The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2013, 22:21
Swoją drogą smutne, iż niektórzy tutaj mają więcej radochy z odpadnięcia Legii, niż po zwycięstwie Wisły... Ogarnijcie się co niektórzy, to forum też czytają inni kibice i pewnie mają niezły polew Nie wypada się przesadnie emocjonować tym meczem - Wisła tam nie grała, więc... kogo on tu w ogóle powinien obchodzić?

Edit:
Powyższy post fialo jest chyba najlepszym w całym temacie

rafkur - 100 nie mogą, zawsze to musi być jakiś % pojemności stadionu Wiesz, ostatnio Ruch pogonił marynarkę wojenną Meksyku, więc Legia by kogoś nie pogoniła z Hiszpanii? Tak luźno mówiąc...
Ostatnio edytowane przez Wizard : 27.08.2013 o godz. 22:23.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.08.2013, 22:26
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą smutne, iż niektórzy tutaj mają więcej radochy z odpadnięcia Legii, niż po zwycięstwie Wisły... Ogarnijcie się co niektórzy, to forum też czytają inni kibice i pewnie mają niezły polew Nie wypada się przesadnie emocjonować tym meczem - Wisła tam nie grała, więc... kogo on tu w ogóle powinien obchodzić?

Edit:
Powyższy post fialo jest chyba najlepszym w całym temacie

rafkur - 100 nie mogą, zawsze to musi być jakiś % pojemności stadionu Wiesz, ostatnio Ruch pogonił marynarkę wojenną Meksyku, więc Legia by kogoś nie pogoniła z Hiszpanii? Tak luźno mówiąc...
Mamy płakać? Moja żona, po golu dla Rumunów jak krzyknąłem Jeeeest też powiedziała - co sobie sąsiedzi o Tobie pomyślą - szczerze? Wali mnie to...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2013, 22:28
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Teraz pytanie czy nie znajdą się w większej dupie niż my po szturmie na LM. Wcale bym się nie zdziwił. Kontrakty całkiem piękne, szrotu nakupione i teraz z tymi armatami na Piasta ))

?
Myśle ze Jacek (czysciciel)Bednarz może powoli myśleć o przeprowadzce do Warszawy
,
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2013, 22:32
Barti napisał(a):Wyświetl post
Mamy płakać? Moja żona, po golu dla Rumunów jak krzyknąłem Jeeeest też powiedziała - co sobie sąsiedzi o Tobie pomyślą - szczerze? Wali mnie to...
Aj tam płakać od razu, ja sam byłem za Steuą, ale internetowa napinka średnio mnie rajcuje To, że Wiślacy nie najlepiej życzą Legii (i na odwrót) jest jeszcze oznaką kibolskiej normalności, więc luźno, a że niektórzy piszą w moim mniemaniu śmiesznie - niech robią co chcą, ja tylko zwracam swoją uwagę by bardziej interesować się wiślackimi sprawami, niż legijnymi porażkami To druga strona Błoń słynie bardziej z nienawiści do Wisły, niż do miłości własnego klubu
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.08.2013, 22:40
Nie ma co się napinać, ale powiedzmy sobie szczerze, że Legia w LM to bardzo zła wiadomość dla Wisły i w takich kategoriach większość kibiców Wisły (a przynajmniej ja) traktowała dzisiejszy mecz.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.08.2013, 22:43
Dostali w dupę, ale jak się popełnia takie błędy to nie można się dziwić.
Rozumiem że skoro My, a potem Wy, to teraz w razie czego My będziemy mogli do woli drzeć łacha z waszej gry w pucharach ? Bo jeśli ktoś sądzi że mistrz Yoda z cygarem w ustach odmieni nagle wszystko to ma zdrowo najebane

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.08.2013, 22:44
Odpadamy z zespołem, który był do pokonania. Zdecydowały niuanse, klopsy Vrdoljaka i Furmana, a także mimo wszystko zbyt niski poziom piłkarski i brak doświadczenia zawodników. Żadna inna taktyka nie zmieniłaby nic w obrazie pierwszych minut gry, bo dwa gongi wynikały głównie z niefrasobliwości i ataków na raz w polu karnym, za które każdy obrońca powinien dostać liścia. Niestety Legia jak każdy polski zespół, włącznie z reprezentacją nie ma zielonego pojęcia o ataku pozycyjnym. Klepanie dla klepania piłką, z którego zupełnie nic nie wynika. Dzisiaj musieli prowadzić atak pozycyjny przez 70 minut, a efekt bramkowy, gdyby nie dosyć fartowna bramka w końcówce byłby mizerny. Dużo wody musi jeszcze upłynąć żeby dorobić się większej ilości zawodników na poziomie, nauczyć ich taktyki dostosowanej do warunków gry, a także mentalnie przygotować ich na LM. Sportowo, taktycznie i psychicznie wciąż są braki.

Liga Mistrzów niby blisko, a wciąż daleko. Na pocieszenie zostaje jesień w LE, która całkiem możliwe że znów zakończy się awansem z grupy. Sewilla? Ja bym się nie pogniewał
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.08.2013, 22:45
Dziwicie się czemu większość tak reaguję po porażce Legii ? Wszyscy mają dość tej dziennikarskiej napinki i pompowanie balonika. Każdy spoza Warszawy ma dość słuchania bajek o Wielkiej Legii i jej galaktycznym superprezesie - prezesie z innej planety. Stąd takie reakcje , nie dziwcie się .
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.08.2013, 22:50
Opłacało się wczoraj na klasowym spotkaniu wychylić kolejeczkę za Rumunów
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.08.2013, 22:50
Uhuhhu fajnie sie oglada jak spuszcza sie powietrze z balonika

z kazdym wywiadem i wywodem ze przeciez ta Steaua to nawet dobry zespół.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
lopez80
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 27.08.2013, 22:53
swieta prawda Ciastek1,zygac sie juz chcialo jak ta Legia sie podniecal caly tvn i nc+, taka napinka a tu jebnal balonik az milo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.08.2013, 22:53
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
z kazdym wywiadem i wywodem ze przeciez ta Steaua to nawet dobry zespół.
Czy dobry? Na tą chwilę nie zaprezentowali się zbyt dobrze na tle Legii. Pewnie będą chłopcem do bicia w LM, podobnie jak my byśmy nim byli.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.08.2013, 22:54
A ja jednak trochę żałuję.

Owszem, byłaby napinka, niewyobrażlna sodówa, lans i warszawocentryzm. Ale obok tego byłby nareszcie jakiś pozytywny obraz polskiej piłki, dowód na to, że przy w miarę sensownym i spójnym prowadzeniu klubu nawet z taką bandą czereśniaków i trenerem z kosmosu - Warszawiacy się chyba za to nie obrażą, bo przecież Legia 2013 to żaden dream team jak np. nasz Kasperczaka - da się awansować do LM. Namacalny dowód dla Cupiała, Rutkowskiego, Solorza, Gdańska, Zabrza i reszty. A tak mamy status quo, marazm w jakim tkwimy już całe pokolenie; w Warszawie mają pewnie niezłego kaca, bo tak dobrej okazji nie miał nikt od Widzewa w 96, praktycznie wszystko wyłożone na talerzu.

Nie sądzę, że Legia w jakikolwiek sposób odjechałaby reszcie stawki; słusznie ktoś podkreślał jak odleciała Petrżałka, do drugiej ligi. Prędzej zaliczałaby dalsze wtopy w lidze, która jest tak samo słaba, jak i wyrównana. Wiadomo, że my gówno byśmy z tego hipotetycznego awansu mieli, ale niespecjalnie by nam to zaszkodziło.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2013, 22:56
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Dziwicie się czemu większość tak reaguję po porażce Legii ? Wszyscy mają dość tej dziennikarskiej napinki i pompowanie balonika. Każdy spoza Warszawy ma dość słuchania bajek o Wielkiej Legii i jej galaktycznym superprezesie - prezesie z innej planety. Stąd takie reakcje , nie dziwcie się .
O to to Kolego! Samo sedno! Pamiętam kiedyś takie napinki mediów przed meczem Legia - Widzew który grał pod wodzą Smudy na Łazienkowskiej. Mecz komentował Szpakowski który też napinał się strasznie. Przy 0:1 dla Widzewa kibice zaśpiewali w końcówce meczu: Gdzie jest ta Legia? Szpakowski, gdzie jest ta Legia? Zamknął dziób. Nie wypowiadałem się po wcześniejszych meczach Legii w eliminacjach, ale teraz można już śmiało podsumowywać, teraz właśnie jest na to pora.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.08.2013, 23:16
No coz, ci wszyscy ktorzy tak jechali po Wisle za odpadniecie z APOELem, z perspektywy czasu powinni chyba docenic, ze tam byly chociaz te slawetne "3 minuty do awansu" i to z zespolem zdecydowanie lepszym od Rumkow, co powinny potwierdzic wyniki Steauy w fazie grupowej.

Wielu bedzie pewnie obarczalo wina za niepowodzenie defensywnych pomocnikow Legii, ale jak na moje oko, pies jest pogrzebany zupelnie gdzie indziej. Jesli chcesz osiagac sukcesy w pucharach, musisz miec minimum jednego konkretnego napastnika. A w Legii jest Marek Saganowski - 35 letni defensywny impotent, chwalony za ambicje, za gre w obronie i wszystko inne, tylko nie za gole. Oczywiscie W mocarnej polskiej lidze jeszcze pewnie nie raz strzeli do siatki jakiegos Podbeskidzia czy innego Zawiszy, ale w pucharach rzeczywistosc jest dla niego bezlitosna odkad powrocil do Warszawy. 6 meczow z w miare porzadnymi przeciwnikami (2 z Rosenborgiem, 2 z Molde i 2 ze Steaua) i bilans ZERO goli. Lipa.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.08.2013, 23:26
raindog napisał(a):Wyświetl post
Teraz pytanie, jak zagrają Rumuni w grupie. Wracając do meczu, na ten moment można odnieść wrażenie, że decydujące znaczenie miały umiejętności poszczególnych zawodników Steaua'y, a nie gra zespołowa czy taktyka. Zresztą już sam fakt, jak padały bramki i jakie bramki mogłyby paść (gdyby ktoś podał do napastnika na wolnym polu = sam na sam - w pierwszej połowie jedna sytuacja; w drugiej dwie, trzy) świadczy o tym, że Rumuni nie posiadają zespołu. Co więcej - posiadanie piłki przez Legię ok. 60%.

Pamiętajmy , że dwie strzelone bramki ustawiły spotkanie i Rumuni cofnęli się na swoją połowę nastawiając się na kontry.Nie wiemy jakby wyglądało spotkanie gdyby te dwie bramki nie padły. Zresztą w tym przypadku najważniejszy jest wynik końcowy ,a nie posiadanie czy ilość strzałów na bramkę.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2013, 23:27
Cytując klasyk:
"To takie typowo polskie..."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.08.2013, 23:32
Rumuni gdyby chcieli strzeliliby 10 goli, a tak pykali sobie na luziku. W 10 minucie było krawatów szkoda, ale jak po meczu usłyszałem, że nie byli słabsi to doszedłem do wniosku, że szkoda, że Rumuni się zlitowali
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
majomajo
Member

Stary 27.08.2013, 23:45
Legia odpadła zasłużenie. Do LM nie trafiają drużyny z pospolitego ruszenia tylko kluby, które oparte są o silną rodzimą ligę i jakieś dłuższe działanie. Na przyszłość nie ma się co bać czy też oczekiwać że jakiś polski klub odpłynie na lata innym, tu potrzeba zmiany mentalności i podejścia w tym co się robi w piłce.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.08.2013, 00:41
dzisiaj cały Kraków leje z legii ale fajny dzień :d
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.08.2013, 02:05
Dzis Legia czuje to co Wisla po Atenach i Nikozjii.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2013, 02:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dzis Legia czuje to co Wisla po Atenach i Nikozjii.
Mysmy mieli byc prawo w wiekszej depresji. W Nikozji braklo nam 3 minut; w Atenach przegralismy w dogrywce.

Ale powiem Was cos. Niezaleznie od poziomu polskiej ligi i polskich druzyn, mistrz Polski ma jakiegos wyjatkowego pecha w el LM. Ktos jakby rzucil klatwe na polskie druzyny w Champions League. Jak sie patrzy na ostanie lata eliminacji gorsze druzyny awansowaly; w bardziej dramatycznych okolicznosciach ale zawsze raz na pare lat przechodzily te eliminacje a Polacy? Albo Barcelona albo Real (w starej formule) albo niesamowity pech nawet dzis Legia (gol ze spalonego) czy Wisla (Apoel, PAO). Nie zrozumcie mnie zle, ja uwazam ze polski futbol siegnal dna ale czy pamietacie dwumecz Inter - Helsinborg? w strzalach w dmuczemu (chyba 30-0) i Wlosi odpadli w karnych.... a Polacy jakos tak bez szczescia..
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.08.2013, 05:37
Bardzo piękny poranek!Nawet słońce się cieszy że legia już ma z głowy LM.Tylko WISŁA !!!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.08.2013, 06:26
Siłą Rumunów jest i był kolektyw ekipy, zgranie. Niektórzy z Was tutaj piszą, że Legii mało brakło - nie wiem czy się śmiać czy płakać. Im zabrakło wszystkiego. Obrony, pomocy i napastnika. Steaua pomimo, że nie jest mocarstwem ( Apoel przy nich to jak Real Madryt przy Deportivo ) i tak była zespołem w każdej formacji lepszym. Jakby potrzebowali włożyć 2 bramki więcej to by włożyli a wyciąganie wniosków o ich słabości z tego że po 10 minutach mieli 2:0 i się cofnęli jest pozbawione logiki.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2013, 06:37
A w TVP info dziennikarze rwą włosy z głowy i widzom wciskają kit (razem z Sierockim), że to przez sedziego, który nie uznał bramki Kucharczyka Legia odpadła . Wystarczyło tylko ogladać mecz na Canal+ gdzie w powtórkach pokazano linię spalonego i wszystko było jasne. Jak widać w reżimowych propagandówkach jeszcze się o tym nie dowiedzieli.
Wczoraj kolejny agitator z TVP Kraśko przekonywał, że od 17 lat żadna polska drużyna nie była tak blisko LM. Tak jakby Wisła po 3;1 u siebie czy 1:0 była dalej . Nie wspomnę o tych słynnych 7 min. w Atenach.
Legijne przekaziory z canal+ nie pokazywały jednak prezia Leśnegoworka po kolejnych bramkach (brakowało mi tego) .
Co by nie mówić z takim budżetem 100 mln. i przy takich losowaniach nie wejście do LM to jednak frajerstwo.
No i zajebiste wprost transfery typu Suler, Pinto, Dalivashvili, Junior wprost rzucają na kolana . Oczywiście razem z preziem Lesnymworkiem.
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 28.08.2013, 06:44
jak ktoś wyżej napisał podniecacie się tym, ze Legia odpadla, jakby to miała być niespodzianka w stylu ŻALu...
Wygral zespol zdecydowanie lepszy, który już po pierwszym meczu mogl do Warszawy przyjezdzac "dla formalności". To samo było w 3 rundzie, jakby Molde spieło poślady to rewanż na pepsi arenie tez bylby już o pietruszkę...
Szkoda mi trochę tych, co mowia, ze Polska bogatsza od Rumunii, a tutaj awansuje Steaua... Nie liczy się kraj, liczą się umiejętności drużyny, co - jako kibic Wisły - każdy powinien o tym pamiętać (Levadia, Dinamo, czy w drugą stronę Schalke, Parma). Legia w meczu z Molde i Steaua poza jebitnym fartem i Kuciakem nic nie zaprezentowala. Awansowal zespol zdecydowanie lepszy, choć i tak w najmniejszym wymiarze kary dla Wielkiej Legii
Poza posiadaniem piłki, które wynikło z szybko zdobytych bramek chyba widać, kto był wczoraj drużyną lepszą... (w nawiasie po pierwszej połowie)
Legia Steaua
59 (59)Posiadanie piłki [%]41 (41)
7 (4)Sytuacje bramkowe18 (9)
4 (3)Strzały na bramkę10 (4)
3 (1)Strzały niecelne8 (5)
19 (8)Rzuty wolne20 (8)
7 (4)Rzuty rożne5 (1)
2 (1)Spalone1 (1)
29 (13)Wyrzuty z autu17 (11)
8 (2)Interwencje bramkarzy2 (2)
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2013, 07:13
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Cytując klasyk:
"To takie typowo polskie..."
Nie, nie jest to typowo polskie. Piłka nożna klubowa rządzi się swoimi prawami. W Anglii fanatyzm sięga do tego stopnia że kibic Manchesteru nie będzie oklaskiwał piłkarza Liverpoolu w reprezentacji, mimo że Anglicy są zagorzałymi fanami drużyny narodowej. Nie inaczej jest we Włoszech czy Hiszpanii. Następnym razem jak będziesz chciał opluć swój naród pisząc w sensie negatywnym że coś jest dla niego typowe, lepiej się zastanów.
Co do samego meczu - wygrał zespół lepszy. Urban miał jaja i po meczu, na gorąco to przyznał. Mam nadzieję że niesiony na fali mediów nie zmieni zdania, bo się zbłaźni. Rumuni przerastali technicznie warszawiaków o głowę. Umiejętność rozegrania piłki na paru metrach - bajeczna. Jeszcze to co zauważył Żewłakow - trzy podania i Steaua jest pod bramką Legii. Jak do tego dołożymy dziurawą defensywę Legii, to mamy pełen obraz kto był lepszy a kto gorszy. Jednego nie można odmówić drużynie z Warszawy - ambicji. Walczyli do końca, co było o tyle łatwe że byli niesieni bardzo dobrą atmosferą na trybunach. Myślałem że Legii uda się psim swędem przejść te eliminacje, niestety to nie krajowe podwórko i o pomoc ludzką tutaj trudniej. Po meczach z półamatorami nie chciałem komentować postawy Legii, bo czasem ze słabszymi rywalami ciężej grać. Wczoraj Steaua bezlitośnie obnażyła słabość Legii, a co za tym idzie, i to muszę szczerze przyznać - całej polskiej piłki.
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 28.08.2013, 07:16
A i wisienka na torcie:

Dominik Furman (pomocnik Legii):
"Zaczęliśmy od posiadania piłki, ale potem przydarzyły się dwa błędy, które zadecydowały o tym, że jesteśmy teraz smutni, a nie odwrotnie. W przerwie było w miarę spokojnie, wiedzieliśmy, że jak strzelimy na 2-2, to Steaua zacznie panikować. Niestety rywale przetrzymali pierwsze 15-20 minut i wybijali nas z rytmu. Od 70. minuty było tych sytuacji jak na lekarstwo, a oni wychodzi z groźnymi kontratakami.
To my byliśmy dzisiaj zdecydowanie lepszą drużyną i szkoda po prostu tego mojego błędu przy pierwszej bramce. Ale po 10. minucie Steauy już praktycznie nie było na murawie. To głównie my mieliśmy dobre sytuacje".
Ostatnio edytowane przez MK85 : 28.08.2013 o godz. 07:19.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.08.2013, 07:49
Historia Legii z tego dwumeczu bardzo podobna do naszej z APOELem. Po pierwszym meczu bardzo dobry wynik, nadzieje mniejsze u jednych i większe u innych. Bramy raju tak blisko jak to tylko możliwe... choć w naszym wypadku były nieco bliżej... ale mimo to piłkarska jakość bierze górę i dalej przechodzi ten, kto na to bardziej zasłużył. APOEL grający wtedy u siebie i Steaua z obu meczy z Legią jakby indentyczne - silne, szybkie i niesamowicie (!) zdeterminowane. Polskie zespoły muszą zrozumieć, że grupa LM nie jest czymś co można osiagnać psim swędem. W głowie musi brzmieć słowo "awans" i każdy kurcz mięśnia musi być temu podporządkowany. Steaua pokazała wczoraj na czym to polega.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.08.2013, 07:54
meczu nie oglądałem, grałem w tym czasie w piłke na żydach. A Oni po treningu oglądali w kanciapie spotkanie Ligi Mistrzów. 2x słyszałem ryk szczęścia, wiec wyniku nie musielismy sprawdzać to tak aprpop tego ze cała Polska kibicuje

mam wrażenie że w stolicy dziś jak na facebooku u fanów Legii. wszyscy udają że śpia
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.08.2013 o godz. 08:07.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów