The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2013, 21:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli jednak nie wiesz co to jest próbne podejście do lądowania...

Zamiast w co drugim poście używać"lol-i" poczytaj trochę na temat, może coś Ci tam w tej pustej makówce zaświta...
Płonne nadzieje. W sumie AS82 prezentuje poziom adekwatny dla członków Komisji Laska. A może to sam Lasek jest pod tym nickiem ?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.09.2013, 21:37
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Płonne nadzieje. W sumie AS82 prezentuje poziom adekwatny dla członków Komisji Laska. A może to sam Lasek jest pod tym nickiem ?
Ja mam tą cichą satysfakcje ,że w przeciwieństwie do was , nie poruszam się po labiryncie smoleńskim stworzonym dla was przez Macierewicza.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.09.2013, 10:08
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tą cichą satysfakcje ,że w przeciwieństwie do was , nie poruszam się po labiryncie smoleńskim stworzonym dla was przez Macierewicza.
Winszuję, a tym że dla wielu jesteś antypolskim ignorantem i niedługo tobie podobni będą symbolem bezmyślności i koniunkturalizmu, zupełnie się nie przejmuj.

Lasek domaga się dowodów i bredzi coś o honorze . Kabaret się rozkręca...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.09.2013, 10:30
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Winszuję, a tym że dla wielu jesteś antypolskim ignorantem i niedługo tobie podobni będą symbolem bezmyślności i koniunkturalizmu, zupełnie się nie przejmuj.
Jestem antypolski ,bo nie wierze w histerie Macierewicza , ładnie. Widać po tym poście jakie spustoszenie sieje Kaczyński ,a jedyne co sie mu udało to podzielić ludzi na patriotów, prawdziwych Polaków i całą reszte ,oczywiście jedynie wg jego pisowskiej miary.Kto wierzy w jego wizje świata jest w porządku ,kto nie to wróg. Brak szacunku do innego zdania kwitowane od razu pluciem i obrażaniem co po poniektórych z was doskonale widać. Jedynie kieszonkowy wódz Kaczyński , cyniczny kłamca Macierewicz i arogancka gęba Pawłowicz wam nie przeszkadza. Myślę ,ze właśnie takich "Prawdziwych Polaków" można uznać za symbol głupoty ,zacietrzewienia i kołtuństwa.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 28.09.2013 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.09.2013, 10:43
Te teksty pisze Ci ktoś z Wybiórczej czy sam z siebie te slogany wyrzucasz? W tym temacie nie piszemy o tym co myśli Kaczyński, Macierewicz czy Pawłowicz (gębę to masz swoją drogą Ty...) tylko o tym, co ustalili eksperci albo jakie są ich przypuszczenia. Ty jesteś przykładem idioty, który dał się nabrać na niczym nie poparte wyjaśnienia komisji Millera. Czegóż się jednak można spodziewać po chłopku, który chce by Polską rządzili Palikot, Biedroń czy zboczeniec w kiecce?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2013, 13:24
Jestem antypolski ,bo nie wierze w histerie Macierewicza , ładnie. Widać po tym poście jakie spustoszenie sieje Kaczyński ,a jedyne co sie mu udało to podzielić ludzi na patriotów, prawdziwych Polaków i całą reszte ,oczywiście jedynie wg jego pisowskiej miary.Kto wierzy w jego wizje świata jest w porządku ,kto nie to wróg. Brak szacunku do innego zdania kwitowane od razu pluciem i obrażaniem co po poniektórych z was doskonale widać. Jedynie kieszonkowy wódz Kaczyński , cyniczny kłamca Macierewicz i arogancka gęba Pawłowicz wam nie przeszkadza. Myślę ,ze właśnie takich "Prawdziwych Polaków" można uznać za symbol głupoty ,zacietrzewienia i kołtuństwa.
Przypuśćmy, że masz rację...
Wskaż w takim razie konkretne działania o patriotycznym wydźwięku, których autorem jest PO.
Litościwie pomińmy "Święto Flagi".
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.09.2013, 14:45
Te teksty pisze Ci ktoś z Wybiórczej czy sam z siebie te slogany wyrzucasz? W tym temacie nie piszemy o tym co myśli Kaczyński, Macierewicz czy Pawłowicz (gębę to masz swoją drogą Ty...) tylko o tym, co ustalili eksperci albo jakie są ich przypuszczenia. Ty jesteś przykładem idioty, który dał się nabrać na niczym nie poparte wyjaśnienia komisji Millera. Czegóż się jednak można spodziewać po chłopku, który chce by Polską rządzili Palikot, Biedroń czy zboczeniec w kiecce?
Ja pisze o tym ,że nie zgadzam się z tym żeby Kaczyński, Macierewicz czy Pawłowicz mówili kto jest patriotą a kto nie, bo ci ludzie nie są dla mnie żadnymi autorytetami ,żeby mogli o tym decydować i żeby byli od wyznaczania jakiś standardów moralnych. Patrząc na ich działalność i zachowanie to budzą we mnie raczej odrazę.
Uwierz ,że akurat w tym wątku za idiotę robicie wszyscy wy którzy uwierzyliście Macierewiczowi.
Może Miller i Lasek popełnili jakieś błędy w trakcie badań ,może im sie nie udało wszystkiego ustalić ,ale działają w dobrej wierze i nie robią ze swoich badań politycznego filmu sensacyjnego tak jak to robi Macierewicz ,który podał już od 2010r. ,10 różnych wersji i z żadną ,wraz ze swoimi specami, nie poszedł do prokuratury i sądu. A jak fachowcy byli proszeni o zeznania ,to "ani me ,ani be" zero konkretów , brak podania faktów i przyczyn na które by mieli dowody. Mocni tylko na spotkaniach ze swoimi wyborcami a takto "król jest nagi".
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przypuśćmy, że masz rację...
Wskaż w takim razie konkretne działania o patriotycznym wydźwięku, których autorem jest PO.
Litościwie pomińmy "Święto Flagi".
Wiesz co ,już wolę w żaden sposób nie obchodzić żadnych rocznic ,niż mieć coś wspólnego z Kaczyńskim ,dla którego "Godzina W" sie kojarzy obecnie z odwołaniem w referendum Hanny Gronkiewicz-Waltz. Dał kolejny raz przykaład ,tymrazem po Smoleńsku, jak cynicznie potrafi wykorzystywać śmierć Polaków tymrazem w Powstaniu Warszawskim do swoich partykularnych interesików partyjnych. No chyba ,że jego elektorat jest tak zdebilowaciały ,że jest dla niego tożsame :wzięcie udziału w Powstaniu Warszawskim z pójściem i wrzuceniem kartki do urny.
Litera "W" ma mobilizować tych, którzy z taką samą gotowością ruszyliby na Godzinę W - jak Warszawa - wyjaśnił "Gazecie" Artur Górski, warszawski poseł PiS. Przyznał, że sięganie do tradycji powstańczej nie jest przypadkowe - czas kampanii przed referendum zbiega się z wydarzeniami sprzed 69 lat, w sierpniu i we wrześniu trwała walka o Warszawę.
Co za debil. Rzeczywiście poświęcenie i ofiara pełną gębą.Proponuje ,że jakby jakieś kolejne wybory odbywały się w styczniu to żeby sie odwołał do Powstania Styczniowego
Ostatnio edytowane przez AS82 : 28.09.2013 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 28.09.2013, 15:08
Ja pisze o tym ,że nie zgadzam się z tym żeby Kaczyński, Macierewicz czy Pawłowicz mówili kto jest patriotą a kto nie, bo ci ludzie nie są dla mnie żadnymi autorytetami ,żeby mogli o tym decydować i żeby byli od wyznaczania jakiś standardów moralnych. Patrząc na ich działalność i zachowanie to budzą we mnie raczej odrazę.
Uwierz ,że akurat w tym wątku za idiotę robicie wszyscy wy którzy uwierzyliście Macierewiczowi.
Może Miller i Lasek popełnili jakieś błędy w trakcie badań ,może im sie nie udało wszystkiego ustalić ,ale działają w dobrej wierze i nie robią ze swoich badań politycznego filmu sensacyjnego tak jak to robi Macierewicz ,który podał już od 2010r. ,10 różnych wersji i z żadną ,wraz ze swoimi specami, nie poszedł do prokuratury i sądu. A jak fachowcy byli proszeni o zeznania ,to "ani me ,ani be" zero konkretów , brak podania faktów i przyczyn na które by mieli dowody. Mocni tylko na spotkaniach ze swoimi wyborcami a takto "król jest nagi".

Wiesz co ,już wolę w żaden sposób nie obchodzić żadnych rocznic ,niż mieć coś wspólnego z Kaczyńskim ,dla którego "Godzina W" sie kojarzy obecnie z odwołaniem w referendum Hanny Gronkiewicz-Waltz. Dał kolejny raz przykaład ,tymrazem po Smoleńsku, jak cynicznie potrafi wykorzystywać śmierć Polaków tymrazem w Powstaniu Warszawskim do swoich partykularnych interesików partyjnych. No chyba ,że jego elektorat jest tak zdebilowaciały ,że jest dla niego tożsame :wzięcie udziału w Powstaniu Warszawskim z pójściem i wrzuceniem kartki do urny.
Litera "W" ma mobilizować tych, którzy z taką samą gotowością ruszyliby na Godzinę W - jak Warszawa - wyjaśnił "Gazecie" Artur Górski, warszawski poseł PiS. Przyznał, że sięganie do tradycji powstańczej nie jest przypadkowe - czas kampanii przed referendum zbiega się z wydarzeniami sprzed 69 lat, w sierpniu i we wrześniu trwała walka o Warszawę.
Co za debil. Rzeczywiście poświęcenie i ofiara pełną gębą.Proponuje ,że jakby jakieś kolejne wybory odbywały się w styczniu to żeby sie odwołał do Powstania Styczniowego
Jesteś żenujący propagandzisto. To nie Kaczyński czy Pawlowicz decyduje kto jest patriotą. Oni tylko jasno określają które zachowanie jest patriotyczne, jak ktoś ma w dupie rzetelne wyjaśnienie śmierci prezydenta i najwyższych wojskowych dowódców to patriotą nie jest choćby się za przeproszeniem zapluł. A kim jest? Jest kilka opcji...

Powtarzasz propagandowe brednie i myślisz ze to na kimś zrobi wrazenie. Oczywiście komuchy najlepiej wiedzą co "tak na prawdę myśli Kaczyński" W jak Warszawa prosty lemingu. W jak wykopać bufetową. W jak wielkie miasto... i tak dalej. Ale prostakom już propaganda wyjaśniła znaczenie litery W . A to że powstanie to to czego warszawiakom potrzeba to jasna sprawa, powstań i idź głosować, bo POwcy zostają w domu nawet na takie poświęcenie i ofiarę żeby ruszyć dupę ich nie stać.

Poza tym jak HGW wykorzystuje znak polski walczącej jednocześnie namawiając żeby zostać w domu to ci lemingu nie przeszkadza. To jest dopiero debilizm...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 28.09.2013 o godz. 15:34.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2013, 15:13
To sobie pomyliłeś tematy - w tym wątku o tym nie rozmawiamy. Inna sprawa - nieźle masz pod kopułą nasrane, skoro odrazy nie budzi w Tobie Palikot, Bęgowski (zboczuch i komuch w jednym) czy brązowe oczko Biedroń... Oni wyznaczają Tobie moralne standardy? Gratulacje!

Jakich badań człowieku? Laskowi eksperci nie przeprowadzili badań, większość z nich nawet Smoleńska nie widziała. Jeden z tych ekspertów dorabia w salonach kosmetycznych pomagając ludziom w odchudzaniu - nie napisała tego w swoim artykuliku ta ....a z Wyborczej? Ciekawe ile "lol-i" byś tu wstawił, gdyby ktoś z zespołu Macierewicza "odchudzał" ludzi...

"Działają to w dobrej wierze" - nie rozśmieszaj mnie...

Powtarzasz propagandowe brednie i myślisz ze to na kimś zrobi wrazenie. Oczywiście komuchy najlepiej wiedzą co "tak na prawde myśli Kaczyński" W jak Warszawa prosty lemingu. W jak wykopać bufetową. W jak wielkie miasto... i tak dalej. Ale prostakom już propaganda wyjaśniła znaczenie litery W . A to że powstanie to to czego warszawiakom potrzeba to jasna sprawa, powstań i idź głosować, bo POwcy zostają w domu.
A wyjaśnili towarzysze z PO co miał oznaczać symbol Polski Walczącej na fb profilu bufetowej?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 28.09.2013 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2013, 15:34

Wiesz co ,już wolę w żaden sposób nie obchodzić żadnych rocznic ,niż mieć coś wspólnego z Kaczyńskim (...)
Ale ja Cie nie proszę, żebyś miał cos wspólnego z Kaczynskim...
Proszę Cię, żebyś wskazał jakiekolwiek działania o charakterze patriotycznym ludzi związanych z PO, RP, SLD, PSL...

Zresztą... poniekąd przyznałeś wyżej, że z obchodzeniem rocznic (a przeciez nie do tego ogranicza sie patriotyzm) partie takie jak PO, RP, PSL, SLD czy też ich sympatycy .... nic nie mają wspólnego.
Rozumiem, że dokonałes wyboru, by nie mieć nic wspólnego z patriotyzmem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.09.2013, 15:47
Jesteś żenujący propagandzisto. To nie Kaczyński czy Pawlowicz decyduje kto jest patriotą. Oni tylko jasno określają które zachowanie jest patriotyczne, jak ktoś ma w dupie rzetelne wyjaśnienie śmierci prezydenta i najwyższych wojskowych dowódców to patriotą nie jest choćby się za przeproszeniem zapluł. A kim jest? Jest kilka opcji...

Powtarzasz propagandowe brednie i myślisz ze to na kimś zrobi wrazenie. Oczywiście komuchy najlepiej wiedzą co "tak na prawde myśli Kaczyński" W jak Warszawa prosty lemingu. W jak wykopać bufetową. W jak wielkie miasto... i tak dalej. Ale prostakom już propaganda wyjaśniła znaczenie litery W . A to że powstanie to to czego warszawiakom potrzeba to jasna sprawa, powstań i idź głosować, bo POwcy zostają w domu.
Sęk w tym ,że nie ma za bardzo co wyjaśniać ,katastrofa została wytłumaczona ,a to że Kaczyński z Macierewiczem chcą dalej wyjaśniać i oskarżają wszystkich ,którzy tego nie chcą robić ,że są antypolscy, to już chyba jest ich problem. Wiem ,że ty byś chciał tak dalej wyjaśniać do usranej śmierci ,aż żeby się okazało ,że to Tusk z Putinem zabili Kaczyńskiego ,a bomba była w gaśnicy.
Ja wiem ,że na tobie wrażenia nie zrobię ,ty żyjesz w swoim alternatywnym świecie , w którym Godzina W się kojarzy z referendum
To sobie pomyliłeś tematy - w tym wątku o tym nie rozmawiamy. Inna sprawa - nieźle masz pod kopułą nasrane, skoro odrazy nie budzi w Tobie Palikot, Bęgowski (zboczuch i komuch w jednym) czy brązowe oczko Biedroń... Oni wyznaczają Tobie moralne standardy? Gratulacje!

Jakich badań człowieku? Laskowi eksperci nie przeprowadzili badań, większość z nich nawet Smoleńska nie widziała. Jeden z tych ekspertów dorabia w salonach kosmetycznych pomagając ludziom w odchudzaniu - nie napisała tego w swoim artykuliku ta ....a z Wyborczej? Ciekawe ile "lol-i" byś tu wstawił, gdyby ktoś z zespołu Macierewicza "odchudzał" ludzi...

"Działają to w dobrej wierze" - nie rozśmieszaj mnie...
To chyba Macierewicz się pomylił, bo zamiast politykiem powinien zostać ekspertem do wyjaśniania katastrof lotniczych.
Co do wyznaczania standardów moralnych to niestety jesteś w błędzie bo Palikot w przeciwieństwie do wszystkich obłudnych prawicowych polityków nie mówi jak masz żyć i co masz robić , jak masz sie modlić , z kim mozesz spac , jak masz srać itd. tymbardziej że ci wybitni nauczyciele od moralności sami nie przestrzegają tego o czym sami mówią ,tak jak kiedyś rozwodnik Gosiewski uczył rozwodnika Dorna o tym ,że ma płacić alimenty ,rzeczywiście wybitne przykładni synowie Kościoła katolickiego. Inny świetny przykład to sprawa aborcji , kto używa rozumu daje wybór kobiecie , możesz urodzić kalekie dziecko albo możesz przerwać ciąże , wybór nalezy do ciebie , prawicowy talib mówi masz rodzić bezwzględu na wszystko ,na życie ,zdrowie itd.

Pewnie ,że Lasek działa w dobrej wierze. Na podstawie materiałów jakie posiada ustalił przyczyny katastrofy i żadna prokuratura i żaden Sąd nie kontestuje jego raporty .Jedynie grupa pieniaczy politycznych z PISu to robi mając w tym swój interes polityczny ,to jest jasne jak słońce.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2013, 15:51
Pewnie ,że Lasek działa w dobrej wierze. Na podstawie materiałów jakie posiada ustalił przyczyny katastrofy i żadna prokuratura i żaden Sąd nie kontestuje jego raporty .Jedynie grupa pieniaczy politycznych z PISu to robi mając w tym swój interes polityczny ,to jest jasne jak słońce.
Pominę te Twoje "moralne" bzdury... Polecam jednak doczytać co nieco o Palikocie, bo chyba mało wiesz o swoim jebniętym guru.

Możesz mi w takim razie powiedzieć jakie to przyczyny katastrofy ustalił Lasek i jego spece? A potem powiedz na podstawie jakich materiałów to ustalił. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Sęk w tym ,że nie ma za bardzo co wyjaśniać ,katastrofa została wytłumaczona
Nie ma w Polsce wraku, nie ma oryginałów czarnych skrzynek, wersja z brzozą nie trzyma się kupy (nie zrobiono nawet dokładnych pomiarów tej brzozy o badaniach nie wspominając), ukrywa się niewygodne odczyty TAWS, nie wykonano nawet badań na obecność materiałów wybuchowych (dopiero po publikacji Rzepy wzięto się za to...), jest wiele sprzecznych zeznań świadków katastrofy, wielu specjalistów z różnych dziedzin kwestionuje wyniki śledztwa... Tej tragedii choćbyś zaklinał rzeczywistość nikt nie wyjaśnił.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 28.09.2013 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.09.2013, 16:05
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ale ja Cie nie proszę, żebyś miał cos wspólnego z Kaczynskim...
Proszę Cię, żebyś wskazał jakiekolwiek działania o charakterze patriotycznym ludzi związanych z PO, RP, SLD, PSL...

Zresztą... poniekąd przyznałeś wyżej, że z obchodzeniem rocznic (a przeciez nie do tego ogranicza sie patriotyzm) partie takie jak PO, RP, PSL, SLD czy też ich sympatycy .... nic nie mają wspólnego.
Rozumiem, że dokonałes wyboru, by nie mieć nic wspólnego z patriotyzmem?
Z tego co sie orientuje to dużo rocznic i świąt jest obchodzonych w Polsce i biorą w nich udział oprócz prezydenta, który powinien być tak naprawdę kluczową personą na tego typu obchodach(by nie dochodziło do zawłaszczania świąt przez niektórych liderów partyjnych) , przedstawiciele różnych partii .Święto Konstytucji 3 Maja, Powstanie Warszawskie , 4 czerwca, Sierpień 80 czy 11 listopada , więc nie wiem w czym widzisz problem ?
Pominę te Twoje "moralne" bzdury... Polecam jednak doczytać co nieco o Palikocie, bo chyba mało wiesz o swoim jebniętym guru.

Możesz mi w takim razie powiedzieć jakie to przyczyny katastrofy ustalił Lasek i jego spece? A potem powiedz na podstawie jakich materiałów to ustalił. Z góry dziękuję za odpowiedź.
To nie jest mój guru, wiele rzeczy które robi mi się nie podoba . Guru to chyba Kaczyński dla Drozda ,bo widać ,że chłopak jest w niego niezdrowo zapatrzony ,broni go jak świętości.
Ja nie zamierzam recenzować pracy Komisji Laska ,bo sie po prostu na tym nie znam , jak chcesz sobie poczytać to sobie poszukaj raportu w necie. Ja się odnoszę tylko do cynicznego grania Smoleńskiem przez Macierewicza i jego podłej gry od 3 lat ,która mu służy do atakowania Tuska.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2013, 16:09
Powiedziałeś "a", powiedz "b" - skoro piszesz, że Lasek wyjaśnił przyczyny katastrofy na podstawie konkretnych materiałów to chyba masz jakąś wiedzę na ten temat?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.09.2013, 16:15

Nie ma w Polsce wraku, nie ma oryginałów czarnych skrzynek, wersja z brzozą nie trzyma się kupy (nie zrobiono nawet dokładnych pomiarów tej brzozy o badaniach nie wspominając), ukrywa się niewygodne odczyty TAWS, nie wykonano nawet badań na obecność materiałów wybuchowych (dopiero po publikacji Rzepy wzięto się za to...), jest wiele sprzecznych zeznań świadków katastrofy, wielu specjalistów z różnych dziedzin kwestionuje wyniki śledztwa... Tej tragedii choćbyś zaklinał rzeczywistość nikt nie wyjaśnił.
Nie ma w Polsce wraku ani orginałów czarnych skrzynek i pewnie jeszcze długo nie będzie bo Ruscy widzą ,że PISowcy z tego powodu podpalają Polskę i atakują Rząd więc jest im to najzwyczajniej w świecie na ręke widzieć jak sie Polaczki żreją między sobą a oni rozgrywają całą sprawę. Nie wiem czy wersja z brzozą nie trzyma się kupy , wielu ekspertów i pilotów powiedziało ,że było to możliwe , tak samo nie wiem nic o jakimś ukrywaniu jakis odczytów ,to pewnie kolejny news ze strony Macierewicza .Co do publikacji Rzeczpospolitej , to rzeczywiście była tak wiarygodna ,że wyj*bali z pracy dziennikarza który to napisał. Nikt nie kwestionuje wyników śledztwa poza ekspertami ze strony Macierewicza, żaden niezależny instytut czy uczelnia nie podważyła tego co ustalił Lasek. Pewnych rzeczy ,może rzeczywiście nigdy się nie uda wyjaśnić , dlatego będzie to świetną pożywką dla takiego Macierewicza ,żeby robić ludziom wode z mózgu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2013, 16:28
Pora z Tobą zakończyć dyskusję, bo nie dość, że bredzisz coraz bardziej, to jeszcze nie masz wiedzy na temat o którym chcesz dyskutować.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.09.2013, 16:30
Pora z Tobą zakończyć dyskusję, bo nie dość, że bredzisz coraz bardziej, to jeszcze nie masz wiedzy na temat o którym chcesz dyskutować.
I vice versa
Tu masz na odchodne:
Przyczyną wypadku było zejście poniżej minimalnej wysokości zniżania, przy nadmiernej prędkości opadania, w warunkach atmosferycznych uniemożliwiających wzrokowy kontakt z ziemią i spóźnione rozpoczęcie procedury odejścia na drugi krąg. Doprowadziło to do zderzenia z przeszkodą terenową, oderwania fragmentu lewego skrzydła wraz z lotką, a w konsekwencji do utraty sterowności samolotu i zderzenia z ziemią - czytamy w dokumencie, który został opublikowany 29 lipca 2011 r.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2013, 16:46
I vice versa
Tu masz na odchodne:
Przyczyną wypadku było zejście poniżej minimalnej wysokości zniżania, przy nadmiernej prędkości opadania, w warunkach atmosferycznych uniemożliwiających wzrokowy kontakt z ziemią i spóźnione rozpoczęcie procedury odejścia na drugi krąg. Doprowadziło to do zderzenia z przeszkodą terenową, oderwania fragmentu lewego skrzydła wraz z lotką, a w konsekwencji do utraty sterowności samolotu i zderzenia z ziemią - czytamy w dokumencie, który został opublikowany 29 lipca 2011 r.
Tu masz pierwsze z brzegu pytania odnośnie tego Twojego "wyjaśnienia katastrofy".

http://wpolityce.pl/artykuly/63289-p...l-ze-skrzydlem

A teraz żegnam.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.09.2013, 22:02
I vice versa
Tu masz na odchodne:
Ale Ty tuman jesteś sto razy juz tu było podawane że Instytut Sehna jasno podał że piloci nie zeszli poniżej 100 m i prawidłowo zareagowali a ty jak naćpany młodzian jak mantre powtarzasz za Laskiem,Millerem i Tuskiem że schodzili ponizej ( i jeszcze za Sikorskim ale ten to wiedzial już 15 minut po katastrofie) ,pomijam BRAK DOWODU NA ZDERZENIE Z BRZOZĄ (czyt.przeszkodą o ktorej pisał Miller)
NAwet jesli Kaczyński podzielil Polskę na patriotów i tych drugich - to ty jesteś w tych drugich
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.09.2013, 09:52
Sęk w tym ,że nie ma za bardzo co wyjaśniać ,katastrofa została wytłumaczona ,a to że Kaczyński z Macierewiczem chcą dalej wyjaśniać i oskarżają wszystkich ,którzy tego nie chcą robić ,że są antypolscy, to już chyba jest ich problem. Wiem ,że ty byś chciał tak dalej wyjaśniać do usranej śmierci ,aż żeby się okazało ,że to Tusk z Putinem zabili Kaczyńskiego ,a bomba była w gaśnicy.
Ja wiem ,że na tobie wrażenia nie zrobię ,ty żyjesz w swoim alternatywnym świecie , w którym Godzina W się kojarzy z referendum
Pewnie że została wytłumaczona, problem cudaka jednak w tym, że w takie tłumaczenie, nie poparte żadnymi badaniami są w stanie uwierzyć tylko debile. Nawet wtedy gdy propaganda wciska, że uwierzyć w takie tłumaczenie to przejaw inteligencji

Na pewno wszyscy zazdrościmy takim jak Ty poziomu zaufania do kłamiących bez przerwy, jednak rozsądek podpowiada, że coś tu nie pasuje. A każde działania utrudniające dochodzenie do prawdy, jak zgoda na pozostawienia wraku w Rosji, jest działaniem antypolskim. Takich działań było już zbyt dużo żeby się nie zorientować kto w co gra. Ano w ukrywanie prawdopodobnej przyczyny całego wydarzenia, która nawet takiemu ociężałemu jak Ty naiwniakowi przyszła do głowy. Nie pomyslałes że to wyjaśnia dużo więcej niż "wyjaśnienia" Millera? Pewnie nie, bo to jest "haram" dla wierzących w oficjalne "wytłumaczenie".

ps. Jaka Godzina W? Najwyraźniej propagandowy matrix kićka ci się z rzeczywistością, a to znak że Twój stan jest poważny...Litera W otumaniony lemingu, nie godzina. Godzina co prawda nadchodzi, ale za głupotę ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.09.2013 o godz. 18:01.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2013, 11:02
Jerzy Bahr o katastrofie w Smoleńsku: nagle zrobiło się kompletnie biało
Cytat:
-Dość dokładnie opisuje pan w książce moment katastrofy. Rzeczywiście mgła gęstniała nagle w tak szybkim tempie?

- Moje wrażenie było takie, że dzień jest ponury. Było dość ciemnawo, więc to wszystko, całe to otoczenie, nie wyglądało optymistycznie. Natomiast nie było mgły, albo była bardzo słaba. W bardzo krótkim czasie zrobiło się kompletnie biało. Pamiętam, że w tym najbardziej dramatycznym momencie, gdy zdecydowaliśmy się pojechać za strażą pożarną, to poruszaliśmy się właśnie w takiej bardzo głębokiej mgle.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...?ticaid=11167b

Bardzo ciekawa relacja naocznego świadka. Po trzech latach sobie przypomniał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2013, 06:00
Jerzy Bahr o katastrofie w Smoleńsku: nagle zrobiło się kompletnie biało

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...?ticaid=11167b

Bardzo ciekawa relacja naocznego świadka. Po trzech latach sobie przypomniał.
jakby zaczął sobie inne rzeczy przypominać to by pewnie podzielił los chorążego Remigiusza Musia który był zbyt wylewny w zeznaniach tego co widział i słyszał.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.10.2013 o godz. 07:22.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.10.2013, 19:27
Glenn Jřrgensen:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/63756...ymi-w-raporcie
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 03.10.2013, 07:27
yarow napisał(a):Wyświetl post
Glenn Jřrgensen:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/63756...ymi-w-raporcie
bla bla bla.. to już jest nudne.. kolejny nawiedzony Glenn Jorgensen chce się wybić na Smoleńsku..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 09.10.2013, 16:20
"Jeden z kluczowych dowodów na potwierdzenie zamachu smoleńskiego został sfałszowany poprzez obróbkę zdjęcia w komputerze oraz wykorzystany przez członka zespołu parlamentarnego Antoniego Macierewicza, prof. Wiesława Biniendę do argumentacji o rzekomym zamachu bombowym na samolot TU-154M" - pisze w oświadczeniu Maciej Lasek, przewodniczący zespołu ds. wyjaśniania przyczyn katastrofy smoleńskiej.

Lasek zapowiada, iż jego zespół złoży wniosek do prokuratury o ustalenia autora tego fałszerstwa. "To niedopuszczalne, aby na tego rodzaju materiałach źródłowych członkowie zespołu Antoniego Macierewicza budowali swoje hipotezy i wprowadzali w błąd opinię publiczną" - czytamy dalej.

Chodzi o materiał zamieszczony w prezentacjach przedstawianych przez prof. Wiesława Biniendę pokazujący lewe skrzydło samolotu, które nie ma zniszczonej krawędzi natarcia, a jedynie dziurę w środku skrzydła. "Jego zdaniem to dowód na hipotezę o wybuchu, który był przyczyną katastrofy rządowego TU-154 w Smoleńsku. Rzeczywiste zdjęcia z rekonstrukcji urwanego skrzydła wyglądają inaczej. Wyraźna różnica na zdjęciach wykorzystywanych przez prof. Biniendę wynika z manipulacji w ułożeniu fragmentów zniszczonego skrzydła i twórczego potraktowania zdjęć" - podkreśla Lasek.

Macej Lasek w dalszej części oświadczenia zaznacza, iż "zespół parlamentarny posła Antoniego Macierewicza sięgał już w sposób wybiórczy do materiałów, które wyjaśniają przyczyny katastrofy, a które zostały zawarte w końcowym raporcie Komisji Millera, by na podstawie ich dowolnie prowadzonej analizy manipulować opinią publiczną". "Tym razem mamy do czynienia z manipulacją na podstawie fałszywego materiału źródłowego" - podkreślono w komunikacie.

Kolejny dowód na to ,że Macierewicz zamiast coś wyjaśnić to perfidnie kłamie i mataczy...
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.10.2013, 20:21
"Jeden z kluczowych dowodów na potwierdzenie zamachu smoleńskiego został sfałszowany poprzez obróbkę zdjęcia w komputerze oraz wykorzystany przez członka zespołu parlamentarnego Antoniego Macierewicza, prof. Wiesława Biniendę do argumentacji o rzekomym zamachu bombowym na samolot TU-154M" - pisze w oświadczeniu Maciej Lasek, przewodniczący zespołu ds. wyjaśniania przyczyn katastrofy smoleńskiej.

Lasek zapowiada, iż jego zespół złoży wniosek do prokuratury o ustalenia autora tego fałszerstwa. "To niedopuszczalne, aby na tego rodzaju materiałach źródłowych członkowie zespołu Antoniego Macierewicza budowali swoje hipotezy i wprowadzali w błąd opinię publiczną" - czytamy dalej.

Chodzi o materiał zamieszczony w prezentacjach przedstawianych przez prof. Wiesława Biniendę pokazujący lewe skrzydło samolotu, które nie ma zniszczonej krawędzi natarcia, a jedynie dziurę w środku skrzydła. "Jego zdaniem to dowód na hipotezę o wybuchu, który był przyczyną katastrofy rządowego TU-154 w Smoleńsku. Rzeczywiste zdjęcia z rekonstrukcji urwanego skrzydła wyglądają inaczej. Wyraźna różnica na zdjęciach wykorzystywanych przez prof. Biniendę wynika z manipulacji w ułożeniu fragmentów zniszczonego skrzydła i twórczego potraktowania zdjęć" - podkreśla Lasek.

Macej Lasek w dalszej części oświadczenia zaznacza, iż "zespół parlamentarny posła Antoniego Macierewicza sięgał już w sposób wybiórczy do materiałów, które wyjaśniają przyczyny katastrofy, a które zostały zawarte w końcowym raporcie Komisji Millera, by na podstawie ich dowolnie prowadzonej analizy manipulować opinią publiczną". "Tym razem mamy do czynienia z manipulacją na podstawie fałszywego materiału źródłowego" - podkreślono w komunikacie.

Kolejny dowód na to ,że Macierewicz zamiast coś wyjaśnić to perfidnie kłamie i mataczy...
Wiedziałem, że Pan Lasek na taki target jak AS82 może liczyć

Notatka specjalnie dla Ciebie i Tobie podobnych osób:

http://bbudowniczy.salon24.pl/539663...esora-biniendy
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 10.10.2013, 09:50
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem, że Pan Lasek na taki target jak AS82 może liczyć

Notatka specjalnie dla Ciebie i Tobie podobnych osób:

http://bbudowniczy.salon24.pl/539663...esora-biniendy
Już ci pisałem ,że jesteś dobry w tych retorycznych gierkach . Patrząc na adres ,to jest twój blog (czy coś w ten deseń) na którym "tłumaczysz" wszystkim o co tak naprawdę chodzi ,serwując takie estetyczne wpisy gdzie są: zdjecia ,cytaty ,coś jest podkreślone ,coś jest w kółeczku ,i przez to się chcesz uwiarygadniać. Tym razem jak rozumiem ,rzecz się rozchodzi o słowo "rekonstrukcja". Oczywiście sprytnie odchodzisz od tego ,że ta rekonstrukcja zdjęcia (zapewne celowo tak zrobiona aby uwiarygodnić jakieś wybuchy) mija się z rzeczywistym stanem faktycznym i związku z tym wszystko co potem mówi Binienda nie ma tak naprawdę znaczenia. Bronisz jego błędnej metodologii badań ,broniąc tylko tego ,żeby go tylko nie nazywać oszustem i fałszerzem ! Co potwierdzasz w tym fragmencie:
Podsumowując :Można dyskutować na temat zasadności lub nie dokonanej rekonstrukcji fotograficznej, podważać lub zachwalać jej merytoryczność, ale nie ma mowy o jakimkolwiek fałszerstwie.
Stwierdzasz ,że można podważać zasadność i merytoryczność ale nie można mówić o żadnym fałszerstwie
Równie dobrze możesz iść do wróżki i poprosić ,żeby ci postawiła Tarota i powiedziała czy był wybuch czy nie , bez względu na to co ci wyjdzie w kartach (zasadność i merytoryczność) nie możesz jej oskrażyć że kłamie i oszukuje bo przecież ona wróży w dobrej wierze i najlepiej jak umie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.10.2013, 10:06
Kolejny dowód na to, że te komisje, czy zespoły wróżą z fusów. Rekonstrukcja rekonstrukcją, ale sprzeczka trwa o jakieś wyimaginowane odtworzone obrazki, które nijak się mają do poszlak, czy dowodów. Kija warci są ci wszyscy eksperci.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 10.10.2013, 10:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kolejny dowód na to, że te komisje, czy zespoły wróżą z fusów. Rekonstrukcja rekonstrukcją, ale sprzeczka trwa o jakieś wyimaginowane odtworzone obrazki, które nijak się mają do poszlak, czy dowodów. Kija warci są ci wszyscy eksperci.
Dokładnie ,ważne żeby sie napierdalać POLITYCZNIE Smoleńskiem po łbach
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.10.2013, 10:20
Widzę, że Laskowa pożywka łyknięta...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów