The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2013, 21:57
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ja czytałem o dwóch wersjach.
Pierwsza, Paweł podpisał kontrakt na 2 lata z Recreativo. W obecnych okolicznościach chyba najbardziej prawdopodobna.
Druga wersja, że Paweł podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia i to przeczytałem na jakiejś hiszpańskiej stronie.

Info z dzisiaj: wis.la/eny39
W tym jest napisane, że są dogadani z kilkoma piłkarzami w tym i z Brożkiem.
no to na mecz z Górnikiem się wyrobi a może nawet i na czwartkową prezentację
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.07.2013, 22:23
Tragiczny jest Bednarz, tragiczny jest Kapka i tragikomiczny Smuda. To, co się dzieje w Wiśle jest po prostu żałosne. Sprowadzili tego Romo - pytanie po co? Jak nie ma piłkarzy, którzy mogliby mu dobrze w środku dograć piłkę do przodu. Aby Romo wzrósł na wartości, to potrzeba dobrych piłkarzy mieć na boisku, a nie całą tą bandę beztalenć na boisku. Może i tam nawet drzemią jakieś talenty, ale bez kilku dobrych piłkarzy, my z takim składem spadniemy z ligi, a gdy nie dokonają transferów w zimie, to latem pozostanie tylko siedemnaście spotkań na uratowanie się. Zważywszy, że już po połowie sezonu kibice zniechęcą się beznadziejną grą, to w zimie nie będzie pieniędzy, by kogokolwiek sprowadzić, zatem kibice - za rok witamy pierwszą ligę ! Przygotujmy się na to.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.07.2013, 06:41
Barti napisał(a):Wyświetl post
Gdybym miał oceniać tylko po dzisiejszym meczu, to Romo vel don Wasyl Roma musiałby się już pakować. Dla mnie to on ma jakieś nieskoordynowane ruchy. Gdyby zamknął akcję po wrzutce ze skrzydła bodajże Małego - to co innego. Już na rozgrzewce nie przypadł mi do gustu jak z prostej piłki uwalił w trybuny. Kapka pewnie modlił się żeby ten gość wypalił, bo głównym celem miał być napastnik. Jak dla mnie jeżeli go zakontraktują, to będzie to bardzo "na siłę" robione, ale tak jak piszę, ja oceniam tylko po sparingu z Ruchem. Może fachowcy widzą w nim przyszłość.
Te nieskoordynowane ruchy sprawiają, że jest fantastyczny na schodach przez co zauroczył w sobie Frania. Podobno spotykają się obaj prywatnie i Smuda obserwuje jak Romo pokonuje kolejne piętra
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 15.07.2013, 06:47
Brożek dla PS (13.06) :

Cytat:
W każdym razie w Recreativo już grać nie będę. Mój kontrakt obowiązywał przez rok. Zostałby automatycznie przedłużony w przypadku awansu do Primera Division
Cytat:
Pożegnał się już pan z Recreativo?
Paweł Brożek: Tak. Od razu po ostatnim meczu z Huescą (0:0) był poczęstunek, szampan. Obyło się oczywiście bez łez (śmiech). Ale miło się pożegnaliśmy, było bardzo serdecznie. Życzyliśmy sobie z chłopakami i trenerami powodzenia
Nie wiem skąd to całe zamieszanie odnośnie rozwiązaniu kontraktu.
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 15.07.2013, 08:55
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Tragiczny jest Bednarz, tragiczny jest Kapka i tragikomiczny Smuda. To, co się dzieje w Wiśle jest po prostu żałosne. Sprowadzili tego Romo - pytanie po co? Jak nie ma piłkarzy, którzy mogliby mu dobrze w środku dograć piłkę do przodu. Aby Romo wzrósł na wartości, to potrzeba dobrych piłkarzy mieć na boisku, a nie całą tą bandę beztalenć na boisku. Może i tam nawet drzemią jakieś talenty, ale bez kilku dobrych piłkarzy, my z takim składem spadniemy z ligi, a gdy nie dokonają transferów w zimie, to latem pozostanie tylko siedemnaście spotkań na uratowanie się. Zważywszy, że już po połowie sezonu kibice zniechęcą się beznadziejną grą, to w zimie nie będzie pieniędzy, by kogokolwiek sprowadzić, zatem kibice - za rok witamy pierwszą ligę ! Przygotujmy się na to.
Przypominam, że w tej lidze grają jeszcze Widzew i Ruch...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 15.07.2013, 09:02
Spokolokoełrokoko napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, że w tej lidze grają jeszcze Widzew i Ruch...
przypominam, że Ruch pokazał nam w sobotę na co nas stać...Musimy sobie jasno powiedzieć, że jesteśmy w czarnej dupie i utrzymanie się w TME będzie trudne.

aby coś ugrać w tej lidze powinniśmy byli sprowadzić:
- Miłosza Przybeckiego
- Łukasza Piątka
- Maków
- Pawła Brożka
- bramkarza
- lewego obrońce (może Piotra Brożka)

Obawiam się, że ten model biznesowy obecnie wprowadzony na Wiśle się tutaj nie sprawdzi. Coraz większe oszczędności będą generować coraz gorszą grę i coraz gorszą sytuacje finansową spółki. Spadające wpływy z biletów, spadające wpływy z transmisji telewizyjnych, brak sponsora, itp.

Wiem, że jak nie ma kasy to i "Salomon z pustego nie naleje", ale powiedzmy sobie szczerze - kto do takiej sytuacji doprowadził ? Mamy od półtorej roku sytuacje, która odstrasza wszystkich od klubu: kibiców, sponsorów, piłkarzy, itp.

Coś czuję, że Franiu szybko zakończy swoją III przygodę z Wisłą. Niestety może by tak, że po 5-ciu kolejkach będziemy mieli okrągłe 0 punktów...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.07.2013 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.07.2013, 09:08
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Brożek dla PS (13.06) :

Nie wiem skąd to całe zamieszanie odnośnie rozwiązaniu kontraktu.
Bajki Bednarza sa powszechnie znane - moze to jedna z nich.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.07.2013, 13:43
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...uje_tylko.html
Chavez odchodzi...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.07.2013, 13:45
Oddamy Chaveza za darmo, czy będziemy jeszcze musieli spłacać mu zaległości?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.07.2013, 13:48
Miejmy nadzieję że łysy coś wytarguje na tym nie skrywanym szczęściu Chaveza że odchodzi z Wisły.

Nie oszukujmy się akurat wielkiej dla nas różnicy z nim czy bez niego nie będzie - może jak się zwolni kasa z kontraktu Osmana to Pawła Brożka zakontraktujemy?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.07.2013, 13:50
Z tego co pisano to 60% do poprzedniego klubu idzie a reszta pewnie zalatwi sprawe zaleglosci wzgledem niego. Takze wyjdziemy na zero.

P.S Ostatnio moje dziecko katuje Krola Lwa, jest tam taka piosenka gdzie ten zly spiewa "epoka przepychy sie skrada po cichu..." no wstawilbym leb Bednarza a pasowalo by idealnie do sytuacji.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.07.2013, 14:14
dla mnie to jest śmieszne, każdy piłkarz od nas odchodzi za darmo.. ludzie to jest kapitan reprezentacji hondurasu ! nie ważne czy mieliśmy 100% transferu czy nie
wszystko zaczęło się od transferu Meliksona za pół darmo, który jest jednym z liderów francuskiej drużyny..
( teraz się odezwą Ci co uważają, że gówno grał.. tak grał gówno a i tak był najlepszym naszym graczem i wcale mu się nie dziwie, po tym jakich patałachów miał obok siebie )
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.07.2013, 15:05
Chavez odchodzi a wiec z wysokimi kontraktami zostaja Jovanovic, Bunoza, Gargula, a kolejny pewnie Bednarz oj zebys sie sam Jacku nie musial zwalniac....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2013, 15:15
Ekhm,takie pytanko mam : kto podpisywał Chaveza ? Czy to Bednarz jest winny temu jak wyglada jego kontrakt i umowa z byłym klubem czy może kto inny?

E: Ogryzku, ja niestety wiedziałem ze to robił Staszek. Chodzi o to ze jest grupa betonowa która nie przyswaja informacji badz nie potrafi myśleć.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.07.2013 o godz. 15:42.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 15.07.2013, 15:36
Valxs zatrudniał Chaveza (jeśli dobrze pamiętam) i już wtedy było wiadomo że podpisaliśmy umowę na której trudno będzie zarobić. No chyba że kontrahenci płaciliby po kilka mln euro za Osmana. A tak nie było i nie jest.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.07.2013 o godz. 15:38.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2013, 15:43
Jeżeli tylko za pieniądze zaoszczędzone na transferze Chaveza przyjdzie jakiś napastnik, to nie ma co płakać. W środku obrony mamy obecnie najmniejszą biedę i jak będziemy przegrywać mecze, to nie przez stoperów tylko dziurę z przodu.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.07.2013, 16:14
a kim Ty chcesz grać w obronie ? chodzą słuchy, że Bunoza w Dynamie jedną nogą..
zostaje Jovanovic i Głowacki z doświadczonych.. obiecujący Stolarski i Nalepa, który jest próbowany jako DP
poza tym wiecznie kontuzjowany Czekaj i Uryga, Burligi to mi się nawet wymieniać nie chce
łącznie zostanie 6 obrońców o ile będą wszyscy zdrowi
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 15.07.2013, 16:22
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli tylko za pieniądze zaoszczędzone na transferze Chaveza przyjdzie jakiś napastnik, to nie ma co płakać. W środku obrony mamy obecnie najmniejszą biedę i jak będziemy przegrywać mecze, to nie przez stoperów tylko dziurę z przodu.
Ilość nie oznacza jakości. Akurat Chavez jest (bo jeszcze nie odszedł ) najlepszym obrońcą jaki w tej chwili w Wiśle jest. Oczywiście jeśli mu się chce, ale brak chęci to nie tylko jego problem. Inni nawet jakby chcieli to wyżej dupy nie podskoczą, a Chavez ma duży potencjał i wcale nie jest stary zwłaszcza jak na obrońcę. Głowa był dobry, ale po powrocie z Turcji gra cienko.
Nie ma co się łudzić i zakłamywać rzeczywistości - po sprzedaży Chaveza będzie jeszcze większy gnój bo ta kasa nie zostanie przeznaczona na konkretne transfery. Tym bardziej że jak czytam, kokosów z tego nie będzie. Prędzej zostanie ona przeznaczona na spłaty zaległości wobec Pareiki, rezerwę na Genkova i inne zaległości i zobowiązania....
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 15.07.2013, 16:30
Na jesień czeka 21 meczy ( najwięcej w historii ligi ) + puchar polski. W obronie Wisła ma ( po odejsciu Chaveza ) 2 graczy do na słabym poziomie i 2 zawodników młodych. Głowacki zaraz złapie kontuzję pewnie. 3 graczy na obronę na ponad 21 meczy. Szykuje się ciekawie. Może Smuda stanie na środku i bedzie bronil
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 15.07.2013, 16:37
Za to z przodu jest pół napastnik Boguski. Z tyłu źle bez Chaveza ale jeszcze nie najgorzej. (Gramy o max 8 miejsce pamiętajmy) Za to z przodu nie ma nic. Nawet tych trzech a pół napastnik Boguski wiecznie kontuzjowany. Z tyłu jako tako to wygląda.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 15.07.2013, 16:40
Spadek nam się szykuje, a Bednarz bredzi, że będziemy z tych miernot zarabiać grube miliony. Łysy - coś ty wciągał przez weekend?

Poza tym, to wszystkie działania klubu wskazują jednak na to, że Cupiał ucieka z Wisły.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 15.07.2013 o godz. 16:43.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2013, 16:57
Spokolokoełrokoko napisał(a):Wyświetl post
Ilość nie oznacza jakości.
W moim poście nigdzie nie ma mowy o ilości, nie wiem skąd taki wniosek w twojej wypowiedzi? Napisałem, że mamy najmniejszą biedę, bo nawet obecnie, po odejściu Osmana, mamy czterech nominalnych stoperów: Głowacki, Jovanović, Czekaj, Nalepa. Zwłaszcza pierwsza trójka, jak na warunki naszej ligi, w zupełności wystarcza.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
fabio
Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2013, 17:01
Bednarz to pie....li jak potłuczony , będziemy zarabiać tylko na kim? Już raz błysnął jak powiedział że Brud nie jest na sprzedaż! I nie był poszedł za friko, pewnie żeby zejść z kontraktu!!!! Baran i tyle!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.07.2013, 17:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ekhm,takie pytanko mam : kto podpisywał Chaveza ? Czy to Bednarz jest winny temu jak wyglada jego kontrakt i umowa z byłym klubem czy może kto inny?

E: Ogryzku, ja niestety wiedziałem ze to robił Staszek. Chodzi o to ze jest grupa betonowa która nie przyswaja informacji badz nie potrafi myśleć.
Ale gdyby nie taki kontrakt Chaveza i nie ten procent dla poprzedniego klubu Chavez w ogóle nie zostałby wykupiony . Rozumiesz ? A wtedy po Jego pierwszy sezonie był najlepszym stoperem w lidze i został słusznie wybrany do 11 sezonu . Przecież idealnie pamiętam te jęczenia kibiców dlaczego jeszcze nie wykupili Osmana a Stan robił wszystko żeby zbić cenę której nie mogliśmy zapłacić ,negocjacje się przeciągały i stąd takie zasady tego transferu .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 15.07.2013 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 15.07.2013, 17:17
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ale gdyby nie taki kontrakt Chaveza i nie ten procent dla poprzedniego klubu Chavez w ogóle nie zostałby wykupiony . Rozumiesz ? A wtedy po Jego pierwszy sezonie był najlepszym stoperem w lidze i został słusznie wybrany do 11 sezonu . Przecież idealnie pamiętam te jęczenia kibiców dlaczego jeszcze nie wykupili Osmana a Stan robił wszystko żeby zbić cenę której nie mogliśmy zapłacić ,negocjacje się przeciągały i stąd takie zasady tego transferu .
Ale nikt nie płacze z tego powodu że Valxcs podpisał taki a nie inny kontrakt. Tylko zaraz się zaczną płaczę dlaczego łysy sprzedał go za darmo a przecież powinniśmy na nim zarobić góry złota i to wina łysego że nic nie ma za Chaveza
(rozumiesz?)
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.07.2013, 17:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale nikt nie płacze z tego powodu że Valxcs podpisał taki a nie inny kontrakt. Tylko zaraz się zaczną płaczę dlaczego łysy sprzedał go za darmo a przecież powinniśmy na nim zarobić góry złota i to wina łysego że nic nie ma za Chaveza
(rozumiesz?)
Ok tylko z tego co czytałem to Osman rozwiążę kontrakt na podobnych zasadach co Genkov za zaległości finansowe ale tego oczywiście nie jestem pewien i nie chcę nikogo wprowadzić w błąd .
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2013, 17:39
No i co z tego? Gdyby go sprzedali trzeba by zapłacić odpowiedni procent jego poprzedniemu klubowi i uregulować zaległości płacowe. Wyszłoby pewnie na to samo.
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 15.07.2013, 19:11
Skoro mamy pół napastnika, a testujemy ogórków z Rumunii to dlaczego by nie zaprosić na testy np takiego Mateusza Cholewiaka z Puszczy Niepołomice. Gość ma papiery na grę. Tylko lepiej ściągać piłkarzy z egzotycznych krajów...
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2013, 19:42
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek widze rozumie o co mi chodziło, wiec wyłożył Ci to jak na tacy.
p.s. zaległości finansowe wobec piłkarzy to też wina Jacka co nie?

zluzujcie, w czwartek beda piłkarze to kazdy będzie miał możliwośc zapytać dlaczego jest jak jest. Będziecie?
a w piątek na meczu ? czy moze odpuszczacie pierwsze kolejki jak na prawdziwych kibicow przystało ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.07.2013, 19:47
Chciałbym przypomnieć, że mamy na dzień dzisiejszy 2 zdrowych środkowych obrońców (Głowa i Jovanovic) - nie liczę Bunozy bo on raczej będzie występował na boku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów