The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sebak
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2013, 23:25
Drużyny rezerw przegrały z Beskidem 0-1. Wiślacy byli lepsi, prowadzili grę, ale byli nieskuteczni. Bramka zawalona przez Bieszczada, niesłuszna czerwona dla Ślęczki i wiele pomyłek sędziowskich.

Na temat meczu wypowiedział się Mateusz Zając, rezerwowy bramkarz: http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5c890ffbe48f
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.08.2013, 01:25
Warto też dodać, że w normalnej sytuacji na te mecze będą też jeździć rezerwowi z pierwszej drużyny, co nie miało miejsca tym razem z raczej oczywistego powodu - I drużyna zaraz gra sparing ze Stalówką, w środę kolejny mecz rezerw, a w piątek Sosnowiec - będzie okazja się pokazać tym, którzy mniej grali.

A taki Chavez czy Burdenski mógłby wiele zmienić pod względem fizycznym na boisku.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.08.2013, 12:46
Stalówką?

Stalą Mielec jeśli już.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.08.2013, 23:00
Wisła II Kraków - Korona II Kielce 0:4
11’ Michał Przybyła
25’ Michał Przybyła
40’ Jakub Jaśkiewicz
55’ Mateusz Janiec

Wisła II Kraków: Bieszczad Gerard – Szywacz Remigiusz, Burdenski Fabian(46’ Downar-Zapolski), Bierzało Michal, Kolanko Bartłomiej - Lech Przemysław, Kuczak Kamil(76’ Zając Tomasz), Pulka Jakub, Szewczyk Michał(46’ Sleszczak) - Kośćielniak Dominik(61’ Ferens), Kamiński Dawid

Korona II Kielce: Shalikotin Oleksii - Piwowar Piotr, Wrześniewski Michał, Bednarski Adrian, Zawłocki Rafal(70’ Zawacki) - Janiec Mateusz, Szmalec Radosław, Marković Vanja(55’ Seweryn), Kotarzewski Jakub(58’ Paprocki) - Jaśkiewicz Jakub, Przybyła Michał(63’ Angielski)

Żółte kartki: Bednarski (Korona II Kielce)

Po dwóch kolejkach rezerwy Wisły mają 0 punktów na koncie i zajmują przedostatnie miejsce w tabeli.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.08.2013, 04:08
Frajerzy!!!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 15.08.2013, 05:23
Po tym co Burdenski odstawiał na boisku można śmiało napisać że jest to ewenement na skalę rumuńskiego studenta. Przy pierwszej bramce zachował się jak trampkarz. Od razu przypomniała mi się wypowiedź kibica z Niemiec na forum którą ktoś przytoczył - "lepiej żeby go nie było na boisku" Smuda powinien się gęsto tłumaczyć z tego transferu. Na plus Jakub Pułka. Brakuje mu jeszcze warunków fizycznych, ale jego zaangażowanie i gra pozwala optymistycznie patrzeć w przyszłość.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.08.2013, 07:21
Burdenski grał na obronie? Przecież miał to być pomocnik i to ofensywny?
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.08.2013, 08:20
Za każdym razem po takim występie Niemca, będę wypominał głośno tych, którzy go bronili, że trzeba dać mu szanse, gdy odchodził Wilk, który w ich mniemaniu był niepotrzebny, bo mamy Niemca, któremu trzeba dać szansę.
Mam nadzieje, że tego frajera już w ziemie nie będzie, bo przy nim Sikorski był fenomenalnym piłkarzem.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.08.2013, 08:43
Jak można ofensywnego pomocnika ustawiać na stoperze i później go mieszać z błotem? Ja tam się wstrzymam z tym krytykowaniem i zaczekam aż zagra kilka meczów w pomocy. Łatwo jest skreślać zawodnika kiedy zagrał na najbardziej newralgicznej pozycji na boisku.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 15.08.2013, 09:03
Ludzie, oni go dali na stopera a on jest OFENSYWNYM POMOCNIKIEM !!
To jakby napastnika dać na bramkę. Na meczu byłem i cała drużyna grała bagno. Jedynie Jakub Pułka mi się podobał i Szewczyk wyglądał na doświadczonego, solidnego zawodnika, choć szkoda karnego.
Najlepszy był Rudy
Rudy z korony, będziesz przez nas du.... czy jakoś tak xD
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.08.2013, 14:02
a co ten Burdeński takiego odwalił ?
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 15.08.2013, 14:53
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
a co ten Burdeński takiego odwalił ?
To: http://youtu.be/fXgSNpLyPzo?t=17m10s

I jeszcze przy bodajże drugiej bramce krycie pozostawiło trochę do życzenia
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 15.08.2013, 15:01
huberix napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, oni go dali na stopera a on jest OFENSYWNYM POMOCNIKIEM !!
To jakby napastnika dać na bramkę. Na meczu byłem i cała drużyna grała bagno. Jedynie Jakub Pułka mi się podobał i Szewczyk wyglądał na doświadczonego, solidnego zawodnika, choć szkoda karnego.
Najlepszy był Rudy
Rudy z korony, będziesz przez nas du.... czy jakoś tak xD
Ale bzdury...

Więc wg. ciebie przy postawieniu pomocnika na obronę on automatycznie oducza się podawania do najbliższego gracza z zespołu i podaje pod nogi przeciwnika?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.08.2013, 18:14
Tak przedstawia się tabela III ligi grupy małopolsko-świętokrzyskiej po 2 kolejkach:

W najbliższy weekend startuje również Centralna Liga Juniorów, Wisła Kraków zagra w I kolejce z Sandecją Nowy Sącz.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 15.08.2013, 19:44
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jak można ofensywnego pomocnika ustawiać na stoperze i później go mieszać z błotem? Ja tam się wstrzymam z tym krytykowaniem i zaczekam aż zagra kilka meczów w pomocy. Łatwo jest skreślać zawodnika kiedy zagrał na najbardziej newralgicznej pozycji na boisku.
Sam Smuda mówił, że będzie go stawiał z tyłu więc, nie wiem, dlaczego nadal go bronicie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 16.08.2013, 16:35
Nie, żebym bronił Burdenskiego, ale chyba Chavez też zaczynał od ME i pierwsze mecze nie były najlepsze, w ekstraklasie tak samo kara za nadepnięcie, a potem był najlepszym obrońcą ligi. Na 99% ten Niemiec to ogórek, ale lepiej poczekać i potem się cieszyć, niż krzyczeć na początku a potem milczeć.
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Stary 22.08.2013, 17:54
Teraz gramy z Unią Tarnów, która nie wygrała od czterech miesięcy u siebie - ba, dawno nie sięgnęła po trzy punkty. Mecz przyjaźni i mam nadzieję, że po dobrym meczu z Wierną Małogoszcz zdobędziemy kolejne oczka. W bramce powinien pojawić się od pierwszych minut 17-letni Mateusz Zając.

http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5cdd55f88f78
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 24.08.2013, 18:39
A wie ktoś jak się spisuje ten Ferens co to z Wierną strzelił gola i chyba jeszcze asystę zaliczył?
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Stary 26.08.2013, 10:18
Wiślacy tym razem ulegli Unii Tarnów 0-1. Według golkipera drużyny Mateusza Zająca, "Biała Gwiazda" rozegrała najgorszy mecz w tym sezonie. Sam Zając obronił rzut karny, zmniejszając rozmiary porażki.

http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...64da0727061ab8 wypowiedź "Kica" na temat meczu.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 31.08.2013, 16:11
Jutro rezerwy przy R22 grają?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 31.08.2013, 18:20
tak. od 11
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 31.08.2013, 19:05
A kasy od której otwarte? Nie dałem rady jechać dziś do Szczecina, nie dałem rady być na koszu i futsalu, więc jutro na rezerwy się przejdę
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2013, 11:48
Po sobotnim meczu z Hutnikiem nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie. Dlaczego w rezerwach Wisły nie grają zawodnicy z podstawowego składu? Korona by im z głowy spadła? Widziałem już Burdenskiego w akcji na meczu z Koroną II Kielce, ale czy nie powinno dać mu się wykazać w rezerwach, czy ktoś się boi może blamażu? Rezerwy będą odpowiedzią - nadaje się czy nie. Mecz o ligowe punkty to o wiele lepszy sprawdzian niż sparing, więc jeśli mecz pierwszego składu nie koliduje z meczem składu drugiego, obowiązkiem graczy jest grać jeśli grzeją na codzień ławę, a obowiązkiem trenerów jest ich wystawiać. Po to chyba do licha te rezerwy zostały utworzone... Poza tym od kogo młodzi mają się uczyć? A może zadaję pytania retoryczne?
P.S.
Chyba że zmieniły się zasady wystawiania zawodników z pierwszego składu, więc będę wdzięczny jeśli ktoś mnie oświeci.
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Barti : 14.10.2013 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 14.10.2013, 11:54
moze nie chca ich wystawiac do rezerw zeby im morale nie popsuc ? (mowie o zawodnikach z pierwszego skladu).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.10.2013, 12:47
a to Burdenski jest zawodnikiem pierwszego składu? której druzyny?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.10.2013, 12:51
Największy problem to ryzyko kontuzji. W niższych ligach jest większa kopanina.

Poza tym podstawowym zadaniem rezerw jest umożliwienie gry właśnie tym spoza pierwszego składu. Co przyjdzie Smudzie jak zobaczy Brożka wbijającego 5 bramek jakieś drużynie spod Krakowa?
On woli zobaczyć tych napastników w akcji co w przyszłości mogliby się nadawać do 1 składu.

Mnie tu nic nie dziwi w obecnym składzie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 14.10.2013, 12:53
szprotson napisał(a):Wyświetl post

poczekaj.. mam na koncu jezyka.. a juz wiem, Wisły Kraków.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2013, 12:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wis.la/lean2

Rozumiem argument kontuzji, dlatego powinni grać chociaz jedną połowę a w drugiej ich przyszły naturalny zamiennik do pierwszego składu. Niestety jakieś ryzyko trzeba ponosić, i nie chodzi tu o robienie statystyk, o nastrzelanie goli jakimś bęcorom, tylko o realny test danego zawodnika...

Ubiegłeś mnie tommiyacht
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.10.2013, 13:29
Barti napisał(a):Wyświetl post
wis.la/lean2

Rozumiem argument kontuzji, dlatego powinni grać chociaz jedną połowę a w drugiej ich przyszły naturalny zamiennik do pierwszego składu. Niestety jakieś ryzyko trzeba ponosić, i nie chodzi tu o robienie statystyk, o nastrzelanie goli jakimś bęcorom, tylko o realny test danego zawodnika...

No ale właśnie kogo w rezerwach chcesz testować bo się lekko zamotałem
Drugi skład właśnie gra w rezerwach i każdego zawodnika można przetestować.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2013, 13:37
Kocur napisał(a):Wyświetl post
No ale właśnie kogo w rezerwach chcesz testować bo się lekko zamotałem
Drugi skład właśnie gra w rezerwach i każdego zawodnika można przetestować.
W takim razie wróćmy do mojego pierwszego postu. Uważam że powinno się testować zawodników "grzejących ławę" przez dłuższy czas - np. Burdeński Fryc. Gdziesz chcesz sprawdzać ich realne możliwości w danym momencie i czy są gotowi do wejścia na zmianę? Trening i sparing to żaden test. Po drugie zawodnicy wracający po kontuzji w tym momencie np. Jovanovic, Brożek etc. No i jeszcze raz podkreślę - zawodnicy rezerwowi też muszą dostać możliwość gry z zawodnikami podstawowymi, a gdzie im dasz tą możliwość jak nie w meczu trzeciej ligi? Uważam że rezerwy nie są na 100% wykorzystane w tym momencie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów