|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
PS - tak poza tematem: kreseq - szacun za link w stopce do strony poswieconej Żołnierzom Wyklętym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pycha jest zgubna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak Molde przyjedzie na Ł3 i zobaczy na trybunach tylu krawaciarzy to tym razem oni się posrają
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
do przerwy powinno być 3-0 dla Molde i po zabawie na dziś. Dziwna ta czerwona kartka.Wynik rewanżu uważam że jest sprawą otwartą
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.07.2013 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy ja czegoś nie wiem? za wejście do 3 rundy kw. LM jest 5 baniek? ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jezeli przejda Molde to nawet odpadając w IV rundzie kwalifikacji do LM mają zagwarantowany udział w LE . Tam można zgarnąć taką kasę mając na uwadze wygrane ,remisy, bilety , prawa do transmisji .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
a propos dzisiejszego meczu - z balonika chyba powinno zejść nieco powietrza, bo Legia zagrała koszmarnie. KOSZMARNIE. Fura szczęścia, że remis, złoty remis, bo stawia ich w teoretycznie dobrej sytuacji przed rewanżem u siebie, ale... jeżeli zagrają na tym samym poziomie to będzie baaardzo ciężko. Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć o jakim "szczęśliwym" losowaniu jest mowa w przypadku awansu do 4.rundy? http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedcl2013.html na podstawie powyzszego, niejaki Szachtior Karaganda o którym mowa, jako o "szczęściu", w 4.rundzie wcale nie jest rozstawiony - ranking jakby przejmuje tylko na 3.rundę.. ale może ja o czymś nie wiem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Pilzno i Steaua mają praktycznie awans w kieszeni. W pozostałych 6 meczach wszystko jest możliwe. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Dwa lata temu byliśmy bodajże pierwszą nierozstawioną drużyną. Zabrakło jednej niespodzianki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Tak czy inaczej, pokonanie w dwumeczu kogoś z piątki: Basel, Celtic, Steaua, Pilzno czy Dinamo będzie graniczyło z cudem na miarę Wisła-Twente + Fulham-Odense ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O jakim rozstawieniu Legii w 4 rundzie wogole mowicie. Aby tak sie stalo musialoby odpasc 4 z 5 zespołów: Basel, Celtic, Steua, Apoel, Pilzno - rzecz tak samo prawdopodobna jak ponowne spotkanie Radovicia i Włochatej Klaty w Enklawie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
jezeli Legia nie zakwalifikuje sie do LM. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gosciu blyszczy ale w naszej Ekstraklasie gdy wysciubi nos poza nia nie istnieje. Przyklady to potykanie sie o wlasne nogi w reprezentacji czy chociazby wczorajszy mecz. W Polsce Jakubina Kosecka jak przystało na piłkarza grającego w wojskowym klubie salutuje po golach, przy kontaktach z przeciwnikeim prezentuje postawy padnij, powstń, padnij, powstań... Wczoraj próbował tą postawę też realizować w meczu w Norwegii ale sędzia szybko wybił mu z głowy ten plan. Po pierwszym (nie)efektownym padzie dostał zjebę... i się skończyło z teatralnymi jaskółkami... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez rw88 : 01.08.2013 o godz. 08:05.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mecz typowy dla pucharowych występów Urbana. Zero taktyki i analizy rywala, "piłkarze" z powiązanymi nogami i kupą w majtkach od pierwszego gwizdka, czyli mówiąc zwięźle obraz nędzy i rozpaczy.
Paradoksalnie jednak właśnie takimi meczami zdobywa się awans w europejskich pucharach. Nie wysokim poziomem piłkarskim, ani dobrą i efektowną grą, a właśnie przez wyszarpanie sensownego wyniku na wyjeździe. Ten bramkowy remis 1:1 to więcej niż szczęście, a mając z tyłu głowy remis w Lipawie, czy przegraną 2:1 w Ried, gdzie w końcówce kontaktowego gola ustrzelił Ljuboja można być dobrej myśli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co do czerwonej kartki to wystarczyło uważnie obejrzeć powtórkę zachowania piłkarza oraz słów które wypowiedział do sędziego bocznego. także czerwona była za to a nie za machnięcie ręką.
Co do samego spotkania trzeba zauważyć że w II połowie Molde tak naprawdę przestało zagrażać Legii, o I połowie trzeba jak najszybciej zapomnieć. Jeśli chodzi o rewanż to można być umiarkowanym optymistą bo wynik jest dobry. Jeśli chodzi o kase to tak: II runda el. LM - 160 tys. euro III runda el. LM - 160 tys. euro IV runda el. LM - 2.1 mln euro faza grupowa LM - 8.6 mln euro faza grupowa LE - powyżej 1 mln euro Także jeśli Legia wejdzie do IV rundy i tam odpadną wchodząc do fazy grupowej LE to zarobią około 3,4 mln euro bez kasy za prawa transmisyjne, bilety, dzień meczowy, oraz za wygrane lub remisy.
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 01.08.2013 o godz. 09:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak zapatrujecie sie na dzisiejsze mecze?
Lech powinien chyba wygrac na Litwie i juz tam rozstrzygnac losy awansu. Nie wydaje mi sie aby Zalgiris byl mocniejsza ekipa od Honki. Śląska stać maxymalnie na remis jesli bedzie prezentowal forme z meczow ligowtych z Korona i Jaga... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech na wyjeździe się może trochę pomęczyć, Litwini w swojej lidze rządzą bezapelacyjnie, a w pucharach radzą sobie póki co przyzwoicie. Niby zremisowali z Irlandczykami u siebie w pierwszej rundzie, ale w tamtym meczu byli zdecydowanie lepsi (na podstawie skrótu). U siebie natomiast Lech powinien wygrać. Śląsk niestety ma małe szanse na uniknięcie porażki już dziś, mają fatalną defensywę (nawet jak na naszą ligę, a co dopiero na puchary), a rywal ma bardzo dobrą linię pomocy, szczególnie skrzydła. Obstawiam w tym meczu optymistycznie 2:3, no chyba, że ten nowy nabytek Śląska zagra i ustawi im odpowiednio defensywę, w co wątpię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Lech raczej powinien sobie poradzić, widać napinkę na puchary i mimo kiepskiej skuteczności w ostatnim meczu prezentują się najlepiej z polskich zespołów eksportowych. Jak już dostali słabego rywala i awansują, to niech chociaż wygrają dwa razy i dołożą coś do rankingu krajowego.
Śląsk niestety nie ma żadnych szans wg mnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Jeszcze Molde nie zginęło .... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, to też jestem dziwnie spokojny, że Molde w rewanżu zagra jeszcze solidniej i te 0:1 czy 1:2 wyciągnie.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Ależ ten Amikorz jest cienki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Myślałem że jak liga szybciej wystartuje i będzie już kilka meczów "o stawkę" za nami to polskie zespoły pokażą fajną grę, a... jest jak zwykle. Wszystkie nasze drużyny eksportowę grają fatalnie. Zęby bolą od patrzenia.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Brawo Amica brawo, polska pilka to dno a miała byc coraz lepsza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
I niech kibice drużyn wyżej wymienionych i media skończą .......ić o tym jakie to wspaniałe i szerokie kadry posiada Legia i Amica bo, te ich kadry są przepełnione co najwyżej paralitykami. ![]() Kolejny eurow....... ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I teraz wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi z kiedyś. Oglądnęliśmy "mecze" Legii i Lecha, powiedzcie mi teraz, jaką wartość miałby jakikolwiek sukces Wisły w tej lidze, skoro jest ona na tak żenującym poziomie? Żaden, teraz widać, że jeśli nie chcesz wiecznie przeżywać rozczarowań, to warto rozważyć przerzucenie się na hokej na trawie - tam kobiety ostatnio nawet do ósemki w Europie weszły. Nawet mistrzostwo Wisły w tych warunkach nie jest specjalnym powodem do radości, czemu? Bo mistrza czekają puchary, a tam tuzy z Litwy, Azerbejdżanu i dołu tabeli ligi norweskiej. Tuzy, które zweryfikują wartość tego mistrzostwa, wytaplają je w błocie. Dlaczego więc mam się cieszyć z ich słabości?
Chociaż rozumiem po części ludzi, którzy pasjonują się piłkarskim mistrzostwem kraju, chcą żeby ich drużyna przegoniła inną w ilości zdobytych mistrzostw. Oni traktują Ekstraklasę jak np. żużel, który liczy się tylko w Polsce i w którym to sporcie sukcesy są wartościowe tylko u nas - dla takich osób "piłka nożna w Polsce" to nazwa odmiany piłki nożnej, tak jak Beach Soccer, Futsal. Ja tak nie potrafię, nie potrafię się w ten sposób oszukiwać, ale kto co woli ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
No ja się z tym nie zgadzam. A zarówno L jak i Amica są w stanie spokojnie awansować za tydzień. W awans Śląska raczej nie wierzę, ale to boisko zadecyduje nie moja wiara czy jej brak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ja już od roku nie potrafię się w ogóle emocjonować naszą ligą - euro, a potem szybki w....... w pucharach były dla mnie jak otrzeźwiający plaskacz w pysk. Mecze oglądam jak nie mam co robić, zresztą od razu z nastawieniem, że będzie w........ Na stadion nie chodzę, trochę mi tego brakuje ale jak pomyślę, że kupując bilet dorzucałbym choćby złotówkę do pensji tych przepłacanych miernot to od razu staję się bardziej konsekwentny. Po prostu żeby było lepiej to musi to wszystko najpierw .......nąć - nie może być tak, że ktoś taki jak Jodłowiec za to co robi dostaje 40 tyś miesięcznie plus premie. To jest chore, to jest nieprzyzwoite. Chodzę na III ligę, piłkarsko niewielka różnica, a przynajmniej nie trzeba żadnych kart kibica. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A nam UEFA oddała pieniądze za puchary w 11/12?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|