|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Wybory i sondaże? Jak ma być merytorycznie to niech będzie. Wybory: 1991 - Komitet Wyborczy Unii Polityki Realnej - 2,26% (3 mandaty) 1993 - Unii Polityki Realnej - 3,18% 1997 - Unia Prawicy Rzeczypospolitej - 2,03% 2001 - Platforma Obywatelska (tak, JKM startował wraz z innymi politykami UPR z listy PO) - (0 mandatów) 2005 - Platforma JKM - 1,57% 2007 - Liga Polskich Rodzin (UPR startował wraz z LPR i PR) - 1,30% 2011 - Nowa Prawica - JKM - 1,02% (wiem, wiem, że nie startowali w całym kraju) Sondaże: TNS Polska 15/09 2.0% CBOS 13/09 2.0% Homo Homini dla „Rz” 12/09 3.0% MillwardBrown 11/09 4.0% EWYBORY.EU 09/09 5.0% Homo Homini dla WP 04/09 0.0% Realny potencjał wyborczy JKM wśród młodych studentów, którzy ciągle od dwudziestu lat zmieniają się i rotują to okolice 2-3%. Jedyna szans na dostanie się polityków z tego środowiska do sejmu to albo koalicja z kimś większym, albo start polityków tej partii z listy PO, albo PiS. Drozd, ja od lat jestem w koalicji antylewicowej i antysocjalnej. Słowem i czynem staram się, aby takie partie jak PiS, PO, PSL czy SLD uzyskiwały jak najniższe poparcie w wyborach samorządowych (od ponad dekady).
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.09.2013 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=11152b
Czyli większość forumowiczów to jednak emeryci i renciści lub ludzie z wykształceniem podstawowym lub zasadniczym (Drozd). Od teraz się nie dziwię, dlaczego takie pierdoły są wypisywane na tym forum w temacie politycznym lub o Smoleńsku.. Do szkół panowie! Do szkół! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Probojemy teraz zmienic myslenie ludzi o nas ale to jest praca od podstaw. Jestesmy organizacja tworzaca sie od zaplecza. Przekonujemy ludzi i bedziemy zdobywac wiecej i wiecej poparcia z bardzo prostej przyczyny: bo w Polsce sa rzesze analfabetow (za Dmowskim), ludzi ktorzy przestali samodzielnie myslec w kategoriach spolecznosciowych i ktorzy potrzebuja nowych drogowskaazow. My je zapewnimy i my zdobedziemy ich umysly. Nie bedzie to latwe bo trzeba bedzie wytlumaczyc ludziom ze socjalizm w obecnej formie doprowadza do samounicestwienia, ale my to zrobimy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dużo myślenia życzeniowego, ale życzę powodzenia jakby nie było konkurencji politycznej, która działa, a nie tylko przygląda się i biadoli jaki okrutny to im los zgotowano w tej Polsce.
Pierwsze sprawdzam będzie 11 listopada. |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Niemieckie media niemieckojęzyczne (nie mylić z polskojęzycznymi w Polsce) bardzo martwią się losem rządu kierowanego przez ich rodaka w Polsce:
http://wpolityce.pl/dzienniki/koresp...n-der-weichsel |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wg reżimowych mediów nic się nie stało 17 września 1939 r. Cisza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
A peło podczas protestów pojechało sobie pograć w nogę z ciapatymi w Siedlcach.
http://niezalezna.pl/46117-co-robili...-w-pilke-nozna |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Po smoleńsku są tak posrani przed ruskimi, że boją się własnego cienia. Nawet cokołów po parkach pilnują.
![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.09.2013 o godz. 21:56.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Ale sowieckich cokołów w parkach nie pilnowali. Zresztą Mikke też siedzi w szafie, ciekawe dlaczego.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://m.wprost.pl/kraj/id,417154/30...odstawowe.html
Czyli reasumujac: 30% platfusow to analfabeci, 18% Polakow to analfabeci => platforma to partia ludzi wyksztalconych |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Analfabeci są wśród nas, ale należy pamiętać, że jeszcze w latach 80-tych tylko kilka procent Polaków kończyło liceum maturą i szło na studia. Obecnie studiuje połowa młodych Polaków co jest przesadą w drugą stronę. Ukończone studia ma w tej chwili co 6 Polak.
Ciekawa praca kubańskiego artysty, która pokazuje jakie krzywdy mogą spotkać dzieci w XXI wieku. wis.la/xq5oy Naprawdę mocne, ale dawno nie widziałem nic bardziej celnego.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.09.2013 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
W.L.Warner napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 18.09.2013 o godz. 11:59.
|
||
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
zapomniałeś dodać LPR i SO - nie jest tak żle
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
|
Często pojawia się argument, że PO to nowoczesna partia, młodych, wykształconych i z wielkich miast. Dla tych którzy w to uwierzyli, mała odtrutka:
Cytat:
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tam scenariusz był jednak delikatnie inny. Obie partie funkcjonowały od początku lat 90-tych. Jakieś tam poparcie zdobywały, a wypłynęły dopiero na populistycznym sprzeciwie względem akcesji do UE. LPR sprzeciwiał się głównie z pobudek społecznych, a SO z obawy o polskie rolnictwo i gospodarkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak ktos szuka pracy to dzwonic do Tuska:
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
- jak studia to tylko STACJONARNE. - na uczelniach Państwowych o dobrej reputacji w dużych miastach, a nie w jakiś miastach "krzak" i w dodatku w filiach. W Krakowie jest tylko kilka uczelni, które gwarantują prace po ich ukończeniu: - AGH - PK - UJ - UP - UE |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Wszystko zależy jaki kierunek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To sobie znaleźliście dyskutanta, szacun
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Są kierunki po których jest łatwiej (szczególnie kierunki informatyczne/programistyczne AGH), są takie po ktorych znalezienie pracy jest cudem (kierunki nauczycielskie na UP). Po kierunku Inżynieria Lądowa na PK większość absolwentów ma teraz problem by załapać się gdziekolwiek do pracy (bądź to do biura projektów, bądź na budowę). Owszem, jeszcze 2-3 lata temu było inaczej, ale to już minęło. pysio napisał(a):
No, ale jak oczekiwać rozumu i szacunku do innych od faceta, którego najwazniejszym życiowym lansem było pokazanie klaty na forum. ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://polskiepiekielko.pl/2013/09/p...rzadow-po.html
O areszcie wydobywczym prokuratora Skaly... Co do sweet-foci powyzej to naprawde trudno traktowac powaznie opinie faceta (?) ktory dalej mieszka u rodzicow...
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 20.09.2013 o godz. 09:11.
|
|
|