The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2013, 22:36
Moim zdaniem Wisła przez dwa następne sezony spokojnie się utrzymać i wtedy jak pieniądze będą stały na niezłym poziomie to pogadać z Cupiałem że jak chce dalej wkładać tu kase to niech włoży wtedy i wtedy możemy szaleć w lidze
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.06.2013, 10:17
huberix napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Wisła przez dwa następne sezony spokojnie się utrzymać i wtedy jak pieniądze będą stały na niezłym poziomie to pogadać z Cupiałem że jak chce dalej wkładać tu kase to niech włoży wtedy i wtedy możemy szaleć w lidze
wg mnie jesteśmy faworytami do spadku, oczywiście oprócz nas jest jeszcze kilka takich zespołów: Pogoń, Widzew, Ruch.

Przedsmak "emocji" mieliśmy wczoraj kiedy w II połowie grał drugi skład. A tak może być kiedy posypią się kontuzje, kartki i zwykłe przemęczenie. Sezon bardzo długi, kadra mało liczna, rezerwowych na poziomie ekstraklasy prawie w ogóle.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.06.2013 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.06.2013, 10:48
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Tak samo wedle tej zasady - jeśli Bednarz będzie nadal upierał się że sprząta po poprzedniej ekipie, to mam prostszy 'byt' - fakty są takie że nie ma czego po nich sprzątać. Jest porządek. Wystarczy że będzie płacił rachunki i problemu nie ma. A to właśnie że Cupiał nie zapłaci/nie jest w stanie zapłacić ile się zobowiązał jest podstawą obecnej misji Bednarza.
No nie wiem, jak dla mnie 10 gości którzy mają kontrakty na poziomie 300-400 tys EUR a nie zapewniają odpowiedniego poziomu sportowego to jest syf który trzeba posprzątać, a ponieważ umowy trzeba respektować, to trwa. A mówienie, że nie ma problemu, tylko brak kasy to demagogia. Kasa nie rośnie na drzewach, i nikt nie lubi jej wyrzucać w błoto i przepłacać.
I nie dziwie sie Cupiałowi, że postawił veto - "nie zatrudnie następnych po 300-400 tys EUR, zanim nie pozbędziecie się tych starych darmozjadów".
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.06.2013, 11:45
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
"nie zatrudnie następnych po 300-400 tys EUR, zanim nie pozbędziecie się tych starych darmozjadów".
Złodziej ukradł a kowala powiesili, czyli wywaliliśmy sprzątaczki ponieważ piłkarze są przepłaceni.

W sumie jesteśmy zgodni i niewiele się różnimy - problemem jest kasa. Za dużo Cupiał płaci za stadion, za dużo na piłkarzy, za dużo dla managera, za dużo dla PZPN z transferu itp.... Wszystko kręci się wokół kasy i problemem jest kasa. Cupiał w pewnym momencie zaczął oglądać każdy grosz. Dokładniej od momentu odpadnięcia z eliminacji LM.

Edit:
Odbija nam się czkawką to że organizacyjnie leżymy. Niejednokrotnie na forum pojawia się wątek organizacyjnego bałaganu w Wiśle. Jak jeszcze jakoś widać PR tak też widać iż nie jest on zgrany z wydarzeniami w klubie.

Dla przykładu: straciliśmy szansę na fajne pożegnanie Sobolewskiego czyli:
a) brak meczu pożegnalnego = kilka tysięcy biletów mniej
b) zerowy zysk na sprzedanych koszulkach z białą gwiazdą nr 7 i napisem 'Sobolewski'
c) stracona szansa dobre wyniki medialności klubu

Wyszło jak wyszło - najgorzej jak mogło. Wręcz żenująco.
Winni sytuacji - Smuda i Bednarz ze wskazaniem na tego pierwszego.

Stara prawda - kasa nie rośnie na drzewach tylko trzeba ją umieć podnieść z ziemi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 24.06.2013 o godz. 12:03.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.06.2013, 12:02
no, pobidujemy jeszcze 2 sezony zeby zrobic skok na LM, a jak sie nie uda to znowu 5 lat posuchy.

Nie, dziekuje.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.07.2013, 09:41
Ktoś ma jakieś wieści co to będą za ruchy kadrowe?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.07.2013, 11:07
Jacek Bednarz w Asie wywiadu
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qkdMiDUHIxA
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2013, 12:36
Pokuszę się o taką, dosyć odważną hipotezę: Łysy wąż legionista podsuwa w jakiś sposób Zdzisławowi kalekę Rumuna i trzydziestoletniego Hajduka, Kapka niczego nie sprawdza i do testów dochodzi. Do tego wywołany zostaje ogromny szum medialny związany z tymi absurdalnymi kandydaturami i w końcu coś pęka na górze - Kapkę trzeba usunąć. Ot, taki niecny plan intryganta Bednarza by pozbyć się Kapki na zawsze... Pomarzyć można.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.07.2013, 12:49
szczerze to myslalem o tym samym, z tym ze to Kapka podsunal tych gosci Bednarzowi. W koncu to on jest od transferow
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2013, 12:58
Tez mi sie wydaje, ze jest odwrotnie. To Bednarz jest kojarzony z idea testow wiec byc moze ktos chcial ta idee skompromitowac. Bednarz sie nie podoba, bo trzyma budzet za morde i podejrzewam jest hamulcowym wydawania kasy. Wiec pokazmy RN i Cupialowi, ze testy do niczego nie prowadza i osmieszaja tylko klub i kase wydac trzeba.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.07.2013, 13:01
Ktoś ma jakieś wieści co to będą za ruchy kadrowe?
Obstawiam kolejną niewinną panią z recepcji albo sprzątaczkę.

Beton się nie ruszy.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2013, 13:18
Co by nie mówić, gdyby Łysemu udało się sprawić, że pęknie beton i wywalą Kapkę, to chyba nastawienie wielu do Bednarza z dnia na dzień ulegnie totalnej przemianie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.07.2013, 13:29
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tez mi sie wydaje, ze jest odwrotnie. To Bednarz jest kojarzony z idea testów wiec byc moze ktos chcial ta idee skompromitowac.
Nie sadze. Bednarz się odciął od całego procederu i przekierował temat na Kapkę i myślę ze nie jest to przypadek - czuł pismo nosem lub zwyczajnie nie był w temacie. Kapka ani nie odbił piłeczki do Bednarza ani też nie wypowiadał się w liczbie mnogiej. Także wydaje mnie się iż nawet jeśli nie jest jest to pomysł Kapki to jednak on dobierał osoby na testy i ponosi odpowiedzialność.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Beton się nie ruszy.
Kropla skałę draży

Edit:
Mnie się to tak widzi że Bednarz puścił 'lejce' Kapki wyznaczając mu jakieś tam ramki finansowe a ten zwyczajnie odwalił manianę.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.07.2013 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2013, 14:59
Nie chcę sobie robić nadziei, ale jeśli Kapka poleci...

To będzie pierwsza naprawdę pozytywna wiadomość płynąca z Wisły od lat
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 01.07.2013, 15:10
Akurat Bednarz zaczyna do mnie co raz lepiej przemawiać. A co najważniejsze, zna już dobrze specyfike klubu i fajnie, że choć tutaj widać pewną ciągłość pracy.

A, że legionista? Yhm.. co zrobić.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.07.2013, 15:51
Z dużej chmury mały deszcz

Wisła Kraków jednak będzie testować
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...edzie-testowac

Sytuacja w Wiśle Kraków jest dynamiczna. W minionym tygodniu zapadła decyzja o tym, że Biała Gwiazda po ostatnich kompromitacjach nie będzie już brała piłkarzy na testy, ale w weekend ją zmieniono.

Czyli albo Bednarz przekonał RN że testować trzeba albo Zdzisiu się 'wytłumaczył'.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 01.07.2013, 16:12
Ten podszedł tamtego, a tamten wykosił tego...

Bizancjum k...wa.

A przecież sprawa jest prosta.
Spośród trzech najbardziej eksponowanych osób w klubie łysego, niezatapialnego i dyzmy żaden nie jest godzień miana profesjonalisty. Jedynie o dyzmie mozna powiedzieć z naciąganiem lekkim, że jest rzemieślnikiem.

W normalnej, nawet biednej firmie, po takim zestawie wpadek osób na adekwatnym stanowisku v-ce i DS nastąpiłby wylot w kierunku kosmosu.

A tu RN pohuczała potupała nózką i zdaje się wszystko wraca do normy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.07.2013, 16:13
Nie, Wisla bedzie jedynym klubem na świecie ktory nie bedzie testowal pilkarzy

Niekoniecznie musza testowac takich gosci jak ten Hajduk bo pewnie do tego zmierzali ale media zrozumieli/ dopisali swoje ze w ogole nie bedzie testowac pilkarzy, bo nie nazwalbym kompromitacja testowanie 19 latka ktory ma kilkanascie wystepow w mlodziezowej reprezentacji Wenezueli czy tego obronce / pomocnika ktory w 24 meczach strzelil 6 bramek.. takze w tym przypadku to akurat "sportowefakty" kompromituja sie takimi wpisami.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.07.2013 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.07.2013, 17:04
Dokładnie, tym bardziej, że oficjalna strona klubu nie informowała o żadnym zakończeniu testowania. To były wszystko "fakty medialne".
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.07.2013, 19:11
Z dużej chmury mały deszcz

Wisła Kraków jednak będzie testować
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...edzie-testowac

Sytuacja w Wiśle Kraków jest dynamiczna. W minionym tygodniu zapadła decyzja o tym, że Biała Gwiazda po ostatnich kompromitacjach nie będzie już brała piłkarzy na testy, ale w weekend ją zmieniono.

Czyli albo Bednarz przekonał RN że testować trzeba albo Zdzisiu się 'wytłumaczył'.
Matko, przecież to tylko przepisany z "DP" artykuł!

Ja wciąż liczę na to, że Zdzisia pożegnają.
Naiwne - wiem, ale nadzieja umiera ostatnia...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.07.2013, 19:29
Oczywiście był dym o te testy, natomiast jeszcze w sobotę pisałem że będą one kontynuowane... więc nie ma tu mowy o jakiejś zmianie decyzji. Zapewne podymiono, "pion sportowy" skrócił listę testowanych do graczy o których mają jakieś pojęcie i tyle. Może jeszcze pogrożono komuś paluszkiem i to by było wszystko.
A tak w ogóle darujcie sobie cytowanie tekstów o Wiśle pisanych przez fana starozakonnych...
Ostatnio edytowane przez rav : 01.07.2013 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.07.2013, 20:02
rav napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście był dym o te testy, natomiast jeszcze w sobotę pisałem że będą one kontynuowane... więc nie ma tu mowy o jakiejś zmianie decyzji. Zapewne podymiono, "pion sportowy" skrócił listę testowanych do graczy o których mają jakieś pojęcie i tyle. Może jeszcze pogrożono komuś paluszkiem i to by było wszystko.
Dzięki.
Jeszcze za bardzo bym się rozmarzył, a tak to sprowadziłeś mnie i resztę na Ziemię.

Jednak brak cyrku z kolesiami o których nikt nic nie wiem już samo w sobie jest dobrą wiadomością, choćby z PR-owego punktu widzenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.07.2013, 20:23
Nawet ja sobie odpuściłem jechanie po legioniście. Dajcie już chłopaczynie spokój. Trafił na taki a nie inny okres i cały czas robi to co musi, czyli schodzi z wydatków Z całego zarządu robi więcej niż inne kapki niekapki.
Patrząc obiektywnie, kogo ciekawego polecił Żuraw? Dwa, chyba nie trzeba przypominać, że dawniej też przychodził do nas najprawdziwszy piłkarski szrot, a że mieliśmy wtedy najlepszych piłkarzy, którzy wybijali się w lidze, nie było tego, aż tak widać.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.07.2013, 20:34
Sama idea testów w naszych realiach finansowych jest jak najbardziej dobrym pomysłem. Dobrze, że pod wpływem emocji i szeroko pojętej sytuacji medialnej z tego nie zrezygnowano. Kwestią jest tylko to, kto na te testy przyjeżdża. Jeśli sprawdzani są zawodnicy typu ten obrońca, który w poprzednim sezonie zagrał ponad 20 meczów w lidze portugalskiej, czy pomocnik z Bragi, to należy temu zdecydowanie przyklasnąć.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.07.2013, 09:07
W sumie jeżeliby kogoś mieli z czołowej trojki Bednarz-Kapka-Smuda usunąć, to mimo mojej niechęci do Legionisty jego byłoby mi najbardziej szkoda, mimo wszystkiego. Dwóch pozostałych jest jeszcze bardziej żałosnych.

No, ale Niezatapialny albo lepiej Bumerang (bo regularnie wraca do Wisły) z Wisłą na zawsze pożegna się wiadomo kiedy.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2013, 09:22
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tez mi sie wydaje, ze jest odwrotnie. To Bednarz jest kojarzony z idea testow wiec byc moze ktos chcial ta idee skompromitowac. Bednarz sie nie podoba, bo trzyma budzet za morde i podejrzewam jest hamulcowym wydawania kasy. Wiec pokazmy RN i Cupialowi, ze testy do niczego nie prowadza i osmieszaja tylko klub i kase wydac trzeba.
a ta kasa kapce potrzeba jest na prowizje dla kolegów-menadżerów, której Bednarz nie chce wypłacać
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 15.07.2013, 09:04
Wywiad z prezesem (Kraków sport):
Jacek Bednarz: Za rok Wisła będzie miała tylko kłopoty bogactwa

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...o_klopoty.html
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 15.07.2013, 09:43
Benarz napisał(a):
A jak wspominałem, w lipcu 2014 roku nie będzie już innych kłopotów, tylko kłopoty bogactwa. To będzie też oznaczało, że na 11 piłkarzy podstawowego składu będziemy mieli ośmiu Polaków, o których będą pytali prezesi z Niemiec czy Francji.
Widzę, że Bednarz coraz bardziej oderwany od rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.07.2013, 09:52
Nie wierzę w to co czytam. Odlot.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.07.2013, 10:05
Dobry jest. Na naszych oczach powstaje perpetum mobile, bedziemy zarabiac na siebie a wrecz miec klopot bogactwa.

Breaking news: Duze poklady ropy pod stadionem Wisly!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów