|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wisła będzie pierwszym klubem piłkarskim, który sam na siebie zarabia i to na poziomie budżetu zbliżonym do średniej europejskiej.
Wlaściciel nie będzie niczego dopłacał, a wręcz z dochodów generowanych przez Wisłę będzie finansował działalność Telefoniki. Nie będzie żadnych zadłużeń. Liga Mistrzów będzie formalnością. Bednarz otrzyma Nobla z ekonomii, Aulas z OL będzie sie od niego uczył, a kibice zbudują mu pomnik na Błoniach (oczywiście z d... wypiętą na sąsiadkę)... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Zupełne sci-fi. Zaczynam podejrzewać, że w Wiśle nastąpiła "Inwazja pożeraczy ciał" i stąd takie wypowiedzi.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Proponuję podziękować Bednarzowi zanim nam wstydu narobi, np. publicznie się obnażając na pomniku Mickiewicza. Po tym wywiadzie jestem pewien, że stracił już kontakt z "bazą", bez odpowiedniej pomocy to się będzie tylko pogłębiać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.07.2013 o godz. 14:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Raport budżetowy polskich klubów.
http://www.weszlo.com/news/15649-Wid...ortu_Deloitte_ |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/
Dobrze widzę ze dr Urban znowu jest lekarzem w klubie? Co z dr Jurka? Chyba z Korona na meczu był on. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
http://galeria.wislakrakow.com/20130804/km/IMG_5337.jpg
kto obok kapki Bedarza i Czerwiskiego tu siedzi ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Ten po prawej obok Bednarza to chyba Krystian Rogala - były prezes Ruchu Chorzów a obecnie doradca Bogusława Cupiała.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zgrzeszę ale powiem.
Z perspektywy czasu Bednarz miał rację. Meliksona należało opchnąć za paczkę zapałek bo, za namową managera, spieprzyłby tak samo jak Jovanic, Genkov czy Wilk. Wychodzi na to że był to dobry ruch z jego strony. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No tak.... Bednarz powinen był, kiedy jeszcze nie było zaległości wobec piłkarzy, wszystkich sprzedać za chocby minimalne kwoty.
Zyski zarąbiste: - jest minimalna kasa ze sprzedaży - nie rosną zaległości w płatnosciach - zawodnicy nie procesują się z Wisłą (a do tego może dojść) Tylko jakos pusto na boisku |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Wisła była i nadal jest adresatem wezwań do zapłaty, itp |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Siła słabszego jest łupem silniejszego.
Jeśli twierdzy nie możesz obronić, trzeba ją zwyczajnie opuścić. Co prawda oddajesz teren ale nadal pozostajesz w grze i masz szanse na wygraną w kolejnym rozdaniu. Patrząc na Polonię Wojciechowskiego która się zwyczajnie wykrwawiła i której zawodnicy kupieni i wyszkoleni przez Józka stali się 'łupem' innych gorszych sportowo klubów, taktyka walczenia do upadłego nie jest dobra. Przynajmniej w długiej perspektywie. W pewnym momencie następuje spektakularny krach i przejęcie potencjału przez inne kluby. Dla przykładu - walka na siłę z Wojciechowskim który kasą sypał na prawo i lewo wiele kosztowała Wisłę. Józek podbił w znacznym stopniu koszt zdobycia MP i późniejszego startu w pucharach. Stąd też i po części nasz obecny kryzys. Beneficjentem zaś zostały inne kluby które nie były w stanie nawiązać z nami walki ale finalnie przejęły warszawskich zawodników za darmo i zyskały sportowo w momencie gdy my straciliśmy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem był nie w braku prób sprzedaży, ale - braku chętnych. Ci goście są słabi bądź mocno przeciętni i zarabiają o wiele za dużo jak na swoje umiejętności. Pozbycie się ich nie było i nie będzie proste. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Bunoza akurat potrzebuje stabilizacji, bo to dobry obrońca. Co do sprzedaży - faktycznie, ktoś tam w klubie musiał coś wiedzieć na tematy, które teraz wychodzą na światło dziennie. Mniej już mnie dziwi opchnięcie Kirma i Meliksona za żałosne kwoty. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Kibice Wisły są upokarzani przez byłego piłkarza legii Jacka Bednarza, który robi wszystko by ich klub stoczył się na dno. Nie dba o wizerunek klubu, nie kupuje piłkarzy jakich potrzebuje trener, bo niby potrzebne są oszczędności. A z drugiej strony utrzymuje Chaveza i nie potrafi załatwić mu pozwolenia o pracę, chociaż miał na to dużo czasu. Efekt jest taki, że piłkarz dostaje kasę za nic, bo trener nie może z niego skorzystać. Czy ktoś wyobraża sobie by takie lub podobne rzeczy robił były piłkarz Wisły w legi i kibice z Warszawy by na pozwolili. W dwa dni by wyleciał. Wyszukuje piłkarzy a nie kupuje czym pomaga innym klubom wykorzystując do tego skautów Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może nie zauważyłeś subtelnej różnicy, ale poprzednio Bednarz był zatrudniony na stanowisku dyrektora sportowego, a obecnie jest prezesem zarządu. O ile pierwszą funkcję sprawował bardzo słabo, to już na aktualnym stanowisku nie wypada tak źle, a atakowany jest przez forumowych specjalistów w myśl zasady "co złego, to Bednarz". Rolą prezesa nie jest wyszukiwanie zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie kupuje, upokarza, wykorzystuje, utrzymuje, wyszukuje. Normalnie za Arabską Wiosnę tez odpowiada. BTW Lebanon - 'nazwa Libanu w jęz. angielskim' - wszystkie nazwy własne na L piszesz z małej litery? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
z prawej strony (obok Bednarza) to Włodzimierz Lubański (?) zgaduje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet chyba jeszcze nie tak - na początku przygody z Wisłą dyrektorem sportowym. Potem odszedł i wrócił na stanowisko wiceprezesa zarządu do spraw sportowych (ponad Vaalckiem który był ówcześnym dyrektorem sportowym). Po odejściu Stana na miejscu DS pozostał wakat a Jacek awansował na p.o. prezesa, potem zaś na stołek samego prezesa. Stanowisko DS pozostało nieobsadzone. Dopiero kwartał temu cichaczem zasiadł na nim Kapka.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakim cichaczem? Raz, że były wywiady (a właściwie wywiad w "Krakowskiej" przez resztę portali kopiowany) p.t. "Dlaczego kibice Pana tak bardzo nienawidzą?". To jeszcze był "light".
Minął miesiąc i o "Królu youtube'a" wiedzieli już wszyscy, ba! Zaczęły powstawać wiersze na jego temat! ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
He, he, he. Z tym "Lubańskim" to dałeś do pieca
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
kontrakt Wilka rozwiązany z winy klubu. Czy to oznacza, że musimy wypłacić mu pobory do końca Jego umowy ?
Ktoś się na tym zna. Myślę, że Bednarz będzie kozłem ofiarnym i wyleci z klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A czemy kozlem ofiarnym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja powiem wprost. Jak Bednarz mówi że nie ma obaw do czegoś, to znaczy że coś koncertowo s.......ił.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Jak to do cholery jest, że zatrudnieni ludzie w Wiśle są tak nieudolni? Kuleje skauting, nie ma pieniędzy, można to jeszcze zrozumieć. Ale czy nas stać na tracenie pieniędzy przez tych nieudaczników
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wilk odchodzi nie z winy klubu tylko na własny wniosek! Jak by tak kolego, każdy piłkarz w Polsce robił taką szopkę to byś miał samych wolnych zawodników...z winy klubów!
Wilk został spłacony dość przyzwoicie, czy było na więcej? Pewnie reszta rozeszła się po innych zawodnikach którym obiecano spłate zaległości. Bednarz zna sie na przepisach - już nie czaruj jak nie masz pojęcia a sytuację Czarka można by było przechylić na jakąkolwiek ze stron i decyzja by się obroniła. Tylko nikt się nie spodziwał takiego zagrania Wilka. Jakieś zaufanie i wzajemny szacunek powinien być czymś oczywistym. A tu ktoś powiedział spierdalajcie! Bo nie wierzę że ktoś da mu wyższy kontrakt niż miał u nas. Ps: Pewnie jeszcze z 10 zawodników by się znalazło którzy by mogli na tych samych zasadach co czaruś opuścić Wisłę.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.08.2013 o godz. 07:49.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To tez to s......li
![]()