|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
z tego co pamiętam kilka lat temu na pierwszej stronie przeglądu sportowego po meczu z Wisłą był tytuł Legła Warszawa
![]() szkoda, że nie mam tego numeru to bym skan wrzucił |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://sjp.pwn.pl/szukaj/leg%C5%82a
Patryk Małecki nawiązywał do wojennej oprawy, którą niedawno zaprezentowali kibice z Warszawy. Jak w tym wypadku wykazuje słownik, posługiwał się językiem podniosłym - niezrozumiałym dla większości społeczeństwa. Druga interpretacja jest taka, że zainspirował go przemarsz naszych sekcji przed meczem. Patryk - od zawsze żywo zainteresowany judo, zapasami i innymi sportami walki - wytworzył w swojej głowie metaforę przyrównującą starcie obydwu drużyn do rywalizacji zapaśników itp. Pokonanie Legii wiąże się z przecież z położeniem jej na macie. Dlatego legła Legia Warszawa. W obydwu przypadkach Małecki posłużył się adideacją, co świadczy o tym, iż jest ponad przeciętnie oczytany i zaznajomiony z teorią literatury. Za to nie można karać. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja jestem zdecydowanie przeciwny chamstwu i prostactwu, jak Mila i spółka dostali karę za śpiewanie "Legia to stara ....a" to przyklasnąłem tej decyzji ale... jeśli ktoś naprawdę chce ukarać Małego za słowa 'legła Warszawa' to musi być konkretnie popier..ony i przewrażliwiony. To chyba najlżejsza możliwa uszczypliwość jaką można sobie wyobrazić. No ku.wa brak mi słów.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Rob_Zombie
Uważaj, bo za przekleństwa i Twobą zajmie się Komisja Ligi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Smok dostanie 3 zakazy na mecze z Legią a Małecki za wulgarne słowo "legła" (czyli przegrała) miesięczną dyskwalifikację
Ale płaczki są w tej Warszawie, już nie wiedzą czego się czepiać. Widać, że po tej porażce gul chodzi im jak ping pong.Cała ta ich medialna ochronka to wyjątkowo mali ludzie. Buractwo z Mławy czy Siedlec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Gazeta w Krakowie, dodatek lokalny Gazety Wyborczej, 1. strona z poniedziałku 7 października 2013. Redaktyor naczelny Józef Stachów, redaktor prowadzący: Józef Stachów.
http://przeklej.net/image_details/141030.html Komisja Legii się ośmiesza. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Bez jaj ... przegląd jest szmatławcem ale Wiślak piszący "jestem przerażony" powinien się leczyć jeśli to prawda. Co dopiero jakby usłyszał JŻS ... pewnie zawał albo wylew. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
niektórzy dla kasy zrobią wszystko: sprzedadzą matkę, ojca, dzieci, itp.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.10.2013 o godz. 14:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
zniszczyłęś system |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zabić Smoka Wawelskiego! Małeckiego również!
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z prasy:
Robert Lewandowski najbardziej medialnym piłkarzem w sierpniu http://www.marketing-news.pl/message.php?art=39938 Wisła na 5-tym miejscu, jeśli chodzi o medialność klubów: " Kolejne kluby miały już zdecydowanie słabsze wyniki. Cracovia – 2,4 tys., natomiast Wisła Kraków – 2,2 tys. publikacji." ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pamiętam jak lata temu po wygranej z Legią na Reymonta Piłka Nożna pierwszą stronę zatytułowała: "Poległa w Krakowie", wdać czasy się zmieniają, a głupich nie sieją. Ewentualna kara byłaby jednak absolutnym przegięciem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
![]()
Romario - o Goleador!
Ja, LAW, nigdy do Barcy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A jak! Niech POlicja o 6.00 rano wyciągnie go z domu....! Należy się!!!!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
6. -9 pkt. jeszcze w tym sezonie dla Wisły i -6 pkt. dla pozostałych klubów - tak zapobiegawczo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
9.Walkower dla Legii (0:3)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Minusowe punkty to za mało. Zdelegalizować każdy klub spoza obrębu ulicy Łazienkowskiej.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Tyle już nasłuchaliśmy się o tym Małeckim, tyle razy dostał po głowie, że tym razem naprawdę można byłoby mu już odpuścić.
Co miał śpiewać po zwycięstwie nad Legią, „Sen o Warszawie”? weszło.pl dla mnie świetne posumowanie ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Gdyby śpiewał "Sen o Warszawie" napisaliby, że robi to ironicznie drwiąc w ten sposób z Legii - kara nieunikniona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Media ogolnopolskie liza po jajach legie ze az sie nie dobrze robi
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
A tak na poważnie. Nie pamiętam, który to był rok ale świętowaliśmy wtedy mistrza na murawie a pod starą trybuną vip była mała estrada na której też nie pamiętam kto zapodawał wiślackie przyśpiewki w stylu rap. Gdy już nasi wznieśli puchar i nacieszyli się zaczęli śpiewać. Jedną z przyśpiewek która często się przewijała była właśnie Legła Warszawa i nikomu wtedy to nie przeszkadzało nikt nie kierował sprawy do komisji Ligi . Obecne zachowanie to żenada i jeśli komisja ligi nałoży jakąkolwiek karę to się zupełnie skompromituje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Niewierze ze ktos wogole analizuje i bada takie sytuacje jak ta z Maleckim.
O kuzwa,na stos z nim za to !!! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|