|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Niedzielny mecz przy Reymonta zakończy się | |||
| Zdecydowanym zwycięstwem Wisły! |
|
41 | 24,12% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły! |
|
81 | 47,65% |
| Remisem. |
|
27 | 15,88% |
| Porażką Wisły |
|
21 | 12,35% |
| Głosujących: 170. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zbyt duży optymizm na forum znaczy.... zrobimy max remis. Jakoś nie jestem optymistą co do tego meczu, ale zawsze chętnie chciałbym się mylić. Legia przegrała z Apollonem... tego meczu już na pewno nie zlekceważy. Będzie chciała wygrać bardziej niż zwykle, jak my za czasów Skorży po Levadii żeby odkupić winy.
I potencjalne osłabienia Legii przy ich głębi składu nie muszą być osłabieniami. Jak każdy kibic wierzę w zwycięstwo, ale rozum podpowiada remis jak z Górnikiem. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
na tyle ile podoba mi sie gra Wisły (naj od ok 2 lat) to o tyle nie podoba mi sie gra elki. Gramy u siebie, wyłączyć Radovica i będzie dobrze, można wyrwać nawet 1:0 przy poprawnej grze obrony, a czemu ma nie byc dobrze, jesli mamy najlepszą defensywe w lidze? A kopaniny sie nie spodziewam, raczej mecz taki jak z Lechem. no to zdrowie.
a i jak wszyscy pewnie, mam nadzieje, ze Brozek zagra od początku. niech będzie talizmanem o to nawet nie wiedziałem, że Rado nie zagra. Urgacz Pinto pewnie wystawi, a ten luuubi tracic pilki, więc.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.10.2013 o godz. 11:46.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przy tych oslabieniach elki czyli bez Radoovicia,Koseckiej,Sagana,Kuciaka,Bereszynskiego i Vrdoljaka szanse się znacznie zwiększają.
Na tego Ojaame trzeba bedzie uwazaac... Najważniejsze,że Brozio zagra. Tak można wywnioskowac z wczorajszego wywiadu na oficjalnej ![]() " Powiem szczerze, że jest lepiej niż się spodziewałem. Mamy jeszcze dwa dni, aby popracować nad tym, by było optymalnie” 1:0 albo 2:1 dla nas,bedzie dobrzee !!!
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.10.2013 o godz. 11:47.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ja chyba z innej bajki jestem. Może za długo na stadionie nie byłam i standardy kibicowania się zmieniły.
"Za moich czasów", to kibic był tym, która zawsze uważał, że wygramy. Nawet, jeśli graliśmy z Barceloną. I to nie są kompleksy. Kompleksy to jest to, kiedy piszecie, że nie liczycie na dobry wynik, bo coś tam, coś tam. Wmawiacie sobie i innym, że nie oczekujecie zwycięstwa, żeby potem nie bolała Was porażka. Żeby to jeszcze były jakieś rzetelne analizy - rozumiem, to temat piłkarski. Ale Wy tu se robicie zbiorowe żale. Przestańcie pierdzielić, tylko szaliki w łapę i na stadion. Buczo, Wojtas, Darotsok - przywracacie mi wiarę w ludzi ![]() Dla mnie Wisła zawsze jest najlepsza. Nie ma miejsca na obiektywizm. Pozdro ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mimo tych osłabień Legii, to jednak na giełdzie Betfair wystawia się oferty głownie na nią - choć kwoty na razie nie są zbyt duże (ale tendencję w jakimś stopniu obrazuje). Stan na godz.12.40
![]()
Ostatnio edytowane przez rozarian : 06.10.2013 o godz. 11:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ten mecz ma szansę przejść do historii. I to nie tylko dlatego, ze pierwszy raz na Reymonta będzie komplet. Takiego entuzjazmu, apetytów, energii nie było dawno. Całe miasto żyje tym meczem, ludzie od kilku dni rozmawiają o tym w pracy, w tramwajach. Jest moc jakiej nie było bardzo dawno. Dla tych którzy na R22 będą po raz pierwszy (będzie takich sporo) to mecz na którym mogą zakochać się Białej Gwieździe na zawsze.
JAZDA! ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo jak to weszło pompuje, że to dopiero sprawdzian czy gramy o mistrza, czy gramy o podium itd. ale raczej to tylko wykaże słabość ligi, albo nieprzewidywalność... lubimy po prostu remisować i to 1:1, więc tutaj najbardziej na trzymanie środka pola przez Stjepe i może niech Chrapek wezmie wiecej ciezaru gry na siebie, bo popatrzmy
wis.la/pw0q7 Furman, Łukasik, Pinto. środek pola. w czym niby oni są lepsi od naszych? Pinto okej jest ale tylko technicznie i musi miec duzo miejsca, a jak wiemy my za Smudy gramy fajnym presem, więc nie sądze, by "miało to miejsce". Chrapek nie jest gorszy od pierwszej dwójki, w ofensywie jest lepszy na pewno. Stjepa ich powinien tez zgarnac. Gruzin potrafi przejsc obok meczu i tylko truchtac czasem kogos taranując, a Żyrze wychodzi jeden mecz na 10, ostatnio niby z Jagą zagrał dobrze, ale to raczej wyszło jakim paralitykiem jest Tosik. jesli czegos sie obawiac to Ojaama (tak to sie pisze?) i może Brzyski, jesli w ogole zagra, bo umie dorzucic. a i jeszcze jedna sprawa, u nich nie ma lidera dziś bo niby kto? Jodłowiec, Rzezniczak? a u nas Głowa, Mały, Brozek zmotywują dobrze, no i kibice!!! i z optymizmem Urban chyba poczytał nasze forum i zobaczyl narzekania na Pinto, to zagęszczają środek Jodłowcem.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.10.2013 o godz. 13:43.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Doping i oprawa z początku spotkania
http://youtu.be/C6nh8ixq8rk Doping w trakcie meczu http://youtu.be/qpv1dSeSK0c Zapraszam
Ostatnio edytowane przez Krakow_okiem_kibica : 06.10.2013 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Coś pięknego
Paweł Brożek!! Michal Miskiewicz!! Arek Glowacki!! NASZA WISŁA!!! Pozdrowienia ze szczęsliwej Wielkopolski !! Mistrz Mistrz Nasz TS!! ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szczerze, pierwszy raz w sezonie, ale napisze, ze dzis Chrapek najgorzej w druzynie :< no i Sarki jednak podania do bramkarza ciagle. a poza tym super. mi sie podobalo. duma duma duma.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Właśnie o takie zwycięstwo nad Legią mi chodziło. O to, żeby nie grać lepiej, żeby mieć mniej okazji, żeby cały czas czekać, żeby statystyki pokazywały, że to Legia była o klasę wyżej, a mimo to, po jednym jebanym błędzie ją pokonać!
Brawo dla Wisły, brawo dla Smudy, taki mecz może odwrócić sezon, podobnie jak derby 3 lata temu za Maaskanta. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Dlamnie brawa dla Chaweza. Gra dobrze i czarne scenariusze niektorych na forum maja sie nijak do jego osoby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Teraz sobie pomyślcie co by było gdyby sprzedali Chaveza przed sezonem. Jak to mówił Bednarz - bardzo cieszyłby się gdyby były jakieś oferty kupna tego piłkarza. Wyobrażacie sobie w tym meczu Nalepę na środku obrony?
Co do meczu - pierwsza połowa słaba, druga dobra, zmiany ok i we właściwym momencie. Gracze meczu - Głowacki, Brożek i Miśkiewicz. Ten ostatni nieźle broni zaskakujące i trudne piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Mega radosc
Głowa geniusz Szacun dla Chaveza za postawe Ostoja bardzo fajnie Boguski chaotycznie, ale dużo dobrego zrobił Miśkiewicz fenomenalny Donald pokazał wielkie serce do gry Na + jeszcze Guła i oczywiście Paweł Jezus jak sie ciesze |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie było to tak atrakcyjne widowisko jak mecz z Lechem, ale spodziewałem się takiego scenariusza. Przyglądałem się dzisiaj Ostoi. Chłop nieźle haruje i odwala dobrą robotę. Pomimo, że skrzydła dziś grały słabo, osiągnęliśmy świetny wynik. Wzorowa postawa obrony i przebłysk Garguły i świetny strzał Brożka dają nam 3 pkt i pudło w tabeli. Czego chcieć więcej. Niech w przerwie Paweł się podleczy i jedziemy dalej
Głowa jest fantastycznym piłkarzem. Chciałbym mu uścisnąć dłoń po meczu i postawić piwko! ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szczerze. Nie spodziewałem się. 1:1 to był mój wynik przed meczem, w trakcie 0:0 to było marzenie.
Fajnie Miskiewicz daje rade, Głowa z Chavezem solidnie (dokładnie -Nalepa by nie podołał), w środku nie graliśmy, taktyka zakładała brak pressingu i asekuracje więc ofensywa miała kłuć i to w miare w miare się udawało. Brożek faktycznie czyni różnice -jak pomyśle o Sikorskim.. brrr... Garguła też wie po co jest na boisku. Jest ogólnie nieźle a po dzisiejszej nieprzegranej morale jeszcze wzrosną! Natomiast to co pokazuje Sarki to jest jakiś dramat. Daniel wie że trzeba walczyć a i pomysł oraz jakąś technikę ma, Sarkiemu siły przebicia się brakuje i IMO nie jest zawodnikiem który zrobi nam skrzydło, Uche to to nie jest. Brawo za kolejne zero z tyłu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W sumie słaby(albo inaczej nie najlepszy) mecz w naszym wykonaniu, odziwo mecz z tamtego sezonu był dużooo lepszy, a tutaj tak jakby bez tego Smudowskiego zapierrr, ale w zasadzie indywidualnie nie wyglądało to źle, profesor Głowa, solidny Chavez(odbijali się od niego
Ważne ze ograliśmy cwaniaczkó z Warszawy i oby tak dalej w końcu liczymy się w lidze, mimo że nie gramy jakoś porywająco zawsze(ale taki skłąd ... ), ale ciułamy punkty co najważniejsze a przewaga Legii jest żadna, skoro punkty dzielimy na pół ale gdzie tam do tego ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta Sarki jako gracz podstawowy jest bezużyteczny, lepiej niech wchodzi tuż po przerwie ale nie 10 minut przed końcem, na początku spotkania każdy gracz naszej ligi że jedyny zwód Sarkiego to na prawą nogę i poziom koncentracji na początku jest większy. Trzeba zakupić jakiegoś DP bo w końcówce nie było kogo wpuścić.
Zapomnieć o stylu ważny wynik |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Brozio nasze krakowskie dobro jak zwykle ukłuł krawaciarzy
Czego chcieć więcej?Świetny doping i atmosfera. My to chyba w zwyczaju mamy przespać jedną połowę w meczu. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Komplet na stadionie, zwycięstwo w prestiżowym meczu, nic tylko to powtarzać.
Na analizy i krytykowanie teraz nie pora, bo i po co zabierać sobie przyjemność z takiej chwili, a że w życiu "ważne są tylko chwile", to zamierzam się dziś dłuugo ją delektować . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nasza Wisełka jak rasowy bokser
przez kilka rund garda garda i niekiedy lekki sierpowy, po czym przeciwnik sie rozluźnia i prosty podbrudkowy dosięga celu ![]() jezeli taka była taktyka na to spotkanie to wypełniona w 100% przypominaja mi sie czasy Petrescu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Podobnie z krytyką... JJJBG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Atmosfera wybitna, jak lecieliśmy na dwie strony JJJBG! przez kilka minut to była prawdziwa MOC.
no i powrót 139, kto nigdy nie był z 300 uradowanymi i przepełnionymi adrenaliną kibicami w autobusie, ten ma czego żałować ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja za to zwyciestwo chcialem podziekować Miskiewiczowi gdyz to on zapewnil nam swą bardzo dobra grą zero z tyłu . Obronił przecież kilka tak strasznie ciezkich pilek ! Parejko ze dwie by z tego puścił. Wyrasta nam po cichu bramkarz wysokiej klasy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
murzynski kij w nery najstrszej grupie z sekcji pilki noznej ktora CALY mecz przesirdziala i nawet oprawy nie potrafili uszanowac. Gwiazdki jebane juz rosna, nie zaslugujecie na reprezentowanie Wisly, tymbardiej na doping kibicow w przyslosci
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Michał Miśkiewicz - ten chłopak dzisiaj uratował nam mecz. Dzięki.
Oczywiście dzięki także pozostałym za walkę w całym meczu, szczególnie Głowa i Brozio, ale musiałem to napisać bo chłopak do tej pory niedoceniany, a w gruncie rzeczy olbrzymi Jego wkład jest w tym, że tylko 5 bramek w 11 meczach straciliśmy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|