The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2013, 11:51
Bo tutaj pojawia się problem odwieczny. Czy lokalny wróg w obliczu wroga zewnętrznego przestaje być wrogiem. Dla jednych tak dla innych nie. W Krakowie gdzie tradycja lokalnej rywalizacji jest dłuższa niż niepodległość Polski trudno się spodziewać, że nagle zapanuje miłość zwłaszcza, że pasiaki zamiast myśleć jak sobie pomóc żyją tym jak zaszkodzić Wiśle. Klasyczna fobia wtłaczana do pejsatych głów od najmłodszych lat. Dlatego uważam że nie ma co dawać prostakom pretekstu do pasienia ich kretyńskich wyobrażeń, wdając sie w wyścig bluzgów. Chamstwu i prostactwu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.09.2013, 13:19
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Powracając do tematów czysto piłkarskich: ...
Też wolę w tym temacie pisać i czytac o sprawach piłkarskich
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.09.2013, 14:13
a kiedy było ostatnio łatwo grac nam na kałuży ? Nawet jak wygrywaliśmy (choć nigdy różnica więcej niz 1 gola w ostatnich latach). Panowie, dobrze wam radze, ostudźcie zapały bo na papierze to i Barcelona wyglądała lepiej jak wyjechała z Krakowa na tarczy. Papier nie gra. To będzie dyspozycja dnia, widzimisię sędziego, szybka bramka itd.

Ja osobiście zadowolę sie remisem (najlepiej 0-0 żeby Misiek passe podtrzymał). Sory panowie.

Idealnie byloby ich przetrzymac , zeby sie wyszumieli. Bo to ze rzuca sie na nas jak arab na kurs pilotażu - to pewne. Naszym atutem jest kondycja w ostatnich 20 minutach meczu,
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 17.09.2013 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.09.2013, 14:27
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
.... ja zwróciłem uwagę (może za trwado i zbyt dobitnie), że w tym momencie przed derbami, w takiej atosferze nienawiście ze strony kałuży wobec Wisły, jest nierozsądne pisać pełną nazwę tej szmaty ....
domin ... żeby była jasność: ja szanuje takich kibiców jak Ty ..... tylko że odpowiadanie nienawiścią i pogardą na to samo w konsekwencji doprowadza potem do tragedii ... ktoś w końcu musi powiedzieć: ok wróg ale jakieś granice trzeba wyznaczyć ... one są inne na ulicy, w emocjach gdzie bluzgi jakoś ujdą ... ale już latanie ze sprzętem ? jak już nie szanujesz własnego życia to pomyśl o osobach ci bliskich ...
inne są granice na forum gdzie wybacz ale bluzgi wyglądają na trochę sztuczną napinkę ...
Nie obrażaj się bo ja na pewno jestem kibic nie czający do końca "klimatów kibicowskich" przed derbami, i chociaż czuję specyfikę tego meczu to jednak uważam że na forum lepiej pogadać o zniszczeniu Cracovii w sportowej walce ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.09.2013, 14:37
Temat derbowy, a tu posty w stylu ,,zadowolę się remisem" ,,remis biorę w ciemno"... ehh...
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 17.09.2013, 15:55
Derby to derby. Niezależnie od miejsca w tabeli zawsze rządzą sie woimi prawami. Mamy ten plus że Franek nigdy nie grał w derbach Krakowa i na pewno zmotywuje piłkarzy do walki jeszcze bardziej niż przed normalnym meczem. Nie zdziwi mnie jak Craxa zagra w sobotę najlepszy mecz sezonu. Z wynikami pokroju 3:0 to bym polemizował. Mi skromne 1:0 wystarczy choć nie powiem i wyższe zwycięstwo tym większa radość

Zwycięstwo i zaangażowanie najważniejsze. Styl trochę mniej. Jak ktoś wcześniej gdzies powiedział: "O stylu po tygodniu zapomnimy a punkty zostaną."
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.09.2013, 20:36
Jeszcze dodam, że dla mnie pod względem wrogości na równi traktuję sąsiadkę i legię - bo po prostu nie cierpię tego promowanego na siłę warszawskiego klubiku, tej pieprzonej reporterskiej kliki, która tylko patrzy jak w Wisłę przywalić i na każdym kroku czeka na każde nasze potknięcie, żeby nam je wytknąć i nas wyśmiać.

Myślicie, że dlaczego Wisła miała ostatnimi czasy taką złą prasę

Także bardziej chyba mi jednak zależy na wyniku meczu z legią, niż z cracovią. Tak, żeby wkopać i sponiewierać tą krawaciarską mendę, żeby zewsząd z prasy lament się wylewał, że jak to możliwe, że legiunia gorsza od Wisły. Żeby te wszystkie mendy co kręciły atmosferę upadku Wisły musiały to odszczekać po stokroć.

Nie czuję się przez to gorszym kibicem Wisły od Ciebie czy od Domina.
Reasumując w lidze :
Wisła Legia 3:0
Wisła Cracovia 3:0
resztę można przegrać
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.09.2013 o godz. 21:02.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.09.2013, 07:20
Jeszcze 3.5 dnia do pierwszej odsłony najważniejszego dwumeczu sezonu. Z każdą godziną ciśnienie wzrasta. Wali mnie, czy będzie to 7:0 czy 1:0, ważne aby wygrać z parchami. JżS Wisła Pany!!!
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
schranzwerker
Member

Od: 08.2010

Stary 18.09.2013, 07:55
Ten mecz międzypaństwowy musimy wygrać. Mam nadzieję że będzie hymn Polski podczas wejścia do hipermarketu
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 18.09.2013, 08:56
co poniektórzy: dajcie sobie po razie i po temacie...
zdjęcie z ostatniej chwili: http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24578/db_kaufland_640.jpeg pilnują swojego dobytku
P.s. w Kauflandzie są jakieś promocje? Bo ponoć ostatnio WG dostała 150 puszek do malowania za free?

JżM!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.09.2013, 12:13
Ponapinaliście się...
A teraz może jednak piłkarsko: jak naprawde gra Cracovia/stara k... *?
Wisłazwe nie zrobił tym razem żadnej analizy gry przeciwnika/wroga*
Ktoś widział może jak gra nasz rywal/śmiertelny wróg*?
Gdzie są dobre strony i największe zagrożenie ze strony przeciwnika derbowego/tej szmaty*?
Na co powinnismy zwrócic najwięcej uwagi?
Jakie są słabe punkty Cracovii/żydowstwa*?

------------
* niepotrzebne skreślić
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.09.2013, 12:42
Derbów nie wygrywa się w nogach tylko w głowach. Jak nasi będą odpowiednio zmotywowani to nie obawiam się o wynik. Dopiero w takich meczach mogą pokazać charakter. Jedyny atut rywala to własne boisko i 100% bluzgi, bo nie wiem jak to podziała na niektórych piłkarzy.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 18.09.2013, 12:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ponapinaliście się...
Gdzie są dobre strony i największe zagrożenie ze strony przeciwnika derbowego/tej szmaty*?

------------
* niepotrzebne skreślić
To akurat nie jest wazne. Wazne zeby zapakowac jak najwiecej do ichniejszego kurnika, tak z 5 albo 6 i spuscic wode...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.09.2013, 12:52
A teraz może jednak piłkarsko: jak naprawde gra ....
* niepotrzebne skreślić
Dorzucę ze swojej strony ze musimy grac swoje i iść po swoje.

Przyznam się, tak całkiem szczerze, iż nie interesuje mnie zupełnie jak gra sąsiadka więc nie oglądałem jej żadnego meczu dlatego tez nie jestem w stanie nic powiedzieć o naszym przeciwniku Dobrze czy nei, nie wiem. Natomiast ... patrząc na nasze dotychczasowe występy ... nawet jak w Szczecinie gospodarze mieli dzień konia to remis był nasz.

Jeśli więc będziemy grali swoje i nie będziemy mieć zwyczajowego 'pecha' to będzie OK. Nie musimy i nie powinniśmy patrzeć na sąsiadkę tylko na siebie. Jak psychicznie damy radę to sportowo też. Statystyki w końcu są nasze.

Edit:

MK85 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wikipasy.pl/images/thumb/...alik_FC_13.jpg
myślę, że wygramy z gołęMbiami
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.09.2013 o godz. 14:14.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.09.2013, 12:53
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Derbów nie wygrywa się w nogach tylko w głowach. Jak nasi będą odpowiednio zmotywowani to nie obawiam się o wynik. Dopiero w takich meczach mogą pokazać charakter. Jedyny atut rywala to własne boisko i 100% bluzgi, bo nie wiem jak to podziała na niektórych piłkarzy.
Guerrier sie zalamie po tych bluzgach...
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 18.09.2013, 12:57
Ponapinaliście się...
http://www.wikipasy.pl/images/thumb/...alik_FC_13.jpg
myślę, że wygramy z gołęMbiami
z mojej strony już tyle
jak im się chce, w meczu zazwyczaj 2-3 setki mają (Legia, Zawisza)... ale też i farta (Lech)...
też bym nie zrobił
tak jak wcześniej napisałem, okazje mają, ale rzadko kiedy je wykorzystują. Obrona nie powala i Sarki z Donaldem mogą zrobić robotę, a Paweł będzie kończył dzieło...
wg mnie zawodnik z nr 10, marnuje się tylko w drużynie trenera pierwszoligowego... Też mieli jednego sensownego chłopa (nie pamiętam nazwiska, a nie chcę mi się sprawdzać), ale z nami nie zagra, bo kontuzje ma bidula...
przede wszystkim koncentracja na 200%, Legia sobie to odpuściła i po 10 min mogli mieć już 0:2... Środka pomocy nie mają, jedynie gra skrzydłami albo na aferę, na nic więcej ich stety nie stać
http://www.youtube.com/watch?v=cc_Ld6WEI8Q tylko nazwisko zmienić na Żytko
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.09.2013, 14:37
W sobotę WISŁA PANY, cracovia dziady !

A wracając do meczu na pewno będzie ciężko bo dla nich to najważniejszy mecz w rundzie którego pewnie nie będą chcieli przegrać, ale nam wystarczy skromne 0:1, byle 3 punkty były i aktakować lidera
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2013, 16:59
Według Kazia Moskala na papierze lepsza Wisła, ale stawia na bramkowy remis: http://lovekrakow.pl/aktualnosci/kaz...liza_3461.html
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.09.2013, 18:46
Każdy chyba się zgodzi, że piłkarsko bijemy sąsiadkę na głowę. Ale nie możemy zapominać, że derby to... Derby. Rządzą się własnymi prawami. Ileż razy to było, że w meczach z innymi szło nam świetnie, jechaliśmy prawie każdego, a w derbach wymęczone 1:0? Dlatego nie napalam się na jakąś demonstrację siły z naszej strony. Serce chce 3:0, ale rozum mówi, że będzie to skromne i ciężko wywalczone 1:0.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.09.2013, 19:42
Grantar napisał(a):Wyświetl post
temat derby powinien być jednak rozdzielony pomiędzy kibicowsko a piłkarsko ....
ciężko mi nawet pisać coś sensownego po wynurzenia jak powyżej ....
Smutne że moderatorzy tą żenującą napinkę popierają a określenie przeciwnika typu szmata sami stosują.
Mam poglądy prawicowe a nawet np jeśli chodzi o pewne rzeczy narodowe ale wybaczcie pisanie "żydach" ... "gazowaniu" jest po prostu kompletną głupotą.
Brawo moderatorzy !!! taki poziom trzymajcie
A o czym ty tutaj chcesz dyskutowac? Kogo normalnego w takim meczu obchodzi gra, taktyka czy poziom sportowy?
Maja roz....ic szmate i tyle.

Pewnie jestes z jakiegos Kalisza, Wlocawka lub Ciechocinka... dlatego nie rozumiesz co tak naprawde znacza dla nas Wislakow mecze z ta pasiasta ....a.

I nie zal sie na moderatorow, bo im mniej takich dialogowcow jak ty na R22 tym lepiej.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.09.2013, 19:42
Dobra, przyznaje się. Moim błędem było połączenie dwóch aspektów zarówno piłkarskich jak i kibicowskich w jednym temacie.

Błąd został naprawiony, być może za późno co jest z mojej winy.
Nie myli się ten co nic nie robi.

Stworzyłem osobny temat kibicowski w dziale ABG:

wis.la/xwktp

I wszyscy powinni być zadowoleni.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.09.2013, 20:35
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
A o czym ty tutaj chcesz dyskutowac? Kogo normalnego w takim meczu obchodzi gra, taktyka czy poziom sportowy?
Maja roz....ic szmate i tyle.
Oho, a niby jak mają rozp... szmatę? Bo mam wrażenie, że wygrywając mecz piłki nożnej. A w związku z tym trudno nie myśleć o grze w piłkę.

Napinacie się jak baranie jaja a, ....owaniem jeszcze nikt meczu nie wygrał
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.09.2013, 08:13
Przegląd prasy:

@ArturBarlinek
A proszę
@Mocny poprawione.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.09.2013 o godz. 13:21.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 19.09.2013, 08:17
Lukasz,
bardzo fajnie to przygotowałeś, dzięki

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.09.2013, 11:47
jaki franek ?!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.09.2013, 00:28
PRZED NAMI 188, A NIE 186 DERBY KRAKOWA uscislajac "przeglad prasy"
wyjasnienie https://www.facebook.com/photo.php?f...1190532&type=1
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 20.09.2013, 09:38
Mam jedno naiwne pytanie. Jutro Derby, a mediach ogolnopolskich wlasciwie cisza na ten temat. Dlaczego?
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.09.2013, 09:51
coni napisał(a):Wyświetl post
Mam jedno naiwne pytanie. Jutro Derby, a mediach ogolnopolskich wlasciwie cisza na ten temat. Dlaczego?
Ciekawe. Zorientowałem się dzisiaj widząc nagłówek, chyba na interii "szczególny mecz, wielka mobilizacja", myślę na pewno Derby a tu... Pogoń-Amica.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2013, 10:04
coni napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że te derby to tak naprawdę tylko dla nas mają jakieś znaczenie, reszta Polski ma je głeboko gdzieś. Nigdy nie były wyznacznikiem jakiegos poziomu sportowego (zbyt duża dysproporcja miedzy klubami), nie decydowały o np. MP, przez lata rozgrywane na stadioniku (trudno było go nazwać stadionem) przy ul. Kałuży przy frekwencji od 3 - 6 tys. osób. Dla statystyki ich liczba (powinno sie tylko zaliczać mecze w ekstraklasie jak to jest liczone w Europie) też nie powala. Tak naprawdę derby reklamowały zawsze parchy, żeby sportowo zaistnieć przy Wisle na zasadzie "przykleiło się gówno do okretu i mówi...płyniemy). Dlatego w ich mentalności to najważniejszy mecz dla nich a dla nas niekoniecznie (pisze o sportowej stronie medalu). Mieliśmy o wiele ważniejsze mecze w walce o MP. Oni o to nigdy w ostatnich 60 latach nie grali.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 20.09.2013, 10:20
Może dlatego że klimat derbów tworzą kibice, a temat kibiców musi być i jest postrzegany jednakowo i w określonym świetle - przez maczety.
Druga sprawa - sportowo nie jest to jakiś szczególny mecz dla reszty kraju. Krakowskie derby są tak samo postrzegane jak wielkie derby śląska, czyli wydarzenie lokalne, sportowo mało atrakcyjne.

Po trzecie. Gdyby derby były transmitowane w kanale ogólnym TVP to trzeba byłoby zrobić im reklamę, by podbić oglądalność. W obecnej chwili prościej napisać 'Ekstraklasa: alarm w Piaście Gliwice' - temat posłuży jeszcze przez wiele tygodni, pod różnymi tytułami.

Zresztą, nasze krakowskie media też opisują debry pobieżnie - nic ciekawego co można 'kserować'. Trochę historii, kilka słów o arbitrze, kilka smaczków (Stawowy chce Gargułę, a Filipiak chciał Smudę), i fakty 'oczywiste'.
De facto nikt nie pompuje balonika, poza Kibicami. A szkoda. Balonik by się przydał.

Przyznam się że tez nieprzypadkowo umieściłem 'przegląd prasy', klikam w rożne ankiety i czytam tematy związane z derbami. Może jak statystyki zostaną trochę podbite i następnym razem będzie się opłacało poświecić pismakom więcej czasu na temat derbowy. Z korzyścią myślę dla wszystkich.

Edit:
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
...."przykleiło się gówno do okretu i mówi...płyniemy). ....
YMMD
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.09.2013 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów