|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam podobne przeczucie jak dynek, że w prawdzie odpadną dwie rozstawione wyżej drużyny, ale Legia również po(l)egnie. Widziałem jaką grają padakę w pucharach, nawet z Walijczykami była straszna cienizna. Celtic, Austria i Dinamo wygrały swoje mecze skromnie po 1-0 u siebie, wszystkie trzy grają rewanże na wyjeździe i wydaje mi się, że dwie drużyny mogą spuchnąć z tego zestawu. Jestem niezwykle ciekaw tego rewanżu. Piłkarze Molde na pewno nie przestraszą się kibiców, wszak stawka toczy się o niebagatelne pieniądze i nie będzie miejsca na trzęsienie portkami przed jakimiś kibicami z Warszawy, nie mówiąc już o piłkarzach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Puchary są tak nieprzewidywalne,że wcale sie nie zdzwie jak Molde ich dzis pojedzie...
Realnie patrząć to Śląsk odpadnie,aczkolwiek życzę im jak najlepiej...Niestety dla nich w czwartek od pierwszej minuty zagra Maxime Lestienne. W ostatniej kolecje wszedł w 57 minucie i momentalnie ich gra wyglądała o niebo lepiej. Także Brugge wróci do swojego optymalnego ustawienia. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja zakładam optymistyczny scenariusz.
Legia wygra dzisiaj z Molde, mając za sobą wsparcie kibiców. Złapie swój rytm i przyciśnie Molde pressingiem. Musze uważać na kontry bo jak się nadzieją przy 0:0 może być panika. Lech wygra dwoma bramkami i awansuję. Śląska nie oglądałem, komentatorzy w C+ twierdzili, że Sląsk zagrał najlepszy swój mecz w historii, w europejskich pucharach. Muszą dążyć do strzelenia gola, inaczej przegrają dwoma, trzema golami. Ale remis bramkowy jest w ich zasięgu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Boję się że Śląsk na rewanż wyjdzie wystraszony i stracą dwie bramki w pierwszych 20minutach spotkania (powtórka meczu wyjazdowego z Dundee United), najlepiej jakby WKS strzelił brame jako pierwsi wtedy nawet porażka 2:1 dałaby awans. Najważniejsze żeby przetrwać pierwszą połowe i do przerwy było np: 0-0 lub 1-1
.![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bardzo bym chciał, aby jedyną polską drużyną, która awansuje do kolejnej rundy był Śląsk. Obawiam się, że będzie zupełnie na odwrót i to niestety Amica i Legia wyjdą zwycięsko z dwumeczów. Obym się mylił.
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez piter116 : 07.08.2013 o godz. 16:19.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Legia to niezależnie od wyniku dzisiejszego meczu będzie brała udział w piątkowym losowaniu. Jednak myślę, że u siebie Legia wygra po wyrównanym meczu 2-1 lub 1-0. Co do Śląska to w Belgii będzie im piekielnie ciężko wywalczyć awans. Liczę jednak na powtórkę z dwumeczu z Dundee dwa lata temu. Lech jeśli chce awansować musi zagrać może nie jakoś rewelacyjnie, ale musi pokazać przynajmniej taką piłkę jaką grał z Honką. Wtedy powinni awansować, bo ten Żalgiris to naprawdę są ogóry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tez obstawiam, ze Legia dzisiaj wygra i przejdzie dalej(stawiam na 3:1). Norwegowie podobno w pierwszym meczu zaprezentowali sie najlepiej od wielu miesiecy i norwescy dziennikarze tez byli zszokowani ich dobra postawa...a skoro, to wystarczylo tylko na remis z Legia(i to grajaca dramatycznie), to co bedzie w Warszawie, gdzie pewnie Legia nie zagra juz tak slabo i bedzie miala wsparcie kibicow.
Co do Śląska, to 3 : 0 dla Brugii, ktora juz nie zlekcewazy rywala i ktora bedzie wykorzystwala setki(w pierwszym meczu mieli przynajmniej 3-4). Watpliwe tez, zeby Slask zaprezentowal taka gre, jak we Wrocławiu. A z Amika, to nie mam pojecia, bo bylem przekonany, ze pojada Litwinow gładko 3 : 0 w Wilnie. Tutaj moze absolutnie wszystko sie wydarzyc, wlacznie ze zwyciestwem 5 : 0 Poznaniaków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Legii nawet żyletka dziś nie pomoże.Słabsi są i tyle. Molde nie podeszło skoncentrowane do pierwszego meczu dlatego zamiast 5:0 do przerwy było tylko 1. Dziś już nie popełnią tego błędu i pogonią Urbana. Myślę że tylko kuchenki przejdą dalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Molde zabrakło umiejętności żeby zamienić wszystkie sytuacje na gole, a Legia była - jak to polska drużyna - obsrana i bezradna na wyjeździe i mieli szczęście że zremisowali prezentując taki poziom.
W dzisiejszym meczu wydaje mi się, że będzie 1-1 i dogrywka, karne Może tym razem Norwegom wpadnie gol z dupy, ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.08.2013 o godz. 16:51.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Co do rozstawienia w IV rundzie to jakie ono tak naprawdę ma znaczenie? Moim zdaniem niewielkie. Każdy rywal będzie bardzo niewygodny. Może Szachtior Karaganda trochę odstaje ale wyprawy do Kazachstanu bywają mocno zdradliwe.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
O żadnym rozstawieniu nie będzie mowy.
Co do dzisiejszego meczu Goguś Leśnodorski zwany Mr Włochata Klata zapowiedział, że na 90% CSKA awansuje dalej, więc około 90% kibiców stołecznego klubu wpatrzonych w niego jak w obraz i lykajacych jego madrosci jak prawde objawiona odetchnelo z ulga... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Niestety mam takie samo przeczucie... :(
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Przewidują pewną i zdecydowaną wygraną krawaciarzy! :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Niestety możecie mieć do mnie pretensje czy cos ale...
Jestem za odpadniecie Legii z LM tylko i wyłącznie dlatego ze napompowano straszny balon ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Legia jak przystało na klasową drużynę bez problemów awansuje. Dziś u siebie spokojne, wyrachowane, przewidywane 0-0 i dzięki strzelonej bramce na wyjeżdzie Legia przechodzi dalej.
Legia na piękną gre ma czas w LM. Teraz trzeba przejść eliminacje bez większych problemów, nerwów i strat, a póżniej już w samej grupie pokażą piękną piłkę. Leśniodorski na prezesa PZPN, Urban na trenera kadry....................Hiszpanii, bo polska piłka nie zasługuje na takiego maga i cudotwórcę. EDIT: Temu kto pozwolił odejść Ljuboi mogę wręczyć medal. Serb co by nie mówić robił grę w ataku. Miał świetną technikę. I może w lidze olewał ale jak przychodziło grać w pucharach to robił różnicę. No ale najwidoczniej w Legii uznano że skoro w lidze nie widać różnicy między Ljuboją a Saganowskim to po co przepłacać. Tylko że polska liga to nie puchary. EDIT 2: Oczywiście pierwsza część postu to ironia i naśmiewanie się z Warszawskich nieomylnych działaczy którzy tak będą tłumaczyć 0-0 ze słabymi Norwegami. Po co mieliśmy wygrywać , skoro 0-0 wystarczyło do awansu.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.08.2013 o godz. 22:04.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ale fajnie bo mamy już jedną drużynę w fazie grupowej LE, może coś tam zapunktują do rankingu, a i będzie co oglądać do grudnia bo jednak rok temu bez polskiej drużyny ten puchar nie był tak atrakcyjny. Co do Ljuboji to nie masz racji. Wg. tego co powiedziała "włochata klata" on nic tej drużynie nie dawał i w ogóle gdyby nie Legia to Ljuboja nic by w swojej karierze nie wygrał. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mimo wszystko Legia nie zagrała najlepiej jak potrafi. Musi zagrać lepiej jeśli chce przejść np. Celtic.
Ile stworzyło Molde sytuacji a ile Legia w tym dwumeczu? Wyrachowana gra w rewanżu i dobrze dysponowany Dusan Kuciak. Ale fajne mecze ich czekają w kolejnej rundzie, w Lidze Europy. Eh. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Życzę wylosowania Victorii Pilzno i solidnego wpier....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Parówom się udało przez dwie kretyńskie kartki piłkarzy z Molde. Kto wie jak skończyłby się mecz w Norwegii i dzisiaj końcówka jakby w 11 przycisnęli...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ekipa z Pilzno ma całkiem solidny skład. To nie pierwszy sezon w którym prezentują dobry poziom. Są ograni i doświadczeni w pucharach.
Jak ja nie lubie takich porównań... Jakby nas Riley nie okradł w Atenach to byśmy grali w Lidze Mistrzów, gdyby Pareiko zachowywał się jak bramkarz na Cyprze to byśmy grali w Lidze Mistrzów.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 07.08.2013 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Na Legię teraz wystarczy drużyna która ostro pojedzie z pressingiem + będzie cokolwiek potrafić w ataku i Legia nie istnieje.
Gdyby Molde zagrało z pazurem, choć przez chwilę uwierzyło w awans to pojechało by Warszawiaków bez najmiejszego problemu. A tak to zobaczyliśmy nudny mecz. Oczywiście Leśniodorski i spółka powie że to były taktyczne szachy piłkarskie na najwyższym światowym poziomie sprzedając teksty że na piekną grę przyjdzie czas, że drużyna się jeszcze dociera, że trzeba jeszcze czasu żeby to wszystko zaskoczyło. A ja napiszę wprost. Jakoś za Skorży nic nie musiało zaskakiwać. Może i w lidze było olewanie, ale za to w pucharach była piękna gra. Dziś Legii Urbana nie da się oglądac. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no w piłce nie zawsze lepszy wygrywa...Molde brwakowało napastnika i troche zimnej krwi pod bramką
Z takim budżetem jaki ma Legia to stać ich na średniego trenera w Europie jak np Maaskant albo Jovanović.Z Urbanem to ostatnia runda w pucharach była |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
gwoli ścisłości. W pucharach Legii nie da się oglądać. Liga to zupełnie inna bajka. Tu Legia Skorży i Wisła holendra przez chwilę grały ładnym pressingiem (no i Korona Ojrzyńskiego
). poza tym tyyyyyyle miejsca,że Legia ładne mecze rozgrywaa wydawało by się, że liga złożona z samych (prawie) wyrobników to przynajmniej pressingiem będzie ich łatwo grać nauczyć. no ale tu już trzeba trochę taktyki, szkolenia od małego dobijając do brzegu w następnej rundzie w.......x2 |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Z Urbanem to jest min LE a moze i sie LM przyfarci
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
No to Legia doczołgała się do kolejnej rundy i zapewniła sobie start w LE. No cóż, dwa remisy z ogórami chwały nie przynoszą, ale fakty są takie, że Legia i Molde to zespoły na podobnym poziomie i o awansie zdecydowało szczęście. Ale L to rzeczywiście na wykwalifikowany zarząd, który chciał opchnąć Kuciaka do Belgii. To dzięki temu człowiekowi grają dalej. W piątek losowanie, zobaczymy. Może być tak, że jak będą pewni tej LE to powalczą z wyżej notowanym i przede wszystkim lepiej zagrają. Jutro wszyscy trzymamy kciuki za Śląska !!!
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2012
Offline |
|
|
A może się okazać tak jak 2 lata temu, ledwo wywalczony awans w Gaziantepsporem, a później niespodzianka ze Spartakiem. Mistrza zdobyli, zeszło z nich ciśnienie, walą w lidze jednego po drugim. Tak wygrywali z ogórami, ale z nimi też trzeba wygrywać. Teraz zeszło z nich ciśnienie w pucharach i może być tak jak dwa lata temu ze Spartakiem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|