The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się sobotni mecz
Zwycięstwem Pogoni 7 6,42%
Remisem 22 20,18%
Zwycięstwem Wisły 80 73,39%
Głosujących: 109. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2013, 18:00
Oby Franio wydarł mordę na nich w przerwie to może się poprawią.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.08.2013, 18:04
krasny napisał(a):Wyświetl post
Pogoń dzisiaj taka dobra czy nam nie idzie? Słabo to wygląda do przerwy.
Nie ma Sarkiego to nie ma kto zrobić różnicy w ofensywie.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.08.2013, 18:56
Gra Wisły Kraków to Żenada!!! z taką grą to my do 1 ligi się chyba nie nadajemy...ani jeden zawodnik nie zasłużył by grać w Wiśle...aż żal tracić czas na oglądanie Wisły....
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.08.2013, 18:56
Masakra przez duże M..

Niech dalej cala Polska się podnieca jednym meczem z amica...
Odpowiedz cytując
Gronias
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 31.08.2013, 18:57
Dobra, dobra. Jest jeden punkt i to się liczy. A mecz, jaki był każdy widział.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.08.2013, 18:57
Jak nie można wygrać to trzeba zremisować. Gra słaba. Mają 2 tygodnie żeby porządnie popracować.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.08.2013, 18:59
3 punkty u Siebie, remisy + wygrane na wyjeżdzie i moze by. Chyba za bardzo uwierzylismy, ze Nasza druzyna moze grac tak jak z Lechem w kazdym meczu a jak widac wcale tak byc nie musi. Patrzac na statystyki remis jak najbardziej zasłuzony chociaz przez wieksza czesc meczu Pogon starała sie bardziej

Strzały 11-10 dla Pogoni
Strzały celne 3-3
Posiadanie pilki 51-49% dla Nas
Dosrodkowania 23-19 dla Nas
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2013, 19:00
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Gra Wisły Kraków to Żenada!!! z taką grą to my do 1 ligi się chyba nie nadajemy...ani jeden zawodnik nie zasłużył by grać w Wiśle...aż żal tracić czas na oglądanie Wisły....
Zważywszy na przebieg wynik jest ok.
Brakuje jakości w ofensywie - to chyba każdy wie i widzi.
Mały pie.przy wszystkie ważne piłki, Paweł nie dostaje piłek, a jak już to nie potrafi skończyć. Rafał prawie nic nie zrobił.
Mam nadzieję że za 2 tyg dokopiemy Piastowi.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.08.2013 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2013, 19:02
Tak jak pisałem. Remis z przebiegu gry nie jest zły. Dobrze że sędzia nie podyktował karnego, gdyby to zrobił wybronilby się.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 31.08.2013, 19:03
Coś mi się wydaje że mecz z lechem to był przypadek przy pracy... boczni obrońcy jak dzieci byli ogrywani, nie rozumiem czemu nie gra stolarski, kolejny mecz na ławce a gra o II klasy lepiej niż burliga. Ten jeden punkt to jest szczyt możliwości naszej drużyny. Miały być wzmocnienia a transfery to nawet nie są uzupełnienia...
Jak ktoś marzy o dokopaniu Piastowi to lepiej niech swoje marzenia włoży między bajki....heheheh
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Stary 31.08.2013, 19:03
Boguskiego zdegradować do rezerw rezerw i NIGDY nie wystawiać go, przecież on NIC nie robi dla drużyny poza spowalnianiem, stratami piłki, podaniami do przeciwnika. Koleś nie nadaje się nawet do 3 ligii. Smuda oczywiście błysnął ze zmianami, jedna podstawowa zasada, zwycięskiego składu się nie zmienia, zwłaszcza jeśli zagrali tak genialny mecz jak ten z amiką.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.08.2013, 19:06
Głowacki mądrze powiedział, przed sezonem Wisła była stawiana jako kandydat do spadku/kandydat do walki tuż nad strefą spadkową, więc z tylko 1 pkt. też nie ma co się bardzo smucić. Jak dotąd nie przegraliśmy i jesteśmy wysoko w tabeli tylko się cieszyć
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.08.2013, 19:14
Oprócz pewnego Jovanovica i dobrze broniącego Miśkiewicza reszta grała tragicznie nie licząc Boguskiego ,który zagrał skandalicznie. Tragedia co on wyprawia na boisku. Unika jak tylko się da kontaktu fizycznego , każde podanie niecelne w dodatku piłka odbija się od niego jak od deski .
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.08.2013, 19:15
Dużo osób bało się, że po meczu z Lechem piłkarze mogą poczuć się trochę zbyt pewnie. Wszyscy dali się jednak zaskoczyć - to trener Smuda nieco odleciał.

Przez pierwsze 20 minut to graliśmy w 9 i 1/4 piłkarza. Rafał Boguski udowodnił wszystkim, że niepodpisanie tego Brazylijczyka może się srogo zemścić. Nalepa przez pierwsze 20 minut był bezlitośnie ogrywany, później nieco się ogarnął. Smuda się uparł, a na tej jego "wojence" z Sarkim cierpi Wisła. Gdyby Nigeryjczyk odwalał to, co robił Boguski, w przerwie Franz łamałby go kołem.

Dobrze, że sędzia nie odgwizdał karnego (dobrze z naszej perspektywy), bo byłoby tragicznie. Jednak przywozimy ze Szczecina 1 punkt, co już tak źle nie wygląda.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.08.2013, 19:16
hahha jeszcze tydzień temu wieściliście że jestesmy kandydatem do mistrzostwa a tutaj już płacze że do 1 ligi spadniemy Nie no to forum pozwala się dobrze uśmiać
Mecz słaby, ale remis w takich okolicznościach jest wynikiem dobrym. Na razie jak widać nasza moc nie przkłada się na wyjazdy, ale myślę że Franek ich porządnie opie*oli po tym meczu, i będzie już tylko lepiej.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Czekałem na takie wpisy po dzisiejszym meczu. Niesamowite jest to, jak opinie zmieniają się w ciągu tygodnia. tydzień temu zachwyt nad każdym piłkarzem a dziś wszyscy są beee
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

silver03 napisał(a):Wyświetl post
Głowacki mądrze powiedział, przed sezonem Wisła była stawiana jako kandydat do spadku/kandydat do walki tuż nad strefą spadkową, więc z tylko 1 pkt. też nie ma co się bardzo smucić. Jak dotąd nie przegraliśmy i jesteśmy wysoko w tabeli tylko się cieszyć

Tiaa. a po meczu z Lechem co innego pisałes.

zejdzcie na ziemie, nie gralismy z Zawiszą, tylko czolową aktualnie druzyna i to na jej terenie. Wisla miala slabszy dzien co jest czyms normalnym. Z Piastem rownie dobrze moze zagrac znakomite zawody. Mecz meczowi nierowny.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 31.08.2013, 19:23
Niech ktoś mi pokaże jeden mój komentarz po meczu z Lechem, który mówi że już jest świetnie i gramy o mistrza, no proszę - gdzie on jest....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.08.2013, 19:23
Bardzo dobry mecz Pogoni.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2013, 19:25
Napisałam przed meczem, że liczę co najmniej jeden punkt, więc moje oczekiwania zostały spełnione. Gra była słaba, nie da się ukryć, więc dobrze, że jest chociaż to jedno oczko. Tymbardziej, że sędzia nieodgwizdał karnego po ręce Głowackiego.

Mecz nam wybronił Miśkiewicz, miał chyba ze trzy świetne interwencje, więc tu brawa dla niego. Ciężko mi wyróżnić na plus jeszcze jakiegoś zawodnika, większość z nich zagrała najsłabsze spotkanie w sezonie niestety. Nalepa mnie nie przekonał... Małecki jak zwykle tragedia. Boguski też powinien się nad sobą zastanowić.

Na pewno to spotkanie dało dużo do myślenia trenerowi. Teraz jest dłuższa przerwa, więc trener będzie mógł popracować z piłkarzami (prócz Fryca, Chrapka, Ostoji i Donalda, którzy jadą na kadry). Mam nadzieję, że zawodnicy też dostali kubeł zimnej wody na swoje głowy i zakasają rękawy do pracy, by w meczu z Piastem zwyciężyć i to w dobrym stylu.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.08.2013, 19:28
Coś mi się wydaje że mecz z lechem to był przypadek przy pracy... boczni obrońcy jak dzieci byli ogrywani, nie rozumiem czemu nie gra stolarski, kolejny mecz na ławce a gra o II klasy lepiej niż burliga. Ten jeden punkt to jest szczyt możliwości naszej drużyny. Miały być wzmocnienia a transfery to nawet nie są uzupełnienia...
Jak ktoś marzy o dokopaniu Piastowi to lepiej niech swoje marzenia włoży między bajki....heheheh
"przypadek przy pracy" - raczej są nim twoje wypociny w tym poście !!! heheheh
Powód: heheheh
Ostatnio edytowane przez bebeto : 31.08.2013 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 31.08.2013, 19:29
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Napisałam przed meczem, że liczę co najmniej jeden punkt, więc moje oczekiwania zostały spełnione. Gra była słaba, nie da się ukryć, więc dobrze, że jest chociaż to jedno oczko. Tymbardziej, że sędzia nieodgwizdał karnego po ręce Głowackiego.

Mecz nam wybronił Miśkiewicz, miał chyba ze trzy świetne interwencje, więc tu brawa dla niego. Ciężko mi wyróżnić na plus jeszcze jakiegoś zawodnika, większość z nich zagrała najsłabsze spotkanie w sezonie niestety. Nalepa mnie nie przekonał... Małecki jak zwykle tragedia. Boguski też powinien się nad sobą zastanowić.

Na pewno to spotkanie dało dużo do myślenia trenerowi. Teraz jest dłuższa przerwa, więc trener będzie mógł popracować z piłkarzami (prócz Fryca, Chrapka, Ostoji i Donalda, którzy jadą na kadry). Mam nadzieję, że zawodnicy też dostali kubeł zimnej wody na swoje głowy i zakasają rękawy do pracy, by w meczu z Piastem zwyciężyć i to w dobrym stylu.
No cóż w dalszym ciągu jesteśmy kiepskim kadrowo zespołem taki mecz jako zimny prysznic się przyda.

Punkt na trudnym terenie jest ok. Gorsze mecze będą się zdarzać w ciągu sezonu nie ma bata. Ważne, że w gorszym meczu nie przegraliśmy.

Mam nadzieję, że Smuda mówił prawdę o tych transferach

Co do Boguskiego on jest klasą sam dla siebie Nie wiem dlaczego przy tak kiepskiej dyspozycji drużyny nie zagrał Fryc.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2013, 19:32
Skrzydła grają bardzo słaby. Zarówno Małecki jak i Sarki czy Boguski nie potrafią skonstruować akcji. Wszystko robią na szybkości. Na skrzydłach potrzebujemy większej jakości, niż tą, którą w chwili obecnej mamy. Jeśli byłaby możliwość sprzedania Małeckiego za przyzwoite pieniądze, zrobiłbym to bez wahania. Małecki nie pokazuje absolutnie nic piłkarsko. Przede wszystkim nie myśli nad tym, co robi.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2013, 19:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry mecz Pogoni.
Dokładnie tak.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2013, 19:34
A cóż to jest Piast (tym bardziej bez Robaka)? Moim zdaniem potencjał na pewno sporo mniejszy niż Amiki.
2 tygodnie treningów, mecz u siebie i przeciwnik spokojnie do ogrania. A może nie - zobaczymy.
Ale marzenia z gatunku bajek to na pewno nie są.
@ bonawentura
Ja bym pożegnał wcześniej Sarkiego.
Mam wrażenie, że po podpisaniu paroletniego (3?) kontaktu usiadł na pupie. ale żaden łoś się pewnie nie znajdzie.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.08.2013 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Stary 31.08.2013, 19:43
Podsumowując wyjazd, nie jest źle, mamy punkt na trudnym terenie, żadnej kontuzji co jest bardzo ważne przy naszej wąskiej kadrze.

Boguski jednak powinien być wy.......ony na zbity pysk do rezerw, koleś NIC NIE POTRAFI, spowalnia, podaje do przeciwnika, zero dynamiki, prędkości, dryblingu, ciągu na bramkę, ustawiania się, NIC, KOMPLETNIE NIC. Ja nie wiem... Wypożyczyć go gdzieś, próbować rozwiązać jakoś kontrakt, cokolwiek byle ten człowiek nie grał już więcej w Wiśle.

Zmiany Frania też do dupy, pomijając fakt, że Boguski powinien nie poczuć trawy pod nogami to jeśli już go jednak wystawi to powinien po takiej pierwszej połowie zmienić go od razu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2013, 19:43
Spodziewałem się ciężkiego meczu więc nie jestem rozczarowany. Ważne że znowu na 0 z tyłu
Małecki nie był najsłabszym piłkarzem a jedynym z przodu który wygrywał pojedynki jeden na jeden. To że parę sytuacji zepsuł? Brożek też zepsuł a inni nic nie mieli.

Tryb - Szukanie kolejnego kozła ofiarnego się zaczął?

Mamy kadrę jaką mamy i miejsce w pierwszej 8 będzie dobrym wynikiem i tego się trzymajmy a nie róbmy huśtawki nastrojów jak gimbusy. Nie oczekujmy więcej od zespołu niż jest to realne to nie będzie dziecięcych rozczarowań.

Chwila przerwy na kadrę i będzie lepiej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.08.2013, 19:44
No taki mecz musiał przyjść i może dobrze że skończyło się 0:0.
My kibice lepiej ten mecz zapomnijmy - treneiro niech go obejrzy 5 razy.
Po meczu z Lechem napisałem, że nie wiem czy Wisła taka mocna czy Lech taki słaby.
Dziś wiem: druga ewentualność ....
Z pozytywów: zero z tyłu i kilka naprawdę ładnych akcji z pierwszej piłki.

Michał Miśkiewicz - 7 - tak naprawdę nie miał setek (jedyną wybronił Głowacki ) ale bronił pewnie i poprawnie nogami ..
Łukasz Burliga - 5 - słabo zwłaszcza do przodu ale bez jakiejś " kichy"
Arkadiusz Głowacki, - 6 - tam gdzie bocznych powyprzedzali "Portowcy" był Głowa. Parę razy wyprowadzony w pole. Nie wiem czy zasłużył na karny bo nie było ruchu ręki lub świadomego zwiększania powierzchni ..
Marko Jovanović - 7 - Chyba najlepszy piłkarz Wisły
Gordan Bunoza - 5 - w pierwszej połowie ogrywany niemiłosiernie ..w drugiej poprawnie
Michał Nalepa - 3 - bardzo słaby występ człowieka na którego liczę i który potrafi grać lepiej. Gdy złą pierwszą połowę zaczął tuszować dobrą drugą , przytrafiła mu się strata ( ok 90 minuty) za którą Smuda go pobije bidonem ...
Rafał Boguski - 4 - 1 dobre wejście i prawie asysta do Brożka ... cała reszta meczu widać dobre zamiary i fatalne wykonania, jakby brak siły by dobrze dograć, wyprzedzić przeciwnika itp ...
Emmanuel Sarki - dobra zmiana
Michał Chrapek - 5 - trochę bezbarwny ... brak otwierających podań ..
Ostoja Stjepanović - dobre wejście
Łukasz Garguła - 5 - mógł 2 razy lepiej dograć, w jednej kontrze około 85 minuty szliśmy 5 na 3 a on kopie w przeciwnika ...
Patryk Małecki - 6 - jeden z lepszych - kilka razy się ładnie urwał, nie holował, fantastyczne podanie do Brożka w 60 minucie - niestety parę razy niedokładne dogrania kończyły akcje
Paweł Brożek - 5 Niby dynamicznie i ambitnie ale we wspomnianej 60 minucie powinien strzelić ....

P.S. Do szewskiej pasji doprowadzał mnie komentarz w NC+ jednego z facetów; w każdym zdaniu opiewał piękną grę Pogoniii w 2 połowie w której Pogoń była słabsza .............
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.08.2013 o godz. 19:50.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.08.2013, 19:49
Wystawienie w pierwszym składzie Boguskiego to jakaś kpina ze strony Smudy. Chciał pokazać Sarkiemu, że może go posadzić na ławce no i pokazał.. graliśmy mecz w 10. Nie wiem co ten gość jeszcze robi w naszej drużynie. Błędne decyzje Smudy, czyli zmiany w dobrze grającej drużynie w zeszłym tygodniu i dzisiaj nie dało się tego oglądać.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.08.2013, 19:52
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Patryk Małecki - 6 - jeden z lepszych - kilka razy się ładnie urwał, nie holował, fantastyczne podanie do Brożka w 60 minucie - niestety parę razy niedokładne dogrania kończyły akcje
Chyba kpisz ...
Mały zagrał tragicznie ... z całą sympatią dla niego, ale z taką formą nie powinien się pojawiać na boisku, masa strat i niedokłądnych podań, aż żał było patrzeć, że zawodnik z takim potencjałem gra tak bardzo bardzo słabo ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów