The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2013, 05:59
Ten Formella to musi nas lubić.... Wiosną MESIE lutnął 4 bramki, teraz w sparingu dwie z pierwszą...
Piłka go lubi, a on wie gdzie stanąć. Przynajmniej tak było w meczu mesowym. No i szybki kolo jest..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
mszumski
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 04.07.2013, 09:05
Moim zdaniem odkryciem może być Stolarski. Bardzo dobrze chłopak wygląda. Wysoki, szybki, dobry w obronie- musi tylko popracować nad ofensywą i nie wiem czy ma płuca z żelaza bo na tę pozycję to niezwykle ważne.
Bieszczad moim zdaniem prezentuje się lepiej od Miśkiewicza.
Dla mnie skład na 1 mecz:
Bieszczad- Stolarski Głowacki Jovanovic Bunoza- Stjepanovic Wilk Garguła Małecki Sarki Boguski

Gorzej ze zmianami
Jest Burliga Chrapek może Nalepa i... to wszystko Liga za 2,5 tygodnia więcej spotkań przypominam a kadra 1-2 kontuzje, kartki i nie ma po co w ogóle wychodzić bo co Małecki czy Sarki będą biegać za 3?

Co jest z Szewczykiem? Czekajem?
Może niech pomyślą nad jakimś wypożyczeniem bo będzie krucho
Ostatnio edytowane przez mszumski : 04.07.2013 o godz. 09:08.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.07.2013, 09:17
mszumski napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem odkryciem może być Stolarski. Bardzo dobrze chłopak wygląda. Wysoki, szybki, dobry w obronie- musi tylko popracować nad ofensywą i nie wiem czy ma płuca z żelaza bo na tę pozycję to niezwykle ważne.
Bieszczad moim zdaniem prezentuje się lepiej od Miśkiewicza.
Dla mnie skład na 1 mecz:
Bieszczad- Stolarski Głowacki Jovanovic Bunoza- Stjepanovic Wilk Garguła Małecki Sarki Boguski

Gorzej ze zmianami
Jest Burliga Chrapek może Nalepa i... to wszystko Liga za 2,5 tygodnia więcej spotkań przypominam a kadra 1-2 kontuzje, kartki i nie ma po co w ogóle wychodzić bo co Małecki czy Sarki będą biegać za 3?

Co jest z Szewczykiem? Czekajem?
Może niech pomyślą nad jakimś wypożyczeniem bo będzie krucho
Szewczyk kontuzja
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2013, 09:20
Garguła nawet żwawo sie wczoraj poruszał po boisku, może przy Franzu przypomni sobie że kiedyś grał w Kadrze i że za 100 tyś zł miesiecznie wypada lepiej grać niż w ostatnich latach
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2013, 09:33
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
może ktoś w skrócie ocenić grę nowych nabytków, tzn zawodników których w poprzednim sezonie nie było lub byli, lecz nie mieli okazji się zaprezentować.
Przede wszystkim Burdenski - DNO, chłop nie ma pojęcia o grze na tym poziomie. Powiedziałbym, że zaprezentował umiejętności na poziomie Sorina Oproiescu, tyle że umiał biegać. Ogólnie zagubiony, biegał od jednego do drugiego piłkarza, ale gość nie umie odbierać piłki, nie umie podać, zero. Tandeta.

Celin i Eduardo - no to są piłkarze, którzy jakieś pojęcie mają. Mniej więcej podobny poziom, ale to jest poziom I-ligowy, a nie na Ekstraklasę.

Najlepiej wypadł Stepjanović - on grał w Macedonii na skrzydle? Bo wczoraj był ustawiony w środku, nawet nie jako ofensywny, a typowy środkowy pomocnik. Dość rzadko miał piłkę, ale gdy już ją dostał to wiedział co zrobić. Niezłe podania, brak strat. Takiego piłkarza można zakontraktować.
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
mszumski
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 04.07.2013, 09:38
Sami napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim Burdenski - DNO, chłop nie ma pojęcia o grze na tym poziomie. Powiedziałbym, że zaprezentował umiejętności na poziomie Sorina Oproiescu, tyle że umiał biegać. Ogólnie zagubiony, biegał od jednego do drugiego piłkarza, ale gość nie umie odbierać piłki, nie umie podać, zero. Tandeta.

Celin i Eduardo - no to są piłkarze, którzy jakieś pojęcie mają. Mniej więcej podobny poziom, ale to jest poziom I-ligowy, a nie na Ekstraklasę.

Najlepiej wypadł Stepjanović - on grał w Macedonii na skrzydle? Bo wczoraj był ustawiony w środku, nawet nie jako ofensywny, a typowy środkowy pomocnik. Dość rzadko miał piłkę, ale gdy już ją dostał to wiedział co zrobić. Niezłe podania, brak strat. Takiego piłkarza można zakontraktować.
tylko ciekawe ile on chce, bo to wczoraj pokazał, na pewno nie jest warte dużych pieniędzy, od piłka mu nie przeszkadza i tyle
tyle to można by i Wilka nauczyć tylko, że jemu trzeba by było to jakoś prosto przekazać Wilk nie grzeszy boiskową inteligencją
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.07.2013, 09:43
Sami napisał(a):Wyświetl post

Ostoja Stjepanović to defensywny pomocnik, ustawiony wczoraj najbliżej linii obrony Wisły.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.07.2013, 11:11
19 lipca pierwszy mecz z Górnikiem.. to już za 2 tygodnie !

Kadra wygląda przerażająco , w szczególności w obliczu kontuzji Urygi , Czekaja i Szewczyka oraz dłuższej nieobecności Osmana . Pierwszy skład ok , ale tylko ok .

Po prostu koniecznością jest sprowadzenie 2-3 graczy ofensywnych oraz przynajmniej jednego lewego obrońcy . Inaczej we wrześniu , październiku będzie wielki płacz i lament że na ławce mamy samych żółtodziobów .
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.07.2013, 11:36
I żółtodzioby wejdą na boisko, a przeciwnik będzie nam ładował po 3 bramki w 45 min. jak to miało miejsce w sparingach.
What's new?

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.07.2013, 11:58
W klubie raczej nie ma presji jesli chodzi o wzmocnienie skladu - jakies wzmocnienia beda ale mamy czas do konca sierpnia. Nikt sie nie martwi ile punktow zdobedziemy do tego czasu, nikt nie bierze pod uwage, ze nowi zawodnicy potrzebuja czas na zgranie sie z zespolem etc.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.07.2013, 12:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W klubie raczej nie ma presji jesli chodzi o wzmocnienie skladu - jakies wzmocnienia beda ale mamy czas do konca sierpnia. Nikt sie nie martwi ile punktow zdobedziemy do tego czasu, nikt nie bierze pod uwage, ze nowi zawodnicy potrzebuja czas na zgranie sie z zespolem etc.
Zorientują się jak na wiosnę zagrają w grupie spadkowej .... wówczas to będą budować Wielką Wisłę, że hoho a Smuda dostanie kasę na zakontraktowanie 12 nowych graczy - nie przekraczających poziomem Burdenskiego.....

Myślałem, że nauka z Sikorskim coś komuś dała do myślenia w klubie, niestety jak się okazało dać nie mogła, bo wszak Zdzisław niczego nauczyć się już nie może, a jego wychwalanie przez Motykę czy Iwana to jakieś odrealnione sentymenty - Zdzisław na 10 transferów - 1 ma na poziomie powiedzmy wzmocnienia kadry, pozostałe to wtopy. Nie przypominam sobie zawodnika ściągniętego przez Skauta najlepszego od Chin wielkich po Wodzisław, który okazałby się solidnym wzmocnieniem kadry zespołu Wisły....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.07.2013, 14:17
Mecz pokazał, że jeśli chłopaki grają skupieni i w pełni zaangażowani to są w stanie walczyć z każdym . W pewnym momencie można było zauważyć myśl: "jesteśmy lepsi, niż Lech... oni nie są w stanie nam nic zrobić" . Sygnałem było nonszalanckie zachowanie Bunozy po którym była poprzeczka ...
Potem rozkojarzenie rosło z minuty na minute do czego przyczyniły się także zmiany.
Trudno ocenić formę Wisly bo nie wiadomo na ile procent grał Lech ... miałem wrażenie że nie było to 100 % w pierwszej godzinie ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.07.2013 o godz. 14:20.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.07.2013, 10:14
Informacja o meczu z GKS-em Katowice, być może będzie relacja video na Wisła.TV - http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28096

Małe podsumowanie obozu w Grodzisku: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28092
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.07.2013, 22:59
Uznałem, że może być to interesujące, jest kilka zdjęć, więc:

Smuda w roli kata - piłkarze nie dają rady

Więcej: http://ofsajd.onet.pl/newsy/smuda-w-...aja-rady/2sfzm
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.07.2013, 03:19
[QUOTE=Dzimi;1322087]Uznałem, że może być to interesujące, jest kilka zdjęć, więc:

Smuda w roli kata - piłkarze nie dają rady

Więcej: wis.la/oavd5[/QUOTE
Mam dosc slaba nadzieje,ze wie co robi...
Ostatnio edytowane przez arti : 12.07.2013 o godz. 03:22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.07.2013, 07:27
I bardzo dobrze!

Jak nie masz w telencie to trzeba miec w nogach!

A z resztą koszulki z Białą Gwiazdą zobowiązują, trzeba zapierdalać!

Chrapek był tak najeban... ze nie brał udziału w treninigu.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 13.07.2013, 19:06
Po 45 minutach mój komentarz:
- O ....aaaaa...
Po 90 minutach:
- Ja .......eeee...

W podsumowaniu... nie było tak zleeeee.... nigdy...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.07.2013, 19:16
No ładnie Ruch grał, szybkie ataki. Miło było oglądać. A jest to zespół co pozbył się (musiał) mnóstwo doświadczonych piłkarzy. Ma limit 5 zł wynagrodzenia miesięcznie jaki może zaproponować piłkarzom (Nakaz komisji licencyjnej). I okazuje się że szukając w niższych ligach zbudowali zespół lepszy od naszego. A są biedniejsi niż My.... noż ....a panie Kapka wynocha!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.07.2013, 19:39
Wg mnie gra w pierwszej połowie wyglądała obiecująco. Dużo gry po ziemi, krótkim podaniem, z klepki.Całkiem przyjemnie się to oglądało. Druga połowa kaszana niestety. Ta drużyna potrzebuje napastnika jak Bronisław Komorowski słownika ortograficznego. Bo Romo to chyba jeszcze nie ten level, ale też ciężko ocenić, bo miało miał piłek. Ze Stjepanovicia wg mnie będą ludzie, poklepać umie, widzi dużo. Najlepsi dziś chyba Chrapek z Sarkim. Nie wiem czy środek obrony to najlepsza pozycja dla Jovanovicia, tak samo LO dla Bunozy. Stolar dzisiaj niestety słabo.

To takie luźne przemyślenia po powrocie ze stadionu
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.07.2013, 19:43
fialo napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie gra w pierwszej połowie wyglądała obiecująco. Dużo gry po ziemi, krótkim podaniem, z klepki.Całkiem przyjemnie się to oglądało. Druga połowa kaszana niestety. Ta drużyna potrzebuje napastnika jak Bronisław Komorowski słownika ortograficznego. Bo Romo to chyba jeszcze nie ten level, ale też ciężko ocenić, bo miało miał piłek. Ze Stjepanovicia wg mnie będą ludzie, poklepać umie, widzi dużo. Najlepsi dziś chyba Chrapek z Sarkim. Nie wiem czy środek obrony to najlepsza pozycja dla Jovanovicia, tak samo LO dla Bunozy. Stolar dzisiaj niestety słabo.

Ładnie klepali - tylko my mieliśmy 1 setkę a Ruch 2 w tym czasie...

Ale zgoda - wstydu w pierwszej części nie było. W drugiej już dno
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.07.2013, 21:57
fialo napisał(a):Wyświetl post

Dlatego nie mogę zrozumieć tego wstrętu i niechęci do Pawła Brożka. Gość, który zdobył 86 bramek w naszej lidze, 2 razy był królem strzelców, jest za słaby dla drużyny, która będzie się broniła przed spadkiem. A min. Bednarz i Smuda powiedzieli, że Brożek jest Wiśle niepotrzebny.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 13.07.2013, 22:26
Może ze względu na zarobki kolego?
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.07.2013, 23:48
Panowie, widząc jak Wiślacy poruszają sie w drugiej połowie po boisku, szczerze wątpie w sens rozgrywania w tygodniu sparingu z Herthą Berlin...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.07.2013, 00:06
Nasza gra, wyglądała tak jak nasze nowe koszulki. Niby fajnie bo jest gwiazda (w pierwszej połowie obiecująco) ale i tak ogólny obraz do dupy (druga połowa kaszana totalna)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.07.2013, 07:28
Nie znacie się.
Chłopaki nie wytrzymują, rzygają po treningach - tzn. jest dobrze...
To będzie emocjonujący sezon...:/
Ostatnio edytowane przez arti : 14.07.2013 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.07.2013, 07:47
Jeżeli oni grają na zmęczeniu to po jakiego chu... mecz w Berlinie 3dni przed ligą przecież oni z Górnikiem to pewnie tak jak z Ruchem 20 minut wytrzymają i podziękujemy

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.07.2013, 07:47
Tak sie zastanawiam po co jest Nam potrzebny wtorkowy mecz z Herthą? Liga startuje 3 dni pozniej a im zachciało sie jeszcze takiego sparingu na koniec. No chyba, ze pojada tam rezerwy
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.07.2013, 09:29
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak sie zastanawiam po co jest Nam potrzebny wtorkowy mecz z Herthą? Liga startuje 3 dni pozniej a im zachciało sie jeszcze takiego sparingu na koniec. No chyba, ze pojada tam rezerwy
Muszę spytać - jakie rezerwy?
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.07.2013, 09:37
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
pierwsza druzyna zagra tam 45 minut młodzi dobiegają sobie drugie 45 minut nikomu to nie zaszkodzi, zwykła jednostka treningowa
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.07.2013, 09:59
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Muszę spytać - jakie rezerwy?
Mlodych miałem na mysli
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź