The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2013, 20:42
PS - tak poza tematem: kreseq - szacun za link w stopce do strony poswieconej Żołnierzom Wyklętym
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2013, 20:55
Pycha jest zgubna.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.07.2013, 21:42
Jak Molde przyjedzie na Ł3 i zobaczy na trybunach tylu krawaciarzy to tym razem oni się posrają To chyba jedyna karta przetargowa Legii przed rewanżem
What's new?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2013, 22:15
do przerwy powinno być 3-0 dla Molde i po zabawie na dziś. Dziwna ta czerwona kartka.Wynik rewanżu uważam że jest sprawą otwartą
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.07.2013 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 31.07.2013, 22:42
WESZŁO napisał(a):Wyświetl post
Przejście Molde to dla Legii jakieś pięć milionów euro, w najgorszym razie.

czy ja czegoś nie wiem? za wejście do 3 rundy kw. LM jest 5 baniek?
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2013, 22:51
Jezeli przejda Molde to nawet odpadając w IV rundzie kwalifikacji do LM mają zagwarantowany udział w LE . Tam można zgarnąć taką kasę mając na uwadze wygrane ,remisy, bilety , prawa do transmisji .
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2013, 23:12
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Jezeli przejda Molde to nawet odpadając w IV rundzie kwalifikacji do LM mają zagwarantowany udział w LE . Tam można zgarnąć taką kasę mając na uwadze wygrane ,remisy, bilety , prawa do transmisji .
Bez przesady - to i tak nie będzie 5mln euro.. jeśli uciułają na LE połowę z tego, to będzie dobrze...

a propos dzisiejszego meczu - z balonika chyba powinno zejść nieco powietrza, bo Legia zagrała koszmarnie. KOSZMARNIE. Fura szczęścia, że remis, złoty remis, bo stawia ich w teoretycznie dobrej sytuacji przed rewanżem u siebie, ale... jeżeli zagrają na tym samym poziomie to będzie baaardzo ciężko.

Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć o jakim "szczęśliwym" losowaniu jest mowa w przypadku awansu do 4.rundy?
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedcl2013.html

na podstawie powyzszego, niejaki Szachtior Karaganda o którym mowa, jako o "szczęściu", w 4.rundzie wcale nie jest rozstawiony - ranking jakby przejmuje tylko na 3.rundę.. ale może ja o czymś nie wiem?
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2013, 23:37
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady - to i tak nie będzie 5mln euro.. jeśli uciułają na LE połowę z tego, to będzie dobrze...

a propos dzisiejszego meczu - z balonika chyba powinno zejść nieco powietrza, bo Legia zagrała koszmarnie. KOSZMARNIE. Fura szczęścia, że remis, złoty remis, bo stawia ich w teoretycznie dobrej sytuacji przed rewanżem u siebie, ale... jeżeli zagrają na tym samym poziomie to będzie baaardzo ciężko.

Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć o jakim "szczęśliwym" losowaniu jest mowa w przypadku awansu do 4.rundy?

na podstawie powyzszego, niejaki Szachtior Karaganda o którym mowa, jako o "szczęściu", w 4.rundzie wcale nie jest rozstawiony - ranking jakby przejmuje tylko na 3.rundę.. ale może ja o czymś nie wiem?
nie twierdzę , że tyle zarobią ale prawdopodobnie o to chodziło wesz(L)akom
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2013, 23:39

Wydaje mi się, że jeżeli z grona : Basel, Celtic, Steaua, APOEL, Pilzno, Dinamo, Partizan, Austria odpadnie przynajmniej połowa, to Legia po wyeliminowaniu Molde trafi do koszyka drużyn rozstawionych. Wtedy będą mogli trafić np. na Szachtior.

Pilzno i Steaua mają praktycznie awans w kieszeni. W pozostałych 6 meczach wszystko jest możliwe. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Dwa lata temu byliśmy bodajże pierwszą nierozstawioną drużyną. Zabrakło jednej niespodzianki.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2013, 23:47
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że jeżeli z grona : Basel, Celtic, Steaua, APOEL, Pilzno, Dinamo, Partizan, Austria odpadnie przynajmniej połowa, to Legia po wyeliminowaniu Molde trafi do koszyka drużyn rozstawionych. Wtedy będą mogli trafić np. na Szachtior.

Pilzno i Steaua mają praktycznie awans w kieszeni. W pozostałych 6 meczach wszystko jest możliwe. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Dwa lata temu byliśmy bodajże pierwszą nierozstawioną drużyną. Zabrakło jednej niespodzianki.
No tak, Legia jest czwarta w kolejce do rozstawienia, więc szanse są naprawdę marne. Tym bardziej nie rozumiem tych gadek o farcie w losowaniu. Pilzno i Steaua to 100% awans, Basel, Austria, Dinamo i Celtic też są blisko bo powygrywali 1-0, jedynie APOEL mało korzystny wynik mając w perspektywie rewanż w Słowenii, a Partizan w rewanżu u siebie powinien dać sobie radę z Razgradem, chociaż - wiadomo, nic pewnego

Tak czy inaczej, pokonanie w dwumeczu kogoś z piątki: Basel, Celtic, Steaua, Pilzno czy Dinamo będzie graniczyło z cudem na miarę Wisła-Twente + Fulham-Odense
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 01.08.2013, 06:20
O jakim rozstawieniu Legii w 4 rundzie wogole mowicie. Aby tak sie stalo musialoby odpasc 4 z 5 zespołów: Basel, Celtic, Steua, Apoel, Pilzno - rzecz tak samo prawdopodobna jak ponowne spotkanie Radovicia i Włochatej Klaty w Enklawie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.08.2013, 06:41
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Wiecej zarobia na sprzedazy jakiegos pilkarza niz na udziale w LE. Mowi sie o Koseckim i Atletico Madryt jezeli Legia nie zakwalifikuje sie do LM.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 01.08.2013, 07:17
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wiecej zarobia na sprzedazy jakiegos pilkarza niz na udziale w LE. Mowi sie o Koseckim i Atletico Madryt jezeli Legia nie zakwalifikuje sie do LM.
Jesli ktos by chcial Jakubine Kosecka za jakies dobre pieniadze to powinni calowac po rekach.
Gosciu blyszczy ale w naszej Ekstraklasie gdy wysciubi nos poza nia nie istnieje. Przyklady to potykanie sie o wlasne nogi w reprezentacji czy chociazby wczorajszy mecz.

W Polsce Jakubina Kosecka jak przystało na piłkarza grającego w wojskowym klubie salutuje po golach, przy kontaktach z przeciwnikeim prezentuje postawy padnij, powstń, padnij, powstań...

Wczoraj próbował tą postawę też realizować w meczu w Norwegii ale sędzia szybko wybił mu z głowy ten plan. Po pierwszym (nie)efektownym padzie dostał zjebę... i się skończyło z teatralnymi jaskółkami...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.08.2013, 07:54
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie mówiąc że Molde zostało przekręcone bo czerwona kartka z dupy wzięta - żadnego spalonego nie było i gość słusznie protestował bo by było już 2 wtedy.
Że słusznie to nie ma znaczenia, gość tak wyjechał na sędziego, że druga żółta była zupełnie uzasadniona. Widać, że ten Norweg jeszcze młody i głupi, bo w takiej sytuacji, mając kartkę, nie masz prawa bawić się w sędziego, nawet jeśli nie ma racji. Nie mam też wrażenia, że ta kartka znacząco pomogła Legii, bo gra przed jej pokazaniem wyglądała dokładnie tak samo, jak po jej pokazaniu.

Z drugiej strony pamiętam Lecha, który w podobnym stylu odpadł ze Spartą Praga (która bodajże potem została pojechana przez Żylinę), następnie grał słabiutkie mecze przeciwko Dnipro w IV rundzie el. LE, strzelając gola po wolnym na wyjeździe i doczłapując meczem u siebie bez straty gola w dwumeczu, a potem w LE szaleli, trzeba przyznać, że prezentowali się świetnie. Pamiętam mecz Wisły z Liteksem i masę sytuacji rywali, a mimo to zwycięstwo. Tak że generalnie w ich przypadku jeszcze wszystko jest możliwe, mogą polecieć z hukiem, a mogą powalczyć o LM. Fakty są takie, że jak Legia z poziomu beznadziejnego w drugiej połowie podciągnęła się na swój poziom słaby, to gra wyglądała już dosyć równo. W przekroju całego meczu miałem wrażenie, że 90% sytuacji Norwegów wynikało z juniorskich błędów graczy z Warszawy, a nie świetnie rozegranych akcji, te akcje były chaotyczne, albo dosłownie dwa, trzy podania. Oczywiście o Legii to świadczy fatalnie, ale powiedzmy sobie szczerze, rywal to taka ciut lepsza wersja Honki, z którą łatwo wygrał Lech.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 01.08.2013 o godz. 08:05.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.08.2013, 08:04
Mecz typowy dla pucharowych występów Urbana. Zero taktyki i analizy rywala, "piłkarze" z powiązanymi nogami i kupą w majtkach od pierwszego gwizdka, czyli mówiąc zwięźle obraz nędzy i rozpaczy.

Paradoksalnie jednak właśnie takimi meczami zdobywa się awans w europejskich pucharach. Nie wysokim poziomem piłkarskim, ani dobrą i efektowną grą, a właśnie przez wyszarpanie sensownego wyniku na wyjeździe. Ten bramkowy remis 1:1 to więcej niż szczęście, a mając z tyłu głowy remis w Lipawie, czy przegraną 2:1 w Ried, gdzie w końcówce kontaktowego gola ustrzelił Ljuboja można być dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.08.2013, 08:33
Bedzie ok 5mln E. W 4 rundzie eLM dostajesz ok 2,1 mln E za sam udział.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.08.2013, 08:45
Co do czerwonej kartki to wystarczyło uważnie obejrzeć powtórkę zachowania piłkarza oraz słów które wypowiedział do sędziego bocznego. także czerwona była za to a nie za machnięcie ręką.

Co do samego spotkania trzeba zauważyć że w II połowie Molde tak naprawdę przestało zagrażać Legii, o I połowie trzeba jak najszybciej zapomnieć. Jeśli chodzi o rewanż to można być umiarkowanym optymistą bo wynik jest dobry.

Jeśli chodzi o kase to tak:
II runda el. LM - 160 tys. euro
III runda el. LM - 160 tys. euro
IV runda el. LM - 2.1 mln euro
faza grupowa LM - 8.6 mln euro
faza grupowa LE - powyżej 1 mln euro

Także jeśli Legia wejdzie do IV rundy i tam odpadną wchodząc do fazy grupowej LE to zarobią około 3,4 mln euro bez kasy za prawa transmisyjne, bilety, dzień meczowy, oraz za wygrane lub remisy.
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 01.08.2013 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 01.08.2013, 08:51
A jak zapatrujecie sie na dzisiejsze mecze?
Lech powinien chyba wygrac na Litwie i juz tam rozstrzygnac losy awansu. Nie wydaje mi sie aby Zalgiris byl mocniejsza ekipa od Honki.

Śląska stać maxymalnie na remis jesli bedzie prezentowal forme z meczow ligowtych z Korona i Jaga...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 01.08.2013, 08:58
shaggy napisał(a):Wyświetl post
A jak zapatrujecie sie na dzisiejsze mecze?
Lech powinien chyba wygrac na Litwie i juz tam rozstrzygnac losy awansu. Nie wydaje mi sie aby Zalgiris byl mocniejsza ekipa od Honki.

Śląska stać maxymalnie na remis jesli bedzie prezentowal forme z meczow ligowtych z Korona i Jaga...
Lech na wyjeździe się może trochę pomęczyć, Litwini w swojej lidze rządzą bezapelacyjnie, a w pucharach radzą sobie póki co przyzwoicie. Niby zremisowali z Irlandczykami u siebie w pierwszej rundzie, ale w tamtym meczu byli zdecydowanie lepsi (na podstawie skrótu). U siebie natomiast Lech powinien wygrać. Śląsk niestety ma małe szanse na uniknięcie porażki już dziś, mają fatalną defensywę (nawet jak na naszą ligę, a co dopiero na puchary), a rywal ma bardzo dobrą linię pomocy, szczególnie skrzydła. Obstawiam w tym meczu optymistycznie 2:3, no chyba, że ten nowy nabytek Śląska zagra i ustawi im odpowiednio defensywę, w co wątpię.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.08.2013, 10:51
Lech raczej powinien sobie poradzić, widać napinkę na puchary i mimo kiepskiej skuteczności w ostatnim meczu prezentują się najlepiej z polskich zespołów eksportowych. Jak już dostali słabego rywala i awansują, to niech chociaż wygrają dwa razy i dołożą coś do rankingu krajowego.

Śląsk niestety nie ma żadnych szans wg mnie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2013, 10:53
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Co do samego spotkania trzeba zauważyć że w II połowie Molde tak naprawdę przestało zagrażać Legii, o I połowie trzeba jak najszybciej zapomnieć. Jeśli chodzi o rewanż to można być umiarkowanym optymistą bo wynik jest dobry.
Jestem umiarkowanym optymistą. Molde powinno już zagrać mocno skoncentrowane i tą przewagę z pierwszego meczu zamienić przynajmniej na 1 bramkę.
Jeszcze Molde nie zginęło ....
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 01.08.2013, 11:05
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jestem umiarkowanym optymistą. Molde powinno już zagrać mocno skoncentrowane i tą przewagę z pierwszego meczu zamienić przynajmniej na 1 bramkę.
Jeszcze Molde nie zginęło ....
Szczerze mówiąc, to też jestem dziwnie spokojny, że Molde w rewanżu zagra jeszcze solidniej i te 0:1 czy 1:2 wyciągnie.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 01.08.2013, 18:46
Ależ ten Amikorz jest cienki...
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.08.2013, 18:49
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ależ ten Amikorz jest cienki...
Myślałem że jak liga szybciej wystartuje i będzie już kilka meczów "o stawkę" za nami to polskie zespoły pokażą fajną grę, a... jest jak zwykle. Wszystkie nasze drużyny eksportowę grają fatalnie. Zęby bolą od patrzenia.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.08.2013, 19:27
Brawo Amica brawo, polska pilka to dno a miała byc coraz lepsza
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.08.2013, 19:34
krasny napisał(a):Wyświetl post
Myślałem że jak liga szybciej wystartuje i będzie już kilka meczów "o stawkę" za nami to polskie zespoły pokażą fajną grę, a... jest jak zwykle. Wszystkie nasze drużyny eksportowę grają fatalnie. Zęby bolą od patrzenia.
Oglądałem wczoraj Legie i dziś Amice i takiej padliny jaką oni prezentują to nawet na boiskach A klasy się nie spotyka. Zupełny brak zaangażowania, brak najoczywistszej umiejętności piłkarskiej jaką jest podanie na 10 metrów, czy nawet sposób biegania..
I niech kibice drużyn wyżej wymienionych i media skończą .......ić o tym jakie to wspaniałe i szerokie kadry posiada Legia i Amica bo, te ich kadry są przepełnione co najwyżej paralitykami.

Kolejny eurow.......
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 01.08.2013, 19:34
I teraz wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi z kiedyś. Oglądnęliśmy "mecze" Legii i Lecha, powiedzcie mi teraz, jaką wartość miałby jakikolwiek sukces Wisły w tej lidze, skoro jest ona na tak żenującym poziomie? Żaden, teraz widać, że jeśli nie chcesz wiecznie przeżywać rozczarowań, to warto rozważyć przerzucenie się na hokej na trawie - tam kobiety ostatnio nawet do ósemki w Europie weszły. Nawet mistrzostwo Wisły w tych warunkach nie jest specjalnym powodem do radości, czemu? Bo mistrza czekają puchary, a tam tuzy z Litwy, Azerbejdżanu i dołu tabeli ligi norweskiej. Tuzy, które zweryfikują wartość tego mistrzostwa, wytaplają je w błocie. Dlaczego więc mam się cieszyć z ich słabości?

Chociaż rozumiem po części ludzi, którzy pasjonują się piłkarskim mistrzostwem kraju, chcą żeby ich drużyna przegoniła inną w ilości zdobytych mistrzostw. Oni traktują Ekstraklasę jak np. żużel, który liczy się tylko w Polsce i w którym to sporcie sukcesy są wartościowe tylko u nas - dla takich osób "piłka nożna w Polsce" to nazwa odmiany piłki nożnej, tak jak Beach Soccer, Futsal. Ja tak nie potrafię, nie potrafię się w ten sposób oszukiwać, ale kto co woli
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.08.2013, 19:48
rw88 napisał(a):Wyświetl post
I teraz wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi z kiedyś. Oglądnęliśmy "mecze" Legii i Lecha, powiedzcie mi teraz, jaką wartość miałby jakikolwiek sukces Wisły w tej lidze, skoro jest ona na tak żenującym poziomie? Żaden, teraz widać, że jeśli nie chcesz wiecznie przeżywać rozczarowań, to warto rozważyć przerzucenie się na hokej na trawie - tam kobiety ostatnio nawet do ósemki w Europie weszły. Nawet mistrzostwo Wisły w tych warunkach nie jest specjalnym powodem do radości, czemu? Bo mistrza czekają puchary, a tam tuzy z Litwy, Azerbejdżanu i dołu tabeli ligi norweskiej. Tuzy, które zweryfikują wartość tego mistrzostwa, wytaplają je w błocie. Dlaczego więc mam się cieszyć z ich słabości?

Chociaż rozumiem po części ludzi, którzy pasjonują się piłkarskim mistrzostwem kraju, chcą żeby ich drużyna przegoniła inną w ilości zdobytych mistrzostw. Oni traktują Ekstraklasę jak np. żużel, który liczy się tylko w Polsce i w którym to sporcie sukcesy są wartościowe tylko u nas - dla takich osób "piłka nożna w Polsce" to nazwa odmiany piłki nożnej, tak jak Beach Soccer, Futsal. Ja tak nie potrafię, nie potrafię się w ten sposób oszukiwać, ale kto co woli
Czyli lepiej być przeciętniakiem w tej szarej lidze?
No ja się z tym nie zgadzam.
A zarówno L jak i Amica są w stanie spokojnie awansować za tydzień.
W awans Śląska raczej nie wierzę, ale to boisko zadecyduje nie moja wiara czy jej brak.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2013, 19:59
rw88 napisał(a):Wyświetl post

Dlatego pisalem Ci po pierwszej rundzie żeby nie wyciągać zbyt pochopnych wniosków choć oczywiście liczyłem, że wczesniejszy start ligi był tym czego polskie kluby potrzebowały. Wyszło jak zawsze, jesteśmy beznadziejni - podpis, który ustawiłem rok teraz również aktualny.

Ja już od roku nie potrafię się w ogóle emocjonować naszą ligą - euro, a potem szybki w....... w pucharach były dla mnie jak otrzeźwiający plaskacz w pysk. Mecze oglądam jak nie mam co robić, zresztą od razu z nastawieniem, że będzie w........ Na stadion nie chodzę, trochę mi tego brakuje ale jak pomyślę, że kupując bilet dorzucałbym choćby złotówkę do pensji tych przepłacanych miernot to od razu staję się bardziej konsekwentny. Po prostu żeby było lepiej to musi to wszystko najpierw .......nąć - nie może być tak, że ktoś taki jak Jodłowiec za to co robi dostaje 40 tyś miesięcznie plus premie. To jest chore, to jest nieprzyzwoite.
Chodzę na III ligę, piłkarsko niewielka różnica, a przynajmniej nie trzeba żadnych kart kibica.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 01.08.2013, 20:18
A nam UEFA oddała pieniądze za puchary w 11/12?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów