|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli faktycznie coś potrafił wg sztabu szkoleniowego i ma odpalić za rok, to decyzja faktycznie kuriozalna. Ale kuriozalne decyzje to jest specjalność włodarzy.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ciekawe co by bylo gdybyśmy usłyszeli o Romo za dwa lata... że to wielki talent i idzie gdzieś do wielkiego klubu, a tam strzela bramkę za bramką. Hehe, zonk ;D
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może jednym z tych zawodników jest Adamo Coulibaly, z tego co słyszałem Steaua Bukareszt zrezygnowała z zatrudnienia go.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
biorac pod uwage nasz stan nie mozemy sobie pozwolić na ryzyko w zatrudnianiu kolejnego sikorskiego. dobrze Smuda mowi, napastnik ma strzelać juz a nie za pare lat. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Cytując z shoutboxu ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Na Sikorskiego nie dało się grać bo ten wiecznie chował się za obrońcami. Boguski tu wyglądało to lepiej ale szwankowała skuteczność. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale że kto mógł Frankowi zaufać niby ?
niektorzy chyba nie zdają sobie sprawy ze w zyciu nie mozesz jak w Football Managerze grac metodą save-load ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jak ma być brożek to ja już bym wolał reaktywować żurawskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wielkim zwolennikiem Smudy to nie jestem, ale uczciwie trzeba przyznać że ustawianie na treningach Arboledy na Lewandowskiego (co było pomysłem Smudy) przyniosło temu drugiemu wiele korzyści, przygotowało na poważną rywalizację w Bundeslidze.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Alogiczność ostatnich posuniec w Wisle jest zatrwazająca.
1) Jeden, dwa, trzy msc temu sytuacja z napastnikiem byla dokladnie taka sama jak teraz, a sprowadzenie gracza wtedy raz, ze pozwalalo na bardziej przemyslany i spokojny transfer, dwa - na zgranie go z druzyna i aklimatyzacje. Wiec nie rozumiem dlaczego tyle czasu z tym czekano ? A jesli na powaznie brali opcje, ze amator z Honkkongu i mlodzian z Wenezueli beda graczami na juz, to wiele dobrego sie nie zdarzy. Oczywiscie pretensje glownie do Cupiala, bo to on laskawie dal teraz kase. To kolejny fakt obrazujacy niestety, jak ten czlowiek kompletnie nie czuje pilki. Musial na trzy dni przed liga na oczy zobaczyc to co wszyscy wiedzieli, widzieli i powtarzali, zeby do niego dotarlo. 2) Skoro Romo jest napastnikiem na przyszlosc, do oszlifowania to idealnym bylaby dla niego sytuacja gdyby byl tym 3 napastnikiem w kadrze, wchodzacym przy dobrym wyniku, grajacym w PP i spokojnie trenujacym. Jego transfer jest wlasnie bardziej korzystny w sytuacji gdy Wisla sciaga kogos lepszego niz gdyby kupowac tylko jego, bo tak chlopak by sie spalil muszac dzwigac wszystko na sobie. Juz nie mowiac o tym, ze szersza kadra sie przyda, bo z przodu nie ma nikogo. Mozna rowniez byloby pomyslec o jego wypozyczeniu. Wszystko na opak w tym klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://sport.tvn24.pl/pilka-nozna,10...at,340763.html
Możecie mnie napieprzać ale uważam że sytuacja wraca do normalności ... Nie mamy u nas Abramowiczów .. trzeba zejść na ziemię .. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^Teraz trzeba liczyć na porażkę z Górnikiem, boje się że jeśli wygramy 2:0 na przykład to Cupiał stwierdzi, że nowy napastnik jest jednak niepotrzebny...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak boss powiedział, tak zrobi. Wątpię żeby się miał rozmyślić co to pieniędzy na napastnika. Nawet jakby nasz dzisiejszy "napastnik" strzelił hat-tick'a.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^Sek w tym, że nasz Boss bardzo często obiecuje a potem nic z tego nie wynika...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kuriozalna to jest tak długa władza Bednarza na stanowisku. To całe środowisko zdaje się być chore, które nie rozumie, że zarządzanie klubem piłkarskim jest naprawdę czymś innym niż zarządzanie bazarem. A o tym, że Pan Bednarz nie zna się na zarządzaniu klubem świadczy choćby o 43 procent niższy poziom przychodów w stosunku do roku poprzedniego. Kryzys obecny to kryzys związany ze zwolnieniem Maaskanta ze stanowiska. Gdyby Maaskanta dociągnąć do końca sezonu, tego kryzysu by nie było - ba, może akurat udałoby się Wiśle przejść Standard Liege i uzyskać jeszcze wyższe wpływy z biletów, ale jako że w klubie nie myślą, to już ich problem.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Acha, to brak pochopnego kopa w dupe nazywasz kuriozalnym? Powinno być jak zawsze czyli ...
Poranna gazetka...but w psa...piana... Sms1: Zwalniam Cię!... Sms2: Co teraz Zdzichu? Krystian wyłączony, o 20 u mnie! W....iliście mnie! ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
masz rację, nie pisz już nic więcej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja rozumiem ze nie jest idealnie i fajnie jest narzekac ale czy nie mozecie zrozumiec ze u nas nie ma kasy na sensowna polityke transferowa ? nie ma kasy na na napastnika z prawdziwego zdarzenia ani na jego transfer ani na jego kontrakt. Ktos juz to mowil ze to ze nie zakontraktowali nikogo wczesniej to rodzaj wyboru drogi ktora darzymy bo albo
1 kontraktujemy teraz roiac jeszcze wieksza dziure w budzecie. Mamy nadzieje ze kiedys ta dzure zalatamy a ten napastnik nam w tym pomoze 2 jakos przetrzymujemy ten czas a jak sie poprawi sytuacja to wtedy na czysto kogos kontraktujemy Taki dylemat maja w klubie od dawna. Narazie chyba podarzamy ta druga sciezka., w przypadku jakis powaznych ruchow tranaferowych przejdziemy na opcje nr 1. Taka jest rzeczywistosc a to chyba co do niekttych nie dociera. Piszecie ze mozna bylo zakontraktowac Tego mlodego napastnika Romo ... wtedy nie bylo by kasy na gracza na teraz. mamy jedna kupke pieniedzy i do tego bardzo mala. Zamiast jojczec trzeba sprawe zrozumiec i zamaiat sie uzalac to wykupic karney czy skybox i w taki sposob probowac cos zmienic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rzeczywista ocena pracy Łysego, to byłoby porównanie wydatków i przychodów w latach 2012 i 2013. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Irytujące jest to, że nagle znalazły się pieniądze na transfer napastnika, wcześniej Pan Bednarz po wielokroć powtarzał, że pieniądze się znajdą jak kogoś sprzedadzą. Chavez podobno nie idzie do Puebli, to skąd te pieniądze? ![]() Powiem tyle - za rok przychody będą o kolejnych 43 procent niższe w stosunku do roku poprzedniego. Dlaczego? Nikt na Wisłę, która będzie przegrywać mecz za meczem nie będzie chodził. Zdecydowaną większość ludzi interesują zwycięstwa, nie kibicowanie klubowi. Większość ludzi chodzących na mecze interesuje dobra piłka, dobrzy piłkarze, a nie młodzi nieudacznicy. Zakładam, że niestety Pan Bednarz tych młodych bardzo mocno skrzywdzi, nabawią się kontuzji bardzo szybko, potem będą przychodzić coraz młodsi. Niewykluczone, że w najbliższym czasie Wisła będzie miała kłopoty i prawdziwy "zalew" kontuzji. Ci młodzi jeszcze nie są tak dobrze ukształtowani fizycznie niż ich starsi koledzy - polska liga jest siłowa - watpię w to, by Wisła osiągała w związku z tym jakieś większe sukcesy. Nadto, odnośnie zarzucanego mi gdybania - ja to wiem, że gdyby Maaskant był, Wisła grałaby lepiej i osiągnęłaby lepszy wynik w pucharach czy w lidze. Bo to Maaskant miał klucz do całej tej układanki i mógł to w ciągu kilku miesięcy lepiej poukładać. Generalnie pochopne zwalnianie trenerów, którzy wnoszą jakość do gry zespołu to s....ysyństwo i rozwalanie budżetu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
przeproś. Frankowskiego. ten przynajmniej wie gdzie sie ustawic i nawet prostopadle zagrac, a Zuraw jak Sikor, gdzies tam chował sie i nic nie wynikalo z tego.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cięcia są dobre, bo tak naprawdę liczy się bilans.
Przychody maleją i to z wielu powodów... ale musisz pamiętać, że już niedługo (połowa 2014 r.) do siedziby klubu będą pukać prezesi z całej piłkarskiej Europy. ;D |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Bednarz mówił : będziemy mieli ośmiu Polaków, o których będą pytali prezesi z Niemiec czy Francji. No nie wiem... w cyrku też moga być prezesi |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|