The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2013, 17:05
Wy tak na poważnie
Ostatnio edytowane przez ciacho : 05.07.2013 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.07.2013, 18:40
To, że chodził do punktu bukmacherskiego świadczy ojego głupocie, ale już mniej o ewentualnych przekrętach. Gdyby rzeczywiście robił wielkie wałki, to teściowa, a nie on osobiście, pojawiałaby się u bukow.
PS. Jaką mamy pewność, że którykolwiek sędzia na świecie nie gra u buka?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.07.2013, 18:42
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to dopiero rozwiąże się worek, bo jakby nie patrzeć mają podstawy do przesłuchań, sypnie paroma nazwiskami, pójdą kolejni pod nóż, a efekt już jest taki że sędziują nasze mecze amatorzy Ogólnie jestem za tym by ekstraklasa wymieniała się sędziami zagranicznymi, kiedyś było tak z Japonią (chyba czytałem na 90minut że w tym sezonie mają wrócić do tego rozwiązania). Wolę sędziów zagranicznych bezstronnych, niż Polskich

Żyjemy w takim kraju, że nieważne gdzie mieszkasz, wystarczy że Wisła, Lech czy Legia zagra dobrze w pucharach, podniecenie wzrośnie i zaczyna się kibicowanie tej drużynie i co z tego że Siejewicz jest z Białegostoku jak jest kibicem Legii? niby tak nie deklaruje, ale powstał kiedyś na weszło artykuł po aferze w meczu Wisła - Legia, a staty są takie.
Nawet żal mi tego Siejewicza, w tragikomiczny sposób skasował sobie fajne źródło dobrych zarobków, może sutych napiwków i zapewne miękkiego lądowania w PZPN po zakończeniu kariery. Zamiast wysłać brata albo wujka to chciał sobie sprawić trochę emocji i przyjemności i narobił sobie bigosu.
A inni bardziej dyskretni się śmieją i dalej będą pokazywać co potrafią.
Nie będzie żadnego worka tak jak nie było kilka lat temu. Wszyscy ubabrani gnojem, a napiętnowane tylko pionki no może poza Wdowcem, Reksiem, Piszczkiem czy Łobo. Zdajmy sobie sprawę, że jeśliby ktoś się zabrał na serio za tropienie tego całego ku.restwa z niezłomną wolą ukarania wszystkich winnych to albo bardzo niedługo by pożył (najprawdopodobniej) albo nie zostałby z polskiej piłki kamień na kamieniu.
Co do statów to też może porównajmy siłę ofensywną Wisły i L - z tej siły jest dym pod bramką rywala albo go nie ma. Jak będziemy atakowali Sikorskimi itp. to nie liczmy na wiele karnych dla nas.
Ostatnio edytowane przez arti : 06.07.2013 o godz. 05:42.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.07.2013, 20:21
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
To, że chodził do punktu bukmacherskiego świadczy ojego głupocie, ale już mniej o ewentualnych przekrętach. Gdyby rzeczywiście robił wielkie wałki, to teściowa, a nie on osobiście, pojawiałaby się u bukow.
PS. Jaką mamy pewność, że którykolwiek sędzia na świecie nie gra u buka?
Ta , ciekawe ? A może świadczy o jego przeświadczeniu o zupełnej bezkarności i pazerności. Teściowa, teść pewnie też obstawiali a on też żeby było więcej
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.07.2013, 22:30
W mojej opinii Siejewicz był najlepszym polskim sędzią, a obejrzałem naprawdę sporo meczów polskiej ekstraklasy.

No cóż, za błędy się płaci.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 06.07.2013, 07:32
Jedno pytanie: czemu grał u naziemnego buka a nie przez internet? Głupota do kwadratu.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2013, 11:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jedno pytanie: czemu grał u naziemnego buka a nie przez internet? Głupota do kwadratu.
To raz, a dwa że mógł wysłać do buka kogokolwiek - brata, siostre, żone, siostrzeńca, sąsiada byle by samemu tam nie iść. Cóż. Za głupote sie płaci. A ta wygrana w Zetce to co, myśliscie że ustawione czy po prostu nieziemski fart naszego (byłego) sędziego? Bo że to on to chyba nikt nie ma wątpliwości.
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 06.07.2013, 11:41
Hubert pewnie jak większość polaków nie przeczytał dokładnie co podpisuje(kontraktu) i żył w świadomości,że u buka nie wolno mu obstawiać piłki i tak sobie chodził do buka typował inne dyscypliny.Masa ludzi nie czyta umów kredytowych regulaminów lub czyta tylko część takich umów,a po pewnym czasie jest zaskoczenie .
Ostatnio edytowane przez GrzegorzTS : 06.07.2013 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
_gucio_
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 06.07.2013, 11:55
Siejewicz pewnie zaczynał się pytać gdzie medal i premia za mistrzostwo...to go portal W ( wchodzimy Legii w cztery litery ) odstrzelił.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.07.2013, 12:34
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Hubert pewnie jak większość polaków nie przeczytał dokładnie co podpisuje(kontraktu) i żył w świadomości,że u buka nie wolno mu obstawiać piłki i tak sobie chodził do buka typował inne dyscypliny.Masa ludzi nie czyta umów kredytowych regulaminów lub czyta tylko część takich umów,a po pewnym czasie jest zaskoczenie .
Siejewicz jak dla mnie pierwsze miejsce w klasyfikacji debila tegorocznego sezonu ogórkowego w Polsce. Czy wiedział, czy nie wiedział, to jest imbecylem. Bo jak wiedział ,ze mu nie wolno to mógł posłać kumpla a jak nie wiedział... to trzeba być debilem ,żeby nie wiedzieć
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.07.2013, 13:24
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
W mojej opinii Siejewicz był najlepszym polskim sędzią, a obejrzałem naprawdę sporo meczów polskiej ekstraklasy.

No cóż, za błędy się płaci.
Najlepszym był ale dla Legii, jeśli się popatrzy jeszcze raz na to:

Wisła:
Prowadzone spotkania - 18
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52
Podyktowane karne przeciw Wiśle - 7
Podyktowane karne dla Wisły - 2

Legia:
Prowadzone spotkania - 21
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22
Podyktowane karne przeciw Legii - 0
Podyktowane karne dla Legii - 8

To spora strata dla nich. Z tym, że w cyrku takich Siejewiczów mają jeszcze kilku.
Hubercik za zasługi ,powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany przez Legię np. zdjęciem wiszącym w budynku klubowym, może obok Deyny .

P.S. parchy też są bardzo zadowolone z jego sędziowania w Legnicy. Wypieścił im "cud" w postaci awansu do ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.07.2013, 14:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Wisła:
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52

Legia:
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22

To spora strata dla nich. Z tym, że w cyrku takich Siejewiczów mają jeszcze kilku.
Hubercik za zasługi ,powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany przez Legię np. zdjęciem wiszącym w budynku klubowym, może obok Deyny .

P.S. parchy też są bardzo zadowolone z jego sędziowania w Legnicy. Wypieścił im "cud" w postaci awansu do ekstraklasy.
Dla Ciebie te statystyki to jak drugi Smoleńsk. Tu spisek i tu spisek. Tylko że tam byli Rosjanie, a tutaj są Warszawianie.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 06.07.2013, 14:37

Wisła:
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52

Legia:
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22

Winnych szukaj w Legnicy a nie u sędziego. Zobacz sobie jeszcze raz na te karne i się zastanów czy to sędzia przekręcił czy zawodnicy Miedzianki zrobili wszystko by 3 punty pojechały z żydami. Miedź również miała 2 karne, jak strzelał je ten pajac też sobie zobacz. Nie zachowuj się jak Macierewicz
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 06.07.2013 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2013, 14:38
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
W ziemniaku zwycięzca jest anonimowy a u netowego musisz podać konkretne dane, przejść weryfikację itp. Nie wykluczałbym poważnego problemu z hazardem u Siejewicza: Smsy do zetki(nie sądzę żeby wysłał jednego i wygrał, chociaż z drugiej strony zawsze myślałem, że tego typu konkursy są ustawione). Siejewicz na debila nie wygląda, więc na bank liczył się ryzykiem wizytując ziemniaka( ponoć regularnie pogrywał), więc żądza grania okazała się silniejsza od rozumu.
Siejewicz tłumaczy się, że pograł Radwańską, super,ale jakby pograł Radwańską na moją logikę to by przyszedł zagrał na nią i wyszedł, a nie siedział i analizował ofertę. Kuponu z dowodem, że grał na Radwańską nie ma bo podarł i wyrzucił, ja tam nigdy nie podarłem kuponu od ziemniaka.
Fortuna widzę, że ma już ofertę na 1 kolejkę Ekstraklasy, dla mnie żadnej litości dla niego, nie powinien już w Polsce gwizdać.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.07.2013, 15:16
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie te statystyki to jak drugi Smoleńsk. Tu spisek i tu spisek. Tylko że tam byli Rosjanie, a tutaj są Warszawianie.
Rozumiem, że nic z tych statystyk nie zrozumiałeś. A one dużo mówią, ale jak widać nie wszystkim. A tak naprawdę to w Polsce korupcja w piłce noznej to tylko teoria spiskowa. Syn Dziurowicza mial na jej punkcie obsesję a Fryzjer to szanowany gość cięzko pracujacy nad podniesieniem poziomu rozgrywek w kraju.
Zjawisko korupcji, której i tak nie było, zniknęło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Wszystko jest na czystych zasadach i w duchu fair play. Wszystkie kluby są jednakowo traktowane przez władze sportowe i media. Nikt nawet nie mysli, że Hubert Siejewicz mógł brać udział w ustawianiu spotkań a tym bardziej działać w jakieś wiekszej grupie. Takie rzeczy to w świecie a nie w obecnej Polsce, rzadzonej przez Geniusza Kaszub, wielkiego męża stanu i piłkarza, u którego boku szefuje polskiemu sportowi arcyministra Mucha.
To wersja dla Ciebie.

jaro napisał:
Cytat:
Winnych szukaj w Legnicy a nie u sędziego. Zobacz sobie jeszcze raz na te karne i się zastanów czy to sędzia przekręcił czy zawodnicy Miedzianki zrobili wszystko by 3 punty pojechały z żydami. Miedź również miała 2 karne, jak strzelał je ten pajac też sobie zobacz. Nie zachowuj się jak Macierewicz
Gdyby trzeba było to podyktowałby nastepne. Od początku czuwał nad przebiegiem meczu i gdyby cos nie szło tak jak trzeba wtedy działał by na bieżąco. Jak takim adwokatem jesteś to wytłumacz teraz jego "sędziowanie" przy Wisła - Legia. I nie zachowuj sie jak łgarz Tusk.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 06.07.2013 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 06.07.2013, 15:32
Rozumiem, że nic z tych statystyk nie zrozumiałeś. A one dużo mówią, ale jak widać nie wszystkim. A tak naprawdę to w Polsce korupcja w piłce noznej to tylko teoria spiskowa. Syn Dziurowicza mial na jej punkcie obsesję a Fryzjer to szanowany gość cięzko pracujacy nad podniesieniem poziomu rozgrywek w kraju.
Zjawisko korupcji, której i tak nie było, zniknęło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Wszystko jest na czystych zasadach i w duchu fair play. Wszystkie kluby są jednakowo traktowane przez władze sportowe i media. Nikt nawet nie mysli, że Hubert Siejewicz mógł brać udział w ustawianiu spotkań a tym bardziej działać w jakieś wiekszej grupie. Takie rzeczy to w świecie a nie w obecnej Polsce, rzadzonej przez Geniusza Kaszub, wielkiego męża stanu i piłkarza, u którego boku szefuje polskiemu sportowi arcyministra Mucha.
To wersja dla Ciebie.

jaro napisał:

Gdyby trzeba było to podyktowałby nastepne. Od początku czuwał nad przebiegiem meczu i gdyby cos nie szło tak jak trzeba wtedy działał by na bieżąco. Jak takim adwokatem jesteś to wytłumacz teraz jego "sędziowanie" przy Wisła - Legia. I nie zachowuj sie jak łgarz Tusk.
Chłopie zobacz sobie czy te karne nie były ewidentne a później się sraj. Miej problem do kopaczy z Legnicy ,ze się s....ili i zrobili te karne w śmiesznych sytuacjach. Gdzie ja bronię Siejewicza? Sam uznałem go za debila ale jak Ty takie teorie wypisujesz to ciężko się z nimi zgodzić. Napisz mi gdzie łże. Co do meczu Wisła-Legia- tak ten mecz był skręcony. Ja jednak odniosłem się do Twojego przykładu tj meczu zydów
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 06.07.2013 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.07.2013, 15:44
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Chłopie zobacz sobie czy te karne nie były ewidentne a później się sraj. Miej problem do kopaczy z Legnicy ,ze się s....ili i zrobili te karne w śmiesznych sytuacjach. Gdzie ja bronię Siejewicza? Sam uznałem go za debila ale jak Ty takie teorie wypisujesz to ciężko się z nimi zgodzić. Napisz mi gdzie łże
To, że kopacze Miedzi byli już ustawieni przed meczem to jedno, a drugie to czuwanie nad całościa Siejewicza. Uważasz, że oddelegowanie akurat jego do prowadzenia tego meczu za czysty przypadek ? W kontekście tych jaj co wyprawiał podczas Wisła - Legia delegowanie go do meczu, który decydował o awansie do ekstraklasy było wyróżnieniem ? Czy kolejnym dopilnowaniem rozpisanego juz wcześniej scenariusza ?
Jeśli odpowiesz, ze to tylko przypadek to wersja dla michu również jest dla Ciebie.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 06.07.2013, 15:54
To, że kopacze Miedzi byli już ustawieni przed meczem to jedno, a drugie to czuwanie nad całościa Siejewicza. Uważasz, że oddelegowanie akurat jego do prowadzenia tego meczu za czysty przypadek ? W kontekście tych jaj co wyprawiał podczas Wisła - Legia delegowanie go do meczu, który decydował o awansie do ekstraklasy było wyróżnieniem ? Czy kolejnym dopilnowaniem rozpisanego juz wcześniej scenariusza ?
Jeśli odpowiesz, ze to tylko przypadek to wersja dla michu również jest dla Ciebie.
Możemy się przepychać na swoje racje a dowodu nie masz a ni Ty ani ja. Wszystko to są przypuszczenia ale nie zgodzę się ,że Siejewicz pomógł żydom awansować w ostatnim meczu. Nie zrobił w nim żadnego wałka więc nie wiem czemu podałeś taki przypadek.PZPN się obroni oddelegowaniem Siejewicza do tego meczu bo obok Musiała ma opinię najlepszego sędziego w Polsce
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.07.2013, 18:21
Statystycznie to ja i mój pies mamy po trzy nogi.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2013, 19:40
Sooooondaaa: Kto jest większym osłabieniem klubu ze sto7nicy- Siejewicz vs Bereszyński? ;]
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 06.07.2013, 21:16
Legia na wiosnę 10 zwycięstw, 4 remisy, 1 porażka. Siejewicz sędziował Legii na wiosnę 4 spotkania. Legia-Bełchatów 0:0, Wisła-Legia 1:2, Piast-Legia 0:0, Ruch-Legia 0:0. W każdym z tych meczów Legia była faworytem i to za jej porażki bądź remisy można byłoby więcej zarobić Więc jeśli rzeczywiście był nieuczciwy, to by raczej sędziował przeciw warszawskiej drużynie (oczywiście poza meczem z Wisłą - tam był wałek, choć on sam nie mógł tego zauważyć) o co go nie oskarżam, bo wg. mnie był najlepszym sedzią. Co uzależnienie robi z człowieka...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 06.07.2013, 21:21
Cytat:
W każdym z tych meczów Legia była faworytem i to za jej porażki bądź remisy można byłoby więcej zarobić Więc jeśli rzeczywiście był nieuczciwy, to by raczej sędziował przeciw warszawskiej drużynie

Pamiętaj, że u buka da się obstawiać nie tylko 1X2, lecz również dokładne wyniki Bełchatów, Piast, Ruch- przyznasz, że na 0-0 mógł się jeszcze bardziej obłowić.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 06.07.2013, 21:29
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Pamiętaj, że u buka da się obstawiać nie tylko 1X2, lecz również dokładne wyniki Bełchatów, Piast, Ruch- przyznasz, że na 0-0 mógł się jeszcze bardziej obłowić.
To jak to jest? Ten Siejewicz to ważna postać dla Legii ale jednak gwizdał pod 0-0?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 07.07.2013, 09:19
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o? No właśnie. Wszystko tłumaczy ilość $zmalu do zgarnięcia. Poza tym, w wyżej wymienionych meczach (Bełchatów, Ruch, Piast) musiałby robić kolejne mega-wały vide Wisła-stolnica. Ale ekstra-szajsa stwarza jeszcze pozory nieustawianej ligi. Szczebel niżej już Sodoma i Gomora.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.07.2013, 12:06
Sprawa jest o wiele poważniejsza niż jakieś tam "wałki" o których tutaj ktoś wspomina.
Raz, że facet prawdopodobnie nie wiedział co może a czego nie, dwa że pewnie obstawiał curling, a trzy i to najważniejsze - koleś jak widać jest ostro uzależniony od hazardu.
Na moje jest już spalony i go odstrzelą prędzej czy później. Jakaś terapia może

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.07.2013, 15:31
Może wreszcie ktoś prześwietli sprawę jego wygranej w Zetce. Zastanawiające jest to zdanie z Weszło 22.03.2010:

"Hubert Siejewicz, sędzia ekstraklasy, wygrał 50 000 złotych w konkursie Radia Zet. Wprawdzie z tego, co słyszeliśmy... Dobra, nieważne. Serdecznie gratulujemy."
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.07.2013, 15:49
Może to było radio Zet-at-home.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.07.2013, 22:52
Brawo Panie Szczepłek. Pierwszy poznał się Pan na tym przekrętasie Siejewiczu.
http://www.youtube.com/watch?v=VIzXbMZVJoM

Od tego meczu śmierdział mi tytuł dla Lubina i sędziowanie Siejewicza. Ciekawe czy już wtedy stawiał w białostockich bukach?
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.07.2013, 23:21
Siejewicz podjął dobrą decyzję, ale sfrustrowany Stefan który wcale Legii nie kibicuje jest autorytetem moralnym i co on powie to święte. Spokojnie możecie sobie dopisać kolejny tytuł tym razem za rok 2007.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.07.2013, 23:44
No tak przecież to Legia wtedy grała o mistrzostwo. Kompleksy bolą, oj bolą
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów