|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Mecz pomiędzy Koroną a Wisłą zakończy się | |||
| Zwycięstwem gospodarzy |
|
18 | 16,36% |
| Remisem,ciężki teren, ciężki mecz. |
|
22 | 20,00% |
| Zwycięstwem Wisły! |
|
70 | 63,64% |
| Głosujących: 110. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Mam jakieś dziwne przeczucie(niczym nieuzasadnione), że jutro wygramy.
Logicznych argumentów na poparcie mojej tezy nie ma ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To będzie typowy "mecz walki". Niestety zakończony nasza porażka. Obym się mylił. Remis w naszym zasięgu.
Nie można było takiego Golebiewskiego ściągnąć? W naszej sytuacji sprzydalby się. Uwaga na podlaczajacego się Golanskiego. |
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że wygramy i będzie 4 miejsce!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lekkie 2-0
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 29.07.2013 o godz. 09:27.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A ja mam też nadzieję, że drwale z Korony nie potraktują zbyt brutalnie naszych grajków
Jeszcze kontuzji nam trzeba.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jest upał, 40 stopni. Wieczorem będzie podobnie więc i wynik powinien być wymęczony.
Obstawiam bramkę ze stałego fragmentu gry dla Korony lub celny strzał z dystansu dla nas. Liczę na 0:1 po jakimś strzale z dystansu Stolarskiego. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wisła jest dla Korony bardzo niewygodnym przeciwnikiem (tak!) i raczej kiepsko sobie radzą z nami w meczach u siebie. Od ich awansu do Ekstraklasy nie wygrali z nami u siebie ani razu, raz przegrywając i dwa razy ratując remis w ostatniej minucie meczu.
Mam nadzieję, że tym razem uda nam się wygrać. Jedyne co mnie martwi to nasza porażająca indolencja ofensywna stająca się, o zgrozo, naszym znakiem firmowym. Ciekaw też jestem jak wymęczona przez Smudę drużyna zniesie mecz rozgrywany w ciężkim upale.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.07.2013 o godz. 10:25.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
0-1 dla Wisły po bramce Małego
nie ma na to żadnych logicznych przesłanek, ale mam jakieś dziwne przeczucie że będzie dobrze |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Juz nie moge czytac wiecej tych wszystkich "mam przeczucie"
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
będzie 2 - 0,nie ma szans na wygraną z tak słabą kadra jak nasza choć pomarzyć zawsze można
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mały - powinien sie ogarnac... Nie mowie, ze jest najslabszy na boisku, ale jak na osobe, ktora aspiruje by byc liderem druzyny to gra dno...
Ostatnio edytowane przez Savik : 29.07.2013 o godz. 17:57.
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale Sarki dostał bure od Głowackiego i Smudy.
Myślałem, że go Arek zje tym wzrokiem, nie dziwię się. Oby udało się jakoś na farcie dociagnac. Remis nie będzie zły. Musimy dłużej trochę utrzymywać się przy piłce bo Stolarski i Nalepa nie dają żadnej gwarancji dobrej gry w defensywie. Mówiłem uważać na Golanskiego. Małecki narcyz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wisla walczy!!!! + kilka udanych podań. Na wiecej nas obecnie nie stać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Gra wygląda naprawdę całkiem przyzwoicie. Nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca, ale ten zespół zap..... na boisku. a kilka presingów i odbiorów to mistrzostwo świata. Widać przynajmniej że mają siłę na bieganie po boisku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tego wlasnie tzreba wymagac od tej Wisly: walki, prostej gry, podaj wyjdz na pozycje. Trzeba przyznac ze taktycznie wygladamy lepiej niz za Kulawika. Sa zalazki presingu na przeciwniku. No ale spokojnie zobaczymy co bedzie dalej.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
great success!
półamatoskie igraszki za (w naszym przypadku) 33 bańki/sezon ![]() a jak jeszcze będziemy mieć napastnika to pudło w kieszeni
Ostatnio edytowane przez arti : 29.07.2013 o godz. 19:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sarki w następnym meczu ławka. Przy paru zagraniach przypominał wypisz wymaluj Damiana Gorawskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Gorawski był dobry.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
walka do końca dała swoje, oby tak dalej !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Z góry podkreślę, że z przyczyn obiektywnych nie widziałem inauguracji z Górnikiem i zdaję sobie sprawę, że mieliśmy dużo szczęścia (z gry to 2-2 wziąłbym w ciemno). Niemniej jestem zbudowany tym, co dzisiaj zobaczyłem, zwłaszcza w świetle naszej obecnej polityki finansowo-kadrowej
Walka, napierdalanie, pomysł na grę - ZESPÓŁ. Po raz pierwszy od zwolnienia Moskala widziałem zespół, który wie co ma grać. Oczywiście czas pokaże co będzie dalej, ale póki co Franz przy Kulawiku wygląda jak Mourinho. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() W tej lidze wystarczy biegać i mieć szczęście a nie mieć umejętności... wygraliśmy dzisiaj bo do 70 minuty mieliśmy to pierwsze a w końcówce to drugie. ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wynik, emocje, ok.
![]() Reszta, o reszcie lepiej nie myśleć, po co psuć sobie przyjemność zwycięstwa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jeszcze do mnie to nie dociera skazywani na porazke pojechalismy do Kielc i zrobilismy swoje
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Walka, nieustępliwość, pressing, połamane nogi kielczan. Bardzo podobał mi się dzisiejszy mecz, żadna strona nie odpuszczała, dynamiczna gra, wymiana ciosów, wygrana Wisły
Jedyne czego brakuje to jeszcze umiejętności i napastnika |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Online |
|
|
Miśkiewicz 3,5
Stolarski 3,5 Głowacki 3,5 Nalepa 4,0 Bunoza 3,5 Stjepanovic 4,0 Garguła 2,0 Chrapek 2,5 Sarki 4,5 Małecki 4,5 Boguski 3,5 --- Burliga 3,5 Wilk 3,5 Skala jak w kickerze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Brawo dla Łukasza Garguły. Chciałbym zwrócić uwagę na niezłą grę Michała Chrapka, który moim zdaniem rozegrał najlepszy mecz od pewnego czasu.
Cieszę się bardzo ze zwycięstwa, chociaż nie widziałem karnego, bo mi transmisja padła w takim momencie... EDIT: tak jak już inni napisali, pozytywnie zaskoczył mnie pressing Wisełki, może piłkarze złapali już tą świeżosc ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Dopiero po przerwie nastąpiła znaczna poprawa wielu elementów gry - zaczął funkcjonować poprawnie odbiór i wyprowadzanie piłki ze strefy obronnej, skrzydłowi zostali ustawieni w głębi bliżej bocznych obrońców i zaistniała asekuracja, poprawiła się też gra kombinacyjna i wychodzenie na pozycje. Do pewnego i przekonywującego zwycięstwa zabrakło... dobrego napastnika. Bo to 3-2 jest szczęśliwe (94 minuta). Gracz meczu - Garguła. Mimo całej krytyki, z tej całej paczki którą teraz mamy on jest teraz najbardziej kompletnym piłkarsko i najlepszym ofensywnym zawodnikiem w Wiśle. Wraz z Głowackim to teraz liderzy drużyny. Dobrze grał też Chrapek, natomiast najsłabszy na boisku jak dla mnie Małecki. Ostoja stara się jak może, ale niestety odstaje od poziomu naszej ekstraklasy - wprawdzie dużo widzi i ma zamysł go gry, ale jest słaby motorycznie, fizycznie i trochę też technicznie. To niestety jest racja. Ale pod względem jego możliwości, tak jak wyżej pisałem jest to teraz najbardziej kompletny piłkarsko i najlepszy ofensywny zawodnik w Wiśle. Inna sprawa, czy będzie grał z pełnym zaangażowaniem. Ale co do dzisiaj nie wymagałbym od niego gryzienia trawy, bo grę mógł mu utrudniać uraz, który jak widzieliśmy, nie został jeszcze zaleczony do końca. Mimo tego - 2 bramki.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 29.07.2013 o godz. 19:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Problemem Garguły jest jego zaangażowanie, charakter, podejście do pracy oraz przekonanie o swoich niebagatelnych właściwościach, które predestynują go do gry na pół gwizdka. Dzisiaj środek pomocy zagrał naprawdę nieźle. Boki pomocy - słabiutko. Sarki dopiero pod koniec się rozegrał, a Mały na razie szuka formy.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Prawda, zapomniałem to ująć - może nawet nie tyle cała 1. połowa, ale pierwszy kwadrans z kawałkiem to była katorga, cud boski, że nie dostaliśmy już wtedy na 0-1, bo się nam należało.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|