The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2013, 07:50
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zrobiłem wlasnie kilka butelek wina z jednym z naczelnych prasy w PL. Jako, ze dziennikarze sporo wiedza, a piszą tylko mały procent, moge powiedzieć, ze jest optymistyczniej niz sie wydaje. W skrócie, głownie zawalił Basalaj, a nie Valx. Kontrakty były wyższe niz wydane sie kibicom. Cupial sie z Wisły nie wycofa na pewno. Teraz maja byc dwa lata ubogie (rok juz był) aby ludzie zrozumieli i zaczęli doceniać co to znaczy taki właściciel. Dla oczyszczenia atmosfery, zeby docenili. Cupial daje sobie dwa lata zeby sie odkuc, wyprowadzić klub na prosta. Spokojnie go stać zeby nawet teraz włożyć gruba kase, ale chce zeby to miało rece i nogi, z nowa baza, nowy rozdział. Wiec moim zdaniem kibice muszą sie zmobilizować, trzeba zrobic dobry wynik tez w tym sezonie co jeszcze bardziej go zdopinguje. Generalnie on w Wiśle zostanie i bedzie walczył aby znów była wielka.
Moze o jedno wino za dużo ?
Odpowiedz cytując
Matt
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 23.07.2013, 08:18
Czystkę trzeba zacząć od ludzi, którzy otaczają otoczenie Cupiała. To oni mówią ze zainwestowanie w Akademie sie nie opłaca itp.
Łysy może naprawdę chce nam pomóc i wszystko robi, aby Wisła wyszła na prosto w kwestii finansowej.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.07.2013, 08:23
Matt napisał(a):Wyświetl post
Łysy może naprawdę chce nam pomóc i wszystko robi, aby Wisła wyszła na prosto w kwestii finansowej.
Łysy to najwiekszy kłamca od czasów Pinokia.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.07.2013, 08:24
Brożek z Boguskim pare lat temu świetnie się rozumieli na boisku. Jakby tak ustawić Boguskiego podwieszonego pod Brożkiem i na bokach Małeckiego i Sarkiego... z tej mąki może być chleb.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2013, 08:47
Zrobiłem wlasnie kilka butelek wina z jednym z naczelnych prasy w PL. Jako, ze dziennikarze sporo wiedza, a piszą tylko mały procent, moge powiedzieć, ze jest optymistyczniej niz sie wydaje. W skrócie, głownie zawalił Basalaj, a nie Valx. Kontrakty były wyższe niz wydane sie kibicom. Cupial sie z Wisły nie wycofa na pewno. Teraz maja byc dwa lata ubogie (rok juz był) aby ludzie zrozumieli i zaczęli doceniać co to znaczy taki właściciel. Dla oczyszczenia atmosfery, zeby docenili. Cupial daje sobie dwa lata zeby sie odkuc, wyprowadzić klub na prosta. Spokojnie go stać zeby nawet teraz włożyć gruba kase, ale chce zeby to miało rece i nogi, z nowa baza, nowy rozdział. Wiec moim zdaniem kibice muszą sie zmobilizować, trzeba zrobic dobry wynik tez w tym sezonie co jeszcze bardziej go zdopinguje. Generalnie on w Wiśle zostanie i bedzie walczył aby znów była wielka.
to by sie zgadzalo
juz kiedys jakis trener czy prezes mowil że Cupiał czuje sie jak ojciec dla Wisły, że dziecka nie zostawi, ale skarcic potrafi
a ze przy tym stara sie byc racjonalny w kwestii finansów, to jeszcze lepiej o nim swiadczy
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.07.2013, 09:32
Gorzej jeśli w wyniku karcenia wylaliby dziecko z kąpielą - tzn trafilibyśmy do grupy spadkowej. Skoro ma to wszystko trwać dwa lata, to znaczy, że przyszły sezon mamy już mieć normalne transfery i normalny budżet. Co do Basałaja to bym na niego nie zwalał winy, przecież i tak Cupiał wszystko zatwierdzał...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 23.07.2013, 09:37
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę wierzysz w takie bajki? W to, że Cupiał nie wiedział, jakie są kontrakty i ich nie zaakceptował, a zły Basałaj pchnął klub w przepaść? Druga sprawa to wizja lepszych czasów. Nie będzie już lepiej, bo nawet taka kasa, jaką Cupiał wydawał w najlepszym okresie, nie wystarczy dzisiaj na zbudowanie drużyny o zbliżonym potencjale. Kiedyś za 3 mln EUR mógł sprowadzić Uche, Szymkowiaka, Żurawskiego, Kosowskiego i Frankowskiego. Dzisiaj nie wiem, czy wystarczyłoby mu na Sobotę i Pawłowskiego. Nie mówiąc już o tym, że nie za bardzo wierzę nawet w 1 mln EUR w 2 następnych mitycznych okienkach transferowych.
A kto powiedzial, ze Cupiał nie wiedział ?
Tez mi to pasuje do tego co mowil Bednarz i Smuda, odnosnie kiedy WIsla ma stanac na nogi

Dla mnie to nie jest dobry model. Wchodzenie ze skrajnosci w skrajnosc. Ta liga jest na tyle slaba, ze kilkoma rozsadnymi wzmocnieniami, za normalne pieniadze, mozna spokojnie walczyc o mistrzostwo, zrobic frekwencje, a jeszcze przyciagnac sponsorow. Chore zarzadzanie, albo nakupowac albo brak napastnika w kadrze.
Sciagnac ludzi ogranych na zachodzie, ale troche przygaslych (Matsui, Ljuboja) do tego kilku mlodych, paru Polakow i mozna nie schodzic z pudla. Do tego dobra baza, ludzie z wizja i ot cala filozofia prowadzenia klubu w PL. Ale powtarzam to zawsze, ze Cupial za grosz nie czuje futbolu.
Ostatnio edytowane przez nesta : 23.07.2013 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 23.07.2013, 09:51
To w takim razie zwalanie na Basałaja, lub jakiekolwiek wspominanie o nim mija się z celem.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 23.07.2013, 09:56
Ja pisalem juz, ze pieniadze jakie wtedy Wisla zainwestowala to jakies europejskie doły i tak. To nie wiem jak oni zamierzają powalczyć kiedyś w pucharach jeszcze jak troche wyzsze kontrakty zrobily takie jaja.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.07.2013, 09:56
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Gorzej jeśli w wyniku karcenia wylaliby dziecko z kąpielą - tzn trafilibyśmy do grupy spadkowej. Skoro ma to wszystko trwać dwa lata, to znaczy, że przyszły sezon mamy już mieć normalne transfery i normalny budżet. Co do Basałaja to bym na niego nie zwalał winy, przecież i tak Cupiał wszystko zatwierdzał...
Nie wydaje mi się że Cupiał powiedział...
Słuchaj Bogdan, mordzio ty moja... no ok, wszystko wygląda fajnie ale potrzebuje kilku dni na przestudiowanie naszych ksiąg i dokonanine analizy czy aby wszystko bedzie ok. Nie gniewaj się, ale wolę sie upewnić osobiśćie, czy oby na pewno idziemy w dobrą stronę. Chyba mnie rozumiesz? W dzisiejszych czasach nikomu nie wolno ufać...

A może po prostu dostał do podpisu to zatwierdził. Tak z reguły wygląda decyzyjność u wysoko postawionych ludzi.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2013, 10:00
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Za 3 miliony Euro to ty tą ligę kolego demolujesxz! Ty chyba nie do końca jesteś świadomy o jakich pieniądzach piszesz, bo w poilskiej rzeczywistości taka kwota przypuszczalnie została wydana przez wszystkie kluby razem wzięte na przestrzeni 5 lat. Nie ma co się zagłębiać w liczby, strata czsasu.

Sobota i Pawłowski warci więcej niż 3 mln? No chyba że za zachodnią granicą, u Niemców...w męskim burdelu. Teraz to ja rozumiem. Tobie nawet wydanie 100 banielk ojro nie gwarantowało by utrzymania w T-mobile...jesli takie kwatki zechciał byś sprowadzać.. Ja za kasę 3 baniek kupił bym 3 Meliksonów i za resztę Sikorskiego. Wożenie tych pseudo polskich kopaczy nie miało by końca, każde końcowe podanie adresowane by było do Sikorskiego..niech wykorzysta 1/5 setek...król strzelców z 30 trafieniami murowany. A tak na przekór wszystkim znafcom i ekspertom.
1 milion EURO to około 12 mln 600 tys PLN. Dzisiaj nawet za takie same pieniądze nie da się sprowadzić równie wartościowych zawodników, jak wtedy. Tzn. mieszczących się na przykład w 18 meczowej Reprezentacji Polski. Oczywiście nie chodzi tylko o to ile trzeba zapłacić klubowi zawodnika, ale również jemu samemu i menadżerowi.

Nie wiem czy Pawłowski i Sobota są "warci" 3 miliony euro, ale na pewno nie da się ich kupić za tyle, co Szymkowiaka, jednego z najlepszych Polskich piłkarzy w tamtym okresie, dodatkowo z doświadczeniem w LM.

Za 3 mln Euro kupiłbyś w najlepszym razie 2 Vrdoljaków . Melikson to osobna sprawa. Traf jaki zdarzył się kilka razy całej ekstraklasie w ciągu ostatnich 10 lat.

Poza tym warto już w pewnym wieku nauczyć się odróżniać tryb przypuszczający od orzekającego.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 23.07.2013, 10:02
1 milion EURO to około 12 mln 600 tys PLN.
Podaj mi adres tego kantora/banku - sorry za offtop
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.07.2013, 10:06
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś powątpiewa że transfer Brożka będzie dużym wzmocnieniem to niech wyliczy mi, która drużyna ma lepszego napastnika Legia - Saganowski, Dwaliszwili Lech - Teodorczyk, Slusarski Slask- Paixao Piast - Robak No bez jaj, nikt! . Broziu jeżeli będzie miał tylko jakiegoś dobrego lewego skrzydłowego plus ofensywnego pomocnika np. Stilic to jest w stanie odmienić naszą grę o 180 stopni.
Ale bez OM to nawet Zlatan Ibrahimovic nie pomoze ;/
Hmm bierzemy pod uwagę od sezonu 2010/2011:

-Legia
Saganowski 73 (19)
Dwaliszwili 81 (34)

Lech
Teodorczyk 44 (9)
Ślusarski 59 (16)

Śląsk
Paixao 65 (19)

Piast
Robak 69 (24)

Wisła
Brożek 53 (11)

Czyli zestawienie ani na specjalny plus ani na minus dla Brożka

Brożek kiedyś był dobrym napastnikiem bo miał mu kto podać mógł zmarnować 15 okazji i miał szybkość, teraz część szybkości już stracił, nie ma mu kto podawać i jak będzie miał jedną setkę na mecz to będzie cud.
W Recreativo grał dość sporo i nie specjalnie strzelał.

Brożek w sezonie strzeli jakieś 5 może 8 bramek. Oczywiście i tak jest wielkim wzmocnieniem naszego nieistniejącego ataku, ale nie przesadzałbym z optymizmem. Wisła w której Brożek królował była zupełnie inna.

Oczywiście mam nadzieje, że się mylę w ocenie
Ostatnio edytowane przez Ajax : 23.07.2013 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.07.2013, 10:06
Ja pisalem juz, ze pieniadze jakie wtedy Wisla zainwestowala to jakies europejskie doły i tak. To nie wiem jak oni zamierzają powalczyć kiedyś w pucharach jeszcze jak troche wyzsze kontrakty zrobily takie jaja.
Dokładnie tak. Nie dokonaliśmy żadnych poważnych inwestycji, a tu nagle dziura budżetowa i 3 lata zaciskania pasa. Przecież do wstyd. I Cupiał chciał Ligi Mistrzów? Z czym do ludzi?

Rzeczywistość jest raczej taka, że Cupiał mógł spokojnie te wydatki udźwignąć ale po oraz n-ty się obraził po odpadnięciu z Apoelem, tym razem nie na żarty. Stąd jaja z niepłaceniem zawodnikom itd (zemsta na piłkarzach). Pomijam już fakt, że Cupiał nigdy nie miał składu, od którego mógłby oczekiwać (czy raczej żądać) awansu do Ligi Mistrzów. Najlepiej było chyba w 2004 roku ale przytrafił się nam Real.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2013, 10:08
3 mln euro w PL to duzo?. To jest 1 mln na opłate za transfer, drugi milion dla piłkarza a trzeci dla menadżera
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2013, 10:09
A kto powiedzial, ze Cupiał nie wiedział ?
Tez mi to pasuje do tego co mowil Bednarz i Smuda, odnosnie kiedy WIsla ma stanac na nogi

Dla mnie to nie jest dobry model. Wchodzenie ze skrajnosci w skrajnosc. Ta liga jest na tyle slaba, ze kilkoma rozsadnymi wzmocnieniami, za normalne pieniadze, mozna spokojnie walczyc o mistrzostwo, zrobic frekwencje, a jeszcze przyciagnac sponsorow. Chore zarzadzanie, albo nakupowac albo brak napastnika w kadrze.
Sciagnac ludzi ogranych na zachodzie, ale troche przygaslych (Matsui, Ljuboja) do tego kilku mlodych, paru Polakow i mozna nie schodzic z pudla. Do tego dobra baza, ludzie z wizja i ot cala filozofia prowadzenia klubu w PL. Ale powtarzam to zawsze, ze Cupial za grosz nie czuje futbolu.
A co się stanie w momencie, gdy przychody spadną jeszcze bardziej? Wyobraźmy sobie, że Wisła nie załapie się do grupy "mistrzowskiej" i średnia frekwencja poleci jeszcze o kilka tysięcy. Czy jesteśmy na to przygotowani? Poza tym warto byłoby znać wartość naszych długów, bo prawdę mówiąc nie wierzę w te brednie o tym, że za rok będzie dużo lepiej. Nic na to nie wskazuje.

TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Podaj mi adres tego kantora/banku - sorry za offtop
3 miliony, sry, więc nie licz na to, że się wzbogacisz .
Ostatnio edytowane przez Kurz : 23.07.2013 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.07.2013, 10:15
1 milion EURO to około 12 mln 600 tys PLN. Dzisiaj nawet za takie same pieniądze nie da się sprowadzić równie wartościowych zawodników, jak wtedy. Tzn. mieszczących się na przykład w 18 meczowej Reprezentacji Polski. Oczywiście nie chodzi tylko o to ile trzeba zapłacić klubowi zawodnika, ale również jemu samemu i menadżerowi.

Nie wiem czy Pawłowski i Sobota są "warci" 3 miliony euro, ale na pewno nie da się ich kupić za tyle, co Szymkowiaka, jednego z najlepszych Polskich piłkarzy w tamtym okresie, dodatkowo z doświadczeniem w LM.

Za 3 mln Euro kupiłbyś w najlepszym razie 2 Vrdoljaków . Melikson to osobna sprawa. Traf jaki zdarzył się kilka razy całej ekstraklasie w ciągu ostatnich 10 lat.

Poza tym warto już w pewnym wieku nauczyć się odróżniać tryb przypuszczający od orzekającego.
Po pierwsze, mając 3 miliony euro nawet przy amatorskim pojęciu rynku jaki posiadam, obracam naszą ligę w puch. Kończę na pudle i walczę w pucharach.

Po drugie, dlatego taki traf jak Melikson kilka razy w przeciągu 10 lat. gdyż własnie tyle razy wydano wysoką kwotę na piłkarza.

Za Bańkę nie dostaniesz ogóra w worku , bez statów czy wracającego po rocznej kontuzji. Gość się na pewno wyróżniał w sezonie i niema powodów by nagle zapomniał jak gra się w piłkę. To nie kosmiczny mecz.
,
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2013, 10:18
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Łysy to najwiekszy kłamca od czasów Pinokia.....
Bez przesady po pinokiu było i jest kilku których łysy jeszcze nosem nie sięgnie...

Od czasu zwolnienia Moskala pogłębiał się syf, Kula spowodował, że syf przestał sie pogłębiać. Teraz naal w nim tkwimy i jeżeli trener wciąż będzie utrzymywał ze nie walczymy o mistrza to długo się z niego nie wydobędziemy, bo po wygranym meczu wszyscy będą myśleć że teraz można ze dwa przegrać... i zamiast gryźć trawę będą plażować.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.07.2013, 12:02
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady po pinokiu było i jest kilku których łysy jeszcze nosem nie sięgnie...

Od czasu zwolnienia Moskala pogłębiał się syf, Kula spowodował, że syf przestał sie pogłębiać. Teraz naal w nim tkwimy i jeżeli trener wciąż będzie utrzymywał ze nie walczymy o mistrza to długo się z niego nie wydobędziemy, bo po wygranym meczu wszyscy będą myśleć że teraz można ze dwa przegrać... i zamiast gryźć trawę będą plażować.
U Smudy plażowania nie będzie. I to jest jedyna zaleta tego trenera. Może się więc okazać, że jest dobrym "trenerem" na tę rundę/sezon. Przy wyższych wymaganiach taktycznych, ambitniejszych celach, lepszych piłkarzach ten Pan się zwyczajnie pogubi.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 23.07.2013 o godz. 12:15.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2013, 12:54
Mam pytanie, swego czasu było że niby jakiegoś Haitańczyka na lewą obronę pozyskaliśmy... i gdzie on jest?

A druga rzecz dotycząca naszej polityki transferowej - Ostoja Stjepanovic. Na pewno za wcześnie na oceny, ale jednak ja się pokuszę; po tym co zobaczyłem w jego wykonaniu z Ruchem oraz Górnikiem już teraz w moim prywatnym rankingu bije się ostro z Beto i Serdżem Branko o pozycję najgorszego piłkarza Wisły ostatnich lat. Obym się jednak mylił, a najlepszy piłkarz ligi macedońskiej jednak przypomni sobie (nauczy się?) jak się używa nóg by panować nad taką okrągłą szmacianką.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2013, 12:58
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, swego czasu było że niby jakiegoś Haitańczyka na lewą obronę pozyskaliśmy... i gdzie on jest?
"Według doniesień "Gazety Krakowskiej" - krakowska Wisła poza Pawłem Brożkiem pozyska jeszcze haitańskiego obrońcę, o którym była już kilkukrotnie mowa, czyli Wilde-Donalda Guerriera, który wkrótce zjawić ma się w Krakowie i przejść testy medyczne. Będzie to o tyle niezbędne, że zawodnik ten podczas udziału ze swoją reprezentacją w turnieju o Złoty Puchar CONCACAF doznał kontuzji, przez co zagrał w nim w tylko jednym meczu."
wdg wislaportal,z pon 22lipca
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.07.2013, 13:06
Szofer napisał(a):Wyświetl post
to by sie zgadzalo
juz kiedys jakis trener czy prezes mowil że Cupiał czuje sie jak ojciec dla Wisły, że dziecka nie zostawi, ale skarcic potrafi
a ze przy tym stara sie byc racjonalny w kwestii finansów, to jeszcze lepiej o nim swiadczy
Źle o nim świadczy fakt, że nie zna się na piłce i nie idzie do przodu zgodnie z trendami, tylko tkwi w peerelowskim bagnie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2013, 13:10
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Źle o nim świadczy fakt, że nie zna się na piłce i nie idzie do przodu zgodnie z trendami, tylko tkwi w peerelowskim bagnie.
co to znaczy że nie zna się na piłce ? Po czym to wnosisz?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.07.2013, 13:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
co to znaczy że nie zna się na piłce ? Po czym to wnosisz?
Po tym, że nieskładnie się wypowiada w mediach
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.07.2013, 13:38
Już prawie zapomniałem jak Brozio wybiegał do prostopadłych piłek, łezka się w oku kręci
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 23.07.2013, 13:57
Dariook
Cytat:
Po pierwsze, mając 3 miliony euro nawet przy amatorskim pojęciu rynku jaki posiadam, obracam naszą ligę w puch. Kończę na pudle i walczę w pucharach.

Po drugie, dlatego taki traf jak Melikson kilka razy w przeciągu 10 lat. gdyż własnie tyle razy wydano wysoką kwotę na piłkarza.

Za Bańkę nie dostaniesz ogóra w worku , bez statów czy wracającego po rocznej kontuzji. Gość się na pewno wyróżniał w sezonie i niema powodów by nagle zapomniał jak gra się w piłkę. To nie kosmiczny mecz.
Po pierwsze to w 2011 roku (zima) Lech wydal na transfery 2 mln euro (czyli prawie prawie 3 banki) i skonczylo sie brakiem pucharow. Po pierwsze jeszcze raz, 2 mln euro wydala Legia w 2010 roku (lato) i skonczylo sie tzw. "truskawkowym zaciagiem" ktory zdobyl lawke Legii.

Wiec nie ....... mi tu ze bez znajomosci rynku za 3 banki euro rozbijemy te lige.

Po drugie, 700 tys euro za Nitkabonkize, 700tys euro za Jirsaka, 1 mln euro za Vdroljaka, 1 mln euro za Murawskiego, 500 tys euro za Genkova, 600 tys. euro za Ubiparipa...

To ze masz banke w kieszeni to nie znaczy jeszcze ze za te banke sciagniesz Meliksona. Moze tak, moze nie. Tak to jest jak sie operuje bez scautingu. Czyste szczescie, czysty zbieg okolicznosci...

P.S
Jestes jak Smuda. Myslami dalej w latach 90 i, jakby tego bylo malo, zgrywajacy wazniaka i eksperta. Futbol sie troche zmienil od tego czasu. Naprawde.

Nesta, a kto ma byc trenerem budujacym nowa Wielka Wisle? Smuda? Przeciesz to duzo mowi o calym tym projekcie... To bedzie projekt lat 90 budowany w ramce XXI wieku Choc coz... lepsza Polonia Wojciechowskiego niz Widzew Cacka. Sukcesow nie bedzie i tu i tu, ale przynajmniej bedzie czolowka ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 23.07.2013 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.07.2013, 14:13
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

piszesz tak bo latwo wydawac nie swoje pieniadze...

nie zna sie na pilce? Ty za to sie znasz ogladajac dwa razy w tygodniu mecz Bayernu z Borussia i Barcelony z Realem.

wszyscy mamy gowno a nie pojecie o pilce... nie siedzimy w klubie, nie wydajemy pieniedzy, nie transferujemy zawodnikow, nie siedzimy przy tysiacach dokumentow, nie rozmawiamy z menedzerami, i tak dalej.. nie wiemy jak to wyglada od srodka. Cupial wie.

mozecie glowkowac nad wynikami meczow, robic rozpiski taktyczne, puszczac u buka kupony.. ale to nie ma nic wspolnego z prowadzeniem klubu, 99% stąd nie wiedzialoby o co chodzi jakby im przyszlo go prowadzic.
Ostatnio edytowane przez c. : 23.07.2013 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 23.07.2013, 14:44
c. napisał(a):Wyświetl post
piszesz tak bo latwo wydawac nie swoje pieniadze...

nie zna sie na pilce? Ty za to sie znasz ogladajac dwa razy w tygodniu mecz Bayernu z Borussia i Barcelony z Realem.

wszyscy mamy gowno a nie pojecie o pilce... nie siedzimy w klubie, nie wydajemy pieniedzy, nie transferujemy zawodnikow, nie siedzimy przy tysiacach dokumentow, nie rozmawiamy z menedzerami, i tak dalej.. nie wiemy jak to wyglada od srodka. Cupial wie.

mozecie glowkowac nad wynikami meczow, robic rozpiski taktyczne, puszczac u buka kupony.. ale to nie ma nic wspolnego z prowadzeniem klubu, 99% stąd nie wiedzialoby o co chodzi jakby im przyszlo go prowadzic.
Dokładnie tak -2009-2011 co drugi dzień tłukłem to do głów kotów i markusów, ale i tak mieli swoje racje

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2013, 18:19
Ale za przeproszeniem bredzisz. Gdyby Cupiał miał pojęcie o piłce to nigdy nie wymieniłby Moskala na Probierza. Dla każdego średnio zorientowanego to samobójczy pomysł. Życie to potwierdziło i ostatecznie udowodniło, że Cupiał czy może prędzej wianuszek doradców to albo totalni indolenci, albo mają inne cele niż rozwój i poprawa poziomu w klubie Wisła Kraków.

Więc wybacz ale co decyduje o sukcesie i porażce to nie żadna tajemna wiedza. Wszyscy wiedzą co trzeba zrobić, niewielu wie jak i Cupiał raczej się wśród tej grupy nie znajduje. Świadczą o tym fakty z którymi wiesz kto dyskutuje ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.07.2013, 18:24
Nie piszę tak, bo gówno znam się na piłce, czy też bo nie wydaję swoich pieniędzy. Ruben Jurado przyszedł znikąd, a zaistniał w polskiej piłce na dobre. Można powiedzieć prawie to samo o Kebbie Cessayu czy Georgio Lovrencicsu. Do tego należy dodać kilka innych pomniejszych nazwisk, jak Demjan, Nakoulma i wielu wielu innych. Są głośne nazwiska i z niższych polskich lig jak Konrad Nowak czy Paweł Olkowski. My za to bierzemy zawodników, którzy na sto procent się nie sprawdzą. Stjepanovic na przykład to nie jest dobry zawodnik i on będzie naszym najgorszym transferem. Może ma doświadczenie, może potrafi z trudem odebrać piłkę, ale nie potrafi nawet jej przyjąć - no ludzie! Niestety, nikt nie bierze pod uwagę kosztów przystosowania się zawodnika do otoczenia, a w tym wypadku do Ekstraklasy. Cóż - brońcie zaciekle tego składu BKS, który mamy obecnie. Ja jestem pewien, że ten skład - BKS nie zaprowadzi nas nigdzie wysoko, będziemy tylko spadać w dół. Jestem pewien, że Stjepanovic to wymysł Zdzisia z turbobałkanów Kapki i przeszkoda do sprowadzania rzeczywiście dobrych piłkarzy, albo realnych wzmocnień. Brożek nie będzie wielkim plusem w grze zespołu. Będzie tylko jego małym plusikiem.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów