|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Tutaj nie ma krawaciarskich mediów więc się rozpatruje bo wszędzie przecież legiunia została wyeliminowana przez karygodne błędy sędziów
![]() PS. Po o wiele lepszej od Rumunów grze oczywiście Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 28.08.2013 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Wizard : 28.08.2013 o godz. 13:45.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
Ale za to w komentarzach fajne propozycje tytulow do polskiej prasy: Cytat:
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zabrakło sędziego to i awansu zabrakło. To nie to co w polskiej lidze czy nawet w poprzednich meczach. Nie wnikam czy te błędy sędziowskie były tylko błędami ale prawda jest taka, że ta zajebista Legia wiele meczów wygrywa dzięki sędziom albo fartowi. Z Molde też były czerwone kartki itp... Tutaj sędziowie nie pomagali - a gdyby mieli takie chęci to własnie ten słabszy zespół jakim była Legia pewnie by awansował bo wczoraj i tydzień temu strzelali ze spalonych. Także widzicie jak to jest. Czasami "dobry" sędzia jedną decyzją potrafi ustawić mecz...
Coś entuzjazm u naszych forumowych Legionistów opadł. A tak już było pięknie. LM możliwa, Mistrzostwo Polski pewne a tu dupa blada i w LM można powiedzieć siara (wygrywali tylko z amatorami), rozczarowanie po szybkim 0:2 ze Steauą, w lidze Ruch i Lechia, ehh a już było tak cudownie. Wystarczyło 9 minut i z tej wielkiej Legii nic nie zostało. Bo o ile myśląc o awansie do LM porażki z Ruchem i Lechią można było sobie darować to teraz lipa, awansu nie ma a porażki zostały ![]() Nie napinam się tylko tak trochę mi się chce śmiać bo po tych pierwszych kolejkach balonik fajnie był pompowany ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jakis tam trybunal zdecydowal o wykluczeniu fenerbache z pucharow (decyzja prawomacna, fenerbache nie moze sie od niej odwolac). W zwiazku z tym zwalnia sie miejsce w fazie grupowej ligii europejskiej. Co zdecydowala uefa?
Otoz obie druzyny z pary Salzburb Zalgiris awansuja do grupy (w pierwszym meczu 5 do jaja dla austriakow). W III rundzie kw. LM salzubrg odpadl z fenerbache. Pech Ślaska , gdyby trafil na Salzburg mialby pewna grupę. Swoja droga ciekawe ile lech dostalby od Salzburga ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Większość wypowiada się w takim tonie, że Steaua była znacznie lepsza piłkarsko. Ja zgadzam się z Twoimi słowami. Moim zdaniem brakło wczoraj Legii takiego np. Borsuka. Gdyby był ktoś, kto inteligentnie poprowadziłby grę, to w Warszawie byłoby dzisiaj święto. Dodam jeszcze, że w mojej opinii cofnięcie się Rumunów i ta "nonszalancja" w ich grze wcale nie wynikały z pewności siebie i mentalnej przewagi. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo się cieszę na myśl o grze Legii w Lidze Europejskiej. To scenariusz idealny. Rotacja, rotacja, rotacja. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Steaua trochę zlekceważyła Legię w pierwszym meczu. Wyciągnęli wnioski i po 10 minutach było już pozamiatane. Niby Legia stwarzała sobie jakieś sytuacje w pierwszej połowie, ale druga część meczu to spokojna kontrola gry przez Rumunów.
Czy Legia po awansie do LM odskoczyłaby od reszty ligi? Ciężko powiedzieć. Nie siedzimy w głowie Waltera, nie wiemy, czy kasa poszłaby na spłatę długu wobec ITI, czy na wzmocnienie drużyny. Najważniejsze, że nie będziemy mieli okazji się o tym przekonać. Przynajmniej w tym roku. Nie ma też co podawać przykładów Artmedii, czy Debreczynu. Zupełnie inny poziom finansowy i marketingowy. BATE po wejściu do LM zdominowało na kilka lat swoją ligę. Na dodatek zaczęli regularnie grać w LM, a przecież czołówka naszej Ekstraklasy ma zdecydowanie większy potencjał kibicowski, marketingowy i finansowy. Wszystko zależy od polityki właścicieli. Czy Legię dopadnie deprecha, podobnie jak Wisłę po dwumeczu z APOEL-em? Obawiam się, że nie chociaż chciałbym się mylić. U nas było ogromne ciśnienie na LM. Cupiał chciał zawodników na teraz, a nasz skład opierał się głównie na zawodnikach wiekowych. Do tego doszły wypożyczenia, w związku z czym poza Meliksonem, Kirmem, Genkovem, Małeckim i Wilkiem nie było zawodników na których można by zarobić grubsze pieniądze. Leśny od początku twierdził, że celem Legii jest faza grupowa LE. Pamiętajmy, że przed sezonem zeszli z kilku dużych kontraktów, a w razie czego mogą sprzedać jednego, czy dwóch młodych do Ruskich i wielkiej tragedii nie będzie. Jutro kibicujemy Śląskowi. Nie wierzę w drugą Saragossę, ale liczę na to, że fajną przygodę w europejskich pucharach zakończą miłym akcentem. ![]()
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
taka tragedia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dzis po przebudzeniu, z nieukrywana satysfakcja,pobuszowalem w sieci aby zobaczyc jak medialne przydupasy Oblesnoworskiego skomentuja spektakularne p.i.e.r.d.o.l.n.i.e.c.i.e balonika,ktory z takim trudem pompowali.Otoz w ich wirtualnej rzeczywistosci nic takiego nie mialo miejsca.Celem byla grupa w LE i ten zostal osiagniety.Zadnej krytycznej refleksji na temat wczorajszego show.Teraz rozkminiaja jak to Legia bedzie w przyszlym roku lige mistrzow zdobywac
Czy nikt im nie powiedzial ,ze najpierw to trzeba mistrza Polski zdobyc ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
a z czego? Jest jedno wytłumaczenie, Rumunom zrobiło się krawatów żal. Jeśli znasz inne to słucham. Tylko nie cytuj Furmana bo wstyd.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Legii mozna zaspiewac
Mam tak samo jak Ty Ligę Mistrzów w TV Awans odleciał precz, To był słabiutki mecz Zostały kolorowe sny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ciekawe czy Goguś Leśnodorski pluje sobie w brode ze odpalil po poprzednim sezonie Ljuboje. Na moje oko wybitnie brakowalo im pilkarza ktory otrafilby przytrzymac pilke z przodu i skupic na sobie 1,2 rywali - ale to nie nasz problem
![]() http://legia.net/images/zdjecie/big/...c9bc4da7b2.jpg Ciekawe czy Jakubina Kosecka po nieprzespanej nocy z rana byla tak zakrecona ze ubrala rozowe majteczki swojej drugiej polowki ![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bardzo szkoda Śląska w tym sezonie pucharowym byli jedyną ekipą na którą patrzyło się z przyjemnością jeśli chodzi o europejskie puchary. Nie macie wrażenia ze z taką grą jaką zaprezentowali z Brugią mieli by szanse przeskoczyć Steaue?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kto powiedziałby, że Amica trafiłaby na tego samego rywala, co Litwini? Przecież losowanie było już po rozstrzygnięciach 3. rundy.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba wiadomo, zresztą wczoraj ten mazgaj mazał się jak baba. Ten murzyn z Amiki miał rację co do niego, celnie go określił. |
||
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jesuu ,ależ głupoty .......icie.
Ani w Warszawie nie było pompowania balonika, a już na pewno nie wśród kibiców. Ani Kosecki się nie obesrał na różowo, bo tylko on i Radovic grali na niezłym poziomie. Nie dorabiajcie faktów do tezy. Tezę tworzy się w oparciu o fakty |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zabierałem się i zabierałem by coś napisać w temacie, ale w ogóle mnie nie grzeje to co wokół Legii. Mieli szansę, spierd***. Nie ma co drążyć tematu. Jak im się uda w tym sezonie zdobyć mistrza to wszystko wróci jak bumerang. Chyba, że zaliczą spektakularnego doła. Chociaż wydaje mi się, że to im nie grozi. Nie były to jakieś mecze pełne dramaturgii. Po prostu byli gorsi i przegrali.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To przechodzenie 3 podaniami pod bramkę Legii jakoś średnio wychodziło im w obu spotkaniach. O ile pierwszy gol w Warszawie padł po w miarę składnej akcji o tyle drugi to zwykły prezent od Legii, a nie efekt naporu Steauy. W to dalsze ciśnięcie zupełnie nie wierzę, bo to nijak nie pasuje mi do przebiegu pierwszego meczu. Nie wierzę, że byliby w stanie tak grać. Mówimy o zespole, który nie potrafił kontrolować meczu i spokojnie dowieźć wygranej grając u siebie.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
mieszkam od dawna
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jest jedna rzecz, w której jest lepsza od Steuy ![]() http://www.polskieradio.pl/fedbfb12-...7ec93d6c9.file |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=uPPz...=TLRubpT7XmNgY
Skrót meczu Legii ze Steauą,jakby ktoś nie oglądał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwarantuję Ci, że przy wyniku 1-2 pisałbym to samo. Ja po prostu patrząc na grę Steauy w tych dwóch spotkaniach nie widziałem jakiejś większej jakości, chociaż przed tymi meczami spodziewałem się ją zobaczyć. Na moje oko grali jak przeciętny zespół, który mając korzystny wynik na wyjeździe zaczyna się bronić i ustawiać na kontry. Nie wiem czy to dla nich normalne, czy akurat teraz mieli dołek formy, ale grając z Legią nie wyglądali jak klasowy zespół i nie tyle kontrolowali spotkanie, co Legia grała bardzo nieudolnie. To, ile warte są ich próby opanowania sytuacji, widać było już w pierwszym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jakość polegała na tym, że każdy Rumun wkręcał w ziemię dwóch Legionistów kiedy i jak chciał. A jakość jako zespół? Jak zabrali piłkę Vrdoliakowi to 3/2 wykończyli z palcem. Więc nie opowiadaj o respekcie bo respekt jeśli go mieli to oni stracili po 9 minutach. Zobaczyli, że dzieli ich przepaść. Nie wiem dlaczego nikt nie zauważa jak koronkowa akcja doprowadziła do wyrównania i ile okazji było wcześniej.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wpadł mi dziś w ręce po raz pierwszy od czasów gimbazy Przegląd Sportowy i powiem tak. Daleki jestem od wszelkiej napinki przez kabel, trochę mnie śmieszy jak kibice Wisły przeżywali grę Legii w LM, jakby co najmniej żydy tam grały. Niektórym się myli hierarchia. Oczywiście życzyłem Legii porażki jak każdy normalny kibic Wisły, bez zbędnego podpalania się. No ale, mimo wszystko propaganda sukcesu uprawiana przez media po porażce jest naprawdę przekomiczna
http://imgur.com/gI9TDsI - tu okładka ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|