The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2013, 16:11
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
Zrewanżuj się tekstem źródłowym, bo narazie strasznie nierówna ta, pardon, dyskusja.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alois_Hudal
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.08.2013, 18:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno socjaliści z Kaczyńskim na wierzchowcu przyjdą z odsieczą wiedeńską i rozgonią to całe towarzystwo

Zlikwidują OFE, podwyższą płacę minimalną dwukrotnie, zlikwidują bezrobocie, przyczynią się do wzrostu gospodarczego na poziomie 10% niczym Chiny, a Polska będzie krajem mlekiem i miodem płynącym, a także potęgą militarną i gospodarczą. Tylko głupi ludzie w stylu Drozda są w stanie uwierzyć w takie bajki.
Tylko głupi ludzie w stylu emj10, nie wierzą ze w Polsce może być miło i przyjemnie dla Polaków, a nie tylko "zagranicznych inwestorów", komuszych pociotków i pożytecznych idiotów. Dwa lata normalnych, rządów wystarczyły żeby Polska zaczęła się liczyć i szybko rozwijać. Niestety takim jak emj10 zależy żeby za dobrze nie było bo kto potem uwierzy, że syf który mamy od czasów nocnej zmiany to stan naturalny.

ps. Za pis PKB rósł o 7% wyobrażasz to sobie malkontencie? I będzie tak znowu choćbyś tupiąc nóżką odbił sobie pietę.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 16.08.2013, 20:26
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam takie teksty to normalnie jakbym widział nawiedzonych obrońców spod krzyża Walczmy z komunizmem, ale nie tym w wykonaniu PiS!

Od bardzo dawna po sieci krąży taki tekst o Kaczyńskich chyba nikt nie wklejał:
Na koniec doleję oliwy do ognia. Nie mogę powiedzieć, że Kaczyńscy nie są patriotami. Od zawsze dbali/dbają o interesy Izraela
Prawicowiec od Mikkego, a jakbym słyszał postempowego od palikota? Czyżby jeden pies?

Faktycznie dba, choćby zakazując uboju rytualnego. Jesteś kolego jak pięcioletnie dziecko chodzisz i powtarzasz "dupa" bo dorośli jak to słyszą to sie śmieją
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 16.08.2013, 21:34
To Kaczynski jest w końcu antysemitą czy dba o żydowskie interesy

Zresztą kto tu się dał nabrać. Tylko debil może pomyśleć, że przeciwnik zarzynania krów jak w średniowieczu jest automatycznie antysemitą.

Daj mi przykład polskiej firmy sprzedającej rytualnie zarżnięte krowy żydom czy arabom. A nawet jeśli tam już nie sprzedadzą to może wołowina w Polsce będzie kosztować normalne pieniądze i będzie lepszej jakości.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.08.2013, 10:37
Trudno, aby Kaczyńscy nie byli prożydowscy skoro cała scena polityczna, a mam na myśli główne partie ma dokładnie taki sam pogląd na stosunki z Izraelem, bądź co bądź jednym z naszych głównych sojuszników i partnerów USA. Pisałem już jakiś czas temu, że w Gruzji wg. wikileaks obok Izraela i USA to właśnie Polska miała największy wpływ na przygotowania do operacji wojskowej przez Gruzję.

Podobnie ma się rzecz z czczeniem pomników sowieckich. Nie ma tutaj reguły, która partia rządzi w danym mieście, a i tak prawie zawsze składane są wieńce od Elbląga przez Siedlce po Ossów pod Warszawą.
http://www.youtube.com/watch?v=iTIyAQ2ykf4
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.08.2013, 19:53
http://www.youtube.com/watch?v=iTIyAQ2ykf4

Ja .......e. Przecież ten gośc powinien zostać natychmiastowo wy.......ony. Co to ....a jest?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Drozd
Senior Member

Stary 17.08.2013, 22:20
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Ruch Narodowy planuje zostać partią|?
Kto wie. Teraz chodzi o to żeby wyborcy którzy rozumieją co się dzieje głosowali na 150 różnych partyjek, a w efekcie nic się nie zmieni. Dlatego agitatorzy typu kamikaze nie koncentrują się na wytykaniu błędów rządzących tylko na opluwaniu pisu bo tylko pis może coś zmienić. Reszta jest tak rozgarnięta jak Mikke w ostatnich wyborach. Nawet list zarejestrować nie potrafił. Ile prawicowych głosów poszło dzięki temu do kosza? A Mikke położył uszy po sobie i cisza, jakby taki był plan.
Hej Nasz TS !!
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.08.2013, 02:49
Znalazłem w sieci wypowiedź usera transpet w komentarzu na wiadomosci.onet.pl, cytującego wypowiedź niejakiego Schellenberga. Przyglądnąłem się jej z uwagi na obecną konstelację Świata. Wydaje mi się (?), że niektóre niemieckie cele ostały zrealizowane. "transpet do ~KOKO: Polacy będą dla nas pracować. Każdy, kto nie zechce wiosłować, utonie – Walter Schellenberg (1942 r.)
W sierpniu 1942 r. kierujący kontrwywiadem SS Walter Schellenberg w tajemnicy przed Hitlerem udał się do kwatery Reichsführera SS Heinricha Himmlera w Żytomierzu by zaproponować wykorzystanie pomyślnej dla Niemców koniunktury i rozpoczęcie tajnych rozmów pokojowych z aliantami z pozycji siły. Plan Schellenberga zakładał projekt uzależnienia od Niemiec większości państw Europy, w tym Polski.

Oto jak Schellenberg opisał rozmowy z Himmlerem w sierpniu 1942 r.

- Reichsführerze (...) dzisiaj Niemcy znajdują się jeszcze u szczytu potęgi. Dzisiaj możemy się targować, nasza siła czyni z nas wartościowych partnerów dla naszych wrogów.

Kilkoma kreskami zarysowałem mu układ sił w świecie, tak jak go sobie wyobrażałem. W miarę mówienia Himmler zaczynał się wyraźnie uspokajać. Uwagi moje zaczęły go coraz bardziej interesować. Co chwila potakiwał. Mój prawie półtoragodzinny wywód przerwał tylko kilka razy (...) [W końcu] wstał z miejsca i zaczął chodzić po pokoju. (...) Podszedł do biurka i otworzył wielką mapę w atlasie Brockhausa. Przez kilka minut studiował ją uważnie. Ja sam także wstałem. Himmler wezwał mnie do swego biurka.

- Jak pana plany mają wyglądać w praktyce? — zapytał. - Sądzę, że przecenia pan potęgę Rosji, ale mnie samego bardzo niepokoi, co się stanie, gdy amerykański przemysł zbrojeniowy zacznie pracować na pełnych obrotach. Co właściwie mamy uczynić? Nie możemy pozwolić na to, aby Bormann dowiedział się o naszych planach. Zniweczyłby nasz plan lub tak go przeinaczył, aby stał się on kompromisem ze Stalinem, a na to nie możemy się zgodzić (...) Skąd pan wie, czy to wszystko nie zwróci się przeciw nam jak bumerang? Co będzie, jeżeli posłuży umocnieniu mocarstw zachodnich w ich dążeniu do jedności ze Wschodem?

Odparłem:

- Przeciwnie, Reichsfuhrerze, jeżeli negocjacje rozpoczną się we właściwy sposób, zapobiegnie to właśnie tej możliwości (...)

Ogólnie biorąc, plan ten wydawał się Himmlerowi do przyjęcia. Nie powiedział wiele na ten temat, ale stale kiwał głową, jak gdyby potwierdzając to, o czym mówiłem. Następnie odwrócił się znowu i przez chwilę studiował mapę Europy.

- Zacznijmy od Anglików - powiedział.

- A więc - rzekłem - z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że Anglicy nalegaliby na wycofanie naszych wojsk przynajmniej z północnej Francji. Nigdy by się nie zgodzili na obecność niemieckich baterii nadmorskich w okolicach Calais (...) Droga od stanu wojny do przymierza poprzez wynegocjowany pokój jest bardzo długa.

Himmler skinął głową.

- No a co będzie z tak germańskimi obszarami, jak Holandia i Belgia?

- Powinny się one stać przedmiotem negocjacji — odparłem. Wydaje mi się jednak, że obszarom tym należałoby przywrócić ich uprzedni status. Gdyby jednak chciał pan coś uratować w ramach pańskiej polityki rasowej, to tych, którzy by się poczuwali do więzi rasowej z nami, można by przesiedlić do Niemiec.

Himmler nerwowo kreślił zielonym ołówkiem po mapie i oznaczył jako obszary przetargowe Holandię, część Belgii i północną Francję.

- No, a sama Francja?

- Reichsführerze - odparłem. - Myślę o rozwiązaniu, którego celem byłaby gospodarcza integracja interesów Niemiec i Francji. Należałoby przywrócić Francji jej własne polityczne oblicze, ale zarówno Niemcy, jak i Francję muszą łączyć wzajemne więzy. Francja z jej kolonialnymi posiadłościami mogłaby przynieść Rzeszy ogromne korzyści. Dlatego nie można zawężać pola działania jakimiś doktrynerskimi koncepcjami lub polityczną niechęcią do partnera (...)

- Czy sądzi pan, ze takie rozwiązanie zadowoliłoby Anglików?

Odparłem, że nie jestem w stanie przewidzieć ich stanowiska, ale wydaje mi się, że uznaliby oni takie rozwiązanie za godne rozważenia. Anglików interesowałaby głównie forma, jaką miałaby przybrać nowa Europa.

(...)

Z kolei Himmler zwrócił się ku Włochom. Patrzył przez dłuższą chwilę przed siebie, a następnie rzekł:

- Tak, tak, Mussolini. Nie możemy zrezygnować z obszaru przemysłowego północnych Włoch.

Odparłem, że jestem pewien, że przemysły północnych Włoch i Niemiec mogłyby się doskonale uzupełniać, ale dodałem, że nie sądzę, by Włochom należało odbierać jakąkolwiek część terytorium. Będą one musiały i tak zrezygnować ze swoich kolonialnych ambicji w wyniku kompromisowego pokoju.

I znów Himmler skinął głową jak Budda.

- Nie przekonał mnie pan co do północnych Włoch — rzekł. - No a co z Czechosłowacją?

- Terytoria sudeckie pozostaną przy Rzeszy, politycznie i administracyjnie. Czechy i Słowacja będą miały autonomiczne rządy, ale gospodarczo zostaną zintegrowane z Rzeszą Niemiecką. Wydaje mi się, że to samo będzie z Europą południowo-wschodnią - Chorwacją, Serbią, Bułgarią, Grecją i Rumunią.

Z początku Himmler się temu sprzeciwiał, ale po krótkiej dyskusji przyznał, że terytoriów tych nie dałoby się inaczej włączyć do organizmu nowej Europy. Kiedy wyjaśniałem swój punkt widzenia, Himmler przerwał mi znowu mówiąc:

- Na dłuższą metę przekształci się to znowu w wyścig gospodarczy z Wielką Brytanią i znów powrócą dawne nieporozumienia i tarcia.

- Reichsführerze - rzekłem. - Nie myślmy teraz o tarciach, jakie się może i wytworzą w przyszłości. Zastanówmy się przede wszystkim nad tym, jak usunąć obecne napięcia, które przeszkadzają w utworzeniu nowej Europy. To zaś oznacza, że musimy znaleźć jakąś podstawę do kompromisowego rozwiązania, aby zakończyć tę wojnę.

Himmler przeskoczył znów na mapie do Polski i powiedział:

- Ale Polacy będą musieli dla nas pracować?

Odparłem:

- Musimy stworzyć taką sytuację, aby wszyscy współpracowali z nami z własnej woli. Wszyscy musimy znaleźć się w tej samej łodzi, a każdy, kto nie zechce wiosłować, utonie.
Następnie Himmler spojrzał znów na mnie.

- No a co z Rosją?

- Musimy poczekać na dalszy bieg wypadków - odparłem.

I znów zapadła cisza. (...) Następnie kontynuowałem swoje wywody mówiąc, że rdzeń tak zrekonstruowanej Europy - Rzesza Niemiecka - będzie mogła przystąpić do rozwiązania własnych problemów społecznych z nową energią.

- Prywatną inicjatywę winno się powiązać z jakimś ukierunkowaniem i planowaniem państwowym. Jestem przekonany, że aby stworzyć nową Europę, trzeba będzie powściągnąć tendencje nacjonalistyczne. Te kwestie będą jeszcze wymagały rozpatrzenia przez ekspertów. Obecnie, Reichsführerze, najważniejsze jest to, by szukać kompromisu wtedy, kiedy znajdujemy się u szczytu potęgi. Ten kompromisowy pokój, jeżeli uda się do niego doprowadzić, stworzy nam właściwą podstawę, na której będziemy mogli stawić czoła Wschodowi. Już w tej chwili prowadzimy wojnę na dwa fronty, a kiedy Stany Zjednoczone rzucą na wagę swój ciężar, szala może się przechylić na naszą niekorzyść.

Przypomniałem, co Laval powiedział Hitlerowi: “Panie kanclerzu, prowadzi pan wielką wojnę, aby zbudować nową Europę. W rzeczywistości jednak trzeba najpierw zbudować tą Europę, aby wojnę dalej prowadzić”.

Na podstawie: Wspomnienia W. Schellenberga (Bellona 2009)"
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2013, 08:52
Cytat:
Kto wie. Teraz chodzi o to żeby wyborcy którzy rozumieją co się dzieje głosowali na 150 różnych partyjek, a w efekcie nic się nie zmieni. Dlatego agitatorzy typu kamikaze nie koncentrują się na wytykaniu błędów rządzących tylko na opluwaniu pisu bo tylko pis może coś zmienić. Reszta jest tak rozgarnięta jak Mikke w ostatnich wyborach. Nawet list zarejestrować nie potrafił. Ile prawicowych głosów poszło dzięki temu do kosza? A Mikke położył uszy po sobie i cisza, jakby taki był plan.
Ale ty jesteś lemingiem. Wszędzie węszysz spiski, widzisz, że coś jest nie tak ale jak ci koleś pisze o tych 7 cudach Kaczyńskich czy byciu pro żydowskimi przez nich to cisza, zero krytyki, zero podejrzeń. Gdyby o kimkolwiek oprócz osobie z PiSu ktoś podał takie informacje to już by go obrzygał i nazwał komuchem, żydem itp hehe.
Z takim obiektywizmem to daleko nie zajdziemy jako Polacy. No ale skoro wierzysz w Boga Kaczyńskiego to rozumiem, że bóstw nie wolno obrażać. Powodzenia
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 18.08.2013, 08:55
Trudno podejrzewać, żeby ludzie popierający pis wiedzieli co się dzieje, jak im się wydaje, że pis to partia prawicowa, a to zwykłe lewaki. Pis to jest gwarant tego całego układu i nic się nie zmieni, trzeba być ograniczonym, żeby tego nie zauważać. Swoimi działaniami zniechęcają tylko ludzi do prawicy, religii i ogólnie polityki. Piszę prawdę o pisie to już obraza majestatu, że napisałem prawdę. To jest jak z obrońcami krzyża nie potrzeba prowokatorów wyborcy pisu sami się ośmieszają.
Prawda o pisie jest taka, że nie ma dla niego alternatywy i jeszcze długo nie będzie. Chyba, że status quo czyli rządy nocnej zmiany i pohukiwania "prawdziwych prawicowców" typu Mikke, którzy jak przychodzi co do czego nawet list w połowie okręgów zarejestrować nie potrafią. Ktoś taki miałby rozbijać ugruntowany przez 60 lat postkomunistyczny beton? Wolne żarty. To właśnie takie partyjki jak twoja sa gwarantem obecnego układu, od dwudziestu lat klepią swoją kwestię i nic się nie zmienia, może wytłumaczysz dlaczego akurat tym razem ma być inaczej?

Nie będzie inaczej bo to co jest to jest właśnie wasz cel, rozbić jedność, podzielić, wyśmiać tych którzy dążą do zmian. Uskuteczniasz to kolego kamikaze odkąd się tutaj pojawiłeś. Czy tłumaczysz dlaczego obecna władza jest do zmiany? Nie. Czy wytykasz jej błędy? Nie. Ty jedynie powielasz propagandę antypisowska z nadzieją że nawet jak władza sie zmieni to na SLD albo biłgorajca i nic się nie zmieni, a Ty jedyny prawicowiec dalej będziesz plótł swoje bajeczki.

Dowodem na to o czym piszę jest Twój stosunek do obrońców krzyża, tożsamy z komuszym. To dla myślącego wszystko wyjaśnia, a ciebie demaskuje jako utrwalacza postkomunistycznego układu tzw. pożytecznego ......

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale ty jesteś lemingiem. Wszędzie węszysz spiski, widzisz, że coś jest nie tak ale jak ci koleś pisze o tych 7 cudach Kaczyńskich czy byciu pro żydowskimi przez nich to cisza, zero krytyki, zero podejrzeń. Gdyby o kimkolwiek oprócz osobie z PiSu ktoś podał takie informacje to już by go obrzygał i nazwał komuchem, żydem itp hehe.
Z takim obiektywizmem to daleko nie zajdziemy jako Polacy. No ale skoro wierzysz w Boga Kaczyńskiego to rozumiem, że bóstw nie wolno obrażać. Powodzenia
Siedem cudów? To jakaś nowa baśń prawdziwych prawicowców? Żeby wszyscy byli tak pro żydowscy jak Kaczyński to nie byłoby problemu. Myślisz, że przykleisz łatkę i to wystarczy żeby Kaczyńskiego obrzydzić? Mnie to lata bo Kaczyński jest dziesięć razy bardziej propolski niż prożydowski, a nie jak reszta proniemiecka, prorosyjska, prożydowska, a o propolskości już żaden nie pamięta.

To że zawodowy oczerniacz podaje jakieś informacje to o niczym nie świadczy, ten sam nabija się z emerytów broniących krzyża przed hordami lemingów. Wiesz co to mówi myślącemu?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.08.2013 o godz. 09:09.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.08.2013, 09:44
Pis i Po i reszta to jedna banda sukinsynów. Dzięki nim wszystko pozostanie bez zmian, będzie tylko różnica taka, że kradło Pis teraz kradnie PO i znowu będzie kradło Pis, te pozostałe partie w mniejszym stopniu, bo nie mają takiej władzy. Skaczą sobie nawajem do gardeł żeby głupim wyborcom wydawało się, że jest jakaś różnica między nimi.

Krzyż to jest symbol religijny a nie narzędzie walki politycznej pisu i sekty smoleńskiej. Krzyż nie jest symbolem męczeństwa Lecha (santo subito) Kaczyńskiego, on nie umarł na krzyżu dla naszego zbawienia. Był beznadziejnym prezydentem patrz posty wyżej.
Z tym sie musze zgodzić
Drozd
Senior Member

Stary 18.08.2013, 11:05
Pis i Po i reszta to jedna banda sukinsynów. Dzięki nim wszystko pozostanie bez zmian, będzie tylko różnica taka, że kradło Pis teraz kradnie PO i znowu będzie kradło Pis, te pozostałe partie w mniejszym stopniu, bo nie mają takiej władzy. Pis miał już pełnię władzy ale cudu nie było, bo nie mogło być z tym lewackim programem, i nie będzie jak wygrają w najbliższych wyborach. Skaczą sobie nawajem do gardeł żeby głupim wyborcom wydawało się, że jest jakaś różnica między nimi. Nie muszę pisać na Po bo tutaj nikt ich nie chwali wręcz przeciwnie, za to pis również kawał bandytów przedstawiani są jako zbawiciele Polski, którzy zrobią z niej krainę mlekiem i modem płynącą. Ludziom tak się podobały rządy pisu, że dwa razy z rzędu zagłosowali na Po. Kto wie pewnie teraz wygra Pis to znowu się powtórzy podobna sytuacja.

Naszym celem czyli prawicowców jest wolna Polska, normalny kraj. Należy w końcu zakończyć ten postkomunizm wprowadzić kapitalizm z wolnym rynkiem. Zmiany wg pisu to tylko takie, żeby dopchać się do władzy i tyle - jedyna zmiana to ta przy korycie z Po na Pis.

Krzyż to jest symbol religijny a nie narzędzie walki politycznej pisu i sekty smoleńskiej. Krzyż nie jest symbolem męczeństwa Lecha (santo subito) Kaczyńskiego, on nie umarł na krzyżu dla naszego zbawienia. Był beznadziejnym prezydentem patrz posty wyżej.

Napiszę kolejny raz Pis to jest bardzo szkodliwa partia obrzydzająca Polakom prawicowość i religię
(niestety jakby przeprowadzić sondaż żeby ludzie podali w Polsce partię prawicową to powiedzą Pis, "wolne media" i inne partie też chętnie podają Pis jako prawicę chociaż nie ma on z prawicowością wiele wspólnego, dobrze że chociaż część młodych ludzi to zauważa, w nich jest nadzieja dla Polski)

Wielki Polak Roman Dmowski powiedział kiedyś „bardziej nienawidzili Rosję niż kochali Polskę”. Jak ulał pasuje do Kaczyńskiego i PiS (chociaż też nie wiadomo czy to nie jest taka gra którą mają odegrać).
Chłopie walisz tekstami jak z gazety Urbana i myślisz że kogoś tym zjednasz? Jesteś dokładnie taki jak narodowiec Giertych. Szkoda czasu na dyskusję.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 18.08.2013, 11:18
Narodowiec, czy Korwinowiec? Od Giertycha kolegi z rządu Jarosława Kaczyńskiego do Korwina - naczelnego oportunisty wszystkiego od ponad dwóch dekach jest nie przepaść, a morze.

Przez to, że rzucacie lemingami, moherami, narodowcami, czytelnikami Urbana, czy gazety z czerskiej na lewo i na prawo trudno odnaleźć się w tej spaczonej dyskusji.
Drozd
Senior Member

Stary 18.08.2013, 12:15
Narodowiec, czy Korwinowiec? Od Giertycha kolegi z rządu Jarosława Kaczyńskiego do Korwina - naczelnego oportunisty wszystkiego od ponad dwóch dekach jest nie przepaść, a morze.

Przez to, że rzucacie lemingami, moherami, narodowcami, czytelnikami Urbana, czy gazety z czerskiej na lewo i na prawo trudno odnaleźć się w tej spaczonej dyskusji.
LPR to byli narodowcy czy Korwinowcy? Czas pokazał że i jedni i drudzy pilnują żeby nic się nie zmieniło.

Taki był z Giertycha kolega z rządu jak z Korwina prawicowiec. Jeden jak tylko koryto się urwało błyskawicznie zmienił front, drugi żeby czasem nie pomieszać szyków postkomunistom. Listy z podpisami dostarczył 30 s przed terminem.

Prawicowcowi nie przeszło by przez usta określenie "sekta smoleńska". Z wielu powodów. Nic więcej nie trzeba wyjaśniać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.08.2013 o godz. 12:21.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 18.08.2013, 12:20
Prawicowiec musi przecież walczyć szabelką z Rosją i być lennikiem USA. Inaczej nie jest godny miana prawicowca
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.08.2013, 13:43
Dyr. artystyczny naszej Filharmonii (zresztą sympatyk pasiastych) pojechał ostro:

http://www.rp.pl/artykul/242884,1039...nnedy-ego.html
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2013, 10:05
Rzeczywistość wg Onetu:

Cytat:
Wg wcześniejszych informacji i relacji świadków bijatykę mieli rozpętać kibice Ruchu Chorzów, którzy przyjechali na mecz ich drużyny w Pucharze Polski z Arką Gdynia. Zaatakowali na plaży marynarzy z meksykańskiego żaglowca, który przypłynął do Gdyni.

- Kibice byli bardzo agresywni. Mieli na sobie klubowe koszulki, wykrzykiwali hasła z nazwą swojego klubu. Widziałem np. jak grupa 20 mężczyzn kopała osobę leżącą na piasku. Wszystko to działo się na plaży pełnej ludzi - powiedział chcący zachować anonimowość świadek zdarzenia, Łukasz.

Według świadków obcokrajowcy byli kopani i ganiani po plaży, a na ich głowach rozbijano butelki. - Kibole zachowywali się w straszny sposób. Co chwile odpalali petardy, śpiewali faszystowskie piosenki. Oczywiście nikt nie reagował - stwierdził inny świadek zdarzenia.

Rzeczywistość wg monitoringu:

Cytat:
Z nagrań monitoringu jednoznacznie wynika, że to Meksykanie sprowokowali wczorajszą bójkę na gdyńskiej plaży - dowiedział się reporter RMF FM Paweł Balinowski.

Zaczepiani przez kilka minut kibice oraz turyści w końcu nie wytrzymali i odpowiedzieli na zaczepki. Doszło do szarpaniny z marynarzami z Meksyku, która przerodziła się w regularną bijatykę.

Filmy wideo z monitoringu pozwalają na zrekonstruowanie przebiegu wydarzeń na gdyńskiej plaży. Okazuje się, że meksykańscy marynarze w niekulturalny sposób zaczepiali młode kobiety i obrażali plażujących kibiców. Po kilku minutach jeden z nich nie wytrzymał i odepchnął Meksykanina. Wtedy rozpoczęła się szamotanina. Według ustaleń RMF FM, to obcokrajowcy byli bardziej agresywni. Jako broni używali butelek z utrąconym dnem.
I komu tu wierzyć?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2013, 10:37
Zapewne AS82 i tak nie uwierzy w zapis monitoringu bo wczoraj pluł sie w SB na kiboli bo tak mu koszerne media podały i on w to bedzie wierzył a niew w zapisy monitoringu . Wyobrażasz sobie żeby POstkomunistyczne media teraz odszczekały te głupoty, które wczoraj wygadywały i wypisywały ? Jest zapotrzebowanie dla Tuska i PO na "bandytów i kiboli" i one to usłużnie realizują. Teraz zapewne wyciszą temat na tyle by dalej się nie kompromitować. Widoczne to już bylo wczoraj. Najpierw wiadomosć o dźgnietym nożem kibicu przez "spokojnego" turystę marynarza mekasykańskiego, która zaburzyła trochę kto jest ofiarą a kto agresorem, potem już pomijano temat noża tylko podawano o rannych w szpitalach i tak jest do dzisiaj.
A dzisiaj już wiadomo jak jest. Tylko czy "użyteczni idioci" sie do tego przyznają, że po raz kolejny wyszli na durniów ?
Drozd
Senior Member

Stary 19.08.2013, 10:44
Ciekawe czy zapis z kamer pokaże tvn24. Dlaczego policja ocierała na miejsce godzinę?
Hej Nasz TS !!
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.08.2013, 10:45
brakuje słów na te k...y z Gówna W. oraz innych mediów...
Należałoby to wszystko zamknąć i tworzyć rynek medialny od nowa.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.08.2013 o godz. 10:48.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 19.08.2013, 10:48
BBudowniczy: Zdaje mi sie ze zyjemy w jakiejs alternatywnej rzeczywistosci

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie na 150 roznych partyjek tylko na Ruch Narodowy. Bosak regularnie spotyka sie zarowno z KNP i Wiplerowym RR, co moim zdaniem pozytywnie rokuje na start w wyborach pod wspolnym sztandarem. PiS boi sie tego bo uzurpujac sobie nieslusznie prawo do okreslania sie mianem "partii prawicowej" bedzie zmuszony wspoltworzyc rzad z RN, i wtedy wyjdzie szydlo z worka jak malo z prawaq strona PiS ma wspolnego. Dobrze tez wiadomo ze Jaroslaw nie dzieli sie wladza. To co bylo jego atutem podczas dzialalnosci opozycyjnej jest jego najwieksza wada jako polityka rzadowego. Jest swiecie przekonany o nadzednosci swojej prawdy i bezkompromisowy. A tak dzierzyc wladzy sie po prost nie da, chyba ze na Bialorusi.
Drozd
Senior Member

Stary 19.08.2013, 12:07
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Nie na 150 roznych partyjek tylko na Ruch Narodowy. Bosak regularnie spotyka sie zarowno z KNP i Wiplerowym RR, co moim zdaniem pozytywnie rokuje na start w wyborach pod wspolnym sztandarem. PiS boi sie tego bo uzurpujac sobie nieslusznie prawo do okreslania sie mianem "partii prawicowej" bedzie zmuszony wspoltworzyc rzad z RN, i wtedy wyjdzie szydlo z worka jak malo z prawaq strona PiS ma wspolnego. Dobrze tez wiadomo ze Jaroslaw nie dzieli sie wladza. To co bylo jego atutem podczas dzialalnosci opozycyjnej jest jego najwieksza wada jako polityka rzadowego. Jest swiecie przekonany o nadzednosci swojej prawdy i bezkompromisowy. A tak dzierzyc wladzy sie po prost nie da, chyba ze na Bialorusi.
Super niech Ruch narodowy dostaje się do parlamentu, tylko dlaczego jego przedstawiciele chcą tego dokonać kosztem PiS? Kamikaze jasno stwierdzi że nie ma dla niego znaczenia czy koalicja z PiS czy z PO bo to jeno i to samo. Jak można odbierać tego typu wypowiedzi? Przecież to teksty żywcem wyjęte z broszur paliota. Jarosław nie dzieli się władzą? To jak Giertych i Lepper zostali premierami? Puki nie zaczęli kręcić wałów oczywiście. Też uważasz, że walczący o prawdę w sprawie śmierci urzędującego prezydenta i najważniejszych generałów to sekta? Też uważasz że niepotrzebnie tam lecieli? Przecież dla każdego prawicowca takie poglądy to herezja. I ja mam uwierzyć, że taki kamikaze czy ci których reprezentuje będą dbać o interes Polski i Polaków lepiej niż komuchy z nocnej zmiany? Niby na jakiej podstawie.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2013, 12:49
Super niech Ruch narodowy dostaje się do parlamentu, tylko dlaczego jego przedstawiciele chcą tego dokonać kosztem PiS? Kamikaze jasno stwierdzi że nie ma dla niego znaczenia czy koalicja z PiS czy z PO bo to jeno i to samo. Jak można odbierać tego typu wypowiedzi? Przecież to teksty żywcem wyjęte z broszur paliota. Jarosław nie dzieli się władzą? To jak Giertych i Lepper zostali premierami? Puki nie zaczęli kręcić wałów oczywiście. Też uważasz, że walczący o prawdę w sprawie śmierci urzędującego prezydenta i najważniejszych generałów to sekta? Też uważasz że niepotrzebnie tam lecieli? Przecież dla każdego prawicowca takie poglądy to herezja. I ja mam uwierzyć, że taki kamikaze czy ci których reprezentuje będą dbać o interes Polski i Polaków lepiej niż komuchy z nocnej zmiany? Niby na jakiej podstawie.
1) Kosztem PiS? Wez pod uwage, ze wiekszosc ludzi popierajacych RN nie glosowalaby na Pis. RN zagospodarowywyuje ten obszar ktory aktualnie jest bez swojej reprezentacji w parlamencie - prawicowych mlodych ludzi o liberalnym spojrzeniu na gospodarke i konserwatywnych pogladach. Co prawda w obecnej sytuacji tylko koalicja z PiS wchodzi w rachube bo obecnym celem jest obalenie republkiki okraglostolowej. Niestety nie sadze aby to bylo mozliwe juz w nastepnej kadencji, a to jest warunek konieczny do przejscia do kolejnych etapow naprawy Polski. Moze uda sie przepchnac JOWy chociaz cos czuje ze partia Kaczynskiego bedzie sie bronila przed tym jak tylko bedzie mogla. Bardzo wazne beda tez proby zmarginalizowania opresyjnosci obecnego panstwa.

2) Drozdzie drogi - dobrze wiemy kto kierowal rzadem Marcinkiewicza "z tylnego siedzenia" i jakimi figurantami w rzadzie byli i Lepper i Giertych. Jedyna dobra sprawa bylo to ze absolutnie pochloniety polityczna walka nie mial czasu Jaroslaw zbytnio ingerowac w gospodarke gdzie w miedzczasie Gilowska robila kawal dobrej roboty.

3) Co do calej akcji ze Smolenskiem w tle to juz ci napisalem ze do czasu rzetelnego wyjasnienia sprawy nie bede wyrokowal. Mozliwe ze byla to robota WSI a Rosjanie dozuja informacje i puszczaja falszywki bo destabilizacja sytuacji w Polsce jest im najzwyczajniej w swiecie na reke. I jakkolwiek wyjasnienie tej sprawy jest bardzo wazne nie nalezy zapominac, ze w tej chwili priorytetem jest naprawa finansow panstwa
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.08.2013, 13:00
.....
Wciąż jednak 47 > 43, więc oczkiem w głowie w każdej z tych konfiguracji może być znów PSL, jeśli dotrwa do wyborów.
Przypomnę rok 2011 PO przy wyniku 39,18 % otrzymała 206 mandatów, PiS 29,89 % - dostał 137 mandatów, dalej RP 10,02 % i 36 mandatów, PSL 8,36 % 29 mandatów oraz SLD 8,24 % - 25 mandatów...

Jeżeli Pis rzeczywiście dostałby 43 % głosów w wyborach przy 32 % PO, 12 % SLD i 5 % PSL, to podejrzewam, że PiS uzyskałby mandat do samodzielnych rządów, jednakże byłaby to większość raczej chwiejna - zaledwie kilka mandatów poselskich na plus.... Tylko, że dzisiaj rząd formalnie też nie dysponuje dużą większością i gdyby nie Palikotowcy to nieraz byliby w opałach.
Co do "niedoszacowania RP" nie wierzę w to, bo o ile przy poprzednich wyborach RP byli pewnym "novum" na scenie politycznej, tak dzisiaj są raczej starym odgrzewanym kotletem.
pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Drozd
Senior Member

Stary 19.08.2013, 14:53
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
1) Kosztem PiS? Wez pod uwage, ze wiekszosc ludzi popierajacych RN nie glosowalaby na Pis. RN zagospodarowywyuje ten obszar ktory aktualnie jest bez swojej reprezentacji w parlamencie - prawicowych mlodych ludzi o liberalnym spojrzeniu na gospodarke i konserwatywnych pogladach. Co prawda w obecnej sytuacji tylko koalicja z PiS wchodzi w rachube bo obecnym celem jest obalenie republkiki okraglostolowej. Niestety nie sadze aby to bylo mozliwe juz w nastepnej kadencji, a to jest warunek konieczny do przejscia do kolejnych etapow naprawy Polski. Moze uda sie przepchnac JOWy chociaz cos czuje ze partia Kaczynskiego bedzie sie bronila przed tym jak tylko bedzie mogla. Bardzo wazne beda tez proby zmarginalizowania opresyjnosci obecnego panstwa.

2) Drozdzie drogi - dobrze wiemy kto kierowal rzadem Marcinkiewicza "z tylnego siedzenia" i jakimi figurantami w rzadzie byli i Lepper i Giertych. Jedyna dobra sprawa bylo to ze absolutnie pochloniety polityczna walka nie mial czasu Jaroslaw zbytnio ingerowac w gospodarke gdzie w miedzczasie Gilowska robila kawal dobrej roboty.

3) Co do calej akcji ze Smolenskiem w tle to juz ci napisalem ze do czasu rzetelnego wyjasnienia sprawy nie bede wyrokowal. Mozliwe ze byla to robota WSI a Rosjanie dozuja informacje i puszczaja falszywki bo destabilizacja sytuacji w Polsce jest im najzwyczajniej w swiecie na reke. I jakkolwiek wyjasnienie tej sprawy jest bardzo wazne nie nalezy zapominac, ze w tej chwili priorytetem jest naprawa finansow panstwa
1) Kosztem pis wziąwszy retorykę prezentowaną przez Twojego ideowego kolegę. Zgadzam się że RN ma pole do popisu wśród dotychczas niegłosujących i przede wszystkim otumanionych lemingów. Dziwi mnie więc nachalne wciskanie "mądrości" dotyczących pis żywcem wyjętych z ulotek palikociego lewactwa. Wyjaśnisz mi cel?

2) A Gilowska co robiła? Szydełkowała? W gospodarce pis zrobił tyle, że mimo indolencji rudego uniknęliśmy recesji. Na jakiej podstawie twierdzisz że AL i RG byli figurantami? Przecież sami obsadzali stanowiska w ministerstwach. Roman wdrażał pomysły zmiany kanonu lektur czy nie? Też zaczynasz powielać propagandę szmatławca jak kamikaze?

3) Jakiej akcji ze smoleńskiem w tle? Co znaczy "rzetelnego wyjaśnienia". Przecież wszystko jest wyjaśnione, "prezydent poprzez pijanego generała zmusił niedouczonych pilotów do lądowania we mgle, bo chciał zacząć kampanię wyborczą" mam ci wkleić instrukcję dla lemingów z przed miesiąca? Kto twierdzi inaczej jest z "sekty smoleńskiej". Zapytaj "prawicowego" kolegę to Ci wytłumaczy.

Dopóki wśród KNP czy RN będą się pojawiać kwiatki typu kamikaze ciężko będzie mi uwierzyć, że nie jest to kolejna próba rozbicia szans na pogonienie nocnej zmiany.

Pis podzielił się władzą, bo nie mieli wyboru, ale zaraz potem zaczęli kopać dołki pod koalicjantami, w który sam wpadli. Zostali skarceni za swoją pychę, byli pewni, że zdobędą większość dlatego zdecydowali się na wybory, ale wyborcy wybrali PO, które rządzi po dziś dzień.

Oczywiście, że kamikaze dbałby o interesy Polski i tylko Polski, a nie Izraela czy Ameryki. Chyba, że będzie się nam to opłacało. Kocham ten kraj, ale nienawidzę tego państwa.
Sadzisz tekstami jak rasowy leming . Cieszysz się że PO rządzi po dziś dzień? Niech rządzi po wsze czasy, co drogi kamikaze? Bo jak wygra pis to będzie wojna domowa.

Dasz przykład tego dołka wykopanego przez PiS? Czy w smsie nie sprecyzowali ...

"Zostali skarceni za swoją pychę, byli pewni, że zdobędą większość dlatego zdecydowali się na wybory" chłopie to już przestaje być śmieszne. Siedzisz pod łóżkiem Kaczyńskiego, że wiesz czego był pewien? Mam ci wkleić Twoje żenujące teksty wydrukowane w gw? Twoje prawicowca .

Tak oczywiście że by dbał, Jaruzelski też dbał, bolszewicy też chcieli dbać. Tekstem o "sekcie smoleńskiej" zdemaskowałeś się ostatecznie. Poproś o zmianę ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.08.2013 o godz. 15:12.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2013, 14:57
Sienkiewicz, Tuskowa lajza w MSW napisał(a):
Minister zaznaczył, że nie ma pełnej wiedzy, kto zaczął bójkę na plaży. Dodał, że czeka na raport w tej sprawie. - Sam początek bójki i okoliczności są, prawdę mówiąc, bez znaczenia, wobec faktu, że od rana dochodziło do incydentów na plaży z udziałem kibiców Ruchu Chorzów - zaznaczył minister.
No to mamy nowa obowiazujaca wykladnie prawna odnosnie tego typu akcji, badz w przyszlosci prowokacji POlicyjnych. Jak to ktos kiedys powiedzial: "Jesli fakty mowia co innego, tym gorzej dla faktow".
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2013, 15:26
1) Kosztem pis wziąwszy retorykę prezentowaną przez Twojego ideowego kolegę. Zgadzam się że RN ma pole do popisu wśród dotychczas niegłosujących i przede wszystkim otumanionych lemingów. Dziwi mnie więc nachalne wciskanie "mądrości" dotyczących pis żywcem wyjętych z ulotek palikociego lewactwa. Wyjaśnisz mi cel?

2) A Gilowska co robiła? Szydełkowała? W gospodarce pis zrobił tyle, że mimo indolencji rudego uniknęliśmy recesji. Na jakiej podstawie twierdzisz że AL i RG byli figurantami? Przecież sami obsadzali stanowiska w ministerstwach. Roman wdrażał pomysły zmiany kanonu lektur czy nie? Też zaczynasz powielać propagandę szmatławca jak kamikaze?

3) Jakiej akcji ze smoleńskiem w tle? Co znaczy "rzetelnego wyjaśnienia". Przecież wszystko jest wyjaśnione, "prezydent poprzez pijanego generała zmusił niedouczonych pilotów do lądowania we mgle, bo chciał zacząć kampanię wyborczą" mam ci wkleić instrukcję dla lemingów z przed miesiąca? Kto twierdzi inaczej jest z "sekty smoleńskiej". Zapytaj "prawicowego" kolegę to Ci wytłumaczy.

Dopóki wśród KNP czy RN będą się pojawiać kwiatki typu kamikaze ciężko będzie mi uwierzyć, że nie jest to kolejna próba rozbicia szans na pogonienie nocnej zmiany.
1) Jak sie powiedzialo A trzeba powiedziec B. Ruch bedzie startowal w wyborach i licze na wynik miedzy 7 a 10%. Owszem zabierze tez troche PiSu, glosujacych na niego na jako mniejsze zlo, jak i czesciowo Platformy oraz "niezagospodarowanych". Co do retoryki palikociarni to oni sa bezideowi, najblizej im do anarcholibertarianizmu ale to tez w zaleznosci o ktorej bedzie przeprowadzany sondaz bo godzine pozniej juz beda komunistami. Nie mozna inaczej wytlumaczyc logiki tego ugrupowania jak tylko uzywajac stwierden typu koniunkturalizm i populizm.

2) Z Gilowska to jest tak: jak na warunki pracy, a raczej ciagle utrudnienia, zrobila kobieta kawal dobrej roboty. Oczywiscie nie jest to dokladnie to czego bym od niej oczekiwal ale musze jej przyznac ze na owczesne okolicznosci radzila sobie calkiem dobrze.

3) Bo patrzac z perspektywy czasu wypadek prezydenckiego samolotu byl tylko czescia skladowa wszystkiego co potoczylo sie dalej. Idac dalej nie mogac sprowadzic wraku i porzadnie go przebadac opieramy sie na spekulacjach i polprawdach. Nie ma tez pewnosci czy probki posiadane przez prokurature nie zostaly juz odpowiednio spreparowane. Rosjanom jest na reke destabilizacja w Polsce i nawet jesli to nie oni bezposrednio spowodowali ten wypadek to z luboscia odgrywaja takiego co moglby to zrobic. Idealny straszak dla innych "podskakujacych" zbyt wysoko politykow panstw w tzw"rosyjskiej streefie wplywow". A co do "polskiego wymiaru sprawiedliwosci" - ja temu zwyczajnie nie wieze. Trzeba odkomuszyc sadownictwo i prokurature najszybciej jak sie da zarowno z dzialaczy starej daty jak i dyspozycyjnych mlodych.

Cały ten Ruch Narodowy jest tam wewnątrz podzielony na grupy konserwatyści, liberałowie (prawica) i socjaliści (lewica coś jak pis w domyśle). Dlatego myślę, że należałby poczekać w którą stronę pójdzie ten cały ruch i dopiero ocenić. Zresztą na ich stronie jak jakiś czas temu przeglądałem są odnośniki do KNP i Pis, a wiadomo, że nie można być prawicowcem i lewakiem równocześnie.
Teoretcznie RN mialby podazac za tzw katolicka doktryna spoleczna. Niestety jest to jednak koncepcja dosc archaiczna i wymaga gruntownych modyfikacji. Dlatego ciesze sie ze jak do tej pory o sprawach gospodarczych wypowiada sie jedynie Bosak i w tym pokladam moja nadzieje na sukces. Panom Zawiszy i Winnickiemu na przyklad blizej do koncepcji korporacjonizmu, koncepcji rownie archaicznej jak i niezyciowej, ale na szczescie oni glosu co do gospodarki za bardzo nie zabieraja
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 19.08.2013 o godz. 15:42.
Drozd
Senior Member

Stary 19.08.2013, 15:55
Nie wiem czemu tak się do mnie przyczepiłeś, widać jak się napisze prawdę to strach zagląda w oczy.
Bo tytułując się prawicowcem, sadzisz tekstami z komuszych ulotek propagandowych i jeszcze mamroczesz coś o prawdzie, mnie to razi ...
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 19.08.2013, 16:47
hehehe słaby jesteś... i naiwny jak przedszkolak. Takimi tekstami przegadują się gimbusy. Pełnoletni uśmiechnie się tylko z politowaniem

ps. pokaż cyc będziesz wiarygodniejszy
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2013, 17:10
Drozd daj sobie spokój z kanapowcami typu 0,2 % głosów.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów