The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2013, 18:46
wstyd dla Polski taki Mistrz.... kazdy zespol ogralby w tym momencie WIELKA Legie. wystarczy siasc pressingiem a chlopcy z Warszawy nie wiedza co sie dzieje.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2013, 18:52
Urban to nie jest trener na puchary. Ta drużyna, nie ma żadnego stylu, żadnego pomysłu na grę, nawet obrony nie ma. Nie ma niczego - zupełnie jakby ich Kononowicz prowadził
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 31.07.2013, 18:52
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Trudno ich teraz określić, co mecz w innym zestawieniu, prawdziwą weryfikacją będzie Molde. Jak wyjdą z Saganowskim i Gruzinem razem na boisku to przerżną, bo ten wariant zabija im atak pozycyjny (Gruzin jako "10" jest mierny).
No cóż, Urban widać miał inne zdanie w tym temacie
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2013, 18:58
Ale jak to ?

Przecież to najmocniejszy Mistrz od czasów Wisły Kasperczaka (w Warszawie pewnie uważają , że nawet lepszy ) . Ależ ta liga norweska musi być w takim razie mocarna .
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Sorry, ale my też dostaliśmy w łeb od zespołu z okolic strefy spadkowej w Norwegii, że już pominę raczej żenującą postawę WKSu z podobnymi półamatorami ze Skandynawii. Obok zespołów ze stepów Skandynawowie to najgorszy typ drużyny na jaką można trafić na tym etapie.

Będzie Legii bardzo ciężko coś tu osiągnąć z taką grą.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Mam nadzieję,że jak Fornalik zobaczył zachowanie Wawrzyniaka przy straconej bramce to już go więcej nie będzie powoływał do kadry.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2013, 19:00
Moim zdaniem to ukazuje poziom naszej piłki, w lidze można golić wszystkich ale jak przyjdzie co do czego (trzeba zagrać z kimś kto ma przynajmniej mgliste pojęcie o piłce) to od razu kisiel w gaciach. Gdyby ich Urban ustawił z głową to może po ciężkiej walce wymęczyli by dalszy awans, a tak to mogą się cieszyć że nie było 3:0 do przerwy.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2013, 19:00
Wawrzyniak akurat siedzi na ławie od początku
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.07.2013, 19:01
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję,że jak Fornalik zobaczył zachowanie Wawrzyniaka przy straconej bramce to już go więcej nie będzie powoływał do kadry.
A co Wawrzyniak jakos zle sie zachowal przy stracie bramki siedzac na lawce Smial sie czy mial za malo zmartwiona mine
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.07.2013, 19:02
Na dobra sprawe, Molde moglo spokojnie strzelic ze 3-4 bramki wiecej, bo wchodzili w obrone Legii jak w maslo i przy odrobinie szczescia juz po pierwszej polowie bylo by po wszystkim...

Ale zeby nie bylo, ze tylko obrona warszawiakow jest slaba, to co powiedziec o ich ataku ? Klocowaty Dwaliszwili i dziadek Saganowski moga najwyzej probowac strzelic bramke w polskiej smiesznej lidze. Rozumiem ze w takiej Jagiellonii przedluzano kontrakt z Frankowskim az do jego 38 urodzin, bo po pierwsze maja z 5 razy nizszy budzet, a po drugie nikt tam nie myslial na powaznie o grze w Europie. Jednak zeby mistrz Polski szturmowal LM z emerytem na szpicy, to jakby to powiedzial pewien pan prezes - "to jest slabe, to nie jest fajne".
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 31.07.2013 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2013, 19:04
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Na dobra sprawe, Molde moglo spokojnie strzelic ze 3-4 bramki wiecej, bo wchodzili w obrone Legii jak w maslo i przy odrobinie pecha juz po pierwszej polowie bylo by po wszystkim...
.

ekhm,... szczęścia
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2013, 19:20
Molde do boju !
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.07.2013, 19:23
Czo ta Legla odpierdala, mieli wiecej przegrywac ;/
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2013, 19:24
Ja tam Legii źle w pucharach nie życzę.
Jak im się powiedzie to będzie to swojego rodzaju sygnał dla innych w Polsce że jednak można, że się opłaca, że warto inwestować w młodzież.
To Lech czy Cracovia.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2013, 19:34
Ale kabaret <hahaha>
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 31.07.2013, 19:34
Nowa Legia ma więcej szczęścia niż rozumu.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 31.07.2013, 19:38
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ja tam Legii źle w pucharach nie życzę.
Jak im się powiedzie to będzie to swojego rodzaju sygnał dla innych w Polsce że jednak można, że się opłaca, że warto inwestować w młodzież.
To Lech czy Cracovia.
A przepraszam, gdzie widzisz młodzież w Legii na boisku w Norwegii?
Bereszyński ściągniety z Lecha. Jedynym jest Furman, ale on został bodajże ściągniety.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.07.2013, 19:39
Sedzia ustawił mecz nie mozna tego niezauwazyc
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.07.2013, 19:45
myślałem, że grają o 20.45...
1-1 - dość obiecujący wynik
na Polsat sport 7 minuta meczu bayern-fc sao paolo (audi cup), tylko że niestety komentuje kołtun
Ostatnio edytowane przez arti : 31.07.2013 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.07.2013, 19:55
Nie sprawia mi żadnej przyjemności jechanie po Legii, ale nie sposób nie stwierdzić, że mecz na poziomie środka pierwszej ligi.
Z jednej i drugiej strony.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.07.2013, 19:56
Taki fajny mecz a sedzia musial go popsuc. Ja nie wiem jak mozna miec takiego fuksa grajac taka padake, to na prawde chyba trzeba byc Legią Warszawa.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 31.07.2013, 19:57
Żyro przed meczem: Nie boimy się Norwegów. Jesteśmy pełni wiary we własne umiejętności. Chcemy w Molde wywalczyć solidną zaliczkę przed rewanżem, najlepiej byłoby wygrać 2:0

Prasa, dziennikarze, portale typu wesz(L)o.pl - wszyscy ktorzy chca sie grzac w blasku legijnego zlota wmawialy wszystkim na okolo jak ta legia jest wielka. Uwierzyl w to nawet pilkarzyna Żyro...

Tymczasem w Norwegii zespol z ogona tabeli tamtejszej ligi jechal z Mistrzem Polski jak z pasterzami z Armenii.
Zespol Urbana, Nowa Legia, mistrzowie swiata Gogusia Lesnodorskiego (Mr. wlochata klata) nie maja zadnego stylu i ich ogladanie kibocom legii moze przysparzac schorzen.

Fura szczescia, gdyby Norwegowie zagrali na 100% skutecznosci jak klub z Warszawy byloby 7-1 a tak to sam jestem ciekaw co wydarzy sie na babelkowym stadionie Pepsi znowu bedzie Coca cola zero i bol zebow?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2013, 20:13
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Taki fajny mecz a sedzia musial go popsuc. Ja nie wiem jak mozna miec takiego fuksa grajac taka padake, to na prawde chyba trzeba byc Legią Warszawa.
Litex-Wisła

Wyjdź na spacer.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.07.2013, 20:17
Kurde oni faktycznie są w stanie pokonać to Molde. U siebie mega skupienie i konsekwencja i powinno się udać. Remis fartowny. Molde w każdej formacji prezentują wyższy poziom piłkarski. Aż dziw, że tego meczu dziś nie wygrali.
What's new?

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 31.07.2013, 20:21
Wystarczyło wprowadzić pomocnika zamiast jednego z dwóch stojaków z ataku i już im się gra trochę rozruszała. Widać, że to Molde jest faktycznie bardzo mocno przeciętne, jednak obrona Legii to komedia, dlatego nie zdziwiłby mnie nawet wynik 0:2 czy 1:3 w rewanżu, o ile Norwegowie poprawią skuteczność. Bo to, że Legia będzie dalej robić proste błędy generujące kontry rywali jest więcej niż pewne.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.07.2013, 20:25
Dokładnie - z taką grą Legia spokojnie może u siebie przegrać. Bardzo dobry wynik w świetle całego meczu, ale Urban ma o czym myśleć, bo widać, że Molde to nie ogóry, szczęście Warszawiaków, że są pod formą. Szanse na awans dość spore, przy założeniu, że eLka zacznie grać od 1. minuty, dziś gdyby do przerwy mieli trójkę w plecy to trudno byłoby mieć pretensje.

No i sorry, mimo wszystko aż takiej pyty w Łoweczu nie graliśmy.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.07.2013, 20:28
Pierwszy meczy Legi jaki widziałem od roku i nigdy więcej.

Nie mówiąc że Molde zostało przekręcone bo czerwona kartka z dupy wzięta - żadnego spalonego nie było i gość słusznie protestował bo by było już 2 wtedy.

Gra Legi tak tragiczna że nie wiedziałem w ogóle co to za drużyna.

Niech odpadnie w....u dla świętego spokoju - żeby nikt nie musiał się męczyć oglądając to.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 31.07.2013, 20:29
Molde to właśnie ogóry i to pokazuje dobitnie w jaki sposób zagraliśmy. Żenada przez duże Ż i wstyd. Szczęścia więcej niż umiejętności. Ktoś się po prostu zesrał przed wyjściem na murawę, znaczy się wszyscy się zesrali.
Mogło wpaść więcej, dokładnie jak z TNS.
W tym meczu gorzej zagrać nie mogli, remis to właśnie wynik tego że Molde to ogóry.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2013, 20:31
Ja miałem okazję obejrzeć w tym roku kilkakrotnie Legię. Dziś zagrała tragicznie, najsłabszy mecz. Rewanż przed własną publicznością, pojadą ich.

Ps. Wie ktoś ile wynosił całkowity koszt wyjazdu Legii? Bardzo mało ich było.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 31.07.2013, 20:39
Urban: Graliśmy na 60 procent możliwości, gracze byli jakby przestraszeni, ze zbyt dużym respektem podeszli do rywala i do meczu. Ta presja chyba trochę związała nogi, wszyscy czytamy, że Legia musi wygrać ten dwumecz, a dziś nie ma już słabych zespołów.

Niecierpir takich wypowiedzi po meczu...
A z im gracie na 100% z Widzewem
Pilkarze byli przestraszeni Żyro mowil ze dobrze byloby ich pyknac 2-0 nie wygladal na przestraszonego...Presja wiąze nogi wielkiej legii grajac z nastą drużyną norweskiej ligi - moze lepiej dac sobie spokoj z pucharami...Są słabe zespoły w lidze ktora nazywa sie Ekstraklasą...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów