|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ludzie przeciez nie bedziecie skakac sobie do oczu z powodu jakiegos beznapletkowego grajka (nie bylo i nie bedzie takiego tematu w Wiśle).
Wrócmy do tematu. Widziałbym u nas Masłowskiego I Akahoshiego z naszej ligi - bardzo ciekawi kreatywni pomocnicy. Oczywiscie potrzebni nam napastnicy (Brozek nie da rady rozgrywac 40 meczow w sezonie) ale z naszej kopanej Ekstraklasy kandydatów brak według mnie i miejmy nadzieje ze Cleber nam jakiegos niedocenionego w swojej ojczyźnie brylancika w zimie przywiezie. Olkowski oczywiscie chyba najlepszy prawy obronca ligi ,ale juz poza naszym zasiegiem finansowym w tym momencie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
wczoraj w trakcie transmisji Iwan mówił ze Kuźbik, Kapka i Cleber sa w Brazylii i szukaja...tylko .... wie kogo bo rynek tam przesiany grubo....ale szukają! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kogo masz na myśli mówiąc przesiany? bo chyba nie tych zawodników, którzy nie nadają się do gry w lepszych ligach na zachodzie, a u nas byliby wzmocnieniem? W lidze brazylijskiej jest mnóstwo zawodników odstrzelonych w lepszych ligach, ale takich którzy wciąż dla nas byliby mega wzmocnieniem. Także niech szukają bo mają w kim/czym. Tylko pytanie... czy jest nas stać na któregokolwiek z nich?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ktoś się orientuje czy się rozdzielili?
Pewnie łażą za Cleberem, drinkują i oglądają dupeczki grające w siatkę. Napewno szukają tych których nie ma na YT i których spotkań żadna telewizja nie transmituje. W przeciwnym wypadku wystarczył by sam Bednarz, bez przepierdalania połowy globu. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
To wymień te mnóstwo mega wzmocniń naszej ligi. Oczywiście REALNYCH a nie zawodników pokroju Ronaldinho bo Nas na niego nie stać. Bo jeśli twój post miał dać do wiadomosci ze w Brazylii jest mnóstwo zawodników ktorzy byliby by mega wzmocnieniem naszej ligi ..ale Nas na nich nie stać, to po .... to napisałes? Co mnie ....a interesują zawodnicy na których Nas nie stać? Jaki sens ma pisanie o tym ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to może lepiej poszukać takich graczy jak Sarki ? czyli takich co otarli sie już o europejskie kluby a są za friko
Z tymi poszukiwaniami w Brazyli bym odpuścił, to już jest rynek mocno przefiltrowany przez bogatsze zespoły od Nas.Oczywiście mam na myśli zawodników ofensywnych ....kolejny Beto jest chyba nie potrzebny.....Obrońce dobrego łatwiej znaleźć za darmo jak np Marcelo ale z solidnych zawodników ofensywnych nikt nie rezygnuje
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.10.2013 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak całkiem serio, wątpliwe że pojechali tam szukać talentów w slumsach Rio. To nie działa w taki sposób. Bezsens wysyłać trzech pracowników na drugi koniec świata x czego jeden pewnie wie jak sie poruszać po miescie...I co niby by mieli przez 2-3 tygodnie oglądać jakies mecze i robic notatki? Do tego wystarczył by sam Cleber z lokalnym kumplem.
Tutaj jest cos zaawansowanego. Komitecik na 6 par oczu oceni i przeswietli kandydata. Sezon trwa, jednak testy nie wchodzą w grę z względu na poziom pilkarza wiec Mahomet tym razem poszedł do góry. Oby to nie był Paulo André z Corinthians, bo to by oznaczało że raczej Głowa...achh André grywał też defensywnego pomocnika. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/milto...er_115183.html
Ogladałem tego goscia wczoraj w meczu z River , jedno slowo sie cisnie na usta- "jizes". Dwoch takich i o LM jestem spokojny.Wiem ze to nierealne raczej ,ale z drugiej strony wiecej zaoszczedzilismy na samych kontraktach w tym sezonie niz on jest wart . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
brazylia! dla mnie bezsens. czemu nie czechy slowacja cypr portugalia... tam jest latwiej teniej(kontrakt) i zwlaszcza blizej a to oznacza latwiejsze i czeste monitorowanie rynku. np jest ciekawy slowak siadaja w samochod i taka obserwacja kosztuje...1000zl dla trzech a nie brazylia....zl?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 14.10.2013 o godz. 20:19.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
tylko my jezdzac po brazyli na LM czekamy18 lat a czesi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Proszę, naucz się pisać po polsku, sam popełniam błędy, mam problemy z przecinkami itp, ale no bez jaj...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
Cytat:
To albo dawno było, albo dopiero będzie. Albo w ogóle. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Goulona do nas, taki 10x lepszy Sobol xd przeciez on w kazdym meczu zabija srodek pola kazdej druzyny, kazdej, nic mu odebrac sie nie da i przetrzymuje te pilke znakomicie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
O Goulonie pisałem już dawno. Goulon i Masłowski z Zawiszy.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
niech łysy zbiera dupę bo z Burligą to my daleko nie zajedziemy
PO za free bramki i asysty w każdym sezonie i to w sporej ilości, dawno nie mieliśmy takiego grajka, no i za free http://www.transfermarkt.de/en/johan...er_140678.html dodatkowo: http://www.transfermarkt.de/en/birki...ler_51188.html http://www.transfermarkt.de/en/miros...ler_46129.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ani on, ani Chrapek, ani Nalepa czy Czekaj. Mam nadzieję, że zimą zobaczę te zapowiadane wzmocnienia i ci piłkarze, w towarzystwie kilku innych, siądą na ławie.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wątpie by już teraz Bury miał siąść na ławie. Mamy większe braki na innych pozycjach, a 10 piłkarzy raczej nie przyjdzie w zimie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W zimie wszystko się wyjaśni. Jeśli wysoka pozycja w lidze nie będzie bodźcem do wzmocnień , powiemy szczerze...dobrze to już było.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Co do Chrapka nie mogę się zgodzić, bo jest to zawodnik młody i perspektywiczny i jako jeden z niewielu przejawia chęci i umiejętności do gry kombinacyjnej. Co do reszty "młodych" to raczej ciężko. Mam nadzieję, że w przypadku Czekaja to prędzej go sprzedamy albo oddam byle gdzie niż wyleczy kontuzję i wróci na boisko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak oto zimą można by było przemeblować kadrę niskim kosztem(kontrakty wygasające)
znak "|" znaczy po prostu zamienić na Miśkiewicz Bieszczad | Kuszczak / Kieszek / Trela / Kelemen / Malarz Kocoń Burliga | Olkowski Fryc Stolarski Głowacki Jovanovic Chávez | Banaś Czekaj | Danch* / Wilusz Brożek Bunoza Guerrier + Magiera* + Lewandowski* + Straus* Stjepanovic Nalepa | Kaźmierczak Uryga Chrapek Burdenski | Garguła Małecki Sarki | Nakoulma / Sitko + Cywka + Masłowski Brożek Boguski | Rodionov / Cléo / Nikolić / Višņakovs / Benko Kamiński + Jankowski / Kobylański / Biliński *jeśli będzie zdrowy/umowa na rok z opcją przedłużenia po dokładnych testach medycznych i to wszystko za jakieś normalne pieniądze, a nie chore i przesadzone miliony
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 28.10.2013 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakoś ciężko było mi zdecydować bo przypominając sobie Małego choćby z sezonu 09/10 i porównując dzisiejszą kupę którą gra, gość ma dopiero 25 lat, umiejętności jak na naszą buraczaną nieprzeciętne, 1-2 okresy przygotowawcze i może widzielibyśmy dawnego Małego? z resztą Smuda zdecyduje..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Małym kosztem? A wziąłeś pod uwagę wysokość kontraktów piłkarzy, których proponujesz? Swoją drogą w Twoich propozycjach jest znacznie więcej "fiction" niż "science". ;P |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|