The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2013, 12:27
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Zadam pytanie, a gdzie plan B pana Basałaja? A jak się nie uda awansować to co dalej? Gdzie źródła finansowania?
Pan Basałaj w tym czasie przychodząc do Wisly dostal zadanie aby awansowac do LM tam niebylo opcji ze sie nie uda. Niestety wiele firm kompletnie niezwiazanych ze sportem tylko z czystym biznesem dziala w polsce podobnie jest tylko najwyzsza polka a jak sie nie uda to koniec.

Kazdy z nas zapewne w zyciu zawodowym to poznal, ja na codzien mam czesto zadania, cele bardzo trudne do zdobycia i przy najmniejszym bledzie niema szans na nadrobienie ale nikt mnie nie pyta o plan B tu jest tylko plan A ktory wszyscy pomimo trudu i problemow zakladaja odgornie ze musi sie udac.

Tak samo bylo za czasow Basalaja on niedostal szansy aby nawet opracowac plan B tam nikt niechcial tego sluchac ani dopuszczac do mysli musimy to wszyscy zrozumiec ze tak bylo i juz.

Wiec wina za niepowodzenie jest podzielona na wszystkich rownomiernie no bo jak ktos sie godzil i wszedl w taki uklad niestety ale zdawal sobie sprawe ze musi sie udac a jak nie to bedzie zapasc.

Wiesz mozna to porownac do wilu polskich rodzin gdzie finansowanie jest od pierwszego do pierwszego miesiaca za marna lub marne pensje i tam niema planu B ze co bedzie jak braknie bo zwykle rodziny sa zadluzone w bankach brak mozliwosci kredytowej i marna pensja niepewna praca. Powiedz mi czy tam ludzie maja plan B ? w wiekszosci zapewne nie, niestety.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.08.2013, 12:32
milosz
W większości się zgadzamy, zwłaszcza z brakiem alternatywy. To jest to co pisałem używjąc słowa hazard, czy też brak planu B. Bo jak się nie uda to co? No właśnie jest to co mamy teraz jak się nie uda.

Nikt z nas nie wie co Cupiał planuje. Ja jako optymista liczę że jak się odgrzebiemy z dawnych i bieżących zaległości i długów i osiągniemy punkt samofinansowania się (poziom przykładowego Piasta) wtedy Cupiał pozwoli na nową budowę Wisły.

Jak wiadomo wszystko co się działo i dzieje w Wiśle jest za wiedzą i zgodą Cupiała, zatem nie ma co jechać po Bednarzu, Valxcsie, Basałau.... wszystko i tak zależy od Cupiała.

Arbuz
Ja nie obwiniam Basłaja - pisząc Basałaj to czy tamto używam skrótu myślowego - "Cupiał jako naczelny nadprezes wyraził zgodę/zarządził żeby było to a to. A nie znaczy to że Basałaj był wolnym strzelcem... nie u Cupiała. Dlatego za wszystko odpowiada tak naprawdę Cupiał.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.08.2013 o godz. 12:36.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.08.2013, 13:09
Widzę że grupa doradców od wydawania nie swoich milionów trzyma się dobrze.
100 milionów to za mało ! - gdyby nie pożałowano jeszcze 20 byłaby Liga Mistrzów i by się zwróciło
Nie do sprawdzenia ale ładnie brzmi zwłaszcza jak te bańki miałby wydać kto inny.
Zgadzam się że gdy nie było planu B na okoliczność nie wejścia do LM.
LE omówmy się nie daje za wiele kasy a kontrakty pozostały.
Polecam artykuł w Przeglądzie Sportowym z piątku w wersji gazetowej ...
http://ekstraklasa.przegladsportowy....412,1,381.html
niestety w wersji internetowej brak np porównania płac w klubach ekstraklasy.
Reasumując jeszcze w poprzednim sezonie wydawaliśmy dużo ponad 10 mln na płace, co w porównaniu z ekipami które na systematycznie lały w lidze było kwotą horrendalną ...
Uważam że wracamy do normalności ... Też bym pewnie, jako sponsor, po odpadnięciu z LM zraził się i nie inwestował kolejnych milionów w tamtą politykę.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.08.2013 o godz. 13:31.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.08.2013, 13:39
O proszę, nagle nawet Genkov był udanym zakupem. Gość kupiony za 500tys euro i przejadający jeden z największych kontraktów w lidze wbił raptem 17 goli w 55 meczach, ja wiem że to polska i tu standardy są niskie, ale na Boga, to nawet nie jest minimum przyzwoitości, a już w szczególności gdy mówimy o gościu z tak wysokim kontraktem...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2013, 13:48
kupiony z 5 stówek i nie zarobiliśmy na nim nic.
a potem zaskoczenie ze statek tonie...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.08.2013, 13:52
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
O proszę, nagle nawet Genkov był udanym zakupem. Gość kupiony za 500tys euro i przejadający jeden z największych kontraktów w lidze wbił raptem 17 goli w 55 meczach, ja wiem że to polska i tu standardy są niskie, ale na Boga, to nawet nie jest minimum przyzwoitości, a już w szczególności gdy mówimy o gościu z tak wysokim kontraktem...
Ok., a ile strzelił bramek w tym samym czasie taki mega-gwiazdor ..Paweł Brożek.

Już o tym pisałem , to mechanizm naczyń połączonych, jak było MP i 7 bramek Genkowa w 14 meczach to nie był przepłacony, jak klub zaczął się "zwijać", a drużyna przegrywać, to przepłaceni byli wszyscy, Genkow też.

PS. Piłkarz jest często tyle wart ile drużyna w której gra.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2013 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.08.2013, 13:58
milosz napisał(a):Wyświetl post
PS. Piłkarz jest często tyle wart ile drużyna w której gra.
Ano, dokładnie.
Taki Saganowski grał w ŁKS i nic nie pokazał, przeszedł do Legii i błyszczy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 04.08.2013, 14:03
Dyskusje o sprzedaży Genkova toczyły się w klubie już zimą tego roku. Żaden chcący go pozyskać w swe szeregi klub jednak się przez ten czas nie znalazł. Dla klubu w tym momencie już nie liczył się zysk z jego transferu, ale to, by wreszcie zszedł z wysokiego kontraktu. Co, by nie mówić to Bułgar był niestety jednym z tych piłkarzy, którzy przyczynili się do klęski w ostatnich dwóch sezonach. Kontrakt gwiazdorski a profesjonalizm u niego na poziomie ligi okręgowej. Jak dobrze , że już więcej tego Pana nie oglądam w koszulce z Białą Gwiazdą. Dla mnie to wielka ulga, ale nie tylko, bo i dla klubowych finansów także.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2013, 14:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ano, dokładnie.
strach pomyślec co by zrobił Demjan w Legii...

Genkow w dobrym klubie był, tym z Moskwy. nie był wart tyle ile druzyna...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 04.08.2013, 14:21
Ano, dokładnie.
Saganowski w ŁKS miał lepsze statystyki niż Genkov. Poza tym warto wspomnieć, że Sagan nigdy nie był jakimś rasowym snajperem. Owszem, strzelał w karierze dużo bramek, ale nie był nigdy napastnikiem tego kalibru co Frankowski, Brożek czy Lewandowski. Nie ma co tłumaczyć Genkova tym, że trafił na czasy, w których Wisła była personalnie słabsza niż w poprzednich latach, bo tak to mógł mówić Brożek, który nie mając dobrego rozgrywającego (w przypadku Genkova taki zawodnik w drużynie był - Melikson) w trzy latach zdobył więcej bramek niż on dokładając koronę króla strzelców i bramki w europejskich pucharach.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.08.2013, 14:45
milosz napisał(a):Wyświetl post
Piłkarz jest często tyle wart ile drużyna w której gra.
Oglądałem ostatnio skróty z meczów Wisły z sezonie 2007/2008 (polecam ...miłe) i patrzyłem jak Brożek ( Zieńczuk ) strzelają bramki .... doszedłem do wniosku że to nie Brożek był mistrzem ale ta drużyna grała świetnie ....
Piszę to w kontekście "zbawiennego" powrotu Pawła .... i tego zdania które napisałeś i które jest w dużej części prawdziwe ..
Ten powrót może nie wystarczyć.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.08.2013, 14:55
... przeszedł do Legii i błyszczy.
Ano. I ta sama przepłacona Legia ma bilans w lidze 12:1, gra w el. LM, ma budżet 60 mln i nikt na płace nie narzeka..

Grantar napisał(a):Wyświetl post
.... Reasumując jeszcze w poprzednim sezonie wydawaliśmy dużo ponad 10 mln na płace, co w porównaniu z ekipami które na systematycznie lały w lidze było kwotą horrendalną ...
Uważam że wracamy do normalności ...
Nie zgodzę się.
Spadliśmy tylko finansowo półkę niżej - teraz leją nas Ci którzy płacą tak samo jak my. Sportowo naciągając - bez zmian lub realnie - niżej. Dziś czytałem wypowiedz dyrektora BVB. Powiedział iż Borussia musiała zmienić i zmieniła swoją politykę sportową ponieważ 'klub chcący walczyć o najwyższe cele nie może stawiać jedynie na młodych, choćby najlepszych'. Zwyczajnie nie da się osiągnąć dobrego wyniku młodymi chłopakami. Doskonałym przykładem jest choćby Arsenal. Konsekwencją upadku finansowego Wisły jest konieczność odmłodzenia kadry - biedne kluby tak mają i trzeba się z tym pogodzić. Stąd:

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
...oszczędność tak naprawdę oznacza wielokrotnie większą stratę....
Owszem. Tyle że idąc w druga stronę - rozrzutność nie oznacza zysku.

Rozdzieliłbym od siebie dwie kwestie. Pierwsza to stosunek jakość/cena o której mówi Grantar, druga rzecz to pewien nakład finansowy potrzebny do podtrzymania określonej jakości o której Dzimi mówisz. Cupiał dając 10 mln rocznie może utrzymywać zarówno klub w 1 lidze jak i klub walczący o puchary.

W czym więc problem? Ano my poprzez autorytatywny sposób zrządzania czy też jakość kadry zarządzającej nie potrafimy optymalizować stosunku jakość/cena ani też utrzymać go na jednakowym poziomie. Tracimy finansowo jak zdobywamy MP, tracimy jak jesteśmy w pucharach, tracimy jak jesteśmy ligowym średniakiem.
Latamy sportowo pomiędzy ligami: mistrzów i pierwszą i wszędzie kasy nam brakuje, nie bez powodu. I IMHO tym powodem nie jest kasa od Cupiała.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.08.2013 o godz. 15:04.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.08.2013, 15:26
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ano. I ta sama przepłacona Legia ma bilans w lidze 12:1, gra w el. LM, ma budżet 60 mln i nikt na płace nie narzeka...
Napisz ile już ITI władowało i dalej ładuje kasy w Legie, dodaj do tego większą zamożność i samą wielkość Warszawy. Czyżby to już było skromne 250 mln? Gdzie przy tym wujek Cupiał z 60 mln.

Dziś czytałem wypowiedz dyrektora BVB. Powiedział iż Borussia musiała zmienić i zmieniła swoją politykę sportową ponieważ 'klub chcący walczyć o najwyższe cele nie może stawiać jedynie na młodych, choćby najlepszych'. Zwyczajnie nie da się osiągnąć dobrego wyniku młodymi chłopakami. Doskonałym przykładem jest choćby Arsenal. Konsekwencją upadku finansowego Wisły jest konieczność odmłodzenia kadry - biedne kluby tak mają i trzeba się z tym pogodzić.
.
Nie tworzą kominów płacowych - stąd Lewandowski tak skuczy żeby odejść do Bayernu. Oczywiście jak pograją kilka sezonów w LM mogą zmienić swoją politykę. Na razie jest ich polityka stała - wydajemy maksimum tyle ile zarobiliśmy + nie tworzymy kominów płacowych.
Borussia wszystkie transfery sfinansowała z zysku (37 mln euro za Goetze + LM. Nic na kredyt. Żadnego zastaw się... )

Podsumowując: Borussia osiągnęła poziom LM bez przepłacanych gwiazd, a jak pograją dłużej w LM żeby utrzymać ten poziom dopiero wtedy zwiększą poziom wynagrodzeń. Zdrowe podejście.

A my jesteśmy na początku drogi którą przeszła Borussia i nie ma tu miejsca na Genkovów czy innych Jaliensów.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.08.2013 o godz. 15:29.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.08.2013, 15:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Nadzwyczajny nie był, ale hmm... ile strzelał jak mu płaciliśmy zgodnie z kontraktem, a ile jak płaciliśmy od przypadku do przypadku?
Ile z tego wielkiego kontraktu mu w końcu zapłaciliśmy, a ile nie?
To nie jest całkiem tak że klub był w 100% ok, a Genkov, Melikson, Pareiko itd. leniwi i źli.
Trudno oczekiwać żeby (zwłaszcza) zagraniczny najemnik zostawiał zdrowie jak widzi, że go tu robią w ch.ja.
Ostatnio edytowane przez arti : 04.08.2013 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.08.2013, 16:00
Napisz ile już ITI władowało i dalej ładuje kasy w Legie, dodaj do tego większą zamożność i samą wielkość Warszawy. Czyżby to już było skromne 250 mln? Gdzie przy tym wujek Cupiał z 60 mln.
Mówisz o koszcie wywindowania klubu na szczyt ligi. Dla Legi to 250 baniek, nam wystarczyło 80. Efekt zaś ten sam. Ale być na szczycie to jedno, utrzymać się to drugie.

Borussia wszystkie transfery sfinansowała z zysku (37 mln euro za Goetze + LM. Nic na kredyt. Żadnego zastaw się... ) Podsumowując: Borussia osiągnęła poziom LM bez przepłacanych gwiazd, a jak pograją dłużej w LM żeby utrzymać ten poziom dopiero wtedy zwiększą poziom wynagrodzeń. Zdrowe podejście.
I co? Bayern wciągnął ją nosem, a czołowi piłkarze BVB tylko marzą o tym aby przejść do Monachium.
Oba kluby mają to o czym mówisz - zdrowe podejście do finansów. Tylko że jeden z nich, zwyczajnie, ma więcej kasy i tam będzie sukces. Borussia póki co musi się odnaleźć w nowej rzeczywistości, w której klub z Monachium funkcjonuje od lat. Pożyjemy zobaczymy jak sobie beniaminek poradzi.

Z Cupiałem było podobnie. Poradził sobie z wywindowaniem klubu na szczyt ligi ale nie poradził sobie z rolą lidera finansowego którego każdy chce oskubać i skubie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.08.2013, 16:26
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Widzę że grupa doradców od wydawania nie swoich milionów trzyma się dobrze.
100 milionów to za mało ! - gdyby nie pożałowano jeszcze 20 byłaby Liga Mistrzów i by się zwróciło
ten dług, nie wiemy czy wynosi on 60, 80 czy tam 100 milionów, ale jest tak duży dlatego, że oszczędzano w kluczowych momentach. Jak choćby w 2003 roku, kiedy poskąpiono na utrzymanie składu z rewelacyjnego sezonu 2002/2003 + ze 2 fajne transfery. Żal było kilku baniek, no to koło nosa przeszło kilkadziesiąt, które zarobił Anderlecht. Bo nie ulega wątpliwości, że grając składem jak z Lazio, dodatkowo trochę wzmocnionym byśmy ich roznieśli. Jak już pisałem wcześniej - chwilowa oszczędność sprokurowała wielokrotnie większą stratę.

Później te pieniądze które należało wyłożyć latem 2003 roku, wyłożono ale pół roku za późno - dopiero zimą 2004, i trafił się Real. Trudno. Rok później, w 2005 roku znów powtórzono błąd z 2003 roku wyprzedając skład po jednym niepowodzeniu, no i brakło niewiele. I tak dalej i tak dalej.

Cały czas potwierdzało się, ze oszczędności oznaczały wielokrotnie wyższe straty. Dlatego właśnie mamy dług - nie dlatego, że wydawano za dużo, tylko dlatego, że w kluczowych momentach oszczędzano, pozbawiając się możliwości wielokrotnie wyższego zarobku.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 04.08.2013 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.08.2013, 16:34
I co? Bayern wciągnął ją nosem, a czołowi piłkarze BVB tylko marzą o tym aby przejść do Monachium.
Oba kluby mają to o czym mówisz - zdrowe podejście do finansów. Tylko że jeden z nich, zwyczajnie, ma więcej kasy i tam będzie sukces. Borussia póki co musi się odnaleźć w nowej rzeczywistości, w której klub z Monachium funkcjonuje od lat. Pożyjemy zobaczymy jak sobie beniaminek poradzi.
.
Brawo za dostrzeżenie kluczowego faktu! Wazke też go dostrzegł. Dostrzegł go badając przeszłość kiedy przed laty Borussia postanowiła ścigać się finansowo z Bayernem. Przegrała pomimo zdobycia LM bo zastawiła się i omal nie zbankrutowała. Borussia dzisiejsza wie że nie ma szans w najbliższych latach ścigać się z Bayernem. Nie chce spaść w pustkę jak ta Borussia sprzed lat. Nie chce tego Wazke i dlatego nie odkręcił mocno kurka z kasą. (Ten sam Wazke jako osoba fizyczna pożyczał nie tak dawno pieniądze Borussi bo była bida z nędzą po "snach o potędze na kredyt" a nie było na rachunki na wodę i prąd.)

Bayern to najbogatszy klub na świecie z zasobami finansowymi na poziomie ponad 250 mln euro żywej gotówki! Bayernem od lat wciągał nosem inne kluby które próbowały mu rzucać wyzwanie w Niemczech i normalnie wyrywał im serca. Werder i Basler, Bayer Leverkusen Ballac i Ze Roberto wyrwani do Monachium. Dałeś słabe porównanie

Teraz Borussia i Goetze a za rak Lewandowski. Ale mimo tego faktu Borussia nie daje się wciągnąć w windowanie kominów płacowych. Chce umocnić swoją pozycję, wykreować rezerwy finansowe i dopiero wtedy będzie mogła (jeśli kiedykolwiek) ścigać się z Bayernem.

Ale dzięki tej swojej formule jest gdzie jest. Nie dzięki drogim najemnikom. A czas pokaże czy Borussia utrzyma się na topie na dłużej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.08.2013 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.08.2013, 16:58
Ale taki Blaszczykowski, Piszczek wiedza ze w Dortmundzie jest ok.
Na pewno sprawa Goetzego,Lewego i przegrana w LM robi swoje w szatni i zawodnicy sa niezadowoleni.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.08.2013, 21:17

a teraz napisz ile ITI zdobyla MP, a ile Cupial.. to jak porownanie trabanta z boeingiem

i skoncz z tymi durnymi porownaniami z Borussia gdzie na pilkarza rezerw wydaje sie wiecej niz na cala jedenastke Legii
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.08.2013, 21:24
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Cały czas potwierdzało się, ze oszczędności oznaczały wielokrotnie wyższe straty. Dlatego właśnie mamy dług - nie dlatego, że wydawano za dużo, tylko dlatego, że w kluczowych momentach oszczędzano, pozbawiając się możliwości wielokrotnie wyższego zarobku.
Nie. ........
Rozwinę tę myśl ale jestem po glilu ... i 2 piwach
maybe jutro
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.08.2013, 22:33
Brawo za dostrzeżenie kluczowego faktu!
Zatem mamy consensus
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 06.08.2013, 08:58
Legia ma ta przewage ze Warszawa, stolica, wiecej firm = sponsorzy , wieksze miasto.
Ale my tez mamy przewage:
- Oddani kibice
- Wlasciciel, kibic ( moze nie zna sie zbyt bardzo na pilce ) a taki I.T.I to pewnei mysli juz jak Lege sprzedac bo ma teraz najlepsza okazje. Jesli Legia awansuje do LM to wezma kase , Legie sprzedadza za dobre pieniadze o ile do Lm awansuja. My mamy super wlasciciela ktory nie sprzedal Wisly Kicie ( moze szkoda) a Kita pewnie kase przyzwoita dawal
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Stary 06.08.2013, 09:07
huberix napisał(a):Wyświetl post
Legia ma ta przewage ze Warszawa, stolica, wiecej firm = sponsorzy , wieksze miasto.
- Oddani kibice
- Wlasciciel, kibic ( moze nie zna sie zbyt bardzo na pilce ) a taki I.T.I to pewnei mysli juz jak Lege sprzedac bo ma teraz najlepsza okazje. Jesli Legia awansuje do LM to wezma kase , Legie sprzedadza za dobre pieniadze o ile do Lm awansuja. My mamy super wlasciciela ktory nie sprzedal Wisly Kicie ( moze szkoda) a Kita pewnie kase przyzwoita dawal
Super właściciel który od kilku lat nie daje na klub ani złotówki.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.08.2013, 09:10
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Super właściciel który od kilku lat nie daje na klub ani złotówki.
Daje 10 baniek rocznie. Sprawdź a potem pisz.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Stary 06.08.2013, 09:16
Daje 10 baniek rocznie. Sprawdź a potem pisz.
Ile z tego idzie na transfery? Bardziej o to mi chodziło.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.08.2013, 09:22
Jakieś zastrzeżenia się znajdą, chociażby takie że obstawia się złymi doradcami i nie ma cierpliwości.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.08.2013, 09:35
cfa napisał(a):Wyświetl post
Jakieś zastrzeżenia się znajdą, chociażby takie że obstawia się złymi doradcami i nie ma cierpliwości.
Lub nie daje na transfery. Albo ma nadwagę.

Zawsze się jakieś zastrzeżenia znajdą. Nie ma ludzi bez wad i nie ma tez z samymi zaletami. Co by nie mówić, gdyby nie Cupiał klepalibyśmy teraz w IV lidze lecąc na łeb i na szyję jak Polonia.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2013, 13:09
huberix napisał(a):Wyświetl post
- Oddani kibice
Dla Kity to byłbym tylko klub. Dla Bogusława Cupiała to jest coś znacznie więcej niż klub!
Mimo że teraz kasy nie daje tak dużo jak dawniej to służy to zdrowemu funkcjonowaniu klubu w przyszłości.
Pzd
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.08.2013, 13:40
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Ile z tego idzie na transfery? Bardziej o to mi chodziło.
Polonia miała kasę na transfery i co z niej zostało?
Bez Cupiała na dzień dzisiejszy klub się nie utrzyma.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Stary 06.08.2013, 14:08
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Polonia miała kasę na transfery i co z niej zostało?
Bez Cupiała na dzień dzisiejszy klub się nie utrzyma.
Gdyby te pieniądze były wydawane mądrze to dzisiaj Polonia byłaby hegemonem w naszej lidze. Niestety o Wojciechowskim można powiedzieć wiele ale na pewno nie to, że wie jak prowadzić klub.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów