania dyletantów. I idzie im świetnie .
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 17:17
Pisze i o tych i o tych ,bo się od siebie niczym nie różnią w tej kwestii
Drozd
Senior Member

Stary 31.10.2013, 17:35
Wiem wiem .

Możesz dać przykład przekupstwa wyborczego w PiS? Czy tylko jak zwykle zestawisz fantazję z rzeczywistością, celem udowodnienia złodziejskiej tezy że "wszyscy kradną". Jak były POwiec zastrzelił człowieka, a drugiemu chciał poderżnąć gardło to też tłumaczyłeś sobie że wszyscy tak robią?
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 17:49
Wiem wiem .

Możesz dać przykład przekupstwa wyborczego w PiS? Czy tylko jak zwykle zestawisz fantazję z rzeczywistością, celem udowodnienia złodziejskiej tezy że "wszyscy kradną". Jak były POwiec zastrzelił człowieka, a drugiemu chciał poderżnąć gardło to też tłumaczyłeś sobie że wszyscy tak robią?
Już ci dałem przykład posła Jaworskiego z PISu ,też pewnie niezłe geszefty szły jak obejmował stanowisko po stanowisku.

A pamietasz jak poseł Lipiński przekupywał posłanke Beger i słynne taśmy z tego ?
Ostatnio edytowane przez AS82 : 31.10.2013 o godz. 17:52.
sambo
dziarski chłop

Stary 31.10.2013, 18:04
rzecz niebywała żeby wykonywać zadanie politruka na usługach pewnej młodzieżówki zniżać się argumentacją do prorównań z PIS - a mieliście zmienić ten kraj - a tu co? Porównania z PIS - niebywałe. Już trza widzę ziemie gryżć
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 18:20
rzecz niebywała żeby wykonywać zadanie politruka na usługach pewnej młodzieżówki
tak sobie to tłumacz...
Drozd
Senior Member

Stary 31.10.2013, 19:08
A pamietasz jak poseł Lipiński przekupywał posłanke Beger i słynne taśmy z tego ?
Jeżeli dalej nie łapiesz różnicy to znaczy jedno ... Wszyscy wiedzą co
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 19:26
Jeżeli dalej nie łapiesz różnicy to znaczy jedno ... Wszyscy wiedzą co
Różnica jest taka jak między dżumą a cholerą
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.10.2013, 20:27
To odpowiedz mi w takim wypadku czym jest Ruch Palikota?
Mam wrażenie, że dla Ciebie fundamentalną kwestią w tym wszystkim jest antyklerykalizm. Tak jakby kościół bym wszystkiemu winien. Owszem nie jest doskonałą instytucją, bo mimo wszystko kierują nim ludzie.

Nie jest tak?
Zastanawiało mnie zawsze jaką alternatywę ma dla ludzi wybrana przez Ciebie partia. Nie ukrywam- dla mnie jest groteskowa, ale zapewne Ty masz inne zdanie. Jak można popierać kogoś, kto jedynie obraża ludzi siedzących niedaleko w sejmowych ławach, opluwa, obrzuca, przynosi wibratory, promuje dewiacje...
Jaki cel ma ta partia?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.10.2013, 21:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jak można popierać kogoś, kto jedynie obraża ludzi siedzących niedaleko w sejmowych ławach, opluwa, obrzuca
... wreszcie trafny opis PiS
AS82
Banita

Stary 31.10.2013, 21:13
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
To odpowiedz mi w takim wypadku czym jest Ruch Palikota?
Mam wrażenie, że dla Ciebie fundamentalną kwestią w tym wszystkim jest antyklerykalizm. Tak jakby kościół bym wszystkiemu winien. Owszem nie jest doskonałą instytucją, bo mimo wszystko kierują nim ludzie.

Nie jest tak?
Zastanawiało mnie zawsze jaką alternatywę ma dla ludzi wybrana przez Ciebie partia. Nie ukrywam- dla mnie jest groteskowa, ale zapewne Ty masz inne zdanie. Jak można popierać kogoś, kto jedynie obraża ludzi siedzących niedaleko w sejmowych ławach, opluwa, obrzuca, przynosi wibratory, promuje dewiacje...
Jaki cel ma ta partia?
1. Nie będę głosował na POPIS,który już od 8 lat niszczy ten kraj , dławiąc go w jakiś jałowych sporach i tematach zastępczych typu Smoleńsk,więc to jest pierwszy powód ,żeby poprzeć kogoś innego.
2. Patrząc na działalność kleru ,czytając trochę literatury na ten temat ,instytucja ta przypomina mi raczej organizację przestępczą ,więc tak ,jestem antyklerykałem , i nie chcę żeby ta instytucja miała wpływ na cokolwiek w Polsce. No i niestety tylko Palikot ,mimo że nie jestem jego fanem i w wielu kwestiach jego zachowanie mnie drażni, mówi o tym żeby realnie była rozdzielność między państwem a kościołem mówiąc w skrócie
3.Nie słyszałem ,żeby ktoś od Palikota kogoś opluwał , słyszałem za to posłanke Pawłowicz ,która to notorycznie robi i zachowuje się jak prostaczka...Dla ciebie ta partia promuje dewiacje, dla mnie uczy takich jak ty tolerancji do innych ludzi.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.10.2013, 21:59
Jeżeli niewyjaśniona katastrofa elity politycznej narodu z parą prezydencką na czele dla Ciebie jest tematem zastępczym to o czym tu w ogóle z Tobą dyskutować? Mówisz o dobru Polski, a zachwycasz się Palikotem, który nawołuje do tego by wyrzec się polskości. Gdzie sens i logika?

Cytat:
– Synku, przeczytałem tysiąc pięćset książek, jak postępować z ludźmi. Kiedy ty dłubałeś w nosie i zjadałeś swoje gile, ja skakałem jak żabka po głowach takich jak ty frajerów na sam szczyt. Jestem skazany na sukces. A ty, śmieciu?
– W moim życiu przeczytałem dwie książki...
– Doprawdy? Co to było? „Poczytaj mi, mamo”?
– Jedna z nich to „Ojciec chrzestny”. Gdybyś ją przeczytał, to wiedziałbyś, że pieniądze to nie wszystko, że nie zdradza się przyjaciół i nie dmucha ich żon. Ale, niestety, napchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych. Nie, Krzysiu?
Zapchałeś sobie głowę pierdołami o klerze i na siłę próbujesz zainteresować tym wszystkich, nie ASie?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów