|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
A co ma do rzeczy obóz jeśli chodzi o szybkość przesądzania o przyczynach? Nieudolny propagandzisto. Dostałeś proste pytanie o Radzia, który znał przyczyny już pół godziny po fakcie, ale najwyraźniej jesteś zbyt powolny żeby pojąć jego sens. Co raz trudniej mi uwierzyć, że ktoś chciał cie zrobić choćby sołtysem...
![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 13:43.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A co takiego Sikorki wiedział pół godziny o katastrofie? Rozumiem, że posługujesz się jakimiś gadzinówkami Kaczyńskiego/Sakiewicza?
Możesz sobie posłuchać co Sikorski mówił na ten temat, a nie pisowskimi wymysłami się posługiwać. wis.la/byzmk PS. Drozd w końcu wyszło szydło z worka. Jarosław Flis dzisiaj rozwiał wątpliwości moje co do statusu takich osób robiących krecią robotę PiS-owi. Nie spodziewałem się, ale jednak. Należysz do specjalnej komórki w PO wis.la/b84jl Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2013 o godz. 14:14.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
emjocie
Jezus rzekł słusznie, iż "kto w drobnej rzeczy jest wierny, ten i w wielkiej będzie wierny; a kto w drobnej rzeczy jest nieuczciwy, ten i w wielkiej nieuczciwy będzie. Jeśli więc w zarządzie niegodziwą mamoną nie okazaliście się wierni, prawdziwe dobro kto wam powierzy? Jeśli w zarządzie cudzym dobrem nie okazaliście się wierni, kto wam da wasze? " Jeśli więc pomijasz tak bardzo sprawę smoleńską uważając ją za tą mniej ważną - to powiesz mi - w jaki sposób uważasz, że ci sami ludzie potrafią cokolwiek zrobić dla gospodarki? Naprawdę w kontekście Twojej wypowiedzi nie jest ważne dlaczego tak się dzieje - czy to efekt zamachu, działania ruskich służb czy nieszczęśliwego wypadku. Chodzi o to, że ci nieudacznicy nie potrafią rozprawić się z tym problemem jak należy. Dla mnie, naprawdę nie jest to zaskoczeniem, po tych ludziach niczego nie mozna się było spodziewać, ale jeśli chcesz mówić o gospodarce, to musisz mieć KOGOŚ z kim możesz o tym pogadać. Masz jednak do czynienia ze zgrają niskich lotów amatorów i jak słusznie zauważył Arapho - najpierw trzeba oczyścić tę stajnię a później wzniecać wielkie rozmowy. Katastrofa smoleńska bez względu na to co się tam zdarzyło - potwierdza jedno - pokazuje polskie dziadostwo, które stało sie przyczyną tej katastrofy i pokazuje polskie dziadostwo które stało się przyczyną losów śledztwa w sprawie tej katastrofy. I z tego powodu nie da się. Ba! Nie wolno tej sprawy zbyć milczeniem, bo ona pokazuje, że Tuskowi z ekipą nie dałbym do zarządu fermy kurzej a nie państwa z kilkudziesięcioma milionami obywateli. Tą nieudolność z reszta wielokrotnie potwierdzili ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
Cytat:
Natomiast jeżeli propagandzista wspomina coś o kreciej robocie to czuję się doceniony bo wiem, że jest dokładnie odwrotnie .![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chcę Jezusa mieszać w sprawy przyziemne, a zwłaszcza w te związane z Polakami, którzy w pamiętnym skeczu tak nadepnęli na odcisk Bogu, że wysłał ten wysłał ich do Diabła, gdzie szybko rozpierniczyli kocioł i opanowali piekło, tak że ten Rusków chciał ściągać na nasze miejsce.
Oczywiście żarty żartami, ale coś w tym jest, że gdzie pojawią się Polacy to mamy chaos i dezorganizację, zarówno w kraju, jak i na emigracji za granicą. Trudno nie brać tego pod uwagę oceniając zarówno transformację ustrojową, jak i tranzycję Polski z PRL na PRL-bis, które nawet tak umiarkowani w ocenach przemian Okrągłego Stołu obywatele jak ja uważają za kompletnie nieudane. Kompletnie nieudane z tego względu, że pomimo przemian demokratycznych, które niewątpliwe nastąpiły, poprawy dobrobytu Polaków przez blisko dwie i pół dekady oraz otwarcia Polski na Europę i na Świat to nie nastąpiły w samych Polakach takiego rodzaju zmiany, aby społeczeństwo mogło się integrować i iść ręka w rękę w tym samym kierunku. Mamy tego przykłady w urzędach, gdzie zostajemy często wysyłani z kwitkiem, bądź więdną nam uszy od krzyków pań w okolicach menopauzy, w swoich blokach, czy ulicach, gdzie obojętni sąsiedzi przechodzą obok nas jakbyśmy stanowili cień (kiedyś wydaje mi się, że było więcej empatii i szacunku, nawet w latach 90-tych), czy nawet w miejscach pracy, gdzie o etosie pracy można zapomnieć, a "Kasa misiu, kasa" jest przedkładana na kontakty międzyludzkie. Słowem kluczem tego wszystkiego jest obojętność. Cały ten wstęp, który napisałem nie ma zaciemnić Twojego komentarza sambo, ani jest próbą obejścia odpowiedzi na niewygodny temat (dla mnie nie ma tematów niewygodnych, czy tabu, a poziom samokrytyki oraz autoironii stoją na wysokim pułapie, więc dygresje osobiste, czy przywoływanie przez siebie takich tematów jak sławetny sołtys nie robią mi różnicy), a tylko próbą pokazania kontekstu. Po pierwsze w całej tej dyskusji nie napisałem, że sprawa smoleńska jest nieistotna, bądź nie jest ważna, a wskazałem na to, że są sprawy istotniejsze dla kraju, które w większym stopniu mogą odcisnąć piętno na to jak Polska będzie wyglądać za 10, 20, czy 30 lat. Są to niewątpliwie kwestie związane z gospodarką i demografią, które odegrają klucze role w tym stuleciu w pozycjonowaniu Polski na arenie światowej. Po drugie pisząc o tym, że sprawą smoleńską "zupełnie sobie nim nie zawracam uwagi" chciałem pokazać Drozdowi, który szuka wszędzie zaczepki, że pomylił adres wojując szabelką i nie złapie mnie na pozycji osoby, która "żyga Smoleńskiem i ma go dość". Nie mam go dość, bo tak jak napisałem jest to sprawa drugoplanowa w moim życiu osobistym i powraca jedynie jak bumerang w czasie ostrzejszych dyskusji, bądź rocznic tamtego wydarzenia. W tej sprawie też nie mogę sobie zarzucić braku zainteresowania tematem w pierwszych kilkunastu miesiącach, gdzie śledziłem z uwagą doniesienia, brałem udział w konferencjach, bądź prezentacjach filmów dotyczącej tematyki smoleńskiej, które były organizowane przez media Sakiewicza/Kaczyńskiego, do których trudno zarzucić mi sympatię. Zwyczajnie był okres traumy, nasilonego zainteresowania, a teraz przyszedł okres powrotu do rzeczywistości, gdzie z tylu głowa jest największa po wojnie tragedia narodowa, ale na pierwszym planie są sprawy bardziej istotne. Po trzecie implikacją Twoich pytań i mojego wstępu będzie dość ponura dygresja, w której: A) Przez ponad 20 lat rządów mało który rząd potrafił zrobić coś sensownego dla gospodarki, większość rządów jedynie psuła i kradła ze chciwości, braku wiedzy, bądź czystej głupoty. B) Czy jest istotne poznanie prawdy co naprawdę stało się w Smoleńsku? Ba, a jakże. Nawet za cenę konsekwencji jakie może to przynieść. Natomiast inną kwestią jest brak mojej wiary, aby za mojego życia choćby cząstka prawdy wyszła na jaw, dlatego trzymam się tego co napisałem Apraho, że "mimo zagrożenia dla suwerenności kraju, gdyby przyjąć, że to był zamach" widzę istotniejsze dla kraju sprawy. C) Większość ludzi, którzy idą do polityki to są nieudacznicy, bądź karierowicze, ale w każdej partii wymienię, choć jednego człowieka z powołaniem (Piechociński, Sellin, Ujazdowski, Zdrojewski, czy ś.p. Szmajdziński). Z tym pierwszym da się pogadać o gospodarce co poręczą profesorowie z SGH/SGPiS, jego znajomi, a także wielu polityków nawet przeciwnych opcji. Mam nadzieję, że pogadam w piątek z Januszem jeśli wpadnie na SGGW. D) Amatorów ja widzę po obu stronach barykady. Rozpisywałem się dosyć obszernie co do wiarygodności zespołów, czy komisji. Dla mnie nie ma żadnej wiarygodnej, gdyż żadna z nich nie daje takich podstaw, aby obdarzyć ich zaufaniem i nie mówię tego wyłącznie z powodu tego, że Macierewicza nie znoszę, ale gdyby w jego miejsce postawić Polaczka, czy Sellina, którego cenię to nie uległoby to żadnej zmianie. E) Dziadostwo polskie jest związane z naszą mentalnością, brakiem odpowiedzialności o obojętnością, o której pisałem na samym początków. Nie wzięło się to z niczego, ani nie rozsiał tego Tusk, Kaczyński, czy inny cudotwórca po całym kraju. Tkwi to w nas od dawna i trzeba to raz na zawsze wyplenić. Konkludując możemy jeszcze zmienić coś w tym kraju, ale nie wybierajmy takich ludzi jak Tusk, Kaczyński, Miller, czy Palikot. Oni nie zmienią niczego na lepsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Nie badź też demagogiem - jest tylko jedna antysystemowa partia która ma szanse zmienic rzeczywistość.Podkreśle ma szanse -która jest niewielka - uzależniona od wyniku w wyborach i asertywności,lojalności,patriotyzmu jej członków (czego nie jestem wcale pewien). Żadne inne byty nie mają szans z czysto artmetycznych powodów
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 09.10.2013 o godz. 15:11.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Rosja próbuje okrążyć Polskę".
http://blogpublika.com/2013/10/09/pi...krazyc-polske/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Duopol polityczny PO i PiS oznacza, że od 2005 roku wszystkie instytucje, urzędy, firmy Skarbu Państwa oraz najwyższe w kraju stanowiska są obsadzone ludźmi, albo właśnie z obozu KLD/UD/UW/AWS/PO (można jeszcze coś dopisać do tych mutacji), albo obozu PC/PiS (plus zjedzone przystawki). Samorządy są upartyjnione do tego stopnia, jak za SLD w latach 2001-2005 był nie do pomyślenia. Rozumiem, że patrzycie na skalę makro, na Tuska rozkradającego Polskę i na Komorowskiego na świeczniku, ale ja widzę też Polskę taką jak w Wołominie, gdzie koalicja PiS-KWS-PO (rozbita przez PiS i w części zjedzona) od 3 lat niszczy miasto, w którym spędziłem połowę życia, a w Opocznie, gdzie rezyduję czasem jak jestem w Polsce PO-PiS dokonały w tamtym roku rewolucji pod stołem i przejęły władzę w mieście. Skala mikro, a skala makro to dwie odrębne sprawy, a żeby w pełni rozumieć cały obraz rzeczywistości trzeba patrzeć na jedno i na drugie. Odkąd w 2006 roku przy okazji pierwszych moich wyborów samorządowych poznałem mniej więcej relacje panujące między politykami PO, a PiS, odtąd już wiedziałem, że w polityce nie liczy się teraz, a to co będzie. Obie partie chcą tego jutra dla siebie i idąc ramię w ramię z 70% poparcia mają szansą do końca dekady, a nawet dłużej zatruwać ten kraj. Piszesz, że uważam, że nikt nie jest nic w stanie zmienić? Nie wiem skąd takie błędne przekonanie skoro mógłbym zawinąć się na stałe do Niemiec, UK, a może nawet do jakiejś Australii i kompletnie położyć lachę na wszystko co się dzieje w kraju, zamiast od czasu do czasu wspierać różnie ruchy i inicjatywy. Sam nie mam wielkich aspiracji jeszcze w tej chwili (nawet kilkukrotne prośby o zostanie sołtysem po pomocy w załatwieniu kanalizacji i remontu drogi, które również były w moim interesie nie poskutkowały), więc będę wspierał tych co zasługują na wsparcie (Wipler z Gowinem pocięli się już o ego i długość przyrodzenia), ale czas pokaże, czy któraś z inicjatyw ma realne szanse zmienić coś w tym kraju. Piszesz jeszcze o harcerzach Macierewicza. Wielokrotnie wypowiadałem się na ten temat negatywnie. Dlatego oceniałem negatywnie te przemiany w służbach specjalnych za Macierewicza, czy w prokuraturze za Ziobry, bo nie tylko widziałem, ale też wiedziałem (znajomy asesor zaczynający karierę przed Ziobrą) do czego prowadzi polityka obstawiania urzędów i instytucji służalczymi pachołkami. Tak służalczymi pachołkami, bo co z tego, że ktoś jest bierny, mierny, ale wierny jakiejś ideologii, czy partii jeśli ma służyć Polsce i jej obywatelom. Służby i urzędnicy w IV RP, czy w V RP jeśli nastąpi będą dalej umocowane na krótkim sznurku niczym burek spod morwy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2013 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyżby chodziło o to, że PiS jako pierwszy rząd od obalenia komuny (nie liczę rządu Olszewskiego, bo ich obalili) wziął za mordę cały ten system i zlikwidowali sowiecki wywiad mieniący się polskim WSI, przeprowadzili lustrację, walczyli z korupcją na najwyższych szczeblach, walczyli o polskie interesy na arenie międzynarodowej (to też nowość, wcześniej byliśmy nic nie znaczącym popychadłem), że już nie wspomnę o przywróceniu pamięci i odznaczeniu wielu patriotów walczących o Wolną Polskę, IPN itd.
Tak naprawdę cały ten mainstream wzięli za ryj, a że mainstream ma w kieszeni śmieciowe stacje takie jak TVN i śmieciowe gazety, to zaczęli straszyć normalnych ludzi, że im ABW będzie wpadać o 5 z rana do domu i że ogólnie mamy policyjne i totalitarne państwo, jaka zła jest ta lustracja, że nie powinniśmy się stawiać innym państwom tylko dalej lizać wszystkim dupę i to słynne powiedzenie o prawdziwych patriotach (oczywiście najwięcej w tej kwestii mieli do powiedzenia komuchy i innej maści zdrajcy narodu). Jeżeli ktoś więc pisze, że nie ma różnicy między PiS, a PO, to sorry, niech się jebnie w łeb. Rządy PO można podsumować oznaczeniem Michnika. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Twój punkt widzenia.
Parafrazując: Dla mnie PiS jako pierwszy rząd od obalenia komuny zlikwidował nieudolnie sowiecki wywiad mieniący się polskim WSI zastępując ich harcerzykami w momencie, gdy Polska brała udział w dwóch wojnach, a nasz kraj został wystawiony na pośmiewisko na scenie międzynarodowej, nie przeprowadził żadnej lustracji, ani dekomunizacji (chichotem historii jest to, że za rządów PO obniżono pensje SB-kom), którą tak wieszczyli przed wyborami, walczył z korupcją wśród swoich polityków na najwyższych szczeblach (przypomnę, że był to pierwszy w historii rząd, gdzie dwóch ministrów Lepper i Lipiec zostało skazanych prawomocnym wyrokiem, a kilku innych mi.n. Kamiński oraz tacy ludzie powołani na stanowiska za czasów PiS jak Netzel i Kornatowski mieli oskarżenia prokuratorskie), z mizernym skutkiem walczył o polskie interesy na arenie międzynarodowej doprowadzając do podpisania traktatu lizbońskiego (negocjacje skończyły się przed wygraniem wyborów przez PO w 2007 roku, a traktat podpisano w grudniu 2007) oraz pakietu klimatycznego, którego ustalenia podpisał w marcu 2007 Lech Kaczyński nie wspominając już o nieskutecznym ocieplaniu relacji polsko-litewskich (przed smoleńskiem już były zgrzyty) oraz o problemach z Rosją dotyczących gazu oraz eksportu polskich produktów, na które dostaliśmy embargo, że już nie wspomnę o przywróceniu pamięci i odznaczeniu wielu patriotów walczących o Wolną Polskę (słusznie co należy docenić) oraz doinwestowaniu IPN (ta instytucja nie powstała za rządów PiS) itd. "Po owocach ich poznacie.[...]" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze i najważniejsze- jeśli antypolskie media typu TVN czy GóWno prawda mające w swych szeregach potomków UBeków i innych gnid na nich plują i nimi straszą od wielu lat to już jest pierwszy argument,że partia ta nie działa na szkodę kraju.
Teraz kilka następnych argumentów: 1.LK robił wszystko,by gaz do nas płynął z Danii a nie Rosji.W końcu mogliśmy się od nich uniezależnić i płacić dużo mniej.Skutecznie blokowała ten pomysł opozycja,czyli głównie PO.Tym właśnie sposobem płacimy Ruskim horrendalne ceny za gaz.Około 30% więcej niż Niemcy czy Francja. 2.Likwidacja bandyckich służb WSI działających na szkodę kraju. 3.Bardzo dobre działania IPN.Kurtyka(wielka postać) był w trakcie przygotowywania dokumentów na temat ludzi w mediach i rządzie mających przeszłość komunistyczną.Gdyby nie Smoleńsk to IPN ujawnił by kim są ludzie z pierwszych stron gazet. 4.Przywrócenie pamięci o bohaterach narodowych. 5.Ściganie i rozliczanie nie zwykłych obywateli a prawdziwych mataczy.Zupełnie odwrotnie robi PO-ściga i prześladuje zwykłych zjadaczy chleba,a afera amber zamieciona pod dywan, Mam nadzieję,że te kilka punktów wystarczy lemingom,którzy nie widzą różnicy między PiSem a PO. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. PiS i gaz z Danii? Pierwsze słyszę, jakieś kroki uczyniono ku temu?
![]() 2. Likwidacja WSI sama w sobie była korzystna (powinno tego dokonać się dekadę wcześniej), ale styl i sposób w jaki tego dokonano dezawuuje te dokonania. 3. Kogo takiego IPN ujawnił przed 2 lata rządów PiS-u? Jakie osoby z pierwszy stron gazet i jakich liczących się polityków? 4. Pamięć o bohatera narodowych powinna być czczona przez wszystkie środowiska polityczne, choć biorę pod uwagę, że jedyni mogą nie za bardzo cenić Piłsudskiego, a drudzy Dmowskiego. Za PiS polityka historyczna wyglądała nieźle i nikt im tego nie odbierze. 5. Kogo takiego PiS ścigał? Czyżby nie chodziło o wcześniej przez siebie powołanych polityków i urzędników, a także kilku pociotków z SLD (Kwach oraz Blida)? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie spokój z tymi wywodami.Pis to pie....nięta sekta z zakompleksionym złosliwym karłem na czele,a PO to pie....eni kłamcy ,ze złotoustą żabą.Czy jedni ,czy drudzy przy władzy, to jest porażka,przy czym przy tych pierwszych istnieje groźba reżimu totalitarnego.....Nie ma co liczyc ,ze któreś z innych ugrupowań jest warte władzy,bo jesli sie nawet do niej zbliży,to zostanie przekabacone.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 09.10.2013 o godz. 17:58.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze ws. gazu z Danii. Książka Aleksandra Zawiszy z Instytutu Sobieskiego (trudno posądzić o sympatię PO), która zawiera w sobie kalendarium wydarzeń. Zobacz jak realny był gaz z Danii w latach 2005-2007. wis.la/cdze2 PS. Rządy PiS przecież były łagodne jak baranek i nierestrykcyjne względem obywateli. Przywódca duchowy JK nie straszył także nikogo raz na miesiąc na konferencji.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2013 o godz. 18:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Ja nie zauważyłem, by prawym obywatelom działa się krzywda. Jeśli znasz jakieś przykłady chętnie poczytam/posłucham.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.10.2013 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaraz ktos sie odezwie kto powie,ze nie zauważył,żeby w czyms PO okłamało i "chaja" może zacząc się od nowa. Dla tego szkoda sie nad tym rozwodzic,tylko skupic sie na sobie i jak sie tyllko da legalnie wyciagac co mozna z Państwa ,bo wczesniej ono wyciagnie wszystko z Ciebie ,nie koniecznie legalnie,albo legalnie,ale wg prawa ,które samo ustanowiło.....Dobranoc. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
Dowód swoich mądrości możesz oprzeć o ilość podsłuchiwanych Polaków w czasach kiedy PiS decydował i dzisiaj. ![]() Albo wykorzystania władzy do celów politycznych... Cytat:
Trochę pomyśl, zanim napiszesz kolejną głupotę ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=G1ncr1b44NA https://www.youtube.com/watch?featur...&v=z5kpup7Z428 Mam wrażenie, że części naprawdę mózgi wypruto przekazem medialnym z lat 2005-2007, o wchodzeniu "o 6.00 rano", podsłuchiwaniu pani Goździkowej i..."Stasi i Securitate", do tego stopnia, że do dnia dzisiejszego nie opuszcza ich przekonanie, że to Kaczyński i PiS rządzi i za wszelkie zło w tym kraju odpowiada. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 09.10.2013 o godz. 19:24.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I jeszcze ta ilość podsłuchiwanych Polaków - rozumiem, że im więcej tym lepiej? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ze strony kibica zawsze to będzie wyglądało inaczej.Jakos widziałem ludzi którzy przechodzili pomiędzy pałami i nic im nie było.Trafił się jeden pała nadgorliwy i juz.U nas rozumiem tacy nigdy sie nie trafiają.K.wa co za naród.Dlatego mówię D O B R A N O C. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wracałem akurat na parking TS-u z córką... Przejedź się choć raz na wyjazd, bo chyba w życiu nie byłeś jeśli serwujesz nam takie podsumowanie tej sytuacji...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopie na wyjazdy jeżdże,ale rozumiem ,ze wiesz ,ze to u nas było.....Chyba juz schodimy z tematu wiec po raz trzeci i ostatni D O B R A N O C.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 09.10.2013 o godz. 19:39.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|