The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2013, 19:44
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Super wynik w Poznaniu, brawa dla Żmudzinów . Jeszcze tylko awans WKSu i dzień można uznać za udany .Szkoda , że wczoraj Norwegowie zagrali zbyt bojaźliwie ale i tak w IV rundzie Legiunie czeka solidny wpie....
To nie Norwegowie grali bojaźliwie tylko w pierwszym meczu sędziowie ich załatwili. Gol ze spalonego, czerwień
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2013, 19:44
Dno, dno kolejorz !!! najwyższy ranking, najłatwiejszy rywal ... Masakra. Awans Żalgirisu jak najbardziej zasłużony ale najlepsze jest to, że oni nie zagrali nic wielkiego (dla mnie to poziom I ligi), po prostu Lech zaprezentował taką chujnię, że nie ma co komentować.

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenera, ale już przed meczem miałem pisać, że Rumak nadaje się do zwolnienia. Za BEZNADZIEJNE zestawienie składu, wystawienie Arboledy, Drewniaka, Kotorowskiego, Ubiparipa w ataku, Możdżenia...Już poprzednie mecze pokazały, że są totalnie bez formy, Rumak uparty jak osioł i za to powinien zapłacić. Ale to ich problem.
Nie wiem na co liczył Rumak grając Drewniakiem i Trałką w środku. Byłoby głupotą ze strony działaczy Lecha mieć Skorżę dostępnego na rynku, a dalej jechać na Rumaku.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.08.2013, 19:48
Zobaczycie że Rumak zostanie bo ziemniakowe skąpiradła nie mają kasy na nowego trenera.
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Stary 08.08.2013, 19:49
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A gdzie się podziali na forum ci amikorze co ustawiali nas w walce o utrzymanie a siebie widzieli w LE jakoś tak zaginęli . Ktokolwiek widział ktokolwiek wie
Za 2 tygodnie mamy kolejarza wygrać trzeba i niech to oni sie martwią o wejscie do 8 a nie my
Odpowiedz cytując
mroozan
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 08.08.2013, 19:52
uda im się jak zwykle?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.08.2013, 19:57
Jak to było niegdyś ziemniaki? Liga Europejska - nie dla idiotów. Hahahahahahaaha. Życie jest piękne.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2013, 19:58
Żal żal Żalgiris!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.08.2013, 19:58
Śląsk za to już prowadzi Byle to dociągneli do końca
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2013, 20:01
Pyry kiedy mialy indywidualnosci w zespole, to i wyniki w Europie byly. Peszko, Rudniev, Murawski, Lewandowski, Stilic czy nawet Injac oraz Maniek Arboleda w formie, to wszystko pilkarze, ktorzy potrafili zrobic roznice. A kogo obecnie na tym poziomie maja w druzynie ? Moze Henriqez to najlepszy obronca w lidze, tyle ze jest swiezo po kontuzji. Reszta ? W polowie to jest poziom Podbeskidzia. To jest zespol, ktory w poprzednim sezonie przerabal na wlasnym stadionie wiecej niz ustawa przewiduje i kim zostal wzmocniony ? Pawlowskim ? Ile razy Pawlowski dostal szanse w reprezentacji, tyle razy udawadnial, ze ekstraklasowego poziomu nie przeskoczy. Wegier gra jeden dobry mecz na 10. Slusarski cala kariere kopal sie po czole i jeden sezon konia tego nie zmieni. Teodorczyk to z kolei pilkarz niesamowicie przereklamowany na podstawie kilku (5, 6 ?) goli w Polonii. Jak w ogole z Tralka czy Drewniakiem mozna myslec o pucharach to jest dla mnie zagadka.
Rumak Rumakiem, ale przede wszystkim trzeba miec pilkarzy jesli sie o czyms marzy.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.08.2013, 20:04
Poznański chamie klęknij przed litewskim panem.

Hahahahaha.

To jest poziom naszego Karabachu albo Levadii.
:/
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 08.08.2013, 20:10
Dla mnie ten transparent to maksymalna wiocha.

Nie mam pojęcia jak to ma pomóc naszym rodakom mieszkającym na terenie Litwy.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 08.08.2013, 20:11
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2013, 20:12
Nie ma się z czego cieszyć sukcesy w europie = silna liga a to z kolei ściąga sponsorów czy tez zagraniczne telewizje do transmisji spotkań ligowych. Niestety takiej "kopaniny" nie da się oglądać bo aż zęby bolą. Śląsk w opałach lepszy wynik niż gra.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.08.2013, 20:17
irman napisał(a):Wyświetl post
Poznański chamie klęknij przed litewskim panem.

Hahahahaha.

To jest poziom naszego Karabachu albo Levadii.
Lubią się buraki pokazać i akurat dostają w pi.zdę. Tirówka "ona tu jest i tańczy dla mnie" tez ich zbłaźniła.

Jak ja to lubię.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Alex_Morgan
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 08.08.2013, 20:18
Ale się popisał Lech, znowu tragiczny mecz, wogóle nie wyciągają żadnych wniosków. Żalgiris naprawdę był słaby, gdyby wcześniej padły bramki to może ze słabą grą udało by się im awansować. A tak kolejna kompromitacja polskiego klubu w Europie. Co do Śląska to się nie wypowiadam jeszcze, żeby nie zapeszyć
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2013, 20:42
Teraz popatrzcie na pompowanie balonika i cmokanie dziennikarzy z Warszawy. Dream team Urbana , najlepszy polski klub XXI wieku i najwspanialszy "prezes z innej planety" brzydal Leśnodorski itp. Tymczasem ? To WKS który najmniej interesował media zrobił świetne transfery , Levy kapitalnie przygotował zespół i przez póki co 135 minut dwumeczu z Brugią dominuje bezapelacyjnie . Nawet przez sekundę ma się wątpliwości kto w tym meczu jest zespołem lepszym , nieważne czy to mecz u siebie czy wyjazd.

Legiunia i Amica w cieniu Sląska.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2013, 20:57
W końcu Żalgiris to Grunwald, więc doszło znowu do wielkiej bitwy, w której tym razem rycerze z grodu kartofla polegli bezwzględnie.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.08.2013, 21:23
Co Śląsk wyprawia to jest nieprawdopodobne! 3:1
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2013, 21:45
Brawo Śląsk!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2013, 21:45
W przyrodzie nic nie ginie - brawo Śląsk !!!

Mam nadzieję, że tą świetną grą zasłużyli na trochę szczęscia w losowaniu i nie trafią na Tottenham, Seville czy Udinese ale kogoś może nawet teoretycznie lżejszego niż Brugge - może Rapid Wiedeń ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.08.2013, 21:50
Bik napisał(a):Wyświetl post
Za 2 tygodnie mamy kolejarza wygrać trzeba i niech to oni sie martwią o wejscie do 8 a nie my
za dwa tygodnie mamy Amicę...., co nie zmienia fucktu, że to idealny czas by im dojebać
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Alex_Morgan
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 08.08.2013, 21:53
Wielkie brawa dla Śląska, dla piłkarzy, dla Stacha, zagrali najlepszy dwumecz w europejskich pucharach odkąd pamiętam. Wreszcie jesteśmy lepsi od Belgów. Jutro losowanie, oby było łaskawe dla wrocławian, z taką grą jak dziś to aż żal, żeby ich zabrakło w grupie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2013, 21:55
Rozum mi podpowiadał, że Śląsk nie da rady dziś a tu proszę. W sumie Belgów było stać na strzelenie 3 bramek ale znowu zaskoczył Śląsk w ofensywie. Oby tak dalej i przy takiej grze mogą awansować do grupy LE losując nawet dobrego rywala (oczywiście pokroju Brugge a nie jakiegoś Tottenhamu czy Sevilli.

A Amica, no cóż. Trochę mi jebańce stracha na pędzili hehe. Ale tak to bywa w życiu, że każdy musi mieć swoją Levadię Śmiały się śmiały to teraz mają grę w Europie profesjonaliści w każdym calu. Sprzedali się za lodówkę i za karę dostają w makówkę hehe.

