The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2013, 15:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jedno proste pytanie: czy Wisłę obecnie stać na odpuszczenie około pół bański euro?

Retoryczne.
Naszym celem na obecny sezon jest:
a) utrzymać się
b) nie zbankrutować.
Sprzedaż Gordana w pierwszym nie przeszkodzi, a w drugim wydatnie pomoże. Nie zapominaj, że mamy długi u zawodników...
Wg mnie pół bańki euro z pewnością nie zarobimy na Bunozie zakładając że zostało mu do końca kontraktu pół roku , nikt nie jest głupi i każdy oprócz szejków ogląda każde euro dwa razy zanim je wyda . Oferty możemy się spodziewać ale na podobnym poziomie co była przed tym sezonem czyli ok.100 tyś euro a Bunoza już w styczniu będzie mógł podpisać kontrakt z kimkolwiek chce i starać się wymóc na klubie zgodę na transfer .
Co do naszych celów to dosyć jasno była mowa że chodzi o pierwszą 8 a tak po cichu każdy w klubie teraz liczy na miejsce gwarantujące europejskie puchary na co bez wątpienia jest szansa ale będzie bardzo ciężko. Zbankrutować już nie powinniśmy wierząc w zapewnienia Bednarza ,że do końca sezonu powinniśmy uregulować wszystkie zobowiązania finansowe a raczej Łysy nie zakładał pół bańki euro za Gordana w zimie . Nasze plany dotyczące wzmocnień zimowych też wskazywać by mogły na to że pomalutku wychodzimy z kryzysu i już będziemy jakieś drobne sumki mogli zainwestować w drużynę . Oczywiście gdyby w zimie pojawiła się naprawdę dobra oferta za Bośniaka ,np. taka o której wspomniałeś skorzystałem z niej bez wahania ale nie wierzę w to na dzień dzisiejszy .

Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz powinien zabrać się za przedłużanie kontraktów. Umowy kończą się połowie składu m.in.: Arkowi, Pawłowi, Patrykowi, Gordanowi i Łukaszowi
Myślę ,że Bednarz już się tym zajął o czym zresztą sam wspominał jednak ja osobiście teraz skupiłbym się na przedłużeniu kontraktów z Brożkiem i Głową a z decyzjami odnośnie innych zawodników jeszcze się wstrzymał do rundy wiosennej .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 16.10.2013 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.10.2013, 15:38
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Mi chodziło o Burego, a nie o Łukasza Gargułę. Wszystkie kontrakty powinny być "motywacyjne". Gordan być może przystałby na pensję w granicach 200-240 tysięciecy Euro.
Chyba oszalałeś, że bocznemu obrońcy chcesz płacić takie pieniądze. Podejrzewam, że w Wiśle poza Gargułą nikt nie bierze takich pieniędzy to z jakiej racji by on miał je brać?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.10.2013, 15:50
Gordan by nie przystał bo od jakiegoś czasu chcę odejść. Dla niego to idealny moment by odejść jeszcze gdzieś na zachód, drużyna sie odrodziła, jeszcze gdzieś sie za granicą przewija znowu Wisełka, to volkswagen, to chrapka chcą i jak tak jeżdżą skauci, obserwują mecze to na pewno w kilku notesach nazwisko Bunoza widnieje.
. Głowe trzeba przekonać żeby został, Broziu, Mały i Bury bez problemu podpiszą kontrakty
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.10.2013, 19:46
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Chyba oszalałeś, że bocznemu obrońcy chcesz płacić takie pieniądze. Podejrzewam, że w Wiśle poza Gargułą nikt nie bierze takich pieniędzy to z jakiej racji by on miał je brać?
A na jakiej podstawie twierdzisz, że Garguła zarabia najwięcej i skąd wiesz, że to akurat nie Gordan jest jednym z najlepiej zarabiających?
To nie forumowiczowie oszaleli tylko zupełnie ktoś inny...ale przecież drużynę buduje się od tyłu.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.10.2013, 20:25
A jakie są argumenty za przedłużaniem kontraktu z Małeckim?
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 16.10.2013, 20:38
spartan napisał(a):Wyświetl post
A na jakiej podstawie twierdzisz, że Garguła zarabia najwięcej i skąd wiesz, że to akurat nie Gordan jest jednym z najlepiej zarabiających?
To nie forumowiczowie oszaleli tylko zupełnie ktoś inny...ale przecież drużynę buduje się od tyłu.
Nie twierdzę a sugeruję to po pierwsze. Garguła został zakontraktowany bez kwoty odstępnego dla klubu, więc Wisła musiała mu dużo wtedy zaoferować, co prawda zgodził się na obniżkę, ale te 200 tysięcy euro pewnie na kontrakcie ma.
Bunoza nie sądzę żeby zarabiał obecnie na tym poziomie ponieważ jeśli się nie mylę obowiązuje go kontrakt ten z momentu przejścia do nas. Uważasz żeby ktoś płacił gościowi po jednym sezonie w ekstraklasie chorwackiej kontrakt na poziomie choćby 200 tysięcy euro?
W Wiśle podejrzewam, że najwięcej zarabiają Garguła, Jovanovic i może Głowacki, ale nie nie sądzę żeby był w tej grupie Bunoza i powiem nawet więcej, że nie powinien być. Wisły obecnie nie stać na płacenie bocznemu obrońcy takiego kontraktu, chociaż może oszalałem?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.10.2013, 20:39
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Robienie przeciągu (rękami) na boisku... Strącanie gołębi z dachu stadionu... Wysyłanie pikników do sąsiadki...

Mało
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.10.2013, 20:53
Małego w tej formie chroni tylko poważanie wśród kibiców. Miejmy nadzieję, że jak nie teraz to na wiosnę wystrzeli, a wtedy o majstra mozemy byc spokojni xD
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 16.10.2013, 21:28
Niestety Mały bardzo dość przeciętnie wygląda. Już łagodniej tego w słowa nie potrafię ubrać Niemniej jednak wierzę (bo mogę), że wróci jeszcze Patryk który był prawdziwą wartością dodaną może nie w każdym, ale w większości meczy.

Co do reszty zawodników z drużyny, którym się do czerwca 2014 kończą kontrakty, mam nadzieję że Bednarz rozwiąże te sprawy rozsądnie i odpowiednim terminie. A nie będziemy F5 wciskali przy stole wigilijnym, a zabawie sylwestrowej nie wspominając

Połową sukcesu jest już dobre zagranie (przedłużenie, rozwiązanie obustronne, zakończenie w terminie) kartami, które już mamy w składzie. Osobna bajka to "wzmocnienia", które przez pryzmat ostatnich okienek, przyzwoitość każe dać mi w cudzysłów

Nie mam nic do (dobrych) obcokrajowców, ale idealnie wg mnie byłoby gdyby w I drużynie (nie składzie) było ich 4-5. No cóż, marzenia nie kosztują...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.10.2013, 08:21
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie są.
Po pierwsze nie sądzę, aby Mały zszedł z formą na stałe i do samego końca swojego piłkarskiego żywota miał prezentować się tak jak dzisiaj.
Po drugie nie sądzę, abyśmy nagle zakontraktowali tylu zawodników ofensywnych (rozgrywający+skrzydłowi+napastnicy), aby Małecki miał na stałe wypaść z meczowej 18-ki,
Po trzecie Mały w świetle przepisów UEFA jest traktowany w rozgrywkach jako wychowanek Wisły, a do ewentualnych rozgrywek europejskich kadra musi mieć bodajże 5 takich zawodników. Na dzień dzisiejszy wolałbym w tej "5" widzieć Małego niż np. Czekaja czy Urygę albo Szewczyka

Myślę, że to sporo atutów mimo wszystko, ale najważniejszym z nich będzie zwyżka formy - podejrzewam, że Mały po prostu dostał od Smudy mocny wycisk, więc jego organizm musi się przyzwyczaić do takich obciążeń aby wrócić do normalnej dyspozycji szybkościowej.
A poza tym na miejscu Smudy chyba założyłbym Małemu jakiś szeroki kołnierz, żeby nawet jak spuści w dół głowę nie widział piłki, może wtedy nauczy się patrzenia po boisku a nie pod nogi
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 17.10.2013, 19:33
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Nie twierdzę a sugeruję to po pierwsze. Garguła został zakontraktowany bez kwoty odstępnego dla klubu, więc Wisła musiała mu dużo wtedy zaoferować, co prawda zgodził się na obniżkę, ale te 200 tysięcy euro pewnie na kontrakcie ma.
Bunoza nie sądzę żeby zarabiał obecnie na tym poziomie ponieważ jeśli się nie mylę obowiązuje go kontrakt ten z momentu przejścia do nas. Uważasz żeby ktoś płacił gościowi po jednym sezonie w ekstraklasie chorwackiej kontrakt na poziomie choćby 200 tysięcy euro?
W Wiśle podejrzewam, że najwięcej zarabiają Garguła, Jovanovic i może Głowacki, ale nie nie sądzę żeby był w tej grupie Bunoza i powiem nawet więcej, że nie powinien być. Wisły obecnie nie stać na płacenie bocznemu obrońcy takiego kontraktu, chociaż może oszalałem?
Problemem rozmowy publicznej jest albo brak możliwości pokazania dowodów albo opieranie się na przypuszczeniach. Jednak czasami jest tak, że dobrze jest pozwolić sobie przyjąć na wiarę coś co wymyka się zdrowemu rozsądkowi. A przyjmując, ze nasz klub od dawna nie kieruje się zdrowym rozsądkiem a i z rachunkiem ekonomicznym u niego kiepsko to teza, że największymi finansowymi gwiazdami w drużynie są Chavez, Jovanović i Bunoza właśnie nie jest trudna do przyjęcia. Proponuję przeanalizować zdania płynące między wierszami z klubu w ostatnim półroczu, żeby dojść do przekonania, że nie musi to być tylko wytwór wyobraźni.
Zresztą gotów jestem na honorowy zakład, że akurat Ci wymienieni będa naszymi głównymi celami transferowymi. Czas pokaże z jakim skutkiem. Co akurat nie musi wykluczyć chęci pozbycia się i Garguły nie obciążającego budżetu klubu tak bardzo jak wymieniony tercet.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.10.2013, 19:41
Problemem rozmowy publicznej jest albo brak możliwości pokazania dowodów albo opieranie się na przypuszczeniach. Jednak czasami jest tak, że dobrze jest pozwolić sobie przyjąć na wiarę coś co wymyka się zdrowemu rozsądkowi. A przyjmując, ze nasz klub od dawna nie kieruje się zdrowym rozsądkiem a i z rachunkiem ekonomicznym u niego kiepsko to teza, że największymi finansowymi gwiazdami w drużynie są Chavez, Jovanović i Bunoza właśnie nie jest trudna do przyjęcia. Proponuję przeanalizować zdania płynące między wierszami z klubu w ostatnim półroczu, żeby dojść do przekonania, że nie musi to być tylko wytwór wyobraźni.
Zresztą gotów jestem na honorowy zakład, że akurat Ci wymienieni będa naszymi głównymi celami transferowymi. Czas pokaże z jakim skutkiem. Co akurat nie musi wykluczyć chęci pozbycia się i Garguły nie obciążającego budżetu klubu tak bardzo jak wymieniony tercet.
Też mi się o uszy obiło, że wspomniana trójka nieźle kasuje. Kolejnym świetnie zarabiającym był Jovanić
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.10.2013, 20:31
Cięcia kosztów, jeśli oznaczają rezygnacje z piłkarzy pożytecznych, ważnych dla drużyny czyli generujących lepsze wyniki, oznaczają w konsekwencji zastępowanie ich piłkarzami gorszymi, obniżającymi poziom wyników sportowych, tym samym obniżającymi przychody klubu.

Jeśli nie stać nas (znaczy aktualną Wisłę, na bazie polityki oszczędnościowej właściciela) na utrzymaniu w składzie np. Bunozy (czy Jovanovicia), to pojawia się tu pytanie .., na jakie transfery do klubu nas stać, bo rzekomo zimą mają być tu znaczne wzmocnienia..

Wisła wolą B.C. tnie koszty, tyle że wraz z nimi znacznie zmniejszają się i przychody, wyniki sportowe cierpią o tyle mniej dzięki Smudzie, Głowackiemu i Brożkowi, pytanie jak ma wyglądać tu rozwój sportowy, jak tu mają wzrastać przychody, mówiąc prościej z czym do Europy, a może jednak cele są tylko na miarę naszej ligi, a wyniki Smudy wydają się być przedwczesne względem wcześniej sygnalizowanych planów naszego klubu.

Coraz bardziej w tych okolicznościach przyrody, ciekaw jestem tych kilku transferów zimowych, powinny nam one dać odpowiedź na co nas tak naprawdę stać.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.10.2013, 21:17
milosz napisał(a):Wyświetl post
Cięcia kosztów, jeśli oznaczają rezygnacje z piłkarzy pożytecznych, ważnych dla drużyny czyli generujących lepsze wyniki, oznaczają w konsekwencji zastępowanie ich piłkarzami gorszymi, obniżającymi poziom wyników sportowych, tym samym obniżającymi przychody klubu............
Rzeczywiście sprzedawanie Bunozy (zadziwiającego wszystkich aktualną formą) a jednocześnie wzmacnianie się .... jakoś nie wygląda na logiczne działanie. No chyba że za Bunozę dostaniemy bańkę a kupimy kogoś dobrego za pól bańki ... Boję się jednak czy zakupy będą trafione ... Prezes ostatnio nie trafia z transferami .... (za wyjątkiem Brozia)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.10.2013 o godz. 17:56.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.10.2013, 21:30
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Prezes ostatnio nie trafia z transferami .... (za wyjątkiem Brozia)
a ile to tych transferów mieliśmy przed sezonem ?Fryca , Brożka , Ostoje i Donalda ?

wcześniej przyszedł Sikorski , Kosowski i Sarki .

jak dla mnie to on miał bardzo małe pole do popisu, wykaże się w zimie gdy klub będzie miał w końcu jakieś rozsądne środki
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 18.10.2013, 17:33
Jesteś odważny z tym honorowym zakładem skoro od dawna wiadomo, że jakby pojawiły się konkretne oferty dla Chaveza i Jovanovicia to już by dawno ich w klubie nie było a Bunoza już nawet na testach był w innym klubie, ale kasa się nie zgadzała. Chaveza w mojej liście najlepiej zarabiających przeoczyłem, faktycznie w tej grupie zapewne jest.
Garguły jakby chciano się u nas w klubie pozbyć to wykorzystano by jego podejrzenie o korupcję i by z nim rozwiązano kontrakt.
Utrzymuję swoje zdanie co do Bunozy bo ono jest meritum sporu. Bunoza nie zasługuje na kontrakt na poziomie 200 tysięcy euro bez względu na to ile ma aktualnie na kontrakcie, chociaż faktycznie musi brać niezłe pieniądze skoro Belgowie mu za mało zaoferowali.
Ściągnięcie Fryca, Donalda i ewentualny powrót Piotra Brożka wskazują, że czekają nas spore zmiany w wśród obrońców w najbliższym czasie.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 18.10.2013 o godz. 17:37.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.10.2013, 18:02
Wisła nawiąże współpracę z Atletico Paranaense?
wis.la/fura1
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.10.2013, 18:31
Wypożyczanie zawodników z Brazylii czy Argentyny mija się z celem, jak już to dograć transfer.
.
Odpowiedz cytując
dasa
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 18.10.2013, 18:56
jesli jest kupiec to sprzedac!!!! kazdego mozan zastapic i to z mniejszym kontraktem np czechy slowacja itp. jesli bunoza dostanie200 000 e to brozek glowa itd musza dostac 300 000 e.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.10.2013, 22:12
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie są.
Po pierwsze nie sądzę, aby Mały zszedł z formą na stałe i do samego końca swojego piłkarskiego żywota miał prezentować się tak jak dzisiaj.
Po drugie nie sądzę, abyśmy nagle zakontraktowali tylu zawodników ofensywnych (rozgrywający+skrzydłowi+napastnicy), aby Małecki miał na stałe wypaść z meczowej 18-ki,
Po trzecie Mały w świetle przepisów UEFA jest traktowany w rozgrywkach jako wychowanek Wisły, a do ewentualnych rozgrywek europejskich kadra musi mieć bodajże 5 takich zawodników. Na dzień dzisiejszy wolałbym w tej "5" widzieć Małego niż np. Czekaja czy Urygę albo Szewczyka

Myślę, że to sporo atutów mimo wszystko, ale najważniejszym z nich będzie zwyżka formy - podejrzewam, że Mały po prostu dostał od Smudy mocny wycisk, więc jego organizm musi się przyzwyczaić do takich obciążeń aby wrócić do normalnej dyspozycji szybkościowej.
A poza tym na miejscu Smudy chyba założyłbym Małemu jakiś szeroki kołnierz, żeby nawet jak spuści w dół głowę nie widział piłki, może wtedy nauczy się patrzenia po boisku a nie pod nogi
A wg mnie nie podałeś ani jednego sensownego powodu dla którego z Małeckim dzisiaj warto przedłużyć kontrakt . Podawane jako powód słabej dyspozycji Patryka zajechanie czy ostry wycisk u Smudy też można między bajki włożyć ponieważ obecnie Jego największą wadą są złe decyzje podejmowane na boisku . Prowadzi piłkę nie patrząc gdzie i jak są ustawieni koledzy czym często spowalnia akcje , podaje do nikogo czy czasami do kolegi gdy ten się tego zupełnie nie spodziewa ,strzela z nieprzygotowanych pozycji , w defensywie nie robi często tego co powinien ... .
Niestety ale Patryk nie zrobił od dwóch-trzech lat żadnych postępów , gra kombinacyjna jak kulała tak nadal kuleje ,gra w defensywie bez zmian , samymi akcjami indywidualnymi na szybkości nie wiele można zdziałać zwłaszcza gdy z dokładnym dośrodkowaniem albo prostopadłą piłką później też jest kłopot .
Mówienie o tym jak się zmienił zaczyna być już nudne zwłaszcza po kolejnych fochach Patryka gdy jest zmieniany widzimy dobrze znany nam obrazem .
Oczywiście nie mam zamiaru atakować Patryka , szanuję tego piłkarza ale nie śpieszyłbym się z przedłużaniem kontraktu w tym przypadku . Może praca ze Smudą wyjdzie mu na dobre? Może wreszcie zrobi jakiś postęp ? Potrzeba czasu również na decyzję o kontrakcie .

Na dzień dzisiejszy jeśli chodzi o przedłużanie kontraktów powinniśmy parafować je z Arkiem i Pawłem i na razie z nikim więcej . Teraz nie powinno nam się śpieszyć , ewentualnie młodzi zawodnicy typu Nalepa ... oraz Chrapek - ostatnio podpisał nowy kontrakt ale może nie teraz ale z końcem tego sezonu pomyślałbym o nowym długoterminowym kontrakcie .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 18.10.2013 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.10.2013, 04:16
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A wg mnie nie podałeś ani jednego sensownego powodu dla którego z Małeckim dzisiaj warto przedłużyć kontrakt . Podawane jako powód słabej dyspozycji Patryka zajechanie czy ostry wycisk u Smudy też można między bajki włożyć ponieważ obecnie Jego największą wadą są złe decyzje podejmowane na boisku . Prowadzi piłkę nie patrząc gdzie i jak są ustawieni koledzy czym często spowalnia akcje , podaje do nikogo czy czasami do kolegi gdy ten się tego zupełnie nie spodziewa ,strzela z nieprzygotowanych pozycji , w defensywie nie robi często tego co powinien ... .
Niestety ale Patryk nie zrobił od dwóch-trzech lat żadnych postępów , gra kombinacyjna jak kulała tak nadal kuleje ,gra w defensywie bez zmian , samymi akcjami indywidualnymi na szybkości nie wiele można zdziałać zwłaszcza gdy z dokładnym dośrodkowaniem albo prostopadłą piłką później też jest kłopot .
Mówienie o tym jak się zmienił zaczyna być już nudne zwłaszcza po kolejnych fochach Patryka gdy jest zmieniany widzimy dobrze znany nam obrazem .
Oczywiście nie mam zamiaru atakować Patryka , szanuję tego piłkarza ale nie śpieszyłbym się z przedłużaniem kontraktu w tym przypadku . Może praca ze Smudą wyjdzie mu na dobre? Może wreszcie zrobi jakiś postęp ? Potrzeba czasu również na decyzję o kontrakcie .

Na dzień dzisiejszy jeśli chodzi o przedłużanie kontraktów powinniśmy parafować je z Arkiem i Pawłem i na razie z nikim więcej . Teraz nie powinno nam się śpieszyć , ewentualnie młodzi zawodnicy typu Nalepa ... oraz Chrapek - ostatnio podpisał nowy kontrakt ale może nie teraz ale z końcem tego sezonu pomyślałbym o nowym długoterminowym kontrakcie .
Sam Piechniczek za kominka by lepiej tego nie opisał. Widzę że dla ciebie forma jest jedynym argumentem za lub przeciw, daltego zastanawiam się czy powinienem cię potraktować poważnie. Bo jak można opierać swoją decyzję na czymś tak niezbadanym? Dla mnie to nonsens.

Co do twoich argumentów czysto piłkarskich, to sorki ale mogę je przykleić do każdego innego naszego gracza i bardzo nie bede się mylił. Gra kombinacyjna kuleje? A przepraszam bardzo, a gdzie ty w grze Wisły Kraków dostrzegasz grę kombinacyjną? Kiedy ostatni raz ktoś za.......ił bramę z głowy lub pierwszej piły po bezposrednim dośrodkowaniu? No ja sobie już nawet nie przypominam, ba zastanawiam się czy oby napewno rozmawiamy o tym samym zespole. Cięzko mi uwierzyć że ktoś może tak inaczej odbierać rzeczywistość, choć sorki jest już jeden taki, nazywa się Fornalik...dla niego tez wszystko podąża w dobrym kierunku więc przepraszam, odmieńcem nie jesteś.

Wierzę że Wisła jest na tyle wielkim klubem że w wyborze zawodników nie kieruje się wyłącznie zyskiem...formą...ceną. Takie myślenie charakteryzuje kluby na "dzisiaj", mające w dupie historię, kibiców, barwy, wszelkie piękne wartości. Takiemu zaślepieniu ja osobiście stanowczo się sprzeciwiam i cieszę się że chyba włodarze klubu też to pomału dostrzegają.
Pełny stadion działa cuda kolego, to magia i zastrzyk dla kasy klubu o jakim nawet nie śnisz. Nie gramy jak Barcelona, nie mamy piłkarzy jak w bawarii jednak sytuacje takie jak "dancing Małego ze Smokiem Wawelskim w takt ballady pt..Legła Warszawa" nie zaminił bym nawet na klepkę na 2 kontakty. Jeśli on całuje herb Wisły to wiem że robi to szczerze i może przesadzam jednak dla mnie to wiele znaczy gdyż właśnie tą cechą kieruję się w prywatnym życiu.

Wisła Kraków to nie tylko klub piłkarski, piękne gole czy zdobywanie tytułów. Jak sama nazwa mówi, Wisła to Towarzystwo! Ma za zadanie jednoczyć wokół siebie ludzi, ludzi tworzących rodzinę z Białą Gwiazdą w nazwisku. A Małecki jako jeden z niewielu piłkarzy dobitnie pokazuje gdzie jego miejsce, gdzie jest jego towarzystwo. I mimo że nie zawsze jest poprawnie, nie zawsze logicznie i nie zawsze jest za co chwalić, trudno. Wybaczamy...jak to w rodzinie.

Nie sztuką jest tylko brać i czerpać korzyści. Sztuką jest wyciągnąc rękę, pamiętać...
Trzeba siąść i porozmawiać z chłopakiem, innej możliwości nie widzę.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.10.2013, 11:32
Każdy ma swoje zdanie, moim np. kibice to są na trybunach. Być może tam jest właśnie miejsce dla Małego? Bo jeśli przy podpisywaniu umowy z piłkarzem pod uwagę nie mają być brane kwestie sportowe a umiejętność intonowania ballady pt. "Legła Warszawa" to trzeba by przygotować kilka tysięcy umów. Mały nie tylko się zatrzymał w rozwoju ale wręcz cofnął, fanfan dobrze to opisał. Jego problemem nie jest brak dynamiki (jak sam twierdzi) ale brak umiejętności jakiejkolwiek gry kombinacyjnej. Podania nawet do najbliższego partnera to zadanie przerastające Małego. Wiecznie podaje nie w tępo, strzela z 40 metrów, podejmuje złe decyzje. Wprawdzie bywa przebojowy, za Skorży potrafił tym naprawdę nieźle nadrobić braki. Wtedy nie przeszkadzało aż tak bardzo że był piłkarzem jednej akcji (czytaj. głowa w dół i jazda do linii końcowej po czym wrzutka na pałę bądź złamanie i strzał). Ale to było +/- 4 lata temu, jak był jeszcze młodym chłopakiem i dlatego to nie przeszkadzało bo dawał nadzieję że się rozwinie. Niestety latka lecą a on nie zrobił postępów w niczym. Kompletnie.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.10.2013, 12:18
Też jestem coraz mniej przekonany do Patryka.
Zauważcie, ze Mały wyróżnial się, kiedy cała drużyna grała w sposób... nazwijmy to eufemistycznie... mało zaangażowany.
Wtedy Małecki wyróżniał się zadziornością, bieganiem (nawet agresją), a dzisiaj, kiedy pod rządami Smudy robią to w zasadzie wszyscy, Mały jakby zniknął, bo okazuje się, że poza zadziornością, to na dzisiaj, ma niewiele do zaoferowania.
Byc może jest to kwestia słabej formy, jak sugeruje Dariook, ale w moim odczuciu to kwestia słabej jakości piłkarskiej.
Oczywiście, Mały to gość bardzo zaangażowany w Wisłę i to mu sie chwali, ale nie przesadzajmy w drugę stronę. W drużynie mają grać piłkarze nie tylko z jajami, ale też z umiejętnościami. W formie, czy bez formy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 19.10.2013, 13:32
Cytat:
Trzeba siąść i porozmawiać z chłopakiem, innej możliwości nie widzę.
pewnie, trzeba siąść, porozmawiać, podziękować za wspólnie spędzone lata i życzyć powodzenia w dalszej karierze. Jeżeli chcemy znaczyć cokolwiek w europie to dla piłkarzy z umiejętnościami Małeckiego nie ma zwyczajnie miejsca w drużynie.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.10.2013, 13:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Też jestem coraz mniej przekonany do Patryka.
Zauważcie, ze Mały wyróżnial się, kiedy cała drużyna grała w sposób... nazwijmy to eufemistycznie... mało zaangażowany.
wiosna 2011. Wtedy zaangażowania raczej nie brakowało, a Mały błyszczał.

Moim zdaniem w tej chwili brakuje mu dynamiki. To był jego duży atut. Na małej przestrzeni potrafił się przepchnąć i łatwo odskoczyć. Teraz gdy próbuje tego samego wyraźnie mu to nie wychodzi. Dałbym mu jeszcze trochę czasu na odbudowanie się, ale faktycznie, w obecnej formie nie powinno się o nim myśleć jako o zawodniku, którego koniecznie trzeba zatrzymać.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.10.2013, 13:51
jova napisał(a):Wyświetl post
wiosna 2011. Wtedy zaangażowania raczej nie brakowało, a Mały błyszczał.
Przypomnisz jakieś konkrety, czy mam Ci wierzyć na słowo?

btw.. znając przewrotność życia, to Mały ustrzeli dzisiaj hattricka i dyskusja się zakonczy...

A jak nic nie ustrzeli, to nawet jego fani stracą cierpliwośc
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.10.2013, 14:12
Sory Dariook... W jednym wątku piszesz o pięknych wartościach, barwach, jedności, poszanowaniu historii, a w innym szydzisz z Nawałki. Więc jak to?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.10.2013, 14:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przypomnisz jakieś konkrety, czy mam Ci wierzyć na słowo?
Mecz z Arką praktycznie wygrał sam jedną akcją.
http://www.youtube.com/watch?v=7CjDS2s776E
Ten mecz pamiętam najlepiej. Innych akcji/goli nie chce mi się szukać, więc raczej musisz wierzyć na słowo. Z tego co pamiętam, wiosna 2011 i początek rundy zimowej (APOEL) to jego życiowa forma. Robił wtedy bardzo dużo wiatru i był kluczowym zawodnikiem zespołu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.10.2013, 14:21
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Sory Dariook... W jednym wątku piszesz o pięknych wartościach, barwach, jedności, poszanowaniu historii, a w innym szydzisz z Nawałki. Więc jak to?
A gdzie ja szydzę z Nawałki?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.10.2013, 16:54
A znajdź se.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów