|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tak dla kontrastu.
Fragment wywiadu z Urbanem- trenerem Legii: "(...) Nadal uważam, że potrzebujemy stopera. Potrzebny jest także napastnik. Czterech napastników to nie jest wcale dużo, jeśli zespół ma grać wiele meczów." Komentarza to chyba nie wymaga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zatrważające jest to, że kandydatem jest ktoś, kto dopiero ma być obserwowany. Czy oni sobie jaja robią?
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Żurawski, Kuźba, Dubicki i kontuzjowany był Frankowski i wówczas też niektórzy się zastanawiali po meczu z Lazio czy przypadkiem obok lepszego bramkarza, lepszego stopera niż Jop nie przydałby się nam i lepszy od Dubickiego napastnik, co wchodząc z ławki dałby więcej pozytywów w grze, dawno , dawno temu, tak właśnie było, ależ to prehistoria..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Brozek jest typem napastnika z ktorym fajnie graloby sie i Chrapkowi i Gargule, od jego odejscia nie bylo w Wisle nikogo takiego. Sami wolni, ciezcy i malo zwrotni - Boguski to nie napastnik.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może przy Pawle w końcu tak naprawdę odżyłby Boguski, jak za kadencji Maćka Skorży? Może to bardzo złudne ale jednak choć w małym stopniu realne. Mi się marzy przyjście dwóch napastników jednego silnego z dobrą grą grą głową a drugiego takiego ze zmysłem do grania jaki kiedyś prezentował Paweł.
Powód: gra słów
Ostatnio edytowane przez Abstrakcja : 21.07.2013 o godz. 13:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
co z tym napastnikiem?decyzja miała być już wczoraj...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wisła jak najszybciej chce jednak załatać tę dziurę. - Paweł Brozek? Mógłby być, ale mamy też dwa inne nazwiska. W poniedziałek podejmiemy decyzję, choć może się okazać, że zapadnie ona już w sobotę po meczu - podkreśla Smuda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja nie byłbym taki pewny tego poniedziałku i decyzji co z napastnikiem. Przed meczem z Górnikiem na antenie canal+ Smuda na pytanie o napastnika, odpowiedział że mają czas do końca sierpnia...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mnie tez ten minimalizm w tym klubie poraza. Smuda mowi, ze czas na napastnika mamy do konca sierpnia, tak mamy czas do konca przyszlego miesiaca, ale w swietle przepisow, wedlug zdrowego rozsadku czas na napastnika byl w momencie rozpoczecia okresu przygotowawczego. Poprostu to jest prowizorka. Inteligentna osoba tez by czegos takiego nie powiedziala, bo to swiadczy o nim samym. Rownie dobrze mogl powiedziec, ze Hiszpania bez napastnika zdobywala mistrzostwa...wiec i nam go nie trzeba, na to samo by wyszlo. W tym klubie trzeba zaczac wszystko od najmniejszych rzeczy, a dopiero pozniej od pieniedzy, tutaj trzeba w koncu zaczac MYSLEC.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
jak z jednym napastnikiem chce się grac cały sezon ?! W tym nie ma za grosz logiki.
Oczywiście ktoś powie, mamy jeszcze Boguskiego i Kamińskiego, ale przecież z Boguskiego żaden napastnik, a Kamiński młody i niczego nie gwarantuje. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No i za rok już mamy mieć super kadrę która będą obserwować kluby z niemiec i francji więc nie rozumiem po co ten niepokój.
Nie można być pesymistą cały czas, spójrz na Clebera przecież też nie był pierwszej młodości jak przychodził do Wisły i nawet do dzisiaj jakby wyszedł na boisko to pewnie dużo gorzej od naszych etatowych obrońców by nie zagrał.
Ostatnio edytowane przez cfa : 21.07.2013 o godz. 16:08.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wiem, że chodzi ci o to, że za rok znowu trzeba będzie robić przemeblowania, ale myślę, że dla nas najważniejsza W TYM MOMENCIE jest jakość na teraz, już. Możemy myśleć długofalowo, o budowaniu drużyny na lata, ale niestety najpierw musimy się w tej lidze jakoś utrzymać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dokładnie, myślenie Bednarza uznam za durne, jak nie sprowadzi nam napastnika z prawdziwego zdarzenia, a jeśli są jeszcze pieniądze a ofensywnego środkowego pomocnika, to musimy zatrudnić tego środkowego ofensywnego pomocnika. Nalepa się dobrze pokazał, jednak Chrapek moim zdaniem nie jest tak dobry, jak go malują - w meczu ma momenty, a on nie powinien mieć tylko momentów w meczu, tylko cały mecz rozgrywać dobrze.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 21.07.2013 o godz. 18:34.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tu nasuwa się pytanie, kim jest napastnik z prawdziwego zdarzenia? Ciężko wyrokować, ja bym chciał kogoś, kto te 7-8 bramek strzeli w naszej lidze, a wynik powyżej 10 to by była rewelacja. Pawła lubię, ale jako napastnik za granicą w ogóle się nie sprawdził - zarówno w silnym, jak i przeciętnym, by nie powiedzieć słabym klubie. Jego ostatnie osiągnięcia nie dają gwarancji, że u nas będzie strzelał (zresztą przy naszych rozgrywających - też ciężko liczyć na ich asysty - nawet dobry napastnik może się nie sprawdzić). Ale jeśli już Bednarz i spółka bardzo optują za budową nowej Wisły, to nie ma sensu robić kroku w tył i kupować Brożka. Dwa razy do tej samej rzeki się nie powinno wchodzić (no chyba, że jest się Smudą i ma się sympatię bossa).
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwłaszcza po pierwszym meczu w sezonie, i z zawodnikiem nie trenującym od półtora miesiąca, który już dawno mógł być nasz. Ahh - no i który pewnie nie zagra przez najbliższy miesiąc, bo będzie musiał przejść indywidualne przygotowanie... Normalnie szał ciał.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Obawiam się, że z powrotem Brożka będzie jak z powrotem Irka Jelenia do ekstraklasy... obym się mylił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Z powrotem Brozka bedzie jak z innymi powrotami...Kosy czy Zurawia. Czyli stara zdarta płyta ktora kiedys super działała. Pytanie w jakiej Pawel jest w formie to klucz dla nas. Z tym ze nasza sytuacja jest tak beznadziejna ze slepy z kulawą noga moglby zagrac . P.S Ogldalem dzis kawalek meczu Ruch-Amika i w ataku Ruchu gral Kuswik.Widac ze mlody i ogarniety.Wyciagniecie go z Belchatowa chyba nie wymagalo cudow.Ale lepiej testowac 15 murzynow niewiadmio skad i zostac z niczym. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No młody
Pewnie podpiszą tego Brożka, bo kogo innego, ale informację podał profil strony o ... kulturystyce i fitness, w dodatku na FB, także ja bym się wstrzymał z łykaniem wszystkiego jak, jakżeby inaczej, młody pelikan. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Była szansa jedynie na Brożka, więc to żadne zaskoczenie.
Miejmy nadzieję, że względnie szybko nadrobi zaległości treningowe a dodatkowego kopa da mu fakt, że wraca do domu. Do tego czasu napastnika musi udawać Boguski. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym jednak poczekał na oficjalne info, chociaż wydaje mi się, że ogłoszenie tego transferu to kwestia godzin, czy paru dni. Podejrzewam, że Coulibaly i tajemniczy Serb to tylko zasłona dymna i ci zawodnicy nie byli w ogóle brani pod uwagę-gierka z Pawłem o zejście z ceny. Francuz ma za sobą 4 świetne sezony na Węgrzech i jeżeli nie dostanie angażu w Charltonie, to zapewne znajdzie do końca sierpnia inny klub atrakcyjniejszy od Wisły pod względem sportowym jak i finansowym. Facet ma przed sobą ostatni kontrakt i będzie chciał sobie dorobić do emerytury. U nas takiej kasy nie dostanie.
Wracając do Brożka- jestem na tak, na lepszego zawodnika nas nie stać. Chciałbym się dowiedzieć jak naprawdę wyglądała sytuacja z kontraktem Brożka, który miesiąc temu w wywiadzie dla PS stwierdził, że podpisał z Recreativo roczną umowę. Skąd zatem ostatnie informacje odnośnie rozwiązania kontraktu z Huelvą? Jeżeli faktycznie od 30 czerwca był wolnym piłkarzem, to wypada tylko żałować, że nie sprowadzono go wcześniej. Widocznie konieczne było przetestowanie szrotu z całego świata, a potem porażka w sparingu z Ruchem by zorientować się, że gdzieś tam na ofertę z kartą na ręku czeka nasz były napastnik. Poczekajmy na oficjalną informacje. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na nikogo lepszego nas obecnie nie stać. Pora najwyższa byście to sobie uświadomili.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
No i super, z Pawłem w składzie możemy być kandydatem do gry w grupie mistrzowskiej. Niech nas omijają kontuzje i chłopaki walczą jak z Górnikiem, nareszcie będzie do kogo dośrodkować piłkę. Jeszcze pewnie uda się do końca sierpnia znaleźć jakiegoś rezerwowego być może młody talent na tę pozycję.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
Po cichy też liczono na kogoś z łapanki, bo po co płacić Pawłowi takie pieniądze jakie by otrzymał w Lechii czy Białymstoku jeśli za połowę ceny podobno miało się udac, niestety tak się nie stało i się zjebało. Widac że ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy, jednak znając możliwości negocjacyjne J.B to powrót Brozia wcale nie jest taki oczywisty. Cieszy to że jest cierpliwy i nie kombinuje na boku, bo chyba oczywiste że na brak zainteresowania w Polsce by nie narzekał. Czy to dobry wybór? Hmm A czy przystoi mieć wątpliwości? Chłopak całą seniorską karierę związany z Białą Gwiazdą, nasz najlepszy napastnik ostatnich lat... czy czegoś potrzeba więcej? Cechą Wielkich klubów jest to,że pamiętają o swoich zasłużonych piłkarzach. Nie boją się wyciągnąc rękę, jest to naturalny odruch, dlatego też chcę by mój klub był Wielki! Dla Wisły i jej kibiców Paweł to nie ten z Turcji, Szkocji czy Hiszpanii ale ten z R22, kiler...Kraków jest doskonałym miejscem na to by ponownie się kibicom przypomnieć. Wisła to jego dom. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|