The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2013, 12:17
W zyciu czasami potrzebne jest szczescie. Wisla Maskanta z przeciwnikiem pokroju Molde dastala by w cymbal i... koniec. Nie byloby "legendy" dobrego wystepu pucharowego, bez pucharow dopiero by byla jazda finansowa.

Na szczescie Wisla trafila na ogorka i... tak sie to dalej potoczylo

I w tym wzgledzie legionisci moga narzekac. Byla duza szansa na ogorkow i figa z makiem. Trafili na calkiem solidny klub. Przy czym, a raczej mimo wszystko, nie spinalbym teraz az tak posladow. Molde to nie ogorki, racja, ale tez nie jest to nie wiadomo co.

Zapewne bedzie bardzo wyrownany dwumecz, o awansie zadecyduja detale. Szanse mysle ze sa 50 na 50 (Legia gra rewanz u siebie). Na pewno Legia jest teraz madrzejsza niz rok temu, byl Rosenborg (a jakze, zadecydowaly detale) i teraz przynajmniej wiedza z czym to sie je.

P.S
Wawrzyniak jest jaki jest, ale ja przypominam ze najlepszy mecz w ostatnich 15 latach Legia grala z Wawrzyniakiem na lewej i wygrala dzieki niemu (idealna centra w 90 min). Tak tak, mam na mysli rewanz ze Spartakiem Moskwa.

Ergo, jak druzyna ma swoj dzien... to nawet Wawrzyniak nie przeszkadza
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 19.07.2013 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.07.2013, 12:18
Amikorz może już mrozić szampany.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.07.2013, 12:23
Lech w czwartej rundzie na 90%.
Legia pół na pół.
Śląsk w dupę, nie ma o czym mówić. Z Bruggią odpadł nie tak dawno silny wówczas Lech, Śląsk to nie ten kaliber.
Piast o ile upora się z Karabachem (pół na pół) to na Cyprze polegnie. Upał ich wykończy, już wczoraj umierali.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.07.2013, 12:35
A ja powiem tak, Slask ma szanse jezeli bedzie grał caly czas tak jak wczoraj chociaz Rudar jest slabszy od belgijczykow i to znacznie. Lech na spokojnie awansuje dalej a Piast to najpierw niech przejdzie Karabach. Dla nich i tak kazdy rywal bedzie duzym wyzwaniem. A Legia? Molde na pewno tak łatwo sie nie da jak to zrobiło The New Saints. Jezeli Legia awansuje dalej co jest raczej prawdopodobne to mozna sie wszystkiego spodziewac
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.07.2013, 12:44
felipe napisał(a):Wyświetl post
Śląsk w dupę, nie ma o czym mówić. Z Bruggią odpadł nie tak dawno silny wówczas Lech, Śląsk to nie ten kaliber.
Bruggia teraz, a Bruggia wtedy to też ekipy innego kalibru. Ale tak czy siak się zgadzam, Śląsk ma marne szanse, o ile z przodu mają fajną ekipę, to braknie im defensywy.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.07.2013, 13:07
Legia przyfarciła. Myślę, że spokojnie przejdą dalej.
What's new?

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 19.07.2013, 13:57
Szkoda mi Śląska, trafili źle. Dobry wczorajszy mecz i mam nadzieje że się nie poddadzą, wszystko szło po ich myśli a tu bach. Lech juz praktycznie w fazie grupowej, liczę że Piast też coś pokaże. Legia mam nadzieje że przegra i Norwegowie wskaża gdzie jest ich miejsce w szeregu.
.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.07.2013, 14:45
syryls napisał(a):Wyświetl post
Szkoda mi Śląska, trafili źle. Dobry wczorajszy mecz i mam nadzieje że się nie poddadzą, wszystko szło po ich myśli a tu bach. Lech juz praktycznie w fazie grupowej, liczę że Piast też coś pokaże. Legia mam nadzieje że przegra i Norwegowie wskaża gdzie jest ich miejsce w szeregu.
Eliminacje do Ligi Europejskiej mają 4 rundy.

Co do wyników dzisiejszego losowania to uważam że Legia i Amica powinny sobie poradzić. Śląsk natomiast przy dobrych wiatrach i odrobinie szczęścia też może przejść. We Wrocławiu moim zdaniem mają całkiem dobrą kadrę, i jeśli dojdzie jeszcze jeden dobry środkowy obrońca to jak dla mnie jest to główny kandydat do Mistrzostwa Polski.
O Piaście nie ma co tu dużo pisać bo o ile uda im się przejść Karabach to w starciu z Cypryjczykami nie mają po prostu szans.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.07.2013, 14:55
Próby przewidywań losów jakiegokolwiek zespołu w europejskich pucharach będą mnie zawsze dziwić. Dla mnie to rozgrywki totalnie nieprzewidywalne. Ileż to nasza Wisła już niespodzianek na plus i na minus już zaliczyła.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.07.2013, 15:29
WKS na 99% odpadnie...wystarczy popatrzec kto gra w Brugii. Dla mnie, to zespol klasy Hannoveru, wiec becki gwarantowane. Zwlaszcza patrzac na obrone Slaska, ktora jest slabiutka. Znowu pewnie tylko Mila bedzie potrafil pokazac klase na tle takich pomocnikow i obroncow. Pochwalic mozna za wczorajszy mecz, ale grali z klubem, ktory mialby problemy w II lidze polskiej, wiec trudno wyciagac daleko idace wnioski o ich fenomenalnej formie i klasie pilkarskiej ;].
Piast pewnie odpadnie z Karabachem(obstawiam, ze przy ich obronie straca bramki u siebie). Zreszta do tego zespolu mozna miec najmniej zastrzezen...bo jest najslabszy sposrod naszych klubow w pucharach, ma najmniejszy budzet, a trafil jednoczesnie na najtrudniejszego przeciwnika(patrzac dalej przez pryzmat pucharowiczow). Dodatkowo nikt tam nie ukrywal, ze to jest jedynie przygoda. Szykowali sie na 2 mecze, a jesli Bog da im 4, to pewnie jeszcze podziekuja.
Amika jest juz w IV rundzie. Żalgiris, to zespol ktory trzeba ograc z zamknietymi oczami. Przepasc organizacyjna, finansowa, kadrowa...kazdy inny wynik, niz 2 zwyciestwa Poznaniakow, to bedzie sensacja.
Legia, to 50/50, ale z racji tego, ze graja z Norwegamii, to jednak tym daje minimalne wieksze szanse(zeszly sezon i Rosenborg, Helsinborg i AIK).
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2013, 15:52
Ogólnie w klubach po losowaniu:
* Zapowiedz z lekka nutka szydery wiec nie spinajcie sie legionisci, ktorzy z wypiekami wypatrujecie wpisow o legii na tym forum - CSKA (L)osers Warszawa czyli klub spod znaku nauki jazdy (L) zadowolony, m. in. Vrdoljak ucieszony ty m kogo przydzielil im los - ja tutaj widze ciezka przeprawe ale byc moze decydujacym czynnikiem na korzysc CSKA będzie rewanz na wlasnym boisku... Ciezkie mecze czekaja mloda gwiazdke Jakubine Kosecka ktora jak przystalo na zawodnika wojskowego klubu prezentuje zachowania typu padnij, powstan, padnij, powstan. W polsce jest z tego masa fauli w Europie 3/4 z tego mu nie odgwizdza

* Amica Poznań ma otwartą autostrade do IV rundy LE. Nie wyobrazam sobie aby sie tam nie znalezli.

* Kurcze szkoda troszke Śląska. Fajnie się ich ogladalo w starciu z pasterzami z Czarnogory wiec do konca nie wiadomo jak mocni sa nasi bracia. Staszek moze wyciagnie wniosi z ubieglosezonowego pogromu z H 96 i byc moze beda emocje zwiazane z awansem Śląska - po cichu na to licze

* Piast Gliwice no cóż bah bah Karabach po raz drugi wiec nie ma sensu komentowac ich potencjalnego rywala w kolejnej rundzie...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2013, 21:35
Norweskie media: Legia to "przystępny" rywal dla Molde

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...la-molde/q4p9z
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.07.2013, 21:43
Byliśmy ostatnim rozstawionym klubem, a więc przynajmniej wg rankingu najsłabszym więc nic dziwnego, że się cieszą. Do tego rok temu dość wyraźnie dostaliśmy w dupę od innego norweskiego klubu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 24.07.2013, 21:33
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Z taką grą Nowa Legia skończy przygodę z Ligą Mistrzów na następnej rundzie.
Po dzisiejszym meczu podtrzymuję moje słowa.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.07.2013, 21:53
Straszna katorga dla oczu. Może jutro trochę lepiej będzie.
What's new?

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2013, 22:05
Mało jakości w grze Legii.
Co będzie ich atutem to napewno rewanż przed własną publicznością.
Jeśli uda im się wbić gola na wyjeździe to będą mieli sporą szansę awansować. Dzisiaj jednak powodów do optymizmu za wielu nie mają.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 24.07.2013, 22:12
Maciuś napisał(a):
Z taką grą Nowa Legia skończy przygodę z Ligą Mistrzów na następnej rundzie.
Po dzisiejszym meczu podtrzymuję moje słowa.

Co więcej po takiej grze budżet Legii skończy przygodę z SF jeszcze szybciej.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2013, 22:22
nie na temat, ale parchy odpadly z PP. gratulacje!

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.07.2013, 22:27
Trudno ich teraz określić, co mecz w innym zestawieniu, prawdziwą weryfikacją będzie Molde. Jak wyjdą z Saganowskim i Gruzinem razem na boisku to przerżną, bo ten wariant zabija im atak pozycyjny (Gruzin jako "10" jest mierny). W mojej opinii również Brzyski jest aktualnie klasę lepszy od Wawrzyniaka, dużo daje drużynie w ofensywie, kontrze, przy stałych fragmentach (jako wykonawca). No ale z przyzwyczajenia pewnie zagra JW. Natomiast w pomocy wydaje mi się, że na Norwegów wyjdą zestawieniem z Furmanem, Vrdoljakiem, Koseckim, Pinto i Radoviciem. Jedyne rozsądne rozwiązanie w ich sytuacji to zagęścić środek i liczyć na szybkie skrzydła (Kosecki, Bereszyński, Brzyski), plus jakiś błysk geniuszu Radovicia (vide ten dzisiejszy), który też potrafi się urwać skrzydłem.

Ciekawe, czy Piast wymiętoli jutro jakoś ten awans, szczerze wątpię i szczerze im tego życzę. Generalnie jest szansa w tym roku trochę awansować w rankingu, przy dobrej postawie polskich ekip (szczególnie Legia i Lech mają bardzo realną drogę do FG LE) bo Białorusini w praktyce stracili szansę na fazę grupową, wątpliwe wręcz, że ktokolwiek od nich zagra w IV rundzie, Duńczycy prawdopodobnie stracili ekipę na Gruzinach, kolejne dwie grają przeciwko Rubinowi i Zienitowi, FC Kopenhaga jest już w FG LM i trudno powiedzieć, czy stać ich będzie na liczne zwycięstwa, Esbjerg fB też nie sprawia wrażenia ekipy, która im natrzepie punktów, a Rumuni mają trzy niedoświadczone ekipy w pucharach (Astra ma trudny rewanż na Cyprze, Petrolul ma w III rundzie Vitesse, a Pandurii silny Hapoel), do tego dochodzi Steaua.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.07.2013, 00:45
Moim zdaniem nie ma ich co oceniać po tym meczu, awans mieli już zagwarantowany.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 25.07.2013, 08:40
Jeśli Nowa Legia nie zakupi napastnika z prawdziwego zdarzenia to nie przejdzie Molde. Saganowski to poziom naszej ligi a Gruzin jest wystawiany na nie swojej pozycji, że też Urban tego nie widzi...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.07.2013, 09:28
Jeśli Nowa Legia nie zakupi napastnika z prawdziwego zdarzenia to nie przejdzie Molde. Saganowski to poziom naszej ligi a Gruzin jest wystawiany na nie swojej pozycji, że też Urban tego nie widzi...
ja bym na miejscu Urbana zaczał od początku wystawiać tego młodego Mikite, ale i tak uważam że przejście Molde jest mało realne po tym co pokazali Legioniści na tle Walijczyków
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 25.07.2013, 09:33
Ale co wy porównujecie wczorajszy mecz Legii do meczy z Molde.. wygrali pierwszy mecz 3-1 więc nie dziwię się że nie grali na 100% bo po co?wystarczy grać spokojnie piłką i ma się awans. Warto zauważyć że Legii wystarczyła 2 połowa w pierwszym meczu zagrana na wyższym poziomie która dała awans dlatego uważam że moja szanse na pokonanie Molde
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.07.2013, 09:34
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem nie ma ich co oceniać po tym meczu, awans mieli już zagwarantowany.
Też tak myślę. Dostosowali się do poziomu przeciwnika. Z każdą kolejną rundą to może być już inny zespół. Mają potencjał i tego nikt im nie odmówi. Chcieli z wyspiarzami przejść spacerkiem i gruncie rzeczy to zrobili wygrywając 4:1 w dwumeczu.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Wertian : 25.07.2013 o godz. 09:35.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.07.2013, 09:59
będzie gdzieś dzisiaj transmisja meczu Śląska? znalazłem tylko transmisje z meczu Piasta o 17.30
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.07.2013, 10:22
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
będzie gdzieś dzisiaj transmisja meczu Śląska? znalazłem tylko transmisje z meczu Piasta o 17.30
Polsat Sport
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 25.07.2013, 10:22
Mecz śląska jest o 20.30 czasu polskiego.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 25.07.2013, 10:31
Śląsk gra o 17:30 a nie o 20:30,transmisja w polsacie sport.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2013, 10:32
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Mecz śląska jest o 20.30 czasu polskiego.
O 20:45 to gra ale Lech Poznan, mecz takze na polsacie sport ma byc
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 25.07.2013, 11:04
Sorki mój błąd.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów