The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Tymczasem w sobotę...
Efekt nowej miotły i zwycięstwo Ruchu 4 4,17%
Remis będzie sukcesem, ciężki teren. 18 18,75%
Zwycięstwo Wisły! 74 77,08%
Głosujących: 96. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2013, 21:57
Ja mam tylko trzy refleksję po meczu.

1. Potrzebujemy bramkarza.
2. Mam nadzieję, że w najbliższym okienku przyjdzie do nas bramkarz.
3. No i jeszcze przydałby się nowy bramkarz.

(A no i Łukasz wrócił na swój poziom)
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.09.2013, 22:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To naucz się czytać ze zrozumieniem. Dariook dostał bana, bo się zagalopował i zaklasyfikował mnie do kauflandu.
Nie krytykował.
Nie wyrażał innej opinii.
Nie wytykał błędów.

Bezczelnie i po chamsku okreslił moderatora jako kogoś z drugiejs strony Błoń
Moderatora? Ty chlopie w dyktatora sie tutaj zabawiasz. Swojá drogá miales kiedys w avatarze idola , F. Castro! to wszystko by wyjasnialo.
Jednak nie sadze ze jestes odpowiednia osoba by decydowac czy wreczyc bana w sytuacji gdy jestes tym zainteresowany!

Dariook okreslil cie slusznie, adekwatnie do poziomu twojego posta.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.09.2013, 22:27
Spójrzmy na to inaczej. Wspaniała seria bez porażki wciąż trwa
What's new?

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.09.2013, 22:38
Zal komentowac ich gre w 2 polowie.Dlaczego oni mysla ze jak prowadza do przerwy to jest super-zajebiscie

I niech ktos wezmnie Nalepe ,moze ktos bedzie chcial za darmo czy cos ,ale to jest sabotazysta .
I coraz bardziej mnie Misiek wk***wia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.09.2013, 23:03
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Spójrzmy na to inaczej. Wspaniała seria bez porażki wciąż trwa
Niby tak ale - choć to truizm - remisami niczego się nie wygrywa... Przekonała się o tym Polska na Euro. Przekonał się o tym Juventus w grupie z Amicą, który zremisował chyba 6 razy. Przekonała się Wisła z Vaalerengą i Standardem Liege. Przekonała się Legia ze Steauą... Punktów mamy tyle jakbyśmy 4 razy przegrali... (4-6-0 = 6-0-4) ale nie to martwi. Przynajmniej 4 remisy to mecze w których Wisła była wyraźnie słabsza od rywala. Wyniki ogólnie mamy niezłe ale ponad stan i trzeba mieć tego świadomość. Jakości Wisła pokazuje średnio 30 minut na mecz. Godzina to zwykła rąbanka i wybijanka na oślep. Jest lepiej niż przez ostatnie 2 sezony ale wszystko trzyma Głowacki. Bez niego bylibyśmy w czarnej, głębokiej...
Ostatnio edytowane przez thechris : 28.09.2013 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
majomajo
Member

Od: 04.2011

Stary 28.09.2013, 23:09
Paweł Brożek to dziś dla nas około 60-70 % bramek powoduje on umiejętnym czytaniem gry i cwaniactwem. Gdy zeszedł on z boiska nie mieliśmy czystej okazji na bramkę oprócz 2 strzałów, Bogusia który mógł zapytać bramkarza w który róg chce piłkę i dobrego strzału Burligi. Gdy piłka była na połowie ruchu to mieli ją niebiescy a nie Małecki czy Garguła ze względu na brak prób skutecznego przetrzymania piłki co Brożek wg mnie potrafi na tle e-klapy bardzo dobrze.. 10 mecz bez porażki gdybym zobaczył taki stan gdzieś na jakiejś stronie w czasie przygotowania do bieżącego sezonu to bym pomyślał że śnie
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 28.09.2013, 23:10
Zgadzam się z Tobą. Wyniki to mamy dobre, grę już niekoniecznie. Te remisowe mecze w dużej mierze powinny się kończyć naszą porażką. Wychodzi na to, że po prostu mamy trochę szczęścia i Arka w obronie.
What's new?

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2013, 23:23
odnośnie dyskusji i Pana Moderatora

1) narzekacie że kibice to chorągiewki , plują na piłkarzy w czasie meczu by 5 minut później całować ich zdjęcia po bramce ( szczególnie to widać na SB) niestety przykład idzie z góry i niektórzy powinni o tym pamiętać . Gdzie byłeś Panie Moderatorze gdy Brożek strzelał z Lechią drugą bramkę ? skandował jego imię na stadionie , popijałeś piwko w domu skacząc przy bramce czy ... ?
2) na forum się wyzywano , wyzywa i będzie wyzywać . Poziom dyskusji raz wyższy , raz na poziomie ulicy , ale z tego co już trochę jestem na forum to widzę ( 7 lat - czyli powinienem powiedzieć zgodnie z myślą Pana Moderatora że mam tym samym prawo do podjazdów do innych argumentami ' wiem lepiej bo jestem starszy i jestem tu dłużej!) - jeśli się kogoś banuje, to za najazd na moderatorów . Czyli odpowiedz sobie na pytanie : czy banowanie Dariooka miało cel prywatny , czy służyło dla ogółu ? sam widziałem nie raz gorsze podjazdy i jakoś nikt nie reagował .

co do meczu:
lubię rozmawiać o faktach , a fakty mówią tak :
- dalej jesteśmy niepokonani w lidze
- graliśmy w 2 połowie bez 4 podstawowych zawodników
- mamy najmniej straconych bramek w lidze
- graliśmy na trudnym terenie gdzie punkty traciły już 3 najlepsze drużyny zeszłego sezonu
- porównując poprzedni sezon :
( jako że niby prawie się nic nie zmieniło według Pana Moderatora )

po 10 kolejkach :
sezon 12/13 :
13 miejsce
11 punktów
13 straconych bramek
8 strzelonych bramek
bilans spotkań 3-2-5
2 porażki u siebie
budżet wyższy o 30%
mając w składzie Meliksona , Ilieva , Genkova , Pareikie , Jaliensa i wielu wielu innych drogich zawodników ściągniętych przez Panów Holendrów

jeśli to się nie nazywa skok jakościowy a co za tym idzie ilościowych to ja już nie wiem czego miał dokonać Smuda żeby pozwolono mu spokojnie pracować ( chociażby od kibiców Wisły) . choć w zasadzie wiem - zmienić nazwisko na zagraniczne , mówić po angielsku , być młodszym , i przejść szkolenie z public relation

a zapomniałbym . trener o podobnym CV raczej w życiu do nas nie trafi

mecz z Ruchem słaby w naszym wykonaniu , nie ma co ukrywać , ale tak jak napisałem niedawno , będą zdobywać punkty w każdym meczu - nie zamierzam narzekać , pamiętam co było jeszcze nie dawno i co jest celem na ten sezon
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.09.2013 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.09.2013, 23:27
Mamy najlepszą obronę w lidze, jeśli będę jakościowe transfery zimą do linii pomocy i ataku to każdy cel w lidze jest w naszym zasięgu.

Co do krytyki gry w ostatnim meczu Pawła Brożka to jest akurat uzasadniona, tyle że niektórzy zaczynają piłkarza tego traktować jak "świętą krowę", podobnie ma się rzecz z trenerem Smudą, np. słabe zmiany go obciążają więc zachowajmy trochę umiaru, tak w peanach pod ich adresem , ale i biorąc pod uwagę że problemy kadrowe dotyczą wielu innych, słabszych ogniw, warto też i w krytyce zachować umiar. Mamy dorobek punktowy ponad nasz potencjał i jest to, przy wszystkich ograniczeniach Pana Smudy, jego i .. nasz sukces.

A co do forowania przyszłości, to wiosna będzie zależała od wzmocnień i dyspozycji poszczególnych ekip, w tym naszej, więc dajmy sobie tu na wstrzymanie...
___

PS. Głos krytyczny nie oznaczać musi złą wolę, bez życzliwej krytyki niewiele da sie poprawić, więc warto być i na nią otwartym.

Co nie zmienia faktu, że lepiej jest obok niej też dostrzegać pozytywy, ja je dostrzegam, tak myślę, .. obrona na plus, fakt dzielenia punktów na 2 i rozstrzygnięcie wiosną też na plus, bo u nas zawsze mogą być przecież te udane transfery ..

I jeszcze jedno, naszym celem jest bycie w 8-mce i po podzieleniu punktów na 2, bliski kontakt z czołówką i na razie dajemy radę, tylko liga jest naszym celem.. o resztą w tym układzie trenersko-piłkarskim nie warto zawracać sobie głowy, .. przynajmniej nie teraz.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.09.2013 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.09.2013, 00:27
Znowu zaczyna się szkalowanie Wisły w wykonaniu ludzi mieniących się kibicami Wisły. Rozumiem, że dziennikarze będący kibicami Legii mogą nienawidzić Wisły i mogą Wisłę cały czas gnębić.

Ale znowu, zaczyna się działanie przeciw Wiśle w wykonaniu Framata. Szkoda, że Markusik, Flamengista (robiący karierę u Legionisty Stanowskiego) i reszta dawnej ekipy przestała się udzielać, bo dzisiaj by ogłosili żałobę narodową. Aż czekam na kolejny artykuł niszczący Wisłę we Fakcie napisanego przez kolejnego kibica Migę - znanego ze szkalowania klubu, któremu ponoć kibicuje.

Popatrzmy na skład z tego meczu, czy piłkarzy grających w tym sezonie: Boguski, Garguła, Bunoza - byli niedawno na wylocie z klubu, bo byli za słabi. Brożek - uznany swego czasu za zbyt słabego, aby zaistnieć w Wiśle ery Maaskanta, Valckxa i Basałaja. Podobnie jak Małecki. Burliga, Nalepa, Chrapek - nigdy mieli nie zaistnieć na Reymonta. Stjepanović, Guerrier, Sarki, Miśkiewicz mają CV i status dużo gorszy od ,,gwiazd" Valckxa.

Teraz nagle wymaga się od tych piłkarzy nie wiadomo czego. To nie wina Smudy, że Wisła jest w zapaści sportowej i finansowej. Warunki jakie ma Smuda do tych jakie miał Maaskant, to przepaść. Maaskant miał eldorado i wszystko zepsuł. Smuda zastał drużynę rozbitą, słabą, wypaloną, o niezbyt ciekawych perspektywach, a wymagania jakby miał w drużynie jedenastkę zawodników zarabiających w granicach 300-400 tys. euro rocznie o charakterze gwiazd, które miały wciągnąć naszą ligę bez problemu. W lipcu Wisła miała walczyć rozpaczliwie o utrzymanie, teraz niby ma być MP? A co jutro? Faza grupowa LM, czy jeszcze więcej? Oczywiście tym samym składem.

Czy Wisła końcówki Maaskanta, a więc nieporównywalnie droższa (pod względem finansowym do obecnej straszna przepaść) wygrałyby z dzisiejszą? Śmiem wątpić, bo wówczas Meliksona nie było.

Dla mnie Smuda nie jest gorszym trenerem od Maaskanta, a obserwując Smudę od kilkunastu lat uważam, że jest lepszy. Tylko, jeśli ktoś będzie patrzył się przez pryzmat chodzenia do solarium Roberta oraz jego sztuczek pijarowskich, to faktycznie Smuda mu się nie spodoba i zawsze będzie go krytykował, niezależnie od jakości pracy Franciszka.

Fakty są takie, że po roku pracy Maaskanta i strasznej ofensywie transferowej nie dało się patrzeć na grę piłkarzy, a ile kasy poszło się zmarnować, to szkoda gadać.

Fakty są takie, że Brożek po wielu miesiącach bardzo rzadkiego i słabego grania daje więcej jakości Wiśle niż Genkow w najlepszym okresie. Ten Brożek, który w szczytowym okresie kariery u nas zarabiał ponad dwa razy mniej niż Genkow dostał na starcie (teraz ta różnica jest jeszcze większa). Samo porównywanie Genkowa do Brożka jest niewłaściwe i obraża Pawła. Bułgar oprócz krótkiego okresu na początku, nigdy nie pokazał, że jest wystarczającym napastnikiem nawet na naszą ligę. Był jednym z największych niewypałów transferowych, aby nie powiedzieć mocniej. Nigdy nie zbliżył się do pozycji jaką miał Brożek za czasów Skorży w Ekstraklasie.

Najpierw niech Smuda dostanie eldorado, a potem w przypadku niepowodzeń, można go krytykować. Teraz, zakrawa to o działanie na szkodę Wisły.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 29.09.2013 o godz. 00:50.
Odpowiedz cytując
kane
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2013, 00:54
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko trzy refleksję po meczu.

1. Potrzebujemy bramkarza.
2. Mam nadzieję, że w najbliższym okienku przyjdzie do nas bramkarz.
3. No i jeszcze przydałby się nowy bramkarz.

(A no i Łukasz wrócił na swój poziom)
Ciekawa refleksja. Tyle, że akurat w tym meczu tą bramkę wpuściłoby >90% bramkarzy, a i trudno oczekiwać, że bramkarz stworzy nam sytuację w ataku czy strzeli gola. A tego przede wszystkim zabrakło. Pomijam już fakt, że do tej pory straciliśmy z 5 goli więc jaki by obecny bramkarz nie był to na tą chwilę problemem głównym nie jest tracenie goli a ich zdobywanie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.09.2013, 02:13
KOALIK

Piszesz że inni szkalują Wisłę, a tymczasem sam to robisz.

Znienawidzony przez Ciebie Maaskant zdobył MP w 2011, masz z tym jakiś problem czy co !? Kilka minut brakło mu do LM, rozumiem że masz radość że mu się nie udało !? Chłopie ochłoń, zanim zatracisz się całkiem w tym wybiórczym podejściu do Wisły ..Wisła jest jedna, tamta była nasza i ta też jest nasza. Tamta zasługiwała na szacunek i ta równie na niego zasługuje.

Co do Twoich „tez”.. Po kolei, Bunoza gra lepiej bo jest starszy, bardziej doświadczony, a na wylocie jest nadal, jeśli nie będzie miał nowej umowy, Boguski nadal gwiazdą nie jest i ja tam wolałbym od niego Meliksona, ale co kto lubi, we Francji chyba wola Maora, ale oni się przecież nie znają, Garguła miał super początek sezonu, no ale teraz gra jak wcześniej, ..Brożek, noo teza że go nie chcieli Holendrzy jest tak kuriozalna, że nie warto jej komentować, aa coś jednak tu napiszę .. sprawa była tu prosta, bez sprzedaży Brożka nie byłoby możliwości sprowadzenia kilku piłkarzy na jego miejsce (co po sprzedaniu tylu piłkarzy było niezbędne), gdyby Maaskant mógł go zatrzymać to by grał nadal, ot przypomnę że jesienią mimo obecności Genkowa Stan wypożyczył Bitona, gdyby był Brożek nie trzeba byłoby tego robić, ..jeśli ktoś pisze że jakiś polski trener nie chce kluczowego piłkarza w swoje drużynie to znaczy że nie wie o czym piszę, równie dobrze można napisać że trener Smuda nie widział miejsca dla Kałużnego, Kasperczak nie widział miejsca w składzie kiedyś dla Kosowskiego, albo przy drugim podejściu do Wisły dla Marcelo, proponuje jednak w takich poglądach trochę więcej umiaru.. i zdrowego rozsądku. Dalej wymieniasz .. Małeckiego jako piłkarza który przy Maaskancie ~„nigdy miał nie zaistnieć na Reymonta”, a to ciekawe minięcie się z prawda, bo właśnie Patryk Małecki najlepszy okres swojej gry miał za Maaskanta, Valckxa i Basałaja, czyli tych co ich tak strasznie nie lubisz.. Dalej wymieniasz Burligę, nie wiem jaki los byłby jego i Ty tego też nie wiesz, ale no nie jest to piłkarz który powala swoją grą.., a minęły już 2 lata, na temat Nalepy po ostatnich meczach lepiej na razie nic nie mówić, a Chrapek, był w kadrze i kto wie czy by się przebił do składu, moim zdaniem miałby na to realne szanse.. piszesz : „Stjepanović, Guerrier, Sarki, Miśkiewicz mają CV i status dużo gorszy od ,,gwiazd" Valckxa „ .Tak mają gorszy status, bo nie przyszli z lepszego piłkarsko świata, no może Miśkiewicz był rezerwowym we Włoszech, ale to nie oznacza że są lepsi, no chyba że zdobędą MP, a następnie będą nie 3 , a 2 minuty od LM ..wówczas będę lepsi..

Maaskant według Ciebie „wszystko zepsuł”, hmm a to bardzo ciekawe, bardziej Ci chodzi o to paskudne MP w 2011 roku czy bardziej Cie wkurza najlepszy wynik w europejskich pucharach, przypomnę najlepszy od 9 lat. Co do spraw finansowych to tu sprawa jest dość jasna bo blisko 4 miliony zarobione w Kw. do LM i LE i kasa pozyskana ze sprzedaży piłkarzy od Marcelo do Brożka to jednak więcej niż wydatki ekipy Maaskanata, z resztą to temat do innego pokoju tego forum..i duskusja musiałaby dotyczyć tzw. długu..

Przypomnę że po R.M. byli .. Moskal, Probierz i Kulawik, ale o tym niektórzy nie chcą pamiętać.

Smuda w polskich warunkach jest trenerem wybitnym i ufam nikt tego nie kwestionuje, ale nie jest to szkoleniowiec na poziomie elity europejskiej, myślę że nawet że grubo poniżej średniej i tu nie chodzi tylko o epizod w II lidze niemieckiej, my po prostu nie istniejemy w zachodnioeuropejskiej piłce..

Porównujesz ekipę Maaskanta z końcówki jego pracy z aktualną Wisłą, to niepoważna sofistyka, jeśli mamy porównywać Wisłę z końcówki Maaskanta to tylko z Wisłą końcówki Smudy, na którą jeszcze wypadałoby poczekać , tyle że jaki sens maja takie porównania, liczą się osiągnięcia, teraz nie mamy zbyt wielkich więc, uszanujmy te ostanie z MP i grą w LE, oczekując udanej kontynuacji ..

Po 2 okienkach transferowych za poprzedników były konkretne osiągnięcia, (MP, udana gra w pucharach), „ta straszna ofensywa transferowa” to było raptem 1,5 mln za 3 transfery gotówkowe, reszta wypożyczenia i piłkarze z kartą w ręku, czyli też za gotówkę, ale mniejszą, czyli wariant oszczędnościowy, przypomnę że brakło całej obrony i kluczowego napastnika, po tzw. „wielkiej wyprzedaży”.. Teraz jest ponownie Głowacki który ma na koncie MP, jest Brożek który ma koncie MP, jest nadal „paskudny Jovanović” bo od Valckxa, jest Garguła , czyli nasza „gwiazda” która też świętowała MP, MP był też Boguski, Małecki, Bunoza (ten przypomnę już się ogrywał z Chavezem u Maaskanta), więc nic nie dzieje się w całkowitej próżni ..

Teza że Brożek jest taki super, a Genkow był taki beznadziejny też mija się z prawdą, bo Genkow jednak wiosną 2011 był wystarczająco skuteczny aby MP zdobyć.. , a dalej to już pretensje do Moskala, Probierza i Kulawika .. Brożek też odszedł za większa kasę niż sprowadzono Bułgara, więc była to polityka oszczędnościowa .., a biorąc pod uwagę karierę na zachodzie Pawła sugerowałbym więcej powściągliwości w zachwytach nad jego grą, w naszej lidze jest gwiazdą i na tym poprzestańmy .

Powiem na koniec tak , nie rozumiem tych co koniecznie chcą udowadniać że ekipa Maaskanta nic nie osiągnęła , a teraz jest tak świetnie że każda krytyka oznacza że stoi za nią kibic z gorszej strony Błoń.

Ja cieszyłem się z poprzednich osiągnięć i bardzo żałuję że nie dano szansy na ich kontynuację .., teraz trzymam kciuki za Smudę w polskiej lidze i czekam na jakościowe transfery zimą i .. nie zamierzam jedno MP cenić, a inne traktować jakby go nie było, każde cenię. Pan Smuda jest w sam raz na polską ligę, gość ma autentyczne sukcesy, również teraz, ale to nie oznacza że jestem weń wpatrzony jak w słońce, bo to jednak tylko.. polska liga, a i trener z naszego grajdołka. Niech będą te wzmocnienia, niech będzie kiedyś to kolejne MP, a później się będziemy martwić nad szkoleniowcem na miarę LM, kiedyś , teraz mieliśmy walczyć według mediów o utrzymanie, ale na zimno analizując nasz skład w porównaniu do czołówki tabeli to wiele się od nich nie różnimy, mamy lepsza obronę od innych i jak poprawimy transferami ofensywę, to wszystko będzie do zdobycia w naszej za przeproszeniem .. „ekstraklasie”.

Jedynie chciałbym się odnieść do tezy że Głowacki i Brożek są najlepsi w lidze , o !, to ! , to dokładnie, to jest klucz do naszych niezłych wyników, Franz bez nich byłby jak "dziecko we mgle", więc nie oni są problemem w kadrze Wisły, a że słabych ogniw mamy pod dostatkiem to fakt, tyle że szukałbym ich gdzie indziej..
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.09.2013 o godz. 02:45.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2013, 02:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz się tak odezwiesz, albo nie odwołasz, a wylatujesz.
To przestań prowokować, bo rzygać się chce czytając to. Masz uraz na punkcie Brożka, Głowackiego, Smudy i nie wiadomo kogo jeszcze? OK. Twój problem. Ale przynajmniej bądź konsekwentny. Nie pamiętam żebyś się tu produkował kiedy Paweł wygrał nam poprzedni mecz.

Obecnie Brożek to najlepszy napastnik, a Głowacki - stoper w ekstraklasie. To akurat są fakty. Nie wyszedł mu mecz? Zmarnował dwie setki? A jak myślisz, dlaczego gra w ekstraklasie (gdzie z miejsca stał się gwiazdą)?

Jesteśmy zadłużeni po uszy, płacimy jakieś śmieszne pieniądze, nie mamy ławki rezerwowych a spora część naszego składu jeszcze niedawno grała w rezerwach/pierwszej lidze. Mamy wyniki ponad stan klubu i kadrę, a tu tragedia po remisie na wyjeździe? No to może faktycznie najwyższa pora pójść na tiki-takę do Kauflandu albo kupić szalik Legii? No bo niestety, czasy kiedy byliśmy ligową potęgą minęły i nie wiadomo czy (kiedy?) wrócą...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2013, 04:36. dokladnie
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To przestań prowokować, bo rzygać się chce czytając to. Masz uraz na punkcie Brożka, Głowackiego, Smudy i nie wiadomo kogo jeszcze? OK. Twój problem. Ale przynajmniej bądź konsekwentny. Nie pamiętam żebyś się tu produkował kiedy Paweł wygrał nam poprzedni mecz.

Obecnie Brożek to najlepszy napastnik, a Głowacki - stoper w ekstraklasie. To akurat są fakty. Nie wyszedł mu mecz? Zmarnował dwie setki? A jak myślisz, dlaczego gra w ekstraklasie (gdzie z miejsca stał się gwiazdą)?

Jesteśmy zadłużeni po uszy, płacimy jakieś śmieszne pieniądze, nie mamy ławki rezerwowych a spora część naszego składu jeszcze niedawno grała w rezerwach/pierwszej lidze. Mamy wyniki ponad stan klubu i kadrę, a tu tragedia po remisie na wyjeździe? No to może faktycznie najwyższa pora pójść na tiki-takę do Kauflandu albo kupić szalik Legii? No bo niestety, czasy kiedy byliśmy ligową potęgą minęły i nie wiadomo czy (kiedy?) wrócą...
dokladnie

Smuda jak dotad czyni cuda, a Brozek ? znajdziecie mi lepszego napastnika w E ? Nie, wiec wrzucic na luzzz i kibicowac Naszym bo graja ponad stan !

ps. jebac cwelke
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.09.2013, 08:06
Gdybyśmy mieli trochę szczęścia a nie pecha (kontuzje Pawła i Ostoji) to może byśmy wywieźli nawet 3 punkty. Ale z remisu też jestem zadowolony. I tak jak wolfy uważam że trzeba realnie oceniać naszą sytuacje finansowo-organizacyjną i dopiero na tym tle oceniać zespół i jego wyniki. Inaczej pozbywamy się elementarnej uczciwości w ocenie dokonań naszych piłkarzy.

BTW
Bez Pawła z Legią będzie nie lepiej niż w 1 meczu z Górnikiem. Mam nadzieje że może uda się go reaktywować.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 29.09.2013, 08:43
Panowie, spokojnie. Jak dla mnie, cała ta dyskusja jest wynikiem pewnego nieporozumienia. Jestem przekonany, że FraMat - zresztą podobnie jak ja - zdaje sobie sprawę, w jakim punkcie finansowo - organizacyjno - kadrowym znajduje się nasz klub i że wyniki i miejsce w tabeli są zaskoczeniem dla wszystkich, włącznie, jak sądzę, z samą drużyną i trenerem.

Ale na miłość Boską to nie oznacza, że nie wolno komukolwiek z nas powiedzieć coś złego, wyrazić słowa krytyki... no bez jaj... Skoro już czepiamy się tego biednego Brożka (ja akurat uważam, że gra świetnie ostatnio), to powiedzcie sami, skoro zagra kiepski mecz, to co? nie można wyrazić tego na forum? Jeśli zagra dobrze, to pochwalić można, a jak zagra źle to morda w kubeł?

Czy na tym forum obowiązuje zasada, że piszemy o Wiśle dobrze albo wcale?
Nie tędy droga.

Nie mam nic przeciwko krytyce - o ile jest oczywiście merytoryczna - ani przeciwko wyrażaniu jej na forum. Żyjemy w wolnym kraju, forum jest platformą wymiany zdań i opinii i jeśli ktoś uważa, że jakiś piłkarz zagrał słabo, to ma prawo tak myśleć i tak pisać. Podobnie jak ktoś, kto sądzi, że tenże piłkarz zagrał zajebiście. I wyzywanie tej osoby od "kauflandów" jest przesadą.

Co do samego meczu, to tym razem zagraliśmy faktycznie kiepsko. Ale trzeba sobie uświadomić, jaki mamy punkt odniesienia. Słabo w porównaniu do czego? Do poprzednich meczów, do sezonu wcześniej? Bo jeśli do poprzednich meczów, to ja uważam, że zagraliśmy dokładnie tak, jak ja tego oczekiwałem z tym składem personalnym i z tym trenerem. Na to nas moim zdaniem obecnie stać. poprzednie wyniki i miejsce w tabeli jest moim zdaniem na wyrost.

Smuda jest obecnie chwalony, bo jest porównywany do Kulawika. I w tym porównaniu niewątpliwie wypada korzystnie. Ale ja dalej stoję na stanowisku, że to nie jest trener, z którym Wisła będzie wielka, jak chce tego Cupiał (o ile będzie wielka jeszcze kiedykolwiek). bazując na opinii wielu piłkarzy, a z niektórymi miałem okazję rozmawiać osobiście, jedyną bronią taktyczną Smudy jest presing i walka. Zawiłości taktyczne i nowoczesne metody szkoleniowe, oparte choćby na badaniach, są mu obce. Taka jest opinia ludzi, którzy z nim pracowali.

Ale to powinno być chyba w temacie "Smuda ternerem Wisły"... trochę mnie poniosło.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2013, 08:49
Panowie,
Ochłońcie. Biorąc pod uwage to co dzialo sie do pierwszej ligowej kolejki to aktualna sytuacja powinna być traktowanq jako wielki sukces. Przed sezonem był płacz i zgrzytanie zębňw, zarówno na Wiślackich forach jak i w mediach. Dużurne było hasło: WISŁA BĘDZIE WALCZYĆ O UTRZYMANIE. Tymczasem pozostajemy jako jedyny zespňł w T-ME niepokonani. Mamy najmniej straconych bramek w lidze. Aktualnie jesteśmy w ścisłej czołňwce tabeli. A Wy psioczycie po remisie na wyjeździe, remisie z ekipą ktňra jak ktoś wspominał urwał już punkty zespołom, ktňre ubiegły sezon zakończyły na ligowym podium. Owszem w grze Wisły należy wiele poprawić, ale wysyłanie w diabły piłkarzy takich jak Nalepa to krok nieprzemyślany. Michał gra pierwszy sezon na poziomie ekstraklasy, pierwszy sezon wogňle jako defensywny pomocnik. Dajcie mu czas do końca sezonu. Dajcie wszystkim w klubie czas. Każde miejsce wyższe niż 4 będzie jak dla mnie rewelacyjne.

Cytat:
Smuda jest obecnie chwalony, bo jest porównywany do Kulawika. I w tym porównaniu niewątpliwie wypada korzystnie. Ale ja dalej stoję na stanowisku, że to nie jest trener, z którym Wisła będzie wielka, jak chce tego Cupiał (o ile będzie wielka jeszcze kiedykolwiek). bazując na opinii wielu piłkarzy, a z niektórymi miałem okazję rozmawiać osobiście, jedyną bronią taktyczną Smudy jest presing i walka. Zawiłości taktyczne i nowoczesne metody szkoleniowe, oparte choćby na badaniach, są mu obce. Taka jest opinia ludzi, którzy z nim pracowali.Ale to powinno być chyba w temacie "Smuda ternerem Wisły"... trochę mnie poniosło.
Słyszałem podobne opinie. Ja ujmę to tak: Mourinho to z Franza nie jest. Ale potrafi zadbać o tak ważne aspekty, jak przygotowanie fizyczne, dyscyplinę, zaangażowanie. Poza tym w tych momentach ktňre, mamy dobre w meczu (20-45 w dotychczasowych spotkaniach) widać jakiś zamysł w grze. Nie jest to "dzida do przodu", ale prňba rozegrania piłki według określonych schematňw. Nawet wczoraj w drugiej tragicznej połowy, że Smuda pracuje nad jakimiś schematami.

W sobotę 06 października 2013 roku o godzinie 15.30 widzimy się na stadionie.
Powód: 06.10.2013 r. 15.30 kibicowski spektakl
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 29.09.2013 o godz. 09:22.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 29.09.2013, 09:22
Aż strach pomyśleć co będzie jak przegramy jakiś mecz a może dwa ....
W blokach startowych czekają z utęsknieniem "hejterzy", którzy chwilowo nie mają za wiele argumentów by glebić to co się dzieje w Wiśle.
Generalnie nie zgadzam się z Miłoszem co do jego niezłomnej wiary że aby wejść na zachodni poziom należy kupić zachodniego trenera, zachodni zarząd i zachodnich piłkarzy ale zgadzam się z jego aktualna postawą: Wisła jest jedna czy za Maskanta czy za Smudy - trzeba uszanować dokonania tamtej drużyny (nawet jeśli były one stosunkowo drogie) i trzymać kciuki za obecną Wisłę ..... i jak coś zdobędziemy - będziemy myśleć dalej ...
Framat: obrażasz się jak dziecko ale moim zdaniem wydźwięk twojej wypowiedzi był taki: " wszystko do d..y ..."
To przesada: jesteśmy w pierwszej trójce, nie przegraliśmy meczu, co przy obecnym stanie osobowym należy docenić.
Zbyt mocno popsułeś humory wielu kibicom dymnych z Wisły ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.09.2013, 10:16
Gramy ponad stan a niektorzy placza :/ Gdy w tym sezonie nagle zdobedziemy MP bo bedziecie chcieli miec LM ?
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.09.2013, 10:19
willow napisał(a):Wyświetl post
Panowie, spokojnie. Jak dla mnie, cała ta dyskusja jest wynikiem pewnego nieporozumienia. Jestem przekonany, że FraMat - zresztą podobnie jak ja - zdaje sobie sprawę, w jakim punkcie finansowo - organizacyjno - kadrowym znajduje się nasz klub i że wyniki i miejsce w tabeli są zaskoczeniem dla wszystkich, włącznie, jak sądzę, z samą drużyną i trenerem.

Ale na miłość Boską to nie oznacza, że nie wolno komukolwiek z nas powiedzieć coś złego, wyrazić słowa krytyki... no bez jaj... Skoro już czepiamy się tego biednego Brożka (ja akurat uważam, że gra świetnie ostatnio), to powiedzcie sami, skoro zagra kiepski mecz, to co? nie można wyrazić tego na forum? Jeśli zagra dobrze, to pochwalić można, a jak zagra źle to morda w kubeł?

Czy na tym forum obowiązuje zasada, że piszemy o Wiśle dobrze albo wcale?
Nie tędy droga.

Nie mam nic przeciwko krytyce - o ile jest oczywiście merytoryczna - ani przeciwko wyrażaniu jej na forum. Żyjemy w wolnym kraju, forum jest platformą wymiany zdań i opinii i jeśli ktoś uważa, że jakiś piłkarz zagrał słabo, to ma prawo tak myśleć i tak pisać. Podobnie jak ktoś, kto sądzi, że tenże piłkarz zagrał zajebiście. I wyzywanie tej osoby od "kauflandów" jest przesadą.

o.
Merytoryczna krytyka w wykonaniu Framata?

Zachowal by przynajmniej minimum przyzwoitosci i zaczekal do konca spotkania . Niestety za dlugo dobre wyniki trzymaly go w blokach, na uboczu.Wiec juz o godzinie 18.51 ironicznie swiecil triumf upadku Brozka.

Jesli jest taki swiadomy naszej sytuacji, jak zapewniasz, to chyba powinien zaczac sie martwic, napisac cos sensownego lub poprostu sie zamknac jak nie mial nic do przekazania.

Niestety ale Wielki Moderator pojawia sie tylko przy niepowodzeniu. A ze psioczy jak zyd to nic dziwnego ze Dariook kazal mu milczec. Sam sobie winien i tyle.

A straszenie banem to zenada i oznaka slabosci. Moderatora tak ponioslo ze chyba rzeczywiscie ma cos na sumieniu.
Kazdy Wislak taki tekst w swoja strone skwitowal by szyderczym usmieszkiem, hmmm kaufland mu tak zawadzal? To bardzo ciekawe gdyz ostatnio byl barxzo zniesmaczony nazywaniem pasiastych, ....ami ! Mial pretensje ze nikt nie daje banow za brak szacunku do kolezanki.

Zblaznil sie ta akcja z Dariookiem i tyle. Teraz sam powinien sobie bana dac, jesli umie przyznac sie do bledu.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.09.2013, 10:25
... a jak ktos sobie chce ponarzekać to niech sobie ogladnie jak Nalepa biegl truchtem za gosciem a pozniej go lapal za koszulke i spowodowal rzut wolny po ktorym padl go ...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.09.2013, 10:32
Nie wiem, jak Wy, ale ja się ucieszyłem, widząc, że to czwarta ŻK Nalepy i nie zagra z Legią. Widać jak ważni dla zespołu są tacy jak Ostoja, Chrapek czy Jovanovič. W sumie to tak, jak z naszymi przedsezonowymi sparingami - dopóki grał pierwszy skład, styl był dobry, i wyniki także.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.09.2013, 10:38
willow napisał(a):Wyświetl post

Ale na miłość Boską to nie oznacza, że nie wolno komukolwiek z nas powiedzieć coś złego, wyrazić słowa krytyki... no bez jaj...
Tylko że tu nie chodzi o zwykłą krytykę, a chęć pokazania, że miało się rację. Prześledź posty FraMata o Smudzie z kilku ostatnich miesięcy. Poczytaj co pisał o Brożku, na dobrą sprawę od lat, bo jeszcze za czasów Maaskanta. To nie krytyka, tylko chęć wykazania, że jednak wychodzi na moje. "Niestety" nie wychodzi. Zespół robi dobry wynik w fatalnych warunkach. Brożek jest czołowym graczem ligi, a Franz robi tyle punktów, że gdyby przed sezonem ktoś powiedział że będzie nam tak szło, to większość forum (w tym i ja) szykowałaby dla tego proroka kaftan.

Nie gramy wybitnej piłki, większość składu to przeciętni ligowcy, a Franz i Brożek radzą sobie nadspodziewanie dobrze. Najwyraźniej nie wszystkich to cieszy, bo niektórzy od dobrych wyników woleliby możliwość wykrzyknięcia "a nie mówiłem!".
Ostatnio edytowane przez jova : 29.09.2013 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.09.2013, 10:46
Ja również jestem bardzo zadowolony z 4 kartki Nalepy,ten chłopak naprawde jest bardzo slaby...

Natomiast Miskiewicz rozegral wczoraj najsłabszy mecz odkad jest w Wisle...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.09.2013, 11:21
Rzygam już tymi remisami. No ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Każdy chyba wiedział przed sezonem, że w tej drużynie jest 5-6 niezłych graczy, a reszta to tło. Wybiegane, starające się ale pozbawione odpowiednich umiejętności piłkarskich tło.

Żeby powalczyć o puchary trzeba naprawdę dużych wzmocnień. Jeśli dalej będziemy tyle remisować to w pewnym momencie przekreślimy swoje szanse na miejsce w trójce. Tak mówi statystyka. Lepiej grać bardziej bezkompromisowo i czasem przegrać niż zremisować połowę meczów w sezonie. Remisy się zwyczajnie w świecie nie opłacają. Tym bardziej, że w końcu przyjdą również porażki. Myślę, że każdy rozsądny kibic zdaje sobie z tego sprawę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2013, 11:40
Ja jednak wole remis niż porażkę, chcielibyście dostać np. w Kauflandzie 2:1? Albo wczoraj na Cichej? Nie można wygrać to trzeba zremisować! 1 punkt lepszy niż 0. Pozatym budujemy pewność siebie oraz ststystyki, ktňre przechodzą do histori. Akceptuje remisy, ale nigdy nie zaakceptuje grania na remis!
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2013, 12:21
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja jednak wole remis niż porażkę, chcielibyście dostać np. w Kauflandzie 2:1? Albo wczoraj na Cichej? Nie można wygrać to trzeba zremisować! 1 punkt lepszy niż 0. Pozatym budujemy pewność siebie oraz ststystyki, ktňre przechodzą do histori. Akceptuje remisy, ale nigdy nie zaakceptuje grania na remis!
drużyna na pewno się nie zadowala remisami , widać to zresztą że się lekko obudzili jak dostali bramkę ,

zresztą jak powiedział niedawno Chrapek w wywiadzie , najbardziej idiotyczne pytanie jakie zadał mu dziennikarz " Czy chcecie wygrać mecz ? "

co do tych remisów i co jest lepsze wygrać 1 mecz i przegrać 2 , czy 3 zremisować odpowiedz powinna być prosta , ale chyba niektórym trzeba łopatologicznie tłumaczyć .

a jak ktoś chce samych samych zwycięstw to zapraszam tutaj http://www.fcbarca.com/forum/
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.09.2013, 12:28
OT/
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
... nic dziwnego ze Dariook kazal mu milczec. Sam sobie winien i tyle ....

Pomyliłeś osoby 'moderatorów'.
Nie ma to jak odwrócić kota ogonem - 180 stopni jak od linijki.

---
Co do meczu ....
Jestem zadowolony. Remis daje następny punkt którego nam trzeba. Imponująca seria bez porażki - jest coś co nas wyróżnia od reszty, jest czym się chwalić.
To że gramy piach a Brożek marnuje setki - żadne zaskoczenie, w końcu niedaleko pada jabłko od jabłoni. Inaczej być nie mogło, Paweł w statystykach tak ma.

Co do Smudy...
Byłem jego zdecydowanym przeciwnikiem, ale Franciszek już wybronił się wynikami. Jeśli tylko znajdziemy się w grupie 'mistrzowskiej' uważam że był to bardzo dobry wybór. Smuda ma u mnie duży kredyt zaufania, pewnie długo o nim nic złego nie powiem. Jak sobie przypomnę Kulawika czy Probierza... czuć różnicę którą robi doświadczenie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 29.09.2013, 12:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No to może faktycznie najwyższa pora pójść na tiki-takę do Kauflandu albo kupić szalik Legii? No bo niestety, czasy kiedy byliśmy ligową potęgą minęły i nie wiadomo czy (kiedy?) wrócą...
O co chodzi z tym Kauflandem? To jakiś nowy kompleks, że Craxa ma ładniejszy stadion czy chodzi o coś innego?

Swoją drogą sugerowanie userowi, żeby jednak przemyślał przejście na 2 stronę błoń w sumie niewiele (niczym?) się nie rożni od wypowiedzi Dariooka. A to, że ten user wyzywa od żydów na lewo i prawo i w końcu digrał się bana to mnie akurat nie wzrusza. Wreszcie dostał to na co zasłużył od dawna.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.09.2013, 12:45
Karherop napisał(a):
co do tych remisów i co jest lepsze wygrać 1 mecz i przegrać 2 , czy 3 zremisować odpowiedz powinna być prosta , ale chyba niektórym trzeba łopatologicznie tłumaczyć .

Ale już lepiej 2 wygrać i 2 przegrać, niż 4 zremisować Jest 10 kolejka, a mamy już w tym sezonie 6 remisów. Bardzo rzadko w czołówce znajdują się drużyny, które remisują więcej niż 9 meczów (w 30 kolejkach). To tylko takie statystyczne spostrzeżenia. Mam nadzieję, że Wisła zaprzeczy tej regule

PS: ban za wysyłanie na drugą stronę błoń mnie nie dziwi. To zawsze cios poniżej pasa.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.09.2013 o godz. 12:47.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów