The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2013, 21:37
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Taka ciekawostka, pięciu z 31 bohaterów najdroższych transferów w historii piłki grało przy R22
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/mil...isla_3377.html
100 baniek, co daje około 450 mln zł. Nie wiem, czy gdyby zsumować transfery przeprowadzane w ciągu ostatnich 20 lat w polskiej lidze [ekstraklasa - IV liga], czy zbliżylibyśmy się chociaż to połowy tej kwoty
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2013, 23:58
wesz(L)o wyjaśniając transfer Bereszyńskiego do Benfiki pisze też że niemiecki trener miał nas przejąc,ale w ostatniej chwili zdecydowano się na Kasperczaka.
Cytat:
I ostatnia historia, bo przez tyle lat na Weszło było kilka strzałów w dziesiątkę, ale były też takie, że już wycelowałeś dobrze, już pociągnąłeś za spust, ale… ktoś tarczę podwędził. Na przykład historia ze zwolnieniem Macieja Skorży z Wisły Kraków. Życie potoczyło się tak fatalnie, że - czego bardzo żałuję - nie muszę już dochowywać tajemnicy. Otóż wtedy to śp. Andrzej Czyżniewski zadzwonił - a była środa - iż bez względu na wynik w najbliższej kolejce, Skorża w poniedziałek straci pracę w Wiśle. Oczywiście nikt nie wierzył, ale jak "Czyżyk" powiedział, tak się stało. Zdaje mi się, że miał informację od samego Skorży.

Kilka dni później jadę samochodem i znowu dzwoni Andrzej: - Nowym trenerem Wisły będzie Schaefer!

Pytam, skąd wie. A on mi na to, że jeden z trenerów Arki Gdynia (nie pamiętam, czy pierwszy, czy drugi), w której wtedy Czyżniewski pracował, to kolega Schaefera. I że właśnie siedzą na telefonie i analizują kontrakt punkt po punkcie, tamten pomaga pewne fragmenty tłumaczyć, doradza. I że wszystko idzie w jak najlepszym kierunku. Schaefer przebywał wtedy w siedzibie Tele-Foniki. Podobno był jakiś problem natury finansowej, przede wszystkim z wynagrodzeniem dla sztabu, który Niemiec chciał ściągnąć cały swój. Ale dało się to przeskoczyć.

Może by się dogadano, sam Schaefer tak sądził i opuścił siedzibę Tele-Foniki w dobrym humorze, aż nagle woltę zrobił niekontrolowany przez kogokolwiek Bogusław Cupiał i ku zdumieniu wszystkich dał się w ostatniej chwili przekabacić Henrykowi Kasperczakowi i jego świcie. W taki sposób informacja, iż "krakowskie wróbelki ćwierkają nam o Schaeferze" stała się przyczynkiem do licznych kpin.
http://www.weszlo.com/news/16290-Jak...ztof_Stanowski
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.09.2013, 06:58
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
wesz(L)o wyjaśniając transfer Bereszyńskiego do Benfiki pisze też że niemiecki trener miał nas przejąc,ale w ostatniej chwili zdecydowano się na Kasperczaka.
Słupki lecą w dół...

Stanowski podejmuje desperackie próby zatarcia nadszarpniętej reputacji, przepraszając czytelników i tłumaczac im, dalczego ostatnio tylko plotkami sieje. Dalej ściemnia...

A o tym że nowym trenerem Wisły będzie Schaefer było już głośno 2 lata wczesniej i o ile wiadomo Weszlo jeszcze wtedy nie istnialo.

To co jemu tam w krakowie wróble ćwierkały to on sam jeden wie. Jedno jest pewne - nie ma u nas sługusa który by wszystko sprzedawał . Dlategon nie uświadczysz o Wiśle ciekawostek czy niuansów prosto z szatni. Jedynie nabijanie się, bo pajacować głośno zawsze najłatwiej.

Teraz żyje na układach z Kołakowskim, Piekarskim i agencją Fabryka...oraz Ległą.
Za promocje pilkarzy czy pochwaly i trzymanie geby na klodke dostaje świeże wieści
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.09.2013 o godz. 07:01.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.09.2013, 09:20
Cytat z dzisiejszej spowiedzi Stanowskiego na Wesz(L)o - nieoficjalnej strony CSKA (L)osers Warszawa

Ale skoro dzisiaj odsłaniam trochę tajemnic szatni, to opowiem wam jeszcze dwie historie. Po pierwsze - to nie jest tak, że zawsze gnamy na złamanie karku, gdy już informacja jest pewna. Pamiętam jak zimą poprosiłem Legię o komentarz do transferu Tomasza Jodłowca, który był ścisłą tajemnicą i o którym nie wiedzieli nawet działacze Śląska Wrocław. Na Łazienkowskiej lekka panika - skąd wiem i że jak ja to napiszę, to się wszystko wysypie. Poszedłem z Bogusławem Leśnodorskim, wtedy jeszcze świeżym na stanowisku, na układ: ja niczego nie dam, natomiast kiedy tylko Jodłowiec wsiądzie w samochód/pociąg/samolot do Warszawy lub kiedy tylko z jakimkolwiek pytaniem o tego zawodnika zadzwoni inny dziennikarz, wtedy ktoś z Legii zadzwoni i powie: - Można pisać.

Taki układ miał bardzo logiczne uzasadnienie. Przecież gdybym napisał, że Jodłowiec do Legii idzie, w efekcie być może Śląsk zdołałby jego transfer zablokować - czyli moja prawdziwa informacja zamieniłaby się w nieprawdziwą, straciłaby Lega (to mnie nie interesuje) i straciłbym ja - wiarygodność, którą jednak bardzo sobie cenię.

Leśnodoroski słowa dotrzymał, jego współpracownik przysłał mi wiadomość, że wszystko z Jodłowcem poszło dobrze i że "można pisać". Sprawę załatwiliśmy więc w sposób fajny, na poziomie. Coś za coś. Ja się wstrzymałem, by nie robić klubowi pod górkę, oni dotrzymali warunków umowy i wypuścili informację w taki sposób, bym na tym nie stracił i był pierwszy.

Stanowski po raz kolejny udowadnia jakim jest hipokryta. Jawił się na początku jako dziennikarz niezależny bez układów i piszący to co chce napisać nie oglądając się na nikogo.
Tymczasem już samo stwierdzenie że poszedł na układ w tym przypadku z Leśnodorskim to przykład dziennikarskiego sk... I na koneic ma jeszcze czelność dodać że : wiarygodność- jednak bardzo sobie cenię.
Stanowski od najmłodszych lat kibic Legii, najpierw jeżdzący na jej mecze później jako dziennikarz mający zażyłe kontakty z jej piłkarzami (np. Szamotulski) kreuje się na rzetelnego dziennikarza. W takiej sytuacji z Jodłowcem jak opisana powyżej gdyby przyszło mu sprzedać znienawidzoną Wisłe na rzecz ległej zrobiłby to bez mrugnięcia okiem. Ale mydli oczy gimbusom zza klawiatury i część w to uwierzy.
Tymczasem tak jak pisze Dariook dla Stanowskiego liczą się przede wszystkim układy. Teraz siedzi na pasku prezesa legii (piękny pijar robiony Bereszyńskiemu oraz młodym "świetnym" talentom jak Mikita Łukasik i Furman), pasku kulku menadżerów z Piekarskim na czele...
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.09.2013, 09:37
Kolejnym przykładem jest zachowanie Wesz(L)o w sprawie odejscia z Wisły Wilka. Pzrez cały okres gry Wilka w Wiśłe wesz(L)o pisalo o nim jako o pilkarzu tylko od biegania i od walki pilkarzu bez techniki. Ot przecietniak ligi Polskiej. Tymczasem gdy jego menadzerowi Kolakowskiemu (dobry znajomy Stanowskiego) trafila sie okazja zarobieni i wyrwania Wilka Wisle, wesz(L)o zmienilo front. Wilk stal sie pilkarzem bardzo solidnym i niemal Wisle niezbednym, zachwalano jego walecznosc i i to byla cecha wiodaca ktora malo kto w Polsce sie odznacza.
Niech wiec dales szanowny Pan z zakolami pisze ze "wiarygodność- jednak bardzo sobie cenię"
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2013, 11:43
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
100 baniek, co daje około 450 mln zł. Nie wiem, czy gdyby zsumować transfery przeprowadzane w ciągu ostatnich 20 lat w polskiej lidze [ekstraklasa - IV liga], czy zbliżylibyśmy się chociaż to połowy tej kwoty
A to tylko sam Bale. Jeśli doliczyć jeszcze Ronaldo, Zizou, Figo i Crespo... Nie wiem czy przez kolejne 50 lat się do takich kwot zbliżymy
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 18.09.2013, 11:11
Wygraliśmy z oprawą w rundzie wiosennej:

http://ekstraklasa.net/ultrasi-wybra...64da872e4542b4

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.09.2013, 14:22
"To będą derby klubowe, ale nie Krakowa". Lucjan Franczak o sobotnim meczu.

http://ofensywni.przegladsportowy.pl...e-nie-krakowa/
Odpowiedz cytując
jedrzej
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 25.09.2013, 12:06
"Wisła Smudy zalewa Euro-klęskę"

http://krotkapilka.pl/artykul,wisla_...urokleske,1266
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.09.2013, 17:36
Filmik promujący powrót licencji na kluby Ekstraklasy w FIFA 14. Występuje Paweł Brożek.
http://www.youtube.com/watch?v=Li5rMLpWIjc
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.10.2013, 10:45
Pewnie większość już widziała, ale zastanawiam się czemu nie poszczają takich klipów promocyjnych w mpk? Skutecznie by to zwiększyło zasięg takiej promocji.
http://www.youtube.com/watch?v=gK_U89uDt4s
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.10.2013, 11:40
W MPK reklama kosztuje, ot taki drobiazg.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 02.10.2013, 12:49
cfa napisał(a):Wyświetl post
W MPK reklama kosztuje, ot taki drobiazg.
No tak, racja. Przez ostatnie wyniki zapomniałem o kryzysie
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Od: 06.2010

Stary 02.10.2013, 15:23
Nowy portal - Futbolplanet - opisuje historię Wilde Donalda Guerriera.
http://www.futbolplanet.com.pl/index...ion=read&id=61
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2013, 15:44
Gregor 82 napisał(a):Wyświetl post
Nowy portal - Futbolplanet - opisuje historię Wilde Donalda Guerriera.
Na tej stronie nie ma żadnego artykułu.

Portal na wysokim poziomie
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2013, 15:51
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Na tej stronie nie ma żadnego artykułu.

Portal na wysokim poziomie
Nie ma żadnego artykułu? Heh, wystarczy wadliwy link i twoje informatyczne zdolności zostają obnażone
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Stary 02.10.2013, 16:43
Fakt, wybaczcie zamieszanie
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.10.2013, 18:52
Może ten link zadziała:
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2013, 18:57
Trzeba w artykuł wejść ręcznie, poprzez kliknięcie zakładki "Polska" i znalezienie artykułu.
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Stary 04.10.2013, 20:05
Wygląda na to, że kłopoty na tej stronie zażegnane. Pojawił się też konkurs, w którym do wygrania są książki. Trzeba wytypować wynik meczu Wisła - Legia. http://www.futbolplanet.com.pl/read/76
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.10.2013, 08:37
Niestety nie jest dobrze jak donosi Przegląd Sportowy ,,Patryk Małecki znów stracił rozum

jak myślcie co się stało pobił kogoś, nawymyślał trenerowi nie stało się coś straszniejszego

Tuż po meczu Małecki trafił w objęcia wiślackiej maskotki, Smoka Wawelskiego. Wspólnie zaczęli podskakiwać w rytm przyśpiewki zaintonowanej przez kibiców. Na nagraniu widać, że Małecki doskonale wiedział jakie są słowa. W szalonym tańcu radości śpiewał wraz z kibicami: "Legła Warszawa!".

Jestem przerażony.

No cóż w Smudę nie ma za bardzo jak w tej chwili uderzyć w Jacka też bo sędziów nie łaja, Wisła gra całkiem dobrze o na szczęście jest Małecki. Nie idzie mu za bardzo to dolejmy jeszcze oliwy do ognia. Lud nie przychylny Wiśle kupi i z oburzeniem powie no wiecie co, może dadzą jakąś karę piłkarzowi i miejmy nadzieję że atmosfera w szatni popsuję się.

Przegląd Sportowy =żenada
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 08.10.2013, 08:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Przegląd Sportowy =żenada
Przegląd Szmatławy - tak zawsze powiadał mój przyjaciel i z tym zawsze się zgadzałem....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.10.2013, 08:49
No to, zeby bylo smieszniej:

http://www.wprost.pl/ar/419762/Malec...-Komisja-Ligi/

"Sprawą" zajmie się Komisja Ligi.

Proponuje:

1. Zamknąć stadion
2. Dozywotnia dyskwalifikacja dla Patryka
3. Mecze z Legią rozgrywać tylko w Warszawie.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 08.10.2013, 09:02
dajcie spokój, przecież to nawet nie jest warte komentowania.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.10.2013, 09:06
Nie każdy mecz W:L- Wisła przegrywa walkowerem

Jeśli dadzą jakąś karę to pokaże jak się nas boją a to może spowodować że chłopaki jeszcze lepeij zaczną grać

legła legła Warszawa legła legła Warszawa
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.10.2013, 09:41
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
dajcie spokój, przecież to nawet nie jest warte komentowania.
A mnie się jako komentarz przypomina kabaret czesuaf i jego mowa nienawiści czyli Ja Panu nie przerywałem, Pan tu nie stał
http://joemonster.org/filmy/51278

Edit:
borys napisał(a):Wyświetl post
1. Zamknąć stadion
2. Dozywotnia dyskwalifikacja dla Patryka
3. Mecze z Legią rozgrywać tylko w Warszawie.
4. Zakazać używania małej litery l i dużej W.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.10.2013 o godz. 09:45.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.10.2013, 10:22
Komisja Ligi? 12 zawodnik Leglej.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.10.2013, 10:23
W stolycy chyba mało im kompromitacji . 0:2 w siedem minut z Rumunami? "Byliśmy lepsi". 0:1 z szóstą drużyną ligi cypryjskiej "przegraliśmy na własne życzenie" . O zwycięskich remisach z dziesiątką Norwegów nie wspominając. Porażka pod Wawelem chyba przelała czarę i komisja legii, poważnie zastanawia się nad zakazem wygrywania z Legią, żeby Małecki i inne gorące głowy nie miały okazji do wykrzykiwania słów niedopuszczalnych
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.10.2013, 10:43
Dobrze że nie zaśpiewali Legia to stara k... - wtedy Małecki wraz ze Smokiem zostaliby postawieni przed plutonem egzekucyjnym
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 08.10.2013 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.10.2013, 10:49
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że nie zaśpiewali Legia to stara k... - wtedy Małecki wraz ze Smokiem zostaliby postawieni przed plutonem egzekucyjnym
Ano właśnie, przeciez moga nam jeszcze Smoka internować gdzieś w Bieszczadach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów