The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2013, 19:48
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o wytrzymałość Zimnocha na ciosy, to przetestował go go już McCall, który choć stary, to moim zdaniem bije na pewno NIE SŁABIEJ od Szpilki. I Zimnoch test zdał. Cepy Malujdy, jak sam piszesz nie zrobiły na nim wrażenia, więc tyle na ten temat. Po ostatnich walkach na pewno nie można powiedzieć, by Zimnoch miał szklankę.
Nie odniosę się do słabej pracy nóg i ślamazarnych kombinacji bo to bez sensu - Zimnoch wygrał ten pojedynek bardzo mądrze - niemal najmniejszym możliwym nakładem sił, więc to zdeterminowało również te aspekty.

A ja zapytam tak: czym zaskoczy Zimnocha Szpilka? Artur już 2 lata temu odgrażał się Adamkowi, że "zna myczki", ale ja tych myczków do tej pory nie widziałem, to co widziałem do tej pory, to nieoszlifowany warsztat bokserski i notoryczne niesłuchanie się trenera co skutkuje dużymi błędami w obronie. Takie błędy w obronie momentalnie wykorzystałby np. inny prospekt wagi ciężkiej, Deontay Wilder, który ułożyłby Artura najpóźniej w 3 rundzie do snu. Tak wygląda rzeczywistość. Szpilka nie jest znacznie lepszy od Zimnocha, Zimnoch nie jest znacznie lepszy do Szpilki, obaj są na podobnym poziomie i dlatego w ich walce różne rzeczy mogłyby się wydarzyć.
Jeśli na podstawie walki Zimnocha z McCallem stwierdzasz, że Polak zdał "test szczęki" to chyba nie oglądałeś tego pojedynku... McCall trafiał Zimnocha jedynie ciosami prostymi - rozumiem, że uważasz ten rodzaj uderzeń za nokautujący? Dodam, że trafiał go prawie 50 letni dziadek... Cep Malujdy na początku 2 rundy wstrząsnął Zimnochem - a trafił go facet z 1 KO w zawodowym rekordzie Zimnoch to starcie wygrał, bo miał za przeciwnika amatora. Nie potrafił go znokautować (nie opowiadajmy bajek, że nie chciał tego zrobić...). Twierdzisz, że walczył mądrze - ja twierdzę, że tak to tylko wyglądało, bo przeciwnik był przeraźliwie słaby. Mimo, że rywalem Krzysztofa był typowy chłop spod budki z piwem wiedzieliśmy faworyta walczącego na wstecznym... Co Ci się w tym pojedynku w wykonaniu Zimnocha podobało? Śamazarnie bite kombinacje, defensywna postawa mimo sporo niższego przeciwnika czy może kłopoty Krzyśka z zablokowaniem cepów Malujdy?

Ja nie uważam Szpilki za wielkiego boksera (co najwyżej utalentowanego), ale Zimnocha to On położy szybciutko. Czym zaskoczy Zimnocha? Przede wszystkim ofensywnym stylem i szybkością popartą siłą ciosu. To wystarczy, techniki na Zimnocha nie potrzeba.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zasady wysyłania postów