|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Obiektywizm... Widzisz - Ty od samego początku tego tematu nie zadałeś sobie trudu, by przyswoić dostępne raporty czy analizy. Twoja wiedza opiera się na tym, co napisze Wybiórcza albo wyduka Lasek. BB wszystkie brednie GW wypunktował, pokazał jaką piękną manipulacją posłużyła się michnikowa gazetka (a co za tym idzie wykazał jakie głupstwa łyknąłeś).
Z Tobą poważnie dyskutować nie można, bo jesteś na poziomie debila pysia czy innego Szpena. Powtarzasz brednie, które sto razy były dementowane, stąd prowadzenie z Tobą rozmowy jest bezcelowe. ps. Tak - Lasek wypunktował Macierewicza Szkoda, że nadal ten wielki specjalista badań żadnych nie wykonał, które choć w części potwierdziłyby jego banialuki albo podważyły analizy Biniendy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
AS82 napisał(a):
Niestety, nikt nie jest bardziej obrzydliwy w wykorzystywaniu tej tragedii jak PALIKOTowcy i POwczycy: ![]() ![]() I właśnie w tym cały ambaras, że od 2 dni nie można od Ciebie wyciągnąć czym ta Komisja Laska i GW ich wypunktowała. Jak to było? "Wiem.... ale nie powiem" ![]() Pierwsza Twoja mądra wypowiedź w tym temacie Pragnę szczerze pogratulować ![]()
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 19.09.2013 o godz. 20:30.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Lasek i jego komisja to ludzie ,którzy w lotnictwie siedzą całe życie, są pilotami , znają maszyny , badali wiele wypadków lotniczych , mówiąc krótko zjedli na tej tematyce zęby . Po drugiej stronie stanęli ludzie którzy aby sie uwiarygodnić opowiadali ,że w dzieciństwie widzieli wybuchające stodoły albo którzy mówią o ładunkach wybuchowych w gaśnicach. Panie z czym do ludzi ? Lasek dziś potwierdził ,że teorie i badania Biniendy i jego kompanów są w wielu miejscach błędne i sprzeczne ,i powiedział ,że już nawet nie chce z tymi "ekspertami" rozmawiać, nie dlatego ,że jest arogancki tylko dlatego ,że po prostu nie ma z kim i o czym. I takie są fakty.
Ja na tym kończe rozmowe w tym temacie ,bo nie mam zamiaru uczestniczyć serialu o Smoleńsku reżyserowanym przez Macierewicza. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A jakież to ma kompetencje Lasek, żeby pouczać Biniendę w szeroko pojętej kwestii "wytrzymałości materiałów"? Czy Twój mózg jest w stanie pojąć, że badaniami katastrof lotniczych zajmują się specjaliści z różnych dziedzin? Binienda zajął się swoją działką, wykonał odpowiednie analizy i obliczenia, przedstawił swoje wnioski. Co zrobił Lasek oprócz paplania w mediach?
Jak pisze gazeta "doświadczenie Macieja Laska w badaniu zdarzeń lotniczych robi wrażenie tylko z pozoru. Pracując w Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych od 2002 roku, zetknął się z wieloma wypadkami lotniczymi, ale wyłącznie małych samolotów, szybowców, balonów itp." http://fakty.interia.pl/raport-lech-...ampaign=chrome Nie jestem w stanie zweryfikować powyższego artykułu (chociaż w sumie co tu weryfikować - czy w Polsce w ostatnich latach mieliśmy poważne katastrofy lotnicze?), ale jeśli jest prawdziwy no to z Laska "szpec" że ho ho ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.09.2013 o godz. 07:07.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Badał katastrofę balonu meteorologicznego w Pacanowie i tam zdobył niezbędne doświadczenie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy wywiad z prof Binienda na temat artykułu w GW oraz danych wejściowych do jego badań.
Polecam! Fragment: Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Władze Politechniki Warszawskiej i krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej wydały oświadczenie, w którym informują, że pracujący u nich eksperci z zespołu Macierewicza - profesorowie Jacek Rońda i Jan Obrębski - nie są specjalistami w zakresie badań katastrof lotniczych.
"Zgodnie z naszą wiedzą zarówno prof. Jacek Rońda, jak i prof. Jan Obrębski nie są specjalistami w zakresie badania przyczyn katastrof lotniczych. W ramach stosunków pracy obowiązujących ich w Akademii Górniczo-Hutniczej jak i Politechnice Warszawskiej Panowie Profesorowie nie prowadzą badań związanych z tą tematyką. Zajmują się z powodzeniem informatyką, mechaniką, mechaniką budowli i wytrzymałością materiałów budowlanych" - napisały w oświadczeniu zamieszczonym na stronie uczelni władze Akademii Górniczo-Hutniczej i Politechniki Warszawskiej. Dalej rektorzy uczelni wyjaśniają: "Jakiekolwiek poglądy i opinie przekazywane opinii publicznej formułowane przez Panów Profesorów, dotyczące wyjaśnianie przyczyn katastrofy lotniczej w Smoleńsku, traktować zatem należy wyłącznie jako ich prywatny pogląd, niezwiązany z działalnością naukowo-badawczą prowadzoną przez nich na naszych uczelniach". W oświadczeniu czytamy także: "Każdy pracownik uczelni ma pełne prawo do formułowania swoich poglądów i opinii, jednak publiczne głoszenie przez naukowców tez niezwiązanych z ich działalnością badawczą nie może być podpierane autorytetem uczelni, na których pracują. Takie postępowanie może bowiem godzić w dobre imię renomowanych instytucji, które są miejscem pracy wspomnianych Panów Profesorów. (...) Politechnika Warszawska prowadzi różnego rodzaju badania związane z tematyką lotniczą, jednakże każdorazowo do ich wykonania desygnuje właściwych w tej materii specjalistów; przebieg prac jest sformalizowany, podobnie jak i informowanie o ich wynikach. Akademia Górniczo-Hutnicza w ogóle nie prowadzi badań czy ekspertyz związanych z wyjaśnianiem katastrof lotniczych". Już nawet ich pracodawcy się od nich odcinają w tej kwestii . Czekamy na reakcje Antka pewnie powie ,że to "Bezprecedensowy atak polskiej nauki na polską naukę" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pracodawcy muszą się odciąć żeby dostać kasę od Kudryckiej z Ministerstwa. Zapewne dostali taką instrukcję bo w jednym czasie wpadli na ten pomysł "oświadczenia"
. Naukowcy nie muszą być specjalistami od katastrof, wystarczy, że znają się na termodynamice czy specjalistami od materiałów. iTępota niektórych ludzi jest powalająca. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
AS myśli, że jest taki wydział na polibudzie - "katastrofy lotnicze"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja czekam na dementi University of Toronto w sprawie profesora Pawła Artymowicza, naukowca od Laska, powszechnie szanowanego......astrofizyka. Jego najsłynniejsze publikacje to:
"Fale gęstości w galaktykach" "Oddziaływania dysków astrofizycznych z układami gwiazdowymi i planetarnymi " "Astrofizyka układów planetarnych" Przydałoby się również dementi Mnisterstwa Transportu ws Agaty Kaczyńskiej, członkini zespołu Laska, specjalisty w zakresie wyszkolenia, budowy i eksploatacji spadochronów i paralotni. Czekam także na dementi Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych, w sprawie Pana magistra Laska, który nigdy niestety nie badał katastrofy dużego samolotu, gdyż "pracując w Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych od 2002 r., zetknął się z wieloma wypadkami lotniczymi, ale wyłącznie małych samolotów, szybowców, balonów". ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wyobrażacie sobie jaką pożywkę miałoby stadko lemingów, gdyby któryś z ekspertów od Macierewicza był astrofizykiem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno byliby zachwyceni - kosmiczny zespół Antoniego Macierewicza !
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Teraz się okazuje ,że jest układ między najlepszymi polskimi uczelniami a Kudrycką.Kudrycka szantażuje uczelnie i mówi:" albo się odetniecie od ekspertów Macierewicza ,albo nie dostaniecie dotacji" . Twój stopień podejrzliwości i szukania spisków ociera sie już o psychiatryk . Wszystkie siły się sprzysięgły przeciwko niezłomnemu Antoniemu... Politechnika Warszawska prowadzi różnego rodzaju badania związane z tematyką lotniczą, jednakże każdorazowo do ich wykonania desygnuje właściwych w tej materii specjalistów; przebieg prac jest sformalizowany, podobnie jak i informowanie o ich wynikach
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trafne i rzeczowe wypowiedzi Artymowicza
Potrafisz je chociaż przytoczyć? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=11157c
Masz poczytaj se ,choć i tak wiem ,że to nic nie da... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już 11.04.2011 r rano (!) Pan Profesor wiedział co się stało w Smoleńsku. Cytat:
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Żenada kmiotku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serek, o czym tu dyskutować....Przecież doświadczenie Pawła Artymowicza w badaniu katastrof jest bezcenne
![]() "Badał pan kiedyś amatorsko lub bardziej profesjonalnie jakieś katastrofy lotnicze?" ""Yyy, oczywiście, to nie była pierwsza katastrofa, o której myślałem" http://www.tokfm.pl/Tokfm/10,115170,...taleniach.html ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pamięć mnie chyba nie myli... to czasem nie Artymowicz uważał - do czasu - Szuladzińskiego za wyjątkowej próby eksperta?
ed. Nie widziałem tego wywiadu... Niestety po nim wiadomo, że AS ma rację - nie dość, że Artymowicz myśli o katastrofie w Smoleńsku, to jeszcze myślał i interesował się katastrofą w Mirosławcu. Ekspert!
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.09.2013 o godz. 19:33.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
A co do wypowiedzi profesora ,to jest to wypowiedź w stylu Rońdy który swoje stanowisko argumentuje tym że Rosja to bandycki kraj , od razu widać ,że ma sie do czynienia nie z niezależnym naukowcem , tylko z zacietrzewionym Pisiorem.. Wybacz , linku z Gazety Polskiej albo Naszego Dziennika ci nie wkleje ,bo tam są wieści jedynie o zamachu i spisku Tuska z Putinem ,tacy rzetelni naukowcy jak Artymowicz tam nie mają wstępu.Po prostu to nie po linii wyborczej i propagandowej tych gazet |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak widać po twoich wpisach - nie ma. Chłopie w jakim ty świecie żyjesz ? Wiele razy ta ekipa uwarunkowała przelanie kasy za taką a nie inna postawę. Najprostszy przykład dotacje dla mediów tańczących w rytmie podawanym przez Tuska. Tzw. reklama pozwalająca utzrymywać te pisma. Casus GW. Są granice głupoty ale ty je dawno już przekroczyłeś.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rzetelny naukowiec Artymowicz - czym się ten pan zasłużył, że z taką pewnością uważasz go za fachowca? Gość jest astrofizykiem, jakie ma kompetencje by pouczać Biniendę w kwestii wytrzymałości materiałów? Czy Artymowicz poczynił jakieś badania, symulacje by obalić tezy Biniendy? Czy Artymowicz ma jakiekolwiek kompetencje, by wdawać się w dyskusję odnośnie możliwego wybuchu z ekspertem od Macierewicza? Widzisz, mi nie chodzi o linki do "gazet internetowych" - są choćby blogi, ale tam nawet nie zajrzałeś. Podobnie jak nie przeczytałeś nawet 5 stron któregokolwiek raportu. Swoją wiedzę w tym temacie opierasz jedynie na artykulikach ze szmatławców.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.09.2013 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja po prostu widze ,że ten cały cyrk zwiazany ze Smoleńskiem ,który robi Macierewicz jest zwykła akcja polityczną ,która ma na celu zmobilizować elektorat i sprawić ,że PIS wygra wybory . Binienda i reszta tych profesorów jest tylko po to ,żeby uwiarygodnić to co robi Macierewicz . Do tego Gazeta Polska , Nasz Dziennik i kilka innych gazet które powstały na "nawozie smoleńskim" ma także uwiarygodnić i relacjonować to co robi Macierewicz .Cały przemysł smoleński ,który powstał do ataku na Tuska i PO i po to żeby PIS wygrało wybory. Patrząc na was i 30% spoleczenstwa ,które wierzy w zamach propaganda przyniosła skutki.
A teraz biore time-out jak w koszykówce , za dużo Smoleńska na jeden wieczór ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Do ustalenia pozostaje, kto ich do tego skłonił" Ufff, i bardzo dobrze. Masz zajęcie - posłanka Twojej ukochanej partii właśnie dała świetny wywiad....Pędź, może będziesz tym facetem który odmieni jej życie ![]() ![]() PS. Przepraszam za to zdjęcie w tym temacie, ale czytając kolejny dzień "mundrości" AS-a nie mogłem się powstrzymać. ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Grodzka w przeciwieństwie do Macierewicza nie kłamie bez zmrużenia okiem od 3 lat ,na grobach ofiar nie uprawia cynicznie polityki także w porównaniu z Macierewiczem porządna z niej babka
![]() PS Pisowskie kłamstwa zaczynają powoli wychodzić na jaw ,także mam nadzieję że na ostatniej prostej się PISowcy wy*ebią na tym Smoleńsku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() PS. Facet (kobieta), który przez wiele lat oszukiwał swoją rodzinę i żonę....tak, tak, wzór cnót i prawdomówności...
![]() ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Antek Policmajster ma takich speców w Komisji, jacy sie do niego zglosili...nie chlopa wina. W sumie to mu nawet współczuje ale sobie zasłuzył bez watpienia
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
raczej bym powiedział że jacy sie nie bali po tym jak w Zalewie Rybnickim odnalzeiono poćwiartowane zwłoki inż Eugeniusza Wróbla,zabójstwie Krzysztofa Zalewskiego czy samobójstwach Dariusza Szpinety oraz chor. Remigiusza Musia a na zawał zszedł dr. inż Włodzimierz Abramowicz (jeden z najlepszych na świecie specjalistów od zagadnień kontaktowych, czyli zderzenia obiektów takich jak samoloty, statki, samochody, z którego dokonań i programów zderzeniowych korzystały dziesiątki firm na świecie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.09.2013 o godz. 06:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Może napisałbyś coś o ekspertach drugiej strony? Lasek - ten co badał balony czy Artymowicz - wróżbita? A może pogadamy o tym wspaniałym pilocie od Millera, co to chciał na oparach dolecieć ale nie doleciał i malutkim samolocikiem ściął latarnię? Bininenda jest cenionym fachowcem w swojej dziedzinie, zajął się tym co potrafi, czyli zbadaniem możliwości urwania skrzydła przez brzozę. Tylko tyle. Co masz mu do zarzucenia? Czy nie zrobił badań i symulacji? Czy nie wykorzystał do tego specjalistycznego sprzętu? Dane? Użył dostępnych - nie dziwi Cię, że nikt nie chce udostępnić szczegółowych? Nie dziwi Cię, że nikt nie wykonał takich badań ze strony komisji Laska? Przecież mają dostęp do wszystkich potrzebnych danych - dlaczego nie zatrudnią neutralnych fachowców, nie zlecą im wykonania odpowiednich symulacji by ostatecznie tezy Biniendy włożyć między bajki? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Reżimowy propagandysta Kraśko zagoniony w Kozi Róg przez Maciarewicza
:http://wpolityce.pl/wydarzenia/62977...i-technicznych |
|
|