The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2013, 14:52
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nabicie rankingu krajowego nie sprawi, że w przyszłym sezonie będziemy mieli rozstawienie w LE. Jedynie co to może sprawić, że za 2 lata wystartujemy rundę później.

I nie martw się. Legia nie awansuje.

I nie zgodzę się, że Legia miała szczęście. Według mnie jedynie Basel jest mocniejszym zespołem w tym towarzystwie. Celtic to już tylko marka. A Pilzno przereklamowane. Losowanie im wybitnie sprzyjało.
Punkty zdobywane przez Legie idą do rankingu krajowego+pewna część trafia do rankingu indywidualnego Wisły...wiem wiem mała część ale może okazać się bezcenna w przyszłtm sezonie o ile zagramy o puchary.Wiem również,że rozstawienie nie gwarantuje awansu jednak wolę trafić w 4 rundzie na Gruzinów czy Słowaków w przeciwieństwie do Ruskich czy Niemców a brak rozstawienie może to zapewnić.

Legia miała duże szczęście Celtic Basel to jest kosmos natomiast Steaua to poziom Zagrzebia/Pilzna.Jeszcze ten rewanż u siebie,gdyby Wisła miała Apoel w rewanżu u siebie to szanse awansu byłyby większe.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.08.2013, 17:46
Poznaliśmy dokładną godzinę rozpoczęcia pierwszego meczu IV rundy eliminacyjnej Sevilla FC - Śląsk Wrocław. Pierwszy gwizdek arbitra na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan zabrzmi w czwartek, 22 sierpnia, o godz. 21:30. Rewanżowe spotkanie we Wrocławiu rozpocznie się tydzień później o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.08.2013, 14:42
Dan Petrescu ocenia szanse Legii na awans do fazy grupowej

legia.com napisał(a):
legia.com: W środę Legia zagra ze Steauą Bukareszt w pierwszym spotkaniu fazy play-off Ligi Mistrzów. Co może Pan powiedzieć o mistrzu Rumunii?

Dan Petrescu: Steaua to bardzo silna drużyna, która w ubiegłym sezonie zdominowała rodzimą ligę i pokazała się z dobrej strony w Lidze Europy. Moim zdaniem zespół z Bukaresztu będzie zdecydowanym faworytem tego dwumeczu. Od początku sezonu prezentuje wysoką i równą formę. Ostatnie zwycięstwo nad CFR Cluj musiało zrobić wrażenie. Dawno nie widziałem Legii, więc trudno mi ocenić jej potencjał. Słyszałem, że w ubiegłym sezonie była zdecydowanie najlepsza w Polsce, co potwierdza zdobyty dublet. W środę czeka ją jednak niełatwe zadanie.

W letnim okienku transferowym Steaua straciła swoją największą gwiazdę – Raula Rusescu. Czy odejście napastnika do Sevillii osłabiło siłę mistrza Rumunii?

Steaua nie była drużyną uzależnioną od jednego zawodnika, ponieważ trener dysponuje innymi bardzo mocnymi atutami. Popa, Latolevlici, Bourceanu, Nikolić, Tanase – to tylko niektórzy z nich. Zespół z Bukaresztu potrafi rozgrywać atak pozycyjny, lubi stosować wysoki pressing. Legia musi być przygotowana w środę na olbrzymi wysiłek.

Środowe spotkanie odbędzie się na National Arenie w Bukareszcie.

Moim zdaniem ten obiekt będzie kolejnym atutem Steauy. Piłkarze Legii muszą spodziewać się gorącej atmosfery, ponieważ stadion się wypełni, a kibice z Bukaresztu będą cały czas dopingować swoich zawodników. Wystarczy powiedzieć, że w ubiegłym sezonie przegrały tam m.in. Chelsea i Ajax Amsterdam.

Czy Steaua jest gotowa do gry w Lidze Mistrzów?

Myślę, że tak, co już udowodniła w Lidze Europy. Drużyna była budowana przez kilka lat, oparto ją na najlepszych piłkarza rumuńskich, którzy występują w narodowej reprezentacji. Teraz piłkarze Steauy chcą spróbować sił na najwyższym szczeblu. Moim zdaniem mają jedną z najlepszych drużyn w tej części Europy i mogą sprawić niejedną niespodziankę.

W ostatnich latach kluby rumuńskie regularnie występowały w fazach grupowych Ligi Mistrzów oraz Ligi Europy. Jaka jest tajemnica tych sukcesów?

Moim zdaniem szkolimy dobrych zawodników, ale nie potrafimy w pełni wykorzystać ich potencjału. Młodzi piłkarze często odchodzą za granicę, co wpływa negatywnie na nasze zespoły. Poza tym brakuje stabilizacji w klubach, o czym świadczą przykłady m.in. Dinama Bukareszt lub Unirei. Nie zachwyca również reprezentacja. Szkoda, ponieważ daleko nam do sukcesów sprzed kilkunastu lat.

Jakie daje Pan szanse Legii w starciu ze Steauą?

Trudno mi operować konkretnymi liczbami, ale uważam, że zespół z Bukaresztu zagra w Lidze Mistrzów.
Nasz były trener przepowiada zwycięstwo Steauy i trudno się z nim nie zgodzić. Legionistom zostanie Liga Europejska, czyli obecnie maksimum dla polskich drużyn.

Śląsk też jest na straconej pozycji, wiadomo. Szkoda, bo życzę im jak najlepiej i chętnie obejrzałabym ich mecze w Lidze Europejskiej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.08.2013, 14:45
Będzie piekna katastrofa. Handi na Steaue to promocja
..
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2013, 15:21
Katastrofa czy zupełnie przewidywalny wynik, który nikogo normalnego nie zaskoczy? Oto jest pytanie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.08.2013, 15:29
Czekam na piękne 3-0 dla Rumunkow...

A wtedy tej mit wielkiej Legii i jej fikcyjnego budżetu padnie tak jak to miało miejsce w Wiśle...
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 19.08.2013, 15:50
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

A wtedy tej mit wielkiej Legii i jej fikcyjnego budżetu padnie tak jak to miało miejsce w Wiśle...
Ludzie jakie wy macie kompleksy przed każdym meczem pucharowym marzycie o tym aby Legia dostała oklep .Przed Walijczykami przed Molde teraz przed Rumunami i zapewne znowu będzie rozczarowanie jak Legia przejdzie Rumunów...już widzę te wpisy po co Legia w lidze mistrzów jak i tak wszystko przegra.
Budżet im nie padnie mają dobre zabezpieczenie w przeciwieństwie do Nas ,kilku młodych na sprzedaż a i zapewne to nie będzie konieczne bo już mają zagwarantowane kilka milonów euro za puchary +zyski z biletów za gre w fazie grupowej LE.Kadre mają silną więc w najgorszym razie w przyszłym sezonie spokojnie do pucharów awansują i budzet im nie padnie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.08.2013, 16:00
Kompleksy,nie kompleksy. Realnie i obiektywnie patrząc to Legia przegra,a Śląsk dostanie łomot,niestety.
No,ale nie takie cuda się w piłce działy...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2013, 16:23

Rumunkom wystarczy gładkie 2:0. Na wyjeździe też zagrają lepiej niż mające wszystko w d...e Molde.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.08.2013, 16:38
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Ludzie jakie wy macie kompleksy przed każdym meczem pucharowym marzycie o tym aby Legia dostała oklep .Przed Walijczykami przed Molde teraz przed Rumunami i zapewne znowu będzie rozczarowanie jak Legia przejdzie Rumunów...już widzę te wpisy po co Legia w lidze mistrzów jak i tak wszystko przegra.
Budżet im nie padnie mają dobre zabezpieczenie w przeciwieństwie do Nas ,kilku młodych na sprzedaż a i zapewne to nie będzie konieczne bo już mają zagwarantowane kilka milonów euro za puchary +zyski z biletów za gre w fazie grupowej LE.Kadre mają silną więc w najgorszym razie w przyszłym sezonie spokojnie do pucharów awansują i budzet im nie padnie.
Nie mam kompleksow ...
Chce tylko zobaczyć co by się stało w Legii gdyby teraz odpadla.
A co do jej dobrego zabezpieczenia to sam nie wiem,rok temu często pisano jaki dlug ma Legia i jakie mogą mieć kłopotu a tu nagle w tym roku tyle transferow i zapewne rownie wysokie kontrakty dla nowych zawodnikow.
Jestem prawie pewien ze gdy Legia opadnie podzieli finansowy los Wisły...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2013, 17:43
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Rumunkom wystarczy gładkie 2:0. Na wyjeździe też zagrają lepiej niż mające wszystko w d...e Molde.
Czyli teraz aktualna jest już teoria, że Molde kompletnie nas olało?

Chce tylko zobaczyć co by się stało w Legii gdyby teraz odpadla.
Rok temu odpadliśmy z Rosenborgiem i świat się nie zawalił. Jak odpadniemy, co jest dość prawdopodobne to wejdziemy do LE z 3 koszyka i pewnie w grupie pokusimy się o jakieś 4-8 punktów i miejsca 2-4. Luz.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.08.2013, 18:00
Olało? Przecież na Łazienkowską nie przyjechało Molde, a jacyś przebierańcy, albo najpewniej juniorzy, którzy i tak przecież zdominowali Legię
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.08.2013, 18:09
Śmierdzi kompleksami. Boli, że z własnej strony Błoń. Realnie patrząc, to z taką grą jaką Legia zaprezentowała przeciwko Molde nie ma szans. Jeżeli zaś przypomni sobie grę z fazy grupowej LE, może powalczyć.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.08.2013, 18:20
Zgoda z tym ostatnim. Z taką grą jaką zaprezentowaliśmy w pierwszych dwóch fazach el. LM nie mamy czego szukać. Szczęśliwy bramkowy remis, albo przegrana typu 2-1 w Rumunii daje nam całkiem spore szanse przed rewanżem. Liczę, że jednak powalczymy o pełną pulę.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.08.2013, 18:47
a ja uważam, że kurs na Steaue 1,75 to jakaś niebywała promocja. Trzeba łapać póki nie zleci, bo zapewne w dniu meczu zakręci się w okolicach 1,40.

Co do samego meczu, bez historii gładkie 2-3 do jajka
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.08.2013, 19:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Zgoda z tym ostatnim. Z taką grą jaką zaprezentowaliśmy w pierwszych dwóch fazach el. LM nie mamy czego szukać. Szczęśliwy bramkowy remis, albo przegrana typu 2-1 w Rumunii daje nam całkiem spore szanse przed rewanżem. Liczę, że jednak powalczymy o pełną pulę.

Tracicie atut Żylety. Jedyny pewny, i trzeba przyznać całkiem spory. ZWŁASZCZA, że pierwszy mecz gracie NA WYJEŹDZIE.

Śmiem twierdzić, że 2 razy, gdy Wisła miała jakiekolwiek szanse na awans do fazy grupowej grała 1 mecz u siebie (PAO i Apoel). W decydującym meczu sporo na tym tracisz. Szczególnie, gdy masz pecha i trafiasz na południowców, którzy wiedzą co to fanatyzm.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2013, 20:54
Nicola Rizzoli będzie arbitrem meczu pomiędzy Steauą Bukareszt a Legią Warszawa - poinformowała oficjalna strona internetowa mistrzów Polskiicola Rizzoli będzie arbitrem meczu pomiędzy Steauą Bukareszt a Legią Warszawa - poinformowała oficjalna strona internetowa mistrzów Polski. Arbiter sedziował Finał LM Bayern - BVB.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.08.2013, 07:28
Nikt się w tej lidze nie uczy na błędach poprzedników.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.08.2013, 12:01
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Śmierdzi kompleksami. Boli, że z własnej strony Błoń. Realnie patrząc, to z taką grą jaką Legia zaprezentowała przeciwko Molde nie ma szans. Jeżeli zaś przypomni sobie grę z fazy grupowej LE, może powalczyć.
Pytanie jest tylko takie, kto ma sobie przypomniec ta faze grupowa LE sprzed 2 lat ? W porownaniu z ostatnia zwycieska wizyta Legii w Bukareszcie, 6 pilkarzy z podstawowego wowczas skladu w miedzyczasie wyjechalo grac na obczyznie, a Zewlak zakonczyl kariere. Steaua w tym czasie z tego co mowi Petrescu, zgrywala ekipe i puscila tylko jednego goscia do ligi hiszpanskiej.

Z drugiej strony, APOEL z 2011 to byla jeszcze bardziej scementowana i lepsza ekipa niz Steaua, a mimo to Wisle zabraklo slawetnych kilku minut do awansu. Wisle, ktora nieoczekiwanie mistrza zdobyla wychodzac z totalnego marazmu i po totalnej zawierusze transferowej opartej glownie na stranieri. Moze gdyby w rewanzu zamiast Pastora zagral Glowacki, to udaloby sie dowiezc 2:1 do konca i to by dopiero byly jaja.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 20.08.2013 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.08.2013, 17:48
Tak co prawda trochę nie w temacie, ale oglądając dziś mecz Szachtiora Karaganda z Celtikiem Glasgow stwierdzam, że jesteśmy trochę daleko za... Kazachami.

ps.
A patrząc na koszulki Celtiku

kojarzy się ta piosenka:
It's a long way to Tipperary zwłaszcza w wykonaniu chóru armii rosyjskiej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2013, 17:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak co prawda trochę nie w temacie, ale oglądając dziś mecz Szachtiora Karaganda z Celtikiem Glasgow stwierdzam, że jesteśmy trochę daleko za... Kazachami.
O tym samym pomyślałem, chociaż z drugiej strony to Śląsk, Legia spokojnie mogliby powalczyć z Celtikiem. Szkoci nie mają już dwóch takich drużyn co kiedyś.

Po pierwszych 15 minutach i niewykorzystanych sytuacjach Celticu pomyślałem, że "śmierdzi" mi tu Wisłą i jej wyprawami na egzotyczne kierunki.

Niewykorzystane sytuacje i brak zaangażowania na 100% dają dziś taki wynik.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 20.08.2013 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.08.2013, 17:00
Zobaczymy co dziś pokaże Nowa Legia, myślę że 2 bramki w plecy to nie będzie zły wynik.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.08.2013, 17:11
Dokładnie dzisiaj mija 17 lat jak Widzew Łódź wyeliminował Broendby Kopenhaga i jako ostatni Polski zespól zagrał w fazie grupowe Ligi Mistrzów.

Jeżeli Legia strzeli dzisiaj choć jedną bramkę to nie da sobie wydrzeć awansu w Warszawie. Gol strzelony w Bukareszcie rozstrzygnie według mnie sprawę awansu.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.08.2013, 17:29
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Legia strzeli dzisiaj choć jedną bramkę to nie da sobie wydrzeć awansu w Warszawie. Gol strzelony w Bukareszcie rozstrzygnie według mnie sprawę awansu.
Nawet jeżeli będzie to bramka na 3-1 ?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 21.08.2013, 17:50
Może to być bramka na 1:1, 2:1 czy 3:1 jak piszesz, ale jednak 3 bramek to Legia dzisiaj raczej nie straci. Tak jak pisałem, jeżeli będzie bramka dzisiaj w Bukareszcie to będzie i awans, jeżeli nie to pozostaje faza grupowa Ligi Europejskiej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.08.2013, 17:51
Jakieś podstawy ku temu ? Chyba inna Legię oglądałem ostatnimi czasy. Na mnie nie zrobili wrażenia drużyny solidnej.
Praktycznie brak umiejętności utrzymania się przy piłce pod pressingiem, błędy w obronie, przestraszeni na wyjazdach.... spokojnie mogą stracić 3 bramki.
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.08.2013 o godz. 17:56.
..
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 21.08.2013, 17:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Chyba inna Legię oglądałem w takim razie ostatnimi czasy.
Mecz meczowi nierówny. Mobilizacja na naszą Ekstraklasę, a szansa zagrania pierwszy raz od 17 lat w fazie grupowej Ligi Mistrzów to inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.08.2013 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.08.2013, 17:57
Nie pamiętam, kiedy polska drużyna ostatnio wykorzystała jakąś wielką szansę. Próby awansu do grupy LM czy wyjścia reprezentacji z grupy na dużej imprezie zawsze kończą się klęską
..
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 21.08.2013, 18:01
Jesli zagraja tak jak z TNS czy Molde to 3 moga dostac w pierwszej polowie.
Ale chlopcy z Warszawy mowia ze to presja i miano faworyta platalo im nogi z Walijczykami i Norwegami. Teraz zagraja na luzie i dopiero pokaza na co ich stac...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2013, 18:09
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Mobilizacja na naszą Ekstraklasę, a szansa zagrania pierwszy raz od 17 lat w fazie grupowej Ligi Mistrzów to inna sprawa.
Zgadza się. Mecze Ekstraklasy traktują na luzie, za to na te eliminacyjne wychodzą z pełnymi spodenkami. Gdyby nie fart, to z wyjazdu do Molde wracaliby z piątką w plecy. Z Molde.

Może dziś zagrają najlepszy mecz od początku sezonu (czego im nie życzę), ale to co piszesz ma się nijak do rzeczywistości. Jak na razie w pucharach ich forma wahała się między słabą a kompromitującą.

Niech dostaną czwórkę do jaja i będę zadowolony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów