The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2013, 09:06
Wybiórcza: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...ego_praw_.html

Stadion Wisły jest nasz, tylko nie mamy do niego praw
Miasto przyznaje, że nie ma praw autorskich ani majątkowych do stadionu Wisły, choć za obiekt zapłaciło prawie 600 mln zł. To może utrudnić lub wręcz uniemożliwić komercyjne wykorzystanie areny i zagospodarowanie terenów wokół niej.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.07.2013, 09:32
No to "magik" Majchrowski odwalił niezły numer z brakiem praw autorskich do stadionu. Jakież to nie dziwne jak rządzi Krakowem tak znamienity "prawnik" jak Majchrowski....

Ciekawe jakie jeszcze zaniedbania wyjdą?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2013, 15:52
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wybiórcza: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...ego_praw_.html

Stadion Wisły jest nasz, tylko nie mamy do niego praw
Miasto przyznaje, że nie ma praw autorskich ani majątkowych do stadionu Wisły, choć za obiekt zapłaciło prawie 600 mln zł. To może utrudnić lub wręcz uniemożliwić komercyjne wykorzystanie areny i zagospodarowanie terenów wokół niej.
Po tym to ja już nie mam pytań...

To akurat na bank nie jest korupcja, tylko skrajna głupota.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.07.2013, 16:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po tym to ja już nie mam pytań...

To akurat na bank nie jest korupcja, tylko skrajna głupota.
Nie wiem jak to do końca z tym jest ale wydaje mie się że Pan Architekt po prostu chciał zaistnieć.
Jeżeli obiekt jest mój to mogę sobie ścianki działowe stawiać gdzie chcę, o ile nie wyjdę poza obrys budowli.
Zależy co tam będą chcieli zrobić, ale wg mnie strach ma wielkie oczy a Pan Architekt jest pewnie koszerny
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 08.07.2013, 19:56
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
jest funkcjonalny jedynie pod względem sportowym i głównie dzięki EURO 2012.

Nooo, jestem pod wrażeniem. Kilka dni musiałem dochodzić do siebie

Po latach czytania na forum, że stadion jest do kitu, ktoś napisał, że pod względem sportowym (a także dla kibiców) jest OK.

No to jeszcze kilka lat i może dotrze do świadomości, że problem z jego zagospodarowaniem to nie problem projektu (ten oczywiście mógłby być lepszy) tylko nieduolności urzędników miejskich i totalnej niechęci władz spółki do przejęcia odpowiedzialności za de facto podarowany jej stadion.

Wszystko to blednie wobec dzisiejszych rewelacji.

Cytat:
Jest też trzecia możliwość: jedna z zagranicznych firm złożyła mi ofertę kupna praw do stadionu.
Jeżeli to nie blef (a myśle, że tak jest) to nietrudno sobie wyobrazić jak katastrofalne skutki może mieć to na funkcjonowanie stadionu a z nim Wisły na tym stadionie. O zupełnie czarnych scenariuszach jakie z tego mogą nawet nie chce nawet pisać.
Generalnie uważam, że wyjście Wisły (może i korzystne krótkotrwale dla spółki) ze stadionu to błąd, który się na klubie zemści w przyszłości. Podobnie jak mści się obecnie brak inwestycji w infrastrukturę (łatane na chybcika wynajęciem baraków w Myślenicach) czy w szkolenie.

Swoją drogą, kiedyś były tu wklejane umowy z wykonawcą. Nie mogłem się nadziwić jak można tak kiepskie żeby nie powiedzieć prymitywne i niekorzystne dla miasta umowy podpisywać na tak duży obiekt.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.07.2013, 08:43
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=28117

Bezczelny Jacuś w akcji. Jak na razie to tylko Wisła pokrywała koszty funkcjonowania stadionu szytego pod euro - w innych miastach kluby miały pomoc od władz miejskich.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jedrzej
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 15.07.2013, 15:10
Interesujący tekst o kosztach stadionów:

"Wisła renegocjuje więc warunki umowy, wobec czego pewne jest jedno - miasto podpisze umowę bardziej niekorzystną. Mówi się obecnie o około 200 tys. złotych za mecz, co przy około 20 meczach w sezonie w roli gospodarza dałoby władzom Krakowa 4 miliony złotych i wzrost spłaty kosztów budowy stadionu do 135 lat. I znowu: by spłacić te obciążenia w tym roku, stadion w Krakowie musiałby powstać na kongresie berlińskim w 1878. Otto von Bismarck miał jednak inne plany."

http://krotkapilka.pl/artykul,kto_za...i_poznaniu,868

W Poznaniu są lepsi - jak policzyli, miasto poczeka 1250 lat na zwrot inwestycji
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 15.07.2013, 15:39
Elefant napisał(a):Wyświetl post
...ktoś napisał, że pod względem sportowym (a także dla kibiców) jest OK.
Mnie się zawsze podobał. Fajny, duży.

Inne drużyny o takim będą mogły pomarzyć - już nikt w PL nie wybuduje takiego stadionu za publiczne pieniądze. Czekam tylko aż miasto w końcu publicznie przyzna że przeinwestowało i odda Wiśle stadion tak jak Poznań Lechowi - za symboliczna opłatę. Opłatę na miarę rozgrywek i poziomu ligi.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 15.07.2013, 15:44
Dokładnie tak powinno być Lukasz - za te tytuły MP i mecze w LE i przez to promocję miasta - Wisła powinna dostawać pomoc od miasta w postaci półdarmowego wynajmu. Ot taka promocja miasta i regionu

Przecież Wisła płaciła najwięcej ze wszystkich klubów za stadion! Łaskawie teraz cena najmu spadnie - (i tak będzie wysoka) ale znośna. A jak czytam wywiad z Majchrowskim to mnie skręca. Przez jego gigantomachie i chęć goszczenia euro wybudował przepłacony i niefunkcjonalny stadion. Niech teraz wypije to piwo które naważył.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2013, 15:52
Niedawno czytałem gdzieś , że kwota wynajmu nie powinna przekroczyć 2,6 mln zł. A tu nagle wychodzi, że 4 mln zł. To chyba najdroższy wynajem w lidze ? I to dla klubu, który jako jedyny od kilkudziesięciu lat rozsławia Kraków na arenie międzynarodowej. Inne miasta zazdroszczą Krakowowi takiego klubu.
Ta kwota to jeden wielki skandal !
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.07.2013, 16:37
200 koła za mecz?

kosmiczna kwota. zbijac z tych cen albo wynosimy sie. tzn wyniesc sie nie wyniesiemy bo miasto jest pod sciana i tylko na Wisle moze liczyc. ale dalej mozna z nimi pogrywac, tak jak oni pogrywali z nami przez wiele lat.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 15.07.2013, 16:56
Wisła płaciła (wg różnych źródeł) w Sosnowcu 70 tys. za stadion.
Sąsiadka 100 tys.
Na Hutniku nieco mniej.

Gdzie Rzym a gdzie Krym jeśli chodzi o stadiony.

Kwota 200 tys. to zapewne wyjściowa cena do negocjacji. Jakiś radny ją wypuścił.

Czy są jakieś przesłanki, aby miasto spuściło z tonu.
Główny sponsor i właściciel wyprowadzają się z Krakowa.
Wisła rozsławia Kraków ? Tyle jesteś wart ile Twój ostatni mecz mówią piłkarze. Teraz raczej kompromitujemy niż rozsławiamy.
Gdzieś sie wyprowadzimy ? Gdzie ? Na Dalin ? I na kimś zrobimy tym wrażenie ? Miasto przełknie kilka milionów na utrzymanie stadionu, nie zrobi to na nim wrażenia.

Jak miasto zechce to spuści, jak nie to nie. Wbrew pozorom to oni mają karty w ręku.

Szklanka zimnej wody i sole trzeżwiące.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.07.2013, 17:20
Tym bardziej, że w magistracie brudna pasiasta łapę na temacie wynajmu trzymają radni pokroju Stawowego z PO, który już kiedyś mówił o psiej budzie dla Wisły w kontekście stadionu. Tego typu osobnicy będa decydowac o czynszu.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.07.2013, 05:41
^^^ Człowieku jak cie czytam to mam wrażenie że masz jakąś manię prześladowczą i z każdej strony atakują cię stworzenia w pasiastym ubranku. Naprawdę do psychologa się nadajesz.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2013, 07:09
ciacho napisał(a):Wyświetl post
^^^ Człowieku jak cie czytam to mam wrażenie że masz jakąś manię prześladowczą i z każdej strony atakują cię stworzenia w pasiastym ubranku. Naprawdę do psychologa się nadajesz.
Poczytaj może najpierw wypowiedzi Stawowego czy innych radnych w paski a potem wysyłaj kogokolwiek do psychologa.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.07.2013, 07:22
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Za to twój wpis "nieprawdopodobnie zorientowanego w temacie" jest klasycznym przykładem działania osoby, którą w specyficzny sposób określił s.p. Stefan Kisielewski słynnym terminem.

P.S. Słabo jak widać się orientujesz w antypatiach osób zajmujących się stadionem.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.07.2013, 12:45
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej, że w magistracie brudna pasiasta łapę na temacie wynajmu trzymają radni pokroju Stawowego z PO, który już kiedyś mówił o psiej budzie dla Wisły w kontekście stadionu. Tego typu osobnicy będa decydowac o czynszu.
jakby nie patrzec w interesie miasta jest aby Wisla placila jak najwiecej. W koncu stadion miejski i miasto powinno odzyskac chociaz troche wyrzuconych pieniedzy (i tak nigdy ich nie odzyska). Jesli Wisla placila 100 tys za mecz w Sosnowcu to sensowna sie wydaje cena 200 tys za stadion w Krakowie mieszczacy ponad 30 tys ludzi.

Pomijam juz fakt budowanie prywatnej firmie "siedziby" za panstwowe pieniadze.
Powód: Wisła z dużej. Tak trudno było poprawić, zamiast wdawać się w pyskówki?
Ostatnio edytowane przez rav : 17.07.2013 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.07.2013, 14:06
bódyń napisał(a):Wyświetl post
jakby nie patrzec w interesie miasta jest aby Wisla placila jak najwiecej. W koncu stadion miejski i miasto powinno odzyskac chociaz troche wyrzuconych pieniedzy (i tak nigdy ich nie odzyska).
Jakbym głos z drugiej strony Błoń słyszał. Otóż w interesie miasta jest jak najlepsza współpraca z klubem, który to miasto samotnie reprezentuje na arenie międzynarodowej, ściagajac do niego takie kluby jak m.in. Barcelona (2 x), Real Madryt, Inter Mediolan, Lazio, FC Porto, Totenham czy wcześniej Celtic Glasgow, FC Brugges i oczy całej Europy. Kto się wtedy w tym ciepełku grzał ?
Klubu, który w ostatniej dekadzie okazał sie najlepszym polskim klubem, kttóry ma 13 MP. I co miasto z tym robi, rozumuje w ten sam głupi sposób aby zarżnąć kurę znoszącą złote jaja.
Co robia władze w Poznaniu dla przecietnego klubu Amika i nie dorastającego do pięt Wiśle ?
Ustaliły czynsz na niskim poziomie argumentując, że klub ten reklamuje miasto. Kto jest mądrzejszy a kto głupszy ?

Cytat:
Pomijam juz fakt budowanie prywatnej firmie "siedziby" za panstwowe pieniadze.
Piszesz o Filipiaku i Comarchu ? Majchrowski i jego pejsaci radni dorzucili jeszcze tej prywatnej firmie (Comarch) tereny miejskie w Cichym Kąciku, za frajer, i co ? ano cicho sza.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 16.07.2013, 14:06
Jakbym głos z drugiej strony Błoń słyszał. Otóż w interesie miasta jest jak najlepsza współpraca z klubem, który to miasto samotnie reprezentuje na arenie międzynarodowej, ściagajac do niego takie kluby jak m.in. Barcelona (2 x), Real Madryt, Inter Mediolan, Lazio, FC Porto, Totenham czy wcześniej Celtic Glasgow, FC Brugges i oczy całej Europy. Kto się wtedy w tym ciepełku grzał ?
Klubu, który w ostatniej dekadzie okazał sie najlepszym polskim klubem, kttóry ma 13 MP. I co miasto z tym robi, rozumuje w ten sam głupi sposób aby zarżnąć kurę znoszącą złote jaja.
Co robia władze w Poznaniu dla przecietnego klubu Amika i nie dorastającego do pięt Wiśle ?
Ustaliły czynsz na niskim poziomie argumentując, że klub ten reklamuje miasto. Kto jest mądrzejszy a kto głupszy ?
.
Akurat na Poznan nie powolywalbym sie z powodu dziwnych powiazań dlatego:
wis.la/l62cb
wis.la/fwdkr
Jak widac na tych 'promocjach' zarabiaja prywatne osoby ktore wmawiaja niektorym, ze to promocja.
A co do reszty. Stadion kosztowal ok .570 mln. Budzet Krakowa dla dzialu marketingu ok 5 mln. Wiec powowylawanie sie na reklamowanie Krakowa jest bez sensu. Zamiast stadionu mozna byc zrobcu duzo wiecej.
A co do wymienionych druzyn to po prostu taka promocja , ze nie wiem. Mecz z Realem (przegrany) myslisz ze zrobil promocje? Przez jeden dzien? A jak myslisz taka Patrzelka grala w lidze mistrzow i ilu ludzi przyjechalo do Bratyslawy tam pozniej bo sie dowiedzialo przez LM?
jak w Google Trands wpiszesz Krakow, Kraków czy inaczej to nei widac zadnych zależnosci od sportu.
Piszesz o Filipiaku i Comarchu ? Majchrowski i jego pejsaci radni dorzucili jeszcze tej prywatnej firmie (Comarch) tereny miejskie w Cichym Kąciku, za frajer, i co ? ano cicho sza.
Pisze oczywiście też o innych klubach i tez o Wiśle. Ze inni cos robia nie znaczy, ze to jest dobre.
Generalnmei mam rozumiec, ze panstwo nie powinno budowac obiektow prywantych z wyjatkiem stadionow?
Powód: nie na temat
Ostatnio edytowane przez rav : 17.07.2013 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.07.2013, 14:14
Niestety ten bełkot z drugiej częsci postu nie wygląda nawet troche jakby ktos pisał go poważnie.
wypadałoby z Twojej strony nie bełkotać o stadionie i chwalić pejsów, którzy robią wszystko w Urzędzie Miasta, aby dojebać naszemu klubowi. Łykanie propagandy "gówna wybiórczego" jest kompromitacją Twojej osoby. Inną kwestią jest to, że może jesteś zakamuflowanym pejsem ? - słowa Biskupa Hosera byłyby tutaj chyba najwłaściwsze ;-)

[ciach]
Powód: nie na temat
Ostatnio edytowane przez rav : 17.07.2013 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 16.07.2013, 14:30
[ciach]

wiec jak to jest z budowaniem za panstwowe pieniadze dla prywatnych firm np spolek akcyjnych?
Powód: usunięte fragmenty nie na temat
Ostatnio edytowane przez rav : 17.07.2013 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.07.2013, 14:35
Przykladowy mecz, np derby.

200 tys za stadion
200 tys na kary od e-klasy
dwa mecze bez publicznosci.

Ogolnie to moze byc slaby biznes.

Troche powazniej teraz. Stadion na 30 tys to niestety zabawka dla powaznych ludzi, a takich nam brakuje. To arena dla powaznej druzyny a na razie nas nie bede ocenial ale... Tu trzeba wlozyc zeby moc wyjac profit, a od tego jestesmy bardzo dalecy.

Jednak z drugiej strony, przykladowo 3 mln zl. Genkov, Jaliens, Iliev.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.07.2013, 15:40
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Przykladowy mecz, np derby.

200 tys za stadion
200 tys na kary od e-klasy
Milion od razu ;-)
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.07.2013, 20:31
Coraz ładniejsze zacieki na naszym stadionie, jak tak dalej będą obie strony dochodziły do porozumienia to ten stadion zdąży sam się rozpaść...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.07.2013, 20:40
wiec jak to jest z budowaniem za panstwowe pieniadze dla prywatnych firm np spolek akcyjnych?
Rozumiem, że np. w Rzymie , Roma i Lazio wspólnie wybudowały za swoje prywatne pieniądze Stadion Olimpijski na którym grają oba kluby ? W Mediolanie chyba też ? Hertha też gra na swoim przez siebie zbudowanym stadionie ? Paris Saint Germain też ?

Dobrze przytoczono przykład sytuacji gdy koszt za wynajem jest określony a do akcji wkracza byle urzędniczyna tuskowa i zamyka stadion dla widowni w imię widzimisie swojego wodzusia walki z ...faszyzmem. I co wtedy ? Klub idzie z torbami a nie miasto.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 16.07.2013 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 17.07.2013, 09:52
Rozumiem, że np. w Rzymie , Roma i Lazio wspólnie wybudowały za swoje prywatne pieniądze Stadion Olimpijski na którym grają oba kluby ? W Mediolanie chyba też ? Hertha też gra na swoim przez siebie zbudowanym stadionie ? Paris Saint Germain też ?

Dobrze przytoczono przykład sytuacji gdy koszt za wynajem jest określony a do akcji wkracza byle urzędniczyna tuskowa i zamyka stadion dla widowni w imię widzimisie swojego wodzusia walki z ...faszyzmem. I co wtedy ? Klub idzie z torbami a nie miasto.
A mozesz odpowiedziec na pytanie. Argumenty z cyklu "To jest OK na calym swiecie przeceiz tak jest" sa srednie. Tym bardziej ze przytoczyles kilka stadionow. Czy jak zaloze spolke akcyjna tez mi miasto cos wybyduje?
I mozesz oswiecic mnie o co ci chodzi z tym 'pojsciem z torbami'. Kiedy byl przypadek, ze ktos zamknal stadion tak, ze cokolwiek poszlo z torbami? Czy gdzies miasto poszlo z torbami? Bo jak rozumiem argument Twoj jest taki , ze teraz miasto idzie z torbami a nie klub. Mialo to miejsce kiedys w histori?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.07.2013, 10:11
Gwiaździsty popełnił jeden błąd w swojej argumentacji. Powinien wymienić wszystkie stadiony na świecie, które zostały wybudowane przez kluby. Wyszło by tego może ze 20, z czego pewnie 90% w Anglii.

To absolutnie normalna praktyka, że to miasta budują stadiony, które są potem wynajmowane przez kluby. Mieszanie do tego formy prawnej klubów (spółka akcyjna) to kompletny bezsens.

Patologią nie jest w/w zasada lecz sposób współpracy na linii miasto - klub i amatorskie podejście obu stron do budowy obiektu za 0,6 miliarda zł. Władze miasta winię tu bardziej, bo to one bezpośrednio były odpowiedzialne za inwestycję.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.07.2013, 10:34
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Milion od razu ;-)
Jak się rozwiniemy to i to jest możliwe

pasożyty mają śmieszny stadion, są śmiesznym klubem, mają śmiesznych kibiców i to się wszystko fajnie uzupełnia.

My mamy okresy gdzie jesteśmy organizacyjnie rozłożeni na łopatki (teraz tak mamy), nie mamy piłkarzy zdolnych do wielkich wyczynów (może mamy ale na razie ich ukrywamy), mamy stadion który potrzebuje drużyny przyciągającej tłumy żeby był w stanie ekonomicznie się obronić(stadion jest i jest pusty).

To co mogło być darem jest teraz ciężarem, z wielu względów, ale chyba głównie przez obustronne niezrozumienie ciężaru i wagi tej inwestycji.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 17.07.2013, 10:47
inwestycja za 600 mln zlotych na którym odbywa sie tylko mecz pilkarski raz na 2 tygodnie od kilku lat...niegospodarnosc inwestora to wrecz slowo pochwalcze...gdybysmy mieli doczynienia z prywatnymi pieniedzmi nigdy by do takiej sytuacji nei doszlo...a tak mamy dziury w drogach, brak terenow zielonych, parkow sciezek rowerowych...dosyc ze jestesmy biednym krajem to marnujemy tak duze pieniadze...ekonomia-biznes niewybacza takich bledow...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
marlyd
Member

Od: 07.2003

Stary 09.08.2013, 08:36
O bazie treningowej w Myślenicach:
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...szacowano.html
Ostatnio edytowane przez marlyd : 09.08.2013 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów