The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2013, 08:01
Nie wiem nad czym płaczą wszyscy ale jeśli Legia miała awansować do LM wygrywając mecze tylko z amatorami to ja nie mam pytań. Oni już w poprzedniej rundzie powinni odpaść, bramka Gruzina ze spalonego i masa szczęścia. Niestety wynik zamazuje poziom i teraz gadanie że zabrakło minut. Jak Rumun nie podał pod koniec meczu do kolegi na pustą to nawet Piovacarri zemdlał że tego nie strzelili, szkoda że ich nie dobili. Najbliżej awansu była Wisła raz minutę, a raz każdy strzeliła bramkę prawidłową i to wtedy dla mnie ona grała w LM. Niestety wszyscy dziennikarze to Legionisci i ich miny po meczu bezcenne.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.08.2013, 08:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mam wrażenie że w stolicy dziś jak na facebooku u fanów Legii. wszyscy udają że śpia
Nie ma się czemu dziwić... ja po naszych podobnych porażkach też unikałem radia, tv, gazet... bo tam wiadomo co... "szok", "porażka", "dramat", "tragedia"...
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2013, 08:36
Wertian napisał(a):Wyświetl post
Historia Legii z tego dwumeczu bardzo podobna do naszej z APOELem. Po pierwszym meczu bardzo dobry wynik, nadzieje mniejsze u jednych i większe u innych. Bramy raju tak blisko jak to tylko możliwe... choć w naszym wypadku były nieco bliżej... ale mimo to piłkarska jakość bierze górę i dalej przechodzi ten, kto na to bardziej zasłużył. APOEL grający wtedy u siebie i Steaua z obu meczy z Legią jakby indentyczne - silne, szybkie i niesamowicie (!) zdeterminowane. Polskie zespoły muszą zrozumieć, że grupa LM nie jest czymś co można osiagnać psim swędem. W głowie musi brzmieć słowo "awans" i każdy kurcz mięśnia musi być temu podporządkowany. Steaua pokazała wczoraj na czym to polega.
Chyba nie do końca. Myśmy w rewanżu pomimo przygniatającej przewagi Apoelu w pewnym momencie bylismy w LM (2;1). Decydujaca bramka padła w samej końcówce. A na Legii było już wszystko jasne po 9 min. Ani przez moment nie byli warszawiacy w LM.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.08.2013, 08:43
Nie dla psa kiełbasa!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.08.2013, 08:49
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie do końca. Myśmy w rewanżu pomimo przygniatającej przewagi Apoelu w pewnym momencie bylismy w LM (2;1). Decydujaca bramka padła w samej końcówce. A na Legii było już wszystko jasne po 9 min. Ani przez moment nie byli warszawiacy w LM.
Dlatego napisałem, że my byliśmy nieco bliżej. Na upartego, przy założeniu, że w dwumeczu nie padnie już więcej bramek, po pierwszym meczu Legia też była w LM... jakkolwiek dziwacznie to nie brzmi. Ale zostawmy to... licytowanie się "kto był bliżej" nie jest nam godne.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.08.2013, 08:50
mylisz sie byli do rozpoczecia meczu w Warszawie )) a powaznie to staram sie waYstkim to samo wyjasnic Wisle braklo 7 minut a Legia 7 byla w LM
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.08.2013, 08:51
Z reszta to nie ma znaczenia. Slabi jestesmy i tyle
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2013, 08:55
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie jest to typowo polskie. Piłka nożna klubowa rządzi się swoimi prawami. W Anglii fanatyzm sięga do tego stopnia że kibic Manchesteru nie będzie oklaskiwał piłkarza Liverpoolu w reprezentacji, mimo że Anglicy są zagorzałymi fanami drużyny narodowej. Nie inaczej jest we Włoszech czy Hiszpanii. Następnym razem jak będziesz chciał opluć swój naród pisząc w sensie negatywnym że coś jest dla niego typowe, lepiej się zastanów.
Nie pluje na swój naród... dla wyjaśnienia:

Odpadamy jako kraj po raz kolejny w el.LM co już się ciągnie od 17 lat, a więc można z całą pewnością stwierdzić, że jest to typowo polskie.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2013, 08:58
Jestem Polakiem wiec nie potrafilbym kibicowac jakims Rumunom ale z awansu Legii tez nie potrafilbym sie sie cieszyc.
Jednak byloby przykro, ze to nie Wisla jako pierwsza polska druzyna po tylu latach wchodzi do bram pilkarskiego raju.
Takze meczy ogladalem bez emocji, jak kazdy inny. No moze poczatek tylko mnie rozsmieszyl jak pomyslalem o tych
wszystkich tytulach wczorajszych artykulow ("Czy dzis zacznie sie nowy rozdzial w polskiej pilce ?" etc.), o 1,5 godz.
studio w Canal+, a potem wystarczylo 9 minut i wszystko pozamiatane.
Oczywiscie Legionisci moga sobie zalowac, ze zabraklo im jednej bramki , a rownie dobrze obie te nieuznane w dwumeczu sedzia mogl puscic ale awansowala bezdyskusyjnie druzyna lepsza. Limit fuksa zostal wykorzystany w poprzednich rundach. Walczyc o LM z Kucharczykiem czy Zyro, z trenerem, ktory przegral wszystkie powazne mecze na arenie miedzynarodowej. Komedia.
Niech sie legionosci ciesza, ze sa w ogole w Lidze Europy i dobrze bo bedzie jesienia kilka ciekawych meczow wiecej do ogladania, a Lige Mistrzow zostawmy druzyna potrafiacym grac w pilke.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.08.2013, 09:10
MK85 napisał(a):Wyświetl post
A i wisienka na torcie:

Dominik Furman (pomocnik Legii):
"Zaczęliśmy od posiadania piłki, ale potem przydarzyły się dwa błędy, które zadecydowały o tym, że jesteśmy teraz smutni, a nie odwrotnie. W przerwie było w miarę spokojnie, wiedzieliśmy, że jak strzelimy na 2-2, to Steaua zacznie panikować. Niestety rywale przetrzymali pierwsze 15-20 minut i wybijali nas z rytmu. Od 70. minuty było tych sytuacji jak na lekarstwo, a oni wychodzi z groźnymi kontratakami.
To my byliśmy dzisiaj zdecydowanie lepszą drużyną i szkoda po prostu tego mojego błędu przy pierwszej bramce. Ale po 10. minucie Steauy już praktycznie nie było na murawie. To głównie my mieliśmy dobre sytuacje".
I zajebiście.....
Jeżeli koleś na progu kariery (facet zagrał ledwie 30 meczy w TME i został na tej podstawie powołany do reprezentacji !!!!) jest pomimo ewidentnej różnicy klas obu zespołów tak bardzo zadufany w sobie, to tylko przyklasnąć. Z takimi bufonami Legia daleko nie zajedzie..... Koleś uwierzył w to co pisali o nim chłopaki z warśawskich bulwarówek - Żenada
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.08.2013, 09:17
W dodatku kibice Legii z tych gazet do dzisiaj nie napisalii mu, że na 1:0 Rumun zrobił z niego karuzelę w polu karnym. Pewnie wciąż o tym nie wie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2013, 09:27
Trzeba się teraz przejechać po nich w lidze, bo są ciency jak celofan. Oczywiście bredzić jak Furman nie przestaną, a w lidze symulka i liczenie na sędziów. Jeżeli nie umiejętności tylko spółdzielnia będzie dalej decydować to innych wyników nie będzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.08.2013, 09:33
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jestem Polakiem wiec nie potrafilbym kibicowac jakims Rumunom ale z awansu Legii tez nie potrafilbym sie sie cieszyc.
Jednak byloby przykro, ze to nie Wisla jako pierwsza polska druzyna po tylu latach wchodzi do bram pilkarskiego raju(...)
Podbiję - mam takie samo zdanie.

Nie kibicowałem Rumunom jak i nie oglądałem też ani jednego meczu L. Tak mam że nie interesuje mnie ta drużyna i jej sukcesy, większe czy mniejsze.
Co do całości - zwyczajnie Legii i Leśnodorskiemu ten awans się nie należał. Przynajmniej jeszcze nie teraz. I nie chodzi mi tutaj o kwestie sportowe które zweryfikowało boisko.

Natomiast bezsprzecznie, z roku na rokPolski zespół jest coraz bliżej LM. Kwestia czasu a któraś drużyna tam wejdzie. Trzeba powoli oswajać się z tą myślą.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.08.2013, 09:40
Na wytłumaczenie Furmana można powiedzieć, że z boiska zazwyczaj mecz wydaje się być lepszy, niż oglądany z poziomu stadionu, jak i również mecz oglądany z poziomu stadionu zazwyczaj jest atrakcyjniejszy, niż jeśli się go ogląda w tv - cały czas mówię tylko o odbieraniu tego, co się dzieje na boisku, a nie dookoła niego. Ot taka złota myśl, podparta jakimś tam doświadczeniem Stąd potem biorą się takie kwiatki, jak ten Furmana, dopiero po oglądnięciu retransmisji można trochę otrzeźwieć

Generalnie Legia, jak każda polska drużyna w ostatnich latach przystąpiła do tych eliminacji nieprzygotowana - stracili najlepszego zawodnika, kupili przeciętnego, z młodych nikt nie zaskoczył, transfery słabe. Steaua wygrała przede wszystkim dlatego, że na każdej pozycji miała co najmniej solidnego zawodnika. Skład Legii w każdej formacji jest wybrakowany. No, może poza bramkarzem, chociaż akurat wczoraj przy drugim golu się nie popisał. ...poza bramkarzem, którego chcieli opchnąć do belgijskiego europejskiego średniaka. Poza tym przeanalizujmy kim Legia o tą LM grała:

Bereszyński - gość wyciągnięty z rezerw Lecha, prawy obrońca od pół roku; potencjał jest, ale zdecydowanie daleki od oszlifowania.
Rzeźniczak - środkowy obrońca od miesiąca, do niedawna trzeci prawy obrońca w rotacji, solidny ale kosmos od poziomu walki o LM.
Dossa - widać potencjał, ale forma średnia, zawodnik co najwyżej do uzupełnienia drugiego, klasowego środkowego obrońcy, ot choćby Jędrzejczyka.
Wawrzyniak - Wawrzyniak...

Furman - potencjał jest, ale doświadczenie zerowe - nie wymagajmy zbyt wiele od chłopaka dla którego jest to DRUGI sezon rozgrywany w lidze polskiej, w poprzednim był głównie rezerwowym.
Vrdoljak - kontrakt wywalczył, kasa się już zgadza, przyszłość zapewniona, ambicji raczej brak (porównajcie go do takiego Boruceanu - piłkarza teoretycznie pełniącego taką samą rolę w Steaule), po wywiadach widać, że trochę odleciał.

Kucharczyk - uzupełnienie składu na Ekstraklasę, kosmos od poziomu walki o LM.
Radovic - solidny zawodnik, ale już nie ta szybkość i nie ta kondycja, w najlepszej formie to byłby bodaj pierwszy zawodnik z wymienionych gotowy do składu drużyny faktycznie o LM walczącej.
Kosecki - zdecydowanie zawodnik robiący różnicę i zdecydowanie kogoś takiego po drugiej stronie pomocy Legii brakowało. Jak znam życie za pół roku, góra za rok klub opuści i to by było na tyle budowania drużyny walczącej o LM.

Saganowski - zdecydowanie po drugiej stronie rzeki.

Wniosek? Legia atakowała LM mając w składzie raptem trzech zawodników o potencjale do tego uprawniającym już teraz, czyli Kuciak, Radovic i Kosecki. Plus ewentualnie Dossa, który mógłby taki skład uzupełnić. To trochę mało według mnie. Ciężko jest wejść do LM przypadkiem, a każda polska drużyna poza Wisłą w czasach APOEL-u tak do tego podchodziła - "a może się uda", "a jak coś to jest LE", "najpierw LE, a za rok LM" i tego typu brednie. Wtedy niestety Wisła trafiła na jedną z ośmiu najlepszych drużyn rozgrywek, jak się okazało, chociaż brakło teoretycznie niewiele.

Nie, jak się chce wejść do LM przygotowanym, to trzeba tego pragnąć na każdym możliwym szczeblu - od prezesa, po trenera, piłkarzy, masażystów i kibiców. Każdy musi mieć w głowie fakt, że cel jest tylko jeden, faza grupowa LM. Tak to wyglądało u Steauy, tam nawet kilkanaście milionów euro Tottenhamu nie za bardzo mogło skusić prezesa do wytransferowania najlepszego piłkarza przez dłuższy czas, bo wiedzieli jaka to dla nich jest strata w grze o kasę w Europie. W Polsce Jędrzejczyka oddaje się do Krasnodaru za równowartość dochodu z trzech meczów LE, "żeby chłopak zarobił". Ot taka różnica.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.08.2013 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.08.2013, 09:42
Furman swoją wypowiedzią pozamiatał... Nie wiem, kogo on chce oszukać siebie czy opinię publiczną? Lepsi to oni może i byli - ale na trybunach, zważywszy na to, że kibiców gości nie było. Nie ma co zakłamywać rzeczywistości, Legii daleko do Steauy.

Piłka nożna okazała wczoraj sprawiedliwość i awansowała drużyna, która na to zasłużyła.

Na pocieszenie: Nic się nie Steauo, hej legła nic się nie Steauo!
Odpowiedz cytując
misieq
Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2013, 09:54
gypsy napisał(a):Wyświetl post
(...) zważywszy na to, że kibiców gości nie było (...)
Byli http://legia.net/new_galeria/13legia.../steaua_35.jpg
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.08.2013, 09:59
Nie było stadionów, nie było pieniędzy i nie było systemów szkolenia. Zawodnicy nadużywali alkoholu i palili kartony fajek i nie prowadzili sportowego trybu życia, a wyniki były. Teraz pojawiły się piękne stadiony, coraz większe pieniądze, system szkolenia i coraz lepsi piłkarze (na papierze rzecz jasna), a wyników brak. Jaki z tego wniosek? Cipki grają teraz, a nie ludzie z charyzmą. Rumunów Legia mogła bez problemu pyknąć, gdyby w spodenkach zamiast waty mieli jaja.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 28.08.2013, 10:32
Mnie tylko ciekawi czy gdyby to np Niemiecki zespół grał z Rumunami o awans to czy sędzia również zagwizdałby spalonego czy uznałby gola? od lat słysze ,że w sytuacjach stykowych puszczać takie akcje aby promować ofensywyny futbol i co?i gów..
Legia była gorsza piłkarsko ale za walke do końca i emocje zasłużyła na uznanie tej bramki z niby spalonego,już w Bukareszcie nie uznali im bramki którą inny arbiter mógłby uznać bo sytuacja była stykowa.
Wstyd jak skur... na całą europe Polska prawie 40 milionów ludzi i na awans do LM poczekamy 18 rok i znowu będzie pisanie jaka to buraczana liga ta ekstraklasa itp.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2013, 10:40
Bo taka jest prawda, jeżeli na co dzień nie ma gry tylko symulowanie bo wynik jest znany przed meczem to potem byle drużyny nas wiozą. Przecież krawaty powinny popłynąć z Norwegami. Całe szczęscie w obu meczach tamci grali w 10.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2013, 10:49
m.interia.pl/sport/news,nId,1017193017193

I zaczęło się.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.08.2013, 10:51
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko ciekawi czy gdyby to np Niemiecki zespół grał z Rumunami o awans to czy sędzia również zagwizdałby spalonego czy uznałby gola? od lat słysze ,że w sytuacjach stykowych puszczać takie akcje aby promować ofensywyny futbol i co?i gów..
Legia była gorsza piłkarsko ale za walke do końca i emocje zasłużyła na uznanie tej bramki z niby spalonego,już w Bukareszcie nie uznali im bramki którą inny arbiter mógłby uznać bo sytuacja była stykowa.
Wstyd jak skur... na całą europe Polska prawie 40 milionów ludzi i na awans do LM poczekamy 18 rok i znowu będzie pisanie jaka to buraczana liga ta ekstraklasa itp.
Gdyby nie sedziowie to juz z Molde by odpadli - taka prawda. Dopieprzanie sie do sedziow (w obydwu meczach sedziowie z czolowki swiatowej) to grube naduzycie.......

Rumuni byli po prostu dwie klasy lepsi.......
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.08.2013, 11:00

"Zasłużyła na uznanie bramki z niby spalonego" dobre jaja. "Niby spalony" był spalonym nie na niby. Gdybyś ogladał mecz w canal+ to byś zobaczył taka białą linię w powtórce i całą noge Kucharczyka za nią.
Za zasługi spalonych się nie puszcza i karnych sie też nie daje. Może w polskiej lidze tak jest ale jak widać sędzia nie zna Hubercika i stosunków panujących w PZPN-ie, że Legii się daje w takich sytuacjach a innym nie.
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 28.08.2013, 11:23. press
teraz jak dłoni widać, jak ważny jest ten wyśmiewany przez wielu a ulubiony/wymagany przez Smude "press". "press", "press" będziesz miał siły, nawyk, będziesz właśnie tak "pressował " nie dasz pograć przeciwnikowi, jeśli p-ko tobie będą tak grali przyzwyczaisz się i nauczysz pod tym "pressem" grać , wtedy może nie będzie "ojej", "szkoda", trochę zabrakło
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 28.08.2013, 11:55
Gdybyś ogladał mecz w canal+ to byś zobaczył taka białą linię w powtórce i całą noge Kucharczyka za nią.
Za zasługi spalonych się nie puszcza i karnych sie też nie daje. Może w polskiej lidze tak jest ale jak widać sędzia nie zna Hubercika i stosunków panujących w PZPN-ie, że Legii się daje w takich sytuacjach a innym nie.
Gdybyś oglądał DOKŁADNIE relacje w c+ to wiedziałbyś,że dopiero analiza komputerowa pokazała minimalnego spalonego o cm,to taka sytuacja sytkowa w której jeden sędzia nie uzna gola a drugi uzna ,nie ma szans ,że sędiza miał 100% pewności,że jest spalony kilka powtórek w tv a dziennikarze mieli rózne opinie,nawet dzisiaj rano jeszcze niektózy twierdzili,że gol powinien zostać uznany idąc z duchem gry.
Przypomnij sobie sytuacje Dortmund Malaga tam sędziowie uznawali bramki z wiekszych spalonych.

Co do zasług i tej sytuacji ze spalonym to nie oczekuję,że to sędziowie mają nagradzać za walke ,zwyczajnie po meczu stwierdziłem,że szczęście powinno być po stronie L z tą stykową sytuacją bo zasłużyli wyciągając wynik z 0-2 na 2-2 i walcząc do końca o awans.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.08.2013, 11:58
A niech płacza, ze to przez sedziego albo przez zamkniecie zylety byli słabsi i tyle co zreszta pokazuje kiedy w drugiej połowie oddali celny strzał - na koncu spotkania. Niech sie ciesza, ze doszli tak daleko bo juz z Molde powinni odpasc ale jakos tak Bog nad Nimi czuwał.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.08.2013, 11:58
Z jednej strony fajnie, że Legia nie awansowała, bo wtedy jeszcze bardziej odskoczyliby reszcie ligi finansowo, ale z drugiej szkoda że reprezentant Ekstraklasy nie potrafił wykorzystać tak prostej drabinki do awansu. Pewnie polskie kluby poczekają jeszcze kilka lat nim droga do LM znów będzie tak łatwa.

Przed dwumeczem myślałem, że Steaua to taki Szachtar albo APOEL - z nazwy niby rywal w zasięgu, ale w rzeczywistości poukładany, doświadczony zespół. Po pierwszym spotkaniu sądziłem, że nie wyszedł im jeden mecz, że na rewanż się pozbierają i przez 90 minut zdominują Legię w Warszawie tak jak momentami potrafili grać u siebie. W dziesiątej minucie wydawało się, że właśnie tak będzie. A gdzie tam. Wyszły im dwa szybkie odbiory i tyle. W Warszawie grała ta sama Steaua co w pierwszym meczu. Niby techniczna i dynamiczna, ale łatwo gubiąca się przy ostrzejszym pressingu. Ktoś może powiedzieć, że mądrze się bronili, ale moim zdaniem byli silni słabością Legii. Gdyby Legia zamiast grać jednostajnym tempem i próbować indywidualnych akcji poklepała i choć na 15 minut rzuciła się na rywali agresywnym pressingiem, to z tej "mądrej obrony" Steauy nie byłoby czego zbierać. Legia z jesieni 2011 by ich przeszła.

Ciekawe jak na odpadniecie zareagują warszawscy piłkarze. Oby dopadła ich tradycyjna polska po-LM-owa deprecha. Liga byłaby ciekawsza.
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 28.08.2013, 12:01
(...) Przypomnij sobie sytuacje Dortmund Malaga tam sędziowie uznawali bramki z wiekszych spalonych.(...).
no... albo ekstraklasę można sobie przypomnieć, gdzie Legii to nawet bramki po dośrodkowaniu zza boiska uznają czasem
nie ma co rozkminiać, odpadli i całe szczęście
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.08.2013, 12:06
Nie rozumiem tych co tu płaczą, że spalonego nie było i wgl biedna Legia. Pamietacie ile razy Wisła została oszukana przez sędziów w pucharach?
Boli Legionistów? Ma boleć
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 28.08.2013, 12:21
Ta przypadkowa bramka z niczego Legii na 2-2 gdy piłkarze Steauy już otwierali szampany tylko zaciemniła niektórym obraz. "Wyciągneli z 0-2 na 2-2". Litości. Myślę, że jakby 2-2 dawało Legii awans to Rumuni nie pozwoliłyby sobie na taką dekoncetracje w końcówce.

"Zasługiwała na uznanie bramki ze spalonego". Abstrahując od absurdalności tego stwierdzenia to niby czym zasługiwała? To Steaua miała z 5 setek na trzecią bramkę, a nie Legia na wyrównanie. Czy w drugiej połowie chociaż w jednej sytuacji można było powiedzieć "ooo, to powinna być bramka dla Legii"? Nic. Zero. Null.

PS. Nie zgodzę się, że sytuacja Kucharczyka była sytuacją stykową. Jakby to była klasyczna "mijanka" to ok. Rozumiem. Ale Kucharczyk palił te akcje dobre kilka metrów i niepokazanie spalonego byłoby kompromitacją bocznego. Mimo, że był on oczywiście niewielki.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.08.2013, 12:30
Oba spalone w pierwszym (Koseckiego) i drugim (Kucharczyka) meczu były, więc nie ma o czym dyskutować. Nie były one też centymetrowe co dobrze widać na powtórkach.

Ciekawe, że tylko tutaj rozpatruje się sprawę spalonych
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów