The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Niedzielny mecz przy Reymonta zakończy się
Zdecydowanym zwycięstwem Wisły! 41 24,12%
Minimalnym zwycięstwem Wisły! 81 47,65%
Remisem. 27 15,88%
Porażką Wisły 21 12,35%
Głosujących: 170. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2013, 18:48
Ja napisze jedno po tym meczu:
FRANEK SMUDA , CZYNI CUDA !
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.10.2013, 18:57
A ja chciałem podziękować Guliemu. Z odejściem Guliego coś niestety bezpowrotnie się kończy.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.10.2013, 19:06
licoo napisał(a):Wyświetl post
A ja chciałem podziękować Guliemu. Z odejściem Guliego coś niestety bezpowrotnie się kończy.
Fajny moment na pożegnanie z gniazdem. Pełny stadion, odpowiedni przeciwnik. Mimo to ja bym go chciał zobaczyć jeszcze raz - na Derbach na wiosnę. To chyba lepszy moment na ostatni raz.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.10.2013, 19:24
Mecz słaby.Boguski mimo że robił wiatr jest kaleką piłkarskim.Nic mu nie wychodzi.Najlepszy Miskiewicz oraz Głowa z Chavezem i Bunozą.Legia słaba bo bez napastnika.Na szczęscie my mamy Brozia.Czy Sikorski by to wykończył?Albo Boguski? Nigdy.Drużyna po początku sezonu jakby wpadła w marazm i nie gra juz tak z polotem jak wtedy.Czekam na wzmocnienia zimowe i walkę o puchary bo przy takiej lidze jesteśmy w stanie to osiągnąc.
Doping sredni zwłaszcza w 1 połowie.Dopiero Jazda jazda Biała Gwiazda robiła wrażenie.
Dziekuję Guliemu za te 10 lat i czekam na innego charyzmatycznego wodzireja.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.10.2013, 19:51
W tym momencie można czuć jedynie radość.

Zwycięstwo, pełne trybuny, emocjonujący pojedynek. To wszystko dla klubu może bardzo pozytywnie zaowocować w przyszłości.

Mecz ten ma też jeszcze jeden pozytywny aspekt. Na tle mocnego rywala wyszły wszystkie nasze słabości.
Jest dużo, bardzo dużo materiału do analizy dla Smudy. Na przyklad w zakresie przygotowania fizycznego.
Dzisiaj - mniejsza z tym.

Teraz jednak należy cieszyć się z pozytywów. Głowacki, Brożek, Miśkiewicz zdecydowanie ludzie tego meczu. Konkretna gra Chaveza, który dał rady. Kilka dobrych zagrań Boguskiego, który ostatnio ma wyrażną zwyżkę formy.

Czy tylko ja czułem drgania dolnej cześci trybuny E gdzieś w 88 minucie ?
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.10.2013, 19:53
Co do meczu, z perspektywy trybun wyjaśniło się moim zdaniem, że:

1. Boguś pasuje na podwieszonego za Broziem, a nie na skrzydle.
2. Sarki to idealny piłkarz na podmęczonego rywala od 70 minuty. Wcześniej naprawdę nie ma co go wpuszczać. Ale w sumie to samo można niestety powiedzieć o Gurrerze i Małym, którzy weszli i skorzystali na zmęczeniu rywala.
3. Burliga jest za słaby. Dziś masa wielbłądów i to część w ogóle niewymuszonych. Albo grajmy Stolarem, albo szukajmy prawego obrońcy.
4. Dziś przegraliśmy walkę o środek pola co było kluczem do uzyskania przewagi przez gości. Widać wyraźnie brak w kadrze takiego piłkarza jak Sobol.
5. Lepszy chory Brożek niż zdrowy Genkov.
6. Do wszystkich, którzy dzisiaj byli pierwszy raz w sezonie na meczu (na oko jakieś 15 tys. ludzi): przyjdźcie na Lubin to napiszę, że jesteście kozakami.

Bardzo szczęśliwy dziś jestem, ale zamieniłbym to zwycięstwo na remis pod warunkiem zwycięstwa w Kauflandzie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 06.10.2013, 20:06
Świetny mecz Może gra momentami nie była idealna, ale teraz nie ma się co przejmować

Głowacki jak profesor,
Chavez bardzo solidny, odbijali się od niego jak od ściany - tym bardziej, że gra z bólem i kontuzją.
Garguła piękne podanie,
Brożek - klasa sama w sobie.
Miśkiewicz - pewny w bramce, po jednej z akcji się przeżegnał

Słabszy mecz Chrapka i Sarkiego, który powinien wchodzić na końcówki.

I wytłumaczcie mi, w czym Głowa jest gorszy od Rzeźniczaka czy Jodłowca, że tamci są w kadrze? Choć oczywiście z punktu widzenia Wiślaka to lepiej, że Głowa i Brozio (który się podleczy teraz) będą w klubie.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2013, 20:06
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu, z perspektywy trybun wyjaśniło się moim zdaniem, że:

1. Boguś pasuje na podwieszonego za Broziem, a nie na skrzydle.
2. Sarki to idealny piłkarz na podmęczonego rywala od 70 minuty. Wcześniej naprawdę nie ma co go wpuszczać. Ale w sumie to samo można niestety powiedzieć o Gurrerze i Małym, którzy weszli i skorzystali na zmęczeniu rywala.
3. Burliga jest za słaby. Dziś masa wielbłądów i to część w ogóle niewymuszonych. Albo grajmy Stolarem, albo szukajmy prawego obrońcy.
4. Dziś przegraliśmy walkę o środek pola co było kluczem do uzyskania przewagi przez gości. Widać wyraźnie brak w kadrze takiego piłkarza jak Sobol.
5. Lepszy chory Brożek niż zdrowy Genkov.
6. Do wszystkich, którzy dzisiaj byli pierwszy raz w sezonie na meczu (na oko jakieś 15 tys. ludzi): przyjdźcie na Lubin to napiszę, że jesteście kozakami.

Bardzo szczęśliwy dziś jestem, ale zamieniłbym to zwycięstwo na remis pod warunkiem zwycięstwa w Kauflandzie.
Moje wtrącenia :
1) Boguski gra z meczu na mecz coraz lepiej, parę wejśc fajnych, by potem stracić głupio piłkę. Ważne, że jest progres.
2) Zgadzam się całkowicie. Donald i Sarki- dynamit w nogach, ale na początku meczu nie dają za wiele. Trzeba nad tym pomyśleć.
3) Burliga zrobił dla nas bramkę w jakichś 80%. Poza tym faktycznie łatwo dawał sie ogrywać. Widzę zniżkę 4) Myślę, ze było to raczej wynikowe naszej taktyki opartej na kontrach. Niepokoił natomiast fakt, że nie bardzo kto zbierał piłki sprzed naszej 16, a to chyba zadanie Ostoji.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.10.2013, 20:19
Swoją drogą nie wiedziałem że mamy aż tylu kibiców Legii na forum.
Wyświetl wyniki ankiety: Niedzielny mecz przy Reymonta zakończy się
Zdecydowanym zwycięstwem Wisły! 41 24,12%
Minimalnym zwycięstwem Wisły! 81 47,65%
Remisem. 27 15,88%
Porażką Wisły 21 12,35%
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.10.2013, 20:30
To nie była już ta gra co z zespołem z Poznania, ale wynik równie cieszy. Może mam za duże wymagania w stosunku do obecnej kadry, ale myślałem, że lepiej zagramy na tle zdziesiątkowanego rywala. Niby mistrz Polski, niby duży respekt Smudy i wielu kibiców także piszących w tym temacie przed meczem, ale ja widząc co warszawski zespół wyprawiał w pucharach i kilka jego spotkań w lidze, to nie było się czego bać. Ot przeciętny zespół, który jak na polskie warunki ma równą i szeroką kadrę. Nie znaczy to jeszcze że na tyle mocą żeby mógł zdominować ligę na lata, co wieszczyli Wieszczyckie i inne Węgrzyny.

I jeszcze jedno. Już 11. kolejek za nami i jeszcze buki, kibice rywali i inni eksperci nie zorientowali się, że Wisła nie jest taka słaba za jaką ją uważano przed sezonem? Piszę tu głównie o kursie jaki był na Wisłę (około 3,8) i na gości (ok. 2,3), a także czytając forum legionistów przed spotkaniem. Bardzo się puszyli, że trzeba golić frajerów i tak dalej. No cóż, to nie nasz problem, że się Wisły nie docenia.

Nie bójmy się tego powiedzieć, znowu walczymy o mistrza! Biała Gwiazda powstała http://www.youtube.com/watch?v=pfrKAw_oaNM
Odpowiedz cytując
wulkan1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2013, 20:31
ma ktoś uploady? mecz obejrzę jeszcze raz, na żywo było zajebiście, gra dobra, przeciwnik to była Legła. Więc jest zajebiście. LEgła Warszawa!!!!!
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2013, 20:32
MECZ:

Doping

W I średni. W II połowie b. dobrze od JJBG (żęby było super to przydałaby się pora meczu po zmroku - wtedy jakoś autmatycznie doping jest jeszcze lepszy)

Scenariusz meczu był b. dobry dla nowych kibiców. Pytanie czy ktoś zbiera takie statystyki w naszym klubie (czyli: Ilu było kibiców pierwszy raz na stadionie).

Piłkarze

Super:
Głowacki - profesor. Wybił chyba 95% piłek z naszego pola karnego
Brożek - ładnie walczył w I poł. Widać że miał "power"
Miśkiewicz - naprawdę dobry bramkarz. Wyjmuje co trzeba, a nawet więcej. A kiksy szczęścliwie nie wpadają więc ma farta co też jest ważne :

Dobrze:
Niezły Chavez i Bunoza.

Słabo:
Boguski, Sarki

Reszta bezbarwnie. No może poza Guerrier'em który znów mógł mieć "wejscie smoka" ale troszeczkę zabrakło.
Ostatnio edytowane przez dragon : 06.10.2013 o godz. 20:38.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.10.2013, 20:33
Wyzywanie od "cweli"... Powodzenia G.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.10.2013, 20:36
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Czy tylko ja czułem drgania dolnej cześci trybuny E gdzieś w 88 minucie ?

Były drgania były, ale to nie pierwszy raz ,jak faktycznie wszyscy skaczą to drga trybuna

Cóż liczba wynalazków i kosmitów porażająca , tego się należało spodziewać ,wiadomo jest to wkurzające ,ale chyba nie do uniknięcia ,mam nadzieje że przez to lepiej wypadnie zbiórka ,a także zarobią kibolskie sklepiki dzięki czemu kibicowski ruch na Wiśle będzie szedł do przodu

Oczywiście dołączam się do podziękowań dla G. , którego pamiętam od zawsze na gnieździe . Dzięki !
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 06.10.2013, 20:36
dragon napisał(a):Wyświetl post
MECZ:

Doping

W I średni. W II połowie b. dobrze od JJBG.

Piłkarze

Super:
Głowacki - profesor. Wybił chyba 95% piłek z naszego pola karnego
Brożek - ładnie walczył w I poł. Widać że miał "power"
Miśkiewicz - naprawdę dobry bramkarz. Wyjmuje co trzeba, a nawet więcej. A kiksy szczęścliwie nie wpadają więc ma farta co też jest ważne :

Dobrze:
Niezły Chavez i Bunoza.

Słabo:
Boguski, Sarki

Reszta bezbarwnie.
Boguski słabo? Ja się pytam co on w ogóle robił na boisku. Ambicja tak, ale umiejetności stanowczo na nie. Smudzie sie coś chyba w głowie robi, że go wystawia. Skoro potrafił posadzić Sarkiego po jednym słabym meczu to czemu nie robi tego z Boguskim już po 3 albo 4 meczu.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.10.2013, 20:44
Już tak nie narzekajcie na Boguskiego, miał dużo gorsze mecze, wiele nie zrobił, ale cóż, czasami się przydaję, może gdzieś tam piłka dolecieć do niego i coś strzelić, raz walnął w poprzeczkę, jakby trafił to by było że świetny jego mecz :]
Skoro w Legii która ponoć ma taki świetny skład gra taki ktoś jak Żyro, to cieszmy się że Bogusia mamy.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 06.10.2013, 20:51
Cytat:
Nie bójmy się tego powiedzieć, znowu walczymy o mistrza! Biała Gwiazda powstała...
Oho, już się zaczęło, tak jest zacznijmy pompować balonik.

Super, gramy lepiej niż było to w planach. Ale spokojnie, w tym sezonie mieliśmy być średniakiem.
Mnie ucieszy na koniec sezonu 5-8 miejsce. Ważniejsza dla mnie jest stabilizacja.

A mianowicie, miernoty, lenie wypadają. Przychodzą w zimie 2-3 dobrych grajków.
Nie szrot, tylko dobrzy gracze którzy jak na razie są w planach kupna.

I tym samym za rok powalczmy o puchary. Za dwa lata o mistrza. Wszystko powoli do celu.

Już raz nagle zdobyliśmy Mistrza, chociaż zespół był w przebudowie - Robrt Maskaant.
Każdy wie, jak się to potem skończyło. I czego efekty były rok, i dwa lata temu.

Co do meczu, to jedynie boli słabość Małeckiego.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.10.2013, 20:51
South napisał(a):Wyświetl post
Były drgania były, ale to nie pierwszy raz ,jak faktycznie wszyscy skaczą to drga trybuna
No, ja mimo, że jestem na większości meczów czułem je pierwszy raz.
Ale drgania były bardzo wyrażnie wyczuwalne choć krótko trwały.
Leciał kiedyś taki filmik z drgającą niemiecką trybuną Eintrachtu chyba.

Obejrzałem zdjęcia z "argentyny" Wyszły jak na mój gust bombowo.
Trzeba docenić kupę roboty jaka włożyli ludzie w przygotowanie tych woreczków z serpentynami..
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 06.10.2013, 20:59
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Oho, już się zaczęło, tak jest zacznijmy pompować balonik.

Super, gramy lepiej niż było to w planach. Ale spokojnie, w tym sezonie mieliśmy być średniakiem.
Mnie ucieszy na koniec sezonu 5-8 miejsce. Ważniejsza dla mnie jest stabilizacja.
W tej ziemniaczano-buraczanej lidze, po tak udanym starcie, gra w pucharach europejskich to obowiązkowy cel. Inna sprawa czy się go uda osiągnąć. Mamy bardzo wąską kadrę, ale jesteśmy w stanie pokonać każdego w polskiej lidze. To nie zasługa świetnej Wisełki, tylko zaściankowej ligi umiejscowionej względem sportowego poziomu gdzieś między ligą mołdawską a estońską.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 06.10.2013, 21:19
MECZ:
Dobrze:
Niezły Chavez i Bunoza.
Słabo:
Boguski, Sarki
Bunoza zagrał słabszy mecz; poza 1 akcją w 1 połowie gdzie wyprzedził z piłką dwóch Legionistów bez piłki ....
Słabiej to zagrał Chrapek ... to spowodowało że przegraliśmy w 1 połowie walkę o środek pola.
Sarkiego jakoś bym się nie czepiał.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
maqz
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 06.10.2013, 21:31
egofiles
ttp://adf.ly/X35hM (1 pol)
ttp://adf.ly/X3IZH (2 pol)
podziekowania dla kkamillo505
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.10.2013, 21:35
a jaki powod Jego odejscia?

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.10.2013, 21:35
Cos pieknego przezyc mecz na R22 z Legią przy komplecie publicznosc . W poprzednim sezonie to My gralismy lepiej ale to Oni wygrali i to głownie dzieki arbitrowi bramkowemu. NIEPOKONANA, NASZA WISEŁKA KOCHANA!!! i oby jak najdłuzej.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.10.2013 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2013, 21:54
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Cos pieknego przezyc mecz na R22 z Legią przy komplecie publicznosc .(..)
Ciekawa sprawa z tym "KOMPLETEM". Nie tak łatwo go zdefiniować

Bo jedno to komplet sprzedanych miejsc. Ale rekord frekwencji robi się raczej obecnością a nie sprzedażą. A tę obecność trzeba policzyć.

Najłatwiej automatycznie można liczyć obroty kołowrotków. Ale ...nie wszyscy przez nie przechodzą (podejrzewam, że dziś sportowcy wychodzący z pawionu medialnego na przykład nie. To samo dot. VIPów).

Wobec tego jedyne co można podać to liczbę sprzedanych miejsc (bilety + karnety). Ale tutaj też przełożenie na obecność stadionową jest tylko szacunkowe bo nie wszyscy (zwłaszcza z droższych karnetów) chodzą na wszystkie mecze.

Takim oto sposobem niezbyt precyzyjne rekordy frekwencji możemy bić niemal w nieskończoność bo zawsze może przyjść 1 osoba więcej niż ostatnio... Choć niekonieczne musimy mieć tego świadomość.

Czego sobie i Wam życzę Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez dragon : 06.10.2013 o godz. 21:57.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.10.2013, 21:59
Ciekawa sprawa z tym "KOMPLETEM". Nie tak łatwo go zdefiniować

Najłatwiej automatycznie można liczyć obroty kołowrotków. Ale ...nie wszyscy przez nie przechodzą (podejrzewam, że dziś sportowcy wychodzący z pawionu medialnego na przykład nie. To samo dot. VIPów).
Potwierdzam. Sportowcy przechodzili do pawilonu medialnego z bocznego boiska. Wykluczone jest więc YYY obrotów kołowrotów.
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.10.2013, 22:05
To było coś...

Po cichu miałem nadzieję że Donald coś dzisiaj ustrzeli i niewiele zabrakło

Fakt, jest powód do radości ale bez przesady. Smuda sam mówi że dopiero zaczynamy kumać o co chodzi więc spokojnie do przodu.

Środkowi obrońcy dzisiaj super. Dobrze Ostoja. Skrzydła klapa. Nie wiem co się z tymi chłopakami dzieje. Potrzeba nam jeszcze jednego środkowego pomocnika bo Boguski się niestety nie nadaje do tego.

Oby tak dalej!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2013, 22:05
ma ktos link do statystyk po meczu?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.10.2013, 22:21
Los oddal to co zabral podczas ostatniego przegranego meczu 1;2.Rachunek wyrównany.

Co do przebiegu to troche zbyt bojazliwie ,trzeba bylo na nich ruszyc ostro,a nie tak troche jakby wstydliwie.

Dziekujmy niebiosom ze wraz z przyjsciem Pawla WIsla stala sie inna druzyną i dzis moze bic sie o mistrza.
Podobal mi sie tez Stjepanowic ,madre zagrania i przeglad pola/

generalnie mecz w nasyzm wykonaniu sredni,ale co w meczu z Legia najwaznisjze-liczy sie tylko zwyciestwo i to sie udalo osiagnac.Brawa chlopaki!

Osobne podziekowania za wszytko dla GULIEGO.Za te lata,za tą moc ,za opierdalanie.To dawalo kopa .
Jak przekazales osobiscie ze to twoje pozegnanie,to troche lezka sie zakrecila,bo dales z siebie mnostwo dla Wisly i za to wielki szacunek i podziekowania.

Osobisie ludze sie ze jednak moze pojawisz sie na derbach bo jednak obecni gniazdowi to nie ta połka
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 06.10.2013, 22:22
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
ma ktos link do statystyk po meczu?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.10.2013, 22:30
te strzały Legii są dobre. Większość z nich to wypierdalali na parking. Ponoć cztery autokaty szyby miały uszkodzone
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów