|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
PS.: I zanim podasz przyklad Nowego Jorku sprawdz metodologie ich badan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tuskizm zaczyna powoli zamieniać się w stalinizm:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/60795...lawem-johannem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wieslaw Johann napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Idąc Twoim tokiem rozumowania hasło powinno brzmieć. "Dbajmy o bezpieczeństwo naszej młodzieży. Tasak dla każdego gimnazjalisty!!"
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.08.2013 o godz. 14:36.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czyli Blida się zastrzeliła bo nie miała kajdanek ?
A jak nazwać legitymowanie całego stadionu bo ktoś odpalił racę? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie pytam o to dlaczego sie Blida zastrzeliła ,tylko pytam dlaczego premier decydował na naradach z prokuratorami i slużbami kogo aresztować i czy mu zakładać kajdanki. To dopiero były metody i mentalność komuchów..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Bilda by się nie zastrzeliła jakby była "czysta" - wybrała krok, który powinien spotkać większość "Rychów,Mirów i Zdzichów"
Tak naprawdę PiS cały ten mainstream wzięli za ryj, a że mainstream ma w kieszeni śmieciowe stacje takie jak TVN i śmieciowe gazety, to zaczęli straszyć normalnych ludzi, że im ABW będzie wpadać o 5 z rana do domu i że ogólnie mamy policyjne i totalitarne państwo, jaka zła jest ta lustracja, że nie powinniśmy się stawiać innym państwom tylko dalej lizać wszystkim dupę i to słynne powiedzenie o prawdziwych patriotach (oczywiście najwięcej w tej kwestii mieli do powiedzenia komuchy i innej maści zdrajcy narodu). Jeżeli ktoś więc pisze, że nie ma różnicy między PiS, a PO, to sorry, niech się jebnie w łeb. Rządy PO można podsumować oznaczeniem Michnika. I najważniejsze- jeśli antypolskie media typu TVN czy GóWno prawda mające w swych szeregach potomków UBeków i innych gnid na nich (PiS) plują i nimi straszą od wielu lat to już jest pierwszy argument,że partia ta nie działa na szkodę kraju. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Umiesz coś innego wymyślić niż tylko ciągłe zwalanie winy na TVN i GW ? PIS przegrał wybory przez takie akcje jak ta z Blidą ,a nie przez wstretny TVN i GW .Po takich akcjach powinni być już dożywtonio wyeliminowani z polityki, a im generalnie nawet włos z głowy nie spadł bo żyjemy w rzeczywistości w której te same gęby (w tym Kaczyńskiego) sa nieustannie przy korycie i nawet nie wiadomo jak dużo ktoś sobie nagrabi ,jest szansa ,że minie 5 ,7 lat i go znów wybiora ,a on bedzie udawal polityczną dziewice.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślisz, że jakby Kaczyński jako premier wypowiedział takie słowa "że będziemy wpływać na sądy i prokuraturę", "państwo ma monopol na przemoc" to TVN i GW by przemilczały to ? Czyżby chodziło o to, że PiS jako pierwszy rząd od obalenia komuny (nie liczę rządu Olszewskiego, bo ich obalili) wziął za mordę cały ten system i zlikwidowali sowiecki wywiad mieniący się polskim WSI, przeprowadzili lustrację, walczyli z korupcją na najwyższych szczeblach, walczyli o polskie interesy na arenie międzynarodowej (to też nowość, wcześniej byliśmy nic nie znaczącym popychadłem), że już nie wspomnę o przywróceniu pamięci i odznaczeniu wielu patriotów walczących o Wolną Polskę, IPN itd. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Tusk narazie tylko mówi , a Kaczyński to robił , przykładem to narada jak aresztować Blide. Pozatym Tusk predzej znajdzie poparcie spoleczenstwa i mediów bo walczy z realnym problemem a Kaczynski to walczył z wyimaginowanym układem ,który miał chyba sam we własnej głowie. Popisówka Macierewicza ,czyli likwidowanie WSI i oglaszanie jako wielki sukces to niech sie tym emocjonuje elektorat PISowski , bo za sprawa tego partacza Skarb Panstwa placi teraz milionowe odszkodowania. Z jaką korupcją na najwyzszych szczeblach , jedyne co robili to aresztowali przed kamerami celebrytów pokroju Marczuk-Pazury , sami skrecali afery jak ta z Sawicką czy szukali haków na opozycje jak np na Kwasniewskiego czy Widackiego . Sukcesów 0 , ale ile bicia piany . Jak dla ciebie obrazanie sie na wszystkichi i izolowaniem Polski jest dbaniem o interesy to gratuluje |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Państwo ma monopol na przemoc – mówił na konferencji prasowej minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro, a premier Jarosław Kaczyński zgodził się z nim. Obecny na zwołanym przez premiera szczycie do walki z chuligaństwem minister spraw wewnętrznych Ludwik Dorn powiedział dziennikarzom, że grupy chuligańskie będą socjalizowane siłą. „Idziemy po was” – mówił wprost do kamer. Tych kilka wypowiedzi wiele mówi o klimacie IV RP. Burda na plaży, którą powinna zajmować się lokalna policja, a nie premier i ministrowie, dała powód do przeprowadzenia kolejnej operacji, której celem jest utworzenie państwa policyjnego. Dzień wcześniej premier zapowiedział, że będzie „wpływał na policję, prokuraturę, a w miarę możliwości na sądy”, by szybko karały za stosowanie przemocy. Retoryka siły, naginanie prawa i trzeba nazwać to wprost – tęsknoty totalitarne. Autorzy tych słów dowiedli, jak wielki mamy dziś w Polsce problem. Kryzys demokracji jest głęboki jak Rów Mariański.
Ach, przepraszam, to nie Ziobro powiedział, tylko Sienkiewicz? Nie Kaczyński, tylko Tusk? No tak, z przestępczością trzeba walczyć. PS.Jeśli dla Ciebie popisówką była likwidacja WSI to nie mam pytań. Kilka osób niesłusznie oskarżono to fakt, ale w porównaniu do zniszczenia WSI opartej na sowieckiej organizacji to pikuś i myślę że skarb państwa "zaoszczędził" xx razy usuwając szkodliwe osoby i i ich "firmy" niż to co wypłacił poszkodowanym. Pełny raport: http://tupolew.blog.onet.pl/2010/04/...ybrane-punkty/
Ostatnio edytowane przez DonaltTSSk : 22.08.2013 o godz. 17:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czyli na zlosc mamie uszka sobie odmroze... ![]()
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 22.08.2013 o godz. 18:07.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Teraz właśnie nie weim czy nie zaglosuje na Korwina Mikke , bo dalsze zadłużanie Polski doprowadzi pewnie za jakiś czas do katastrofy i ruiny, tylko nie wiem czy jak go poprę to nie stane w jednym rzędzie z jakimiś żydożercami jak kamikaze albo gorzej , neofaszystami...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ile ty masz lat? Raz na Palikota a raz na Korwina? Chlopie jestes idealnym przykladem na ulomnosc demokracji, czyli ludzi glosujacych sobie tak dla jaj bez zadnych przekonan i zamyslu. Ty zapoznajesz sie moze z programami parti ktorym chcesz udzielic poparcia czy jak podchodzisz do urny to rzucasz moneta?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie chcesz nie kupujesz, chcesz to kupujesz. A nie znajdzie sie jeden z drugim uzurpujacy sobie monopol na slusznosc absolutna i przekonaniem ze wie lepiej niz inni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
temat dostepu do broni chyba już z piąty raz poruszany na Forum.Ja jestem przeciwnikiem posiadania klamki, bo wiadomo że POlacy lubią popić a po alkoholu często dochodzi do spięć czy awantur.Dadzą sobie po mordach i spokój a jak jeden chwyci za Berette a drugi za Glocka to trup bedzie sie ścielił gęsto i osoby postronne mogą odłamkiem oberwać
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.08.2013 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet nie chodzi tutaj o alkohol, a zwyczajny zdrowy rozsądek. W Polsce ginie ok. 500 osób rocznie, czyli mniej niż w samym Chicago, albo Nowym Jorku rocznie. Z tego tylko 20-30 rocznie giną po użyciu broni palnej. Dla porównania u Wujka Sama jakieś 1000 razy więcej rocznie. Jeśli ktoś chce nam zafundować eldorado zwiększając te statystyki to proszę bardzo? Nie rzucajcie tylko przykładem Szwajcarii, bo wiecie, że to specyficzny kraj, z którym nawet Hitler nie chciał zadzierać.
wis.la/xvvws
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.08.2013 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A właśnie - nie bardzo rozumiem, skąd ta cała afera wokół tych słów o monopolu na przemoc. To określenie funkcjonuje w "slangu" teoretyków prawa. To trochę jak czepianie się słów Kaczyńskiego o kondominium według mnie, ludzie nie rozumieją o co chodzi, a brzmi śmiesznie/niepokojąco, więc się robi aferę, chociaż w samym stwierdzeniu nie ma niczego zdrożnego.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/16122-Pol...ra_Gardze_wami
Niby oczywista oczywistość, ale i tak dobrze przeczytać. Artykuł z Wesz(L)o także hejterzy Stanowskiego nie czytajcie i nie nabijajcie zakolastemu wejść bo dołożycie mu kasy i będzie miał za co siać ferment w Wiśle. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Istnieje z woli obywateli czy obywatele istnieją z woli "państwa"? "Państwo" ma wykonywać wolę obywateli. (Oczywiście potencjalne przykłady ze złodziejem, który chce kraść lub mordercą, który chce zabijać będą chybione ponieważ w istniejącej dupokracji ale i w powszechnym rozumieniu sprawiedliwości, karanie złodziei i morderców jest kwestią w zasadzie bezdyskusyjną. I obywatele tego chcą ). "Państwo" nie może mieć absolutnie żadnego monopolu. Monopolu na cokolwiek. "państwo" jest jedynie wykonawcą woli społeczeństwa. Naród jest suwerenem. Nie "państwo". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dealem można to tłumaczyć, ale prawda jest taka, że Niemcy po podbiciu Francji mieli plany ataku na Szwajcarię, ale generał, który miał prowadzić tą dywizję stwierdził, że w tydzień to on nie przekroczy przygranicznego pasma gór, nie mówiąc już o zajęciu kraju. Z jednej strony kasa ulokowana na szwajcarskich kontach i fabryki broni, ale z drugiej strony górzysty teren, niespotykana nigdzie indziej na świecie sieć tuneli i bunkrów oraz uzbrojona ludność cywilna pozwoliły zachować Szwajcarii "neutralność". Oglądałem kiedyś dokument na ten temat.
O niedoszłej operacji Tannenbaum można zobaczyć dokument na Discovery.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.08.2013 o godz. 09:39.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jestem za prawem do posiadania broni. Dotyczy osób pełnoletnich.
Jestem za podwyższeniem progu pełnoletniości. Za podwyższeniem progu wieku w odniesieniu do praw wyborczych. Za ustaleniem cenzusu majątkowego lub/i dorobku (z konkretnej dziedziny) w odniesieniu do możliwości bycia wybieranym przedstawicielem społeczeństwa. ... Rozpędziłem się, wiec jeśli chodzi o broń uważam, że minimum, to posiadanie jej właśnie w domu. (Kwestia dzieci? To argument taki jak w przypadku skutecznego schowania przed dzieckiem "kreta" do udrażniania kiblów). Mój dom, moja twierdza. Wchodzisz, włamujesz się, wiedz, że możesz dostać kulkę w łeb. Niedawny przykład "ochrony lokatorskiej" bloku w Bieżanowie czy Prokocimiu (starszy pan kontra idiota, który już zresztą uciekł do Izraela). Wystarczyłoby z okienka strzelić durniowi np. w oba kolana. Chwasty i wrzody na dupie społeczeństwa należy wyrywać (nie mówię o samosądach ale o reakcji obywateli na przemoc) a samo społeczeństwo ma prawo się bronić. Tymczasem, tak jak w opisywanym wyżej przypadku, umierają obrońcy a nie sprawcy napaści. Ludzie w Polsce są tak uzależnieni od "państwa", że w przypadku kiedy należy udzielić pierwszej pomocy dzwonią po ratowników medycznych (widzieliśmy, na tym samym powyższym przykładzie). Faktycznie więc jest dużo do nadrobienia w sferze mentalnej. Jednak utrzymywanie takiej sytuacji, w której obywatel jest prowadzony przez tak zwane "państwo" za rączkę, pogłębia ten stan ... Zakładanie, że Polacy się pozabijają gdy rozda się im broń - nie przekonuje mnie. Wszyscy się chyba nie pozabijają? Nie traktuję Majestatu Śmierci lekceważącą ale jeżeli kilku bezmózgów odstrzeli sobie głowy podczas sprzeczki, to nie oznacza, że wszyscy. Następni już będą uważać. Poza tym, czy sytuacja stanie się inna gdy w sprzeczce odrąbią sobie głowy siekierami? Słyszę to co jakiś czas, że Polacy się pozabijają, gdy rozdamy nam broń palną (nie mówię tutaj o argumencie komunistów, przykrytym obawą przed Powstaniem) ale jest to postulat, który wg mnie, nie przyczyni się do usamodzielnienia się Polaków. Trwa nadal, traktowanie Polaków jak bezwolnych idiotów.
Ostatnio edytowane przez yarow : 24.08.2013 o godz. 13:01.
|
|
|