|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dobrze by było, żeby Cupiał chociaż zachciał rywalizować z Legią. Bo na razie to ewidentnie tego nie chce.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
To nie FIFA 13. W realnym świecie nic nie jest takie czarno-białe, w realnym świecie BATE Borysów może być jedną z dwóch drużyn, które były w stanie ograć w przeciągu sezonu Ligi Mistrzów późniejszego triumfatora z Monachium. To samo BATE kilka miesięcy później przegrywa dwumecz z Kazachami, następnie Kazachowie są bliscy wyeliminowania Celticu i awansu do LM. Jak widać, trudno przewidywać piłkarskie losy, a już na pewno nie wygląda to tak, jak próbujesz przedstawić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeszcze nie awansowaliśmy, nawet nie wygraliśmy meczu z żadną poważną drużyną, a tu już typy z kim zagramy w LM i czy mamy szanse wyjść (!) z grupy.
Spokojnie ![]() Na razie nie ma się co grzać. Piłka w grze. Na razie na cztery podejścia mamy raptem jeden awans. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
2- co do Twojego "niech awansują" to nie bądź taki hop, bo w LM będą buki dostawać a w lidze sobie będą morale poprawiać, i fajnie by było, żeby to Wisła nie trafiła na ich dzień... 3- jakby takie ekipy mieli w grupie to nie wiem czy by stadionu nie zamienili z Ł3 na basen narodowy ze względu na pojemność |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przed meczem sadzilem ze Steaua to zespol tylko o malenki wlos gorszy od APOELu, ale po meczu stwierdzam ze jednak nieco wiecej niz o wlos. Roznica wg polega glownie na tym, ze Cypryjczycy mieli swietnego napastnika Ailtona, ktory oprocz skutecznosci elegancko rozgrywal pilke, a Steaua ma Wlocha, ktory pomimo zdobytej bramki jest po prostu drewniany.
I tu nie czaje jak to jest, ze ten ich caly boss nie zgadza sie na sprzedaz tego obroncy, ktory wczoraj nie zagral za 8 mln euro, a najlepszego napastnika, krola strzelcow opyla do Sevilli za 2,5 mln ? Tak czy inaczej Urban ma teraz przed soba tydzien pelen nerwow i ekscytacji, bo pewnie w najlepszym razie spodziewal sie minimalnej porazki, dajacej mozliwosc powalczenia w rewanzu, a tutaj trafil mu sie wynik marzenie biorac pod uwage roznice w umiejetnosciach i zwlaszcza przebieg meczu. Na jego miejscu na pewno nie skorzystal bym juz z uslug Zyry, bo to co ten facet gra w pucharach, to jest zwyczajna patologia. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Gratuluję Legii remisu, ale gra kiepściutka i tylko od Steuy zależało, że nie skończyło się na 4-1, bo tyle mogło i powinno być. Warszawka kompletnie nie potrafiła zamykać przestrzeni i każdy gracz gospodarzy miał do dyspozycji kilka opcji podania. A każdy legionista miał też 3 opcje, ale... oddania piłki rywalowi. Organizacja gry u Urbana dalej leży. Szkoda, bo ja bym chciał polski zespół w LM, a zaraz potem krakowski zespół w LM
(Ciekawa analiza co do poprawy: http://krotkapilka.pl/artykul,jak_st...ila_legii,1105) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Przed meczem ostawialem 70% -30% na awans Steauy teraz jet 50%-50%
jednak Steaua to półka wyzej od Legii i tylko to ze siadli w drugiej połowie dalo remis Warszawie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli , podkreślam jeśli Legia awansuje do ligi mistrzów , to korzyść dla nas będzie taka że Bogusław Cupiał zobaczy że ' da się ' awansować do ligi mistrzów z rozsądnymi nakładami na drużynę oraz jako bardzo ambitny człowiek nie pozwoli Legii na hegemonię w kraju . Być może są to moje marzenia ściętej głowy , ale ...
Sam awans przyjąłbym z mieszanymi uczuciami , za dużo chyba we mnie wiślackiej zazdrości , tyle . Niech grają w lidze europy i nabijają punktów do rankingu dla Polski, bo w lidze mistrzów będą raczej chłopcem do bicia. Jeśl jednaki macie awansować do ligi mistrzów to chociaż zróbcie to zdecydowanie , bo prześlizgnięcie się (jak w 1 połowie z Rumunami ) będzie mi najciężej przełknąć . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
na rewanża przyjadą jeszcze bardziej zdeterminowani. Wynik w sumie dobry bo 1:1 sprawia że:
1) Legia ma czego bronić i bedzie bronić 2) ciągłe bronienie kończy sie zazwyczaj stratą gola. Jak rumuny strzelą to oni są w awansie w tym momencie oraz po strzeleniu gola są odblokowani i mniej spięci a L ma w portach. Tak czy siak wynik 1:1 jest elektryczny, ale sprawi że już na starcie Steaua przyjedzie maksymalnie skoncentrowana i nastawiona na mecz o wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To, że legioniści się ekscytują tym meczem to zrozumiałe, ale że Wiślacy to dla mnie dziwne, ale to tak na marginesie bo chciałem zapytać o co chodzi z drugim transem(Gigi...) Legii? bo znalazłem zdjęcie a nie potrafię rozszyfrować.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Takie pozdrowienie do więzienia
"Gigi trzymaj się!" chyba |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Pomyśleć ,że my dwa lata temu też mogliśmy być w Lidze Mistrzów...Oglądając wczoraj ten mecz myślałem,że Steua ich zdemoluje jak nas ten nieszczęsny APOEL...Legia się jednak podniosła i co by nie mówić są bardzo blisko awansu. Nie wiem z jednej strony nie chciałbym żeby awansowali ale z drugiej ...to da Polskiej piłki byłby wielki sukces.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jeżeli ktoś gratuluje Legii awansu do LM......to po pierwsze...gratuluje patriotyzmu kibicowskiego
poi drugie....jest jeszcze rewanż.....a po pierwszym meczu rumuni są o klase lepsi....i na Ł3 to pokażą a po trzecie jeżeli jaki9mś cudem L wejdzie do LM to pamietajcie ...odskoczą nam na lata świetlne....... także życze im jak najgorzej....... ![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Po tych paru latu nauczyłem się że umiejętności w 4 rundzie LM nie grają, tu się jednak liczy fart, dobry trener który podpowie pod koniec spotkania albo mecz u siebie w rewanżu, można mieć nawet 11 Sikorskich ale tymi 3 cechami można wbić do LM bez oporu. Bo co z tego że Steaua piłkarsko pokazuje z perspektywy polskiej ekstrakklasy piłkę z innej planety skoro nie potrafią strzelić słabszemu przeciwnikowi gola
|
|
|
|
Guest
|
|
|
No właśnie też nie rozumiem tej ekscytacji meczami nauki jazdy wśród kibiców Wisły. A co do transu to o właściciela Steauy chodzi, który obecnie garuje a znany jest ze swoich poglądów - cisnął cygańcom i pedałom dokładnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Halo, Houston czas lądować.
Śląsk gra za dwie godziny. Ciekaw jestem niezwykle jak się zaprezentują. Wiele sobie nie obiecuje, ale może choć ugrają wynik dający cień nadziei przed rewanżem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Bo to są tacy "Wiślacy" jak wiatr zawieje. Nauka jazdy czy kuchenkorz (nie wspominając parchów) to zestaw wyjatkowo niestrawny dla kibica Wisły. Prawdziwego kibica Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko jasne, coś mi się pomyliło i myślałem, że tam jest Betali a nie Becali.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Śląsk dostanie srogie baty moim zdaniem. Co by nie mówić Hiszpanie technicznie i taktycznie przerastają ich o lata świetlne, więc chcąc wysłać na rewanż trzeci garnitur sprezentują dzisiaj minimum trzy brameczki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dobra... minęła prawie doba, czas ochłonąć, bo więcej komentarzy w tym temacie niż w Wisła-Lech. Bilety na niedzielę kupione?
![]() HEJ ŚLĄSK! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Śląsk blisko grupy LE.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jak to jest ze w polskiej lidze Ci sami Piłkarze graja tak z dwa razy wolniej niż w pucharach ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak można tak ustawiać mur jak to zrobił Gikiewicz? Przecież to było zaproszenie do gola...
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dudu zgasił światło, koniec imprezy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
WKS stracił szanse na awans w momencie niewykorzystania sytuacji na 2:0 .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też się dziwię, że nie zeszli wtedy z boiska.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co jest z Ostrowskim, że zawsze jest ściągany? Jest po kontuzji? Słyszałem, że astma ale nie jeden sportowiec to ma, przykładowo Beckham.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
4-1 dla Sevilli bardzo szkoda Slaska bo swoja gra zasluguja na faze grupowa LE Sevilla była jak najbardziej do pokonania zemsciła sie nieskutecznosc
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.08.2013 o godz. 22:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|