|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
|
Brożek dla PS (13.06) :
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
przypominam, że Ruch pokazał nam w sobotę na co nas stać...Musimy sobie jasno powiedzieć, że jesteśmy w czarnej dupie i utrzymanie się w TME będzie trudne.
aby coś ugrać w tej lidze powinniśmy byli sprowadzić: - Miłosza Przybeckiego - Łukasza Piątka - Maków - Pawła Brożka - bramkarza - lewego obrońce (może Piotra Brożka) Obawiam się, że ten model biznesowy obecnie wprowadzony na Wiśle się tutaj nie sprawdzi. Coraz większe oszczędności będą generować coraz gorszą grę i coraz gorszą sytuacje finansową spółki. Spadające wpływy z biletów, spadające wpływy z transmisji telewizyjnych, brak sponsora, itp. Wiem, że jak nie ma kasy to i "Salomon z pustego nie naleje", ale powiedzmy sobie szczerze - kto do takiej sytuacji doprowadził ? Mamy od półtorej roku sytuacje, która odstrasza wszystkich od klubu: kibiców, sponsorów, piłkarzy, itp. Coś czuję, że Franiu szybko zakończy swoją III przygodę z Wisłą. Niestety może by tak, że po 5-ciu kolejkach będziemy mieli okrągłe 0 punktów...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.07.2013 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bajki Bednarza sa powszechnie znane - moze to jedna z nich.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Oddamy Chaveza za darmo, czy będziemy jeszcze musieli spłacać mu zaległości?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję że łysy coś wytarguje na tym nie skrywanym szczęściu Chaveza że odchodzi z Wisły.
Nie oszukujmy się akurat wielkiej dla nas różnicy z nim czy bez niego nie będzie - może jak się zwolni kasa z kontraktu Osmana to Pawła Brożka zakontraktujemy? ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z tego co pisano to 60% do poprzedniego klubu idzie a reszta pewnie zalatwi sprawe zaleglosci wzgledem niego. Takze wyjdziemy na zero.
P.S Ostatnio moje dziecko katuje Krola Lwa, jest tam taka piosenka gdzie ten zly spiewa "epoka przepychy sie skrada po cichu..." no wstawilbym leb Bednarza a pasowalo by idealnie do sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dla mnie to jest śmieszne, każdy piłkarz od nas odchodzi za darmo.. ludzie to jest kapitan reprezentacji hondurasu ! nie ważne czy mieliśmy 100% transferu czy nie
wszystko zaczęło się od transferu Meliksona za pół darmo, który jest jednym z liderów francuskiej drużyny.. ( teraz się odezwą Ci co uważają, że gówno grał.. tak grał gówno a i tak był najlepszym naszym graczem i wcale mu się nie dziwie, po tym jakich patałachów miał obok siebie ) |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Chavez odchodzi a wiec z wysokimi kontraktami zostaja Jovanovic, Bunoza, Gargula, a kolejny pewnie Bednarz
oj zebys sie sam Jacku nie musial zwalniac.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ekhm,takie pytanko mam : kto podpisywał Chaveza ? Czy to Bednarz jest winny temu jak wyglada jego kontrakt i umowa z byłym klubem czy może kto inny?
E: Ogryzku, ja niestety wiedziałem ze to robił Staszek. Chodzi o to ze jest grupa betonowa która nie przyswaja informacji badz nie potrafi myśleć.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.07.2013 o godz. 15:42.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Valxs zatrudniał Chaveza (jeśli dobrze pamiętam) i już wtedy było wiadomo że podpisaliśmy umowę na której trudno będzie zarobić. No chyba że kontrahenci płaciliby po kilka mln euro za Osmana. A tak nie było i nie jest.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.07.2013 o godz. 15:38.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeżeli tylko za pieniądze zaoszczędzone na transferze Chaveza przyjdzie jakiś napastnik, to nie ma co płakać. W środku obrony mamy obecnie najmniejszą biedę i jak będziemy przegrywać mecze, to nie przez stoperów tylko dziurę z przodu.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a kim Ty chcesz grać w obronie ? chodzą słuchy, że Bunoza w Dynamie jedną nogą..
zostaje Jovanovic i Głowacki z doświadczonych.. obiecujący Stolarski i Nalepa, który jest próbowany jako DP poza tym wiecznie kontuzjowany Czekaj i Uryga, Burligi to mi się nawet wymieniać nie chce łącznie zostanie 6 obrońców o ile będą wszyscy zdrowi |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
) najlepszym obrońcą jaki w tej chwili w Wiśle jest. Oczywiście jeśli mu się chce, ale brak chęci to nie tylko jego problem. Inni nawet jakby chcieli to wyżej dupy nie podskoczą, a Chavez ma duży potencjał i wcale nie jest stary zwłaszcza jak na obrońcę. Głowa był dobry, ale po powrocie z Turcji gra cienko.Nie ma co się łudzić i zakłamywać rzeczywistości - po sprzedaży Chaveza będzie jeszcze większy gnój bo ta kasa nie zostanie przeznaczona na konkretne transfery. Tym bardziej że jak czytam, kokosów z tego nie będzie. Prędzej zostanie ona przeznaczona na spłaty zaległości wobec Pareiki, rezerwę na Genkova i inne zaległości i zobowiązania.... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Na jesień czeka 21 meczy ( najwięcej w historii ligi ) + puchar polski. W obronie Wisła ma ( po odejsciu Chaveza ) 2 graczy do na słabym poziomie i 2 zawodników młodych. Głowacki zaraz złapie kontuzję pewnie. 3 graczy na obronę na ponad 21 meczy. Szykuje się ciekawie. Może Smuda stanie na środku i bedzie bronil
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za to z przodu jest pół napastnik Boguski. Z tyłu źle bez Chaveza ale jeszcze nie najgorzej. (Gramy o max 8 miejsce pamiętajmy) Za to z przodu nie ma nic. Nawet tych trzech a pół napastnik Boguski wiecznie kontuzjowany. Z tyłu jako tako to wygląda.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Spadek nam się szykuje, a Bednarz bredzi, że będziemy z tych miernot zarabiać grube miliony. Łysy - coś ty wciągał przez weekend?
Poza tym, to wszystkie działania klubu wskazują jednak na to, że Cupiał ucieka z Wisły.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 15.07.2013 o godz. 16:43.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W moim poście nigdzie nie ma mowy o ilości, nie wiem skąd taki wniosek w twojej wypowiedzi? Napisałem, że mamy najmniejszą biedę, bo nawet obecnie, po odejściu Osmana, mamy czterech nominalnych stoperów: Głowacki, Jovanović, Czekaj, Nalepa. Zwłaszcza pierwsza trójka, jak na warunki naszej ligi, w zupełności wystarcza.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bednarz to pie....li jak potłuczony , będziemy zarabiać tylko na kim? Już raz błysnął jak powiedział że Brud nie jest na sprzedaż! I nie był poszedł za friko, pewnie żeby zejść z kontraktu!!!! Baran i tyle!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 15.07.2013 o godz. 17:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() (rozumiesz?) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ok tylko z tego co czytałem to Osman rozwiążę kontrakt na podobnych zasadach co Genkov za zaległości finansowe ale tego oczywiście nie jestem pewien i nie chcę nikogo wprowadzić w błąd .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i co z tego? Gdyby go sprzedali trzeba by zapłacić odpowiedni procent jego poprzedniemu klubowi i uregulować zaległości płacowe. Wyszłoby pewnie na to samo.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Skoro mamy pół napastnika, a testujemy ogórków z Rumunii to dlaczego by nie zaprosić na testy np takiego Mateusza Cholewiaka z Puszczy Niepołomice. Gość ma papiery na grę. Tylko lepiej ściągać piłkarzy z egzotycznych krajów...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
p.s. zaległości finansowe wobec piłkarzy to też wina Jacka co nie? ![]() zluzujcie, w czwartek beda piłkarze to kazdy będzie miał możliwośc zapytać dlaczego jest jak jest. Będziecie? a w piątek na meczu ? czy moze odpuszczacie pierwsze kolejki jak na prawdziwych kibicow przystało ? ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Chciałbym przypomnieć, że mamy na dzień dzisiejszy 2 zdrowych środkowych obrońców (Głowa i Jovanovic) - nie liczę Bunozy bo on raczej będzie występował na boku.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|