PS Nie chcę tutaj rozpętywać kolejnych gadek o współczynnikach i mitycznych punktach dla polski w rankingach ale sami widzieliście na przykładzie. Rozstawiona Amica daje ciała (punkty nie pomogły), Nierozstawiony Sląsk w formie rozwala Bruggie (punkty nie były potrzebne. Także ani wczoraj, ani dziś ani jutro punkty nic nie dadzą jeśli drużyna nie będzie prowadzona dobrze i nie będzie w formie. Te punkty to tylko wypadkowa wyników i nie ma co za nie trzymać kciuków bo zebranie ich ponad miarę nic nie da (będzie wypaczało poziom polskiej piłki), potrzebna jest kasa, profesjonalizm i forma a punkty same się będą zbierały.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.08.2013, 21:59
Pokazał Slask Lechowi jak sie gra i awansujemy do 4 rundy i to jeszcze na dodatek z mocniejszym przeciwnikiem. Piekny dwumecz gdyby tak Slask gral cały czas a nie spinal sie na lepszych przeciwnikow tylko - ale z tego slynie akurat kazdy polski zespoł. Jutro tylko liczyc na szczesliwe losowanie i jazda
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2013, 22:43
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Mistrz

Piękny dzień. Najpierw .......nięcie balonu we Wronkach, który pompowany był od lat. Mają ....y swoją Levadię. No i na deser Śląsk. Świetny dwumecz. Obawiałem się, że rewanż może wyglądać podobnie jak nasz w Nikozji, a tu proszę- miła niespodzianka. Brawo, brawo, brawo ! Oby teraz poszczęściło się w losowaniu. Do kompletu zabrakło tylko odpadnięcia Legii. Z taką grą nie mają szans z żadnym z potencjalnych rywali, ale nie jest przecież powiedziane, że za 2 i 3 tygodnie nie zagrają dwumeczu życia. Jeżeli trafią na Celtic lub Dinamo z rewanżem u siebie, myślę, że są w stanie powalczyć. Dlatego życzę im kogoś z trójki Basel, Pilzno, Steaua i koniecznie pierwszy mecz u siebie.

gigant napisał(a):Wyświetl post
Lubią się buraki pokazać i akurat dostają w pi.zdę. Tirówka "ona tu jest i tańczy dla mnie" tez ich zbłaźniła.

Jak ja to lubię.
+ andrzejkowy w....... od Śląska 0-3
Ostatnio edytowane przez piter116 : 09.08.2013 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.08.2013, 23:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Rozum mi podpowiadał, że Śląsk nie da rady dziś a tu proszę. W sumie Belgów było stać na strzelenie 3 bramek ale znowu zaskoczył Śląsk w ofensywie. Oby tak dalej i przy takiej grze mogą awansować do grupy LE losując nawet dobrego rywala (oczywiście pokroju Brugge a nie jakiegoś Tottenhamu czy Sevilli.

A Amica, no cóż. Trochę mi jebańce stracha na pędzili hehe. Ale tak to bywa w życiu, że każdy musi mieć swoją Levadię Śmiały się śmiały to teraz mają grę w Europie profesjonaliści w każdym calu. Sprzedali się za lodówkę i za karę dostają w makówkę hehe.

PS Nie chcę tutaj rozpętywać kolejnych gadek o współczynnikach i mitycznych punktach dla polski w rankingach ale sami widzieliście na przykładzie. Rozstawiona Amica daje ciała (punkty nie pomogły), Nierozstawiony Sląsk w formie rozwala Bruggie (punkty nie były potrzebne. Także ani wczoraj, ani dziś ani jutro punkty nic nie dadzą jeśli drużyna nie będzie prowadzona dobrze i nie będzie w formie. Te punkty to tylko wypadkowa wyników i nie ma co za nie trzymać kciuków bo zebranie ich ponad miarę nic nie da (będzie wypaczało poziom polskiej piłki), potrzebna jest kasa, profesjonalizm i forma a punkty same się będą zbierały.
Te punkty to trzeba sobie samemu zbierać a nie liczyć na punktowanie innych Polskich klubów. I tak jest to malutki ułamek tego co kazda druzyna zbiera dlatego nie lamentował bym nad tymi rankingami.
Amica ma taki wysoki współczynnik tylko dzieki sobie i dobrych 2 sezonach. My tez uzbieraliśmy swoje dzięki wyjsciu z grupy.
Co rok odpada ostatni 5 sezon więc jak dalej bediemy poza burtą to za 3 lata będziemy mieć współczynnik takii jak korona czy Zawisza .
Trzeba punktować dla siebie a nie cieszyc się ochłapami, króre dziedziczymy po innym polskim klubie.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2013, 23:16
Śląsk Śląsk WKS. Brawo. Żałuję, że nie mogłem obejrzeć meczu. Oby im się poszczęściło i awansowali do grupy. Zasługują na to!
What's new?

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2013, 23:41
Jose napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co na to odpadniecie Kołtoń ,który ciągle mówi, że Piotr Rutkowski to profesjonalista w zarządzaniu klubem jedyny, który ma mądrą wizję, politykę i strategię.
Szkoda, że Kołtoń nie chce odpowiedzieć dlaczego Lech nie zdobywa MP i nie gra w LM skoro wszystko takie profesjonalne i profesjonaliści w zarządzie.
Kołtoń z Borkiem (a za nimi często reszta "dziennikarzy") od dawna są śmieszni w soich opiniach, tylko nie wiem dlaczego nikt tego nie zauważa. 3 lata temu wychwalali polityke transferowa Lecha (słynny komitet transf. itd), gdy zakończyli słabo sezon, zaczęli 2 lata temu wychwalać Wisłę. To, że tylko z taką polityką Valckxa, kupujacego doświadczonych zawodników z dużymi kontraktami można coś osiągnąć. Po klesce w lidze - nagle najlepszą politykę prowadzi Legia, z akademią itp. Po kiepskiej końcówce sezonu Legii do łask wrócił komitet transferowy Lecha, znów najlepszy. Teraz zaczną się zachwycać i stawiać za wzór Śląsk. LOL.
Takie wychwalanie na bieżąco i nie pamietanie tego, co się mówiło kilka miesięcy temu w tym zawodzie powszechne. Ciekaw byłbym Borka lub Kołtonia jako dyr. sportowych w jakims klubie...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.08.2013, 06:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
1) Śląsk może powalczyć nawet z Sevillą czy Tottenhamem o awans. Zresztą wśród rozstawionych zespołów na które może trafić Śląsk są dużo słabsze zespoły niż Brugge.

2) Śląsk dobrze zagrał i w ofensywie i defensywie i Belgów było stać na strzelenie 3 goli tylko dla tego, że Śląsk miał słabego bramkarza. Owszem czasem Gikiewicz gdzieś wystawi rękę i ktoś w nią trafi ale umiejętności bramkarskie ma mizerne. Już w pierwszym meczy miał dużo szczęścia, że babol nie wpadł. Nie zdziwię się jak w następnej rundzie znowu puści parę baboli i tym razem Śląskowi trochę zabraknie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.08.2013, 06:43
Gratulacje dla Śląska, byłem kompletnie zaskoczony oglądając tak ofensywnie grającą drużynę Stanisława Lewego. Utwierdziłem się jednak, że zespół z Wrocławia nie posiada jakiejkolwiek obrony i to może być kluczowe w przypadku starcia z kimś mocniejszym niż Belgowie.

Potencjalni rywale Śląska Wrocław:

Cytat:
Tottenham Hotspur, Dynamo Kijów, Braga, Vfb Stuttgart, Rubin Kazań, Sevilla FC, Standard Liege, Fiorentina, Udinese Calcio, Spartak Moskwa, AZ Alkmar, APOEL, Beskiktas, PAOK, Salzburg, Genk, AS Saint - Etienne, Dnipro Dnipropietrowsk, Trabzonspor, Real Betis, Partizan Belgrad, Swansea, Eintracht Frankfurt, Feyenoord, Maccabi Hajfa, Rapid Wiedeń, Nordsjeland, Estorill, Nice, Szerif Teraspol, Czarnomorec Odessa.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów