|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
![]() Nauczyciel na sprawdzianie ustala czas na 30 min uczniom wydaje się za mało i protestują, ale nauczyciel pozostaje nieugięty. Po 20 minutach nagle zaczyna zbierać kartki, wtedy jeden wstaje i zaczyna przekonywać że czas 30 min ustalony na początku przez samego nauczyciela powinien być obowiązujący i zostać dotrzymany. 1.Tylko dla idioty z zachowania ucznia wynika że zgadza sie z 30' czasem trwania egzaminu ustalonym przez nauczyciela. 2. Dla logicznie myślącego, uczeń broni ustalonych początkowo zasad przed ich zmianą na niekorzyść, mimo że z początkowymi ustaleniami wcale nie musi się zgadzać. Wiem, że i tak leming może nie zrozumieć ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.07.2013 o godz. 10:21.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Czy troska o godność człowieka, o zapewnienie jego praw do godziwego zarobku jest "socjalizmem" W jednym mogę się z Tobą zgodzić, że związki zawodowe nie spełniają w tej chwili swojej roli. Nie działają choćby w firmach prywatnych, bo działacze związkowi zbytnio przyzwyczaili się do tego, że za etaty płaci im państwowy zakład w którym związek istnieje. Mają zapewnioną pracę, gdyż jak dochodzi do zwolnień grupowych zwalniani są pracownicy, a działacza związkowego zwolnić nie można. To rzeczywiście jest patologiczna sytuacja. Być może związki powinny działać na zewnątrz zakładów, a ich pensja powinna być uzależniona od ilości członków, wówczas rzeczywiście zaczęło by im na tych członkach zależeć. Aczkolwiek z tego co słyszę tuskowi mają ochotę gmerać przy ustawie o związkach zawodowych raczej wygląda mi to na próbę straszenia "Solidarności", która stanęła im ostatnio "okoniem". Dlatego też tutaj absolutnie jestem przeciwny, aby jakiekolwiek zmiany wprowadzał ten rząd nieudaczników. Ich specyfika jest taka, że czego się nie dotkną to i tak s.......ą, więc w tym wypadku zmiany powinny wyjść od samych związkowców, którzy może wreszcie przejrzą na oczy, że coraz mniej członków mają, że wypadałoby podejść z jakąś inicjatywą/propozycją do pracowników w firmach prywatnych (o ile się nie mylę "Solidarność" np. istnieje w Biedronkach - ale na ile jest to ich zasługa, a na ile skutek słynnej sprawy sprzed kilku lat - tego niestety nie wiem), bądź też projektów znormalizowania tej sytuacji przez nowy rząd. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Dziki kapitalizm"? To co sie teraz dzieje w polsce nie ma nic wspolnego z kapitalizmem. Jest takim samym bzdurnym zbitkiem slow jak bardzo popularne ostatnio okreslenie "neoliberalizm" majace zastapic slowo komunizm bo to ostatnie bardzo brzydko sie kojarzy. Niezbedna rzecza do kapitalizmu jest wolny rynek a takowego w Polsce NIE MA. Wszystko jest albo reglamentowane, subsydiowane albo obostrzone 10 ustawami pisanymi na zamowienia lobbystow. Juz to kiedys pisalem ze ponad 5000 ustaw ktore powstaly po '89 trzeba wyrzucic do kosza a kosz podpalic. Co do praw pracowniczych popatrz jak to ladnie dzialalo w Stanach przed Obama. I tak moim zdaniem zwiazki mialy za duzo do gadania ale przynajmniej jakis punkt odniesienia mamy. I teraz masz ladny przyklad jak czerwony Obama wszystko spieprzyl, chocby przepychajac idiotyczny Health Care Bill.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 17.07.2013 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Związkowcy sami nie przejrzą na oczy bo biorą sporo kasy za bycie związkowcami (mówię o liderach)- i uważam to za jedną z chorób pseudo kapitalizmu,podobnie sprawa umów tzw.śmieciowych - która jest kuriozalna- od zawsze byly prace tymczasowe które siłą rzeczy musza mieć inne konstrukcje co do warunków pracy- UZ jest ozusowane więc pracownicy mają ubezpieczenie, UD jest jedynym kontrowersyjnym rozwiazaniem ale też ma swoje sensowne zastosowanie.Dziwi mnie jedynie że nikt nie podejmuje na poważnie sprawy - podwójnych czy potrójnych ozusowań- idiotyczne jest płacenie składek od każdej umowy , w tym także zdrowotnych w sytuacji kiedy taka 'nadpłata" nie zwiększa zakresu, jakości czy ilości świadczonych usług przez dajmy na to NFZ.To wyciaganie kasy od ludzi którzy się na to sami godzą
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo nie masz o niczym pojęcia, albo udajesz, że nie masz i to właśnie masz z palikotem wspólnego. Poza oczywiście działaniami w interesie nocnej zmiany. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
konserwa
Offline |
||
Niestety niektórzy ludzie w pogoni za pieniądzem tracą wszelkie ludzkie odruchy i nad takimi musi stać państwo, prawo i... związki zawodowe, które realizacji tego prawa będą pilnować.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam, ale jak nawet składać literek nie potrafisz to nie ma o czym gadać ...
A Nocną Zmianę za film propagandowy uważają tylko komuchy, co kolejny raz potwierdza, że taki z ciebie prawicowiec jak z palikota.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.07.2013 o godz. 19:37.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Przykład z Londynu: Noszę się z zamiarem założenia działalności usługowej (oprócz tego pracuję na normalnym etacie),która powiększy moje dochody o 30%. Jak się okazało nie zamierzają mi ściągać podatków od tych przychodów. Jedynie muszę się zarejestrować jako self - employed i uiścić opłatę (roczną) w wysokosci 35f. Nie muszę mieć nawet konta w banku... Można? Można. W Polsce na każdym kroku stoi urzędas, który czeka, aby ściągnąć podatki. Co do pracowników z Polski. Kilku leni już poznałem.Pracują na tych samych stanowiskach od lat za te same pieniądze.Jednak każdy mi znany pracowity Polak sukcesywnie awansuje, co wiąże się z lepszymi poborami oczywiście. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Co do urzędasów pełna zgoda. Jest ich zbyt wielu i zbyt wiele mają u nas do powiedzenia. Ale z tego co wiem tutaj nie ma kwestii ograniczania/zwiększania praw pracowniczych ta kasta dba o swoje interesy i jak dotychczas w sposób doskonały radzi sobie bez pomocy związków zawodowych.
Przede wszystkim należy ograniczyć ich ilość i możliwość wpływania poprzez taką a nie inną decyzję (jak choćby poprzez uznaniowość niejakiego PISF na jakie projekty filmowe są przeznaczane środki finansowe, a na jakie nie) na kształtowanie gospodarki i tutaj akurat się z Wami zgadzam, ale jakie to ma znaczenie w kontekście obrony praw pracowniczych kolejarzy, budowlańców, stoczniowców, hutników, kasjerek etc.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.07.2013 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W budżecie pustki a jeszcze nie tak dawno Tusk rozdawał nasze pieniadze:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Spocony Janek ma jakiś problem?
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A pytales sie o prawa pracownicze czy o to jak nam tu sie zyje? To ci napisalem ze zyje sie dobrze bo urzedy nie traktuja nas jak przestepcow ktorym winy jeszcze nie udowodniono tylko jak normalnych obywateli. Co do zwiazkow zawodowych w Anglii to sie cholerstwo rozroslo od lat 90 ale to glownie za sprawa praw i obostrzen narzucanych z Brukselii. Posrednio to ludzie widza glosujac na UKIP co da szanse na referendum dotyczace czlonkostwa UK w UE.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 18.07.2013 o godz. 08:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
(9znaków) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
W byłym Detroit. To się musiało stać. Tak kończą się rządy socjalistów. Spalona ziemia.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ii,340704.html ---- Nie mogłem przejść obojęnie :( http://wyborcza.pl/1,87648,14287804,...borcza#Cuk#Cuk
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.07.2013 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konferencja Tuska. - cudotwórca przemawia, chwaląc się osiągnięciami swego rządu. - A tuż pod Mszczonowem Platforma Obywatelska doprowadziła do uruchomienia nowej, ekologicznej elektrowni, gdzie, zamiast węgla, pali się torfem - chwali się Tusk.
Głos z sali: - Ale ja tam byłem, tam nie ma żadnej elektrowni!!!!!!!!!!!! Premier niezrażony peroruje dalej: - A dzięki staraniom Platformy Obywatelskiej, niedaleko Jasła, wybudowaliśmy eksperymentalny odcinek autostrady czteropasmowej! Tenże głos z sali: - Ale tam kuzwa nie ma żadnej autostrady!!!!!! Nie wytrzymał w końcu Schetyna i wkurzony krzyczy: - A ty, gościu, zamiast wozić się po Polsce, lepiej byś TVN24 pooglądał!!!!!!!!!! ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Zaraz zaraz...tez noszę się z zamiarem "dorobienia" poza etetem i z tego co się zorientowałem, dochody z działalności trzeba i tak wpisac do zeznania i przedstawić H&M Revenue...wiec podatek trzeba będzie zapłacić. No i czy oplata 35 funtów to nie jest jednak kwota jaką trzeba zapłacić kwartalnie!? a nie rocznie? Taka przynajmniej wnosi żona kolegi, która właśnie jako sefl-employed pracuje i takie też kwoty znalazłem w przepisach. OK w porównaniu do warunków w Polsce to raj ale jednak pewne nieścisłości się pojawiły... ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesz...ja zawsze staram się dyskutować z poszanowaniem norm...no chyba, że ktoś chce mi udowodnić, że kobieta, która zachowuje się mało przyzwoicie tak naprawdę zasługuje na pomnik Matki Polki...wtedy przyznaje lejce mi puszczają...no ale w/w to dotyczył tylko jeden z cyctatów.PS. zadałeś sobie trudu...
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 20.07.2013 o godz. 01:27.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A wracając do tematu: Fiskus próbuje zniszczyć tą samą firmę po raz… szósty
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 22.07.2013 o godz. 18:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To już chyba raczej nie przejdzie Stefanowi na sucho.
http://niezalezna.pl/43924-jestescie...ormie-nagranie Powinno się skończyć na zasądzonych przeprosinach i skubnięciu po kieszeni na cele charytatywne. Bezczelność nie znająca granic. Poczucie bezkarności, buta, arogancja. Już nieważne jaki ma stosunek do tej gazety, ale zdecydowanie kulturalniej i krócej można było to rozegrać. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Krakowska POstkomuna (w porozumieniuz z Majchrowskim) robi desant na etaty w spólkach miejskich:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dwa razy kolego Kamikaze glosowalem na twory Pana Mikkego i dwa razy byl to glos wywalony w bloto. wole juz glosowac na PiSowskie "mniejsze zlo" niz wzmacniac PO, SLD czy RP oddajac nic nie znaczacy glos na KNP. oczywiscie zycze Nowej Prawicy jak najlepiej ale na moj glos nie macie co liczyc.
zycze spokojnego tygodnia ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasia Tusk wydaje na kremy 850 zł miesiecznie
http://www.fakt.pl/Kasia-Tusk-ma-dro...,221829,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.07.2013 o godz. 06:18.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
2. Widze ze "Fakt" jest wyrocznią 3. Wole żeby Tuskówna wydała 850zł na kremy ze swoich pieniedzy ,niż żeby Kaczyński wydawał 3 mln na swoją ochrone z państwowych pieniedzy.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2.Wszystko lepsze niż komusze gadzinówki. 3. Wole to ma kura ! Jakby POwskie debile nie posuwały się do gróźb, milion rocznie na ochronę lidera opozycji można by zaoszczędzić. Ale, że z debilami lepiej ostrożnie to niestety ale milion trzeba wydać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wydaje tyle co dostaje stażysta z Urzędu Pracy na rękę. Kocham Cię Polsko!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kac...or_145227.html W/w koszt jest uzasadniony merytorycznie, natomiast wydanie w jedną noc 5 milionów na koncert Madonny już nie. Oczywiście AS-a to raczej nie obchodzi. Co do kremów Kasi Tusk - to niech dziewczyna wydaje na co chce i za ile chce, byle ze swoich pieniędzy. Inna kwestią jest oderwanie tego typu osób od rzeczywistości którą mamy w Polsce, bo Donald Tusk lata czarterem do Gdańska, Michał "Józef Bąk" dorabia w Amber Goldzie lub lata do Chin, żona kupuje ciuchy za partyjne pieniądze, a Kasia Tusk bloguje i smaruje się w między czasie kremami za 850 zł. Przypomina się Stalin, mawiający w okresie największych mordów i czystek do swoich towarzyszy: "Żyje się lepiej, żyje się weselej".Tuskom faktycznie "żyje się lepiej", nie wiem zbytnio czy jednak o to chodziło w tych obietnicach przedwyborczych. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Żeby nie było offtopu - na interii na czołówce artykuł niejakiego elzorro pt. "Jak tonie "zielona wyspa" Tuska i Rostowskiego" http://interia360.pl/polska/artykul/...tm_campaign=wd Najciekawszym fragmentem jest obciążanie za obecną sytuację finansową także nie rządzący od 6 lat PiS, co idealnie wpisuje się w socjotechnikę dla mediotów pt. PO jest straszne, ale PiS jeszcze gorszy i w zasadzie równie odpowiedzialny za wszystko, jak nie nawet bardziej. Na szczęście my, "ałtorytety" , wskażemy wam kolejną "kompetentną" ekipę do rządzenia...Goebbels by się nie powstydził. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 24.07.2013 o godz. 11:23.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|