|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Saulowi talentu nie odbieram, gdyż jest to najciekawszy młody bokser jaki pojawił się chyba od czasów Warda. Rekord ma jednak nabity do granic możliwości przez ponad 20 walk jakie stoczył w Meksyku na początku zawodowej kariery w przeciągu zaledwie 2,5 roku. Wiemy dobrze jak wygląda to na Kubie, czy właśnie w Meksyku.
Atutów Saulowi nie odbieram. Jego szybkość, dynamika, czas reakcji, fenomenalne kombinacje, czy przejścia z obrony do ataku to absolutny top pięściarstwa. Natomiast stawiając go na przeciw zawodnika będącego w top3 ostatniej dekady, dysponującego jedną z najlepszych defensyw w historii zaczyna dostrzegać się jego mankamenty. Spójrzmy na TKO na topowych zawodnikach w ostatnich latach. Nie udało mu się położyć ani Trouta, ani Mosley'a, ani Hattona. Zawodnicy wybitni, ale półkę, bądź dwie gorsi od Floyda. Oglądając walki Saula widziałem, że nie nastawiał się on na kończenie walki jednym ciosem. Może to być problem w tej walce, gdzie sytuacji do wyprowadzenie dłuższej serii, albo nie będzie, albo będzie można policzyć je na palcach jednej ręki. Również należy wspomnieć o tym, że Saul nie ma doświadczenia w ringowych wojnach. Mimo tego, że ma w CV świetnych pięściarzy to w większości były to walki do jednej bramki, a nie taktyczna potyczka, gdzie przeciwnikiem będzie arcymistrz fauli, trash talkingu i brudnych zagrań. Floyd wygra taktyką, bo nikt inny jak on potrafi prowadzić walkę od A do Z nie pokazując żadnych oznak słabości. Taktycznie i na punkty kilkoma rundami. Piękna noc nas czeka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Floyd Mayweather Jr nadal królem boksu, Saul Alvarez pokonany w historycznej walce - ale jeden z sedziow dowalił tym 114-114 myslałem, że padne ze smiechu jak to usłyszałem a Floyd do kamery WHAT THE FUCK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
moment jak Alvarez wywalił w liny gdzie ułamek sekundy wcześiej stał Floyd i spojrzenie Maywethera na tą lię to wizytówka tej walki, tylko czy to na czysto ? przed walka z Mosleyem były testy od Paquiao domagał sie testów
|
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mistrz zlał ucznia.. to jeszcze nie ta pora dla rudzielca he. Dopóki Floyd sam nie skończy kariery to nikt go nie pokona. Taka prawda. A ta sędzina co wytypowała remis to chyba od Fryzjera albo Sauerlanda ha ha
Powód: czcionka..
Ostatnio edytowane przez _bzyku_ : 15.09.2013 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Remis punktowała C.J Ross, sędzina która wsławiła się też kontrowersyjnym werdyktem, który dał zwycięstwo Bradleyowi nad Pacquaio. Dziś dała Alvarezowi m.in rundę 1 i 3, a jeśli Canelo zadał tam 5 czystych ciosów to jestem święty.
mitmichael - z tym rekordem Marciano nieosiągalnym przez innych pięściarzy to taka trochę legenda, bujda na resorach. Swego czasu Julio Cesar Chavez senior miał bodajże rekord 87-0-0 i zremisował ze wspaniałym Pernellem Whitakerem. |
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
^Właśnie teraz doczytałem newsy - ładne wałki kręci pinda jedna i to w dodatku w walkach o taką stawkę. Powinna być dożywotnia dyskwalifikacja i po zabawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
HBO Punktowało bodaj 115-112 lub 116-112 dla Meksykanina. W ramach ciekawostki.
Fail, tak na prawdę oglądałem powtórkę jakieś innej walki w chujowej jakości podpisanej że to walka murzyna z meksykańcem, która była wyjątkowo wyrównana. hbo nie miał praw do tej walki chyba.
Ostatnio edytowane przez Flinston : 15.09.2013 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o doświadczenie, taktykę, umiejętności i głowę to była przepaść. Floyd nie miał od dawna tak łatwego rywala, który ani przez moment mu nie zagroził. Khan, czy Bradley mogą narobić więcej strachu niż Alvarez.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Było jak piszesz... Jestem bardzo zdziwiony i zawiedziony postawą Alvareza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wachu jako sparingpartner Davida Heya przed walką z Furym
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SFKE3Yo-CwU |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spodziewałem się także, że Alvarez zaboksuje ciut lepiej. Ciut co nie znaczy, że da równorzędną walkę.
PS. Fajny film. Kozaki. Widzę już marmoladę pt. Fury. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
to mamy o jednego boksera mniej do oglądania ... albo inaczej będziemy oglądać przeciwników Pana Artura S. >
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ale o czym Ty ku...piszesz...
Artek ma calkowita racje... Nie masz znajomym z Craxy ,nie podjaesz im reki Glupoty debili z SKWK już nie pierwszy raz została pokazanaa w calosci.. I do panow z SKWK...czy Wisła to Wasz klub na wylacznosc ?Czy to Wy tylko decydujecie co i jak Powalilo Wam się we lbach...To może teraz jeszcze na meczu podejdzie do chlopakow z Sharksow i kazcie im prowadzic ku... doping... DEBILE.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
znajomych z kałuży w Krakowie ma prawie każdy. Ale nie każdy zadaje sie pewnymi typami z tej szmaty...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co Ty gadasz, Szpilka to pozer. Nie znam gościa więc opieram się tylko na poszlakach. Pewnie na początku przed karierą bokserską był spoko gościem ale po wyjściu zaczęła się właśnie kariera, kasa i show. Wybił się na swoim życiorysie i tyle. Ta cała historia z chuliganem, grypserem fajnie się sprzedała, ot tyle.
A później to już tylko występy u Majewskiego czy innego jełopa Wojewódzkiego, pajacowanie w tych programach. Strona na pejsbooku i sweet focie. Spięcia (pewnie pod publiczkę) z rywalami na ważeniu czy z Zimnochem. Przecież on zawsze w wywiadach mówił, że dla niego nie liczy się klub tylko przyjaciele więc komu on kibicuje, Wiśle czy kolegom? I tak to później jest jak się chuja wie o sprawach kibicowskich a się udaje kibica. Opaska wierność na nadgarstku a ma przyjaciół wśród żydów hehe Idzie na mecz WKSu żeby sobie pogadać z przyjaciółmi z Widzewa itp Śmieszne to. Pojebało mu się we łbie i tyle. Albo się jest kibicem Wisły albo przyjacielem żydów, albo się szanuje zgody albo się odwala jakieś głupoty na meczach zgodowiczów, albo się wspiera Wisłę albo się mówi do osób co zbierają do puch "spierdalaj". Nie widzisz, że Szpilka od pewnego czasu to pajac i produkt marketingowy? W ubraniu więźnia na ring już wychodził, w śmiesznych gaciach na ważenie już wychodził, co dalej? Może zdjęcie na pejsa w stroju Borata z dziewczyną? On zamiast się zająć boksem zajął się pajacowaniem bo z tego jest kasa. Zamiast walczyć to .......i o tym, że będzie mistrzem. Pewnie wie, że nim nie będzie więc robi szopkę bo jak pisałem na tym da się zarobić. Życiorys ma zajebisty, jak nikt inny więc nie musi być super bokserem, wystarczy show i na polskim poletku kasę zrobi. Szkoda, że wykorzystał w ten sposób swoją przeszłość. Szkoda, że się zrobił taki medialny bo nie przystoi normalnemu człowiekowi wchodzić w ten smieszny świat ciot z tv. PS I to się szanuje w świecie kibicowskim, że są jakieś zasady. To ans odróżnia od judovii. Dla Szpilki widać zasady ważne nie są. Kreował się na kibica Wisły ale nie przeszkadzało mu to być przyjacielem żydów. Dziwne, że żaden przyjaciel go na mecz sracovii nie wyciągnął. To by był gest ze strony Artura. kibol Wisły ale przyjacielowi nie odmówi i pojawia się na Kałuży hehehe
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.09.2013 o godz. 18:24.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co oczywiście nie oznacza, że mam się wielbić z Craxa, ale jak widać po tym naszym choćby forum to wielu Wiślaków chętnie dojebało by innym Wiślakom bo coś tam i tak jest w każdym klubie. I tak jak ktoś chce komuś dojebać nie będzie patrzył komu kibicuje i tyle. LICZY SIĘ KTO JAKIM JEST CZŁOWIEKIEM I JAK TRAKTUJE INNYCH, A NIE KOMU KIBICUJE. Edit: JAROO1 W większość się z Tobą zgadzam, że Szpilka więcej robi szumu, niż boksuje ktoś go tak prowadzi i w sumie to koniec tematu powinien być bo tej osobie właśnie chodzi o to żeby ludzie o tym mówili. ![]() Edit2: Serek.c2: Sądzę że pewnie chodzi o kogoś kto ściga naszych to wtedy powinno to być w prost powiedziane i potępione.
Ostatnio edytowane przez Wsciekly Pies : 19.09.2013 o godz. 18:27.
![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze tylko chciałbym dodać że smutne jest to że wyciera sobie gębę naszym kochanym klubem. Przedtem był to prolans w stronę badboya, a teraz ta sytuacja z opaską. Przecinając ją sam sobie zaprzeczył i przekreślił co tam jest napisane.
![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kibicowska afera ze Szpilką była nieunikniona, chyba jakoś znam się na ludziach i przeczuwałem że prędzej czy później dojdzie do tego typu sytuacji. Nigdy nie byłem jego fanem (co chyba było widać po moich komentarzach) więc na szczęście moje nastawienie do niego drastycznie się nie zmienia. Jak za nim nie przepadałem, tak dalej za nim nie przepadam i tak zostanie.
Stanowisko SKWK znamy, ciekawe co na to wszystko wiślacka ekipa z Chicago, tam Artur był niemal wielbiony (może się mylę, ale taki obraz mam z tego co widać było na różnych filmikach przed jego ostatnią walką) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
wielbiony? za kazdym razem poprostu spotykalismy sie przed walka wazenia trening itp dopingowalismy go jako goscia zwiazanego z Wisla co mocno pod....ialo innego boksera z chicago urodzonego w radomiu co mu ptak na reke nasral. rownie dobrze mogl bys napisac ze wielbimy Eweline Kobryn bo kilku krotnie grajac w
chicago bylismy grupa osob w barwach na jej meczach i jak sama powiedziala ucieszyla sie widzac nas i slyszac kilka razy.
Ostatnio edytowane przez piotrek chicago : 19.09.2013 o godz. 23:56.
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
OK, dzięki za wyjaśnienie, tak jak napisałem, zakładałem, że moje wrażenie może być mylne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Praktycznie niejednokrotnie była cięta podczas ściągania rękawic więc od jakiegoś czasu jej nie nosił, co przyznał w jakimś wywiadzie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Wiesz przecinając ją niechcąco przy ściąganiu a mówiąc wprost przeciąłem ją to różnica i pokazuje w pewien sposób kim on jest.Niby głupia opaska z silikonu ale symbol sie liczy.Niech wydupca z tą swoją dętką co śpiewać nie potrafi.
Ostatnio edytowane przez Pan_Wątrobian : 20.09.2013 o godz. 12:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś byłem osamotniony w boju, a teraz będę miał tylu kompanów w "hejtowaniu" Szpilki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie moje klimaty ale jeśli się czyta to co pisze, obecna sytuacja nie powinna być zadnym zaskoczeniem:
------------------------- 9 sierpnia 2011 - 17:15 http://www.weszlo.com/news/7501-Artu...lego_chuligana Niedawno jeszcze chodziłeś z opaską „Wierność”. No, chodziłem, chodziłem… Przestała mieścić się na ręce? Nie no, ale miałem trochę pecha… Jak byłem w Stanach, to mi ją rozcięli przy ściąganiu tape’ów. Dwa razy. Więc mówię – nie będę tego nosił, bo i tak rozetną. A wierność to i tak bardziej moi przyjaciele niż Wisła. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Możecie mnie zjechać, ale dla mnie - OD ZAWSZE - to nie bokser, tylko celebryta.
Ogólnie te całe "Wojaki" Pana Kołodzieja, to są karykatury pięściarzy - przykład najbardziej przereklamowanego junior ciężkiego - Kołodzieja, czy Guliwera z naszego miasta. Jedynym w miarę ogarniętym pięściarzem w tej grupie Ulrich, jest Diablo. A wracając do Szpilki - z kim tak naprawdę on walczył? z dziadkami na dorobku? czy z journeymanem Molllo, który go potrafił usadzić? Jak taki kozak, to niech wyjdzie do - co prawda - pompowanego Wildera, który by go posadził w minutę, mimo że technicznie też jest póki co surowy. |
|
|