The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MK85
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2013, 09:57
fialo napisał(a):Wyświetl post
Wpadł mi dziś w ręce po raz pierwszy od czasów gimbazy Przegląd Sportowy i powiem tak. Daleki jestem od wszelkiej napinki przez kabel, trochę mnie śmieszy jak kibice Wisły przeżywali grę Legii w LM, jakby co najmniej żydy tam grały. Niektórym się myli hierarchia. Oczywiście życzyłem Legii porażki jak każdy normalny kibic Wisły, bez zbędnego podpalania się. No ale, mimo wszystko propaganda sukcesu uprawiana przez media po porażce jest naprawdę przekomiczna

wis.la/onxbn - tu okładka
a "Śląsk leci na księżyc".... co oni biorą?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2013, 10:00
fialo napisał(a):Wyświetl post
Wpadł mi dziś w ręce po raz pierwszy od czasów gimbazy Przegląd Sportowy i powiem tak. Daleki jestem od wszelkiej napinki przez kabel, trochę mnie śmieszy jak kibice Wisły przeżywali grę Legii w LM, jakby co najmniej żydy tam grały. Niektórym się myli hierarchia. Oczywiście życzyłem Legii porażki jak każdy normalny kibic Wisły, bez zbędnego podpalania się. No ale, mimo wszystko propaganda sukcesu uprawiana przez media po porażce jest naprawdę przekomiczna

http://imgur.com/gI9TDsI - tu okładka
Jak byłem w gimnazjum również czytałem, parę dobrych lat temu. Teraz widać po samych okładkach, ze Przegląd Sportowy nadaje się co najwyżej do zawijania śledzi.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.08.2013, 10:10
Przegląd sregląd, stare dobre Tempo to było to <łezka w oku>.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.08.2013, 10:12
Racja, ostatnio kupiłam Przegląd Sportowy i to było najgorzej wydane 2,60 zł w moim życiu.

Ale mniejsza z tym. Zostawmy już warszawiaków, dziś najprawdopodobniej ostatni mecz Śląska w europejskich pucharach. Trzymam kciuki, żeby wrocławianie zaprezentowali się z dobrej strony, strzelili jakąś bramkę i godnie pożegnali się z Europą. Czytałam ostatnio, że trener WKSu wciąż wierzy w awans... Cóż, ja aż tak wielkiej wiary nie mam, zbyt duża strata, zbyt klasowy zespół, zbyt słaby Śląsk.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 29.08.2013, 10:24
Wywiady z tym gościem czytać uwielbiam. Goguś Leśnodorski (Mr. Włochata Klata) kibiców klubu spod znaku nauki jazdy ma chyba za debili. Oto kilka cytatów już po historycznym dwumeczu ze Steua:

1. O Helio Pinto:
"Zaskoczę was, ale Helio Pinto nie był sprowadzany z myślą o Lidze Mistrzów, a m.in. po to, żeby Dominik Furman zrobił krok do przodu, miał się od kogo uczyć."

2. O tym jakim to jest cudownym menadżerem, piłkarze lgną do niego jak do magnesu
"Ale mam wrażenie, że nie ma dziś w Legii piłkarza, który chciałby odejść. Jak przychodziłem do klubu, wszyscy się modlili, żeby wyjechać jak najszybciej. Teraz myślą, że w tej Legii mogą coś jeszcze zrobić."

3. O nowoczesnej taktyce
"DZIENNIKARZ: Gra opiera się na szarży Dwaliszwilego, Koseckiego, a nie wypracowanych schematach. Poważne drużyny tak nie grają. BOGUSŁAW LEŚNODORSKI: Schematami w zeszłym sezonie grał Lech, obserwowałem to z uznaniem. Ale na świecie już tak się nie gra. "

4. W Legii kupili wagę - ta wiadomość przykryłaby nawet konklawe gdyby odbywało się w tej chwili
"Mamy bardzo dużo potrzeb, które nie są związane z transferami i w ogóle kwestiami sportowymi. Dam przykład: porządna waga, która mierzy poziom nawodnienia i pokazuje inne czynniki, kosztuje 100 tysięcy złotych. W Polsce nikt takie nie miał, a my ją kupiliśmy"

Skoro prezio wypowiada takie dyrdymały czy można się dziwić że taki Furman twierdzi ze byli lepsi od Steauy a Wawrzyniak że gdyby mieli wiecej czasu to by strzekli 3 bramke. Czemu tym biednym chłopcom nikt nie powiedział że mecz trwa 90 minut
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.08.2013, 10:27
MK85 napisał(a):Wyświetl post
a "Śląsk leci na księżyc".... co oni biorą?
Legia za to wróciła już z ...Marsa
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Stary 29.08.2013, 10:43
shaggy napisał(a):Wyświetl post

Skoro prezio wypowiada takie dyrdymały czy można się dziwić że taki Furman twierdzi ze byli lepsi od Steauy a Wawrzyniak że gdyby mieli wiecej czasu to by strzekli 3 bramke. Czemu tym biednym chłopcom nikt nie powiedział że mecz trwa 90 minut
od pierwszej minuty a nie od 10
niech dalej fruwają w obłokach, nam to na ręke
temat 7 można zamknąć do jutra do godziny +/- 13
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.08.2013, 10:48
Jeszcze parę głupich tekstów Prezia L. i będzie największym pośmiewiskiem wśród kibiców w całej Polsce
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2013, 11:11
Wywiady z tym gościem czytać uwielbiam. Goguś Leśnodorski (Mr. Włochata Klata) kibiców klubu spod znaku nauki jazdy ma chyba za debili. Oto kilka cytatów już po historycznym dwumeczu ze Steua:

1. O Helio Pinto:
"Zaskoczę was, ale Helio Pinto nie był sprowadzany z myślą o Lidze Mistrzów, a m.in. po to, żeby Dominik Furman zrobił krok do przodu, miał się od kogo uczyć."
No to zaskoczyles nas mistrzu.350000€ kontraktu (netto) dla nauczyciela w zawodowce+kasa za podpis.Nawiasem mowiac ostatnie kroki do przodu Furmana to dosyc takie pokraczne sa.
Cos mi sie wydaje ,ze lysy Jacek juz szuka mieszkania w stolycy
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 29.08.2013, 11:22

1. O Helio Pinto:

2. O tym jakim to jest cudownym menadżerem, piłkarze lgną do niego jak do magnesu
"Ale mam wrażenie, że nie ma dziś w Legii piłkarza, który chciałby odejść. Jak przychodziłem do klubu, wszyscy się modlili, żeby wyjechać jak najszybciej. Teraz myślą, że w tej Legii mogą coś jeszcze zrobić."

3. O nowoczesnej taktyce
"DZIENNIKARZ: Gra opiera się na szarży Dwaliszwilego, Koseckiego, a nie wypracowanych schematach. Poważne drużyny tak nie grają. BOGUSŁAW LEŚNODORSKI: Schematami w zeszłym sezonie grał Lech, obserwowałem to z uznaniem. Ale na świecie już tak się nie gra. "

4. W Legii kupili wagę - ta wiadomość przykryłaby nawet konklawe gdyby odbywało się w tej chwili
"Mamy bardzo dużo potrzeb, które nie są związane z transferami i w ogóle kwestiami sportowymi. Dam przykład: porządna waga, która mierzy poziom nawodnienia i pokazuje inne czynniki, kosztuje 100 tysięcy złotych. W Polsce nikt takie nie miał, a my ją kupiliśmy"

Panowie gdyby takie dyrdymały opowiadał Smuda Wesz(L)o by go szarpało i rozbijało każde słowo na czynniki pierwsze. Ale Stanowski jak wiekszosc warszawskich dziennikarzy obecnie jest na sznureczku prezesa Legii bo to sie im opłaca

Świetnie ktoś napisał, że zatrudnienie Pinto za 350 tys jao nauczyciela to mistrzostwo swiata.
Tylko czekac jak Goguś zatrudni jeszcze nauczycieli dla Kucharczyka Żyry Dwaliszwilego i Vrdoljaka bo oni tez cos niedomagaja
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2013, 11:32
Znalazlem wersje elektroniczna wywiadu.Jest niezle .Oblesnoworski powoli odlatuje.
Perelka-2000000 pln rocznie na obiady dla mlodych.Co oni tam ....a jedza ?Kawior z truflami i swierze homary zapijane Don Perignon rocznik 1973 ?
A i jescze tekst o wadze
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.08.2013, 11:42
Jasne jest, że głupimi wypowiedziami zaciera teraz skutki blamażu. Nieudane transfery, za które jest sam odpowiedzialny stara się usprawiedliwić tego typu stwierdzeniami. Żeby nikt z kibiców werbalnie nie dobrał się mu do d..y zaczyna mamić kolejnymi transferami ...za miliony Zapewne tak samo spożytkowane jak i te obecne.
Przy takim kabarecie słownym, który uprawia to np. w Anglii prasa by go zjadła na pierwsze śniadanie a potem musiałby opuścić wyspy bo by go kibice psychicznie wykończyli.
W pierwszej chwili jak przeczytałem wypowiedzi to pomyślałem, że jest chory psychicznie. Ale teraz stwierdzam, ze to normalny legijny psychol, któremu usłużni dziennikarze czeszą klatkę miękką szczotką.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 29.08.2013, 11:43
Kuciak z kontuzją na 5-8 tygodni...

Zobaczymy jak Legia poradzi sobie bez niego..
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 29.08.2013, 11:49
Panowie skoro już tak analizuję dyrdymały Gogusia Leśnodorskiego małe zestawienie jego wypowiedzi, które świadczą o tym, że gada to co chcą usłyszeć kibice po to by żyło się lepiej jemu (miał spokój i dobrą opinię) oraz im (kibic bujający w obłokach i pozytywnie nakręcony to dobry kibic):

29.08.2013
Zaskoczę was, ale Helio Pinto nie był sprowadzany z myślą o Lidze Mistrzów, a m.in. po to, żeby Dominik Furman zrobił krok do przodu, miał się od kogo uczyć.

23.07.2013
Wejście Pinto do drużyny wymaga czasu, jestem przekonany, że wspólnie z Dominikiem Furmanem spowodują, że poziom i kultura gry Legii będzie na wiele wyższym poziomie. Chcemy grać jak w Europie. I do tego potrzebujemy takiego zawodnika jak Pinto.
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 29.08.2013, 11:58
przegapiliście najlepsze

Jest w ogóle jakaś metodyka transferów Legii?

- Nie było żadnej. Zaufaliśmy skautingowi Lecha, jeśli chodzi o Ojamaa. Oglądając mecze na Cyprze, trafiliśmy na Helio Pinto. Zimowe okienko to też przypadek. Dzięki temu, że ten Król nie zapłacił Dwaliszwilemu, dało się go wziąć. Z Bereszyńskim tak samo - przypadek. To nie był efekt dwuletnich obserwacji. Dopiero od najbliższego, zimowego okienka do transferów będziemy podchodzić świadomie. Zorganizowany skauting, pracują m.in. Michał Żewłakow, Tomek Kiełbowicz czy Wojciech Kowalewski. Wiemy, kogo potrzebujemy. W końcu będziemy działać metodycznie. A do transferów na poziomie 5 milionów euro nie trzeba skautingu, wystarczy telewizor.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.08.2013, 12:02
Szkoda tych absencji Dudu,Stevanovicia i Paixao w Śląsku bo Sevilla przyjezdza z jednym nominalnym środkowym obrońcą,a do tego do Monaco odszedł Kondogbia. Może by skopiowali nasz wyczyn z Saragossą,a tak to będzie cholernie ciężko niestety.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.08.2013, 12:24
Może k...a Plaku się odwdzięczy za to co spartolił w Sevilli przy 1:0 dla Śląska. Na skrzydle pewnie Patejuk z Sobotą. Szkoda, że nie ma praktycznie nikogo na ławce - Spahić za Dudu, Hołota za Stevanovicia, Plaku za Paixao a Patejuk w miejsce Plaku - na ławce zostaje Tadek Socha, Więzik czy Cetnarski () .....
Śląsk potrzebuje cudu aby awansować, bo wygrana jest jak najbardziej możliwa.....
No chyba, że Emery będzie tak pewny siebie, że wstawi paru młodych do składu, wówczas szanse trochę wzrosną ale w gruncie rzeczy nawet wówczas potrzebny będzie cud...
Aczkolwiek jeśli Sobota, Mila i Kaz zagrają na najwyższych obrotach a Plaku nie będzie marnował setek, to może być przynajmniej ciekawie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.08.2013, 12:29
bofff napisał(a):Wyświetl post
przegapiliście najlepsze

Jest w ogóle jakaś metodyka transferów Legii?

- Nie było żadnej. Zaufaliśmy skautingowi Lecha, jeśli chodzi o Ojamaa. Oglądając mecze na Cyprze, trafiliśmy na Helio Pinto. Zimowe okienko to też przypadek. Dzięki temu, że ten Król nie zapłacił Dwaliszwilemu, dało się go wziąć. Z Bereszyńskim tak samo - przypadek. To nie był efekt dwuletnich obserwacji. Dopiero od najbliższego, zimowego okienka do transferów będziemy podchodzić świadomie. Zorganizowany skauting, pracują m.in. Michał Żewłakow, Tomek Kiełbowicz czy Wojciech Kowalewski. Wiemy, kogo potrzebujemy. W końcu będziemy działać metodycznie. A do transferów na poziomie 5 milionów euro nie trzeba skautingu, wystarczy telewizor.
Bardzo fajnie to brzmi w kontekście tej wypowiedzi:
Powiedział pan, że świadomie nie zrobiliście skoku na Ligę Mistrzów. Dlaczego?
- Uważaliśmy, że nie stać nas na wydanie na piłkarza pięć milionów euro, bo taki ruch nie spowodowałby, że nasze szanse na awans radykalnie by wzrosły.

Przecież to jest kosmita
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Stary 29.08.2013, 12:36
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Kuciak z kontuzją na 5-8 tygodni...

Zobaczymy jak Legia poradzi sobie bez niego..
niech się cieszą, że nie stało się to przed pierwszym meczem z Molde, bo teraz nie wiadomo czy interesowaliby się w ogóle losowaniem grup LE
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.08.2013, 13:30
Nie no ten Leśnodorski to jest naprawdę dobry,waga za 100 tysięcy zł, śniadania i obiady dla zespołu 2 miliony zł rocznie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.08.2013, 13:31
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tych absencji Dudu,Stevanovicia i Paixao w Śląsku bo Sevilla przyjezdza z jednym nominalnym środkowym obrońcą,a do tego do Monaco odszedł Kondogbia. Może by skopiowali nasz wyczyn z Saragossą,a tak to będzie cholernie ciężko niestety.
Zeby to skopiowac musza szybko stracic bramke - wtedy Sevilla pomysli, ze postawila kropke nad "i", a jak juz raz koncentracja opdanie to potem jest ciezko wrocic do gry.
Mysle, ze w naszym wyelminowaniu Saragossy samoboj Baszcza zaraz na poczatku byl kluczowy

Jednak w przypadku porazki jest tez jeszcze jedna szansa (UEFA-wylosuje-uczestnika-fazy-grupowej) -> http://www.90minut.pl/news/219/news2...-grupowej.html
Gdyby byla sprawiedliwosc to po tym co Slask pokazal w dotychczasowych meczach, po pechu w losowaniu i jeszcze tej przygodzie z flagami uwazam, ze zasluzyli na ta dzika kartę
ale pewnie "szczesliwym zbiegiem okolicznosci" trafi ona do jakiejs zachodniej druzyny albo Skandynawskiej (oni zawsze losuja dodatkowe miejsce z rankingu fair play).
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 29.08.2013 o godz. 15:58.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.08.2013, 16:40
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...osowaniu/vwvvx

A więc Śląsk ma jeszcze szansę na LE
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2013, 17:29
Kurde... Wiem że szanse Śląska są marne i to bardzo, ale gdyby tak przycisnac Seve od 1 minuty, gdyby udalo sie zaskoczyc hiszpanow i np. strzelić bramke w pierwszych 10 minutach , to kto... Ach, ale by bylo pieknie
Hej Śląsk!
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 29.08.2013, 17:41
Niestety panowie nie ma sie co ludzic dzisiaj. Malutkie szanse na cud bylyby gdyby zagrali kartkowicze. A tak Slask bez swietnego napastnika Paixao, trzymajacego środek Stevanovicia oraz swietnie asystujacego Dudu moze marzyc o tym by z honorem pozegnac sie z 4 runda.

Wieksze jest prawdopodobienstwo ze trafi do grup po jutzrejszym extra losowaniu niz po dzisiejszym rozjechaniu Sevilli...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.08.2013, 20:16
Śląsk będzie miał jakieś 7% szans w tym losowaniu.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.08.2013, 20:34
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Śląsk będzie miał jakieś 7% szans w tym losowaniu.

Śląsk będzie miał w tym losowaniu ponad 3% szanse
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.08.2013, 21:12
sergio napisał(a):Wyświetl post
Śląsk będzie miał w tym losowaniu ponad 3% szanse
O ile nie będzie to ustawione losowanie
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.08.2013, 21:27
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
O ile nie będzie to ustawione losowanie
Na pewno nie będzie ustawione! Po prostu wylosuje "komputer"!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.08.2013, 22:12
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie będzie ustawione! Po prostu wylosuje "komputer"!
Będą bardzo zaskoczony jeśli to będzie jakaś inna drużyna niż: Stuttgart, St.Etienne, Nice, Udinese, Feyenoord lub Nordsjealland.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.08.2013, 22:42
Szkoda Slaska ale Sevilla pokazała jak bardzo im brakuje do scisłej europejskiej czołowki. Wielka szkoda bo patrzac na wczesniejsze rundy Slask zasługiwał na faze grupowa Ligi Europejskiej - jutro ostatnia nadzieja moze w koncu szczescie pojawi sie po polskiej strojnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów