|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Moim zdaniem Wisła przez dwa następne sezony spokojnie się utrzymać i wtedy jak pieniądze będą stały na niezłym poziomie to pogadać z Cupiałem że jak chce dalej wkładać tu kase to niech włoży wtedy i wtedy możemy szaleć w lidze
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Przedsmak "emocji" mieliśmy wczoraj kiedy w II połowie grał drugi skład. A tak może być kiedy posypią się kontuzje, kartki i zwykłe przemęczenie. Sezon bardzo długi, kadra mało liczna, rezerwowych na poziomie ekstraklasy prawie w ogóle.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.06.2013 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
I nie dziwie sie Cupiałowi, że postawił veto - "nie zatrudnie następnych po 300-400 tys EUR, zanim nie pozbędziecie się tych starych darmozjadów". ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W sumie jesteśmy zgodni i niewiele się różnimy - problemem jest kasa. Za dużo Cupiał płaci za stadion, za dużo na piłkarzy, za dużo dla managera, za dużo dla PZPN z transferu itp.... Wszystko kręci się wokół kasy i problemem jest kasa. Cupiał w pewnym momencie zaczął oglądać każdy grosz. Dokładniej od momentu odpadnięcia z eliminacji LM. Edit: Odbija nam się czkawką to że organizacyjnie leżymy. Niejednokrotnie na forum pojawia się wątek organizacyjnego bałaganu w Wiśle. Jak jeszcze jakoś widać PR tak też widać iż nie jest on zgrany z wydarzeniami w klubie. Dla przykładu: straciliśmy szansę na fajne pożegnanie Sobolewskiego czyli: a) brak meczu pożegnalnego = kilka tysięcy biletów mniej b) zerowy zysk na sprzedanych koszulkach z białą gwiazdą nr 7 i napisem 'Sobolewski' c) stracona szansa dobre wyniki medialności klubu Wyszło jak wyszło - najgorzej jak mogło. Wręcz żenująco. Winni sytuacji - Smuda i Bednarz ze wskazaniem na tego pierwszego. Stara prawda - kasa nie rośnie na drzewach tylko trzeba ją umieć podnieść z ziemi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 24.06.2013 o godz. 12:03.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no, pobidujemy jeszcze 2 sezony zeby zrobic skok na LM, a jak sie nie uda to znowu 5 lat posuchy.
Nie, dziekuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś ma jakieś wieści co to będą za ruchy kadrowe?
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jacek Bednarz w Asie wywiadu
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qkdMiDUHIxA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pokuszę się o taką, dosyć odważną hipotezę: Łysy wąż legionista podsuwa w jakiś sposób Zdzisławowi kalekę Rumuna i trzydziestoletniego Hajduka, Kapka niczego nie sprawdza i do testów dochodzi. Do tego wywołany zostaje ogromny szum medialny związany z tymi absurdalnymi kandydaturami i w końcu coś pęka na górze - Kapkę trzeba usunąć. Ot, taki niecny plan intryganta Bednarza by pozbyć się Kapki na zawsze... Pomarzyć można.
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
szczerze to myslalem o tym samym, z tym ze to Kapka podsunal tych gosci Bednarzowi. W koncu to on jest od transferow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tez mi sie wydaje, ze jest odwrotnie. To Bednarz jest kojarzony z idea testow wiec byc moze ktos chcial ta idee skompromitowac. Bednarz sie nie podoba, bo trzyma budzet za morde i podejrzewam jest hamulcowym wydawania kasy. Wiec pokazmy RN i Cupialowi, ze testy do niczego nie prowadza i osmieszaja tylko klub i kase wydac trzeba.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Obstawiam kolejną niewinną panią z recepcji albo sprzątaczkę.
Beton się nie ruszy. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co by nie mówić, gdyby Łysemu udało się sprawić, że pęknie beton i wywalą Kapkę, to chyba nastawienie wielu do Bednarza z dnia na dzień ulegnie totalnej przemianie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kropla skałę draży ![]() Edit: Mnie się to tak widzi że Bednarz puścił 'lejce' Kapki wyznaczając mu jakieś tam ramki finansowe a ten zwyczajnie odwalił manianę.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.07.2013 o godz. 13:33.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie chcę sobie robić nadziei, ale jeśli Kapka poleci...
To będzie pierwsza naprawdę pozytywna wiadomość płynąca z Wisły od lat ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Akurat Bednarz zaczyna do mnie co raz lepiej przemawiać. A co najważniejsze, zna już dobrze specyfike klubu i fajnie, że choć tutaj widać pewną ciągłość pracy.
A, że legionista? Yhm.. co zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z dużej chmury mały deszcz
Wisła Kraków jednak będzie testować http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...edzie-testowac Sytuacja w Wiśle Kraków jest dynamiczna. W minionym tygodniu zapadła decyzja o tym, że Biała Gwiazda po ostatnich kompromitacjach nie będzie już brała piłkarzy na testy, ale w weekend ją zmieniono. Czyli albo Bednarz przekonał RN że testować trzeba albo Zdzisiu się 'wytłumaczył'. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten podszedł tamtego, a tamten wykosił tego...
Bizancjum k...wa. A przecież sprawa jest prosta. Spośród trzech najbardziej eksponowanych osób w klubie łysego, niezatapialnego i dyzmy żaden nie jest godzień miana profesjonalisty. Jedynie o dyzmie mozna powiedzieć z naciąganiem lekkim, że jest rzemieślnikiem. W normalnej, nawet biednej firmie, po takim zestawie wpadek osób na adekwatnym stanowisku v-ce i DS nastąpiłby wylot w kierunku kosmosu. A tu RN pohuczała potupała nózką i zdaje się wszystko wraca do normy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie, Wisla bedzie jedynym klubem na świecie ktory nie bedzie testowal pilkarzy
![]() Niekoniecznie musza testowac takich gosci jak ten Hajduk bo pewnie do tego zmierzali ale media zrozumieli/ dopisali swoje ze w ogole nie bedzie testowac pilkarzy, bo nie nazwalbym kompromitacja testowanie 19 latka ktory ma kilkanascie wystepow w mlodziezowej reprezentacji Wenezueli czy tego obronce / pomocnika ktory w 24 meczach strzelil 6 bramek.. takze w tym przypadku to akurat "sportowefakty" kompromituja sie takimi wpisami.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.07.2013 o godz. 16:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, tym bardziej, że oficjalna strona klubu nie informowała o żadnym zakończeniu testowania. To były wszystko "fakty medialne".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja wciąż liczę na to, że Zdzisia pożegnają. Naiwne - wiem, ale nadzieja umiera ostatnia... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiście był dym o te testy, natomiast jeszcze w sobotę pisałem że będą one kontynuowane... więc nie ma tu mowy o jakiejś zmianie decyzji. Zapewne podymiono, "pion sportowy" skrócił listę testowanych do graczy o których mają jakieś pojęcie i tyle. Może jeszcze pogrożono komuś paluszkiem i to by było wszystko.
A tak w ogóle darujcie sobie cytowanie tekstów o Wiśle pisanych przez fana starozakonnych...
Ostatnio edytowane przez rav : 01.07.2013 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze za bardzo bym się rozmarzył, a tak to sprowadziłeś mnie i resztę na Ziemię. Jednak brak cyrku z kolesiami o których nikt nic nie wiem już samo w sobie jest dobrą wiadomością, choćby z PR-owego punktu widzenia. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nawet ja sobie odpuściłem jechanie po legioniście. Dajcie już chłopaczynie spokój. Trafił na taki a nie inny okres i cały czas robi to co musi, czyli schodzi z wydatków Z całego zarządu robi więcej niż inne kapki niekapki.
Patrząc obiektywnie, kogo ciekawego polecił Żuraw? Dwa, chyba nie trzeba przypominać, że dawniej też przychodził do nas najprawdziwszy piłkarski szrot, a że mieliśmy wtedy najlepszych piłkarzy, którzy wybijali się w lidze, nie było tego, aż tak widać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Sama idea testów w naszych realiach finansowych jest jak najbardziej dobrym pomysłem. Dobrze, że pod wpływem emocji i szeroko pojętej sytuacji medialnej z tego nie zrezygnowano. Kwestią jest tylko to, kto na te testy przyjeżdża. Jeśli sprawdzani są zawodnicy typu ten obrońca, który w poprzednim sezonie zagrał ponad 20 meczów w lidze portugalskiej, czy pomocnik z Bragi, to należy temu zdecydowanie przyklasnąć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W sumie jeżeliby kogoś mieli z czołowej trojki Bednarz-Kapka-Smuda usunąć, to mimo mojej niechęci do Legionisty jego byłoby mi najbardziej szkoda, mimo wszystkiego. Dwóch pozostałych jest jeszcze bardziej żałosnych.
No, ale Niezatapialny albo lepiej Bumerang (bo regularnie wraca do Wisły) z Wisłą na zawsze pożegna się wiadomo kiedy..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z prezesem (Kraków sport):
Jacek Bednarz: Za rok Wisła będzie miała tylko kłopoty bogactwa http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...o_klopoty.html ![]()
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Benarz napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie wierzę w to co czytam. Odlot.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dobry jest. Na naszych oczach powstaje perpetum mobile, bedziemy zarabiac na siebie a wrecz miec klopot bogactwa.
Breaking news: Duze poklady ropy pod stadionem Wisly! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|