The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2013, 22:45
Nie byłem zwolennikiem jego talentu. Słaby piłkarz.
Bieda aż trzeszczy. Niektórzy żyją chyba dalej tym co było 5lat temu. Nie róbcie sobie nadziei.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.07.2013, 06:07
Matteusz napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wymieniamy Wilka na Burdenskiego to coś jest nie tak
maaarcin jezdził na mecze przedsezonowe i z tego co pisał to Wilk prezentował sie mizernie a Burdenski nawet lepiej od Niego wiec poczekajmy z osadami.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 31.07.2013, 07:34
Boze co sie u nas dzieje. Wilk na pewno nie odszedl tylko dlatego bo mu kay nie dawali tylko przez Franzda bo Franiu go nie chce i trzeba troche pobiegac.
Ale takeigo zawodnika jak Wilka to powinni robic wszystko zeby zostawic bo co jak co ale walki i tej determinacji nigdy mu nie mozna bylo odmowic, ale z drugiej strony obnizyl loty.
w kazdym razie
DZIEKUJEMY CZAREK
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2013, 08:07
huberix napisał(a):Wyświetl post
Boze co sie u nas dzieje. Wilk na pewno nie odszedl tylko dlatego bo mu kay nie dawali tylko przez Franzda bo Franiu go nie chce i trzeba troche pobiegac.
Ale takeigo zawodnika jak Wilka to powinni robic wszystko zeby zostawic bo co jak co ale walki i tej determinacji nigdy mu nie mozna bylo odmowic, ale z drugiej strony obnizyl loty.
w kazdym razie
DZIEKUJEMY CZAREK
a ty skąd cos takiego wiesz to napewno panie Kolego ?
Za sianie farmazonów są banany...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2013, 08:20
jeśli to prawda z Wilkiem to chyba bedzie potrzeba poszukać jakiegoś nowego defensywnego pomocnika żeby rywalizował ze Stjepanoviciem.

Skoro pieniędzy wielkich nie mamy a scouting działa jak działa to ja bym sprowadził Rachwała albo Sawale, wiadomo że mają swoje lata ale to ograni w lidze zawodnicy.
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.07.2013, 14:18
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jeśli to prawda z Wilkiem to chyba bedzie potrzeba poszukać jakiegoś nowego defensywnego pomocnika żeby rywalizował ze Stjepanoviciem.
Przecież jest Burdenski, nasze wunderwaffe

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Rachwała albo Sawale
:/
Odpowiedz cytując
kyrios
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 01.08.2013, 17:42
"Wiadomo, że finanse są potrzebne do życia, ale z drugiej strony w tych tłustych latach pozarabialiśmy wystarczająco dużo, aby teraz nikomu na przysłowiowy chleb nie brakowało (...) Nie mogę wypowiadać się za całą drużynę, ale ja ten problem finansowy biorę "na klatę" i nie wycieram tyłka w gabinecie prezesa z petycjami o należne pieniądze. Koncentruje się nad tym, by jak najlepiej grać. W każdym meczu, w każdym treningu daję z siebie wszystko i tym samym spłacam dług wdzięczności za to, że po nieudanej rundzie w Turcji od Wisły dostałem drugą szansę."

to slowa Malego z wywiadu dla interii z 19 VI br. To tak w kontekscie kapitana Czarka.

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ampaign=chrome
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.08.2013, 18:41
huberix napisał(a):Wyświetl post
w kazdym razie
DZIEKUJEMY CZAREK
Plakat nad łóżkiem wisi?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.08.2013, 19:27
Oglądając dzisiaj mecz Lecha z Żalgrisem Wilno (Tak to się pisze?) można by ściągnąć Kuklysa z Litwy. Koleś dominował w środku pola. A mecz? kolejna kompromitacja polskiej drużyny. Litwini byli po prostu lepsi...
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.08.2013, 10:59
Ja myślałem o Bilińskim 3 miesiące temu, no ale teraz to nie dość że za drogi to jeszcze nawet sportowo nie jest to uzasadnione, żeby mógł tutaj przejść... Do czego to doszło :/
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2013, 22:53
PIŁKARZE BEZ KLUBU

1. DARIUSZ DUDKA
wis.la/j6brh

Może jednak za Wilka

Ciekawe propozycję na zimę "wygasające kontrakty"
* Marcin Komorowski http://www.transfermarkt.de/de/marci...ler_38005.html
* Tomasz Kupisz
* Filip Kurto http://www.transfermarkt.co.uk/pl/fi...er_104376.html
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 02.08.2013 o godz. 23:00.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.08.2013, 22:57
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Oglądając dzisiaj mecz Lecha z Żalgrisem Wilno (Tak to się pisze?) można by ściągnąć Kuklysa z Litwy. Koleś dominował w środku pola. A mecz? kolejna kompromitacja polskiej drużyny. Litwini byli po prostu lepsi...
A jest na youtube?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.08.2013, 19:02
Oglądałem mecz Piast - Zawisza - i poza Masłowskim zainteresował mnie piłkarz Zawiszy Darryl Goulon. Wielki, trochę powolny, ale z przeglądem pole, dobrze gra z pierwszej piłki, dobre długie podania. Ciekawe jaki kontrakt w Bydgoszczy dostał?
Szkoda że do nas nie trafił jeśli kosztował nieduże pieniądze (Zawisza chyba nie jest krezusem)

Jako piłkarz z odzysku jak Sarki całkiem ciekawy. Oczywiście jakby poprawił szybkość byłby naprawdę niezły.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.08.2013, 19:08
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem mecz Piast - Zawisza - i poza Masłowskim zainteresował mnie piłkarz Zawiszy Darryl Goulon. Wielki, trochę powolny, ale z przeglądem pole, dobrze gra z pierwszej piłki, dobre długie podania. Ciekawe jaki kontrakt w Bydgoszczy dostał?
Szkoda że do nas nie trafił jeśli kosztował nieduże pieniądze (Zawisza chyba nie jest krezusem)

Jako piłkarz z odzysku jak Sarki całkiem ciekawy. Oczywiście jakby poprawił szybkość byłby naprawdę niezły.

Chavez już od kilku lat w Wiśle prędkość poprawia... to nie jest takie łatwe.

Ten francuz przyszedł za darmo... wielkie testy Osucha.
Odpowiedz cytując
adam24
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2013, 22:44
Wywiad z Lucasem

http://www.igol.pl/article,64601.html
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.08.2013, 15:47
Tutaj jeszcze jeden wywiad z Lucasem, z Facebooka. Jestem prawie pewna, że to on jest jednym z transferów, o których mówił Smuda

Cytat:
Wywiad z Lucasem Guedesem:

- Witaj Lucas. Jesteś piłkarzem, który ma duży wybór jeżeli chodzi o reprezentacje. Urodziłeś się w Portugalii, z pochodzenia jesteś brazylijczykiem, ale przez 6 lat mieszkałeś w Polsce.

Tak, ale posiadam tylko brazylijski paszport, więc mogę grać tylko w reprezentacji Brazylii.

- 1,5 roku temu ubiegałeś się o polski paszport, czy coś w tej sprawie ruszyło?

Nie, ponieważ musiałem wyjechać z Polski.

- To przejdźmy do Twojej kariery. Jako młody chłopak, właściwie jako dziecko, trenowałeś w swoich rocznikach w portugalskiej Victorii, potem nagle z rodzicami przeniosłeś się do Krakowa (ojciec Cleber podpisał kontrakt z Wisłą). Podobno początki były dla Ciebie bardzo ciężkie.

Na początku było bardzo ciężko, nowy język, nowa kultura, nowi koledzy. Ale myślę że trafiłem w idealne miejsce, poznałem ludzi, którzy bardzo mi pomogli i bardzo się z tego cieszę.

- Mając niecałe 16 lat zadebiutowałeś w Wiśle w sparingu z Unią Tarnów. Kiedyś mówiłeś, że zapamiętasz do końca życia datę tego spotkania.

Tak, data jest niezapomniana, to prawda. Było to tydzień przed moimi urodzinami - 29 maja 2012 roku.

- Trener Probierz chciał Cię nawet zabrać na zgrupowanie, ale twoi rodzice postanowili wrócić do Brazylii. Pewnie byłeś na nich zły.

Nie, już wtedy wiedziałem, że wrócimy do Brazylii, bo skończyła nam się wiza na pobyt w Polsce, więc musiałem to zrozumieć.

- Kiedyś zainteresowanie Tobą wyraziło PSV Eindhoven. Twój tata rozmawiał nawet z włodarzami klubu. Dlaczego ostatecznie jednak tam nie trafiłeś?

Rzeczywiście, byłem blisko, ale federacja holenderska nie pozwoliła na to, aby zawodnik grał w kraju bez paszportu kraju europejskiego.

- Teraz najważniejsze pytanie naszej rozmowy, podobno jest szansa na powrót do Wisły?

Tak, rozmawiam z Wisłą, jest szansa na powrót pod koniec miesiąca i myślę że Wisła w tej sytuacji mi pomoże i da mi szansę.

- Grasz teraz w zespole Cruzeiro, nie chciałbyś tu dłużej pograć?

Jestem w Cruzeiro, miałem nawet propozycję podpisania profesjonalnego kontraktu, ale zdecydowaliśmy się na powrót do Krakowa.

- Słyszałeś o tym, że w Wiśle po twoim wyjeździe jest już kolejny nowy trener. Zdarza się, że śledzisz jeszcze poczynania zespołu?

Tak, często wchodzę na stronę klubu, patrzę kto gra, jak gra, śledzę wyniki i to mnie bardzo interesuje.

- Jak z Twoją najbliższą przyszłością, jakie są Twoje najbliższe cele, być może już w Wiśle?

W Wiśle jak każdy zawodnik, każdy kibic, wiem jak ważne jest noszenie "Białej Gwiazdy" na piersi. Więc chciałbym z tym klubem osiągnąć wszystkie trofea, które się da! Ale jestem jeszcze bardzo młody, więc jako indywidualny cel, mogę obrać sobie tylko mocne treningi, i walkę o meczową osiemnastkę. Jeżeli to już się uda, będę walczyć o pierwszy skład, a jak już to osiągnę, to dojdą jeszcze kolejne cele (śmiech).

- Dziękuję za wywiad.

Dzięki.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 19.08.2013, 13:27
Smuda mówi, że przyjdzie pomocnik i pewnie Lucasa ma na myśli.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2013, 14:36
W jakimś artykule o powrocie Lucasa czytałem, że jeszcze nie będzie mógł występować w pierwszej drużynie. Chłopak wciąż jest niepełnoletni (rocznik '96) i nie ma europejskiego paszportu, więc coś w tym może być.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.08.2013, 17:09
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
W jakimś artykule o powrocie Lucasa czytałem, że jeszcze nie będzie mógł występować w pierwszej drużynie. Chłopak wciąż jest niepełnoletni (rocznik '96) i nie ma europejskiego paszportu, więc coś w tym może być.
Tak. Ponadto wspomniał, że będzie dopiero dostępny na zimowy obóz, bo po podpisaniu kontraktu i tak na 3 miesiące musiałby wyjechać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2013, 21:35
M.Jankowski ?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.08.2013, 17:08
ciekawe jak tam żona Darka Dudki, może ma chęć na powrót do Polski? powiedzmy szczerze kto weźmie takiego Dariusza? 29 lat, za 10 dni stuknie 2 miechy bez klubu, a dla nas może być jak złoto- stoper, def pom, na lewej obronie pogrywał u nas również, we Francji miał nawet kilka meczów na prawej- człowiek uniwersal panowie
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 22.08.2013, 13:08
@TOMEK 11

Na pewno warto zwrócić uwagę na Kaźmierczaka. Jeden z lepszych DP w lidze, chętnie bym go u nas widział
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 22.08.2013, 13:43
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
@TOMEK 11

Na pewno warto zwrócić uwagę na Kaźmierczaka. Jeden z lepszych DP w lidze, chętnie bym go u nas widział
w każdym sezonie jakieś brameczki, strzał z dystansu, dawno kogoś takiego nie mieliśmy; Stjepana wywalić, a Nalepa z Urygą na pewno sporo by się od niego nauczyli..
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.08.2013, 14:08
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
No tak .... proponuje popatrzeć:
http://www.youtube.com/watch?v=RYUuDScrHtg
http://www.youtube.com/watch?v=cMC_cWE-LOQ
http://www.youtube.com/watch?v=1v_PI3f3NeI
Wart duużej (niestety) kasy ale może Cupiał jeszcze raz spróbuje ... i wtedy brać go !
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.08.2013 o godz. 16:29.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.08.2013, 14:54
Kaźmierczak byłby wzmocnieniem ale moim zdaniem prędzej zostanie w Śląsku niż wybierze Wisłę.

TOMEK 11 napisał(a):
Stjepana wywalić
Stjepanović to niech jeszcze zagra kilka spotkań za nim go zaczniesz skreślać. Z Jagiellonią grał naprawdę dobrą pierwszą połowę. Szkoda, że musiał zejść w przerwie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.08.2013, 21:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Też oglądałem ten mecz i bardzo mi się spodobał ten Goulon. Fakt, motorycznie odstawał i trochę pracy przed nim, ale umówmy się, w jego wieku motorykę poprawisz, techniki już nie... A gość ma zarąbisty przegląd pola, idealne podania na centymetry, świetną koordynację, a przede wszystkim, zanim dostanie piłkę, już ma co najmniej dwa warianty, co z nią zrobić. Osobiście nie miałbym nic przeciwko, gdyby do nas przyszedł.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 23.08.2013, 12:25
ale całą Zawiszę ogarnia Osuch panowie, tak Radosław Osuch, tak z Osuch Sportu i patrzcie kogo wyrywał do tej pory:

http://www.transfermarkt.de/en/andre...er_158397.html
http://www.transfermarkt.de/en/herol...ler_41978.html
http://www.transfermarkt.de/en/bacar...er_166371.html
http://www.transfermarkt.de/en/luis-...er_159100.html
http://www.transfermarkt.de/en/berna...ler_22748.html

niby zwykły Zawiszy, jakiś Bydgoszcz, a co znaczą kontakty..
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 24.08.2013, 09:09
Nie popadajmy w skrajnosci.
Zwlaszcza ten http://www.transfermarkt.de/en/bacar...er_166371.html jeszcze im na serce zejdzie w trakcie sezonu (patrz kontuzja)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2013, 09:15
Szkoda, że nie ma kasy bo Traore Razack akurat bez klubu. Na polskie warunki super gracz.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów