The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2013, 15:38
Mnie Smoleńsk nie uwiera, bo zupełnie sobie nim nie zawracam uwagi. Mówiąc szczerze to gdyby nie kwietniowe rocznice i ten temat to Smoleńsk byłby zupełnie zapomniany. Was natomiast bardzo uwiera i pół strony dotyczyło właśnie tego tematu.

Wrzuciłem natomiast zdjęcie z błędem w podpisie, z którego śmieje się pół moherowej Polski na TT, ale oczywiście musiał się ujawnić kolejny defekt Drozda - daltonizm.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.10.2013, 17:01
Widzisz, jeżeli myślisz że pół moherowej Polski śmieje się z defektu w podpisie to nie mam pytań .
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 07.10.2013, 17:50
Defektu, ale z jakim efektem, który idealnie wpasował się w start nowego wydania "Rucha".
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.10.2013, 10:23
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Mnie Smoleńsk nie uwiera, bo zupełnie sobie nim nie zawracam uwagi. Mówiąc szczerze to gdyby nie kwietniowe rocznice i ten temat to Smoleńsk byłby zupełnie zapomniany. Was natomiast bardzo uwiera i pół strony dotyczyło właśnie tego tematu.

Wrzuciłem natomiast zdjęcie z błędem w podpisie, z którego śmieje się pół moherowej Polski na TT, ale oczywiście musiał się ujawnić kolejny defekt Drozda - daltonizm.
Byle takich więcej osób w naszym kraju. Dzisiaj Ty (i wiele,wiele innych osób) nie zawaracacie sobie głowy niewyjaśnioną śmiercią prezydenta , jutro (odpukać w niemalowane) nikt nie będzie wnikał w niewyjaśnioną śmierć ministrów, szefów policji czy innych urzędników państwowych , a za jakiś czas (tfu, odpukać) nikt nie zajmie sie Twoją,moją czy kogolwiek innego. Na tym polega aktualna socjologia społeczna aplikowana licealistom i studentom że mają myśleć o tym co tylko bezpośrednio ich dotyczy, to co wokół to tylko news medialny który po tygodniu góra dwóch ma zniknąć bo przynudza.Tym sposobem można przykrywac każdy przypadek , wypadek, zabójstwo, przekręt, manipulacje. A jak ciebie coś dotknie to dadzą ci program Państwo w Państwie (jak się dopchasz) żebyś mógł się wypłakać a potem.....spadaj do UK jak się w Polszy nie podoba.Tego chcesz ? Czego sie Wy lemingi boicie się w nadwyraz uczciwej propozycji stawianej od miesięcy przez prof.Biniende i Rońdę żeby powołać wspólny zespół do badania wypadku, organizowania wspólnych konferencji , propozycji przyjazdu prokuratorów i Laskowców do USA do Uniwersytetu Akron na spotkanie z naukowcami , zrobienia kontr symulacji przez Laskowców ? Why on earth?
I pytanie do Drozda : nawijasz tu na forum chyba od lat a kiedy zobaczymy Cię w realu na spotkaniach choćby Wiślackich Patriotów? Klepać w klawisze można do końca świata i o jeden dzień dłużej - bez większego skutku
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 08.10.2013, 11:25
Widzisz to wszystko problem postrzegania i definiowania konkretnych wyzwań oraz trudności dla kraju i narodu. Jak wspominałem tuż po katastrofie smoleńskiej nigdy nie dowiemy co tam tak naprawdę stało się tam na miejscu, kto za tym stał i jakie miał interesy, a wydarzenie to podzieli Polaków tak jak sprawa rzekomego zamachu na Generała Sikorskiego, o której zaplanowanie i wykonanie wzajemnie obrzucały się środowiska emigracyjne i krajowe, a tak naprawdę jednym i drugim było to na rękę. Smoleńsk podzieli Polaków nie na mohery, czy lemingi (jak miło, że przejąłeś retorykę Drozda szufladkując również mnie w gronie lemingów, znajomi działający w polityce uśmialiby się z takiego stwierdzenia względem mnie), a na ludzi, którzy utkną przy tej nierozwiązywalnej sprawie oraz na tych co ją kompletnie zleją i pójdą do przodu.

Prawda jest taka, że należę do grona osób, które nie stawiają sprawy smoleńskiej jako priorytetowej dla kraju i widzą wiele istotniejsze (mimo zagrożenia dla suwerenności kraju, gdyby przyjąć, że to był zamach) kwestie tj. gospodarka, emigracja, czy polityka pronatalistyczna, które realnie mogą wpłynąć nie tylko na moje życie, ale na życie wszystkich Polaków. Wyobraźmy sobie, że bankrutuje ZUS, albo government shutdown ma miejsce w Polsce, gdzie zapanowałby totalny chaos i kraj mógłby się z tego nie podnieść. Jakby nie oceniać tego co działo się 10 kwietnia (szybkiego przejęcia władzy przez Komorowskiego i innych działań proceduralnych) to Smoleńsk nie zachwiał posadami państwa i jakoś wyszliśmy z tego cało mimo śmierci tylu ważnych dla Polski postaci.

Sprawę smoleńską na pewno należy próbować wyjaśniać, albo przynajmniej formułować ustalenia, które mogłyby stać się dla wszystkich niepodważalnymi aksjomatami, ale po tym co w obserwowałem w pracach najpierw komisji Millera (nota bene nie mającej dostępu do istotnych dowodów i mimo to zamykającej sprawę) oraz jej następcy zespołu Laska działającego w celach propagandowych oraz komisji Macierewicze po omacku wysuwającego oskarżenia polityczne to strach się bać i chyba jedynie niepoprawni optymiści mogą sądzić, że z tego dziurawego pieca jakiś chleb będzie. Nic nie będzie, jedynie dalsza degrengolada, a istotniejsze dla Polski sprawy będą nam uciekać przez palce.

Tak gwoli wyjaśnienia rozumiem, że pisząc per Wy/lemingi przypisujesz się do tego zacnego grona prawdziwych Polaków, patriotów, którym nieobcy jest bruksizm, ale za wszelką cenę walczą o Polskę dla nich i tylko ich, wolną od Żydów, Rosjan, murzynów, Arabów, masonów, a zwłaszcza lemingów, czy parafrazując funkykovala (pewnie sam nieraz pracował na pańszczyźnie w korporacji, czy u prywaciarza) parobków zazwyczaj interesujących się dobra michą i lichą ilością gorzałki, czego dzisiaj odpowiednikiem jest ciepła woda w kranie, którzy uprzykrzają im życie - im prawdziwym Polakom. Może zabrzmi to obrazoburczo, ale Ci prawdziwi Polacy więcej gadają niż robią pożytecznego dla kraju, aby mogli wysuwać takie żądania. Liczę na to, że w najbliższej przyszłości nawet nie powąchają michy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.10.2013 o godz. 11:52.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.10.2013, 16:04
Jakby nie oceniać tego co działo się 10 kwietnia (szybkiego przejęcia władzy przez Komorowskiego i innych działań proceduralnych) to Smoleńsk nie zachwiał posadami państwa i jakoś wyszliśmy z tego cało mimo śmierci tylu ważnych dla Polski postaci.
.
pod smoleńskiem poległ także prezes NBP Sławomir Skrzypek który nie zgodziłby sie na zadłużanie Kraju przez Rotfelda vel Vincenta Rostowskiego.Kto wie, może to on był głownym celem ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.10.2013 o godz. 16:18.
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 08.10.2013, 17:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
pod smoleńskiem poległ także prezes NBP Sławomir Skrzypek który nie zgodziłby sie na zadłużanie Kraju przez Rotfelda vel Vincenta Rostowskiego.Kto wie, może to on był głownym celem ?
Dość śmiała teoria chyba...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.10.2013, 18:35
frank napisał(a):Wyświetl post
Dość śmiała teoria chyba...
Od samego początku miałem wewnętrzne rozterki kto stoi za 10 kwietnia. Wypadku w ogóle nie brałem pod uwagę…

Między innymi brałem pod uwagę jako możliwą przyczynę opór Sławomira Skrzypka prezesa NBP w stosunku do euro i zadłużania POlski.Z drugiej strony patrząc to za jednym dosłownie zamachem wszyscy załatwili swoje sprawy…
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.10.2013 o godz. 18:45.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.10.2013, 19:25
Chyba już trwa szorstka przyjaźń między Tuskiem i Komorowskim bo tej inf. raczej nie ma w mediach prawomyślnych ... a w nieprawomyślnych jest.

http://wpolityce.pl/depesze/64240-kr...rupy-arraiolos
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.10.2013, 19:39
Skrzypek to był zwykły Pisowski przydupas i pionek , więc nie róbcie po śmierci znowu kolejnego bohatera. PISowcy zadłuzali kraj nawet w czasach prosperity ,wiec w obecnych czasach zadłuzaliby Polske tak samo jak to robi PO (albo jeszcze gorzej).
emj10
Senior Member

Stary 08.10.2013, 19:54
Skrzypek kompletnie nie liczył się na scenie politycznej, a z nim, czy bez niego zadłużanie trwało w najlepsze od ery Balcerowicza, czyli początku lat 90-tych i wszystkie rządy sukcesywnie dokładały do tego swoją cegiełkę. Jaki wpływ ma prezes NBP na finanse państwa? Żaden. Jedynie może udostępnić nadwyżkę w kasach NBP tj. zrobił to Belka, a to czy obniży inflację, czy nie obniży nie ma decydującego przeniesienia na to co dzieje się w pokojach MF.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.10.2013, 20:03
zadłużanie trwało w najlepsze od ery Balcerowicza, czyli początku lat 90-tych i wszystkie rządy sukcesywnie dokładały do tego swoją cegiełkę.
A możesz to sukcesywne zadłużanie Państwa przez wszystkie rządy pokazać w formie wykresu?
emj10
Senior Member

Stary 08.10.2013, 20:16
Voila!

Szczegółowo z ostatniej dekady. Link dla ciekawych -> wis.la/im1df

Jeszcze jedna grafika. Nie znalazłem świeższej.

PS. Za 2011 i 2012 było coś ok. 55%, więc nie szukam nowszej.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.10.2013 o godz. 20:25.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.10.2013, 20:19
Dziękuję - o ten właśnie wykresik mi chodziło. Ładnie pokazuje, jaka dynamika wzrostu zadłużenia towarzyszy czyim rządom

edit.

Biorę to pod uwagę - i nadal bardzo "pięknie" wyglądają rządy PO.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 08.10.2013 o godz. 20:27.
emj10
Senior Member

Stary 08.10.2013, 20:24
Oczywiście. Należy przy tym wziąć pod uwagę kto rządził w czasach prosperity i kto wziął się za reformy, które z roku na rok obciążają saldo kwotami miliardów złotych.

Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć jak wyglądał procentowy wzrost zadłużenia za ostatnich trzech rządów (SLD, PiS i PO) to mamy następujące relacje. Nie chce mi się szukać moich komentarzy z czasów sporu z partyjniakiem (pewnie gdzieś połowa ubiegłego roku), a tam było to dosyć dokładnie opisane na podstawie badań i wpływu wielu czynników na wzrost długu publicznego.

SLD (IV kwartał 2001 - III kwartał 2005) - 54,6%
PiS (IV kwartał 2005 - IV kwartał 2007) - 14,3%
PO (I kwartał 2008 - 1 kwartał 2013) - 75,4%

Po dodatkowym przeliczeniu tego na kwartały, czyli SLD (16 kwartałów), PiS (9 kwartałów), PO (21 kwartałów) wychodzi nam taka dynamika kwartalna wzrostu długu.

SLD (IV kwartał 2001 - III kwartał 2005) - 3,41% k/k
PiS (IV kwartał 2005 - IV kwartał 2007) - 1,92% k/k
PO (I kwartał 2008 - 1 kwartał 2013) - 3,59% k/k

Obliczyłem jeszcze wartość dla PO biorąc pod uwagę świeże dane za II kwartał 2013 i wyszło 79,1% oraz dokładnie tyle samo 3,59% k/k, czyli można powiedzieć, że średnia dynamika kwartalna pozostaje bez zmian.

Cytat:
Dług sektora instytucji rządowych i samorządowych (EDP) stanowiący jeden z elementów kryterium fiskalnego z Maastricht wyniósł 937 mld 444,4 mln zł.

PS. Jeszcze raz powtórzę dla lepszego zrozumienia

"Zadłużanie trwało w najlepsze od ery Balcerowicza, czyli początku lat 90-tych i wszystkie rządy sukcesywnie dokładały do tego swoją cegiełkę."
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.10.2013 o godz. 20:55.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.10.2013, 20:57
"Zadłużanie trwało w najlepsze od ery Balcerowicza, czyli początku lat 90-tych i wszystkie rządy sukcesywnie dokładały do tego swoją cegiełkę."
To żeby było jeszcze bardziej obiektywnie oraz żeby wszyscy zrozumieli dopisz, podczas czyich rządów zadłużenie wzrosło najbardziej i postępuje najszybciej
emj10
Senior Member

Stary 08.10.2013, 21:11
Przecież chyba wszyscy skończyli 3 klasy i potrafią czytać cyferki (oczywiście oprócz dyslektyków Drozda i wislaka68)?
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.10.2013, 22:30
Z drugiej strony patrząc to za jednym dosłownie zamachem wszyscy załatwili swoje sprawy…
Tym bardziej nie daje mi spokoju myśl, że żyję w kraju, w którym takie grono osobistości podróżowało czymś takim razem, lądując w takich warunkach. Sprawy Smoleńska raczej nie rozwiążemy, pewne jest przede wszystkim to, że tej hańby organizacyjnej z naszej strony już nigdy nie wymażemy. Wyobrażacie sobie podobną elitę Rusków, Niemców, czy Amerykanów podróżujących jednym środkiem transportu i lądujących na takim lotnisku? No właśnie. Jeśli to był zamach (czego nigdy się nie dowiemy, jest to prawdopodobne, ale ślady są już dawno zatarte), to niewątpliwie duża część winy stoi po polskiej stronie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.10.2013 o godz. 22:32.
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.10.2013, 23:04

padłem
emj10
Senior Member

Stary 08.10.2013, 23:12
Podawałem kiedyś przykład z lotami polskich pracowników z Arthura Andersena w latach 90-tych. Ich wtedy wysyłali dwoma samolotami, bo ryzyko, że stracą wszystkich pracowników było zbyt wielkie. Jak widać nasze państwo to jednak zdecydowanie niższe standardy niż światowe korporacje.
Drozd
Senior Member

Stary 09.10.2013, 10:01
Zapomniałeś propagandzisto dodać że to było nasze państwo pod rządami PO i cudaka. A lotniska nawet nie sprawdzili.

tomek100 napisał(a):Wyświetl post

padłem
Nic dziwnego ...

Jeżeli mózgu używasz sporadycznie to po prostu nie jesteś przyzwyczajony i zasłabłeś z braku glikogenu. Na przyszłość miej przy sobie baton

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej nie daje mi spokoju myśl, że żyję w kraju, w którym takie grono osobistości podróżowało czymś takim razem, lądując w takich warunkach. Sprawy Smoleńska raczej nie rozwiążemy, pewne jest przede wszystkim to, że tej hańby organizacyjnej z naszej strony już nigdy nie wymażemy. Wyobrażacie sobie podobną elitę Rusków, Niemców, czy Amerykanów podróżujących jednym środkiem transportu i lądujących na takim lotnisku? No właśnie. Jeśli to był zamach (czego nigdy się nie dowiemy, jest to prawdopodobne, ale ślady są już dawno zatarte), to niewątpliwie duża część winy stoi po polskiej stronie.
Śladów nie da się zatrzeć jedyna dla nich szansa to tak zniechęcić żeby nikt nie miał ochoty ich poszukać. A to za gruba sprawa żeby sie żaden chętny nie znalazł. Zwłaszcza jeżeli oficjalne wyjaśnienie jest tak żenujące.

W jakich warunkach? Ostatnio sobie ambasador przypomniał, że żadnej mgły nie było, nagle pojawiło się natomiast "białe mleko" kiedy jechała straż do katastrofy. Co masz na myśli mówiąc "czymś takim" ? Kto przydziela transport dla VIPów w Polsce? Tam szukaj winnego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 10:17.
Hej Nasz TS !!
tomek100
Senior Member

Stary 09.10.2013, 10:17
Bardzo śmieszne. Mniej więcej takiej odpowiedzi spodziewałem się i to właśnie od Ciebie (udowodniłeś tutaj wielokrotnie swój poziom wiedzy ekonomicznej).

A teraz odpowiedz mi proszę na proste pytanie:

W jaki sposób prezes NBP może nie zgodzić się na zadłużanie kraju przez rząd?

Czekam na odpowiedź Wielki Mózgu.
Drozd
Senior Member

Stary 09.10.2013, 10:52
Zwyczajnie, iść do telewizji i powiedzieć Polakom prawdę o planach rządzących, przedstawić wynikające z zadłużania się korzyści i uzmysłowić zagrożenia, przedstawić alternatywy. Z pozycji szefa NBP głos dociera szerzej. Pojmujesz?

Tylko pamiętaj o batonie bo znowu padniesz.
Hej Nasz TS !!
tomek100
Senior Member

Stary 09.10.2013, 11:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zwyczajnie, iść do telewizji i powiedzieć Polakom prawdę o planach rządzących, przedstawić wynikające z zadłużania się korzyści i uzmysłowić zagrożenia, przedstawić alternatywy. Z pozycji szefa NBP głos dociera szerzej. Pojmujesz?

Tylko pamiętaj o batonie bo znowu padniesz.
Genialne. To rzeczywiście potwierdza, że tezę że "pod smoleńskiem poległ także prezes NBP Sławomir Skrzypek który nie zgodziłby sie na zadłużanie Kraju przez Rotfelda vel Vincenta Rostowskiego.Kto wie, może to on był głownym celem ?".

A tego batona to sobie możesz wiesz gdzie wsadzić.
emj10
Senior Member

Stary 09.10.2013, 11:24
Samoloty kupił cudak? Nie. Brak nowych samolotów wynikał z tego, że kolejne rządy odkładały ten ciężar decyzyjny (wiemy co się działo po zakupie F-16) na kolejne ekipy. Jeden przetarg uwalił MO z PiS, a kolejny MO z PO. Wojna o stołki i latanie Lecha Kaczyńskiego, czy Donalda Tuska do Brukselii rejsowymi samolotami to była kwintesencja ignorancji jaki zaprezentowały te dwie ekipy, które trzeba zwalczać niczym stonkę ziemniaczaną.

Jeśli nie rozumiesz tego, że ekipa, którą popierasz, czyli PiS wespół z PO prowadzi ten kraj do ruiny to niczego nie zrozumiesz. Ich spór na górze, a wzajemne bratanie się w samorządach to dowód na to, że zrobiono ludziom sieczkę z mózgu. Wołomińska koalicja PO-PiS jest najlepszym tego przykładem.

PS. Drozd wolałby pewnie co innego
Drozd
Senior Member

Stary 09.10.2013, 11:43
Nie chodzi propagandzisto o jakość samolotów, bo nie awaria była przyczyną katastrofy. A o fakt że dla takiej zacnej delegacji na tak ważną i symboliczną rocznicę przekazano jeden samolot. Mało tego nawet wykonano tajemniczą przebudowę żeby się wszyscy w jednym zmieścili. Kto o tym decydował propagandzisto? Więc jak nie masz pojęcia o co chodzi to się nie udzielaj...
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.10.2013, 11:46
Podawałem kiedyś przykład z lotami polskich pracowników z Arthura Andersena w latach 90-tych. Ich wtedy wysyłali dwoma samolotami, bo ryzyko, że stracą wszystkich pracowników było zbyt wielkie. Jak widać nasze państwo to jednak zdecydowanie niższe standardy niż światowe korporacje.
Już w latach 60 tych reprezentacja Brazyli latała czasem 2 samolotami bo stwierdzili że Pele z Garrinchą nie moga lątać jednym więc nie trzeba być korporacją. Brak wyobraźni kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego jest oczywisty - bo mogli po prostu się nie zgodzic na takie warunki. Z tym zeby była jasnośc - dysponentem samolotów był premier - co potwierdziła sprawa brukselska.Tyle że nikt za to nie beknął - a powinny "grube ryby".Niestety argumentacje które emj podajesz (także w innych kwestiach) dot.np.odsuwania na dalszy tor sprawy Smoleńskiej co uskuteczniaja zresztą rządzący oraz wspierające media- powoduje coś o wiele ważniejszego niż sprawy gospodarki ,emigracji etc.A tym czymś jest jest gigantyczne osłabienie Polski na arenie międzynarodzowej , pokazanie że sprawy wewnętrzne naszego kraju moga być skutecznie rozgrywane przez obce państwa (niezależnie od tego czy byl zamach czy nie- co mogę rozwinąć) i to bez konsekwencji. Mało tego . Bez konsekwencji kolejny raz ...ponieważ jest to conajmniej 2 - gi przypadek NIEWYJAŚNIONEJ katastrofy głowy polskiego państwa (Sikorski) w ciągu ostatnich 100 lat.A na upartego 3 ci - jeśli załozyć że zamach na JPII byl spowodowany tym że to wysoskopostawiony Polak (mogę bronić tezy że jakby był Francuzem czy Wlochem zamachu by nie było). W skali całego świata nie było takiego przypadku żeby 2-ch (a 3ci duchowy) przywódców kraju miało katastrofy /zamachy. I możesz sobie gospodarke zreformować na 1000 sposobów a i tak Polska będzie zadupiem bo owa gospodarka jest globalna i słabi się nie liczą.Ich przedsiebiorstwa się wykupuje, ich polityków się przekupuje lub szantażuje/usuwa, i gospodarkę tym samym przejmuje.Naprawdę nie rozumiesz że stajnie Augiasza trzeba najpier wyczyścić a potem ją modernizować a nie na odwrót?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 09.10.2013 o godz. 12:11.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 09.10.2013, 11:56
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi propagandzisto o jakość samolotów, bo nie awaria była przyczyną katastrofy. A o fakt że dla takiej zacnej delegacji na tak ważną i symboliczną rocznicę przekazano jeden samolot. Mało tego nawet wykonano tajemniczą przebudowę żeby się wszyscy w jednym zmieścili. Kto o tym decydował propagandzisto? Więc jak nie masz pojęcia o co chodzi to się nie udzielaj...
A co było przyczyną katastrofy? Widzę, że jesteś jeszcze szybszy od Macierewicza
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.10.2013, 12:22
A co było przyczyną katastrofy? Widzę, że jesteś jeszcze szybszy od Macierewicza
A dlaczego od Macierewicza a nie Sikorskiego?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów