The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Pierwszy mecz na Reymonta zakończy się:
Zwycięstwem Wisły! 57 35,19%
Remisem! 43 26,54%
Porażką Wisły 62 38,27%
Głosujących: 162. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2013, 12:55
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Niech się Smuda nie wygłupia ze Gargumą w ataku, tylko postawi na tego młodego.
Już nie obrażajmy swoich. To że widocznie lubi gumę i jest też mało wychowany wcale nie jest powodem by przekręcać jego nazwisko. Jakoś nie słyszałem by byłego trenera MU nazwano Fergumson.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2013, 13:53
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Już nie obrażajmy swoich. To że widocznie lubi gumę i jest też mało wychowany wcale nie jest powodem by przekręcać jego nazwisko. Jakoś nie słyszałem by byłego trenera MU nazwano Fergumson.
Ty naprawde nie kumasz o co chodzi czy udajesz?
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 19.07.2013, 17:45
L kolejka o 18.35
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg 1374252028759.jpg (89,1 KB, 664 wyświetleń)

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.07.2013, 19:30
W ataku hardworking Garguła
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.07.2013, 13:09
Niech się Smuda nie wygłupia ze Gargumą w ataku, tylko postawi na tego młodego.
Jak dla mnie Garguma w ataku to pomysł iście mistrzowski, godny Smudy. Tam najmniej będzie szkodził, przeszkadzał innym w rozgrywaniu piłki. Tylko, żeby któremuś z naszych 7 pomocników nie przyszedł pomysł żeby zagrywać do niego piłki. Nie o to przecież chodzi.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.07.2013, 13:01
Garguła ma nienaganną technikę, kąśliwy strzał z obu nóg i stoi na nogach niczym tur. To się może udać
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.07.2013, 17:28
Ja bym w ataku wystawił... Burligę
Chłop miał zawsze ciąg na bramkę, umiejętność znalezienia się w szesnastce i nawet jako-taką skuteczność (w ME bywały mecze, że po 4 bramki strzelał). Do tego warunki fizyczne pozwalają mu powalczyć z obrońcami, chociaż o grze tyłem do bramki bym raczej nie myślał - potrzeba konkretnych umiejętności i ogrania w tej roli. No i Burliga umie nacisnąć rywala, więc do zakładania pressingu też pasuje. No i z tyłu niewielka strata, bo Burliga poza ambicją i warunkami fizycznymi w obronie oferuje raczej mało.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
=Metatron=
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 19.07.2013, 21:18
ten mecz można opisać tylko jednym słowem... DRAMAT
450 km od R22

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.07.2013, 21:26
Jest remis jest sukces patrzac na to, ze gralismy bez napastnika. Strzały 13-8 dla Nas, w celnych 2-2, posiadanie pilki Gornik 51% wiec tylko 2 wiecej od Nas i dosrodkowan mieli zdecydowanie wiecej bo 19 a My 10 wiec nawet nie jest tak zle patrzac, ze przez ostatnie 3 sezony na R22 z Gornikiem przegrywalismy
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2013, 21:27
Jak sie nie da wygrac (a bez napastnika to raczej ciężko) to trzeba zremisować.
Z tym składem każdy punkt jest cenny.

Dramat jak Cupiał to wszystko ładnie roz.......ił.

Garguła kontuzja - być może zbyt szybko zrezygnowaliśmy z Oproiescu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2013, 21:28
Zęby bolą od patrzenia na nasza gre
ale nie ma sie co dziwić, dwa sezony z rzedu mielismy srednio ponizej 1 bramki strzelonej na mecz
a w ofensywie jest tylko gorzej i gorzej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.07.2013, 21:28
Na szczęście remis.
Po co Garguła trzymany tyle na boisku? Jakoś Smuda powoli zatraca swoją intuicję. Nalepa przynajmniej umie przyjąć piłkę i podać. Za kilka meczy będzie OK.

Jedyny plus to 0 z tyłu. Mało, ale zawsze coś. Z przodu nic.

BTW
Na trzeźwo z Warszawy nie mogłem tego oglądać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.07.2013, 21:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Na trzeźwo z Warszawy nie mogłem tego oglądać
Ja usypiałem przed TV

DWA celne strzały w całym meczu w wykonaniu piłkarzy Wisły najlepiej podsumowują dzisiejszy mecz ...

PS: Jedyny pozytyw to doping kibiców Wisły od pierwszej do ostatniej minuty i oprawa dla Sobola, reszta do zapomnienia ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.07.2013 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.07.2013, 21:29
Jak Hiszpania
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.07.2013, 21:43
Spokojnie, jeden punkt jest z rywalem, z którym ostatnio regularnie przegrywaliśmy. Graliśmy BEZ NAPASTNIKA, przypominam. Przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia, to być może będzie to wyglądało inaczej. Pierwsza połowa momentami in plus. To co panowie, czekamy na świeżość ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.07.2013, 21:56
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, jeden punkt jest z rywalem, z którym ostatnio regularnie przegrywaliśmy. Graliśmy BEZ NAPASTNIKA, przypominam. Przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia, to być może będzie to wyglądało inaczej. Pierwsza połowa momentami in plus. To co panowie, czekamy na świeżość ?

A czemu uważasz, że przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia? Przyjdzie napastnik - tyle.
Ogólnie plus za walkę. Robili co mogli.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.07.2013, 21:49
Najlepszy w zespole - zdecydowanie Głowacki
Najlepszy w ofensywie - Sarki
Najsłabszy w ofensywie - Małecki (niedokładnie, niechlujnie, głupie straty, głupie popisy)
Najsłabszy na boisku - Ostoja

Dodatkowe słówko odnośnie tego ostatniego - mam nadzieję, że jego słaba gra wynika z tego, że nigdy jeszcze tak ciężko nie trenował i jest obecnie "zajechany" i/lub spalił się, bo nigdy jeszcze nie występował na tak dużym stadionie. Bo jeśli nie, i to co pokazał dziś to jest jego typowy poziom, to bardzo słabo to widzę.

Smuda - spóźnione, nietrafione zmiany. Dodatkowo -1 za wygląd
Cupiał - spróbuj prowadzić Telefonike bez działu handlowego i sprzedaży
Iliev - partaczył wiele, ale dziś wchodząc ok 60 minuty byłby naszym zbawieniem.

I na koniec - wielkie uznanie dla kibiców, fenomenalna oprawa dla Sobola!
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 19.07.2013 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.07.2013, 22:16
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy w zespole - zdecydowanie Głowacki
Najlepszy w ofensywie - Sarki
Najsłabszy w ofensywie - Małecki (niedokładnie, niechlujnie, głupie straty, głupie popisy)
Najsłabszy na boisku - Ostoja
Głowacki wyróżniał się wraz z Stolarskim i Nalepą. Oby Głowa utrzymał taką formę. Również jest to przestroga dla tych, co wyciągają pochopne wnioski tylko z 1 błędu, np. użytkownik skeba, który w jakiś sposób widział ich "masę".

Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.07.2013, 22:00
Wynik lepszy niż gra. Nie ma napastnika, nie ma goli. Remis był dość oczywisty. Trzeba się cieszyć, że na zero z tyłu.
What's new?

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.07.2013, 22:07
Jest pierwszy cud. Czekamy na więcej cudów. Każdy punkt się przyda.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2013, 22:18
Głowacki- Profesor, świetny mecz
Mały-starał się bardzo ale mecz niestety nieudany, dużo strat, mało strzałów
Sarki-tak jak Mały
Michał Chrapek -to samo co Mały,+ świetne dogranie do Sarkiego

Paweł Stolarski- bardzo udany mecz, tylko 17 lat i 6 spotkań w Ekstraklasie a tak gra (Nowy Piszczek? Kto wie)

Poprawnie Michał Miśkiewicz

Michał Nalepa niezły debiut ,potrzebuje czasu

Ostoja Stjepanowić-niczym specjalnym nie zaskoczył ale też potrzebuje czasu na zgranie(narazie wydaje się być gorszy od Wilka)

Jest pkt i mimo wszystko trzeba być zadowolonym

PS: Pierwszy raz od dłuższego czasu w Wiśle podłączali się do ataku obydwaj boczni obrońcy Bunoza i Stolarski

Głowa w super piątku coś wspominał o niespodziance tzn nowym napastniku lada moment (Brozio chyba wraca, oby)
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 19.07.2013 o godz. 22:26.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.07.2013, 22:23
Dopóki Smuda, Bednarz & Company nie sprowadzą do Wisły napastnika to będziemy mogli liczyć minuty bez bramki i kolejne mecze bez wygranej!!! Chłopaki zapierdzielali i za to należy się im szacunek ale jedno naprawdę dobre wzmocnienie składu jest niezbędne. Inaczej może być słabo....

Żal, że taki człowiek jak Sobol musiał odejść z Wisły...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2013, 22:30
Zasuwać faktycznie zasuwali, ale kim my możemy straszyć ? Jest tak, jak się każdy obawiał, nie strzelamy goli i trzeba wzmocnień w ofensywie, by się ta sytuacja zmieniła.
..
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.07.2013, 22:38
Ja się naprawdę pozytywnie zaskoczyłem. Patrząc po naszej kadrze i ogólnej degrengoladzie z poprzedniego sezonu mecz dla nas na plus.

Biegali, grali pressingiem. Wiadomo jakich jakościowo mamy zawodników więc niczego lepszego się nie spodziewałem.

Miśkiewicz na plus - co miał to wybronił i dołożył coś ekstra

Głowacki na +
Jova i Bunoza ok (ten drugi mały minus za indywidualne błędy)
Stolarski na plus za relacje wieku do tego co robi na bosiku i jak go wszędzie pełno

Ostoja i Nalepa średnio na jeża ani super ani dno. Niestety nalepa ma ten sam problem co Wilk przy przyjęciu piłki.

W ataku nihil novi. Coś tam biega Małecki Sarki coś potrafi napadzior wiadomo na gwałt potrzebny.

Garguła w siódmym niebie na takiej pozycji bo nie specjalnie miał coś do roboty.

O utrzymanie jestem spokojniejszy. Może nawet powalczymy o 8 miejsce.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.07.2013, 22:51
Z tą grupą mistrzowską póki co bym się nie zapędzał. Przynajmniej ja nie posiadam wiedzy jak nasi rywale się przygotowali, wzmocnili, ale dzisiejsze 3 pkt. Pogoni dają do myślenia. W tej chwili każdy praktycznie może powiedzieć, że widzi się w grupie mistrzowskiej.
Tutaj musi być walka w każdym meczu o 3 pkt. Piłkarzy mamy jakich mamy. Liczę, że młodzi będą grali z pełnym zaangażowaniem i przyjemnością i to przełoży się na wyniki.
Dzisiaj uskrobali 1 pkt. Zawsze to coś. Oby ten napastnik przyszedł jak najszybciej. Może coś drgnie w przodzie.

Co do dzisiejszego meczu. Jest inaczej niż w tamtym sezonie. Jak już ktoś zauważył, obrońcy się podłączają. Widziałem też fragmenty, że piłkarz brał ciężar gry na siebie. Było trochę strat, niedokładności, ale to dopiero pierwszy mecz.

Oby też Garguła szybko stanął na nogi. Przy takiej bidzie kadrowej nie możemy sobie pozwolić na stratę "napastnika"
What's new?

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.07.2013, 23:00
Na Reymonta bez zmian. Jest jak było.

Może tylko trochę szybciej piłka chodzi między obrońcami. W pierwszych pietnastu minutach. Na własnej połowie.

Kiedyś wygrywaliśmy dzieki indywidualnym umiejętnościom Meliksona, dziś remisujemy dzięki indywidualnym umiejętnościom Głowackiego.

Treningi były obliczone pod Bunoze. Jedyny zawodnik, który po 60 minucie był zdolny do gry. Zbliżenie na konającego Głowe - bezcenne.

Chrapek - jeszcze kilka takich meczy i powiem, że jest zdecydowanie przepłacony.

Z pozycji trybun chaos w obronie momentami masakryczny.

Nowi niczym szczególnym nie przyciągneli uwagi. Ani na plus ani na minus.

Nam nie tylko trzeba napastnika. Nam też trzeba kreatywnych środkowych pomocników.

Może jak przyjdzie świezość... Oby to nie było pod koniec listopada.

Każdy punkt cenny, więc trzeba się cieszyć. Tak, ze ogólnie fajnie. Nadspodziewanie dużo ludzi.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2013, 23:19
Głowackim robi pożytek ze swojego doświadczenia.

Dobrze graliśmy jak na to czym dysponujemy.

Nie można im odmówić ambicji i to już jest jakaś zasługa Smudy. Oby nie zabrakło jej w następnych meczach.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.07.2013, 23:29
Weźmy pod uwagę to, że Górnik grał megasłabo. Natomiast u nas zawinił trener i tyle. Wystawianie Gargumy na atak, który generalnie nie biega i zmiany na zasadzie rzutu monetą mógł zrobić każdy z trybun.

Klub oszczędza również na cateringu, bo na D 21 serwowali...wodę i frugo.

Ogólna żenada.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2013, 23:35
Weźmy pod uwagę to, że Górnik grał megasłabo. Natomiast u nas zawinił trener i tyle. Wystawianie Gargumy na atak, który generalnie nie biega i zmiany na zasadzie rzutu monetą mógł zrobić każdy z trybun.

Klub oszczędza również na cateringu, bo na D 21 serwowali...wodę i frugo.

Ogólna żenada.
Może masz rację.

Klub oszczędza na czym się da.

Jak zremisujemy z Koroną to będę zadowolony. Zapowiada się kolejny mecz walki.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.07.2013, 07:45
Weźmy pod uwagę to, że Górnik grał megasłabo
No właśnie ... ciężko cokolwiek powiedzieć ... bo to że Górnik nic nie pokazał to równie dobrze może być "zasługa" słabej formy Górnika ale także ambitnej gry Wisły.
Indywidualnie:
Miśkiewicz 7 - dobrze; wybronił setkę ... jakiś błędów nie popełnił a miał jeszcze chyba 2 trudne interwencje, najsłabszą stroną Miska wcale nie jest gra nogami ale gra na przedpolu
Stolarski 6 - zgubił parę razy krycie... zostawili 17 latka do gry przeciw Nakulmie .... sabotaż , ale ogólnie : nie zawiódł
Ivonowic - 5,5 - niższa nota za puszczenie Nakulmy na "sam na sam" i sytuację w której faulował Nakulmę (obyło się bez kartki)
Głowacki 8 - Czyścił jak profesor ... oby zdrowie dopisywało.
Bunoza 6 - Parę razy ustawieniem uratował Wisłę ale jest beznadziejnie wolny ...
Stepanovic - 4 - przez 80 niewidoczny, zero gry do przodu, 1 dobra akcja (w pierwszej połowie) ale zamiast strzelać z 20 m próbował podawać
Nalepa - 7 -najbardziej przydatny w środku ..... kiedyś widziałem go w Termalice - był najlepszym zawodnikiem meczu - bałem się jednak że to na ekstraklasę mało okazuje się że różnica nie jest taka wielka .......
Sarki - 8 - w zasadzie ok tylko ... no musi mieć do kogo zagrać .....
Małecki - 6 - widoczny ... ale te strzały z 40 to załamka .... moim zdaniem powinien jednak zagrać w tym meczu jako napadzior
Garguła - 5 - kazali mu strzelać ale chyba nie powiedzieli że trzeba jeszcze trafiać w bramkę
Chrapek - 6 - słabszy mecz w sytuacji bramkowej (przed zejściem) powinien walnąć w bramkę a nie pokładać 2 obrońców ... trzeci był ..

Smuda "plus" za skład, chyba optymalny ( no może Wilk zamiast Stiepy .. ale chyba wszyscy są zaskoczeni nijakim występem Macedończyka),
minus za brak stylu; tzn przynajmniej zalążka stylu .... może za wcześnie ... ale oczekiwałem w grze jakiejś "myśli" a .. rządził przypadek.

dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co robił pan Łukasz G. przed zmianą? Czy jest inny piłkarz, który w oczekiwaniu na zmianę stoi sobie przy linii i patrzy jak jego drużyna rozgrywa piłkę, traci ją i się broni, a potem kontruje?
Mięśnie nie wybaczają biegania z naderwaniem ... Ponadto nie mógł wiedzieć że to potrwa tak długo ...
Mimo wszystka Gargulec może się przydać - szkoda byłoby żeby 3 miesiące brał kasę za masaże ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.07.2013 o godz. 07:58.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów