The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2013, 06:57
mszumski napisał(a):Wyświetl post
No i super, z Pawłem w składzie możemy być kandydatem do gry w grupie mistrzowskiej. Niech nas omijają kontuzje i chłopaki walczą jak z Górnikiem, nareszcie będzie do kogo dośrodkować piłkę. Jeszcze pewnie uda się do końca sierpnia znaleźć jakiegoś rezerwowego być może młody talent na tę pozycję.
Ponoc właśnie Romo był taki młody talent, pewnie i bez wielkich wymagań finansowych, ale po roku miał byc napadziorem pełną gębą.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
nazgulTSWot
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 22.07.2013, 07:32
Powrót Brożka? Myślę, że w obecnej sytuacji kadrowej nie ma co wybrzydzać. KAŻDY napastnik będzie kolosalnym wzmocnieniem tej drużyny.

Inna sprawa, że część z Was mentalnie tkwi jeszcze w minionych już, lepszych czasach... Oby jak najszybciej wróciły.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.07.2013, 07:35
Dla mnie Brozek to zły wybór.Obawiam ,ze jak sie rozkręci (jak w ogóle),strzeli gola to bedzie z 11 kolejka.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.07.2013, 08:06
Jak to mówią lepszy rydz niż nic Mieliśmy powroty Żurawia, pierwszy Kosy i Głowy każdy inny. Pamiętam też jak kiedyś fajnie działała współpraca Brożka z Boguskim. Brożek zna uwarunkowania naszej ligi zna Smudę wie że gwiazdą nie jest i ma cos do udowodnienia. Pytanie czy będzie mu się chciało
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 22.07.2013, 08:27
No dokładnie lepszy Brożek niż nikt. Chociaż w zasadzie w tamtym sezonie nasz napad też był tragiczny, a zawodników mogących grac na tej pozycji mieliśmy przynajmniej czterech. Brożek może wypalic jednak nie musi, ale faktycznie lepszy on niż nikt. Tylko, że ja i tak bym podpisał Romo za frytki, a do tego Brożka, który mógłby obdażyc go jakimś doświadczeniem i byli by 2 napastnicy. Ale chyba ktoś jednak w klubie uważa, że kontuzję się nie przytrafiają, a ważne żeby cyferki się zgadzały.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.07.2013, 08:35
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jak to mówią lepszy rydz niż nic Mieliśmy powroty Żurawia, pierwszy Kosy i Głowy każdy inny. Pamiętam też jak kiedyś fajnie działała współpraca Brożka z Boguskim. Brożek zna uwarunkowania naszej ligi zna Smudę wie że gwiazdą nie jest i ma cos do udowodnienia. Pytanie czy będzie mu się chciało
To chyba jedna z ostatnich rzeczy jakie można o nim napisać.
Zawsze lepszy Brożek niż Murzyn z Ugandy z przebitymi blachami albo kolejny syn znajomego Smudy.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2013, 08:41
Z tego co prasa pisze, jest na tapecie Brożek i Coulibaly. Ten ostatni jest na testach w Charlton i dużo w kontekście Wisły zależeć będzie od tego jak wypadł (z tego co wiem w sparingu nic nie strzelił). Zastanawiam się kto jest tym magicznym 'trzecim' kandydatem.
Męczy natomiast fakt że ktoś mówi o 'gotówce' na napastnika a ściągany jest 30-sto letni zawodnik z kartą w ręku.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.07.2013, 08:45
moze chodzilo o to ze jest kasa za podpis, albo na wynagrodzenie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.07.2013, 09:10
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
moze chodzilo o to ze jest kasa za podpis, albo na wynagrodzenie.
Szkoleniowiec zapewnia, że każdy z tych kandydatów nie przyjechałby na testy, tylko od razu podpisać umowę.
- Czy to były zawodnik z kartą na ręku czy kupiony? - dopytywali dziennikarze.
- Na tego zawodnika mamy pieniądze - odparł Smuda.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2013, 09:35
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Brozek to zły wybór.Obawiam ,ze jak sie rozkręci (jak w ogóle),strzeli gola to bedzie z 11 kolejka.....
Na ten moment nie mamy innego wyboru a z samym Boguskim (ktory nie jest typowym napastnikiem) i z młodym Kaminskim. Ja tam wierze, ze Brozek szybko sie rozkreci. To pod okiem Smudy grał w meczach towarzyskich reprezentacji wiec dobrze zna jego treningi - wystarczy popracowac nad fizyka i jestem pewien, ze pare bramek waznych dla Nas strzeli
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2013, 09:37
nazgulTSWot napisał(a):Wyświetl post
Powrót Brożka? Myślę, że w obecnej sytuacji kadrowej nie ma co wybrzydzać. KAŻDY napastnik będzie kolosalnym wzmocnieniem tej drużyny.
A ja myślę, że prędzej powinieneś napisać, że przy obecnym składzie działu skautingu Wisły nie ma co wybrzydzać. Oni nie znają się na piłce.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się kto jest tym magicznym 'trzecim' kandydatem.
To piłkarz serbski, którego Żurawski dopiero w ten weekend miał obserwować. No żal dupsko ściska, jak ten skauting działa... :(
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.07.2013, 09:59
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja tam wierze, ze Brozek szybko sie rozkreci. To pod okiem Smudy grał w meczach towarzyskich reprezentacji wiec dobrze zna jego treningi - wystarczy popracowac nad fizyka i jestem pewien, ze pare bramek waznych dla Nas strzeli
Człowiek wielkiej wiary z Ciebie. Niestety bardziej skłaniam się ku poglądom, że nie strzeli niczego w pierwszych kolejkach, bo po prostu nie jest gotowy do gry. A wpuszczanie gracza, który nie przepracował okresu przygotowawczego to jakieś samobójstwo. Lepiej niech dojdzie do jakiejś formy, fizycznie będzie gotowy, dopiero potem można czegoś od niego oczekiwać.

Sytuacja z Coulibalym byłaby inna, gdyż on brał udział w przygotowaniach Charltonu... Więc na pewno byłby gotowy do gry na dziś.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.07.2013, 10:21
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Bednarz nie wychylił nosa spoza biura i podpisał kontrakt z zawodnikiem, który sam do niego zapukał. Cóż za wybitny skauting!!!
Bednarz jest prezesem od oglądania piłkarzy jest dział skautingu i dyrektor sportowy, więc nie rozumiem dlaczego znowu przypierdzielasz się do Bednarza?

Znalazłeś sobie kozła ofiarnego bo tak Ci wygodnie? Podebrał Ci dziewczynę? W każdym poście masz jakieś aluzje w stosunku do Bednarza, opanuj się bo to zmierza to choroby psychicznej.

Tak, są miliony piłkarzy na tej planecie, ale akurat dziwnym trafem bierzemy Brożka
Wystarczy jak wymienisz mi 1000 zawodników(realnych), którzy mogli przyjść do Wisły.

A ja myślę, że prędzej powinieneś napisać, że przy obecnym składzie działu skautingu Wisły nie ma co wybrzydzać. Oni nie znają się na piłce.
Rozumiem, że jakby w skautingu był Marco Van Basten, Leonardo, Beckham czy inna znana osoba, nagle załatwili by przy obecnym budżecie setki zdolnych zawodników.

Może podasz mi nazwiska osób, które chciałbyś aby były w skautingu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.07.2013, 10:37
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Bednarz jest prezesem od oglądania piłkarzy jest dział skautingu i dyrektor sportowy, więc nie rozumiem dlaczego znowu przypierdzielasz się do Bednarza?

Znalazłeś sobie kozła ofiarnego bo tak Ci wygodnie? Podebrał Ci dziewczynę? W każdym poście masz jakieś aluzje w stosunku do Bednarza, opanuj się bo to zmierza to choroby psychicznej.

Wystarczy jak wymienisz mi 1000 zawodników(realnych), którzy mogli przyjść do Wisły.

Rozumiem, że jakby w skautingu był Marco Van Basten, Leonardo, Beckham czy inna znana osoba, nagle załatwili by przy obecnym budżecie setki zdolnych zawodników.

Hmm ciężko o nazwiska ale wystarczył by taki skauting który przez rok potrafi znaleźć do przetestowania więcej niż jednego zawodnika (Ostoja), a przy okazji przez klub przewija się oszuści udający piłkarzy czy ludzie którzy od 2 lat w piłkę nigdzie nie grali.

Albo nic nie robią albo nikt ich nie słucha oba przypadki są niedopuszczalne.

Czasem wystarczy by skauting sprawdził zawodnika w bazie 90minut.pl

Hmmmm spokojnie mogę wystawić swoją kandydaturę, jako swojego współpracownika widzę k4milo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2013, 10:48
Ajax a czy wiesz jak pracuje nasz scouting ? Wiesz ? Po tym co napisałes, to sadze ze twoja wiedza to głównie domysły.
Taki Kuźbik na przykład to jeżdził obserwował i na tym sie kończyło, bo tak naprawde nie wiedział z kim w tym klubie ma gadać. On proponował zawodnika X i Y a na testy zapraszali zawodnika A i B nie wiadomo przez kogo poleconych nawet.Jeśli nie wierzysz zapraszam na bizneslige można go tam spotkać i z nim porozmawiac, zeby nie bylo ze wymyślam...
jeśli od scouta słyszysz " a idz w .... z tym wszystkim" to daje do myślenia co nie?

E: tak masz racje Ajax, nie doczytalem
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.07.2013 o godz. 11:40.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 22.07.2013, 10:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ajax a czy wiesz jak pracuje nasz scouting ? Wiesz ? Po tym co napisałes, to sadze ze twoja wiedza to głównie domysły.
Taki Kuźbik na przykład to jeżdził obserwował i na tym sie kończyło, bo tak naprawde nie wiedział z kim w tym klubie ma gadać. On proponował zawodnika X i Y a na testy zapraszali zawodnika A i B nie wiadomo przez kogo poleconych nawet.Jeśli nie wierzysz zapraszam na bizneslige można go tam spotkać i z nim porozmawiac, zeby nie bylo ze wymyślam...
jeśli od scouta słyszysz " a idz w .... z tym wszystkim" to daje do myślenia co nie?
Nie trzeba chodzic na biznes ligę, wystarczy przeczytac wywiad z Kuźbą http://www.weszlo.com/news/15588-Mar...onczy%E2%80%A6
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.07.2013, 10:53
Bo masz w klubie ludzi pokroju właśnie Kapki, Bednarza i Smudy. Jak to ma normalnie funkcjonować, jeśli każdy chce wytargać dla siebie jak największą część. Transfery są robione z polecenia, nie z jakiejś tam obserwacji - i tu pojawia kwestia prowizji, która leci w czyjeś łapy. Może to i teoria spiskowa, ale w normalnych klubach kluby pozyskują graczy poprzez właśnie skauting i obserwacje. U nas od jakiegoś czasu jest całkiem odwrotnie. Ale czegóż oczekiwać od wyżej wymienionego trio?
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.07.2013, 11:10
Kadra powinna być skompletowana na pierwszą kolejkę. Zawodnicy zgrani i przygotowani do sezonu, a tak poza nazwiskiem i wspomnieniami nic w tej chwili o Brożku powiedzieć nie można. Braki treningowe ma na pewno i ciężko w tej chwili wierzyć, że zacznie strzelać "z marszu". Zawsze można było doczepić się do polityki transferowej we Wiśle ale to co wyprawiają w tym roku to czysty sabotaż. Nie jest usprawiedliwieniem fatalny stan klubowej kasy.
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 22.07.2013 o godz. 11:19.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.07.2013, 11:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie przeczytałeś całego mojego posta. Napisałem:

Albo nic nie robią albo nikt ich nie słucha oba przypadki są niedopuszczalne.

Jestem w stanie spokojnie uwierzyć w to co piszesz.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.07.2013, 11:23
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Może to i teoria spiskowa, ale w normalnych klubach kluby pozyskują graczy poprzez właśnie skauting i obserwacje.
Tylko kwestia skali - małe kluby owszem, duże już nie. 'Futbol to gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na końcu zawsze zarabia Jorge Mendes' tutaj: http://www.rp.pl/artykul/1018696.html?print=tak&p=0 trochę informacji. Interes w piłce kręci się tylko wtedy gdy zawodnicy są często odsprzedawani - zarabia się niebotyczne pieniądze na koszulkach i reklamie. Trzeba odróżnić transfer młodzika którego chcemy wyszkolić od transferu gracza z marką i CV. Na tych ostatnich kluby i managerowie zarabiają najwięcej - stąd niebotyczne transfery do Monaco czy też przeskakiwanie Ibry z klubu na klub co sezon. Za wszystkim stoi manager zawodnika. W zasadzie kilku z nich pociąga za większość sznurków.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.07.2013 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
nazgulTSWot
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 22.07.2013, 11:44
A może dajmy im czas popracować? Mylisz że co? Przyjdzie ktoś jako skaut w maju, a na czerwiec wyciągnie nam z Sandecji, tudzież innej Niecieczy zawodnika o potencjale Lewandowskiego?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.07.2013, 12:18
Brożek w obecnej sytuacji na pewno będzie wzmocnieniem. Problem w tym, że próba grania jednym napastnikiem długiego i wyczerpującego sezonu jest tylko trochę mniej przerażająca niż granie bez napastnika.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.07.2013, 12:28
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Kadra powinna być skompletowana na pierwszą kolejkę. Zawodnicy zgrani i przygotowani do sezonu, a tak poza nazwiskiem i wspomnieniami nic w tej chwili o Brożku powiedzieć nie można. Braki treningowe ma na pewno i ciężko w tej chwili wierzyć, że zacznie strzelać "z marszu". Zawsze można było doczepić się do polityki transferowej we Wiśle ale to co wyprawiają w tym roku to czysty sabotaż. Nie jest usprawiedliwieniem fatalny stan klubowej kasy.
A co ty myślisz że on tam leży na plaży i kasiorke za frajer trzepie? To że nie mieścił się w meczówce nie znaczy że nie musi zapier... na treningach.

A z resztą, gość z 4 ligi hiszpanskiej u nas zachwyca bajeczną techniką...no comment.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 22.07.2013, 12:32
7 krotny Mistrz Polski z Wisłą Kraków
2 krotny zdobywca Pucharu Polski z Wisłą Kraków
Zdobywca Pucharu Ligi i Super Pucharu Polski

2 krotny Król strzelców Ekstraklasy(23 i 19 gole w 27 meczach)
Ligowiec Roku
Piłkarz Roku Ekstraklasy

Zdobywca Mistrzostwa Polski Juniorów U19

Zdobywca 110 goli dla Wisły Kraków we wszystkich rozgrywkach

Rozegrał do tej pory 246 meczy w barwach Wisły Kraków

Reprezentacja:

Zdobywca Mistrzostwa Europy U18

36 krotny reprezentant Polski

Uczestnik Mistrzostw Świata w Niemczech 2006

Uczestnik Mistrzostw Europy 2012

I najważniejsze Wiślak z krwii i kości

Paweł wracaj na R22!
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 22.07.2013 o godz. 12:37.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2013, 12:32
Potwierdzam:
Żurawski - ostatnie od 20 lat pracuje jako urzędnik w UG w Syrowie Weilkimi w dziale melioracje
Kuźba - całe życie był szewcem o specjalności kalosze .
Informacje że:
- Żurawski - wydał zgodę na melioracje boiska miejscowego KS Tajfun
i
- Kuźba naprawiał kiedyś Frankowskiemu buty piłkarskie ADIDAS TORSION,

są informacjami niesprawdzonymi, więc nadal uważam że obaj panowie to dyletanci.

Proponuje zatrudnić Bonawenturę.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.07.2013 o godz. 13:49.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2013, 12:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Mogę wymienić wszystkich skautów pracujących dla klubów grających w Ekstraklasie. Chcesz?

nazgulTSWot napisał(a):Wyświetl post
A może dajmy im czas popracować? Mylisz że co? Przyjdzie ktoś jako skaut w maju, a na czerwiec wyciągnie nam z Sandecji, tudzież innej Niecieczy zawodnika o potencjale Lewandowskiego?
Ale w jakim maju? Skauci działają już od ponad roku w takim składzie i nic specjalnego nie udało się znaleźć. Najbardziej wśród skautów irytuje mnie jedna osoba, wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Mogę wymienić wszystkich dyrektorów sportowych w Ekstraklasie i część w pierwszej lidze, może ktoś wreszcie obudzi się, że Wisła ma tragiczny skauting, choć bardziej mówię tutaj o efektach - nie widać w dziale skautingu żadnego sensownego działania - jest chaos, polityka Bednarza to totalne dno, bowiem to on swoimi decyzjami hamuje rozwój klubu. Bednarz krzyknął - opierajmy klub na młodzieży i tak się stało - prawie jak jakiś bóg. Z tym, że nikt nie zastanawiał się, jak młodzież ma się rozwijać, dzięki komu? Dobra - w obronie jest Głowacki, może Jovanovic - oni czegoś może nauczą. Ale w pomocy - niby kto? Garguła? Małecki? Sarki? Dajcie spokój...
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.07.2013 o godz. 12:47.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.07.2013, 12:53
Wymieniaj...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.07.2013, 12:58
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A co ty myślisz że on tam leży na plaży i kasiorke za frajer trzepie? To że nie mieścił się w meczówce nie znaczy że nie musi zapier... na treningach.

A z resztą, gość z 4 ligi hiszpanskiej u nas zachwyca bajeczną techniką...no comment.
Zapieprzanie na treningach to nie rytm meczowy i pewność siebie, która u napastnika jest bardzo ważna. Jest bardzo prosta zasada w piłce, nie grasz - tracisz formę i nic Ci nie da zapieprzanie na treningach. Z resztą zapieprz na treningu i Paweł Brożek to jakoś mi się kłóci.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 22.07.2013, 13:07
Mogę wymienić wszystkich skautów pracujących dla klubów grających w Ekstraklasie. Chcesz?

Ale w jakim maju? Skauci działają już od ponad roku w takim składzie i nic specjalnego nie udało się znaleźć. Najbardziej wśród skautów irytuje mnie jedna osoba, wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Mogę wymienić wszystkich dyrektorów sportowych w Ekstraklasie i część w pierwszej lidze, może ktoś wreszcie obudzi się, że Wisła ma tragiczny skauting, choć bardziej mówię tutaj o efektach - nie widać w dziale skautingu żadnego sensownego działania - jest chaos, polityka Bednarza to totalne dno, bowiem to on swoimi decyzjami hamuje rozwój klubu. Bednarz krzyknął - opierajmy klub na młodzieży i tak się stało - prawie jak jakiś bóg. Z tym, że nikt nie zastanawiał się, jak młodzież ma się rozwijać, dzięki komu? Dobra - w obronie jest Głowacki, może Jovanovic - oni czegoś może nauczą. Ale w pomocy - niby kto? Garguła? Małecki? Sarki? Dajcie spokój...
Nie przesadzaj, może wpadają im w oczy tylko piłkarze których trzeba kupic i nie można przyciąc nic co się może nie podobac np Kapce, albo Bednarzowi, a może sam Cupiał wyrzuca ich raporty do kubła.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2013, 13:36
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Zapieprzanie na treningach to nie rytm meczowy i pewność siebie, która u napastnika jest bardzo ważna. Jest bardzo prosta zasada w piłce, nie grasz - tracisz formę i nic Ci nie da zapieprzanie na treningach. Z resztą zapieprz na treningu i Paweł Brożek to jakoś mi się kłóci.
No wiesz, jedni gryzą trawę i ściskają poślady a inni mają umiejętności. Mi osobiście odpowiada to drugie i tego bym oczekiwał od piłkarzy Wisły Kraków.
Nie to żeby jazda na pośladach była zła. W wolnych chwilach też lubie popatrzyć na walke i bezsensowne zapierdalanie od 1- do 90 minuty, dlatego w tym celu jak tylko jest okazja, biorę browary i idę na Victorię Kobierzyn.

Nie zapominajmy o najważniejszym. Mówimy o Polskiej lidze, gdzie wiele nie trzeba by grać jak na nasze warunki przyzwoicie. Polonia w tamtym sezonie pokazała, że z marszu można punktować. Bez przygotowania i zgrania.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.07.2013 o godz. 15:30.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów