The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Sobotnie spotkanie na R22 zakończy się:
Pewnym zwycięstwem Białej Gwiazdy! 16 32,00%
Minimalnym zwycięstwem Wisły! 29 58,00%
Remisem. 4 8,00%
Porażką Wisły 1 2,00%
Głosujących: 50. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2013, 22:37
Panowie gówno gramy i jesteśmy na 3 miejscu. Każdy by tak chciał....

Nie narzekajmy choć wiem że jest na co.

Wygrajmy 2 ostanie mecze 1 rundy i będzie pięknie, a w ósemce wszystko zdarzyć się może....
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 26.10.2013, 22:41
Sarki, jak ci się nie chce grać w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi, dla klubu którego kibice dosłownie wypruwają sobie żyły, to WYPIERDALAJ.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.10.2013, 22:49
Zgadzam się z opinią o skrzydłowych. Jak to możliwe, że zawodowy piłkarz nie potrafi w całym meczu wrzucić ani jednej dobrej piłki?
Przyglądałem się dziś grze Rafała. Lubię go bardzo, ale facet gra jak ja. Czyli poziom amatora. Sporo biega, czasem przyjmie i odegra na małej przestrzeni, czasem się urwie, a później straci. Zagrożenie bramki przeciwnika praktycznie znikome. Bo ani nie ma strzału z dystansu. Nie jest dobrze.
Wcześniej źle policzyłem. Byłem pewien, że tych meczy do końca rundy jest ciut mniej. A tu bite osiem kolejek. 3 pkt z Widzewem muszą być, bo znowu przyjdzie wyjazd i nastąpi niemoc. Zresztą niemoc to była i dziś...
What's new?

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.10.2013, 22:51
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz w tym sezonie miał słabsze mecze z Ruchem czy Zawiszą, ale dziś po raz kolejny ratuje nam dupę. NIe przedłużenie mu kontraktu to będzie czysty idiotyzm, bo chłopak ma szansę na duży postęp jeśli poprawi swoje braki w grze na przedpolu i grę nogami....

Na boisku dzisiaj prócz Głowy i Jovanovicia nie ma kogo wyróżnić. Jak patrzyłem na tę żenadę, gdy piłka jak bumerang wracała pod nasze pole karne to myślałem, ze zawału dostanę. Wejście Małego pomogło na chwilę uspokoić grę - Wisła grała piłką, przetrzymując ją z dala od bramki. Mógł go Smuda wpuścić dużo wcześniej, bo Sarki odbijał się od Rymaniaka regularnie. Guerrier w obronie to gorzej niż tykająca bomba....
No i Boguski - nie wiem dlaczego w każdym meczu gra regularnie, prawie zawsze do końca. Gość nie gra na żadnej pozycji, bo ani nie jest pomocnikiem defensywnym, ani środkowym, ani rozgrywającym, ani nie gra na skrzydle. Boguś biega i stara się jak może, ale może naprawdę niewiele i w meczu z Widzewem widziałbym go na ławce - skoro gra Guerrier w pomocy (dziś tragicznie) to wolę w środku trio Ostoja-Chrapek-Garguła - w tym składzie cokolwiek w środku graliśmy.
Cóż, zasadniczo zgadzam się z oceną, może z wyjątkiem Chrapka w pomocy. Jak dla mnie, był dzisiaj beznadziejny. Nie dał zespołowi nic, a zaliczył kilka niebezpiecznych strat no i spartolił "setkę". Uważam, że powinien odpocząć od pierwszej jedenastki. Środek pomocy Garguła-Ostoja i Boguski za Brożkiem. Nie oceniałbym tak surowo Boguskiego, po dzisiaj naprawdę mocno pracował.

Sarki powinien usiąść, otworzyć browca i zastanowić się nad swoją przyszłością. Ma chłop potencjał, ale wykorzystuje go może w 50%. Jak nie mniej.

Smuda jest chyba najbardziej fartownym trenerem naszej ligi. Niewiele umie, a jednak wygrywa :/ Niestety to, co starcza na naszą buraczaną ligę, nie starczy na puchary.

A sam mecz... tragedia. dawno nie oglądałem takiej .żenady, nawet za Kulawika bywały lepsze spotkania. Poddaję pod zastanowienie tym ekspertom, którzy twierdzili, że mecz z Lechią był oddany. Nie nie był. My po prostu jesteśmy żenująco słabi a przy okazji jesteśmy mistrzami świata farta.
Ostatnio edytowane przez willow : 26.10.2013 o godz. 22:53.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 26.10.2013, 22:54
Jesteśmy o 6 punktów bogatsi w stosunku do ubiegłego roku. Cóż szczupłość kadry odbija się czkawką. wielu zawodników obniżyło poziom w stosunku do początku sezonu a nie ma kim ich wymienić. Grać słabo i wygrać to też jest coś
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.10.2013, 22:55
Weźcie pod uwagę, że dziś Chrapek był jedynym defensywnym pomocnikiem, a przy przyjęciach piłki Boguskiego musiał pewnie działać za dwóch. Głowacki raczej nie zagra z Widzewem, z Podbeskidziem może się uda.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2013, 22:57
Gra Wisły katastrofalna. Wszyscy piszą, że padliśmy kondycyjnie. No to jak to jest ? Przyjście Smudy miało gwarantować to, że to my będziemy w stanie zabiegać przeciwnika. A jak jest ? Narazie to gra wygląda dramatycznie, nie wiem co Smuda robi z nimi na treningach ale wiem jedno, że napewno nic dobrego. Z meczu na mecz coraz gorzej. Oni nawet nie są składnie wymienić kilku podań. Jeden wielki chaos i gra od przypadku do przypadku.Kupa niecelnych podań. Na tym tle to Zagłębie grające podaniami od nogi do nogi wyglądało jak pfofesjonaliści przy kompletnych amatorach. Całe szczęście, że Gliwa nm pomógł no i Miśkiewicz, który w bramce czynił cuda bo byśmy po blamażu w Bydgoszczy również u siebie stracli punkty. Smuda rób coś, bo przykro patrzeć na te popisy !
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.10.2013, 22:57
Jeszcze nie widziałem tak ostentacyjnie pozorującego grę piłkarza jak Sarki. Na miejscu Smudy nie wpuszczałbym go na boisko, aż chłopakowi się zachce.

Zawsze drwiłem z teorii "podpisanego kontraktu". Jak patrze na grę Sarkiego przed podpisaniem nowej umowy i obecną, to przecieram oczy ze zdumienia, że można mieć tak wyj***ne.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.10.2013, 23:07
Co za fart.W drugiej połowie gramy piach. Mamy trzecie miejsce i 4 punkty straty do lidera ( wątpię ,by Kuchenki przerżnęły u siebie z L). Jak by podzielić punkty to tracimy 2 do lidera. Mamy więc cuda . Śmieszna jest ta liga
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.10.2013, 23:13
Pierwszą połowę zagraliśmy jak za Maaskanta, tysiąć pińcet podań aż bramkarz się nad nami ulitował.
Drugą jak za Kulawika.

Nie mogę sobie wytłumaczyć kolejnej katastrofalnej II połowy niczym innym jak brakami w przygotowaniu kondycyjnym. Do tego odstajemy fizycznie.

Fart, fart, fart...

Miśkiewicz - dzięki za trzy punkty.

Co wy chcecie od Sarkiego. Grał jak wszyscy. Nie zauważyłem by mu się nie chciało.
Jest i tak trzy razy lepszy od Małeckiego w aktualnej formie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.10.2013, 23:22
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Pierwszą połowę zagraliśmy jak za Maaskanta, tysiąć pińcet podań aż bramkarz się nad nami ulitował.
Drugą jak za Kulawika.

Nie mogę sobie wytłumaczyć kolejnej katastrofalnej II połowy niczym innym jak brakami w przygotowaniu kondycyjnym. Do tego odstajemy fizycznie.

Fart, fart, fart...

Co wy chcecie od Sarkiego. Grał jak wszyscy. Nie zauważyłem by mu się nie chciało.
To nie tylko braki kondycyjne, to również niestety zero taktyczne. Tajemnicą Poliszynela jest to, że Smuda na taktyce zna się tak samo jak ja na astronawigacji... Grać na treningach w dziada to nie jest szczyt warsztatu trenerskiego. Jak grałem 30 lat temu w Zwierzynieckim to tego nas uczyli przez 80% czasu.

Czy się Sarkiemu nie chciało? A jak wytłumaczyć fakt, że jak walczył o kontrakt to grał dwa razy lepiej?

Tak czy owak, ze Smudą czy bez, z tej mąki chleba nie będzie. Ot co.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 26.10.2013, 23:46
Panowie, nie pierd....olić, bo od tego ani punktów, ani bramek nie przybywa. Mamy 13 kolejek za sobą, mamy 3 miejsce, z Zagłębiem było, jak było. Bywały mecze lepsze, a zremisowane, albo przegrane. W sobotę był mecz gorszy a wygrany. Bogu dziękować i gramy dalej.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.10.2013, 00:08
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Drugą jak za Kulawika.

Fart, fart, fart...

Rozumiem, że się spodziewałeś grając cały czas tym samym składem, bez zmian, że będą biegać przez 37 kolejek w tym samym tempie przez całe 90 minut?
Druga połowa wynikiem tego co tak naprawdę trapi nas na wyjazdach. Nie ma pewności siebie i się gubimy, tym bardziej, jak schodzi lider drużyny. Do pierwszej strzelonej bramki gramy na zasadzie nie mamy nic do stracenia i gramy dobrze. Po bramce brakuje klasy, bo mamy przeciętnych zawodników, więc nie rozumiem, w czym jest ciągły problem? To dziwne?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 27.10.2013, 00:19
Czegoś nie rozumiem
Sobota
20.30
ciepło
ogólnie fajna pogoda

i 10000 ludzi na meczu...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.10.2013, 00:26
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Czegoś nie rozumiem
Sobota
20.30
ciepło
ogólnie fajna pogoda

A ja rozumiem, ludzie jak płacą pieniądze (najdroższe bilety w Krakowie), to lubią również ogladnąć dobrą piłkę, a tego niestety nie mają szansy zobaczyć. Poza tym atrakcyjność przeciwnika też ma znaczenie, a tu szału przy Zagłebiu Lubin nie ma.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.10.2013, 00:42
Aj tam, skład jest, jaki jest, to każdy widzi. Niektórym przydałaby się ławka, ale ławeczka króciutka w tej rundzie (pewnie też w następnej, bo Cupiał kocha wyniki ponad stan).

Czegoś nie rozumiem
Sobota
20.30
ciepło
ogólnie fajna pogoda

Mało tego - z tych 10 000 to ok. 30% prawie nie było w stanie ustac na własnych kończynach.

Cóż, ceny biletów muszą spaśc. Spotkań jest dużo, nie dziwię się, że niektórym kasy brakuje. Na mecze w środku tygodnia powinna zostać wprowadzona nowa taryfa, znacznie tańsza.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.10.2013, 01:02
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Aj tam, skład jest, jaki jest, to każdy widzi. Niektórym przydałaby się ławka, ale ławeczka króciutka w tej rundzie (pewnie też w następnej, bo Cupiał kocha wyniki ponad stan).

Mało tego - z tych 10 000 to ok. 30% prawie nie było w stanie ustac na własnych kończynach.

Cóż, ceny biletów muszą spaśc. Spotkań jest dużo, nie dziwię się, że niektórym kasy brakuje. Na mecze w środku tygodnia powinna zostać wprowadzona nowa taryfa, znacznie tańsza.
Jeżeli ktoś zamierza chodzić na wszystkie mecze rundy lub przynajmniej większość, niech wezmie karnet to będzie taniej- problemu nie widzę....

Mimo,że mało ludzi to w pewnych momentach spoko, a już zlekceważnie nieistniejących kompletnie gości z Zagłębia poprzez podzielenie C na dwie strony i wzajemną rywalizacje( "Wisełko! Coś cię tak cicho") to wielki plus dla gniazda.

Co do meczu- ważne trzy punkty, druga połowa tragedia..........
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.10.2013, 01:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A ja rozumiem, ludzie jak płacą pieniądze (najdroższe bilety w Krakowie), to lubią również ogladnąć dobrą piłkę, a tego niestety nie mają szansy zobaczyć. Poza tym atrakcyjność przeciwnika też ma znaczenie, a tu szału przy Zagłebiu Lubin nie ma.
Jak to kibice sukcesu.
Faktycznie jeśli wyznacznikiem naszego poziomu jest klub z ul. Kałuży, to nic dziwnego, że stadion u nas pusty. W Warszawie czy w Poznaniu najtańszy 50 zł...
Pozdro 600

Nie dla psa kiełbasa. Jak ci żal 2 dychy to szczerze powiedziawszy... spierdalać. Wisła to nie jest klub, który będzie zamieniał się na drobne i serwował bilety za piątkę. Trzeba się szanować.
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.10.2013 o godz. 01:40.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.10.2013, 02:29
palikot napisał(a):Wyświetl post

Nie dla psa kiełbasa. Jak ci żal 2 dychy to szczerze powiedziawszy... spierdalać. Wisła to nie jest klub, który będzie zamieniał się na drobne i serwował bilety za piątkę. Trzeba się szanować.
Powinienem to odebrać osobiście? Jeśli tak, to słabo, bardzo słabo. Coś z kiełbasą i drugą stroną? Było już. Efekty nie olśniły.

Wisła może się cenić nawet na miliardy milionów, prawda jest brutalna. Jeszcze nie dawno czytało się o tych fanatykach, którzy zawsze przyjdą. Dzisiaj (wczoraj) było pusto - także na C. Duża część publiki to ludzie młodzi - uczniowie, studenci lub ci ze świeżo ukończoną edukacją. Ja tam mogę płacić, ukochanemu klubowi nigdy nie będę żałował. Ale pamiętajcie, że wiele osób musi dojechać, zorganizować grupę, opłacić przejazd, zjeść coś (cholerne kiełbasiane pikniki). Nie dla każdego wyprawa na mecz to kwestia kilkusetmetrowego spaceru albo krótkiej przejażdżki za jakieś 3 zł. A jak ktoś chciałby się jeszcze na jakiś wyjazd wybrać, to naprawdę może być ciężko. Do tego dodajmy jeszcze poziom piłkarski (tak Ekstraklapy, jak i Wisły ostatnimi tygodniami) i już sprawa jest jasna.

Moim zdaniem lepiej mieć kibiców na trybunach niż poza nimi. Ale pewnie się mylę.

Edycja:
Aha, chodziło mi o to, żeby ceny na mecze w pierwsze cztery dni tygodnia były niższe (chociaż poniedziałek jest tutaj trochę kłopotliwy), o ile nie jest to mecz hitowy. Może wyraziłem się zbyt ogólnie.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 27.10.2013 o godz. 02:47.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.10.2013, 03:15
Rozumiem, że się spodziewałeś grając cały czas tym samym składem, bez zmian, że będą biegać przez 37 kolejek w tym samym tempie przez całe 90 minut?
Druga połowa wynikiem tego co tak naprawdę trapi nas na wyjazdach. Nie ma pewności siebie i się gubimy, tym bardziej, jak schodzi lider drużyny. Do pierwszej strzelonej bramki gramy na zasadzie nie mamy nic do stracenia i gramy dobrze. Po bramce brakuje klasy, bo mamy przeciętnych zawodników, więc nie rozumiem, w czym jest ciągły problem? To dziwne?
No w końcu ktoś normany na tym jarmarku.

------

Ludzie! Cuda się na waszych oczach dzieją a wy lamentujecie ? Cieszcie się i radujcie, albowiem nie znacie dnia ani godziny kiedy to wszystko .......nie.

Ewenement na skalę światową a wam ....a mało. Najpierw się zastanówcie czy zawodowa drużyna piłkarska może posiadać kadrę w liczbie 14 zawodników a przy tym punktować i walczyć o czołowe lokaty w zawodowej lidze a później wyciągajcie jakiekolwiek daleko idące wnioski.

Ktoś tam domaga się taktyki, ktoś tam stwierdza że katastrofalna 2 połowa to efekt kondycji...nic bardziej laickiego.
Każdy ma nas jak na patelni więc tylko dziwić sie dlaczego nas nie leją. Jeśli jedynym sposobem na zaskoczenie przeciwnika jest wystawienie Miśkiewicza na szpicy albo Głowę na lewym skrzydle to tylko pogratulować idiotom co nie umieją tego wykorzystać.
Jeśli zmiany są podyktowane wyłącznie koniecznością, osłabiają i nie są reakcją na wydarzenia na boisku to o jakiej taktyce chcecie po.......ić?

Mając w obwodzie Fryca, Małeckiego(Sarki, Donald) Nalepe, Chaveza...coś da się z tego wykombinować? Zaskodzyć? Odmienić?
Huja się da...sztuką jest wybrać tak żeby doszczętnie nie s.......ić czegoś co i tak jest zjebane ale jeszcze jako tako zipie.
Jeśli ktoś spotkał się z stwierdzeniem : "gramy tak jak pozwala na to przeciwnik" to my jesteśmy tego najczystszym możliwym przykładem.

Kadra musi być wzmocniona minimum zmiennikami a nie asekurantami. Bez wewnętrznej rywalizacji będzie ciężko coś z tego stworzyć nie mówiąc już o wypracowaniu własnego stylu.
Bez niego, oczywiście świat się nie zawali, liga niezbyt wymagająca. Zwyciężając, wiesz oczywiste - masz 3 punkty, tylko pogratulować...
...niestety nie masz pojęcia jak do tego doszło.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.10.2013 o godz. 03:17.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.10.2013, 03:30
Powinienem to odebrać osobiście? Jeśli tak, to słabo, bardzo słabo. Coś z kiełbasą i drugą stroną? Było już. Efekty nie olśniły.

Wisła może się cenić nawet na miliardy milionów, prawda jest brutalna. Jeszcze nie dawno czytało się o tych fanatykach, którzy zawsze przyjdą. Dzisiaj (wczoraj) było pusto - także na C. Duża część publiki to ludzie młodzi - uczniowie, studenci lub ci ze świeżo ukończoną edukacją. Ja tam mogę płacić, ukochanemu klubowi nigdy nie będę żałował. Ale pamiętajcie, że wiele osób musi dojechać, zorganizować grupę, opłacić przejazd, zjeść coś (cholerne kiełbasiane pikniki). Nie dla każdego wyprawa na mecz to kwestia kilkusetmetrowego spaceru albo krótkiej przejażdżki za jakieś 3 zł. A jak ktoś chciałby się jeszcze na jakiś wyjazd wybrać, to naprawdę może być ciężko. Do tego dodajmy jeszcze poziom piłkarski (tak Ekstraklapy, jak i Wisły ostatnimi tygodniami) i już sprawa jest jasna.

Moim zdaniem lepiej mieć kibiców na trybunach niż poza nimi. Ale pewnie się mylę.

Edycja:
Aha, chodziło mi o to, żeby ceny na mecze w pierwsze cztery dni tygodnia były niższe (chociaż poniedziałek jest tutaj trochę kłopotliwy), o ile nie jest to mecz hitowy. Może wyraziłem się zbyt ogólnie.
Nie interesuje mnie to jak ty sobie to odbierasz. Jeśli uważasz, że klub z taką tradycją może staczać się do tego poziomu, żeby bilety sprzedawać za piątkę, no to sorry. Nie ma o czym gadać. Takie atrakcje serwują faktycznie tam gdzie poziom jest nie dość wysoki(czyli wiadomo gdzie), jeśli chcecie ten poziom na Wiśle, to przepraszam bardzo, ale słowa Małego sprzed 3 lat są tutaj jak najbardziej adekwatne.

Sorry po raz kolejny, ale znów mamy rozmawiać o podziałach na stadionie? Myślałem, że temat już dawno zakończony. Każdy normalnie myślący wie, że fanatyk to osoba, która pielęgnuje i szanuje wartości naszej Wisełki, bez względu na to czy przyjmuję rolę piknika czy dopingującego. Rozumiem, że w 800 tys mieście, gdzie jest +-100 tys dodatkowo studentów(wielu pewnie kibiców), mamy miasteczka FC wokół Krakowa i nie może się uzbierać 6 tys osób na jednym sektorze, gdzie jak mówisz dużo młodych i bilety mają po 15 zł? To dużo?

Rozumiem, jeszcze, że na Legię, to wszyscy nie mają problemu z cenami, dojazdem, i innymi wymówkami, że jasno, wcześnie, za późno, że urodziny, praca itd. Teraz jest mecz o super porze w sobotę i tylko 10 koła. Żenada, ale cóż, to niestety efekt ciągłego porównywania się z nie tymi co trzeba więc tym samym poprzeczkę mamy zawieszoną, tam gdzie mamy. Do zobaczenia we wtorek.

willow napisał(a):Wyświetl post
Smuda jest chyba najbardziej fartownym trenerem naszej ligi. Niewiele umie, a jednak wygrywa :/ Niestety to, co starcza na naszą buraczaną ligę, nie starczy na puchary.

A sam mecz... tragedia. dawno nie oglądałem takiej .żenady, nawet za Kulawika bywały lepsze spotkania. Poddaję pod zastanowienie tym ekspertom, którzy twierdzili, że mecz z Lechią był oddany. Nie nie był. My po prostu jesteśmy żenująco słabi a przy okazji jesteśmy mistrzami świata farta.
Ty jesteś dobry! Dobry, albo bym powiedział bardzo dobry. Przykład typowego spranego mózga gracza Football managera
Smuda nie gra, to po pierwsze.
Smuda nie wiele może, bo nie ma wielkiego pola manewru
Smuda nie może wiele nie umieć, bo z 14 piłkarzami, którzy trzymają jakiś tam poziom zajmuje po 13 kolejkach... ....a 3 miejsce.
Za Kulawika były lepsze spotkania, sorry nie przypominam sobie. Tylko sezon był skończony na chyba 7 miejscu z 37 punktami. Jeśli we wtorek wygramy to na połowę kolejek do końca mamy Kulawika wypełnionego w 75%.
Czasem radzę się zastanowić nad bzdurami które się piszę, łączyć fakty i wyciągać wnioski z logicznego wnioskowania dedukcyjnego.
Pierwsza połowa nie była zła. Tamci grali typową piłkę Leńczykową czyli autobus na polu karnym, gdzie wiadomo że zawsze się z czymś takim trudno gra, szczególnie na wyjazdach, dlatego super, że udało się strzelić bramkę, i szkoda, że Guerrer nie strzelił na 2:0, bo nie było by teraz tego lamentu płaczków, którzy zawsze wszystko wiedzą co lepiej zrobić, tylko dziwnym trafem od 11 lat siedzą na forum, jakby nic innego nie mieli do roboty w życiu...
Podsumowując. Pierwsza połowa była ok, grali z nimi jak chcieli. Druga słaba, ale to już efekt, który opisałem wcześniej. Trudno, trzeba się pogodzić z tym do grudnia i czekać bo mają być transfery w zimie!
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.10.2013 o godz. 04:10.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.10.2013, 06:40
Panie trenerze.miał Pan wczoraj więcej szczecia niz rozumu ze sie tak wyraze. Po zejsciu Głowackiego to obrona zachowywała sie jak dzieci we mgle. Kolejny dowod na to ze Guerier to NIE jest lewy obronca! z reszta Bunoza dawno na srodku nie gral i rowniez tak sobie nie radzi. Gdyby nie Miskiewicz ten mecz bysmy przegrali! 3 pkt wazne ale styl to jest tragedia. i to od kilku meczy. a forma Brozka na ten moment ? Zostawie bez komentarza....
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.10.2013, 07:45
Nie, nie spodziewam się. Doskonale zdaje sobie sprawę z braków i słabości kadry. Jak i z tego, że osiągamy wynik ponad stan obecnej kadry.

Ale na razie mamy kolejke 13. W ósmej kolejce z Cracovią też już byli zmęczeni ?

Nie potrafię zroumieć, dlaczego Ci sami zawodnicy, dobrze, a nawet bardzo dobrze grający w pierwszej połowie, nagle zaczynają popełniać szkolne błędy. Rozumiem jeden taki mecz, ale seryjnie ?
Utrata pewności siebie ? Przecież to nie są juniorzy.

Pewne wyjaśnienie dają tu słowa Smudy, który o ile dobrze rozumiem jego słowa na konferencji pomeczowej kazał w przerwie bronić wyniku.

Ale defensywna taktyka (obojetnie co by nie sądzić o niej) nie jest powodem, by nie trafiać w piłkę i popełniać inne farfocle, zwłaszcza gdy w pierwszej połowie grało sie dobrze.

Co do frekwencji to zarówno mecz z Lechią jak i mecz wczorajszy to totalna porażka.
Z gatunku tych co dają bardzo dużo do myślenia, zwłaszcza w kontekście wielu wypowiedzi na temat frekwencji jakie tu padały.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.10.2013, 08:11
Czegoś nie rozumiem
Sobota
20.30
ciepło
ogólnie fajna pogoda

No frekwencja zaskakująco słaba ale nie można zapominać o kibicach wydymanych na Pucharze Polski - też było ciepło i fajna pogoda do grania również, a tu ... podkładka.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.10.2013, 08:38
Po Zawiszy i Lechii w PP co mogło się zmienić w ciągu kilku dni? Nie mamy głębi składu a niektórzy "nienawistnicy" wobec Smudy oczekują nie wiadomo czego. Wyniki ponad stan. Gra słaba. Ale ciągle w czubie + prestiżowe wygrane nad Amicą i krawaciarzami.

Dalej będę powtarzał - kadra słabsza niż za Probierza i pierwsza 8 to realny cel ale niektórym nasze wyniki zaćmiły mózg i uwierzyli że z tych piłkarzy jeszcze można wycisnąć nie tylko 3 miejsce, ale i nawet MP po pięknej grze

A ile było głosów przed sezonem - spadek z taką kadra i z "szarlatanem" Smudą?
(czy to nie od nas uciekał niejaki Wilk rozwiązując kontrakt z winy klubu bo bida z nędzą przed sezonem? Coś od tej pory się zmieniło że niektórzy wymagają pięknej gry?)

BTW
Czy my w ramach oszczędności mamy chociaż specjalistę fizjologa w kadrze? Czy też wszystko z biedy robi Smuda?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2013, 08:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No frekwencja zaskakująco słaba ale nie można zapominać o kibicach wydymanych na Pucharze Polski - też było ciepło i fajna pogoda do grania również, a tu ... podkładka.
Wydymanych? Jeden z drugim .......nie jakiegos kopra a później tworzycie teorie spiskowe. Wczoraj tez miala byc podkladka tylko bramkarz debil sam sobie wbił gola?

Tak . Macie ....a rację, jak by nam sie chcialo to pojechali bysmy Lechie 3-0. Brozek mial .......noac hattricka w ostatnim kwadransie ale niestety Smuda przeczytal ten niecny plan i go sciagnol. Kibice zaszokowani wejsciem w jego miejsce bramkarza, pozbyli sie zludzen...bronimy wyniku.

Piekne i wysokie zwyciestwo z miedziowymi potwierdza domysly podkladki w PP.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.10.2013 o godz. 08:54.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 27.10.2013, 08:56
Co do frekwencji godzina 20:30 powoduje że ludzie nie mający auta którzy mieszkają w Wadowicach Myślenicach itp. w sobotę i w niedzielę mają kłopoty z powrotem
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 27.10.2013, 09:07
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Co do frekwencji godzina 20:30 powoduje że ludzie nie mający auta którzy mieszkają w Wadowicach Myślenicach itp. w sobotę i w niedzielę mają kłopoty z powrotem

ja jechałem z Żywca
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2013, 09:24
ja jechałem z Żywca
Tylko że ty od rana na rynku karmiles gołębie. Pozniej hejnał i wycieczka na Wawel. Sukiennice, Kazimierz, planty i meczyk. Po spotkaniu jechales do kopalni w Wieliczce a inni juz to zaliczyli. Po meczu chcieli prosto do domciu walic.

Zresztą nie ma co porównywać. Do Żywca nocny tramwaj z pod bagateli jeździ a tam nawet jak by jezdzil to kilka tysiecy chlopa na jeden kurs nie ma szans. Nawet jak by trzy wagony były.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.10.2013 o godz. 09:34.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.10.2013, 10:31
Tragiczny mecz w wykonaniu naszych piłkarzy. Po pierwsze całkowite zdziwienie nastąpiło już na początku ,kiedy Zagłębie się cofneło i czekało na nasze ataki. My nie przyzwyczajeni do tego ,że mamy konstruować atak pozycyjny ,wykazaliśmy się całkowitą nieporadnością w tworzeniu akcji ,brak tempa , niedokładne podania, niepotrzebne strzały z 30 metrów..Fartowny gol Garguły dał nam 3 punkty ,bo gdyby nie to i Miśkiewicz w drugiej połowie to byśmy zremisowali albo nawet polegli z tragicznie grającym Zagłebiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów